Sætningsskader

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Mange danske husejere er ekstremt opmærksomme på de såkaldte sætningsskader, men hvad er en sætningsskade egentlig for en størrelse?

En sætningsskade er overordnet set en mere eller mindre alvorlig revne, der for eksempel opdages i fundamentet på ens hus, hvilket i sidste ende kan have alvorlige konsekvenser. I værste fald kan det nemlig få ens hus til at styrte sammen.

Denne artikel vil gå i dybden med forskellige aspekter forbundet med sætningsskader, de forskellige typer, de typiske årsager til sætningsskader, og hvad man kan gøre for at afhjælpe og ikke mindst undgå problemet.

Sætningsskader på hus

En af de mere alvorlige skadesformer på et hus er således sætningsskaden, der med god grund kan få det til at løbe koldt ned af ryggen på enhver husejer.

En sætningsskade kommer typisk til udtryk på tre måder: I fundamentet på huset, i murværket eller i gulvet.

I forbindelse med sætningsskader er der som regel tale om store revner, der enten skyldes diverse bevægelser i jorden under fundamentet. En anden årsag til sætningsskader kan for eksempel også være, at huset har et problem med bæreevnen. Når først dette sker, vil der være forøget chance for, at der trænger vand ind gennem sprækken/sprækkerne, hvilket vil resultere i større skader (For eksempel fugtskader eller svamp).

Hvis man opdager en sætningsskade, er det derfor utroligt vigtigt, at man handler hurtigt. Man skulle jo nødigt stå med en endnu værre situation i hænderne. Hvis sætningsskaden ikke bliver større, er dette et godt tegn, men hvis skaden i stedet vokser hurtigt i størrelse, er dette et tegn på et alvorligt problem.

Vi anbefaler:

Spar penge – modtag 3 tilbud på udbedring af sætningsskader!

Du udfylder én formular. Så sendes denne til forskellige firmaer.

Firmaerne ved, at de skal levere det bedste og billigste tilbud – for ellers bliver de ikke valgt af dig.

Klik herunder og udfyld spørgeskemaet og hent tilbud – det er 100% gratis og uforpligtende:
Få 3 gratis tilbud på udbedring af sætningsskader

Sætningsskader: Hvad koster en reparation?

Hvis du som husejer står overfor en sætningsskade, kan det desværre meget hurtigt blive en temmelig bekostelig affære. Det er ikke ualmindeligt, at en sætningsskade kan komme til at koste langt over 100.000 kroner, hvis der er tale om en alvorlig en af slagsen.

Sætningsskader: Her er de 4 typiske årsager

Årsagerne til sætningsskader i et hus kan inddeles i fire overordnede kategorier:

  •         Den jord, der ligger nedenunder husets fundament kan ikke længere klare de mange kilo, som et hus selvfølgelig vejer. Resultatet af dette bliver, at huset begynder at synke ned i jorden, hvilket i værste fald kan resultere i, at huset simpelthen kollapser.
  •         Ens hus blev i sin tid bygget på det forkerte underlag. Det kunne for eksempel være forkerte jordtyper, der har tendens til at smuldre over tid.
  •         Ændringer i grundvandet kan også være årsag til sætningsskader. Dette er desværre ikke noget man kan gardere sig imod fuldstændigt. Ændringer i grundvandsniveauet kan først og fremmest være menneskeskabte. Måske er der ved at blive opført en ny bygning, der involverer udgravning ved siden af ens hus, hvilket har påvirket grundvandet. Naturen har dog af og til også en finger med i spillet, da disse ændringer også kan forekomme på naturlig vis.
  •         Sætningsskader kan også forårsages af menneskeskabte bevægelser under huset, såsom trafik eller udgravningsarbejde i nærheden.

Sætningsrevner: Når gulvet rammes

En sætningskade i ens gulv virker altid temmelig dramatisk – og det er det såmænd også. Hvis fliserne ude på badeværelset begynder at blive splittet ad, eller hvis der er et tydeligt mellemrum mellem gulv og panel, så står man virkelig med et alvorligt problem på hænderne. Denne type sætningsskade er  ikke blot æstetisk problematisk, men også udtryk for, at der er noget alvorligt på færde.

Sætningsskader: Når sokkel og murværk rammes

Hvis man står overfor en sætningsskade udvendigt, vil der oftest være tale om skader på ens murværk. Der er her især tale om fundament- eller sokkelskader. Ved at tage et grundigt kig på den udvendige del af ens hus, kan man hurtigt bedæmme, hvor alvorlig en skade der egentlig er tale om.

En revne, der løber op igennem en sokkel eller murværket med adskillige brækkede mursten, er et klokkeklart tegn på en alvorlig sætningsskade. For at undgå ubehagelige overraskelser, er det derfor utroligt vigtigt, at man giver sit hus et grundigt årligt tjek, så man kan fange eventuelle problemer i opløbet.

Vi anbefaler:

Spar penge – modtag 3 tilbud på udbedring af sætningsskader!

Du udfylder én formular. Så sendes denne til forskellige firmaer.

Firmaerne ved, at de skal levere det bedste og billigste tilbud – for ellers bliver de ikke valgt af dig.

Klik herunder og udfyld spørgeskemaet og hent tilbud – det er 100% gratis og uforpligtende:
Få 3 gratis tilbud på udbedring af sætningsskader

Sætningsskader skal håndteres, så snart de opdages

Hvis man en dag skulle opdage en sætningsskade, så er det altid en god idé at kontakte en professionel, der herefter kan bedømme skaden. Hvis der er tale om mindre alvorlige tilfælde, så vil der oftest genfuges, så der i det mindste ikke lægges fugtskader oven i problemet.

Hvis der til gengæld opdages alvorligere sætningsskader, vil en grundig undersøgelse af jordbunden under huset ofte være vejen frem. Når der så endelig er givet en diagnose af sætningsskaden, kan den profesionelle fagperson så komme med et bud på, hvad det næste skridt skal være for at udbedre skaden.

Sætningsskader: Når gamle huse rammes

Sætningsskader på gamle huse er på mange måder det samme som hos nye bygninger. Sætningsskader har dog en tendens til at ramme ældre huse, idet de ofte har rykket sig lidt med tiden. Ofte er der dog tale om mindre revner, der forholdsvist nemt kan repareres med lidt fugemasse.

I lighed med andre typer sætningsskader, vil en større revne være mere alvorlig. Især når der er mulighed for at vand eller fugt kan trænge ind, og beskadige huset yderligere.

Sætningsskader: Dækker forsikringen skaderne?

Ved første øjekast er svaret desværre nej. Ved nærmere eftersyn viser dette sig dog ikke at være helt rigtigt, for der findes faktisk omstændigheder, hvor forsikringsselskabet går ind og dækker en sætningsskade. Dette punkt er en kende kontroversielt for mange, der netop er endt i en uheldig situation og selv skulle betale for deres reparationer – til trods for betalt forsikringspræmie.

Som tommelfingerregel vil et forsikringsselskab dække en sætningsskade under helt specifikke omstændigheder:

  •         Hvis der er tale om en sætningsskade, der skyldes andre, såsom en bygherre eller det offentlige (For eksempel i forbindelse med vejarbejde). Her er der mulighed for at få dækket sine udgifter via den ansvarlige parts forsikring.
  •         De senere år har der i stigende grad været somre med ekstrem tørke, og dette er noget, som virkelig kan påvirke jordbunden under et hus med sætningsskader til følge. Visse forsikringsselskaber har derfor valgt, at gå ind og dække store skader, der skyldes tørke (Op til 100.000 kroner i økonomisk hjælp).

Sætningsskader: Hvad med ejerskifteforsikring?

Hvis handlen er i hus, og man nu står og skal til at overtage et hus, vil det være en god idé at få sig en ejerskifteforsikring. En ejerskifteforsikring er beregnet til at give den nye ejer dækning for eventuelle ikke-oplyste skader, så man derfor slipper for at betale for gamle skader i fremtiden.

En ejerskifteforsikring beskytter desuden også sælger, idet der vil blive lavet en tilstandsrapport, som nøje specificerer husets tilstand ved overtagelsen. Dette betyder, at den nye ejer ikke ud af det blå vil kræve dækning for skader, der er opstået efter ejerskiftet.

Når dette så er sagt, er der gode nyheder, hvis man som ny ejer skulle opdage en sætningsskade. Her vil forsikringsselskabet faktisk gå ind og hjælpe med at dække udgifterne til at reparere skaderne. En sætningsskade er jo netop en potentielt alvorlig sag, og så er det jo dejligt, at man kan få den hjælp man behøver.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *