Sony SportskitSony har altid haft en særlig status indenfor bærbare dimser. Det var trods alt dem der stod for den legendariske Walkman. Nu om dage handler alt om smartphones og vi tester her Sonys bud på det perfekte sportskit – Xperia Z3 Compact, AS800BT bluetooth headset og sportsremLad os starte med telefonen. Z3 Compact ligner så mange andre telefoner, men dens force er, at den er vandtæt og relativt stødsikker. Indenfor visse sportsaktiviteter kan det faktisk være ret vigtigt. Specielt da regnvejr ikke er ukendt fænomen i Danmark. På nettet findes mange historier om iPhones der er blevet ødelagt af fugt og hvor Apples svar er “bare ærgerligt”. Så på dine cykel- eller løbeture kan du trykt lade Z3 Compact blive siddende på overarmen når du bliver fanget i en byge. Faktisk kan Z3 Compact også tage billeder under vand i snorkeldybde.

Sony Z3 Compact

Bortset fra det, så er Z3 Compact blot en almindelig god Androidtelefon. Tager gode billeder og giver god lyd, men det er den ikke ene om.

RemDen medsendte sportsrem er til gengæld ikke så heldig. Den er uelastisk, hvilket betyder at hvis du spænder musklerne, så lukker du for blodtilførslen til armen. Desuden er det håbløst at betjene telefonen, når først remmen er på plads. Retfærdigvis skal det siges, at selv om remmen er lavet specifikt til denne telefon, så er den ikke lavet af Sony selv.

Og nu kommer vi til det centrale i Sonys sportskit, nemlig de trådløse hovedtelefoner AS800BT. Hovedtelefonen bruger Bluetooth og er vandafvisende, hvilket i praksis betyder, at du kan svede og træne i regnen ligeså tosset du vil, men du kan ikke svømme med dem. Når hovedtelefonen skal parres med telefonen forgår det ved NFC, således at du blot holder dem hen til telefonen uden at indtaste koder osv.

Sony hovedtelefonerSony hovedtelefonerSony hovedtelefoner

Lyden er hovedtelefonerne er rigtig god med en god dyb bas. På nettet kan man se at der er mange brugere der er utilfredse med lyden, hvilket skyldes at mange aldrig finder ud af hvordan man skruer op for lyden. For Sony har nemlig lavet en kæmpe brøler med disse hovedtelefoner. Alle funktioner betjenes med en knap – som desværre er håbløs at anvende. En lille dum gummiknap, som både bruges til at tænde, slukke, skrue op og ned for lyden og besvare opkald. Når du f.eks. skal skrue op for lyden, så skal du trykke et kort og et langt tryk. Ni ud af ti gange kommer du herved til at slukke for hovedtelefonerne og du aner ikke hvor meget du skruer op for lyden.

I praksis skruer man op for lyden en gang for alle og bruger herefter kun telefonen til at justere lydstyrken. Hvis man kan leve med det, så har man til gengæld også et par rigtig gode træningshovedtelefoner. Det er rart at slippe for ledningen og hvis du laver fitness-agtig træning, så kan man bare lade telefonen ligge et sted i nærheden uden at have den på sig.

Samlet konklusion på Sony Sportskit

Plus +

  • Rigtig god telefon med lang batteritid, god lyd, godt kamera.
  • Telefon der er vandtæt og relativt hårdfør.
  • Hovedtelefoner med rigtig god lyd
  • Hovedtelefoner der er trådløse og hurtigt kan parres med NFC
  • Hovedtelfoner tåler ret meget vand (men det gør de fleste dog)

Minus –

  • Telefonen er ikke rigtig sporty med sit firkantede design
  • Du kan i praksis ikke regulere lyden direkte på øretelefonerne
  • Hovedtelefonerne rager relativt langt ud af ørerne, så du kommer nemt til at skubbe til dem

Sony Xperia Z3 Compact koster ca. 3.500 kr.

Læs mere på Sonys hjemmeside

AS800BT koster ca. 1.000 kr.

Læs mere på Sonys hjemmeside.

Skrevet af Morten Zacho, cand. scient. 9. juni 2015

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *