For nylig blev sløret løftet for en af de mest opreklamerede opfindelser i nyere tid. Opfindelsen har været kendt under kodenavnet “Ginger” og rygterne sagde, at den ville forandre verden. Opfindelsen viste sig at være et elektrisk tværstillet løbehjul.

Umiddelbart lyder det ikke af meget, men når man hører at nogle af finansverdenens tungeste drenge har stået i kø for at smide millioner af dollars i projektet, så er man nødt til at tage det alvorligt.

Opfinderens intention er at “Ginger” eller Segway HT (HT=Human Transporter), som den nu hedder, skal være det ideelle transportmiddel i byområder. Så lille, let og nem at bruge, at den kan anvendes på fortovet – og samtidig så praktisk, at folk vælger den fremfor andre transportmidler (herunder almindelig gang).

Segway HT kan køre 20 km/t og køre 17-28 km på en enkelt opladning. Det geniale ved Segway HT er, at den holder balancen lige meget hvad – det sørger den avancerede elektronik for. Når man skal fremad, læner man sig lidt frem og når man skal baglæns, læner man sig lidt tilbage. Man drejer med en lille knap på styret. Prisen bliver omkring 25.000 kr.

Redaktionens mening: På trods af vores generelle teknologifascination, må vi sige, at vi her står med et produkt, som verden helst er foruden. Som legetøj er den sikkert fantastisk, men at forsøge at gøre den til et udbredt transportmiddel er en syg ide. I forvejen rører folk sig alt for lidt og med Segway HT kan man komme til at røre sige endnu mindre – nu behøver man ikke engang at gå. En kørestol til raske mennesker. En typisk amerikansk ide, som blot vil bidrage endnu mere til den vestlige verdens kollektive degenerering af det menneskelige legeme.

Den oplagte konkurrent til Segway HT er opfundet for længe siden: løbehjulet UDEN elmotor. Det almindelige løbehjul er lettere, mere miljøvenligt, meget sundere og billigere. Desuden har det ubegrænset aktionsradius. Det må ikke være særligt sjovt at løbe tør for strøm på en 36 kg’s Segway. Eneste problem med det traditionelle løbehjul er, at det kræver at man bruger sin krop aktivt – noget de overvægtige amerikanere ikke er meget for. Løbehjulene til højre er eksempler på klassiske alternativer fra Monark

Det skal retfærdigvis siges at vi er helt syge efter at modtage en Segway HT til test på Motion-online, når den kommer til landet – men kun for sjov naturligvis.

Links:
Segway
Segway Video (Windows media)
Monark

Similar Posts

3 Comments

 1. Vi sælger ikke Segways eller noget som helst andet. Jeg er faktisk ikke klar over om man kan købe dem i Danmark.

 2. Hej,
  jeg har desværre først set jeres artikel/komment arer nu.
  Man kan købe Segways hos autoriseret forhandler kalder WMAN – Future Technologies – se evt. http://WWW.WMAN.DK.
  Her finder man priser og lidt teknisk info. Findes der spørgsmål, kan man få disse besvaret via [email protected]

  Ønsker Motion-online at prøve en Segway, kan vi lave en aftale og jeg kan kigge forbi med en model som I kan prøve.

  Mvh Bo

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *