Motion i balance™


Henrik S.
 Share

Recommended Posts

Mandags MorgenSang™

Nok er det 2. pinsedag, men den skal da også skydes i gang med et godt nummer. Og hvorfor ikke snuppe en fra den nye med Daft Punk, Random Access Memories. Hele pladen er en hyldest til 70'ernes diskolyd, Donna Summer og Giorgio Moroder, og den er faktisk meget vellykket. Ikke mindst denne her:

Link to comment
Share on other sites

Bemærk venligst den funky rytmeguitar i front på Daft Punks nummer, som er med til at give det hele karakter og ægte 70'er stemning. Den leveres af ingen ringere end Nile Rodgers, der var en af de to hovedkræfter i Chic. Det kan man godt høre, når man genlytter et af deres glansnumre fra dengang:

Link to comment
Share on other sites

De er meget brede og rigtig fodformede. Købte dem på www.wiggle.co.uk, men jeg tror, at det var noget restsalg, så jeg er usikker på, om der er flere tilbage.

Men ellers søg på Saucony Hattori. De burde være til at finde. Og bare rolig, de fås også i andre farver og sågar med snørebånd, hvis man foretrækker det.

Jeg kan ikke forestille mig andet, end at det må være en virkelig behagelig fritidssko/gåsko. Der står lidt mere om den her:

http://www.runningandrambling.com/2011/07/saucony-hattori-review.html

Link to comment
Share on other sites

Tre på stribe

Så blev det tredje og sidste par nye sko testløbet. Meget sjovt at tage tre nye par på tre dage for en direkte sammenligning af de forskellige skofilosofier. Den lange tur søndag overbeviste mig om, at de nye Inov8 er utroligt rummelige og komfortable. En 9 km joggingtur mandag afslørede Hattori som det, de ligner: en pivflad badesandal med maks. kontakt til underlaget. Den vil blive brugt til tekniktræning på linje med mine FiveFingers og Vivo'er, tror jeg.

I dag blev det så de nye, fuldblods racersko: NB RC5000. De ligger som tidligere nævnt i underkanten af 200 gram for et par i min størrelse, og det er fuldstændig latterligt let, fordi de samtidig ligner en "rigtig" løbesko. Jeg fejrede premieren ved at løbe over til Lersø Park Allé og løbe 5 x 1200 meter intervaller. Den første i magelige 4:44, de øvrige fire på 4:39-4:40. Det er kun lige under 4:00 min/km, og dermed lidt langsommere end forventet, men der var sgu' ikke mere krudt i stængerne.

Til gengæld viste skoene sig som et hit! De er fantastiske at løbe i, og så har jeg tilmed fået købt dem så små, at jeg bliver nødt til at løbe uden sokker. Med mindre jeg går over til rent barfodsløb, så kan det ikke føles lettere på fødderne. Men de sidder præcis, som de skal, og er de er helt utroligt lækre at have på. NB kan altså et eller andet med pasform, for mine gamle Minimus Road Zero, som nu er smidt ud, sad også perfekt på foden. Så det har alt i alt været tre gode indkøb :4trumpet:

http://www.grejguide.dk/site/Test-og-anmeldelser/new-balance-rc5000.html

post-52761-0-98622700-1369160504_thumb.j

Link to comment
Share on other sites

Uge 21

Endnu en ganske god løbeuge med en blanding af lidt tunge ben og en fornuftig speed. Det plejer at være tegn på, at træningen gør sin virkning. Synes dog også, at jeg er inde i lidt af en komfortzone, som jeg skal prøve at komme ud af. Niveauet er der, hvor jeg løber 5 km under 20 minutter, 10 km under 40 og en 1/2 maraton under 1.30 uden de helt store problemer. Men jeg synes faktisk, det er svært at presse mig til at løbe sådan rigtig hurtigt under træning. Efter en to-tre uger nu med både volumen og intervaller er tiden kommet til at løbe lidt kortere og mere intenst. Jeg tænker noget bakkesprint og lidt mere banetræning. Jeg skal i vert fald have pulsen mere op.

Nå, here we go:

Mandag

9 km jogging rundt om mosen. Business as usual.

Tirsdag

Omkring de 14 km i det hele inkl. 5 x 1200 intervaller på 4:39-4:40

Onsdag

12 km jogging og et besøg i den lokale FW med noget styrketræning.

Torsdag

Den traditionelle 15 km tur som fartleg. Præcis som i sidste uge.

Fredag

I stedet for at falde hen i komfortzonen løb jeg en 12 km og sigtede mod et 4:30 min/km tempo. For at tjekke luftede jeg for en gangs skyld gps-uret, og som det ses, så ramte jeg tempoet ganske godt: http://connect.garmin.com/activity/317372834

Lørdag

Tidlig morgenjogging, måske omkring en 6 km, med et indlagt besøg i den lokale FW til en 40 minutters styrketræning.

Søndag

I stedet for bare at jogge, forestillede jeg mig igen, at jeg skulle et tempo på ugens lidt længere tur, der hed omkring de 4:45 min/km. Så jeg luftede uret igen og ramte igen ganske pænt: http://connect.garmin.com/activity/318192994

(hvis du ser turene i miles, så kan du skifte om til km oppe i højre hjørne).

Det var meget rart lige at tage et tjek på tempoet. Jeg har ikke tænkt mig at blive Inspector Gadget igen, men jeg kan måske bruge et tjek på tempoet til at undgå, at de lidt længere ture og turene "indimellem" går hen og bliver en tand for afslappede.

Men som nævnt ovenfor, så har jeg en opgave foran mig nu, der hedder at rykke tempoet et niveau længere op. Jeg skal have fundet nogle bakker, jeg skal ind på banen, og så skal jeg have gang i noget fællestræning igen. Den har ligget lidt stille, fordi programmet har været lagt an på nedtrapning op og restitution efter maraton i København.

Grundformen fejler ikke noget, for man kan ikke sige, at gennemsnitspulsen er specielt høj på turene, og hvilepulsen om aftenen ligger på 42. Så jeg skal sådan set bare prøve at bevæge de gamle stænger lidt hurtigere.

Det kan vel ikke være så svært? :laugh:

PS: Jeg kan så se, at pulsen på turen i dag endda er registreret unormalt højt, fordi min Garmin til en afveksling har lavet freaky udlæsninger i slutningen af turen. Jeg kan forsikre for, at jeg ikke var i gang med en slutspurt ...

Edited by Henrik S.
Link to comment
Share on other sites

Jo jo.. Det er sgu en ret fornuftigt grund kondi du holder dig der.

Jeg sigter selv mod at komme under de 1:30 på den Halve, og det ser ud som om man kan når det med nogle solide kilometer og en lille smule speedwork?

Jeg kan ikke presse mig selv på intervallerne uden Garmin, imponerende at du kan. Det må være noget du lærte dengang tidstagning foregik med timeglas?? :4smartass:

Link to comment
Share on other sites

Jeg kan ikke presse mig selv på intervallerne uden Garmin, imponerende at du kan. Det må være noget du lærte dengang tidstagning foregik med timeglas?? :4smartass:

Ja, eller alternativt solur :laugh:

Til fartleg og lignende træning har jeg ikke brug for tidtagning, og på intervallerne bruger jeg typisk et godt gammeldags digitalt stopur (armbåndsur). Det er jo alt rigeligt, hvis man løber på en fast distance (som man kender).

Skal jeg tage et tjek på tiden over længere ture, hvor jeg måske også er i tvivl om den præcise distance, så må Garmin'en findes frem. Der skal bare være et formål med det, ellers får den lov til at ligge hjemme og hygge sig.

Link to comment
Share on other sites

Mandags MorgenSang™

I marts 1972, var jeg ikke engang fyldt 12 år endnu. Så det har nok mest været min storesøster, der har hørt No Name og deres album Fødelandssange med tekster af Ebbe Kløvedal Reich. Allerede nu løber de fleste måske skrigende bort, men hvis man lige lægger fordommene fra sig så er første nummer på pladen simpelthen en fantastisk, håndspillet sang fra dengang, musikerne selv kunne spille og synge uden hjælp fra AutoTune og digital efterpolering. Første nummer hedder bare Fødelandssang 1. Og det er i mine øjne (og ører!) en fabelagtig melodi med din helt egen stemning ...

Link to comment
Share on other sites

Kan ikke helt afgøre med mig selv, om det er følelsesporno, eller om det er spot on på brandets kerneværdier. Det er i hvert fald stærke sager og en gennemført idé. Noget siger mig, at kvinder kan have en tendens til at bedømme sig selv meget hårdt ...

Link to comment
Share on other sites

Uge 22

Har fået mulighed for at løbe Salomon Trail Tour næste weekend i Svanninge Bakker på Fyn. Har egentlig haft det i kikkerten længe, men nu har jeg fået mulighed for at overtage et startnummer, så det må vist være et tegn på, at jeg bare skal af sted. Det er søndag den 9. juni, og derfor har denne uge set sådan ud:

Mandag

Jogging til FW, styrketræning og en omvej hjem efter den velkendte formel.

Tirsdag

Rundt om Mosen og over til stierne ved Høje Gladsaxe. Her er der to stier med omkring 120 meters virkelig kraftig stigning. De mødes på toppen, så man kan løbe op ad den ene, ned ad den anden, op ad den anden etc. Det blev til 8 gange bakkesprint op ad stigningerne.

Onsdag

Løbetur i jævnt tempo. Det blev 15 km turen ind omkring Østerbro.

Torsdag

Dagen endte med hel 60 km transportcykling alt inklusive. Så der var kun kræfter til en tur rundt om Mosen og så 3 intervaller ad Dødsruten (stien op gennem Bispebjerg Kirkegård, som er én lang bakke).

Fredag

Præcis samme recept som mandag: Jogging til FW, styrke og jogging tilbage.

Lørdag

Ind i bilen og ud til Hareskoven. Løb 12,5 km rundt i den del af skoven, der ligger ned mod Furesøen og Bagsværd Sø. Både for at teste mine NB Minimus Trail (som er fede) og for at teste de lange, stejle bakker i skoven (de er også fede). Tog flere af bakkerne et par gange op og ned.

Søndag

Præcis samme tur som sidste søndag. Det svarer til en halvmaraton på lige over 21 km. Men benene var tunge, tunge, tunge ... måske alle bakkerne i løbet af ugen alligevel havde sat sig lidt i lårbasserne. Det var i hvert fald ike nogen fornøjelse.

På lørdagens tur i skoven luftede jeg min Garmin, og den landede på 12,5 km og 150 højdemeter. Det sætter næste søndags trailtur i relief, for det vil være en halvmaraton, hvor der - så vidt jeg kan se - er ikke mindre end 500 højdemeter. Lige nu virker det lidt uoverskueligt, men der e rnok ikke andet at gøre end at lægge langsomt ud, tage den med ro midtvejs og jogge af til sidst :laugh:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share