kampsportStyrketræning er yderst relevant for de fleste kampsportsdiscipliner, men det er ikke altid at der er vægttræningsudstyr til rådighed i klubberne. Vi bringer derfor her en række relevante øvelser der kan laves med kropsvægt – eksemplificeret ved Taekwondo udøvere.

  • Taekwondo stiller store krav til smidighed og hurtighed. Dette gør at kroppens led ofte vil komme i yderpositioner i forbindelse med hurtige bevægelser. Her kan styrketræning være med til at forebygge skader.
  • For at kunne lave bevægelser eksplosivt og kraftfuldt kræves der en vis muskelstyrke
  • De mange mennesker der går til Taekwondo for almindelig motions skyld, vil have glæde af, at alsidig styrketræning er en naturlig del af træningen.
  • Det nytter ikke at foreslå en masse øvelser med tunge vægtstænger, hvis virkeligheden ude i klubberne er, at man ikke har noget vægtudstyr.

Øvelser for:

Generelt om træningsøvelserne: 

Generel styrketræning: Mellem 1 og 50 gentagelser. Fra langsomt til halvhurtigt tempo

Funktionel styrketræning: Mellem 1 og 8 gentagelser.Uanset belastningen skal udførelsen være så eksplosiv som muligt.

Similar Posts

4 Comments

  1. taekwondo er noget fis mildest talt. helt iorden team sport og olympisk leg hvis man kan sige det sådan, men ikke i brug af kampsport. flotte spark men ingen videre tænkning i det. hvis man vil være tough så skal man gå efter thai boxing eller kick boxing

  2. Aske har selvfølgelig ret – mildest talt. Kondition, smidighed, æstetik og 2000 års traditioner er noget fis. Det kan ingen bruge til noget.

  3. Til Aske og K-Blurp
    På en hjemmeside, hvor en fysioterapeut informerer om forskellige aspekter inden for sport, er jeres kommentarer klart overflødige og vidner mest om jeres mangel på at overføre forskellige værdier fra den ene sport til den anden.

  4. Aske og K-Blurp i har da virkeligt et holdningsproble m. Hvad ved i egentlig? og hvor gamle er i ? For hvis i er et par 16 årige bumsede drenge – så vent, en 10 til 20 år endnu, med at udtale jer om hvad der kan bruges og hvad der er fis.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *