De fleste, der interesserer sig for konditionstræning, har sikkert prøvet at stå med et billigt pulsur i supermarkedet og fundere over, om det nu kan være lige så godt, som de kendte mærker, der koster 3-20 gange så meget.Vi har testet et pulsur til 148 kr. for at se, om det er pengene værd. Uret er et Gpulse fra Netto, men beskrivelsen af dette ur passer sandsynligvis på tilsvarende discount-pulsure købt andre steder.

Funktioner: Uret kommer med ur, pulsrem, batterier og manual. Pulsremmen sættes omkring brystet og sender trådløst til uret på håndleddet. Uret har almindelig urfunktion med dato samt stopur. Dertil kan uret vise den aktuelle puls samt gennemsnits-, højeste og laveste puls registreret under et træningspas.

Virker det? Generelt må man sige, at uret viser den korrekte aktuelle puls under træningen, omend med lidt dårligere stabilitet end dyrere ure – men når det viser forkert, er det med så stor fejlvisning, at man ikke er i tvivl. Selv de dyreste pulsure kan ind imellem have problemer – specielt ved starten af et træningspas før man er begyndt at svede. Som regel er det nødvendigt at komme lidt spyt på bagsiden af remmen for at få gang i signalet. Det virkede dog som om, der skulle lidt mere til før Gpulse uret fik stabil kontakt.

I vores test viste uret puls 214 under det meste af opvarmningen, hvilket åbenlyst ikke var korrekt. Efter 5 minutter var der ingen problemer, og uret viste den korrekte puls under resten af træningen (kontrolleret ved manuel tælling). Hvis man vil bruge den gemte gennemsnitspuls til noget, er man nødt til at være sikker på, at der ikke har været nogen fejlvisninger undervejs, da gennemsnittet i så fald vil være helt misvisende.

Kvalitet: Kvaliteten passer meget godt til prisen. Der er tale om billigt plastik, og det er tvivlsomt, om sammenføjningerne, specielt på brystremmen, vil kunne modstå flere års powersvedning. Uret ser billigt ud og Karl-smart effekten ved dette ur er nærmest negativ. Vi løb ikke lige ind i andre Gpulse ejere under testen, men uret fungerer sandsynligvis ikke så godt ved flokmotion, da signalet ikke er kodet, og man derfor risikerer at aflæse sidemandens puls.

Betjening: Uret har kun to knapper, og det er ret nemt at finde ud af.

Konklusion: Pulsuret virker faktisk, og man kan få rigtig meget sjov og træningsmotivation ud af det. Uret holder næppe i lang tid og bliver man grebet af at bruge puls som et træningsredskab, bør man overveje et dyrere pulsur med bedre stabilitet og holdbarhed og evt. mulighed for overførsel af alle data til PC.

Similar Posts

2 Comments

  1. nøj, det var da godt nok en gennemtænkt kritik af artiklen, du kom med der – det havde virkelig relavans – den må du ha tænkt meget over .
    Jeg havde virklig også forventet polar urs nyeste hit med posten, men ihhh, hvor blir man dog skuffet. Jeg kan godt følge din smerte.

    Anyway…
    Jeg kunne personlig godt ha tænkt mig, at I havde testet lidt flere forskellige ure, og sammelignet dem. Godt nok skriver I, at beskrivelsen sandsynligvis passer på tilsvarende discount-pulsur e, men det kunne nu alligevel havde været meget rart, at have lidt at “vælge imellem”.
    Når det så er sagt, synes jeg så, alt i alt, det er en okay godt artikel. Mit pulsur er ligegået i stykker, for ik så lang tid siden, men har ik råd til “et ordentligt” lige for tiden, og så var det da meget rart i li havde en artikel om diskount-ur 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *