Got legs?


Kermit
 Share

Recommended Posts

Jeg har luret og læst en del af de forskellige logs herinde, og er nu blevet hooked på at have min egen.

Jeg hedder Kenneth, er snart 22 år gammel(6 september), er 178 cm høj og vejer mellem 73 og 75 kg i øjeblikket. Jeg holder rigtig meget af at cykle, og har nærmest ikke andet i hovedet.

Jeg bor i en bette by der hedder Nivå i nordsjælland sammen med min kæreste, og så var der vidst ikke så meget mere at fortælle.

Tiden bliver brugt i skolen, sammen med kæresten og på cyklen, en Cinelli Estrada som jeg nok skal komme ind på senere hen. Jeg er den type som fordyber mig meget i mine hobbyer og er derfor nærmest mere bidt af at nørde cykeldimser, end rent faktisk at sidde på cyklen. Bakker/bjerge/stigninger/etc er det jeg synes er det fedeste ved at cykle, og det er det jeg forsøger at blive endnu bedre til at køre. Jeg er medlem af Hørsholm Cykel Motion(HCM), ligesom Gregers TF herinde fra også er, og vi bor faktisk ikke ret langt fra hinanden.

Nå, skulle jeg så komme igang?

Målene for i år var:

1. Køre Sjælsø Rundt - Var syg i dagene op til, og kunne ikke overskue at skulle være derude allerede klokken 5 om morgenen da jeg ikke havde fået meldt mig til

2. Køre over 3000 km - Har rundet de 2000 så burde være inden for rækkevidde

3. Slå min halvsvigerfar som også kører på cykel - Svært når manden næsten ikke har kørt i år

I dag havde jeg været på arbejde i 6 timer, og havde taget min MTB med så jeg kunne cykle hjem fra arbejde(en tur på 23.8 km) fra Lyngby til Nivå. Dvs. at jeg i morges kørte fra Klampenborg Station op ad Klampenborgvej(lidt over 3% stigning over 1 km) så jeg var fuldstændig gennemblødt da jeg kom frem selvom turen i alt måske kun er på 3-4 km.

Turen hjem gik faktisk rigtig godt, på trods af at min MTB trænger til en god gang olie og det faktum at mit tungeste gear ikke er tungt nok på flad vej. Anywho, over Geels Bakke og hjem ad den knoldede Hørsholm Kongevej. Tog omkring 50 min så kørte med 28,5 km/t i snit, hvilket jeg er ganske tilfreds med.

I morgen har jeg "taget fri" - dejligt når man er studenterhjælp og ikke har fuldtid, og så skal raceren luftes hvis vejret er til det. Regner med en tur ad Strandvejen til Klampenborg, op ad Klampenborgvej, over Geels Bakke, ad Hørsholm Kongevej, fortsætte af Kongevejen til Helsingør(gad vide om den hedder Helsingør Kongevej?), op til Michaels Cykler, ned på Strandvejen og så ellers hjem, med mindre jeg føler mig i stødet og fortsætter til Rungsted og tager Folehaven inden jeg kører hjem. Nu må vi se hvad benene kan holde til, og om vejret holder tørt.

Inden jeg smutter får i lige et billede af cyklen. Nærmere specs kommer i et andet indlæg ;)

post-15964-1187035258_thumb.jpg

Edited by Kermit
Link to comment
Share on other sites

Jeg kom ud på dagens tur, et smut ad Strandvejen til Klampenborg, op ad Klampenborgvej og videre til Geels Bakker. Derfra ad Hørsholm kongevej over i Helsingør Kongevej til Helsingør. Ned på Strandvejen og så ellers til Rungsted(der gav benene op) hvor jeg lige holdte inde i et minuts tid for at få lidt vand og så ellers hjem. Alt i alt en tur på 86,88 km hvilket tog 2 timer og 47 minutter. Det giver et snit på 31,2 km/t hvilket jeg er meget stolt af :bigsmile: Der blev givet gas hele vejen, og hver gang der kom nogle stigninger så var det op ad sadlen og så bare trykke den af.

I øvrigt er det overraskende hvor dårlige cykelstierne på Strandvejen nord for Nivå er. Der er grus, sand, blade, sten og ikke mindst mange steder hvor der er fordybninger i asfalten så hr og fru Strandvejs villa ikke skraber forkofangeren på deres Mercedes når de kører ud af deres indkørsel. Hurra.

Det var ellers et dejligt vejr, og jeg blev belønnet med en god gang grovpasta med tomatsovs og nogle kyllingestykker. Mums. Og så lige lidt kage, og lidt slik.

Fantastisk god tur, selvom jeg desværre måtte se mig slået i modvinden efter Mikkelborg på Strandvejen. Jeg havde ellers overvejet at stå af omkring Nivå, men fortsatte da jeg så en der kom kørende på en racer ud på Strandvejen. Så kadencen røg lidt op og han blev hentet, hvorefter han trak ind til siden og drejede af igen. Nitten.

Link to comment
Share on other sites

Tak for velkomsten Gregers. Regner med at se dig på søndag til en omgang træning. Kører hold 2 igen, eller er der hold 3 og hold 1?

I dag vil jeg tilegne lidt plads til min kære cykel. Det er som sagt en Cinelli Estrada, som er en 100% kulfiber cykel lavet af det italienske firma Cinelli med brug af Columbus XLR8R rør som bare er lækkert. Det er en rigtig fuldblods racer i bedste forstand, og kan vel sammenlignes lidt med en italiensk sportsvogn. Superlækker at køre på og forbandet hurtig.

Før den havde jeg en Colnago Master Olympic som var lavet i stål, i øvrigt en fed cykel, men den var efterhånden blevet lidt tung og gammel, så kæresten blev enig med sig selv om at jeg skulle have en ny cykel. Meningen var at jeg først skulle have den til min fødselsdag, d. 6 september, men da vi kom forbi Lyngby Storcenter en dag måtte jeg jo lige ind i Ritter Cykler og kigge lidt på deres fine udvalg. Jeg har ellers svoret at jeg aldrig ville handle der fordi jeg synes deres priser er for høje, og fordi man bliver overfaldet af irriterende sælgere når man går derind. Jeg gik hurtigt forbi første cykel, men min kæreste stoppede op og spurgte hvad jeg syntes om den. Ved første øjekast sagde den mig ikke rigtig noget, men min kæreste kunne lide den så jeg kiggede lidt nærmere på den. Lidt efter lidt blev jeg fuldstændig betaget. Den var grøn/gullig og sort og jeg har altid haft en svaghed for grøn. Der gik et par minutter, men så kom der en sælger hen som spurgte om han kunne hjælpe mig, hvilket jeg for første gang kunne sige ja til. Da han hev den ud fra udstillingen og jeg fik en kortere gennemgang af ramme, udstyr etc. var jeg mere eller mindre sikker på at jeg skulle have den cykel. Den var bare SÅ meget mig. Jeg havde ellers oprindeligt ønsket mig en Cervelo Soloist Team eller en Kuota Kebel, men de var på en måde for ordinære og lidt for "pæne" til min smag, når de blev sammenlignet med denne Cinelli. Jeg har altid haft en ting for Cinelli og italienske cykler generelt.

Jeg var dog lidt i tvivl omkring købet og sagde at han godt måtte reservere den til mig, og at jeg ville vende tilbage dagen efter. Aftenen, natten og morgenen blev brugt på at indsamle info omkring rammen, cyklen, udstyret, og ikke mindst lignende cykler og jeg var derefter 100% sikker på at det var den cykel jeg skulle have. Et par timer senere havde jeg kørt Dankortet igennem automaten og havde købt en cykel betydeligt før tid.

Cyklen er ikke en letvægter, og vejer samlet lige omkring de 8,5 kg, men for omkring 5-8.000,- kan den ryge ned på 7,5 kg, og ville forholdsvis let kunne komme ned på 6,8 kg som er UCI grænsen, men det er bare rimlig dyrt. Den er meget kontant i sin overførsel af krafter, og den er en fryd at køre opad med. Selv på flad vej føler jeg at jeg er blevet hurtigere.

Her er specsene:

Ramme: Cinelli Estrada str. M(1290 gram)

Forgaffel: Cinelli Straight Tusk(390 gram)

Gruppe: Shimano Ultegra 6600

Hjul: Mavic Ksyrium Equipe(meget tunge, men holdbare)

Frempind: Promax Alu/Carbon

Styr: Zoom Alu/Carbon

Saddelpind: 3T 4G-X

Saddel: Selle Italia C2 Genuine Gel

Og så er der billeder

DSC00092.jpg

DSC00093Lille.jpg

DSC00095Lille.jpg

DSC00096Lille.jpg

DSC00097Lille.jpg

DSC00098Lille.jpg

DSC00099Lille.jpg

DSC00100Lille.jpg

Link to comment
Share on other sites

Thomas E: Tak for de fine ord. Man bliver jo altid glad for ros for sin cykel hehe :)

Nå, Søndag stod den på fællestræning med HCM. Humøret var faktisk ganske højt da jeg kom frem, og mange stod og fyrede små vittigheder af og lignende. Problematikken var dog igen at der ikke var noget hold 2, så dem på hold 3 ville have at vi skulle køre der, og dem fra hold 1 mente at vi skulle køre der. Aftalen blev dog at vi kørte med hold 1 og så efter 40-50 km ville dele os op så vi blev hold 2 og så kunne de andre bare køre videre. Der var i øvrigt 2 eller 3 nye. To af dem mente at de var stærke nok til at kunne køre på hold 1-2, men efter 20 km røg den første af. Den anden blev ved med at halse efter, og var ikke specielt god til at gøre os andre opmærksomme på når han faldt bagud, så vi var ofte nød til at køre den meget ned i tempo for at han kunne komme op. Han havde simpelthen ikke ret meget mere at køre med efter 40-50 km. Det kom så også frem at han kun havde kørt ture på omkring 30-40 km, og så kan man ikke videreføre den hastighed til en tur der er over dobbelt så lang. Efter noget tid kom vi ud på en cykelsti hvor der lå så mange sten og grus at det halve kunne være løgn. Jeg fik da også sagt at det var lige til en punktering, og ganske rigtig, ca. 1 km derfra var der ikke mere luft i mit baghjul. Så 4-5 min blev brugt på at få skiftet slange, men da jeg endelig kom op på cyklen igen var musklerne blevet godt kolde igen, samtidig med at baghjulet selvfølgelig ikke var blevet pumpet tilstrækkeligt op til at kunne matche de andres. Surt show, men det passede meget godt med at vi så kort tid efter delte os op i hold 1 og 2, hvor vi på hold 2 kørte hjem.

Dog havde ham den nye ikke fattet at man råber op hvis man falder bagud, jeg ved ikke om det er mandlig stolthed der gør at man ikke lige gør opmærksom på sig selv, men vi andre vidste godt at han ikke havde mere at køre med og ville bare sørge for at han kom sikkert hjem, søde som vi er :4thumbup: Det var jo åndssvagt at han lå nede bagved og halsede efter og brugte unødvendige kræfter på hele tiden at skulle køre sig op igen.

Turen gik i alt fra Hørsholm og så ud mod Frederiksværk, rundt om Arresø, igennem Helsinge og så igennem Nøddebo for at komme hjem. Jeg drejede af i Karlebo og kørte gennem Vejenbrød hjem, men hold kæft hvor var jeg smadret.

Jeg havde kun taget 2-3 føringer da vi var en stor gruppe, men fra Helsinge, eller hvor det var vi slog fra, til Karlebo lå jeg i front, så det tærrede på kræfterne.

Men alt i alt hvor var det en god tur. Det var sjovt at prøve kræfter med de store drenge, men der går nok en sæson til før jeg kan se mig deroppe.

Turen med dem endte på 92,8 km, på 2.52,5 timer. Det svarer til et snit på 32,27 km/t hvilket er hamrende godt når jeg selv skal sige det hehe.

Link to comment
Share on other sites

En lille update:

Onsdag var jeg ude og cykle igen, og tog min klassiske træningsrute der hedder fra Nivå ad Kongevejen til Helsingør, ned på Strandvejen, ad Folehavevej, ned af Rungstedvej, ad Strandvejen mod Nivå, igennem Dageløkke og så hjem af Nordvej.

Den fik fuld gas på samtlige bakker på turen for at få banket noget acceleration i benene. På Strandvejen prøvede jeg en smule interval af, hvor det krævede at jeg holdt en hastighed højere end 35 km/t fordelt på først 3. min, derefter ét minuts pause hvor hastigheden røg ned på omkring 30 km/t, så 2. min med over 35, ét minuts pause, og så til sidst ét minut med over 35. Det gik faktisk rigtig godt, og var sjovt. Jeg formåede også at indhente en knallert på ruten, så det var ganske hyggeligt.

Da jeg nåede Folehaven, tog jeg den fra Strandvejs siden og kørte ganske ihærdigt. Nede ved kirken og søen vendte jeg om, og tog den derfra "modsat" ud mod strandvejen igen, men denne gang var målet at blive siddende hele vejen så der ikke blev trænet super meget acceleration. Da jeg nåede strandvejen igen kørte jeg endnu engang tilbage mod Kirken denne gang for fulde hammer. Det var hårdt, men hamrende fedt da man havde passeret den sidste lille bakke og havde kæmpet sig hen til nedkørslen som bare er dejlig.

På turen hjem ad Strandvejen prøvede jeg igen noget interval agtig, men de første 3 min betød at jeg fik sidestik og det er bare ikke specielt behageligt, så resten af turen gik bare med at holde gang i benene.

Turen var i alt 63,04 km lang, og tog mig 2 timer, 4 min og 20 sek. Et snit på 30,4 km/t.

Mit knæ havde det dog ikke så godt, og det synes jeg ikke er specielt betryggende. Jeg vil prøve at undersøge muligheden for evt. at komme til en fysioterapeut for det er ubehageligt på længere ture hvor det nærmest føles som om at benet fra knæet ned låser. Gode råd?

Link to comment
Share on other sites

Jeg skulle jo egentlig have været ude i går, søndag, men da jeg først kom i seng omkring klokken 3 om natten fordi jeg ikke kunne sove blev det hurtigt droppet. Normalt står jeg nemlig op klokken 7 om søndagen for at være klar til hold træningen klokken 09.00. Jeg var dog ikke så ked af det da jeg stod op, omkring klokken 08.45, for det stod ned i stænger og holdt først op lidt over 9. Så der havde været mulighed for at være blevet fuldstændig gennemblødt inden jeg overhovedet var nået frem.

Nu går jeg og venter på en pakke, så jeg kan få mine nye klamper på skoene.

Link to comment
Share on other sites

Jeg kom ud i går, mandags, på en lille tur da jeg modtog mine nye klamper som jeg håbede ville hjælpe mht. mit knæ, men det gjorde de ikke. Alligevel var det rart at få nogle nye da de gamle var slidte helt ned. Og jeg mener, HELT ned. Det gule der normalt er på Shimanos klamper var væk. Så det var dejligt at have nogle klamper hvor man lettere kom ind og ud af pedalen.

Nå, jeg kørte en lille tur ad strandvejen, hvor jeg først havde kørt igennem Dageløkke og dermed taget Lave Skov Bakken, mod Folehaven i Rungsted som jeg så tog 5 gange hvilket kunne mærkes i benene. Jeg havde ikke den store lyst til geografisk at køre langt, så øvede mig i stedet på at køre et bakket sted som Folehaven. Det var faktisk også ganske hyggeligt.

Jeg endte med en tur på 44,57 km med 29,88 km/t i snit hvilket jeg synes er ganske pænt, vinden taget i betragtning.

Jeg savner at læse Gregers TF's logbog, så håber du snart kommer på igen!

Link to comment
Share on other sites

Hej, du glade cykellyn :smile:

Sjovt du nævner det med vejret i søndags. Jeg tænkte også bare "pyha, godt jeg allerede har meldt fra" da jeg så ud af vinduet.

Nu skal du ikke træne alt for meget på den Folehave; du er fæl nok i forvejen når det går opad :tongue:

Jeg kommer desværre også til at misse søndagsturen i overmorgen men håber at være med resten af september.

Hvis du skal køre den, så god tur. Jeg er faktisk lidt misundelig - også selv om det bliver regnvejr.

Link to comment
Share on other sites

Gregers: Hehe, ja, vejret var alt andet end venligt. Kommer ikke ud og cykle med klubben i morgen, forklaring følger længere nede.

Arne: Ja, du er godt nok langt bagud :bigsmile: Skal dog siges at jeg indtil for 1,5 måned siden kørte rundt på en stålramme med stålforgaffel som i sig selv vejede godt og vel 750 gram. En tung satan med andre ord, så du skal sgu nok klare dig med din alu racer med carbon lir :4thumbup:

Nå, i onsdags var jeg ude og cykle igen. Skulle prøve noget pyramide intervaltræning, men da jeg nåede Humlebæk fra Helsingør fik jeg kraftige smerter i både skinneben og knæ. Jeg har tidligere haft noget lignende, men ikke i samme grad som denne gang. Det føltes som om at mine ben låste og det gjorde bare hamrende ondt. Så jeg endte med kun at køre 29 km, med et snit lige under 29 km/t da jeg skulle trille fra strandvejen hjem.

Til dels skyldes smerterne nok at jeg lige har købt nye klamper og fået dem placeret forkert i forhold til hvad jeg har været vant til. Det burde der nu være blevet rettet op på da jeg har givet dem en mere neutral position på skoen. Derudover målte jeg lige cyklen efter, og det viser sig at jeg sad ca. 1 cm for lavt i forhold til de gængse formler der findes for saddelhøjde. En for lav saddel betyder nemlig smerter på forsiden af knæet, og det var netop her at jeg fik hamrende ondt.

Jeg ville egentlig have været ude i går, men vejret virkede meget ustadigt plus at jeg skulle lege chauffør for både min bror og kæreste, og jeg vidste derfor ikke hvornår de skulle hentes og sådan fra arbejde, så ingen tur der. Derudover tror jeg også at mine ben har godt af lige at få en smule ro nu hvor det gjorde så ondt i onsdags.

Jeg skal ikke til fællestræning i morgen af 2 årsager. 1. Jeg vil gerne lige køre en tur for mig selv og afprøve mine nye indstillinger inden jeg tager en længerevarende tur med et hold. Det er altid så nitten at ligge nede bagerst og have hamrende ondt hvis man er et sted hvor man ikke kan finde hjem fra. 2. Mine forældre skal hentes i Ringsted i nat, og jeg kommer derfor sent i seng, og jeg er den type person som bare skal have min. 7-8 timers søvn hvis jeg skal være noget værd dagen efter, og specielt hvis jeg skal cykle. Så jeg ender nok med at tage en solotur hvis vejret tillader det i morgen for at sikre mig at benene bedre kan lide de nye indstillinger end de gamle.

Status for august blev: 513,17 km kørt(Som burde have været 600 km hvis jeg ikke havde haft ondt), og for året er jeg nu oppe på næsten 2400 km. Målet med de 3000 km er ved at være inden for rækkevidde!

Derudover går jeg og spekulerer på at deltage i CK Kronborgs åbne klubmesterskaber i enkeltstart d. 18/9. Jeg er langt fra temporytter, men kunne da være sjovt at prøve sig selv af på deres 23 km rute.

Edited by Kermit
Link to comment
Share on other sites

Ohøj der! ( Skal jo følge lidt med i de få cykel logs der er herinde )

Smerter i knæene er noget lort især for di de kan være supersvære at finde den egentlige årsag til.

Et lille trick omkring nye klamper er at tegne omridset op på skoen inden man piller de gamle af. Det gør det lidt nemmere at få monteret de nye.

Speedplay pedaler kan iøvrigt varmt anbefales hvis du fortsætter med at have knæsmerter. De ser lidt underlige ud ifht andre pedaler me de virker, og floatet er ikke fjederbelastet. Håber dog det hjælper med den korrekte saddelhøjde istedet. Den er noget billigere at flytte end at skulle købe nye pedaler.

Med ønske om evig medvind og solskin :tongue:

Lars

Link to comment
Share on other sites

Så blev det til endnu en tur på cyklen i går. Vejret var ganske ok, dog noget blæsende hvilket resulterede i en gennemsnitlig hastighed på omkring de 36 km/t på turen til Helsingør.

Overskyet vejr har den fordel at det betyder at mange hyggecyklisterne ikke befinder sig på strandvejen, og at familie gå turen bliver aflyst. Med andre ord: Frie cykelstier.

Dette var 1. tur siden min dårlige tur hvor jeg fik meget ondt i mine knæ og skinneben, og det kom lidt igen til tider, men gik også hurtigt væk igen. Fik også hævet min saddel med omkring 1 cm samtidig med at jeg fik placeret mine klamper mere neutralt. Hvad der hjalp skal jeg ikke kunne sige, men det hjalp i hvert fald lidt. Nu håber jeg så bare at det går væk de næste par gange jeg er ude og cykle.

Turen blev i alt på 51,76 km med 30,9 km/t. Ikke helt skidt hehe.

Hvad sker der ellers i "ikke motionsverdenen"? Jeg starter i skole i morgen efter 3 måneders sommerferie, og jeg glæder mig faktisk lidt. Det bliver rart at gå ind til det sidste år med studier, og om under et halvt år er det praktik tid. Det bliver en stor oplevelse, og så er der mulighed for at cyklen kan blive betalt ud :D

Link to comment
Share on other sites

Ja, jeg venter også lige og ser hvordan hastigheden har det om et par uger før jeg afgør om jeg stiller op.

Nå, i går, torsdag, havde jeg fødselsdag :w00t: 22 år og en stille og rolig dag. Min fødseldags gave fra min kæreste havde jeg allerede fået i form af min nye cykel, men derfor skulle den da alligevel lige luftes på den officielle dato. Det blev til min klassiske tur til Helsingør og så til Rungsted, hvor jeg så kørte Folehaven -> Rungstedvej -> Strandvejen -> Folehaven så Folehaven i alt blev taget 2 gange. Det var sgu en god lille tur på omkring de 58 km med et snit på 30,45 km/t. Jeg er skam ganske tilfreds.

Jeg havde dog kun taget vand med på turen, og det straffede lidt da jeg kom hjem hvor jeg godt kunne mærke at kroppen ikke havde det så godt.

Fra det sted hvor Hornbækvej rammer Strandvejen i Espergærde og til Humlebio i Humlebæk blev jeg pacet af en knallert der lå med 37 km/t. Det var ret fedt at føle overskud ved at ligge bag sådan en svend.

Om aftenen var der hjemmelavet pizza, nam nam, og lidt hjemmebagte boller. Først på lørdag kommer hele den pukkelryggede til boller og lagkage :)

Jeg prøvede også at tage nogle billeder af mig selv på cyklen, som jeg kunne sende til min kæreste på vej hjem.

DSC00143.jpg

DSC00145.jpg

DSC00144.jpg

Edited by Kermit
Link to comment
Share on other sites

Ja, så blev det en søndags tur med klubben i dag. Hold 3 var allerede udvalgt da alternativet havde været hold 1, og der synes jeg altså stadig er en bid vej op.

Gregers kom også, om noget lidt mere forpustet end normalt, men han kørte fandme godt med når man tager i betragtning af at han vidst ikke har været ude på de åbne veje i et stykke tid, men har hygget sig i et spinningslokale.

Turen gik ind i landet fra Hørsholm af, og jeg husker da noget med at vi var omkring skævinge og Gørløse. Jeg havde overraskende gode ben, på trods af at jeg havde spist godt med lagkage og andet usundt dagen før. Det må have været de 3 øl jeg også fik der gjorde udfaldet i bedste Landis stil.

Jeg havde ellers gjort op med mig selv fra morgenstunden af at jeg ikke ville give den gas på bakkerne, men da den første viste sig havde jeg åbenbart glemt det for der gik det sgu hurtigt. Godt nok en kort bakke, men jeg kom da først op, og derfra var det sgu svært at stoppe. Vi kom på et tidspunkt til en bakke hvor den vidst steg med omkring 12-14% hvor den kære Jan var stukket af, men hvor jeg fik kørt mig op på siden af ham og fra ham ved at accelerere på stigningen. Det var fedt. En rigtig fed fornemmelse at kunne lave det temposkift på stigningen.

Men ellers var turen præget af en kraftig modvind visse steder hvor det nærmest var umuligt at køre på stor klinge. Det var fandme hårdt, så jeg var glad for at Frank, turlederen, ofte var oppe og tage føringer. Ellers havde det været en lang tur.

Der var dog en gut med der hed Ole, på en blå Trek, og han gav den fandme gas. Han stak kort tid før hver stigning og var nærmest ustoppelig. Et spøjst lille indslag på sådanne ture.

Jeg var dog ganske imponeret over Gregers som holdt hele vejen hjem. Med spinning i benene som det eneste, er det sgu godt kørt at kunne følge med i 2 en halv time eller hvor lang tid vi kørte.

Til sidst var vi 4 der kørte Folehaven, mig, Jan, Ole og ham på den røde Pinarello, og der blev der også kørt til den. Jeg formåede dog at slå et hul på den første stejle stigning ud mod Strandvejen og holdt den hele vejen til Strandvejen. Det holdt hårdt, men det lykkedes. Ude på Strandvejen kørte vi så ned til Rungstedvej hvor vi kørte op. Ole og jeg kom over ved et lyskryds hvor de 2 andre holdt tilbage, så det var lidt snyd da det kun var mig der kørte fra Ole på Rungstedvej og slog et hul, som dog blev lukket igen da jeg ca. 1,5 km senere lå bag en gammel mand der fyldte lidt rigeligt.

Alt i alt blev der kørt små 87 km på 29,9 km/t i snit, plus 15,4 km afrulning op til klubben, og fra klubben.

Kommer du igen på Søndag Gregers?? Det er sgu så hyggeligt at køre med dig :bigsmile: Jeg tror du er ligeså meget en ballademager, hvis ikke mere end jeg er! :4thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Jeg laver da aldrig ballade :innocent:

ØØØØØØØØØVVVVVVV - var der nogen der holdt for rødt :devil: så kunne jeg jo godt have indledt jagten- jeg sad desværre nede i bagtroppen og blev fanget i et rødt lys og så var I laaangt væk - havde ellers glædet mig da Jan snakkede om Folehaven. Nå, det bliver på søndag hvor jeg forhåbentlig er lidt mere aktiv. Turde ikke rigtigt lege med i dag oppe foran.

Vi ses derude :bigsmile:

Forresten, frøs du? Vi to var de eneste der kørte i både korte rør og ærmer og selv om jeg normalt er ret kuldskær havde jeg det fint med temperaturen. OK, på de længere skovstræk var det en anelse køligt men i forhold til endelig at få lidt sol, synes ikke det gjorde noget.

Edited by Gregers TF
Link to comment
Share on other sites

Jeg var dog ganske imponeret over Gregers som holdt hele vejen hjem. Med spinning i benene som det eneste, er det sgu godt kørt at kunne følge med i 2 en halv time eller hvor lang tid vi kørte.

Jeg tror du er ligeså meget en ballademager, hvis ikke mere end jeg er! :4thumbup:

Hej Kermit

Springer lige ud som loglæser :innocent:

Spinning er hård træning :bigsmile: og det er min erfaring, at det er ganske udmærket "alternativ cykeltræning" til os udendørs cyklister !

Ballademager ? Gregers ? :laugh: så har du vist oplevet ham fra sider, som vi andre ikke har...... :tongue:

Og så lige et forsinket tilløk' me' fødsdawen :smile:

/ :sun: :sun: :sun:

Link to comment
Share on other sites

Velkommen til Vivsen, ja jeg ved godt at spinning er hård træning, men "problemet" er at det jo ikke giver dig km i benene. Så hovedsagligt er man frisk i benene de første 1,5-2 timer, men så begynder det hurtigt at gå ned af bakke igen. Men ja, spinning er sgu en godt suplement til de sure timer på landevejen når vejret er skidt.

Nej, jeg havde ingen problemer med kulde. Eller jo, til at starte med var det lidt køligt, men efter ret kort tid blev man jo varm, og så var det kun når vi kom i læ eller i stiv modvind at det var lidt koldt, men ellers ikke. Jeg skal dog have købt nogle løse knæ, for mine knæ var ikke glade for kulden. Undrede mig også hvor du blev af, men tænkte at vi nok var for langt foran til du gad. Jeg kørte ellers hele tiden og kiggede mig over skulderen for at holde øje med hvor i andre blev af, noget man vidst ikke kunne sige om de 3 andre herrer. De gav den gas allerede ved Kirken.

Link to comment
Share on other sites

Lige et surt opstød på en ellers skidt dag.

Min kæreste har en SCO Street Racer som hun er rigtig glad for. Det er en flatbar racer med udvendige gear, og selvom den ikke har kostet 15k så er det en rigtig fed cykel. Derudover har hun været rigtig god til at holde den ren og sørge for at den er blevet smurt og alt sådan noget.

Den havde så overnattet nede i centeret, dog lidt udenfor centeret, og i dag da vi så kommer derned og skal hente den er der fandme nogle der har pillet SCO klistermærkerne af, som faktisk var ret flotte. De var sådan lidt 3D agtige og gav cyklen et rigtig flot udseende. Det er simpelthen for lavt at mine medmennesker gør sådan nogle ting!! Bare fordi man ikke kan finde ud af at passe på sine egne ting, så giver det altså ikke en ret til at ødelægge det for andre!

Jeg har en meget tyk mistanke om at det er vores "misforståede" indvandrerdrenge som ofte hænger ud nede i centeret der for sjov har pillet dem af. Jeg er på ingen måde racist(i øvrigt fuldstændig åndsvagt at man skal understrege sådan en ting når man kommer med sådanne udsagn), men jeg er pissetræt af unge mennesker der simpelthen er for dumme. Om de så er autonome der bringer ballade til Nørrebro eller en flok indvandrerdrenge der forlanger et sted de kan være på trods af at de engang havde det, men endte med at smadre det fuldstændig, det er fuldstændig ligegyldigt, de skulle alle hænges i deres nosser på rådhuspladsen til frit skue med et bat hængende ved siden af så man kunne give dem en ordentlig omgang prygl.

Havde jeg selvsamme nosser, og et dødsønske, gik jeg ned til dem og spurgte om de havde set noget det der var sket med min kærestes cykel, men det ville med største sandsynlighed resultere i at næste gang den fik lov til at holde dernede så blev den yderligere smadret.

Denne episode får mig dog ikke til at stemme på dansk folkeparti, men jeg ville ønske at folk bare ville have respekt for andre folks ting. Og bare fordi man keder sig så betyder det ikke at det skal gå ud over andre!!! SPASSERE!

Link to comment
Share on other sites

Så blev det lige til en opdatering.

I dag var jeg ude i lidt over en time, mest af alt fordi jeg havde lidt småtravlt og derfor måtte prioritere andre ting højere end en lang cykeltur. Da turen ikke blev så lang, besluttede jeg at køre lidt interval træning på turen. Efter ca. 10 minutters opvarmning hvor jeg først kørte ud på Kongevejen, igennem Dageløkke og ud på Stranvejen blev det lige til en spurt op ad Lave Skov Bakken. Da jeg kom ned til lyskrydset ved havnen begyndte mine kære intervaller.

Da jeg ikke har et pulsur, kører jeg pyramideintervaller hvor det faktisk bare gælder om at give alt hvad man har. Intervallerne så sådan ud:

1 minuts fuld skrue

1 minuts afslapning

2 minutters fuld skrue

2 minutters afslapning

3 minutters fuld skrue

3 minutters afslapning

2 minutters fuld skrue

2 minutters afslapning

1 minuts fuld skrue

1 minuts afslapning

Med andre ord som en pyramide. WOW.

Det var hårdt, men passede næsten på strækningen. Det sidste minut blev på Folehaven og passede selvfølgelig med en nedkørsel og så den første stigning. Dén var rigtig hård og jeg kunne mærke at mine lægge var ved at gå i krampe et par gange. Efter turen på Folehaven kørte jeg ned ad Rungstedvej ned til Strandvejen hvor jeg tog en gang intervaller til hvor det sidste 2 minutters interval ramlede sammen med Lave Skov Bakken. Det var fandme ondt og jeg kunne mærke at mine lunger var på grænsen til at give op.

I alt blev det en tur på 35,62 km med et snit på 30,53 km/t. Ikke det hurtigste eller længste, men alligevel føler man sig godt brugt bagefter.

Desværre kan jeg mærke at det er blevet koldere, og min svedtrøje er ikke ankommet med posten endnu, så min mave var helt kold da jeg kom hjem, og det kunne også mærkes ude på ruten. Der var flere gange hvor jeg kunne mærke at min ydeævne var svækket. Derudover havde jeg spist rugbrød til frokost, kort forinden jeg tog ud, ikke helt heldigt.

Men der er jo også snart klubmesterskaber, d. 7 oktober for at være helt præcis, og 2 ting er sikre:

1. Jeg kommer ikke til at vinde. Dertil er hold 1 rytterne for stærke

2. Jeg bliver den bedst placerede under 25 år - da jeg er den eneste under 25 år.

Jeg glæder mig meget til at se hvordan det kommer til at foregå. Jeg håber lidt på at slutningen kommer til at ligge på Folehaven så jeg har en lille chance for at køre fra nogle af de lidt tungere(vægtmæssigt) drenge. Derudover synes jeg det kunne være sjovt hvis man blev delt ind i grupper så man konkurrerede mod ligevægtige.

Link to comment
Share on other sites

Søndagstræning med klubben startede skidt. Det havde regnet kort tid inden jeg skulle afsted, og der var derfor våde veje over det hele. Ens røv bliver i hvert fald hurtig våd når man kører på våde veje. Jeg havde endda hevet mine overtræksbukser på fordi vinden virkede kraftig, og det var også et godt valg. Dog burde jeg have tænkt langt nok til også at tage min skoovertræk på for fødderne var pladskvåde efter kort tid.

Da jeg kom op til Surina Cykler som er vores mødepunkt klokken 8.55 var jeg den eneste der var der. Tankerne begyndte hurtigt at flikke gennem hovedet og muligheder som aflysning af træning som jeg ikke havde hørt om eller en tideligt forestående overgang til vintertid var tanker der blev luftet. Da klokken blev 9 kom der dog en enkelt, Laust, og vi besluttede os så for at køre en kort lille tur. Det endte faktisk med at blive en rigtig hyggelig tur hvor vi fik snakket en del. Turen gik bagom Esrum Sø og så igennem Danstrup hjem.

Da vi nåede ud til Kongevejen igen ved Simons Golf Klub i Humlebæk valgte jeg at fortsætte lige ud og Laust drejede ind igennem Kelleris. Godt og vel 100 meter efter han var drejet punkterede jeg. Rigtig surt at stå med et fladt baghjul, mens cyklen var smurt ind i vand og grus. Frem med mobilen og ringe til kæresten og bede hende køre de små 3 km for at hente mig.

Turen blev på 46,24 km med 30,15 km/t.

Men hvor var Gregers henne?

Link to comment
Share on other sites

Så kom der en lille pakke til mig i dag.

Jeg havde bestilt en række ting hos Heino Cykler som så ankom i dag. Jeg var ikke selv hjemme, men min far så postbudet da han ringede på hos os(Mine forældre er midlertidigt flyttet ind på samme etage som os i samme opgang) så han modtog pakken. En Vangård 912 svedundertrøje(første gange jeg får fingrene i sådan en fætter), et par Giordana løse knæ(perfekte til årstiden) og en cykelholder til montering på væggen. Sidstnævnte bliver kæresten i hvert fald glad for da cyklen på nuværende tidspunkt står på vores kontor og fylder hver gang hun skal noget.

Derudover fik jeg i går at vide at der foruden klubmesterskabet også bliver kørt en enkeltstart på ca. 5 km samme dag. Ikke en disciplin jeg kommer til at mestre, men det personlige mål er at køre den på under 10 minutter, alt afhængig af vejrforholdene på dagen. Målet bliver nok nærmere defineret når jeg får styr på hvad jeg egentlig kan køre 5 minutter på.

Cyklen fik i øvrigt en lettere overhaling i går efter turen på de våde sjællandske veje. Ud af bagdækket blev der hevet noget der mindede om en torn(ca 10 mm lang og sylespids) samt en pæn sten. I fordækket fandt jeg 3 mindre sten der havde sat sig fast i dækket. Utrolig nok var der ikke sket noget med fordækket, men som sagt var bagdækket jo punkteret og der var en lang revne i slangen hvor den var blevet punkteret. Ellers var cyklen blevet godt dækket til af snavs og andet skidt. Det er altså ikke altid lige nemt at fjerne med vand og sæbe. Må overveje at købe noget Finish Line Citrus degreaser eller lignende. I øvrigt står følgende på en kommende indkøbsseddel til cyklen:

- Et par nye dæk, enten nogle Vittoria CX eller Diamante, eller et par Schwalbe Ultremo

- Finish Line Citrus Degreaser

- Giordana løse ben og løse ærmer

- Ny lille pumpe til at tage med ud på tur

- Klub cykeltøj

Link to comment
Share on other sites

En lille tur i dag på 55 km i et vejr hvor man mest af alt burde være blevet hjemme af hensyn til den efterfølgende renføring af cyklen. Det var vådt og der var åbenbart sand hvor end jeg kørte, så cyklen var endnu engang smurt ind i sand og grus. Ikke helt heldigt.

Jeg kørte min normale rute mod Helsingør, men drejede ind i Espergærde ved rundkørslen og ned til Strandvejen hvor jeg satte kurs mod Rungsted. Det blev til mine klassiske pyramideintervaller med et max på 3 minutter. Derefter kørte jeg op ad Rungstedvej som byder på en god stigning, hvorefter jeg tog Folehaven 3 gange og kørte ud på Strandvejen mod Nivå igen. Her prøvede jeg at se hvor hurtigt jeg kunne køre de famøse 5 km som er den længde enkeltstarten kommer til at blive, nogenlunde i hvert fald. Jeg havde dog medvind, så det hjalp lidt på at de 5 km blev kørt på lige under 8 minutter. Det var bare generelt en fed fornemmelse at banke der udad.

Og så ellers igennem Dageløkke, efter Laveskov Bakken, og hjem. Som sagt 55 km med 30,3 i snit.

Fik også afprøvet mine nye løse knæ og svedundertrøjen der virker efter hensigten.

I går købte jeg også noget Maxim energidrik. Det virkede ganske ok, smager ikke ophidsende godt, men tror det giver lidt ekstra.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share