Arnes log - 4 udgave


Arne
 Share

Recommended Posts

  • Replies 604
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

En god dag i livet

Så blev det forår i Danmark - godt nok fortæller metrologerne os at det kun er en overgang, men det skal vi ikke lade os slå ud af! :)

Dagen er blevet brugt på mage gode gøremål. Straks jeg havde været ned i gården ved 9 tiden og konstateret at det blev en lun dag, fik jeg vasket cykeltøjet og smurt raceren - i nævnte rækkefølge. Raceren skulle også lige have lidt frisk styrtape.

Dernæst tilbragte jeg nogle timer i vores dejlige gård - mens cykkeltøjet tørrede på snoren udendørs - også det for første gang i 2004.

Jeg har læst alt for lidt i meget, meget lang tid. Jeg har ikke orket det, har ikke kunnet mønstre den nødvendige koncentration. Jeg har kunnet mærke at jeg gik og blev dummere og dummere, sådan helst bokstaveligt. Intelektuelle evner skal vedligeholdes - lige som alt andet man en gang er blevet god til.

I dag genoptog jeg min læsning af "Årtusindet" af Felipe Fernandez-Armesto. En mursten af en bog som forsøger at skildre civilisationernes istorie fra 1000 til 2000 - uden det vanlige sætten Europa i centrum - uden at gå i den modsatte grøft. Fantastisk bog - det bedste var næsten af jeg havde svært ved at løsrive mig igen :)

Så rullede jeg ud af Strandvejen. Turen bliver ikke beskrevet med nogle tal eller kurver. Det var fedt at rulle afsted på raceren og suge sollys og lun forårs ludt. Alle steder var folk ude og suge varme og lys - som mig selv. Nej hvor havde jeg brug for det, efter en lang periode hvor det var begyndt at gå lidt den gale vej igen.

Jeg trillede op til lidt nord for Klambenborg - kørte lidt rundt på sidevejene og så rullede jeg hjem igen - uden meget sved på panden må jeg tilstå. Men det er nu klogt nok - jeg kunne godt mærke at lænd, nakke og skuldre, også i år lige skal vende sig til kørestillingen. Nå det kan være der går en måned inden vejret igen er godt nok til at jeg bevæger mig ud på raceren igen - vi får se :)

Jeg vil forsøge at tage mig sammen til lidt styrketræning senere.....

Link to comment
Share on other sites

Det var fedt at rulle afsted på raceren og suge sollys og lun forårs ludt. Alle steder var folk ude og suge varme og lys - som mig selv. Nej hvor havde jeg brug for det, efter en lang periode hvor det var begyndt at gå lidt den gale vej igen.

Hvor er det livsbekræftende at følge din log Arne. Du har i den grad forståelse for at gøre - dage til + dage, til inspiration for alle os andre :)

Link to comment
Share on other sites

Det glæder mig malurt :)

Jeg kom ikke afsted il styrketræning i dag - bog og senere bold på skærmen trak for meget :rolleyes:

Jeg har meldt mig til en "kom i form" spinning i morgen formiddag på Vesterbro - det bruger jeg så som opvarmning til lidt leg med den Ellikko stang de har der :)

Her er endnu et billede fra vores spinningtempel - mobiltelefon kameraer er ikke fremragende:

post-12-1079560954.jpg

Link to comment
Share on other sites

Så det er sådan totur kammeret ser ud :tongue: :lol: :lol:

Det' gas...det er vidst ca. samme størrelse som HardWork på RO's Torv. Ret lækkert :) .

Det er kun ca 1/4 - der er plads til ca. 75 cykler.

Link to comment
Share on other sites

Vivsen - jeg skal nok vinke B)

I dag mødte jeg op i SATS Vesterbro klokken 9.15 for at køre en spinning og løfte lidt jern... Jeg belv mødt at et kæmpe skilt: "I dag lukket for vandet fra 7 til 14..." - jeg vendte om i døren og gik...

Satte mig på cyklen og kørte lidt ind af Vesterbrogade til Multisport... Ombygningen der forhindrede træning..

Så kørte jeg hjem!!

Tager en smule revance senere i Boltens

Link to comment
Share on other sites

Træning den 18/3

Styrketræning i Boltens Gård

(jeg har ikke skrevet div. opvarmningssæt på)

Bænkpres Hatfield - tung dag:

Jeg er startet forfra - 2,5 kg under første forsøg, så :

5 x 2 x 61 kg

Machine Back Extenssions (jeg kan ikke alve goodmornings i Boltens gård :( ):

3 x 8 x 70 kg - ikke flere kg i stakken

Træk til bryst:

3 x 8 x 65 kg

Siddende roning:

3 x 6 x 75 kg

Spinning II med Chris MacDonald

En klassisk spinning II time. Efter opvarmningen 12- 14 min ved jævn belastning på 3t 6 tal på 1-10 SATS skalaen. Efterfulgt af 4 intervaller på 6 min, med 2 min aktiv pause imellem. De første 6 min stående efter 7 - jeg gik dog op til 7½ undervejs, 6 min i siddende mellemtakt efter 8 og så 2 x stående enkelttakt efter 8 - med spurt de sidste 40 sek. af det sidste interval.

Kurven i dag illustrerer smukt hvorfor jeg har lagt mine farvezoner som jeg har. Overgangen mellem blå og gul ligger lige på et 6 tal. 6 omtales på skalaen som let anstrengende arbejde - det vil for mig sige den intensitet jeg køre med, når jeg synes jeg laver lidt - men dog på automatpilot uden at presse på. Den følelse har jeg omkring puls 138-139 hvor skiftet mellem blå og gul er på mine kurver.

Skiftet mellem gul og grøn zone, svare tilsvarende til skiftet mellem skaltrin 6 og skalatrin 7. 7 er "anstrengende arbejde". Står jeg op i enkelttakt på "autopilot" - så ligger jeg automatisk på et lille 7 tal. Det kan ses på dagen kurve, omkring 21-22 min. Lidt efter beslutter jeg mig til at gå på 7½ - og så stiger jeg en smule. '

Omkring 82-83 % bliver 7 til 8. Overgangen mellem grøn og rød er min "AT tærskel - der hvor jeg for alvor begynder at "syre til" - jeg kan holde mig i den lave ende af den røde zone - det vil sige under 91-92 % - i et lille kvarter. Over de 93 % holder jeg ikke i mere end 7-9 minutter - svarende til 9 på SATS skalaen.

Det der gør dagens time til en spinning 2 og ikke en spinning 3, er de 2 minutters aktive pause mellem intervallerne - samt at intervallerne er så relativt korte. I en spinning III øger Chris også gerne presset i de sidste minutter af hver serie - så vi kommer op i vores "røde zone" - det skete først i de sidste 40 sekunder i dag.

Fin time!

MUVSVET for dagen: 3 x :banana:

post-12-1079642975.gif

Link to comment
Share on other sites

Jeg glemet at skrive at aftens spinning "kostede" et energiforbrug på 850 Kcal for de 50 min.

Og så må jeg hellere genoptage bedømmelsen af dagens kost - det gør jeg sjovt nok på en dag, hvor karakteren må blive :4mewantfood: :4mewantfood: :4mewantfood:

Link to comment
Share on other sites

Moderat lørdagstræning - spinning udholdenhed

Jeg var ikke særligt oplagt i dag - men med fridag i går, så var der ingen vej udeom. Jeg kørte med en yderst moderat intensitet det meste af vejen - med undtagelse af nogle få udvalgte intervaller undervejs hvor jeg øgede presset op til et 7 eller 8 tal.

Træningstid: 1 time 11 minutter

Energiforbrug: 1168 Kcal

MUBSVET 1 x :banana:

God weekend til jer alle :)

post-12-1079800574.gif

Link to comment
Share on other sites

Jeg blev vejet i dag.... 127 kg... time to wake up! Jeg har bildt mig selv ind at jeg bare stod stille - men nej. Godt at det er slut med den medicin nu. ALLE tager på af den medicin siger psykiateren til mg - alligevel har jeg det f... ikke godt med det. Men jeg må jo bare videre.....

Link to comment
Share on other sites

Hej Arne !

Jeg synes at det er enormt flot det, du har opnået indtil nu - og mon ikke det hjælper på dit fortsatte projekt, når du "slipper for medicinen" !? Husk på, at det, du har gang i jo ikke kun er pga vægttab, men ligeså meget for at få en god kondition.. og det må du alt andet lige have fået.. jeg tør i hvertfald ikke stille op til en spinning mod dig ! (og der ligger ingen udfordring i det! udsagn :bigsmile: )

Du skal nok klare dig igennem - husk på, vi er her alle sammen .. lige ved siden af dig !!!!! vi holder øje! :devil:

Fortsat god vind!

/Vivs :)

Link to comment
Share on other sites

Arne: Kloge ord fra en jeg ikke kan huske navnet på:

Livet skal leves forlæns & læres baglæns. :)

Det er bare at kigge fremad, for det skete kan ikke ændres.

Men med din beslutsomhed & alle MOL'erne på sidelinien til at heppe, så kommer du i mål !

Hep hep :)

Link to comment
Share on other sites

Nu ingen panik min ven... tag en ting ad gangen og lad være med at tænke for langsigtet... så forekommer det tit uoverskueligt... vi ved du har fighter-viljen og du ved det også selv... bare tag små bider der kan fordøjes istedet for en stor som sidder fast i halsen... du er jo allerede på rette vej :)

Link to comment
Share on other sites

Surt med vægten. Jeg har altid undret mig over, at du ikke vejer dig ofte, specielt da jeg efterhånden nogle gange har set dig møjsommeligt høvle kilo efter kilo af vægten, hvorefter du ikke skriver om vægten i to måneder og så har taget det hele på igen. Det er jo nemt at bilde sig ind at vægten står stille, hvis det er det, som man vil tro.

Derfor ville det vel være en ekstra motivation, hvis du tvang dig selv til at blive vejet en gang om ugen, så du med det samme kunne sige stop, hvis det gik den gale vej (det er jo surt at skulle smide kiloene 2 gange B) ).

Jeg ved ikke så meget om medicin, men det lyder til, at dit kommende medicinskift vil hjælpe dig i gang igen.

Men du ved jo, hvad der virker og ikke virker med hensyn til vægttab, så det er bare at undgå de sorte huller, så skal du nok nå det ;)

Link to comment
Share on other sites

TAK for opbakning og kommentarer ovenstående. Jeg skal nok kommentere på et tidspunkt :)

Dagens træning - Spinning III med Gregers Rosdahl

Jeg opdagede i weekenden, at jeg af en eller anden grund ikke havde reserveret plads til Chris timer i Parken i dag... mystisk....

Det gav mig så mulighed for at køre en time hos Gregers igen - det var også ved at være længe siden. Så afsted til Vesterbro!

Timen betod af 37 min i mellemtakt - og små 15 min i TUNG enkelttakt.

Første serie

Mellemtakt hele vejen:

4 x 45 sek nede og 15 sek stående

4 x 30 sek nede og 30 sek oppe (jeg sprang en over...)

4 x 15 nede og 45 oppe (jeg sprang igen en over...)

2 min siddende

2 min stående

1 min 45 sek siddende

1 min 45 sek stående

1 min 30 sek sidende

1 min 30 sek stående

1 min 15 sek siddende

1 min 15 sek stående

1 min siddende

1 min stående

45 sek siddende

45 sek stående

30 sek siddende

30 sek stående

Jeg kom godt igennem serien - var dog nede og sidde i 15 sek under de første 2 min stående - mest af angst for at gå død for tidligt - men jeg kan faktisk godt - så den går ikke længere!!! Serien blev kørt med en passende intensitet - men det er jo så lang fra det vildeste jeg har præsteret. "Mellemtakt barrieren" stående ER blevet flyttet i den rigtige retning.

Efter en aktiv pause kørte vi 2 serie:

1 min stående enkelttakt for lige at komm e igang igen - og så:

2 min siddende enkelttakt TUNGT

1 min stående enkelttakt med mere belastning

15 sek siddende med samme belastning som stående - hurtigst muligt tempo

Aktiv pause på godt 1 minut. og så samme serie 2 gange til

Det var en god time - Gregers køre anderledes og det er gavnligt for motivationen.

Tid i Rød zone: 9 min 48 sek

Energiforbrug: 955 Kcal

MUBSVET: 3 x :banana: - havde jeg kørt programmet igennem uden overspringshandlinger, så var det blevet til 4.

post-12-1079988973.gif

Link to comment
Share on other sites

Morgenmat morgenmotion - spinning II d. 23/3

Jeg havde mere trætte ben her til morgen, end hvad jeg havde regnet med. Jeg rullede fornuftigt igennem. i 1 serie på 18 min. i enkelttakt, pressede jeg mig selv en anelse. Til gengæld kørte jeg 2. serie i mellemtakt meget roligt. Der skal ikke køre igennem igen før på torsdag.

Energiforbrug: 800 Kcal

Mubsvet: 2 x :banana:

post-12-1080031249.gif

Link to comment
Share on other sites

Hej Arne,

Er det ikke på tide at vi får en solbeskinnet mental vejrmelding i den her log? Jo, der er huller på vejen, men du har altså overlevet og kæmpet dig op ad væsentlig større huller ;) .

Husk på, at der er rigtig mange der følger dig, og din udvikling, og at du som gammel 68'er/RUC'er altid kan få et stort digitalt gruppekram :w00t: af din loyale læserskare.

Du er her for os, og vi er her for dig, ikk'!

Det er ikke kun på himlen at solen kan skinne :) .

Niske

Link to comment
Share on other sites

Hej Arne,

Er det ikke på tide at vi får en solbeskinnet mental vejrmelding i den her log? Jo, der er huller på vejen, men du har altså overlevet og kæmpet dig op ad væsentlig større huller ;) .

Husk på, at der er rigtig mange der følger dig, og din udvikling, og at du som gammel 68'er/RUC'er altid kan få et stort digitalt gruppekram :w00t: af din loyale læserskare.

Du er her for os, og vi er her for dig, ikk'!

Det er ikke kun på himlen at solen kan skinne :) .

Niske

Som sagt -jeg skal nok skrive noget - og tak. MEN KALD MIG IKKE EN 68´er IGEN!!!! :devil: B)

Link to comment
Share on other sites

Ak ja, nutidens ungdom har ingen forstand på historie:

Som sagt -jeg skal nok skrive noget - og tak. MEN KALD MIG IKKE EN 68´er IGEN!!!! 

Niske>Arne er jo kun en ren knægt i denne sammenhæng, en ung mand først i 40'erne. De yngst tænkelige 68'ere, sådan rent kronologisk, må vel være født i 1950 og altså være en 53-54 år i dag - og det er altså de yngste, flertallet er nok i nærheden af de 60! Folk som Arne (og undertegnede!) er alt for unge til at have været på barrikaderne i 1968, undtagen naturligvis for at samle flasker bagefter! (Strøtanke: Hvad lavede Henning mon i 1968.....? :lol: )

Naturligvis kan også yngre mennesker være 68'ere i hjertet, men var det det, som du mente, Niske? Kom nu, sig det, vær ikke en :chicken:

:lol: :lol:

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share