Mera Peak, Himalaya Nepal, 6465 moh, oktober


Bjergtrold
 Share

Recommended Posts

23 timer siden, Henrik S. skrev:

Alting er bedre end ingenting :cooldance:

Tak kære superløber og jo grundlæggende enig men pga min skade har jeg godt nok også fået meget respekt for det med ikke at gøre det værre. Det var jo et alvorligt set back i starten af april, hvor det blev virkelig slemt. 

Ovenpå løb mandag mærkede jeg lidt murren i hofte men ikke slemt slemt. I dag føles det bedre igen og jeg håber at få jogget 10 min inden svøm. Lang intens dag på jog i går, hvor maj Downdog challenge startede. Snuppede en enkelt meditation i sofaen og håbede, at det kunne tælle som hjerne yoga. Faldt i søvn. 

Ikke kun en eller to men hele 3 af mine kolleger er hoppet på intermittent fasting bølgen og har kun lovprisninger til overs for det og jeg har i flere måneder luret på om det kunne være noget for mig. Det er jo helt klart endnu et mad eksperiment men synes ikke, at jeg har noget at tabe. Ja så nu prøver jeg og så får vi se. 

Dagens stats således foreløbigt 

Kaffe dag 142, alkohol dag 145, slik dag 14, chokolade dag 3, intermittent fasting dag 1

Dejlig solskinsdag til boardet :hippy: 

Link to comment
Share on other sites

På 2.5.2024 at 10:21 , Bjergtrold skrev:

Jeg håber at få jogget 10 min inden svøm

Well, det blev det så ikke til, men dejlig, dejlig svøm 1100 m og godt selskab + at vi fik nørdet lidt med alle de outputs vi får fra Garmin = absolut noget af arbejde videre med i forhold til at reducere antallet af svømmetag +  reducere SWOLF. Arbejder også stadig med vejrtrækningen til begge steder men kan stadig blive forundret over, hvor ekstremt forskelligt vandet tager sig ud til højre, henholdsvis venstre side. Derfor stadig ingen tvivl om, at det vil være et massivt løft for min svømning, hvis jeg kunne finde en højere grad af symmetri. 

Træning d 3.5

Cardio 

30 minutters gang på løbebånd med hældning på 15 %. Faktisk meget vellykket og godt alternativ til løb. Hofte mærkbar bagefter men ikke med slem forværring. Vil også stadig gerne eksperimentere med løb men bliver nødt til at have noget målrettet Nepal træning ind, som ikke kan afvente, at løb bliver muligt for alvor. Fik sved på panden og hørte god musik. Mere af det og helst en 4-5 x i ugen. 

Styrke

10 minutters balle træning med down dog app

10 minutters core træning med down dog app

Yoga

10 minutter med down dog app

I sig selv ikke voldsomme pas men er helt sikker på, at det ville være fantastisk, hvis jeg kunne finde tiden til at få gjort bare de små ting regelmæssigt. 

Stats:

Kaffe dag 144, alkohol dag 147, slik dag 15, chokolade dag 5, intermittent fasting dag 3, morgenvægt 56.3 kg

Har valgt at begynde at veje mig igen for at se, hvordan fasten påvirker. Synes egentligt at det har haft været ok i de her 3 dage. Føler sult men det har haft været gået over igen. Natten til i går lykkedes det mig faktisk at lande i dyb søvn langt ud på natten. De her dage har dog også været hjulpet på vej af, at jeg har kunnet sove lidt længere og ikke har haft været hårdt på fra morgenstunden med at skulle præstere en hel masse. Og jeg har heller ikke skullet op kl 4.30 for at nå et tog og rumle afsted i det = ofte et sted, hvor jeg oplever, at jeg bliver sulten. Og der er noget super befriende i det med at spise vinduet lukker kl 20 og at jeg ikke nusser rundt i snackie/snackie mode, eller som jeg lærte i går på ernæringsmøde, så er der noget som hedder "Grazing" = frequent eating of an udefined portion of food, during undefined periods in the day". 

Omvendt så har jeg egentligt haft følt mig ret fokuseret og i stand til at planlægge flere forskellige ting og der er også noget rart i, at antallet af måltider/fødevarer jo på en eller anden måde bliver ret overskuelige. 

Under alle omstændigheder, så skulle det med sulten med tiden blive betydeligt lettere. Flere af mine kolleger beskriver, at de nærmest glemmer at spise. Well nu får vi se :hippy: 

Senere i dag håber jeg at gentage gang med hældning og så er der PT og tror, at jeg tager yoga måtten med også. I går havde jeg også pakket svømmetøjet men nogle gange, så bliver det for overvældende, hvis jeg altid forventer dobbelt/triple pas af mig selv. På sigt vil jeg virkelig gerne svømme noget mere men måske det bliver på dage, hvor jeg fx har styrketrænet morgen. Er også spændt på, hvad IF vil gøre ved søvn og ja har allerede nu en formodning om, at det kan blive godt.

Dejlig dag/weekend til boardet :hippy: 

 

Link to comment
Share on other sites

Træning d 4.5

Løb

10 minutters langsom jog inden styrke

Styrke

Dejlig PT med Stine. Squat, hip thruster, ekstra balle øvelser og split squat med tung KB + kick backs.

Gang

De samme gode 30 minutter som i går med 15 % hældning og sved på panden

Yoga

30 minutters dejlig yoga med fokus på hofte = fungerede super godt ovenpå tung styrke og gang.

På det her tidspunkt havde apple watch frækheden (tænker faktisk the audacity - da det lyder mere forarget på engelsk) at fortælle mig, at jeg stadig manglede aktivitetsminutter. Well det er da helt rigtigt da formiddagen var meget stille. Men stadig ovenpå 2 timers træning var jeg done. 

Jeg mangler at få hørt dagens udgave af "Damerne først" = debat program på P1 og dagens diskussions emne er - ja ta da dating :heartpump: Et emne som bjergtrold F og jeg nu har haft diskuteret i 4 mdr og ja så kom jeg sådan til at skrive, at hvis det handlede om at være gode til at kommunikere, så burde vi sådan set date :sleepy: Det er selvfølgelig en bombe men fortryder ikke, at jeg skrev det. Føler mig godt tilpas og klar til at kunne håndtere en afvisning og så kan jeg måske også komme lidt videre i mit liv. Ikke fordi, at det fylder en hel masse men holder mig nok alligevel tilbage i forhold til at være åben overfor andre muligheder. Trives jo på mange måder godt med mit singleliv men har nok alligevel haft bundet noget energi, opmærksomhed eller drømme op på forestillingen om et eller andet, også selv om, at det har haft været meget bedre på det seneste. 

Fandt alligevel en sang som rammer mood meget godt 

Fortsat dejlig weekend til boardet :hippy: 

Edited by Bjergtrold
Link to comment
Share on other sites

Træning d 5.5

Løb

30 minutter på løbebånd. Synes at det gik ganske godt og selvom, at jeg har mærket lidt i hofte efterfølgende, så har det ikke haft været storslemt. Ja så måske håb forude.

Styrke

PT med Stine overkrop

Bla chins, bænkpres, noget ryghalløj og ja ganske godt tilfreds. 

Yoga

Dejlige 30 minutter med downdog app. Efterhånden god fornemmelse af bare at nyde at være i det og næsten ønske, at det bare fortsatte og ikke bare er noget som skal overstås. Vil prøve at finde den følelse frem når jeg i aften skal få mig selv på yoga måtten. Ja velvidende, at det potentielt kan være udfordrende ovenpå ikke så meget søvn og lang travl dag. 

Var super frisk i går aftes, så sov rigtig sent og kæmpede virkelig med snooze i morges. Omvendt så gik det nu ret godt, da jeg først var oppe og håber lidt, at det kunne være de begyndende positive effekter af ny livsstil. 

Stats:

Kaffe dag 146, alkohol dag 149, slik dag 17, chokolade dag 7, intermittent fasting dag 5

I dag var det jo lidt anderledes at være oppe lidt i 5 og så vide, at der var/er lang tid til at spise kl 12. Men ja nu synes jeg egentligt, at det går fint bare med morgentheen. 

Ellers god afklaring mht F gate. Intet som i INTET svar og ja det er jo også en slags svar. Ved med mig selv, at jeg var modig på en super let og ikke omklamrende måde. Det havde været ekstremt nemt at svare bare et eller andet og også fx decline; a'la ja det går nok ikke, eller jo det kunne være spændende. Masser af exit muligheder, uden at nogen havde tabt ansigt. Og især når jeg ved, at vi har haft skrevet mange beskeder fyldt med selvindsigt og refleksioner.  Well vil stadig gerne være en god bjergven men kan bare mærke, at det er slut med at investere mange timer i det projekt og være virtuelt heppe kor, eller fredags underholdning. Endnu en "win or learn" oplevelse. Og somehow godt for mig at få ro på den front. Kan godt være tilbøjelig til at synes, at jeg har haft været virkelig tåbelig men prøver at tale mere venligt til mig selv og ja det har jo været fint at lære et andet fornuftigt menneske at kende. Skal bare ikke fylde mere end, hvad det er og ja der har altså også været grunde til, at jeg ind imellem har haft grund til at tro, at der kunne være et potentiale. 

On a different note så har Dave Asprey  åbenbart skrevet en ny bog, som bla også handler om at optimere kondition med tidsmæssigt lille indsats. Skriver vist nok også om det i "Smarter not harder" og min fornemmelse er, at det handler meget om det, som fx super løber Henrik har gang i a'la 30.20.10 intervaller. Anyhow så kunne jeg godt bruge en effektiv strategi for at få mest muligt ud af den tid jeg bruger for at opnå den bedst mulige ilt optagelse i bjergene. 

Nå dejlig dag og uge til boardet :hippy: 

 

 

Link to comment
Share on other sites

1 minut siden, Bjergtrold skrev:

I dag var det jo lidt anderledes at være oppe lidt i 5 og så vide, at der var/er lang tid til at spise kl 12. Men ja nu synes jeg egentligt, at det går fint bare med morgentheen. 

Har prøvet det med intermittent faste over et par gange, og jeg fandt også ud af, at en kop te uden noget i egentlig var fint, når man springer morgenmaden over. Så er det ikke så dramatisk.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share