Vildtkamera

Måske ønsker du at opsnuse, hvilke typer vildt der lister rundt i nærheden af dit fodertrug. Eller måske har du behov for en overvågningsløsning ved dit hus, for at være bedre beredt, hvis en indbrudstyv skulle komme forbi. Uanset hvad, kan et vildtkamera være en god løsning for dig.

Disse er nemme at sætte op, kan tåle de fleste vejrforhold og kan i de fleste tilfælde opsnappe billede- og videomateriale i høj kvalitet.

Her får du derfor en guide til, hvad du bør vide, før du investerer i den rette model for dig.

Hvordan virker et vildtkamera?

Når du køber et vildtkamera, medfølger der stort set altid en rem, du kan fastspænde kameraet med. På den måde kan det monteres på træer, pæle eller lignende, så det sigter i den retning, du ønsker. Vildtkameraet er i de fleste tilfælde lavet, så det først optaget eller skyder billeder, når det registrerer bevægelse, som eksempelvis et dyr.

Afhængigt af, om du har har et kamera med MMS eller uden, vil du modtage billederne direkte til din telefon eller kunne overføre dem til din computer fra et SD-kort i kameraet.

Mange af modellerne kan også indstilles direkte fra telefonen, så det kan gøres hjemmefra, uden man behøver bevæge sig hen til kameraet og justere.

Den praktiske løsning med MMS

I dag vælger langt de fleste producenter at lave vildtkameraer med MMS. Det vil sige, at du kan få tilsendt direkte billeder, fra der hvor dit kamera er opsat, til din telefon på mms. På den måde har du mulighed for hele tiden at holde øje med, hvad kameraet opfanger, og behøver ikke at pille kameraet ned, for at se hvad det har skudt af billeder af og video.

Fordelen ved at vælge et vildkamera uden MMS er, at de som regel er en hel del billigere, da teknologien er langt mere simpel. Har du ikke behov for at få tilsendt direkte optagelser eller billeder, kan du derfor snildt vælge at spare penge og købe et jagtkamera uden MMS-funktionen.

Vildtkamera med simkort

Et simkort til et vildtkamera er nødvendigt, hvis du vælger at investere i en model med MMS. For at kameraet skal kunne sende billeder direkte til din telefon som mms, er det altså vigtigt, at kameraet selv har et simkort installeret. Når du først har fået opsat dit kamera med simkort, er det ikke sværere at benytte, end modellerne uden simkort. Selvom du ikke nødvendigvis mener, du har behov for at kunne se optagelser og billeder med det samme, kan et simkort stadig være en langt nemmere løsning.

Er der ikke simkort i kameraet, skal du ud og have fat i det SD-kort der sidder i kameraet, hver gang du vil have overført billeder til din computer eller telefon.

Hvilket simkort bør man vælge?

De simkort der benyttes til jagtkameraer, er de samme, som benyttes til almindelige telefoner. Mange af dem kan som regel ændres i størrelsen, men de fleste af dem har en standard størrelse, som passer til kameraet.

Selve mærket, udseendet eller materialet på simkortet gør ikke nogen forskel på, hvordan det fungerer. Det handler om, hvilket abonnement du vælger at få til dit kamera, afhængigt af, hvor ofte og hvortil, du ønsker at få tilsendt billederne og videoerne.

Populære mærker på markedet

Der findes en del forskellige producenter af vildtkameraer, der alle har hver deres fordele, afhængigt af til hvilket formål, du ønsker at bruge kameraet. Her har vi udvalgt en håndfuld af de mærker på markedet, der kan være værd at kigge efter.

Bolyguard

Bolyguard er et af de førende mærker på markedet, der sælger kameraer i mange forskellige prisklasser. Her kan du både få dig en billig model, der blot kan det mest nødvendige, eller en dyrere model med mange specifikationer, der blandt andet tager billeder i topkvalitet både i dagtimerne og om natten.

Stort set alle deres kameraer er lavet i et design i brunlige eller grønlige nuancer, der blender godt ind i naturen og ikke trækker opmærksomhed.

Burrel

Burrel er kendt for at være blandt de bedste på markedet, og rangerer derfor også højt i både diverse tests og blandt kunder der selv har prøvet kræfter med deres kameraer.

Burrels modeller er både ideelle ved jagt eller ved overvågning derhjemme. De er med på beatet, når det kommer til nyeste teknologier inden for kameraer, og deres mest komplekse modeller har derfor mange indstillinger at vælge mellem, uden at slacke på billedkvaliteten.

Burrel ligger ofte i den høje ende af prisleget – men til gengæld er man sikker på at få et kamera af høj kvalitet.

Bushnell

Det amerikanske Bushnell er kendt for den høje brugervenlighed samt den gode holdbarhed. Med et kamera fra Bushnell, skal du derfor ikke betvivle, hvorvidt det har godt af at hænge udendørs, på trods af hårde vejrforhold.

Flere af deres kameraer har tilmed den fordel, at der kan tilkobles en App på både Android og Apple telefoner, så du altid kan gå ind og holde øje med, hvad dit kamera har opfanget med linsen.

Hawke

Hawke har sin start helt tilbage fra 1980 og er derfor blandt de brands, der har haft længst tis til at udvikle på deres produkter. Dette ses også tydeligt på kvaliteten af deres vildtkameraer, der altid er up to date, når det kommer til funktioner og kvalitet.

De er et innovativt brand, der gerne vil være first movers, uden at være dominerende når det kommer til pris.

Vil man købe et jagtkamera fra Hawke, kan man derfor regne med at få ordentlig kvalitet til gode priser.

Primos

Vildtkameraer fra Primos er især kendte for at være brugervenlig og lette at betjene. Selvom de leverer kameraer i høj kvalitet med mange specifikationer, kan et Primos kamera være et godt bud på en startmodel, til dig der ikke er vant til at beskæftige dig med kameraer til jagt eller overvågning.

Selvom flere af deres modeller er forholdsvis simple, er det ikke ensbetydende med, det ikke er effektivt. Deres kameraer er både gode til at opfange billeder i dagslys og om natten, hvor billedkvaliteten er høj.

Hvilket abonnement bør man have til sit vildtkamera?

Som udgangspunkt behøver du ikke det helt store abonnement, hvis du blot vil have en opdatering på MMS i ny og næ. Dog kan det være en fordel at vælge et mere kompliceret abonnement, hvis du også ønsker opdateringer, når du er udenlands, eller hvis du ønsker at få tilsendt filer på mail frem for MMS.

Er du ofte i udlandet, kan det være en god idé med et abonnement, hvor det ikke koster det hvide ud ad øjnene at sende MMS’er over landegrænser. Ligeledes er det vigtigt, du har et abonnement med data, hvis du ønsker at modtage opdateringer på mail, og ikke blot som MMS’er.

Casper Christiansen

Hej mit navn er Casper. Jeg hjælper dig med at finde de rigtige produkter. Jeg overtog motion-online.dk fra Morten Zacho tilbage i 2015. Har du spørgsmål til noget, så kan du sende mig en mail på [email protected]