Vægtløftningssko – Undgå dumme skader


Et par gode vægtløftningssko er et decideret must have for dig, der har gang i de tunge vægte fra tid til anden. Med vægtløftningssko får du det mest optimale forhold til at foretage de tunge løft. Derudover kan de hjælpe dig til at løfte ikke blot bedre, men også tungere!

Der er ikke noget at sige til, at så mange efterhånden anvender særlige sko, når de løfter vægte. Med vægtløftningssko hæver du nemlig niveauet for både din teknik og din styrke. Samtidig hjælper de dig til at undgå dumme skader i knæ og andre led som følge af løft foretaget i forkerte sko. Der er derfor flere fordele ved at anvende vægtløftningssko. Læs selv med her og opdag, hvad disse fordele består i.

Hvad er fordelene ved at bruge vægtløftningssko?

Du ved allerede nu fra ovenstående introduktion, at der er flere fordele forbundet med at løfte iført vægtløftningssko. Det skyldes deres særlige udformning, hvilket uddybes i næste afsnit. I dette afsnit kan du i stedet glæde dig over at opdage, at vægtløftningssko giver dig:

  • En bedre teknisk udførelse af øvelserne, fordi du står mere korrekt.
  • En højere grad af stabilitet.
  • Mere naturlige løft.
  • En evne til at løfte tungere som følge af ovenstående tre faktorer.
  • Støtte til dine ankler.

Desuden er vægtløftningssko generelt meget holdbare. Det vil sige, at du har glæde af dem i mange år. Derudover betyder det også, at du kan mindske din risiko for vægtløftsrelaterede skader flere år ud i fremtiden.

Hvad er forskellen på vægtløftningssko og almindelige træningssko?

Vægtløftningssko henvender sig til alle, der styrketræner, fordi de har en række fordele i forhold til traditionelle træningssko. For det første har vægtløftningssko en hård sål. Dette betyder, at den ikke deformeres eller bliver trykket flad under et tungt løft.

For det andet absorberer vægtløftningssko ikke stød. Dette giver dig en fast og mere stabil position til at løfte. For det tredje har vægtløftningssko en løftet hæl og en nedsunket forfod. Dette vil sige, at du får en mere lodret holdning i din overkrop, der gavner dine løft.

Hvordan fungerer vægtløftningssko?

Selvom der er så mange fordele ved vægtløftningssko, fungerer de faktisk såre simpelt. Vægtløftningssko hjælper dig ganske enkelt til at generere mere kraft, fordi de er i bedre kontakt med gulvet sammenlignet med løbesko og indendørssko.

Dette sker særligt på grund af den solide bund. Kort forklaret overføres kraften fra gulvet til din krop og videre ud i vægtstangen, når du løfter. Med et par gode vægtløftningssko er denne overførsel mere uhindret og effektiv. Der er derfor ingen hokus pokus med vægtløftningssko, kun en masse god teknik.

Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg vælger vægtløftningssko?

Når du kigger efter vægtløftningssko, er der særligt to ting, du skal være opmærksom på: Bunden og hælen. Bunden skal være solid, så den giver dig en god stabilitet og ikke absorberer stødene under træningen. Hælen skal være hævet, gerne 2-3 cm. Det er vigtigt, fordi det øger din løfteevne i forskellige øvelser, blandt andet squats så du kan løfte mere.

Billigere modeller af vægtløftningssko har ikke altid den optimale hælstørrelse. Et lidt dyrere par kan derfor være en god investering – særligt når nu de hjælper dig til at undgå dumme skader.

Komforten er en tredje ting, du også bør overveje, når du køber vægtløftningssko. Som alle andre sko skal dine vægtløftningssko naturligvis sidde godt på dine fødder. Det vil sige, at de ikke må være for stramme, men heller ikke for løse. Det er derfor vigtigt, at du prøver dem grundigt, inden du hiver betalingskortet frem. Høj komfort og høj støtte skaber den bedste træningsoplevelse.

Hvilke øvelser kan jeg bruge vægtløftningssko til?

Du kan i princippet anvende vægtløftningssko til alle øvelser, du udfører. Der er dog naturligvis nogle øvelser, hvor det giver dig en større fordel end andre. Eksempelvis er vægtløftningssko en kanon idé, når du udfører forskellige variationer af squats. Derudover er de også velegnede, når du udfører klassiske øvelser inden for vægtløftning som træk og stød.

Også til bænkpres er vægtløftningssko en god idé. I og for sig er de altså velegnede til langt det meste, når det gælder vægtløftningsøvelser. Dog bør du ikke anvende dem til dødløft. Her er det nemlig en fordel for dig, at din hæl er så tæt på gulvet som muligt.

Casper Christiansen

Hej mit navn er Casper. Jeg hjælper dig med at finde de rigtige produkter. Jeg overtog motion-online.dk fra Morten Zacho tilbage i 2015. Har du spørgsmål til noget, så kan du sende mig en mail på [email protected]