Svedtrøje (Guide) – Se de 11 bedste svedtrøjer her


En svedtrøje gør en stor forskel for din træning. Når du har en svedtrøje på, øges din komfort nemlig gevaldigt. På den måde stiger din lyst til at træne ligeledes, når du befinder dig godt i dit tøj.

En svedtrøje er et godt køb at gøre dig, uanset om du skal træne på varme eller kolde dage. Når du er fysisk aktiv, producerer du nemlig sved – det er ikke til at undgå. Til gengæld kan du med en svedtrøje undgå de gener, der er forbundet med din svedproduktion, når du er i gang

Hvad er en svedtrøje?

Der findes mange forskellige typer af svedtrøjer. De har dog alle det til fælles, at de har til formål at øge din komfort, mens du er fysisk aktiv. Svedtrøjer kan du enten bære under dit normale træningstøj eller i stedet for en T-shirt. De kommer både med lange og korte ærmer – eller helt uden ærmer, såfremt du skulle ønske det. Som regel er de lavet af et tyndt materiale, der egner sig storartet til at lede sveden væk fra din krop.

Hvilke fordele er der ved en svedtrøje?

En svedtrøjes vigtigste funktion er at transportere sveden væk fra din overkrop. På denne måde opnår du to fordele. For det første slipper du for den ret klamme fornemmelse af at være fugtig og gennemblødt.

For det andet undgår du den ubehagelige fornemmelse af at blive afkølet, når vinden nedkøler dit fugtige tøj. En svedtrøje gør på denne måde din samlede træningsoplevelse en hel del mere behagelig.

Hvornår kan jeg bruge en svedtrøje?

Svedtrøjer er beregnet til at blive brugt, når du træner. Særligt ved cykling og løb er de ideelle at have på. Som nævnt kan du bære dem under andet tøj, når det er koldt. Du kan dog også vælge kun at have din svedtrøje på, præcis som en normal træningstrøje.

Svedtrøjer kan også bruges til at holde dig varm, når du er ude at gå i det kølige vejr. Så skal du en tur ud at vandre eller måske blot lufte hunden, kan du med fordel tage en svedtrøje på inden under jakken.

Hvad koster svedtrøjer?

Når du skal på jagt efter svedtrøjer, er det ikke nødvendigvis sådan, at du skal vælge den dyreste. Som regel følger pris og kvalitet hinanden. Finder du alligevel en svedtrøje til en lav pris, som sidder godt, er den ikke et dårligt valg.

Men det er især vigtigt, at du holder dig trøjens kvalitet for øje. Syninger og materiale skal være holdbare og åndbart. Hvis ikke de er det, får du kun en meget kort fornøjelse af din svedtrøje.

Kan jeg vælge svedtrøje efter årstid?

Som nævnt findes der flere forskellige modeller af svedtrøjer og særligt ærmelængden varierer meget. Dette kan være en god ting at have i baghovedet, når du vælger din svedtrøje.

En kortærmet svedtrøje egner sig således måske bedst til brug i sommerhalvåret. De langærmede modeller kan derefter tage over, når vejret ikke længere arter sig. Derudover findes der svedtrøjer med en vindtæt front. Med sådan en model på behøver du ikke en anden form for vindstopper. Det kan være værd at overveje, når du skal ud i det blå i en blæsende periode. Der er derfor god grund til også at overveje årstiden, når du køber svedtrøje.

Casper Christiansen

Hej mit navn er Casper. Jeg hjælper dig med at finde de rigtige produkter. Jeg overtog motion-online.dk fra Morten Zacho tilbage i 2015. Har du spørgsmål til noget, så kan du sende mig en mail på [email protected]