Test af EA Sports Active 2EA Sports Active 2 er nyeste indenfor træningskoncepter til spilkonsoller. Spillet (hvis man kan kalde det det) findes både til Wii, PS3 og Xbox 360 og udnytter de muligheder for bevægelsesfeedback, som hvor platform giver. Vi har testet udgaven til Wii.Hvad kan det?
Ideen er, at spillet er en slags personlig træner for dig og du over en periode følger de træningsprogrammer spillet byder på. Overordnet kan du vælge mellem at følge en træningsplan på 3 uger eller 9 uger eller du kan vælge enkeltstående træningsprogrammer.Lav dit eget programBlandt de enkeltstående træningsprogrammer kan du vælge mellem færdige programmer som spillet foreslår eller du kan lave din egne træningsprogrammer ved at plukke i det relativt store øvelsesbibliotek. Endelig er der også en online-del, som giver muligheder for at uploade sine resultater, interagere med andre brugere og downloade nyt indhold.

Hvordan virker det?
Når du går i gang med at træne, så holder spillet øje med hvor godt klarer det ud fra forskellige sensorer. Først og fremmest har EA Sports været innovative ved at lave en ny slags pulsmåler, der sidder på underarmen og faktisk fungerer rigtigt godt. Pulsmåleren fungerer samtidigt som en bevægelsessensor. Derudover skal du have en sensor omkring højre lår og Wii-controlleren i højre hånd. Hvis du har et Wii-fit balanceboard kan dette også udnyttes i en del af øvelserne.

SensorerUd fra disse ting kan spillet holde øje med hvor meget du går til den og reproducere dine bevægelser på skærmen. Det virker rimeligt men der er stadig lang vej til det perfekte. Ind i mellem oplever man at figuren på skærmen bevæger sig på en helt anden måde end man selv gør, hvilket bryder illusionen om det virtuelle træningsunivers.

Er træningen god?
Det er altid en udfordring at lave effektiv og varieret træning uden at have træningsredskaber til rådighed, men indenfor de begrænsninger klare spillet det godt. Det er tydeligvis folk med forstand på træning, der har leveret indhold til øvelsesbiblioteket. Selvom du er i god form så kan du stadig blive udfordret på både muskelstyrke, kondition og koordination. Der medfølger en træningselastik, som skal bruges i en del af øvelserne, men du skal være temmelig svag før den er en udfordring.

Er det sjovt?
Det er en smagssag, men personligt synes jeg ikke at det er særligt sjovt. Man bliver guidet solidt igennem træningen og variationen er stor, men det er ikke sjovt på samme måde som Mario Kart er sjovt. Man skal sætte sine forventninger efter, at EA Sports Active 2 er træning tilføjet nogle spil-agtige indpakninger, men det er ikke et sjovt spil, hvor man får træning ind som en bonus.

I reklamefilmen fra EA Sports krydsklippes der mellem de rigtige aktiviteter og de simulerede aktiviteter udført i stuen. Hvis man lige tænker over det et øjeblik, så viser klippene paradoksalt nok, hvor meget sjovere det er at lave de rigtige ting sammenlignet med de computerskabte aktiviteter på stuegulvet.

Kan det anbefales?
Ja, det kan det, men man skal have de rigtige forventninger på forhånd. Her er tale om et meget omfattende og rimeligt seriøst træningskoncept. Der er gjort meget for at skabe motivation, men det bliver lige så meget vilje som lyst der driver dig hen til konsollen.

Pris: ca. 700-800 kr.

Skrevet af Morten Zacho, cand. scient. 27. november 2010

Similar Posts

One Comment

  1. Hvis man har “problemet” med for lidt modstand med den medfølgende elastik, kan det løses ved at købe en ny træningselastik af mærket “Thera-Band” med større modstand. Søg på Thera-Band på nettet så dukker der et par danske butikker op øverst. Personligt vil jeg anbefale blot at købe en på 2,5 meter, god længde med hensyn til slid og løbende udskiftning af elastik med større modstand.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *