Hylets cykellog


RuneR
 Share

Recommended Posts

Røvbanener... Så blev min trofaste Raleigh 7gear CityFræser stjålet (Grøn Koncert)

Så skal ud og have mig en ny hverdags "op til købmanden" cykel

Tænker en Trek 7.5 FX i størrelse 25" Den burde kunne gøre det, med et par skærme

Ellers andre som har et foreslag i den stil? Klar over den er måske lidt overkill til en tur til købmanden, men vil måske også blive brugt på en skovsti engang imellem.

post-52708-0-32046200-1343984945_thumb.j

Edited by RuneR
Link to comment
Share on other sites

Var en tur ude i lørdags, ingenting fancy. ca 60km i flot vejr, på min Burresø runde

snit 27.7 :blahblah: Kan mærke jeg ikke har været så flittig på cyklen på det sidste. Jeg giver vejret skylden :crybaby:

Ugens plan ser god ud. Meningen var at jeg skulle have været til Hallandsåsen her i dag mandag, men grundet vejrudsigten (bonus info: SMHI app til iphone er fin) og en del byger, skyder vi turen endnu engang.

Men inden vi aflyste havde en kammerat "opstaldet" sig cykel hos mig. Så planen er nu at have tager toget til mig tirsdag, hvorefter jeg kører med ham sydover. Må se hvor langt jeg følger ham sydpå, inden jeg vender om.

Og fredag bliver forhåbentlig dagen hvor vejret arter sig og Sverige kalder.

Link to comment
Share on other sites

Stiv kuling

Da min kammerat havde sin cykel stående hos mig, og han gerne ville have lidt km i benene inden han tager til Dolomitterne sidst på måneden. Ville han komme og cykle den hjem til Borup, og der er ikke mere end ca 35 km. Så jeg havde lovet at holde ham med selskab på turen.

Så det blev til en tur frem/tilbage Taastrup/Borup. Han valgte så at følge mig tilbage igen og så hjem til Borup. Han ville lige runde 100km inden han nupper Dolomitterne som han sagde :flowers:

Men sydover var der en heftig modvind, fy for pyffer! Men vi skiftedes til at tage føring. Tror han var glad for mig som windbreaker. Spændt på at høre om hans tur hjemover uden mig og Garmin vejfinder.

Men vi fik sludret, og aftalt vi er ON til på fredag og Hallandsåsen!

skuxdf.jpg

Link to comment
Share on other sites

Hallandsås i skybrud.

Ja først på ugen, så det fint ud med vejret. Og da vi allerede havde udskudt turen 2 gange blev vi stædig ved med at holde fast i dagen fredag. Men som vi nærmede os fredag så vejrudsigten ud som om det ville blive overskyet men dog holde tørt.

Så det var med den udsigt vi besluttede os at tage af sted fredag morgen kl 8.00. Aftenen før sad jeg og nørklede ruter, og havde da også fundet en del men ville gerne have lidt at vælge imellem på ”ryttermødet” inden vi tog afsted. Så tænkte jeg på Gregers som weekenden før havde været afsted, og smed en PM til Gregers om han ville være så venlig at dele sin rute/data med mig via Garmin Connect. Og heldigvis lykkedes det mig i fællesskab og med en hyggelig tlf samtale, at få fingrene i Gregers ruter!

Vi pakkede cyklerne 3 stk bag på min bil, og drønede mod Helsingør i højt humør. Vejret så på det tidspunkt ud til at holde, vi skulle blive klogere.

Oppe på parkerings pladsen, fik vi klargjort cyklerne og os selv, og tror der var en turist bus der blev moonet et par gange. Vi var klar til bakker.

Vi startede med at køre nordpå og ind i landet efter den første nedkørsel af Hallandsåsbakken. Jeg var vejviser, og det må jeg indrømme gik, dog have vi havde et par svipsere hvor vi missede et sving, det er fordi jeg endnu ikke helt har grejet hvordan jeg bedst bliver vist vej, når jeg krydser sporet så meget som vi gjorde. Synes ikke at hvis jeg sætter navigation til at den guider ud fra den Course jeg har lagt ind. Så det irriterer mig sku lidt. Efter ca 5km nedad og lige så langt ligeud. Drejer vi til højre ind/op af Fintarp gennemsnit på 9.5%. Fy for pyffer den er led og vi kæmper os op af. Jeg fandt ud af jeg nok måske skal have mig en anden kassette til at slæbe mine 100kg op. Den som sidder på er en 11-25. Og må indrømme at kadancen er lige lovlig lav, så syren stod ud af ørene ret hurtigt. Jeg var ikke den eneste som kæmpede for den ene havde faktisk så lav en hastighed at han lagde sig ned, simpelthen ikke mere fremdrift som phD i matematik sagde. Så det desværre ikke for jeg lå forrest Heldigvis skete der ham ikke noget.

Fintarp ender i en grusvej, så oppe på toppen var det bare om at vende om, og suse så hurtigt ned af som man nu tør. Jeg er en kylling så jeg bremser, og prøver at huske det som jeg mener at have læst. Punkt bremse og ikke for lang tid af gangen, og det går også fint. Vel nede kører vi videre ind i landet, men pludselig lyder der et skud. Og jeg kan mærke at jeg kører på fælgen bagpå.

Slangen (alm) ikke noget latex var eksploderet og revnet ca 20cm Noget af et chock og jeg er bare glad for det ikke var sket på vej nedad. Mærker på fælgen og jo den er da varm, men ikke brændende, så jeg tilskriver det som en defekt på slangen. Jeg havde intet problem i bjergene på Mallorca med eksploderende slanger. Dækket havde fint overlevet turen. Yderlig fik jeg lige revet ventil af den slange som jeg satte i, så jeg måtte have fat i slange nr 2. Og så lige krydre med en klemmelus fra pumpen. Men episoden sidder i baghovet hele turen igennem især når det går nedaf.

Vi kører videre og drejer sydpå ned af Fladalt (som vejen hedder) en bakke som strækker sig ca 5 km dog ikke med nogen hidsig stigning procenter, men sådan jævn. Ca 3% stigning, nogle steder flader den ud, andre steder noget stejlere. Der er det ikke problemer med 11-25 kassetten.

Oppe over kommer det første hidsige regnskyl, vi havde inden da fået et par dryp. Men skal da lige love for vi fik vand. Vi er gennemblødte og frysende (temp på min Garmin siger avg temp. 14.5) står vel under et træ en 20 min for det bare regner i lårtykke stråler. Det stilner lidt af og vi bliver nød til at forsætte fordi vi fryser sådan, og vil have bare lidt varme i kroppen. Og resten af turen regner det nonstop. Vi er kolde og får aldrig rigtig varmen i kroppen mere. Vi kører imellem 2 søer og der er flot natur for alle pengene, men kan ikke rigtig nyde det, og da vi krydser Hallandsåsvejen står vi lidt under et halvtag ved en udstilling af en gammel tankstation, og faktisk er vi så bundfrosne at vi drister og til at søge varme inde i en butik som handler med træ børnelegetøj. Vi spørger selvfølgelig pænt.

Men vi er enige om at tage vejen op til tankstationen og vende snuden hjemad. Men vi får da lige bakker op, ikke det vilde. Knæene smerter af kulde, triller ind på parkerings pladsen. Moon til turrist bussen og i noget tørt kluns, og så ellers over under tankstationen halvtag for at læsse cyklerne. For hvis jeg glemte at nævne det, det pisser ned!

Vi kører hjemad men smutter lige forbi en ica for de 2 andre har små børn, så der skulle shoppes bleer.

Hyggelig tur til trods for vejret, og absolut ikke sidste gang jeg er deroppe. Fra Taastrup – Hallandsås og retur 230km og en billet retur over med færgen med brobiz kostede ikke alverden. Så vi skal afsted igen. Så meget er sikkert!

Desværre blev det kun til 55km (planlagt 100+)

539hm

25,6 km/t

Huskeliste og spørgeliste

Kassette hvad skal jeg have mig 11-28?

Den funker vel også fint nede sydpå, til en tung mand

35i90ye.png

Link to comment
Share on other sites

Aj, hvor bittert med vejret :4pooh: På den igen!!!

Vi er jo alle forskellige og har sikker også forskellige ønsker om kadance og og tolerence overfor mælkesyre og bla bla.....Jeg har almindelig gearing foran og en 27´er som panikgear.

Jeg må indrømme at jeg stort set er på det tandhjul på alle bakker om det stiger 8% eller >15%. Som i "jeg kunne nok godt bruge et lavere gear". Nu passer det så min fysik OK at mosle lige så meget som at pedalere så har ikke noget problem med det, så længe det kun er få minutter ad gangen. Men der er ikke mange pedalomdrejninger når jeg sidder på de svenske 18-20% mure. Og kommer manden med hammeren, er jeg nok fortabt.

De fleste af dem jeg var på klubtur med, men ikke alle, kunne sætte et betydeligt lavere gear ind end jeg kunne men om de havde trippel foran eller hvordan, ved jeg ikke.

Edited by Gregers TF
Link to comment
Share on other sites

Torsdagtur

Jeg er så privilegeret at have ferie lige nu i dette dejlige vejr. Og i fredags havde jeg en aftale med en kammerat om en tur, sammen med en fra hans arbejde. Vi havde aftalt en tur på omkring de 80km ikke alt for langt for jeg ville ikke være helt ristet da jeg har Bornholm rundt i morgen søndag. Der stødte en til fra hans arbejde som også skulle sammen med vennen ned i pyrenærene sidst i denne måned.

Han skulle være nogen lunde okay form sagde min ven. Men vi stævnede ud fra Borup kl 9.00 på vores tur, så John dog ud til at være i mere end en okay form! Faktisk havde John sidste år lavet en La Marmotte og havde haft en 6 bedst i hans aldersgruppen. Og havde dagen i forvejen lavet en klub holdtidskørsel med Roskilde Cykel klub (dog motions afd.) Men lad mig bare sige at de første 60km, endtil John forlod os nær Roskilde, var min ven og jeg det tynde øl, ikke fordi vi kørte sindssyg stærkt omkring de 30, men mere de ryk han lavede på de bakker vi kom forbi. For der var alligevel lidt højdemeter på den tur. Men efter vi sagde farvel var jeg godt ristet, for jeg havde helt sikkert naivt prøvet at følge hans ryk over bakkerne. Fedt! Men jeg er bare ikke bygget til bakker/bjerge og måtte betale ved kasse 1, med flade ben.

Så vi aftalte at trille hjem, og sludre resten af vejen. Men helt sikkert en virkelig fed rute. Og specielt den rundstrækning nord/vest på ruten kom vi forbi vinmarker som lå på skrænter. Ren Alsace stemnig. Og kan se de bakker også var brugt før til løb, for der var tegnet på dem.

Dagen i dag er gået med transport til Bornholm. Og vi landede ca ved 13 tiden, og svingede lige forbi Østre Skole i Rønne, for at hente mit startnr og hold fast en müsli bar.

Og så mod Hasle hvor vi har lejet en havnehus. Derefter stod den på smøring af kæde på havnefronten.

Fredagsturen

244w7tc.jpg

Cykel klargøring

281vfrk.jpg

Link to comment
Share on other sites

Bornholm Rundt 2012

Bornholm Rundt har været det ene af mine 2012 mål sammen med Ritter Classic. Bornholm Rundt er et hygge motions løb, hvor der ikke bliver foretaget nogen tidstagning. Og der deltager alt fra Jesper Skibby (som nok har en okay grundform trods alt) til den store dame på bedstemor cyklen og madkurv.

Selve løbet er hele vejen rundt om Bornholm mod uret med ca 650hm, dog ligger laaangt de fleste hm på de sidste 40km. Man bliver sendt af sted med 4 min mellemrum 100 af gangen, jeg havde selv nr 172 og derfor i gruppe 2. Det blev dog ikke taget mere seriøst at hvis man havde venner i forskellige startgrupper kørte man bare sammen med dem. Løbet blev sat i gang af DR Henrik Leniger.

Afsted i gruppe2 og finder efter et par km. en gruppe som ligger med omkring 32 i timen. Temperaturen føles nogenlunde lige så høj, og jeg må huske mig selv at drikke (sjældent jeg føler tørst) har 2 dunke med, 1 med lidt energidrik og en med 2 tabs HighFive Zero i. Undervejs er der 4 depoter. De første 40km er rimelig flade og ”overstås” hurtigt. Det er først mellem Svaneke og Gudhjem der begynder at komme lidt bakker på. Og den første rigtige lede bakke kommer der. Den bliver kaldt Svaneke Bakken, og den skal jeg da lige hilse at sige er en led en af slagsen. Jeg havde på det tidspunkt fundet sammen med 3 andre gutter. 2 ældre herrer fra Greve Trim Motion og en ung gut uden rygmærke. Vi sidder lidt og joker om at dieselmotoren nok skal komme over bakken, men at det nok ikke bliver flyvende. Og ganske rigtigt den unge (lette) gut sætter et tempo de 2 ældre herrer og jeg ikke lige har lyst til at følge. Finder ind i mit eget malende tråd. Sjældent jeg står op på bakkerne, og det gjorde jeg heller ikke her. Den blev bare kværnet rundt. Og næsten på toppen kan jeg se den unge gut sejlende fra side til side, uden rigtig den store fremdrift. En lille sejr, jeg når toppen først af vores lille 4 mands gruppe.

Men det har kostet lidt, men er det ikke noget med når en cirkus hest lugter savsmuld så kan det ikke lade være. Efter jeg får pulsen på plads og vi finder heldigvis sammen igen fortsætter vi. Dog vælger de at stoppe op ved det næste depot og vi nikker farvel til hinanden. Jeg er alene endtil sidste depot som er ca 20 km. før mål, der får jeg fyldt op med saftevand og kværner en krydderbolle, holder vel stille i 5 min. De sidste 20km er smertefulde. Mine sko er helt sikkert for smalle til min plader, det er et par 500,- sko som har tjent mig godt i spinning lokalet, men jeg oplevede også på Mallorca en brændende fornemmelse. Og ved helt sikkert hvordan kvinder har det efter en hel (hed) nat på dansegulv i et par stiletter. De er simpelthen for smalle og det viser sig især ved 80km og op, når det så samtidig er varmt..

AV! Jeg må finde et par brede sko, har set Sidi har en model som sku være ekstra brede.

Jeg slutter sammen med 2 andre gutter, hvor 2 af os skiftes til at tage en føring. Det blæser faktisk en del fra syd. Så lige så snart vi rundede Hammershus har vi haft vinden på snuden. Den sidste som ikke tog føringer var smadret og ham mistede vi de sidste 5 km.

MÅÅÅL, og så var mutti/fatti der, plus jeg fik en medalje af 2 søde medalje piger. Får hilst på en kollega som også var kommet i mål, og ellers får masser af klap på kinden af min mor.

Dagen bliver afsluttet med en familie tur til Hammershus hvor datter og jeg helt sikkert får hilst på Krølle Bølle. Jeg sværger! :happy:

På vej hjem fra Hammershus ser vi stadig folk komme dryssende i mål. Tænker der må være holdt frokost pause min 1 gang og det vidner cykelkurvene da også om. Men det siger bare hvor bredt Bornholm Rundt er for en løb. Dejligt!

Deltager antallet var lige omkring 1200.

Lidt facts og et stemnings billede fra starten på Østre Skole i Rønne.

15x1n35.jpg

in9xqf.jpg

Link to comment
Share on other sites

Hygge tur til Famsebo i Boderne - Bornholm

Havde luret lidt på en lille tur her i dag, og da jeg luftede det for konen at hun kunne tage med ud til mine forældre som også er i sommerhus på Bornholm i denne uge. Sagde hun heldigvis ja!

Og det blev en hygge tur, 20km/t med god rygvind og konstruktiv samtale omkring hendes mystiske mor :happy:

2zhmurp.jpg

Link to comment
Share on other sites

Skal nok lade være. Dog har jeg ikke lyst til at sidde på sadel lige de næste dage.

Skal du til fr.berg i morgen? Overvejer at stikke hovedet derind og nyde min sidste feriedag. Kunne være hyggeligt at mødes med nogle hoveder derinde?

Link to comment
Share on other sites

Nye mål

De sidste par dage har jeg tænkt over fremtidens mål, og jeg er sku lidt i vildrede. Men tror jeg vil dele det op i 2 typer forskellige mål

Kropsmål og sportslig mål

Kropsmål er jeg ved at være på plads med tror jeg.

  • Styrke min core. Har jo døjet i mange år med min lange ryg, og den giver mig problemer et par gange årligt. Og det er helt sikkert pga jeg er en slapsvans. Så jeg må i gang med core øvelser. Om det indebærer lidt styrketræning på maskinerne i FW har jeg ikke fastlagt, har endnu ikke sat hvordan jeg skal kunne måle det. Men det bliver helt sikkert. planken, mavebøjninger, diagonalløft, rygbøjninger og armstrækninger.
  • Tabe mig til 92kg og i fedt% Den er pæn nemt at måle.

De sportslige vil jeg tænke lidt mere over.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

intet at berette.. ud over 3 ture på arbejdet a 2x19km da kone bilen har været på værkstedet, og jeg dermed tilbød jeg cyklede. Jeg er kommet i gang med let core herhjemme, og er efterhånden ved at varme op til offseason spinning timer :bigsmile: Som jeg regner med at starte op her i næste uge. Har ikke orket at skifte klamper så har endnu ikke været afsted ud over 1 gang for et par uger siden.

Har luret lidt på at købe mig et par nye sko, de har tendens til at opføre sig som stiletter, og kvase min fod, så snart det er lidt varmt og der er gået lidt tid.

Spørgsmål :happy:

Erfaringer med brede cykelsko anyone. Har selv kigget på Sidi Mega, men er der andre, har prøvet dem og ser ud til jeg ligger på en 46,5 i størrelse og det sku svært at finde...

En rulle yoga agtig madras gerne omkring de 2meter som er til at betale?

Link to comment
Share on other sites

Blev til en gang Spin i den lokale FW - selvom vejret ellers var super flot. Tror jeg har fået "the Cykel Blues" her sidst på sæsonen.

Fik bestilt et par nye sko, http://www.rosebikes...mega/aid:391619 men der står den er tilgængelig i begræset mængder, så er lidt spændt på om de har dem.

1f7mkk.jpg

Får sku dejlige lårbasse DOMS af det spinning :smilerock:

Edited by RuneR
Link to comment
Share on other sites

Var lige slappet af med 3 dages DOMS fra i mandags, tænk man kan have det så lang tid af 1 times spinning?

Men jeg måtte afsted i dag, jeg vil mægtig gerne finde ind i en rytme. Og så skulle de nye sko afprøves :happy: Og de bestod testen, kan mærke de er mere stive i det end de gamle og, mine brede plader kan fint være der. Skal lige have spændt dem lidt mere ind nede på forfoden, så der ikke er slup der..

Sårn ser sådan en time ud. bum

2z9jned.png

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Njaa. Jeg er her endnu, har dog bare haft en voldsom omgang halsbetændelse/bihule ting som har været svær at komme af med, så har ikke fået trænet det jeg gerne ville (komme i gang med spinning)

Dog besluttede jeg mig til at melde mig til TIK spinning hold som træner tirsdage/torsdage i FitnessDK i City2. Var af sted første gang i tirsdags og havde voldsom svært ved at styre min puls (var oppe at ringe på 193), og havde de sindssyge kramper i læggene. :crybaby:

Men FitnessDK lokalerne er godt nok lækre og med god plads i forhold den liiige lidt mere lokale og noget mere wæstegn FW - Så overvejer at skifte lidt mere permanent til det center. Så tror jeg også jeg ville kunne se mig selv og mine dej arme/ben starte op med noget disco WO

Døjer stadig en del med halsen, men mon ikke jeg kommer ind i en mere fast trænings rytme i næste uge. Tak for tankerne :4trumpet:

35bi17b.png

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share