Spinderella

Medlemmer
 • Posts

  3,560
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  76

Reputation Activity

 1. Like
  Spinderella reacted to Bjergtrold in Mera Peak, Himalaya Nepal, 6465 moh, oktober   
  Træning d 3.2
  Styrke
  Dejlig PT med Stine hvor vi lagde på i alle øvelserne. Ikke PR's men har haft været noget slap i en periode så god følelse af, at kræfterne vender tilbage. Vi bænkpressede også og det uden de svære smerter i venstre skulder, som drillede mig i december. Vi har forsigtigt haft gjort andre alternative øvelser i en periode. Ja og for mig siger det rigtig meget om, hvor dygtig en træner Stine er. Det er "nemt" som træner at presse men at kunne understøtte helingen af en skade, det kræver virkelig noget andet. Bænkpres har altid været min absolutte yndlingsøvelse og rigtig mærkeligt i en periode slet ikke at kunne. 
  Løb
  Hechmann uge 6, dag 6 = lørdags intervaller centreret omkring 4 x 3 min i AT/An1. Jeg har som sagt nedjusteret mine zoner, så lige i øjeblikket træner jeg som om, at min AT ligger på 5.27 = betydeligt lavere end de oprindelige 4.36 men tror egentlig ikke, at min form er meget dårligere. Jeg træner bare mere rigtigt nu. Og kommer forhåbentligt til at løfte sig. Vi får se. I hvert fald fint pas og jeg kan mærke, at det er super afgørende, at jeg ikke er så mast, at jeg ikke kan løbe videre dagen efter. 
  Når det er sagt, så sad jeg ret op og ned i sofaen og faldt i søvn inden, at jeg skulle videre til, så træningen går alligevel ikke helt ubemærket hen over kroppen. 
  Svøm 
  1000 m
  Lidt quick and dirty. Der var super koldt på svømmestadion og tri veninde J er vant til at svømme i Hammel svømmehal, som er varm og med 28 grader varmt vand. Ja så vi var meget enige om bare hurtigt at få det overstået. Tror egentlig godt, at jeg kunne have svømmet længere og havde en god fornemmelse af at ramme et sted, hvor kroppen ikke kæntrede helt så meget. Det er jo rigtig kritisk når vi roterer hovedet op for at få luft = det tidspunkt, hvor jeg typisk har haft det med at kæntre og miste balancen i vandet = absolut modstand mod at glide fremad. 
  I hvert fald super hyggeligt inkl med sauna og jeg vovede også at fortælle om mit skøre projekt. J gennemførte jo selv i Nice nogle år før mig og jeg vidste ikke helt om hun bare ville sige, at IM var totalt lukket land i vores alder men var faktisk super positiv og måske (for) fortrøstningsfuld på mine vegne. Altså tror ikke helt, at hun er klar over, hvor lidt jeg trænede i de første pendler år + hvor svært det var i årene efter mine 3 covid infektioner.
  Bagefter dejlig mad i Jægergårdsgade og heldigvis ikke for sent hjemme. Fik i går købt både collagen og magnesium spray, hvor sidstnævnte skulle være godt til at sprøjte under fødderne  af hensyn til den gode søvn. Og jeg besvimede da også næsten mens jeg var ved at skrive med bjergven F. Om det var Magnesium eller bare al træningen, eller ugens underskud det ved jeg ikke men fik 10 gode timer. Var kortvarigt vågen ved 4 tiden men faldt i søvn igen med Harry Potter lydbogen. 
  Senere i dag Core & Glutes og så søndagens langsomme pas på 80 min. Har jo haft det med at cutte det ned i halv dosis men med min nuværende langsomme stil, så kan det godt være, at det ville være fint at tage det hele med. 
  Vi får se.
  Dejlig søndag til boardet  
  Ups var lige ved at glemme stats:
  Slik dag 53, kaffe dag 54, alkohol dag 57, vægt 56 kg
 2. Like
  Spinderella reacted to Bjergtrold in Mera Peak, Himalaya Nepal, 6465 moh, oktober   
  Træning d 17.1
  Løb
  Hechmann uge 4 dag 3 i 50 %
  40 minutter i alt. Jog vekslende med Ae2.
  Yoga
  10 minutters dejlig Hatha
  Super god fornemmelse med søvn, træning og mad, hvor jeg i går aftes fik dejlig laks med grøntsager i restauranten. Er blevet meget bedre til at nyde at hygge mig med at være på tur og det også selvom, at det er aLone. Fik også chokolade og nødder fra hotellets mini bar inkl i morges men ellers havde der slet ikke været energi til noget.
  Egentlig i løbet af dagen i går en ret god fornemmelse af ro og koncentration, som jeg forestiller mig er den følelse som de fastende mennesker jagter/oplever. Har dog også læst, at faste ikke er det rette for folk med tårnhøjt kortisol. Det kan jeg ikke vide om jeg har/har haft. Men har i hvert fald haft mange af symptomerne på det + fx i mine kaffe perioder kørt på store mængder koffein tidligt om morgenen, for lidt søvn mv mv. Nu hvor jeg faktisk er i stand til, som i nat, at sove mange, mange gode timer + falde i søvn igen da jeg var vågen kl 3.30. Ja så kunne det måske være en anden sag. Faste (intermitterende) skal dog alligevel være med et højt proteinindtag og ikke sådan, at jeg ender med at gå amok i alt muligt. 
  Har ofte oplevet gode perioder som nu og så, at et eller andet sender mig ud af kurs. Det kunne være Stifinder modul 2 i maj sidste år, eller at jeg pludselig får lyst til at "fejre" i kaffe eller alkohol, eller som det nu (måske) forestående, at jeg kommer til at være i massivt søvnunderskud og ikke får ro til at få mig selv og min sjæl med. Hvadenten det så er ADHD eller noget andet, så vil jeg ærligt skrive, at jeg frygter det lidt. Ikke fordi, at jeg ikke glæder mig til godt selskab, fagligt udbytte etc etc. Men har bare følelsen af i årenes løb at have kæmpet så meget med mit sind og lige nu er det som om, at jeg er i stand til at gøre ting som er gode for mig og ikke selvsabotere. Selvfølgelig så vil der altid være op og nedture i livet men når jeg tænker tilbage, så har jeg bare været i så mange uhensigtsmæssige situationer, som jeg nemt kunne have undgået, hvis jeg havde taget mig selv lidt mere alvorligt og ikke ladet impulsiviteten råde. Not anymore. Og vil prøve at tænke på det ligesom med yogaen, at det er så skønt at være med i challenge igen og at de 3 off dage ikke betyder noget i det store regnskab. Det vigtige er at være tilbage på sporet.
  Og håber i hvert fald, at bare det at skrive om det her. Ja at det somehow kan hjælpe mig til at være mere bevidst. 
  Apropos så dagens stats:
  Slik dag 35, kaffe dag 36, alkohol dag 39. Chokolade som sagt igen ude af regnskabet og meget muligt, at der ryger noget mere af det. Det skulle i øvrigt være en af de bedste Magnesium kilder = ekstremt vigtigt for søvn og en lang række andre ting. 
  Dejlig dag til boardet og vender tilbage fra San Francisco om flyet vil lette og vi kan lande etc etc.
   
 3. Like
  Spinderella got a reaction from Gregers TF in Spinderellas strøtanker og lejlighedsvise træning   
  Så kom der igen en længere logpause, og til dels også motionspause. Siden sidst:
  Mandag d. 4. december
  Svøm
  100 bryst +400 fri
  500 fri
  200 fri
  Husker ikke detaljerne længere, men uden tvivl hyggeligt med Bjergfidusen!
  Onsdag d. 6. december
  Løb 4,7 km @ 7:30
  Morgentur i skønne Barcelona - gennem smalle stræder ud på Ramblaen, og derfra ned til havnen. Rolig tur og ok overskud, så tempo mere udtryk for et par navigations- og fotopauser, ligesom den sidste del af turen gik med at forsøge at finde et åbent supermarked, så vi kunne købe lidt morgenmad (skulle vise sig at det var helligdag, så derfor ikke så nemt).
  Havde egentlig planlagt at skulle løbe to gange dernede, men vi gik omkring 20 km om dagen de fleste dage, så både ben og fødder syntes det var rigeligt! Startede i stedet de øvrige dage med 20-30 min morgenyoga - også en dejlig ferierutine.
  Mandag d. 11. december
  Svøm
  100 bryst + 450 fri
  500 fri
  100 fri - med kolbøttevendinger
  Dejligt at være hjemme igen, og følte overskud nok på dagens træning til at lægge et par kolbøttevendinger ind til sidst. Det blev på ingen måde yndefuldt, og var klart ikke hurtigere end mine vanlige vendinger, men godt tilfreds med at tage hul på det igen.
  Nå men tirsdag begyndte jeg så at føle lidt kriller i halsen. Det tog til i løbet af de næste dage, og ja, så har jeg faktisk været syg i næsten 2 uger nu. Tror ikke det er andet end en banal forkølelse (har ikke på noget tidspunkt haft feber, og har da også testet negativ for covid), men det vil bare ikke slippe - og min astma har været tilstrækkeligt udfordret til at jeg har måttet en tur omkring lægen og få udskrevet noget binyrebarkhormon. Nu begynder jeg endelig at føle at der er ved at være bedring, og jeg vågner efterhånden kun et par gange om natten. Dristede mig derfor ud på en kort tur i går.
  Fredag d. 22. december
  Løb 2,5 km @ 7:05
  Meget adstadigt tempo, men med bedre følelse end frygtet. Løb langs vandet, som stod virkelig højt efter stormen. Men dejligt med solen fremme.
  Føler ikke rigtig jeg har nået nogen juleforberedelser i år. Men nu er alle gaverne da pakket ind, risengrøden står og køler af, mandlerne er smuttet, og der er hældt et dejligt glas portvin op.
  Rigtig glædelig jul til MOL - hvis der da stadig er nogen, der læser med.
 4. Like
  Spinderella reacted to Bjergtrold in Mera Peak, Himalaya Nepal, 6465 moh, oktober   
  Evt læsere vil have bemærket ændret log titel og ja jeg har tilmeldt mig IM i København næste år og ja det er et næsten uoverkommeligt mål. Dog for mig også en investering i at genfinde og optimere en livsstil, hvor træning er en integreret del af mit liv og hvor jeg tilrettelægger mit liv omkring træning inkl transportpas og omgiver mig med gode og søde mennesker, som understøtter det. Har også besluttet mig for en utraditionel og kontroversiel tilgang, hvor jeg med kortere løbepas og svøm går efter at løfte min kondition markant og på den måde kunne sænke tempoet til noget lavere og spare energi på den måde. Jeg vil ikke, som i 2015, ligge og tilbringe mange mange timer i skov, på landevej eller sidde på en kondicykel i 6 timer. Form og træning skal også understøtte en topnat, hvor jeg er i gang i en del timer. Og hvis jeg fx når til start og undervejs mærker noget som kan true min Nepal tur, så bakker jeg ud. Har først og fremmest brug for et mål, som er tilpas ambitiøst til, at jeg får fundet de kreative løsninger, smuthullerne i en travl arbejdshverdag og lykkes med det. Torsdag arbejdede jeg til sent og var træt ovenpå tidlig morgen men god oplevelse med at få ryddet op + bagt banankage. Apropos ovenstående, så havde jeg meget længe en plan om det tidlige tog til Herning og så løb til Gødstrup pga de aflyste tog. Torsdag aften blev alle tog jo så aflyst og jeg måtte tænke mere kreativt. Endte med en dyr men god løsning med taxa = dejligt at møde på arbejde i god tid. Heldigvis kørte toget hjem men jeg var ekstremt træt, kold og sulten da jeg nåede banegården. Ovenpå indkøb havde jeg halvt om halvt besluttet, at jeg ikke orkede at gå hjem. Mødte så en tidligere kollega fra medicinsk afdeling og  ja sjovt at opleve, at han på en eller anden måde følte sig forbundet til bjergudgaven af mig efter at have fulgt min Himlung gruppe og talte til mig som om, at jeg var en super energisk og sej kvinde. Ja siger noget om, hvordan at vi nogle gange kan fake lidt en udgave af os selv. Også selvom, at jeg altid prøver at være ærlig når jeg skriver fra bjergene. Jeg har jo faktisk både haft følt mig træt, ensom og lidt smådepressiv de sidste dage. Følte mig ikke smart overhovedet i mærkelig blanding af kjole og dunoutfit + alt for tunge tasker og indkøbsposer. Og alle i Bruuns Galleri havde jo tydeligtvist gang i en jule psykose, som jeg jo slet ikke er en del af, da jeg skal sidde alene her i morgen og tidligt på job 1.juledag. Nå ovenpå kram og N's åbenlyse begejstring følte jeg mig alligevel lidt opløftet - fake it untill you make it - om man vil. Gik så hjem med Harry Potter i ørene og til morgen var jeg klar til at føre IM commitment ud i livet. Slog mig også, at den lidt smådepressive følelse jo nok også er en slags abstinenser. Alt hvad der tidligere kunne få mig til at føle mig lidt "high"; kaffe, slik, alkohol - ja det er jo væk og mine forsøg på at tanke dopamin ved at connecte lidt ekstra med forskellige personer, ja det har ikke været vellykket. Bedste veninde samtidigt næsten halvt gift og på den måde væk fra et fællesskab, som ofte har haft støttet og hjulpet mig på en daglig basis. Jeg under hende det så meget men for en person, der som mig er meget introvert og ikke vælter mig i venner, ja så kan det mærkes. Bliver på en eller anden måde nødt til at gøre noget ekstra for at få noget mere liv og aktivitet ind i mit liv. Ikke fordi, at jeg ikke er god til at være aLone og hvile i mit eget selskab men det kan være for meget og de år, hvor jeg faktisk brugte meget tid på træningen og de mennesker som jeg kendte via de fælleskaber. Ja der var jeg faktisk gladere. 
  Nå har en masse arbejde men har taget udendørs løbetøj på og planen løb ud (t/rt) til film/sushi aften med god ven H. 
  Stay strong derude 
 5. Like
  Spinderella reacted to Bjergtrold in Mera Peak, Himalaya Nepal, 6465 moh, oktober   
  Nemlig super løber og ja apropos musik, så har jeg her nu "i fredstid" ved mit skrivebord løst problemet med min svømme MP3 afspiller. Det viste sig nemlig, at der er en ekstra knap for enden af kontrol panelet, hvor jeg kan vælge mellem shuffle/repeat og normal afspilning. Damen siger endda hvad jeg vælger. Men det har haft været umuligt for mig at gennemskue når jeg har haft stået blåfrossen på kanten og har skullet prøve at navigere badehætte, googles og musik. Very nice. 
  Jeg tilbragte weekenden med at prøve at få ny Mac og Office pakke til at fungere, så har taget min del af riven mig selv i hovedet over IT som ikke fungerer. Viste sig, at jeg havde gjort alt rigtigt men at Microsoft af en eller anden grund ikke fungerer med min gamle webspeed/You See adresse. Sjovt nok var den god nok til at købe abonnement men ikke til at logge ind og bruge programmerne. Nå dejligt, at det også virker nu ovenpå god menneskelig support mandag. Nå har så meget at nå. 

 6. Like
  Spinderella got a reaction from Bjergtrold in Spinderellas strøtanker og lejlighedsvise træning   
  Pokkers!
  Røg ud i en ufrivillig pause grundet noget øjenhalløj (inflammation af regnbuehinde og hornhinde, men ikke egentlig betændelse/bakteriel infektion). Først smerter og ret bekymret, men efter behandling begyndte at virke har jeg mere været besværet af at skulle vænne mig til briller igen, og at holde styr på øjendryp og piller mange gange om dagen. Har i den forbindelse også været forsigtig de første dage mht. motion - ja nok egentlig mest fordi jeg bare var bekymret og rundt på gulvet. Timing også virkelig dårlig i forhold til at afvige fra relativt faste rutiner. Svært at komme i gang igen, når det er koldt og mørkt og vådt.
  Vovede mig ud på en løbetur uden briller, men med regn og blæst og virkelig meget vand alle steder!
  Søndag d. 19. november
  Løb 3,9 km @ 6:26
  Ville ikke have genkendt, hvis jeg mødte nogen jeg kendte (vejret var tilpas dårligt til at jeg stort set ikke løb på nogen i det hele taget), men kunne fint orientere mig i forhold til trafik og underlag. Kunne også holde et relativt stabilt tempo, selvom det var en uge siden jeg sidst havde været ude, og jeg endda også havde aflyst svøm. Men helt klart ikke noget jeg ville have lyst til at begive mig ud i, hvis det havde været mørkt.
  Sidste weekend gik med andre gøremål - både overspringshandlinger, egentlige ting der skulle ordnes, og en hyggelig spa formiddag, med en god veninde. I den sammenhæng fik jeg testet konceptet med kun at have kontaktlinse i det raske øje. Det fungerer egentlig ok i forhold til at kunne se nogen lunde på afstand, men giver lidt udfordringer med at læse. Har derfor ikke brugt den løsning til hverdag, men i dag gav det god mening i forhold til en løbetur.
  Søndag d. 3. december
  Løb 4,6 km @ 7:01
  Var ret tilfreds med hvordan det gik i dag, specielt taget i betragtning at der er gået 14 dage siden sidst. Turen foregik mens sneen dalede og gjorde verden tyst og stemningsmættet. Her var det en stor fordel at det er en trailsko jeg har som min almindelige løbesko, og de første 2-3 kilometer følte jeg faktisk ikke at jeg skulle passe voldsomt på med fodfæstet. Det kom så mod slutningen af ruten - de sidste 1½ km var jeg også lidt udfordret på formen, og jeg måtte kortvarigt ned at gå efter 4 km.
  Efter løbeturen stod den på snerydning på matriklen - og nok af det til at jeg faktisk nåede mit "aktivitetsminutmål", selv om jeg ikke rigtig har lavet noget de andre dage i denne uge. Øjet er - som jeg forstod det ved sidste tjek - helet, og nu står den så bare på udtrapning af øjendråber. Det går der 10 dage mere med, men i næste weekend kan jeg begynde med kontaktlinser igen om dagen. Senere på måneden burde alt være tilbage til normal.
  Har heldigvis kunnet konstatere at kombinationen af pause og tyvstart på julehygge ikke har sat nævneværdige spor på vægten. Morgenvægt således (fortsat) 73,1 kg.
   
   
 7. Sad
  Spinderella reacted to Gregers TF in Langt pokker i MOL   
  Benpres: 25x50, 100, 150, 200, 20x240, 15x260, 15x260, 15x260 aka stakken
  ss træk til bryst: 3 x 15x60
  og bagefter bænkpresmaskine: 20x50, 3 x 15x70
  Hyperextensions: 2 x 20
  Virkelig meget OT:
  Både jeg og min bror er ret vægelsindede mht mor.
  De sidste måneder er det gået noget ned ad bakke. For nylig fik hun så en god periode, hvor hun kunne tale i længere sætninger og også selv spurgte ind til nye emner.
  Indtil forleden, hvor det på ingen tid vendte og hun bare kiggede tomt ud i luften og hverken kunne tygge mad eller tale.
  I morges igen en lille opblomstring, hvor hun fortalte plejepersonalet, at min far havde fortalt at han ventede på hende. Kort efter mistede hun bevidstheden.

  Kort opblomstring og besøg af afdøde slægtninge - klassiske tegn på at det er ved at være oppe over. Hun har også fortalt min bror, at hun var klar. Og plejehjemmet havde sagt, at de ville lade hende være i fred.
  Så selvom vi regnede med at hun klar til at få fred, røg hun alligevel på sygehuset, hvor de nu er i gang med at få gang i lever, nyre og hjertet, der var mere eller mindre stået af. De kan ikke udelukke at hjernen har taget skade af iltmangel, men det er hun ikke vågen nok at man vurdere.

  Man kan jo ikke rigtigt håbe på af ens familemedlemmer dør, men jeg/vi synes det synd, at hun ikke fik chancen for stille, roligt og udramatisk at trække stikket. Også mens min bror er i landet, så hun slap for at opleve at han forvinder. Jeg tror heller ikke at timingen er tilfældig.

  Hun skrev mig mere eller mindre ud for fire? år siden, hvor hun stoppede med at ville have besøg, andet end til jul. Omkring 5te klasse, stoppede hun med at være “mor” og vi har ikke siden hverken krammet, givet hinanden hånden eller drøftet noget der var vigtigere end vejret, før der blev tændt for fjernsynet. Så “tætte” har vi ikke ligefrem været.
  Selvom hun sikkert også overlever denne gang, er det alligevel mere underligt end det plejer… 
 8. Haha
  Spinderella reacted to Henrik S. in Langt pokker i MOL   
  Det er en klar brist i min person, at jeg generelt overhovedet ikke kan klare, hvis ting ikke virker. Jeg bliver i decideret dårligt humør, indtil jeg får det fixet eller skiftet ud. Det påvirker mig langt ud over rimelige, når noget ikke fungerer. Så er der sgu ike meget buddhistisk zen over undertegnede 
 9. Like
  Spinderella reacted to vestjyden in Vestjysk dagligdag   
  Takker for kommentarerne. Prøver at komme hele vejen rundt, det har min gamle krop bedst af.
  Så gik der lige 1½ uge, virkeligheden krævede lidt opmærksomhed. (+ div. fødselsdage osv.)
   
  16-11-2023
  Løb, Intervaller
  4,9 km ialt. 1, 2, 3, 4, 3, 2 og 1 min. sprint, med tilsvarende pause.
  Efterfulgt af 15 min. kropsvægt øvelser, med lunt som pause.
  Det er ualmindeligt længe siden jeg har løbet intervaller, det kunne godt mærkes!
   
  18-11-2023
  Løb
  9,1 km
  59m43s
  Stille og roligt.
   
  19-11-2023
  Styrke
  Opvarmning:
  Crosstrainer 10 min.
  Hyber ext. 2 x 15 x Bw.
  Sidebøjninger i Hyber ext. bænk.: 2 x (15+15) x Bw.
   
  Squat:  1 x 10 x 50kg.  1 x 10 x 60kg.  2 x 10 x 70kg. 
  Bryst pres (pure strength maskine):  1 x 10 x 40kg.  3 x 10 x 50kg.
  Pull down (pure strength maskine):  1 x 10 x 40kg.  3 x 10 x 80kg.
  Stræk af It-bånd og foam rolling af læg, balle og ryg.
   
  20-11-2023
  Yoga
  1 time
   
  21-11-2023
  Løb
  6,5 km
  45m26s
  Lidt tempo i 1,8km. eller social tur.
   
  22-11-2023
  Styrke
  Opvarmning:
  Crosstrainer 10 min.
  Hyber ext. 2 x 15 x Bw.
  Sidebøjninger i Hyber ext. bænk.: 2 x (15+15) x Bw.
   
  Squat:  1 x 5 x 50kg.  1 x 5 x 60kg.  3 x 5 x 70kg. 
  Min venstre læg driller lidt, så pressede ikke på.
  Bryst pres (pure strength maskine):  1 x 10 x 40kg.  5 x 5 x 60kg.
  Kom til at sætte 10 kg. skiver på i stedet for 5 kg. Det gik ok.
  Row (pure strength maskine):  1 x 10 x 40kg.  3 x 10 x 80kg.
  Stræk af it-bånd, balle og hoftebøjer.
   
  23-11-2023
  Løb
  5,5 km
  38m17s
  Social tur, havde en ny løber med, der trængte til lidt opbakning. Det bruger jeg en del tid på. Gavner ikke mit løb, men er super hyggeligt.
   
  24-11-2023
  Yoga
  1 time
   
  25-11-2023
  Trail løb
  14,2 km
  1h47m51s
  Jeg har ikke rigtig fået løbet lange ture, det kunne jeg mærke. De sidst 2 km var med stive tunge bene.
  Ganske sjovt hvordan konkurrence mindsettet af og til stikker sit hoved frem. Jeg havde de sidste 3 -4 km en gruppe på 4 mand bag mig. På de sidste 250 meter satte de alt ind på at overhale mig. Vi var blandt de bagerste i et løb uden tidtagning
  Rigtig rigtig fin tur. Teknisk svær. Underlaget var enten frosset eller smattet. Vådt sand der fryser i buler, kræver koncentration, da man skal mærke hvert isæt af fod.
 10. Like
  Spinderella reacted to Henrik S. in Motion i balance™   
  By the way: Jeg har fundet mit mere langsigtede mål: Den Grønne Halvmaraton den 28. april med start og mål i Lyngby. Jeg har skubbet løbet et godt stykke ud i fremtiden af to grunde: dels er jeg som skrevet ovenfor stadig i pivringe form, og dels er et halvmaraton altså lidt længere, end man sådan lige skulle tro. Da jeg sidst løb distancen - det var forrige år til Copenhagen Half - da kneb det sgu godt nok med at få krabbet mig selv i mål. Men Den Grønne er et lille halvt år ude i horisonten, så mon ikke det kan komme til at fungere? Når jeg får lidt mere tid, skal træningen i hvert fald have et nøk opad, og så vil jeg genoptage mine 5 km Park Runs lørdag morgen, tror jeg. Kombineret med en ugentlig 'lang tur', som nok ikke vil være så lang i begyndelsen.
 11. Like
  Spinderella reacted to Bjergtrold in Mera Peak, Himalaya Nepal, 6465 moh, oktober   
  Ikke så meget træning at opdatere men ret optimistisk mht mad og livsstil
  Kan virkelig se hvor meget det betyder, at det skal være nemt at træffe de sunde valg. Fx som i denne uge, hvor jeg har haft Spidskålssalat klar og tilberedt til ugen og også, at jeg sagtens kan undlade at spise slik/chokolade, hvis jeg 1) er rigtig mæt 2)ikke har det i huset. I Blue Zones bogen skriver Jan Butner også om, hvordan at vaner, inkl de sunde handler rigtig meget om, hvem du omgiver dig med. Det gjorde jo også en kæmpe forskel i alle årene med spinning i Scandinavian center, eller løbetøserne i Sparta.
  Nu har jeg skønne Spinderella som svømme kompagnon, Betty som jeg taler meget mad og træning med og endelig bjergtrold J, som jeg vandrede med i 18, 19 og 20 og nu igen skal på tur med jvf ændret logtitel. Glæder mig så meget over det.
  Nå næsten i Gødstrup.
  50 minutters løb torsdag og planen gang hjem fra Hørning senere.
 12. Like
  Spinderella reacted to Bjergtrold in Mera Peak, Himalaya Nepal, 6465 moh, oktober   
  Træning d 28.11
  Løb
  12 k Århus-Hørning. Gik rigtig fint. Mest tørt men enkelte steder sidst på ruten var der frosne sludklatter = super glat. Var heldigvis i god tid, så kunne gå forsigtigt = dejligt med buffer men lidt for meget ventetid som jo ikke blev bedre af, at tog var 17 min forsinket. 
  I går røg min eftermiddags køremulighed, så var for sent hjemme. Tilgengæld spillede mad rigtig godt med 2 x Spidskålssalat og dejligt tilbehør med både kylling og bønner. 
  Må se hvad der kan lykkes i morgen og de følgende dage.
  Jeg har ikke set TV2’s serie om LSD forsøgene men læste Malene Ravns roman og er nu i gang med “De sprængte sind” af en journalist som optrevlede sagen og vist fik Cavling prisen. Skal nok tilføje navnet når jeg får det slået op.
  Anyhow rystende, rystende læsning og for mig et helt nyt perspektiv på hvor megen psykologisk viden der reelt er resultatet af krigsforbrydelser og efterretningstjenesternes som fx CIA’s jagt på metoder til hjerne vask/forhør etc.  Også en skamplet på min egen faggruppe/stand, hvor man lang tid efter Nürnberg aftale inddrager sårbare patienter i forsøg uden at overholde etiske retningslinjer. Bogen er i det hele taget fyldt med frygtelige eksempler på forsøg med mennesker; kz fanger, krigsfanger, prostituerede. Så megen lidelse i såkaldt “videnskabens tjeneste”. 
  Nå dejlig dag til boardet og kan altså virkelig godt anbefale bogen også selvom, at det er frygtelig og meget kritisk læsning.
 13. Like
  Spinderella got a reaction from Bjergtrold in Spinderellas strøtanker og lejlighedsvise træning   
  Ja igen en uge, hvor det var svært at få tid til træning. Fredag dog lidt cykling inkl. bakken op af Grenåvej.
  Fuldt program her i weekenden, men tog mig sammen til en tidlig start i dag til en kort tur:
  Søndag d. 12. november
  Løb 2,2 km @6:19
  Fik presset mig selv godt - og fik fortrudt at jeg ikke fik taget min astmamedicin inden jeg kom hjemmefra - det må jeg huske til næste gang. Til gengæld rigtig godt tilfreds med at nå hjem inden ordentlig byge!
 14. Haha
  Spinderella reacted to Bjergtrold in Mera Peak, Himalaya Nepal, 6465 moh, oktober   
  Kan kun skrive, at træning IKKE er lykkedes de sidste dage. Er simpelthen for træt når jeg har haft tidligt oppe og også flere af dagene arbejdsramt både morgen og eftermiddag/aften. Well win or learn. Må være kreativ og prioritere ophold i Gødstrup.
  Til gengæld kommet godt i gang med Lifesum = under alle omstændigheder nødvendigt og vigtigt med den rette kost. Ser allerede tydeligt mønstret, at jeg får for lidt mad og helt sikkert på den baggrund bliver for lækkersulten. Prøvede i morges at taste lidt Marabou chokolade ind og der kom app med så mange advarsler, at jeg øjeblikkeligt smed chokoladen ud.
  På den måde meget interaktivt/nudging, hvor jeg forhåbentligt gradvist vil blive bedre til at få sammensat kosten rigtigt. 
   
  Downloadede også en kogebog fra en af dem jeg følger på fb men stor skuffelse med opskrifter fyldt med en masse kød og ost. 
   
  Nå har gymnastiktøjet med igen i dag og om ikke andet måske lidt yoga/core træning.
  Alt godt herfra
 15. Like
  Spinderella got a reaction from Bjergtrold in Spinderellas strøtanker og lejlighedsvise træning   
  Det blev en travl uge, hvor det var svært at pusle træningspas ind - men fik da 15 km transportcykling onsdag. Ikke så spændende at logge, men gav da aktivitetspoint på kontoen.
  Lørdag d. 4. november
  5,8 km @7:24
  Virkelig dejlig morgentur i Aalbæk Klitplantage i lidt troldeagtig stemning - det der skær af mystik der kommer af at løbe i noget, der ikke helt er tåge, men nærmest inde i en sky, og i ukendt natur, som er meget anderledes end derhjemme. Havde lidt trail elementer med skiftende underlag, smalle stier, en enkelt træstamme, som var i vejen og en omvej rundt om oversvømmelse fra åen.
  Mandag d. 6. november
  svøm 2x500 m crawl
  Ikke så meget at sige om selve svømningen. Men kæmpeoptur at have Bjergfidusen hjemme igen, og høre om alle de spændende eventyr på et fjernt bjerg.
  Tirsdag d. 7. november
  Løb 5 km @7:00
  Fin tur, men kom lidt for sent af sted, så det begyndte at blive svært at se stien, og jeg valgte at løbe op fra stranden lidt tidligere end vanligt, for at få lidt gadebelysning til hjælp. Føler der er ved at være noget, der ligner en basisform, så jeg nogen lunde kan holde tempo med pulsen under kontrol. Begyndte at mærke lidt trækken på begge baglår ca. 500 m hjemmefra, så sluttede turen tidligt, og gik det sidste stykke hjem.
  Morgenvægt 74,7 kg
 16. Haha
  Spinderella reacted to Gregers TF in Langt pokker i MOL   
  Fik ikke talt kalorier, da jeg ikke kunne huske hvad jeg havde spist  men gik fra 95,5 til 94,5.

  30 minutter i høj zone 2 målt på vejrtrækning eller i zone 3 målt på puls.
  2 sæt tåhævninger på et ben
  2 sæt laterals
  Hvis planen holder, så svinger jeg ind om motionskælderen på vej til pause og napper to sæt hypers og bænkpresmaskine - det må kunne klares, uden at koge op.

  Og i den boldgade… Jeg har købt nye bukser at køre i, når jeg sidder på Skrumlet: MTB-indershorts uden seler, så mave og ryg kan fordampe sved, men sådan er de turboshorts jeg købte sidste år også. De har et net i siden af benene for at øge ventilationen men det kan jeg ikke mærke. Benene er moderigtigt lange, så jeg plejer at folde dem ved elastikken.
  De nye bukser ER korte - under halv lårlængde. Tilmed er al stoffet vævet som et net og de er mærkbart mere kølige. Ikke velegnet til offentlig brug men når man sidder alene, så tæller det praktiske over alt andet.

  Og så har den danske udlændingestyrelse lige godkendt min lillebrors ægteskab… .. .. .nå, jeg er næsten nået ind på arbejde og DSB-telefonen bimler og bamler med et sporskifte der er gået i udu. Må hellere læse om det kommer til at påvirke mine tog.
 17. Like
  Spinderella reacted to Bjergtrold in Mera Peak, Himalaya Nepal, 6465 moh, oktober   
  Træning d 6.11
  Svøm
  1000 m
  Dejligt pas og hygge med miss Spinderella og flere gode aftaler i kalenderen = commitment
  Hvis jeg overhovedet kunne få det frem så ville jeg  virkelig gerne svømme mere. 
  Ellers virkelig været meget i tvivl mht om jeg skulle bruge tid på transport, eller atter bo i Gødstrup. Drømte endda om det i nat. Ovenpå Nepal trænger jeg også bare virkelig meget til at være hjemme, sove i min egen seng, spise de gode sunde ting i køleskabet mv mv. 
  Har meldt mig på hold i aften og ved, at det bliver udfordrende men også, at det kunne være fantastisk, hvis det kunne lykkes. Må sove på vejen hjem i tog. 
  Ny svømme musik afspiller med virkelig god lyd men åbenbart fået slået repeat funktion til. Har ikke helt styr på det og nåede ikke at bruge den inden Nepal. 
  Sangen her dog ikke den værste at være stuck med. Umiskendeligt lækkert Taylor Swift musik håndværk. 
  Dejlig dag til boardet  
 18. Like
  Spinderella reacted to Bjergtrold in Mera Peak, Himalaya Nepal, 6465 moh, oktober   
  Lille update
  Begynder at være mere og mere justeret ind til dansk normaltid men først på ugen virkelig hårdt kl 20, hvor jeg havde midnat i Nepal trætheds fornemmelse og skulle gå aftenstuegang. I løbet af ugen været mere og mere frisk men stadig benhårdt med masser af arbejde. Dog også dejligt at være tilbage og god følelse af ting som fungerer.
  Træningsmæssigt 50 minutters løb onsdag og igen i går. Dvs ikke så meget men skal nok komme. Vigtigst at være godt hjemme og velintegreret i mit liv.
  Mange spørger til Nepal og det er vidunderligt men har også haft svaret mange helt ærligt, at jeg somehow føler, at jeg nåede en eller grænse. Alene det i ekstremt mange uger dage at skulle være mærket af ekstremt smadrede slimhinder / bihulebetændelse / astma. Det at vågne op i basecamp morgen efter morgen og være helt tilstoppet i næsen. Ja og det i stedet for at kunne trække vejret, få luft og have det godt i lungerne. Alt det er jo bare meget vitalt og jeg er egentlig ikke glad for at udsætte mig selv for noget, som generer så meget. Omvendt så har det at røre mig dagligt i frisk luft, spise plantebaseret og være i selskab med skønne mennesker, ja det elsker jeg jo. 
  Vores guide Martin var efter os for ikke at være bedre til at udholde kulde, lidelse mv mv som rigtige bjergbestigere og fremhævede, at vi nok skulle være sat på plads, hvis vi havde haft 7 summits mand J med. Han blev desværre forhindret pga en dårlig fod. For mig selv kan jeg dog også være i tvivl om det egentlig er så rigtigt. Altså det kan være godt at kunne æde sig selv og presse sig selv men ser masser af lidelse og elendighed til daglig og ja har tilbragt store dele af mit liv udenfor comfort zonen. Fylder også i mit hoved, hvordan at super sherpa Dakeema beskrev, hvordan at han havde set alt for mange Sherpaer dø fx på Mt Everest/Manaslu med flere. Hele tiden fordi, at utrænede motionister som mig skal lege bjergbestigere og det uden at være det. Omvendt, så har jeg udviklet mig og lært ufatteligt meget af at være ude i bjergene, så jeg er nok lidt mere bjergbestiger nu end for 1 eller 5, 10 år siden. 
  Nå det er bare strøtanker, som fylder i mit hoved. Ved i hvert fald,  at hvor jeg til andre tidspunkter har haft været helt hooked på ideen om Mera Peak, Kilimanjaro, eller senest Himlung, så er det faktisk ikke tanken om næste Nepal rejse som fylder lige nu. Eller tanken om at tage på Gletcher kursus i Norge/Frankrig for at forbedre mine klatre skills. Snarere bare tanker om at luftveje forhåbentligt snart bliver helt gode igen, yoga, ro og søvn - den rejse trænger jeg til at være på
  Så mange steder kørte vi på næsten ufarbar vej altid truet af regn, oversvømmelser, stenskred og lige nu har der været jordskælv dernede. Så skrøbeligt og samtidigt husker jeg stadig floderne, bjergene, de sneklædte tinder. 
  Dejlig weekend til boardet
   
 19. Like
  Spinderella got a reaction from vestjyden in Spinderellas strøtanker og lejlighedsvise træning   
  Lige i denne sammenhæng er tanker ikke nok til at det tæller - og mit simple mål har ved flere lejligheder været det afgørende puf til at få mig op af sofaen. Lige nu er det mere vedligeholdelse end forbedring, men det er også langt bedre end at forfalde til... ja, forfald. Dejligt med hep - det tæller helt sikkert!
  Torsdag d. 26. oktober
  Svøm ca 1200 m
  Mit ur fejlede da jeg skulle stoppe det, og jeg havde ikke fuldt overblik over at tælle baner. Men jeg ved at jeg svømmede det hele i uden pauser, og at jeg både startede og sluttede med 100 m bryst. Derimellem var 1000-1100 m crawl. Kæmpede lidt med en anden svømmer, som hellere ville læse sit ur end banen, og derfor gang på gang satte fra efter pause samtidig med at jeg skulle vende. Synes ellers jeg for det meste oplever medsvømmere med god banepli.
  Lørdag d. 28. oktober
  Løb 4,7 km @ 7:08
  Rolig tur ud omkring slusen, hvor beredskabet var ved at gøre klar til at der kom mere regn. Var vist for langt oppe af formiddagen til rigtig at tælle som en morgentur, men synes det fungerer godt at starte dagen med løb (i weekenderne, så det ikke bliver om natten!).
  Mandag d. 30. oktober
  Løb 3,9 km @ 6:53
  Eftermiddagstur med en anelse mere tempo. Kunne klart mærke tilskyndelsen til at løbe for hurtigt, specielt først på turen, så fokus på at holde igen, så jeg ikke gik kold. Mod slutningen kunne jeg sætte tempoet lidt op inkl. lille spurt mod mål.
 20. Like
  Spinderella got a reaction from vestjyden in Vestjysk dagligdag   
  Nu ved jeg ikke hvordan vejret var hos jer - men her ville jeg have overvejet våddragt, hvis jeg skulle have løbet i går!
  Så tænker egentlig det er godt klaret med 6,5 km.
 21. Like
  Spinderella reacted to Henrik S. in Motion i balance™   
  Kan i øvrigt anbefale denne bog af Nicklas Brendborg. Særdeles interessant og tankevækkende gennemgang af alle de områder, hvor vi mennesker er lette at manipulere på grund af vaner og instinkter.

 22. Thanks
  Spinderella reacted to Bjergtrold in Mera Peak, Himalaya Nepal, 6465 moh, oktober   
  Tusind tak kære Tina og ja god pointe med pyt knappen. Knus lige tilbage fra mig.
  Jeg vil ikke skrive en hel masse om turen her men er stadig i gang med at fordøje og lige så langsomt vende tilbage til real life.
  De sidste dage gik med en masse transport i 4 hjuls trækker og fly og jeg er stadig på Nepal tid  + med ekstra time ovenpå skift til normal tid. Lørdag fik jeg trænet 50 minutters roligt løb og 20 minutters yoga. 
  I går nåede jeg ingenting og var umådeligt træt meget tidligt. I dag lykkedes mig at komme afsted til vagtuge i Gødstrup, hvor jeg håber på mere yoga og løb. 
  Har haft drukket kaffe de sidste mange uger og sammen med plantebaseret kost og masser af lys + motion, så har det haft fungeret godt. Vil dog ikke være overrasket, hvis der kommer lidt behov for rehab. Nød også nogle gin og tonics da vi festede i Katmandu. Var super god til at spise omelet og røræg og få protein den vej, så det bør jeg også kunne gøre herhjemme = større fokus på at få protein nok. De knapt 14 dage i basecamp i knapt 5000 moh + al kulden, udtærede en del og vægt har haft været langt nede. Lige nu spiser jeg dog rigtig meget, så slutter nok hurtigt.
  Glæder mig sådan til bare at kunne fortsætte træningen og få noget ro på igen. 
   
  Dejlig uge til boardet  
 23. Like
  Spinderella reacted to vestjyden in Spinderellas strøtanker og lejlighedsvise træning   
  et enkelt mål: 150 ugentlige "aktivitetsminutter".
  Jeg plejer at sige: Alt tæller.
  Bare et lille hep herfra.
 24. Like
  Spinderella reacted to vestjyden in Vestjysk dagligdag   
  Det er en god beskrivelse, Spinderella. Tankerne kan godt gå lidt på langfart sådan en morgen med tågen liggende.
   
  09-10-2023
  Yoga
  1 time
   
  10-10-2023
  Løb
  5,2 km
  36m21s
  En gammel ven skulle lige have moralsk opbakning til at løbe. Det tog lidt tid, men var hyggeligt
   
  11-10-2023
  Styrke
  Opvarmning:
  Crosstrainer 10 min.
  Hyber ext. 2 x 15 x Bw.
  Sidebøjninger i Hyber ext. bænk.: 2 x (15+15) x Bw.
   
  Squat:  1 x 10 x 50kg.  3 x 10 x 70kg.
  Bryst pres (pure strength maskine): 1 x 10 x 40kg.  3 x 10 x 50kg.
  Pull down (pure strength maskine):  1 x 10 x 40kg.  1 x 10 x 80kg.  2 x 10 x 90kg.
  Lidt foam rolling og stræk af hoftebøjer og balle
   
  12-10-2023
  Løb
  7,1 km
  47m11s
  Social tur.
   
  13-10-2023
  Styrke
  Opvarmning:
  Crosstrainer 10 min.
  Hyber ext. 2 x 15 x Bw.
  Sidebøjninger i Hyber ext. bænk.: 2 x (15+15) x Bw.
   
  Squat:  1 x 5 x 50kg.  1 x 5 x 70kg.  2 x 3 x 80kg.  1 x 5 x 70kg.
  Bryst pres (pure strength maskine): 1 x 10 x 40kg.  1 x 10 x 50kg.  2 x 10 x 55kg.
  Pull down maskine:  1 x 10 x 50  1 x 10 x 60  1 x 10 x 70  1 x 10 80
  Sædvanlige stræk af balle og hoftebøjer.
  Dagen efter kan jeg mærke, at jeg har forstrukket en sene i venstre håndled, igen! Jeg sjuske med grebet på brystpres.
   
  14-10-2023
  Løb
  8,3 km
  54m26s
  morgen tur. Det tog ualmindeligt lang tid, før der var energi i benene. De føles slidte.
 25. Haha
  Spinderella reacted to Henrik S. in Motion i balance™   
  Ja, der er jo ingen træning overhovedet at berette om, og en rum tid fremover bliver løberiet sikkert meget sporadisk. Min bedre halvdel har fået skiftet hjerteklap, og alt er gået efter planen. Hun er nu hjemme, men må hverken bære tunge ting eller gå med vuffer. Så jeg ved godt, hvad tiden skal gå med de næste 6-8 uger, hvor jeg er alene om de opgaver, vi plejer at deles om 
  Men hovedsagen er, at det hele er overstået og gået godt. Som de (heldigvis få) andre gange, jeg/vi har været i kontakt med sundhedsvæsenet, har det fungeret til UG med kryds og slange. Hvor lever vi i et lille, privilegeret smørhul. Og hvor kan man bare gøre nogle fuldstændig vilde ting med operative indgreb og den slags, som ville have været science-fiction i gamle dage.
  Når nu det ikke kan være anderledes, så holder jeg kadencen oppe på turene med den firbenede, så jeg da i det mindste får rørt mig lidt. Allerede her i weekenden regner jeg også med at få sneget lidt løb ind, så det går nok. Vi motionerer jo hunden ret meget, så alene dér ligger der vist en 15-18.000 skridt. Jeg prøver lige at tage løbeuret på nogle dage.
  EDIT: Det endte for øvrigt med en kalveklap. Det kunne også være blevet en griseklap eller en klap af metal, men det blev kalv. Så nu reagerer hun, hvis man muher.