I denne artikel finder du en guide til hvordan du starter med at træne de rigtige vippebræt øvelser.

Et vippebræt bruges til at styrke sin balance og stabilitet omkring ankler og knæ. Når du skal starte med at træne på et vippebræt er det vigtigt du starter med at blive komfortabel på vippebrættet. Da det er vigtigt du føler dig tryg ved basisøvelserne, når du skal til at øge sværhedsgraden.

Begynder øvelser på vippebræt

Den første vippebræt øvelse du skal træne er, blot at vippe fra side til side. Sådan at kanterne kommer ned og rører jorden på hver siden. 

Denne øvelse kan virker meget banal, men det er simpelthen for at give dig en fornemmelse for vippebrættet og en tryghed ved at vide hvor langt du maximum kan komme ud.

Det næste øvelse du skal lave, er meget lig den du lige har lavet. Du skal blot istedet for at vippe fra side til side, skal du vippe frem og tilbage. 

Når du føler dig helt tryg ved disse 2 øvelser kan du rykke videre til nogle lidt mere avancerede vippebræt øvelser.

Avanceret øvelse 1

Den første vippebræt øvelse du skal gøre videre med, er den helt klassiske. Du skal forsøge at stå på brættet i 30 sekunder af gangen, uden kanterne på vippebrættet rammer jorden. 

Denne øvelse kræver en del træning og det er ikke sikkert du skal rykke videre fra den med det samme. Det er vigtigt du ikke stiller og holder fast i noget, da det ikke hjælper din balance. Hvis du gør dette, vil du opleve at når du slippe så starter du tilbage på 0. 

Avanceret øvelse 2

Når du kan stå i 1 minut på øvelsen oppe ovenover, her skal du bare samtidig lave en squat mens du holder balancen på dit vippebræt. Dette kan godt tage lidt tid at lære, så du må ikke miste troen. For de fleste tager denne øvelse hurtigt en måned at mestre.

Avanceret øvelse 3

Den sidste øvelse er igen en kombi med den første øvelse. I denne øvelse skal du igen holde balancen og ikke lade kanterne ramme jorden, samtidig med at du kaster en tennisbold op på en væg og forsøger at gribe den. Her kan du med fordel starte tæt og så rykke dig længere og længere væk, jo bedre du bliver.

Fordelen ved denne øvelse er at du fjerne fokus fra balance, til fokus på at gribe bolden. På denne måde bliver din balance sekundær og helt naturlig for dig. 

?Hvad er fordelen ved et vippebræt?

Der er foretaget en undersøgelse blandt håndbold piger, som konkludere at brugen af en balancebræt og et personligt træningsprogram nedsætte skader i knæ og ankler med hele 75 %. 

?Hvad skal man kigge efter når man købe et vippebræt?

En diameter på 39 cm, et godt solidt materiale og en skridsikker overflade.

?Hvad er en god vippebræts øvelse

Se listen her på side, med gode øvelser.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *