Trampolin (Guide) Vælg den rigtige og minimerer risikoen for skader

En trampolin er en sjov udendørsaktivitet for både børn og voksne. Samtidig er det en sund måde at træne din krop på og få motion. Men hvordan vælger du den rette model? Og hvordan undgår du at købe en, der hurtigt går i stykker, eller ligefrem er farlig at hoppe på? Få overblikket her.

Trampoliner er både populære og sjove. Hvem elsker ikke suget i maven, når du hopper så højt, du kan? Men hvis det skal blive ved med at være en sjov fornøjelse at eje og bruge din trampolin, er der nogle ting, du skal være opmærksom på, når du køber den.

Der er nemlig stor forskel på, hvor godt de forskellige modeller holder, og hvor sikre de er at hoppe på.

icon
<? echo $title; ?>
3.699 kr.
2.499 kr.
96/100 Bedømmelse
JumpMaster 365

Denne trampolin er en videreudvikling af den populære Jumpmaster 300, og er en prisvindende trampolin der med sikkerhed skaber glæde i hjemmet, både for store og små. Denne trampolin er kåret som bedst til prisen i nordens nyeste test, og der er både taget højde for kvalitet og sikkerhed. Der er en bred kantpolstring på 38 cm der, ligesom de andre Jumpmaster trampoliner, sikrer at de glade hoppere ikke rammer fjedrende ved et uheld. Samtidig er polstringen gjort ekstra tyk hvilket både giver holdbarhed og sikkerhed og 3 cm skum sikrer at ingen kommer i klemme i fjedrene i siden. Denne trampolin har en robust ramme og robuste ben og rammen har en livtidsgaranti som vidner om den høje kvalitet. Den er desuden lavet af galvaniseret stål hvilket gør at den ikke ruster. Jumpmaster 365 består af 72 fjedre som giver en fantastisk hoppeoplevelse, og en diameter på 365 cm hvilket giver masser af plads. Den maksimale personvægt er 120 kg og selve trampolinen vejer 94. Der følger et sikkert sikkerhedsnet af høj kvalitet med, med en åbning der er nem at åbne og lukke, og en stige som gør det nemt at komme op på trampolinen. Den perfekte trampolin til den hoppeglade familie!

Hvorfor er denne model bedst?

bredkant polstring sikrer, at hoppere ikke ved et uheld rammer foråret

ekstra tykt polstring giver både holdbarhed og sikkerhed

robust frame and sturdy legs

lavet af galvaniseret stål, hvilket betyder, at det ikke ruster

Researched Sources
10
Kilder undersøgt
Reviews Considered
8
Anmeldelser gennemgået
Hours Researching
8
Timers dataindsamling
Products Evaluated
6
Produkter anmeldt

 • BERG Favorit 330 InGround
  BERG Favorit 330 InGround
  BERG’s anerkendte Favorit linje udbyder nu denne smarte 330 InGround trampolin – en trampolin der er skabt med samme kraftige og robuste ramme, og samme høje kvalitet, men som ovenikøbet kan tåle nedgravning. De 72 fjedre sikrer den optimale hoppeoplevelse, mens højden på 20 cm bidrager til en ekstra sikkerhed, og der medfølger et net til undersiden, så bolde mm. ikke kommer ned under trampolinen, samt det lækre BERG Comfort sikkerhedsnet, som ligeledes øger sikkerheden. Brug især sikkerhedsnettet hvis trampolinen står op af et træ, en mur mm. eller for at undgå at husdyrene kravler ind. Den maksimale personvægt som trampolinen kan holde til er 100 kg, hvilket gør det muligt for flere børn at hoppe samtidig. Den har en diameter på 290 cm, og en dybde på min. 75, så der er både taget højde for plads og sjov. Med BERG favorit 330 InGround kan man ikke gå galt i byen – her er man sikret en trampolin af høj kvalitet, hvor der er taget højde for både sikkerhed og sjov. En sikker vinder for både store og små, der vil sprede glæde og aktivitet.
   Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
   abilicaonline.dk 4.399 0 4.399 Læs mere

  • Jumpking Trampolin Rektangulær
   Jumpking Trampolin Rektangulær
   Jumpking Trampoliner er kendt vidt og bredt for deres høje kvalitet og fokus på sikkerhed, og her er en af deres helt særlige trampoliner. Denne rektangulære trampolin passer ind i de fleste haver, og giver en skøn og sikker hoppeoplevelser for både store og små. Fjedrene er skabt af de berømt og patenterede Eurospring ™ fjedre teknologi og rammen er lavet af galvaniseret stål, så du undgår at rammen ruster. Her får du en trampolin med en optimal og suveræn hoppe effekt, og en teknologi der virkelig sætter sikkerheden i højsædet. Springarealet på denne trampolin er på 9m² som giver masser af plads til at hoppe flere på en gang, og den kan holde til en belastning på 140 kg, så der kan være flere børn deroppe på samme tid. Der følger et godt og holdbart sikkerhedsnet med, med skumpolstrede stolper som giver en ekstra sikkerhed, og de 104 fjedre giver en god og sjov hoppeoplevelse. Denne trampolin opfylder EN71-14 sikkerhedsstandarder, så denne trampolin kan nydes uden at være nervøs for børnenes sikkerhed. En solid, robust og god trampolin i en god kvalitet, som med sikkerhed spreder glæde for både store og små!   Teamtrampoline.com skriver om Jumpking Trampolin Rektangulær: ”Jumpkings store rektangulære trampolin er ikke at kimse af! Store størrelse, fantastiske hoppehøjde, perfekt valg til atleter eller gymnaster, fantastisk kvalitet, og høj maximal vægtkapacitet.” Fra: http://teamtrampoline.com/jumpking-trampolines-review/
    Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
    bauhaus.dk 6799 0 6799 Læs mere
    byghjemme.dk -15%6799 0 6799 Læs mere
    frishop.dk -15%6799 0 6799 Læs mere
    pixizoo.dk -20%7999 0 7999 Læs mere
    homeshop.dk 7999 0 7999 Læs mere
    eurotoys.dk 7999 0 7999 Læs mere

   • JumpMaster 300
    JumpMaster 300
    Denne klassiske runde havetrampolin giver en virkelig god hoppekvalitet, og er designet med sikkerhed i højsædet. Trampolinen har således en bred kant, på 38, hvilket sikrer at hopperne ikke rammer fjedrene ved et uheld. Polstringen på denne trampolin er tykkere end de fleste, og skummet er 3 cm tyk, så der er sørget for at man ikke kan komme i klemme mellem fjedrene ude i kanten. Den har en diameter på 300 cm, hvilket giver rigeligt plads til flere hoppere på en gang, og en max vægtkapacitet på 100kg. Selv vejer den 49 kilo og har 60 fjedre, hvilket giver en virkelig god affjedring som gør hoppeoplevelsen helt perfekt. Rammen er lavet af galvaniseret stål, så der er sørget for at denne trampolin har en god modstand overfor rust, og med en livtidsgaranti på denne ramme, kan du være helt sikker på at der kan hoppes mange år fremover. Ramme og ben er lavet af en kraftig og sikker konstruktion, og sikkerhedsnettet er af den højeste kvalitet, og det er nemt at komme ind og ud af trampolinen gennem åbningen, men denne åbning kan samtidig med lethed lukkes, så man ikke kan falde igennem. Der medfølger desuden en stige. Få en perfekt trampolin i højeste kvalitet, og til en fornuftig pris med Jumpmaster 300.
     Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
     abilicaonline.dk -25%2.999 0 2.999 Læs mere
     nordicfitness.dk -25%2.999 0 2.999 Læs mere

    • MCU- Sport Classic Plus 4.3 m
     MCU- Sport Classic Plus 4.3 m
     MCU-Sport Classic serien er kendt for at producere trampoliner i virkelig høj kvalitet – uden at det sætter prisen helt op i skyerne. Få en fantastisk god trampolin, hvor der både er lagt vægt på kvalitet og hoppeoplevelse, til en fornuftig pris. MCU-Sport Classic Plus 4,3m trampolinen er ingen undtagelse, den har en bedre kantpude, på hele 18 mm, som sørger for at man ikke falder ned på fjedrene, og er lavet af et mere robust, og tykkere stål end billigere trampoliner fra andre producenter. Og med 88 fjedre er du sikret en hoppeoplevelse af høj kvalitet, som vil glæde alle, både store og små. Alle fejre er desuden galvaniseret, så du undgår rust, og dens sikkerhedsnet er EN71 godkendt. Der medfølger en samlingsvejledning og manual på dansk, så du med lethed kan samle trampolinen hvor der passer dig bedst. Den vejer 68 kg, er 89 cm høj, og 426 cm i diameteren, hvilket giver god plads til at hoppe rundt. Den maximale personvægt er på 150 kg, så der er plads til lidt af hvert. Få en skøn trampolin der spreder glæde og sætter gang i bevægelsen, som holder længe, og til en fornuftig pris!
      Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
      mmaction.dk 2.399 0 2.399 Læs mere

     • MCU-Sport Junior
      MCU-Sport Junior
      Denne skønne trampolin er en perfekt gave til de mindste. Der er virkelig taget højde for sikkerheden med denne trampolin, så du kan sikre dig at dit barns første hoppeoplevelse bliver en succes. Denne trampolin kan både bruges indenfor og udenfor, og er en skøn måde at få barnet til at røre sig på, samtidig med at der bliver underholdt i allerhøjeste grad. Denne trampolin kan bruges både indenfor og udenfor, og er praktisk og let at flytte på. Den består af 32 elastikker som giver en skøn hoppeoplevelse, og en kantpude med en 15 mm tykkelse. Der medfølger et godt og solidt sikkerhedsnet, og stængerne er beskyttet med skum, sådan at man kan være sikker på at der ikke sker uheld under hopningen. Denne trampolin for de mindste er på 140 cm, og 185 cm bred, og den maksimale personvægt er 25 kg. Selv vejer trampolinen 11,50 kg, og en af de smarteste detaljer ved denne trampolin er sikkerhedsnettet under trampolinen, hvilket sørger for at hverken børn eller husdyr kravler ind under. En perfekt og sikker trampolin til de små, som med sikkerhed bliver et hit!  
       Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
       mmaction.dk 799 0 799 Læs mere
       only4kids.dk -7%829 0 829 Læs mere
       computersalg.dk 861 0 861 Læs mere

       

      Hvad er en trampolin?

      En trampolin er en firkantet eller rund metalramme med en dug af nylon eller lignende, der er spændt fast med fjedre. Trampolinen, som vi kender den i dag, stammer fra 1936. Den er opfundet af amerikanerne George Nissen og Larry Griswold. Ud over at bliver brugt til leg og sport, blev den også brugt til træning af piloter under 2. verdenskrig, samt astronauter i efterkrigstiden.

      I dag er trampoliner blevet vældigt populære, og den mest velkendte er uden tvivl den runde havetrampolin. Til konkurrenceformål anvendes normalt en firkantet trampolin i stedet. Den rektangulære form betyder, at fjedrene belastes anderledes end på de runde. Derfor kan sportsudøvere på den firkantede version springe helt op til 9 meter i højden. Til sammenligning kan du på en rund havetrampolin sjældent kommer op over de 3 meter.

      Hvilken trampolin skal jeg vælge?

      Hvad skal du købe, når du er på udkig efter en god trampolin hjem til haven? Her er der flere forskellige ting, du skal fokusere på:

      • Kvaliteten og længden af fjedrene
      • Rammens materiale og overfladebehandling
      • Svejsningernes kvalitet
      • Kvaliteten af kantbeskyttelsen

      Hvorfor er fjedrenes kvalitet vigtige?

      Fjedrene er altafgørende for dit hop. Med korte og få fjedre får du et kortere og mere hårdt hop. Mens lange og flere fjedre giver et dybere og blødere hop. Det er mindre hårdt for kroppen. Antallet af fjedre og længden på dem afhænger dog i høj grad også af, hvem der skal hoppe på trampolinen. Derfor skal du se på, hvilken vægt den er tilpasset, når du køber den.

      Det er også vigtigt at kigge på, om fjedrene er af kraftig kvalitet og galvaniserede. Så holder de nemlig meget længere, og du skal ikke bruge penge på reparationer og reservedele eller risikerer farlige fjedrebrud, mens der hoppes på trampolinen

      Hvad betyder rammen og svejsningernes kvalitet for din trampolin?

      Det er vigtigt at rammen er produceret i et kraftigt materiale og med gode kraftige svejsninger. Hele kraften fra hvert eneste hop forplantes til rammen. Så den er konstant under stor belastning, når trampolinen er i brug. Så jo kraftigere kvalitet og jo bedre svejsninger, jo længere holder den.

      Dernæst er det vigtigt, at rammen er galvaniseret. Når trampolinen står ude i al slags vejr, vil den hurtigt ruste, hvis ikke den er galvaniseret. Det betyder, at levetiden forkortes med mange år. Så skal du hurtigere ud og købe ny trampolin igen.

      Hvilken betydning har kvaliteten af kantbeskyttelsen på trampolinen?

      Kantbeskyttelsen er det, der ligger hen over rammen og fjedrene. Den har to funktioner:

      • Beskyttelse af fjedre og ramme mod vind og vejr
      • Beskyttelse mod skader på personer, der falder på kanten eller fjedrene

      Det er vigtigt, at kantbeskyttelsen er minimum 20 mm. tyk. Så får du den optimale beskyttelse mod skader ved fald. Kantbeskyttelsen er typisk lavet af skum. Men det er også vigtigt, at den er lavet med lukkede celler og ikke åbne. Åbne celler suger vand til sig. Det betyder, at kantbeskyttelsen ikke holder så længe, som hvis den var med lukkede celler.

      For at opnå den bedste levetid på rammen og fjedrene, og samtidig få den bedste beskyttelse, er det desuden vigtigt, at kantbeskyttelsen dækker både rammen og fjedrene.

      Kan du grave en almindelig trampolin ned?

      Nedgravede trampoliner bliver mere og mere populære. Og med god grund. Når den er nedgravet, fylder den ikke på samme måde i haven. Samtidig er den meget nemmere for børn at komme op på, fordi den er så tæt på jorden. Men det absolut vigtigste punkt er nok, at risikoen for at komme til skade ved fald er meget mindre. Det skyldes at du ikke falder lige så langt ned. Endelig står trampolinen bedre fast i stormvejr, når vinden ikke kan komme ind under den og få fat i trampolinen.

      Hvis du vil have en nedgravet trampolin, er det vigtigt, at du vælger en model, der er beregnet til nedgravning. Ellers risikerer du, at den ikke holder lige så længe. Det skyldes især den større fugtighed, den udsættes for, når den er gravet ned i jorden.

      Hvordan graver du en trampolin ned?

      Hullets størrelse og udformning er ekstremt vigtigt, for at opnå den største sikkerhed, den bedste oplevelse og den længste holdbarhed for en nedgravet trampolin. De konkrete krav kan dog svinge fra den ene producent til den anden. Derfor er det vigtigt, at du følger producentens anvisninger, når du skal udgrave hullet.

      Hvilken størrelse trampolin skal du vælge?

      Der er flere faktorer, der spiller ind på, hvilken størrelse du skal gå efter. Den mest udbredte størrelse ligger lige omkring 3 meter, men de fås i mange forskellige størrelser fra helt nede omkring 1 meter i diameter og op til omkring 5 meter i diameter.

      Den vigtigste faktor for størrelsen er, hvor meget plads du har. Du skal være opmærksom på, at der bør være mindst 1,5 meter fri plads hele vejen rundt om trampolinen. Så det skal du tage med i din beregning af størrelsen.

      I langt de fleste tilfælde får du ikke meget mere ud af at vælge en størrelse på 5 meter i stedet for 3 eller 4 meter. Den store model giver mere plads at hoppe på, men ellers er oplevelsen ikke så meget anderledes. Faktisk kan det være nemmere for børn at hoppe på en mindre model, da dugen ikke er så stor og tung.

      Vi anbefaler, at du ikke lader flere personer hoppe på trampolinen samtidig, da det giver væsentlig større risiko for sammenstød og skader.

      Hvor længe holder en trampolin?

      En trampolin i god kvalitet, kan holde i rigtig mange år. Men hvis den er lavet af dårlige materialer, der ikke er kraftige nok eller ikke er beskyttet mod rust, sol og regn, forringer det levetiden meget.

      Du bør se efter om rammen er galvaniseret, samt om dugen og kantbeskyttelsen er beskyttet mod UV-stråling. UV-beskyttelse og galvanisering kan nemlig forlænge levetiden med mange år.

      Selvom trampoliner som udgangspunkt er vedligeholdelsesfrie, kan det anbefales at købe et beskyttelsesovertræk. Overtrækket monteres, når den ikke er i brug, samt hvis den står ude om vinteren. Det beskytter den rigtigt godt og vil også betyde en væsentlig forlængelse af levetiden.

      Er det farligt at hoppe på trampolin?

      Al fysisk udfoldelse er farligt i et eller andet omfang. Trampolin er ikke en undtagelse. Det er altid muligt at komme til skade. Men hvis du følger disse råd herunder, er risikoen meget lille. Så kan du i stedet få mange sjove timer til at gå med at hoppe:

      • Hop altid kun én ad gangen
      • Hop ikke hvis trampolinen er våd
      • Montér sikkerhedsnet – det beskytter mod de værste skader, også for voksne
      • Vælg kvalitet, så er du bedre beskyttet ved fald på f.eks kantbeskyttelsen eller mod nettet
      • Hop uden fodtøj
      • Undgå skarpe genstande i lommerne

      Hvis du har problemer med ryg eller nakke, bør du være forsigtig med at hoppe på trampolin. De stød du får, kan forværre dine ryg- og nakkeproblemer.

      Hvor mange må du hoppe på en trampolin?

      I bør aldrig hoppe mere end én ad gangen på en trampolin. Hopper I flere ad gangen, er der stor risiko for at støde sammen og komme til skade.

      Samtidig bliver det markant sværere at holde balancen, når man hopper flere på samme tid. Det betyder, at risikoen for at falde ned eller vælte også er større.

      Er trampolin god motion?

      Det er rigtigt sundt at hoppe på trampolin. Du forbrænder omkring 4 gange så mange kalorier ved at hoppe, som ved at gå en tur. Samtidig gør de mange små stød, at du styrker musklerne hele vejen op gennem kroppen, og at du styrke knoglestrukturen.

      Ovenikøbet er det rigtig god træning for balancen. Alle de muskler i kroppen, der hjælper med at holde dig oprejst, trænes, når du hopper – især benmusklerne selvfølgelig.

      Faktisk har træning på trampolin så stor effekt på balanceevnen og orienteringssansen, at det blev brugt som træning for piloter under 2. verdenskrig og for de første astronauter i både det amerikanske og det russiske rumfartsprogram.

      Hvad koster en trampolin?

      Trampolin priser afhænger i høj grad af kvaliteten og størrelsen. De billigste modeller i mellemstørrelsen på ca. 3 meter i diameter ligger typisk på omkring 1.000 kr. For mindre modeller, kan du komme længere ned end det. For større modeller på omkring 4 meter starter priserne omkring 1.500 kr.

      Når du går efter kvalitetstrampoliner, bliver priserne straks noget højere. Her ligger priserne typisk omkring 3-4.000 kr. for mellemstørrelser på 3-4 meter. Det er en noget større investering, men til gengæld tjener den sig snildt ind på længere sigt på grund af bedre holdbarhed på materiale, samt ramme og fjedre.

      Går du efter endnu bedre kvalitet og flere muligheder stiger priserne nemt til omkring de 10.000 kr.

      Casper Christiansen

      Hej mit navn er Casper. Jeg hjælper dig med at finde de rigtige produkter. Jeg overtog motion-online.dk fra Morten Zacho tilbage i 2015. Har du spørgsmål til noget, så kan du sende mig en mail på [email protected]