Solcelle oplader test

Vedvarende energi vinder mere og mere frem, også inden for teknologien i hjemmet. Nu kan du oplade din mobil eller din bærbare blot med solens stråler, uden at det koster dig andet end opladeren. Tag en solcelle oplader i test derhjemme og oplev, hvordan du kan spare på både strøm og penge.

Dur 12V uden sol?

Når du skal på camping eller festival eller bare gerne vil have en oplader i tasken til mobilen, så er en smart foldbar 12V solcelleoplader et praktisk valg. I solcelle oplader tests læser du ofte, hvordan en solcelleoplader kan bruges til at oplade det ene og det andet, men i et land som Danmark melder sig ofte ét relevant spørgsmål: Kan en solcelle oplader fungere uden direkte sol?

Nej, en solcelleoplader kræver som navnet afslører sol. Der er dog forskellige grader af sol, og de fleste soloplader sælges i dag sammen med et batteri eller kan tilkobles en powerbank – begge batterier, der opsamler energi fra solcelleopladeren, mens solen skinner, og gemmer det til senere brug.

Kan 21 Watt solceller oplade min bærbar?

Ønsker du selv at afprøve en solcelleoplader og lave din egen lille, uautoriserede solcelle oplader test, så overvej nøje, hvad du primært har brug for at få ladet op. Bruger du din smartphone eller iPad meget, eller er det mere din bærbare, du har brug for at kunne få strøm på overalt, så bør du kigge på, hvor kraftfuld din oplader skal være.

Med 21 Watt bør du kunne oplade det hele – også din bærbar, men kun én ad gangen, og det tager den tid, det tager. Mange vælger en 21 Watt som nødoplader til mobilen på ferien eller strandturen uden adgang til strøm. Hvis din bærbare skal oplades inden for en overskuelig tid, bør du nok overveje en lidt kraftigere oplader.

24 Watt til flere enheder

Flere powerbanks på markedet har op til 3 udgange, der muliggør det at oplade flere enheder på samme tid. Hvis du ud fra din egen solcelle oplader test har valgt en 24 Watt oplader, så overvej denne type powerbank med flere indgange, og sæt den mellem din oplader og dine enheder næste gang solen skinner. Dette er det perfekte set-up for dig, hvor det ikke haster med opladningen, men hvor du bare gerne vil have lidt strøm på det hele – for eksempel i pausen på vandreturen. Du kan naturligvis også vælge at bruge din solcelleoplader til kun at oplade én enhed ad gangen, så går det blot hurtigere.

Oplad din mobil med solceller!

For de fleste handler en oplader udelukkende om mobiltelefonen, og om at kunne få den opladet overalt, også når der ikke er adgang til elnettet. Oplad din mobil, når du er på farten – direkte fra solcelleopladeren eller gennem din powerbank. Hold øje med nye solcelle oplader test, der kan guide dig omkring størrelse, mærke og ikke mindst type.

Den lille ’påhængsoplader’, der kan tilkobles mobilen direkte og typisk ligger på 6-7 W, er den handy type til den aktive livsstil.

Den sammenfoldelige solcelleoplader fungerer optimalt som ’ladestation’ på ferien, på campingturen eller i kolonihaven. Disse ligger ofte på omkring 20 W.

En tredje type er solcellerygsækken – altså en rygsæk med indbygget solcelleoplader. Genialt ved denne type oplader er, at det hele er samlet i en taske, så du i realiteten selv bliver et omvandrende solcellepanel, når du har rygsækken på. En god løsning til den vandre- eller rejseglade.

Kan jeg oplade bilbatteri med solcelle oplader?

I princippet ja. Et bilbatteri kan være en praktisk måde at opbevare større mængder strøm på, så er der en overgang mere sol end du behøver til at oplade med (for eksempel i en uge, hvor du er væk på sommerferie eller skal arbejde ekstra meget), så er det genialt at kunne gemme den til – bogstaveligt talt – mørkere tider, det vil sige om aftenen eller når solen gemmer sig bag skyer. Tjek forskellige solcelle oplader test for at se, hvilken størrelse oplader, det kræver, og hvilke mærker, der anbefales.

Relevante solcelle oplader mærker

To af de mest relevante mærker inden for solcelleopladere er:

  • Xstorm
  • Ravpower

I diverse solcelle oplader test bliver de næsten altid refereret til som etablerede og stabile mærker på markedet, der begge benytter sig af den nyeste teknologi og software på området. Vælg et godt mærke, når du skal købe din første oplader til solceller – god kvalitet gør forskellen.

Xtorm

Kraftfuld, effektiv og robust er ord, der kendetegner mærket i solcelle oplader test. Høj mAh, flere USB-udgange og diverse features som foldbar klap, stænkvandsbeskyttelse og gummiarmering gør solcelleoplader fra Xstorm til et af de foretrukne mærker.

Ravpower

Mærket fremstiller produkter med høj konverteringseffektivitet, mange udgange og et design, der indfanger solen optimalt med flere udfoldelige solpaneler. Med lav vægt er mange af solcelleopladerne fra Ravpower førstevalget blandt mange outdoorentusiaster. Et mærke med rå kraft.

Casper Christiansen

Hej mit navn er Casper. Jeg hjælper dig med at finde de rigtige produkter. Jeg overtog motion-online.dk fra Morten Zacho tilbage i 2015. Har du spørgsmål til noget, så kan du sende mig en mail på [email protected]