VM i Cykling Tråden


LaMotta
 Share

Recommended Posts

Nu nærmer vi os, så hvad er mere oplagt end en tråd om det forestående VM. I denne tråd kan alt smides der har med VM at gøre, så lad os starte med programmet:

20110901-1211-61.jpg

Schedule UCI Road Race World Championsship 2011

18 September

15h00 Time trial training sessions, all categories

19 September

10h00-11h45 Time trial Junior Women, 13,9 km

13h00-17h30 Time trial Under 23 Men, 35,2 km (2x17,6 km)

20 September

09h30-13h15 Time trial Junior Men, 27,8 km (2x13,9 km)

14h00-17h10 Time trial Elite Women, 27,8 km (2x13,9 km)

21 September

12h30-17h05 Time trial Elite Men, 46,4 km (2x23,2 km)

23 September

09h30-11h55 Road race Junior Women, 70 km (5 x 14km)

13h00-17h15 Road race Under 23 Men, 168 km (12 x 14km)

UCI Congress

Limburg 2012 Presentation

24 September

09h00-12h30 Road race Junior Men, 126 km (9 x 14km)

13h30-17h15 Road race Elite Women´, 140 km (10 x 14km)

25 September

10h00-17h05 Road race Elite Men, 266 km (17 x 14km + 28 km, from start in Copenhagen town center)

Link to comment
Share on other sites

Lidt bud på hvem der vinder de to mest interessante kategorier:

Top 3 Landevej

Hushovd

Gilbert

Freire

Top 3 TimeTrial

Rasmussen

Cancellara

Martin

Freire har været aldeles uskarp denne sæson, og har heller ikke haft en optimal forberedelse, da han udgik af Vueltaen. Jeg tror bare ikke på ham (sagde hunden om en tredobbelt verdensmester).

Formmæssigt har Gilbert haft en drømmesæson, og han bliver bare ved og ved at vinde. Så han burde jo være favoritten. Jeg er dog meget i tvivl om rutens hårdhed. Ja, den slutter på Geels Bakke (540 meter på 4%), men her er der altså mange af top-sprinterne, der stadig kan være med, da resten af ruten er stort set flad. Rutemæssigt tror jeg derfor at den ligger bedre til Hushovd. Breschel må ærgre sig over sit uheld, for denne rute var også rigtig god for ham. Jeg er lidt i tvivl om Cavendish - jeg vil faktisk ikke udelukke ham!

Personligt er jeg spændt på det slovakiske fænomen Peter Sagan. Han bliver ved at imponere mig - formmæssigt, teknisk, taktisk. Det er kun hans anden sæson som professionel og han er kun 21 år, hvilket normalt taler imod hans chancer med en VM-rute i højt tempo på 266 km. Sagan havde Grand Tour debut i Vueltaen og gennemfører ikke bare, men vinder 3 etaper. Han er skarp. Og jeg tør godt love, at han bliver verdensmester en dag, om ikke i år.

Mht. enkeltstarten er det et anliggende mellem Tony Martin og Cancellara. Rasmussen synes at kæmpe med formen. Han har simpelthen ikke træningshjertet til at pine sig selv! Under Giroen viste han sit kæmpepotentiale på den afsluttende enkeltstart og ville have vundet, hvis ikke han var punkteret 900 meter før mål. Men: Alex havde presset sig hver dag i 3 uger og tabte 3-4 kg i vægt i løbet.. Hvor står han nu? Han har tabt 16 minutter på to etaper bare i Tour of Britain. Har ser ikke skarp ud!

Mht. U23 TT'en er jeg spændt på 21-årige Rasmus Quaade, der jo er dansk mester i disciplinen. Han har vanvittig evne til at presse sig selv ud over grænsen, og han kender ruten på hjemmebane indgående.

Link to comment
Share on other sites

Der røg VM-medaljer og OL-medaljer til Danmark :4disguise:

Jeg kan slet ikke se ham som dopet, overhovedet - han er bare en torsk. Man kan mene hvad man vil om where-abouts systemet, men der er ikke så meget at tage fejl af. Alex Rasmussen er simpelthen bare ikke den skarpeste kniv.. Hvilket spild af talent! Som Brian Holm har sagt i en anden sammenhæng: Hvis AR dog bare havde den indstilling og fightervilje som Lars Bak, så ville han være på niveau med Cancellara. Han er det største fysiske talent, som dansk cykling har. Jeg håber for ham, at han har lært noget af dette, og at han kommer tilbage som aldrig før efter 1-2 års karantæne.

Link to comment
Share on other sites

Hvem der vinder linieløbet kommer an på vejret. Ruten kan blive monster hård hvis det begynder at regne og blæse som det har gjort de seneste dage, og så vil en rytter som Cavendish ryge fra. Jeg tror umiddelbart på Gilbert hvis det bliver dårligt vejr, sammen med Cancellara og Hushovd. Haagen er også interessant.

Link to comment
Share on other sites

yir! lige vundet 2xVIP billetter gennem jobbet, dog til om lørdagen. Junior/damerne.

Sikker på at søndag herre elite er fordelt direktørerne imellem.

Om lørdagen starter programmet kl. 09.00, hvor de mandlige juniorer går i gang med deres 126 km lange VM landevejsløb. Et spændende løb, da Danmark pt. ligger nummer to på verdensranglisten. Kun overgået af Frankrig.

Kl. 13.30 går kvindernes VM i gang. De skal kører 140 km.

bliver spændende nok. :4thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Tony "Panzerwagen" Martin vandt tidskørslen, og understregede den dominans, han har vist hele sæsonen. Cancellara endte som statist og blev kørt langt over et minut bagud. Dét er altså vildt. Jakob Fuglang kørte en godkendt enkeltstart og endte som nr. 10.

I øvrigt fremragende kørt af Rasmus Quaade med sølvmedaljen i U23 TT. Bare for at sammenligne, hvor stort det egentlig er, så fik ryttere som Fabian Cancellara og Michael Rogers altså også "kun" sølv i deres U23-tid. Stort set alle medaljetagere i U23-enkeltstart er senere gået hen og blevet topryttere.

Mads Würtz Schmidt kender jeg ikke meget til, men vanvittig overraskelse, at han blev verdensmester!!

Jeg glæder mig til linjeløbene!

Link to comment
Share on other sites

Cancellara tabte til Petrov i 2000 U23 enkeltstart så vidt jeg lige har kunnet Google. Petrov blev senere snuppet for doping - måske de to ting hænger sammen :smile: Og så det faktum at Cancellara kun var 19 år og kørte U23 det år. Året efter kørte han blandt profferne :smile:

Hvis Quaade indenfor 2 år vinder prologen i Tour de France, så kan der være noget om det :wink:

Tony Martin kørte fantastisk, men det vilde var helt sikkert at se Bert Grabsch. Han er altså bare én stor muskel.

Link to comment
Share on other sites

Cancellara tabte til Petrov i 2000 U23 enkeltstart så vidt jeg lige har kunnet Google. Petrov blev senere snuppet for doping - måske de to ting hænger sammen :smile: Og så det faktum at Cancellara kun var 19 år og kørte U23 det år. Året efter kørte han blandt profferne :smile:

Hvis Quaade indenfor 2 år vinder prologen i Tour de France, så kan der være noget om det :wink:

Tony Martin kørte fantastisk, men det vilde var helt sikkert at se Bert Grabsch. Han er altså bare én stor muskel.

Resultatet er flot, men jeg deler nok din tvivl mht. Quaades potentiale. Han virker som en rytter, der er ret tæt på at få det optimale ud af sit talent lige nu. Han har jo nærmest specialiseret sig med massiv mentaltræning og ekstrem fokus på enkeltstarter. Han har rigtigt meget at lære før han kan blive professionel.

Link to comment
Share on other sites

Wow, så er det allerede i morgen at sidste løb i årets VM skal køres, og skal vi dømme ud fra de første 4 løb der er blevet kørt på ruten, så bliver det samlet til mål. Geels bakke har dog vist sig lidt skrappere end først lige antaget - i virkeligheden lader det til at kunne blive et løb meget lig sidste års løb i Geelong.

Det lader ikke til at der er blevet ændret ved favoritterne. Bookmakerne siger Gilbert, men spørgsmålet er om den i virkeligheden er hård nok til ham kontra en Hushovd som efter min mening er den største favorit i morgen.

Jeg var så heldig at se Fabian Cancellara i går i Heino til autografskrivning, og han virkede meget indelukket og fokuseret. Han er noget nær den eneste der kan afgøre løbet før de rammer Geels bakke. Jeg har sagt det før, men jeg tror godt at han kunne finde på at angribe på Attemosevej eller på vejen ned mod Rundforbivej, og så ellers bare træde det største gear han overhovedet kan på Skodsborgvej.

Jeg tror det bliver et ualmindeligt spændende løb næsten lige meget hvad der sker.

Link to comment
Share on other sites

Så er jeg hjemme efter en dejlig lang dag. Med cykelløb, fadøl og pølser. Junior løbet var virkelig spændende, dog præget af lidt for mange styrt. Kvinde jævnt kedelig sløvt tempo, kun action på sidste runde.

Men i alt en herlig dag! Dribler nok derud i morgen også. Mellem de 2 løb var all time dame charmør Mario Cipollini ude at trille, med løst flagrende hår! Men de lårbasser den mand drøner rundt med er stadig lige imponerende... :superman:

Udbrydere

2m60jeb.jpg

Stive hollændere på truthorn

2a68pp2.jpg

Edited by RuneR
Link to comment
Share on other sites

Cavendish vandt.. Det mest overraskende var vel, at vi ikke så et angreb fra Gilbert. Men det britiske hold dominerede fra start til slut og kørte virkelig stærkt. Lad os håbe på, at der går mindst 10 år før vi får en flad VM-rute igen :smile:

Hvis der i øvrigt var nogle, der tænkte, at Mark Cavendishs kæreste havde pæne bryster, da hun under medaljeceremonien stod og struttede med dem, mens hun kneb en krokodilletåre og tænkte på den voksende bankkonto, så er svaret: ja, det har hun..

homepage.jpg?type=sn

Edited by Scorpio
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share