Arnes log - 3 udgave


Arne
 Share

Recommended Posts

Velkommen til 3. udgave af min log

2. udgave var blevet lige så lang som den første - og da jeg alligevel nu skulle gøre status, så var det tid til et skifte!

Midsommerstatus, del 1.

-Evaluering af de seneste 6 måneder

En indledning - hvor jeg forsøger at fortælle hvad det er jeg vil fortælle om

Denne status følges af et andet indlæg der handler om det store spørgsmål: Hvad så nu! Men om det senere!

Jeg har vist fået nævnt det nogle gange at den her status har haft en svær fødsel… Det er ikke fordi jeg har svært ved at få ord på skærmen, det får jeg vist ikke overbevist nogen, der har fulgt denne log bog, om. Der er gode grunde til at det har taget sin tid. Det er vist ingen nyhed, at min fysiske udvikling, eller skulle jeg kalde det min genskabelse, i høj grad er blevet til en proces der omhandler mit hele liv.

Siden april har jeg haft masserer af tid, tid jeg har haft brug for til, atter at få 2 ben at stå på, og til at genvinde lidt perspektiv. Jeg brændte sammen i vinters, forsøgte at kæmpe mig tilbage på mit arbejde, men opdagede heldigvis i tide, at det var den sikre vej ud i et totalt kollaps, at undlade at slå bremserne helt i og sætte tempoet ned til snegleniveau. Selv om jeg var på vej i den rigtige retning, så kunne jeg ikke rende fra mange års fysisk og mentalt rovdrift og meget brændende engagement i mange ting på en gang ,gennem lang tid hvor jeg har leveret og leveret….

Nu ser verden anderledes ud og jeg er atter ved at blive restløs og skal til at bruge mig selv til noget nyttigt igen! Som 40 årig står jeg på mange måder over for en helt ny start igen. Jeg tog en ny start fysisk i 2000, nu er tavlen også vasket så ren som den kan blive, på livets andre områder.

I og med at det fysiske projekt og det mentale er helt sammensmeltet i min bevidsthed, så har det mit i den proces været meget svært at skrive en status med hoved og hale…

Jeg er klart forelsket i at arbejde med fremstilling og sprog, så jeg forsøger nok altid at lave en fortælling der hænger sammen, som har en struktur, som er bundet smukt sammen… det kan kan jeg ikke lige nu – men så kan jeg jo som jeg har gjort det her, altid fortælle historien om at det er sådan på en sammenhængende måde…

Øøøøhhh "havd er det du ævler om Arne?

Hvad er problemet spørger den undrende læser, hvad er det han rabler løst om? Jo jeg vil jo gerne fortælle om hvordan det er gået med min ambitiøse plan for foråret. Jeg satte nogle klare mål i januar og opstillede en velovervejet plan for de næste 6 måneder… Jeg vil jo gerne evaluere på det så nøgterne som muligt… nu er det gået meget anderledes end planen sagde – og det har ikke kun med træningen at gøre, men nok så meget med mine mentale og sociale behov i øvrigt. Nogle træningsformer, og typer af organisering af træningen, der virkede smukt før, virker ikke mere… Jeg er ikke en travl person der nyder lange cykelture hvor jeg kunne hente lidt ro… jeg er en single person, der i nogen tid har været meget i selskab med mig selv, i en hverdag med ca. 10 % af de stimuli, som jeg har været vandt til at modtage hver dag i det meste af mit liv…

Hver gang jeg sætter mig til nøgternt at skrive om træningen, så kommer det til at handle om alt muligt andet, som man også har kunnet se det i loggen…. Jeg har fået det bedste ud af det, ved at more mig selv, og forhåbentligt enkelte andre, med at fortælle ”historier fra (mit)det virkelige liv”.. men det er ikke ud fra en bevist beslutning om at nu skulle der ske noget andet. Træningen er blevet lige så meget terapi og noget jeg bare gør fordi jeg kan lide det, som det fortsat er en bevist styret proces mod konkrete mål… Jeg har måtte fortælle om det på en anden måde for selv at blive klar på hvad der forgår.

At jeg ikke er blevet endnu slankere, at jeg ikke længere for cyklet så meget, samt at min CII samler støv, er alt sammen knyttet til det jeg lige har forsøgt at forklare. Men det kan være at jeg skal forsøge at være en anelse mere konkret i det følgende… som jeg også har været det undertiden i loggen.

Først må det være relevant at se hvor langt jeg kan komme med en konkret status.

Konkret status

En evaluering af et forløb vil altid dels være en vurdering af om man har nået sine mål, dels en vurdering af de metoder man har brugt – var de optimale, måtte de justeres osv, samt en vurdering og bedømmelse af indsatsen. Disse ting griber ind i hinanden, men jeg vil for overblikkets skyld skille det lid ad.

Om de mål jeg har sat mig:

I Januar beskrev jeg mine overordnede mål således (tekst forkortet og redigeret):

Udgangspunkt var en kropsvægt på 142 kg og en målt iltoptagelse på 3,7 liter/minut

Mål for 2003

Helbred Mit helbred skal hele året være stabilt og problemløst mht. blodtryk og diabetes.

Træningen er ultra vigtig på dette område – men det er kosten også – så her er stadig meget at hente

Vægt, samt kostkontrol og udvikling

Vægt: 105 kg per 31/12

Generelle træningsmål:

Iltoptagelse skal op på minimum 4,5 L/min

Jeg skal opnå en forøget træningskapacitet

Jeg skal bevarer min muskelmasse

Jeg skal blive stærkere

Dogmer

Få at nå der til fastsatte jeg nogle dogmer

Jeg definerede nogle dogmer i januar:

1) Der skal trænes ofte – helst 2 gange dagligt – stofskiftet skal holdes oppe.

2) Træningen skal forgå ved så høj intensitet som muligt – så der forbrændes mest muligt og efterforbrændingen optimeres.

3) Træningen skal spredes på flere former – såvel for at optimere træningen i forhold til de primære formål, såvel som for at skabe motivation og afveksling i træningen.

4) Der arbejdes med træningsformer der aktivere store muskelgrupper. Styrketræningen bygger på multijointøvelser.

5) Træningen skal helst være sjov og udfordrende

Status her og nu, samt revurdering af mål:

Helbred og vægt

Vægten

Væten er på 127.00 kg. Det er et tab på 15 kg på 6 måneder. Det giver umidelbart en prognose på 112 kg som slutvægt på 2003. Det skal dog med i billedet at jeg helt planmæssigt ikke tabte mig i perioden fra januar til april. Jeg ser derfor ingen grund til at revidere dette mål

Diabetes

Jeg har absolut ingen problemer med min (nu latente) diabetes.

Blodtryk

Mit blodtryk arbejder jeg med meget systematisk. Det følgende har allerede været bragt tidligere, men jeg tager det med her igen for systematikkens skyld

De seneste måneder er det blevet mig klart at jeg længe har gået rundt og taget 3 slags medicin mod forhøjet blodtryk – formentligt uden positiv virkning og til skade for min fysiske aktivitet – forrykt ikke?

Det er endokrinologerne (specialister i kirtelfunktioner og dermed dem der behandler diabetes) på Rigshospitalet der har sat mig i behandling for forhøjet blodtryk…

Oprindeligt var trykket også meget højt – op til 190/130, men i en periode efter at jeg for alvor var begyndt på min træning, fald blodtrykket så meget at jeg forsøgte at slippe medicinen helt eller delvist. Trykket faldt til ca. 150/80 på en type medicin..

For ca. 16 måneder siden begyndte det at stige igen. Jeg er i dag ikke i tvivl om at det skyldtes en kombination af psykiske problemer, stress og dårligere kost.

Lægernes reaktion var at øge medicindosen og tilføje nye præparater. Et af dem der blev forsøgt var betablokkere. Betablokkere hæmmer de hormoner – adrenalin f.eks, som øger hjertefrekvensen og slagkraften. Det ødelagde komplet min træning – pulsen var ikke til at drive op over 140 – det virkede som om der var sat bremse på – og det var der jo også! Jeg nægtede at fortsætte med den medicin…

Efterhånden var jeg oppe på 3 slags medicin. Samtidigt undrede jeg mig over at jeg ikke havde større fremgang på trods af høj træningsmænge og træningskvalitet. Jeg læste nogle ting om min medicin som jeg syntes kunne se ud som en forklaring. Jeg konsulterede Morten Z, som i sin tur tog det op med kollegaer på CMRC – bl.a. Hans Søndergård og B. Saltin. Deres udmelding var at de mente, at der var grund til at formode at jeg, med min træning taget i betragtning, måske slet ikke behøvede en medicinsk behandling – selv om den måske nedsatte mit blodtryk med x antal mmHg…

Problemet ved højt blodtryk er at det øger chancen for bl.a. slagtilfælde… den aller bedste kur mod det er at være i god form… Jeg har formentligt fået forhøjet blodtryk pga. fedme og diabetes – den bedste behandling er derfor kontrol og afhjælpning af de problemer. Det er jo i høj grad lykkedes – jeg har INGEN symptomer på min diabetes i øvrigt, min vægt er på vej ned – og alle andre målbare parametre er helt fine – f.eks. har jeg et meget lavt og helt ideelt kolesteroltal på lidt under 4..

En beslutning!

Jeg besluttede, efter et forgæves forsøg på at få en fortravlet hospitalslæge til at forstå at jeg ønskede en dialog om det (ikke den jeg normalt har talt med, som er bedre, f.eks forstod hun godt betablokkere ikke var ”interssante”…), selv at tage ansvaret og nedtrappe medicinforbruget – og senere at ophøre med det… Jeg kommer ind på det nedenstående – men her og nu er det oplysning nok, at mit tryk stort set ikke er steget efter ophøret…!!!

Jeg har søgt videre efter information om hvilke virkninger min medicin havde – bl.a. med hjælp fra Morten Z.

Medicinen præparat for præparat:

1. Corodil – 40 mg om dagen. Corodil er en ACE hæmmer. Kort sagt så modvirker dette stof et potent enzym der er ansvarlig for karsammentrækning – når karrene ikke indsnævres – så falder trykket. Et forhold der har slået mig at læse er, citeret efter lægemidelkataloget: ” En af de væsentlige lokale virkninger synes at være hæmningen af den af lokalt angiotensin II-inducerede øgede proteinsyntese, der giver anledning til muskelcellehypertrofi… Det sidste gælder, som jeg læser det, f.eks. hjertemuskelcellerne… ikke en drøm for en der ønsker at øge sin kondition…og på langt sigt nedsætte blodtrykket naturligt Jeg er usikker på hvor meget der er i det her – jeg fortsætter min undersøgelse af det – men det ser for mig nogenlunde klart ud.

2. Furix – 40 mg om dagen – i perioder 2 gange om dagen. Dette er et kraftigt deuretika (vanddrivende). 6 timer om dagen – eller 2 x 6 timer, blev mit liv forvandlet til et helvede hvor jeg tissede store mængder med maks. 30-40 minutters mellemrum – i de første timer gerne oftere… Når man nu har et job med mange møder… ja I kan forstille jer problemet… hvis jeg tog medicinen efter arbejde kunne det forstyrre nattesøvnen – og effektivt forhindre træning af nogen varighed – samt udelukke biografture mm.. heller ikke rart at være ude at spise – hverken på cafe eller privat…

3. Moxonidin. Dette stof hæmmer nogle receptorer og medfører en nedsættelse af den sympatiske nerveaktivitet og dermed nedsat kartonus, som er spændingen i den glatte muskulatur i karvæggen. Jo større tonus jo mindre kardiameter. Denne hæmning medføre et blodtryksfald. Morten Z anførte, uden at have ekspertviden om dette specifikke stof, at i og med at præparatet hæmmer kartonus, så bliver hjertets fyldning også dårligere, Reduceret fyldning/tømning af hjertet vil normalt give højere puls – og dårligere præstation?Det har jeg oplevet på den måde,at min makspuls ved hård træning er faldet efter jeg er stoppet med det stof – jeg kan ikke med min viden sige at det er det der er medicinen der er ansvarlig – men det er interessant og ligner en tanke. Tidligere kom jeg tit over 190 ved hård spinding – nu er jeg ude af stand til at presse min puls over 184 – ved nogen type af aktivitet… Jeg ved ikke om virkningen af denne sympaticus hæmmer har andre mulige præstationsændende virkninger… det kunne også have en virkning på hjertets kontraktilitet (sammentrækning).

Jeg har også i en periode taget et præparat fra gruppen kalcium antagonister. Biviorkningerne i form af voldsom hovedpine var ikke forbigående i mit tilfælde og desvære er en generel bivirkning ødemer i ens ben - det døjer jeg med i forvejen ind i mellem, så dårlig ide!

Hvad så?

Nu vil jeg ikke anføre at forhøjet blodtryk er ligegyldigt. Jeg er også klar over at ingen medicin der griber ind i centrale kropsfunktioner kan være uden bivirkninger. Der er adskillige mennesker hvis liv bliver reddet af denne medicin. Jeg er heller ikke i tvivl om at medicinen var vigtig for mig inden jeg begyndte at træne effektivt, fik kontrol på min diabetes II og begyndte at smide fedt af kroppen Jeg kan konstatere at mit ophør at medicin ikke (endnu i hvert fald) har medført en signifikant forringelse af tilstanden.

Målinger fra januar til slut april: Blodtryk mellem 150-89 og 165-97 (morgen) Typisk omkring 155-58 over 93-98

Målinger fra primo maj til nu - i maj stadig et præparat frem til den 20 - derefter ingen medicin. Blodtryk mellem153-90 og 170 -105 (de høje målinger meget få gange – og som regel i forbindelse med bekymringer/stress, det gælder alle perioder)

Ser jeg på det typiske tryk, er det svært at se nogen signifikant ændring - der optræde lidt flere dage med systolisk tryk over 160, mens det diastoliske tryk er nogenlunde stabilt - måske 2 mmHg højere i gennemsnit nu end under medicinering med 3 præparater. Typisk blodtryk nu 157-63 over 95-100.

En forsigtig konklusion vedrørende medicin

Min forsigtige konklusion er at det er træning og vægttab der er den væsentligste medicin for mig. Min gode form er den bedste forsikring mod komplikationer og hjerte-kar sygdomme. Hvis jeg forstår virkningerne af Corodil og moxonidin (præparatet hedder Physiotens ), så har disse stoffer en negativ indvirkning på mit træningsresultat. Deuretika er jeg ind imellem nød til at bruge i nogle dage – pga. ødemer i mine ben – men at være fri for det helvede som dette potente stof forandrede min dagligdag til – er en velsignelse.. Der skal meget til for at få mig på den vogn igen!

Jeg tror ikke at de gode læger før har stået med en mand med min fedtprocent og latent diabetes II, som trænede så hårdt og som var i så god form.. de tyr til den gode standardbehandling – det tryk skal bare ned! Patienter i min situation – forstået som situation minus træning og fedttab, skal som regel behandles resten af livet. Jeg håber og tror også, at mit tryk falder – men via min træning og vægttab!

Jeg måler nu dagligt – og jeg skal nok få den dialog med lægerne – og jeg vil lytte - selvfølgelig!

Helbred i øvrigt

Mit eneste resterende problem er ødemer i mine ben. Når det er værst er mine ankler og skindeben meget spændte og let ømme. Det er dog nu sjældent at det er så galt. Den bedste langsigtede kur er vægttab. Min træning har lettet problemet voldsomt. Især vægttræning har en hurtig positiv effekt.

Jeg har kraftige vandrivende midler til rådighed som jeg undertiden er tvunget til at bruge når problemet er størst. Udviklingen er positiv, så jeg vil ikke ændre noget her.

Mine generelle træningsmål

Min iltoptagelse er forøget med 0,3 liter. Det er lige nu svært at vurdere om 0,5 liters forøgelse i resten af 2003 er realistisk. Hvis alle forudsætningerne nu havde været de samme som i januar ville jeg hurtigt konkludere at det er urealistisk at nå. Alt har tydet på at jeg var ved at nærme mig min teoretiske grænse. Usikkerheden om blodtryksmedicinens indvirkning betyde, at en endelig vurdering af hvor den grænse er, må vente til jeg har trænet uden medicin i et godt stykke tid. Da der primære formål i resten af 2003 er vægttab, vil jeg alligevel revidere dette mål. Det nye mål for iltoptagelsen i 2003 er nu 4,25 liter. Det vil sige at jeg i en W-max test, skal køre 15 sekunder ved en belastning på 380 W. Lige nu kan jeg køre 32 sekunder på 345 W. Der er altid et spring på 35 w i denne test, hver belastning køres i 2 minutter, så øges der.

Jeg er meget tilfreds med udviklingen af min udholdenhed og træningskapacitet. I efteråret kunne jeg stå op på en spinningcykel i maks 20 sekunder. Nu kan jeg stå op, ved en væsentligt højre belastning i 30-40 minutter, eller længere. Jeg træner 8-14 gange ugentligt, ved pæn intensitet. Dt kan jeg med en alder på 40 år kun være meget tilfreds med.

Jeg er ikke blevet stærkere i 2003. Det er ikke overaskende når man ser på indsatsen på det område. Min muskel masse er så noghenlunde intakt, det er marginaler der er forsvundet, hvis overhovedet. Jeg er på status quo. Der er ingen umidelbar grund til at revidere disse, meget vage, mål.

Samlet vurdering af mine overordnede mål for 2003

Målene er rigtigt sat og de fungere stadig som et godt sigtepunkt

De 105 kg per 31/12 fastholdes

Målet for iltoptagelse/min revideres fra 4,5 liter til 4, 25 liter.

Jeg kan tillade mig at sige at jeg er i mere end god form. Det har jeg ikke kunnet siden jeg var 17 år gammel. Det er yderst tilfredsstillende og der er intet andet i mit liv jeg har opnået som jeg har været mere stolt af og glad for!!

Tilbage til den store historie…

Hvordan gik det med metoder i træningen – eller historien om hvordan jeg blev simulatorcyklist

I starten af året bruget jeg en metode hvor jeg kørte 2 stenhårde uger efterfulgt af en blød. Jeg havde et akut behov for at få systematiseret min træning. Jeg var faldet i træningsmængde og jeg flakkede meget. Det var det i indledningen nævnte kaotiske hverdagsliv og arbejdsliv der satte sig igennem. Jeg opnåede denne ønskede systematik, og min arbejdskapacitet steg meget i den periode. Siden da fokus skiftede til vægttab, gik jeg over til en mere jævn træningsindsats. Jeg har i den periode udført en del træning ved mellemintensitet, hvor jeg før trænede udpræget højintenst eller holdt træningsfri.

Hvis jeg undlader at se på de konkrete træningsmål jeg satte for foråret og ligeledes undlader at se på hvilke træningsformer jeg da besluttede mig for at tage i anvendelse, så kunne jeg her og nu erklære forårets træning for en nærmest ubetinget succes. Det vil jeg nok gøre alligevel… men som antydet i indledningen, så kom det hele til at forgå lidt anderledes…

Jeg skulle bruge mange træningsformer og jeg skulle systematisk arbejde mig frem mod at få cyklet en masse på landevejen i sommerens løb… vægttabet skulle stimuleres af lange ture som supplement til den højintense træning... Cyklen skulle suppleres med først og fremmest løb og CII, samt crosstrainer og en smule spinding.

Sådan kom det overhovedet ikke til at gå. Jeg er aldrig rigtigt kommet op af spinningkælderen, løbet er opgivet, min CII keder sig i hjørnet bag mig, og styrketræningen er stadig lidt lala.. Løbetræningen måtte jeg opgive fordi den ganske enkelt sled for hårdt på mig – jeg er stadig for tung – jeg har altid løbet tungt og usmidigt – så løbetræningen er blevet opgivet af helt rationelle årsager. Faktisk lidt sund – for det var noget nemmere lige at gå i fælledparken og løbe 20 minutter, end det nogle gange er at tage sig sammen til at gøre cyklen klar,.. Men løbetræningen må vente.

Jeg har nu et valg, jeg kan fortælle historien letter brødbetynget, fokusere på de ting jeg derfor ikke har opnået… Det er den eneste historie jeg ville havet fortalt for 1-2 år siden… Jeg kunne også fortælle en meget positiv historie om, hvad det jeg har gjort i stedet, har givet mig… det er den historie jeg har lyst til at fortælle…

Begge historier er lige ”sande” – og hver gang jeg forsøger at fortælle det på en gang, bliver det ren mudder. Så derfor, min kære imaginære læser, vil jeg udfordre din tålmodighed ved at fortælle begge ”historier”!

Historien - version nr1:

Hvad blev ikke nået og hvad gik der galt

Nå jeg ser bagud, så er jeg da nået et stykke formmæssigt – og jeg er begyndt at tabe mig. Det er imidlertid utilfredsstillende at vægttabet ikke kom i gang tidligere og det burde kunne gå lidt hurtigere. Det er nemt at se hvad der er gået galt. Jeg træner meget, men det bliver til for lidt styrketræning. Jeg træner kort og hårdt, selv om jeg ved af erfaring, at de lange cykelture er effektive – og dem har der INGEN været af… Man kan formode at hvis jeg havde spredt træningen på flere former og varieret intensiteten og varigheden mere, så havde det i sig selv væren en ansporing – det ville havet været endnu sjovere – og frem for alt mere effektivt mht. vægttab..

Jeg har altså ikke fulgt den velgennemtænkte plan. Jeg har ikke formået at fastholde fokus på det væsentligste, men tilladt mig selv at bruge energi på alt muligt andet… jeg er derved gået glip af den selvtilfredsstillelse det ville havet været at gennemføre planen. Min udvikling personlige udviklingsproces har ellers haft som en overskrift, at jeg skulle blive langt bedre til at holde fast og udvise selvdisciplin- Øv øv. Det virker også lidt meningsløst at have så meget træningsisenkram stående og bruge det så lidt. Jeg har siddet i en kælder i stedet for at komme ud og møde foråret og sommeren uden for byen… Jeg er sgu blevet en simulator cyklist Nå men jeg er da nået et stykke og det har da været hyggeligt, i en kompliceret tid, at komme så meget i Multisport

Historien - version nr2:

Historien om et udviklende og helt uventet træningsforår

Foråret og første del af sommeren, har udviklet sig helt anderledes end planlagt. Jeg var stadig i arbejde da jeg skrev den plan, jeg regnede med at skulle være i Hvidovre hver dag til og med ¼ - måske længere. Cyklen ville derfor næsten automatisk blive det fortrukne træningsredskab – lige som sidste forår kunne jeg køre 15-20 km før arbejde – og nogle længere ture når jeg skulle hjem. Mit arbejde var meget stresset, med kontakt til mange mennesker, som ikke alle var lige nemme. Cykelturen, hvad enten det var langs Vestvolden eller i landskabet syd og vest for København, en dejlig afslappet stund på dagen hvor mit hoved kunne finde ro og fokusere på noget helt andet.

Cyklen var også god fordi jeg altid har haft det svært med, at have faste aftner afsat til faste formål – jeg ville hellere have fleksibilitet – og jeg var jo tit på arbejde længe…

Nu blev det i stedet til at jeg aldrig rigtigt kom tilbage til arbejdspladsen oven på min sygemelding ved juletid…

Det stod klart for mig selv og mine omgivelser, at jeg skulle have ro, holde op med at brænde mit lys i 20 retninger på en gang. Jeg skulle forpuppe mig et stykke tid, arbejde på de indre linjer før jeg atter kunne tage luft ind under vingerne…

Det hører med til historien at de første 2 måneder af januarplanen faktisk kørte på skinner! Træningen var det i mit liv jeg hurtigst fik til at virke. Det skete fordi træningen nu engang har den effekt, men også fordi det var en meget god plan! En plan so altså viste sig at indeholde de træningselementer jeg siden er blevet så glad for og en plan som var den første årsag til at jeg begyndte at komme i Multisport. Det var først da jeg skulle til at skifte til cyklingen udendørs at planen blev forladt.

Nå jeg ser tilbage på perioden nu, så kan jeg se at jeg har haft behov for noget helt nyt, at møde andre typer mennesker, at leve min dagligdag anderledes – der opstod et behov for noget struktur, noget at se hen til på bestemte tidspunkter…man griber så til hvad der er at få.. et af de elementer jeg greb med kyshånd var at gøre Multisport Vesterbro til mit andet hjem… Det er et hyggeligt og afslappet sted, jeg blev taget godt imod med det samme og var begyndt at kende folk godt – ikke på et personligt dybt plan – men på et kammeratligt og hyggeligt plan… Jeg har i en mere lyrisk fremstillingsform i købet af de seneste måneder, flere gange været inde på den type fællesskaber der kan opstå i et spinninglokale, hvordan det kan løfte en ud af hverdagen og ind i nuet.. Spinningen er blevet et næsten dagligt kick. Jeg kommer ud af mit hjem hvor jeg er meget i dagtimerne og et andet sted hen, jeg får sludret om løst og fast og langsomt og roligt begynder relationer at opstå… jeg har ikke haft lyst til at undslippe det. Jeg har været heldig med at Mettes afløser i Multisport blev Gregers. Hvis spindingen hver gang var arobic på cykel, så havde det hverken været så givende eller så udbytterigt træningsmæssigt.. i det lange løb kan jeg blive nød til at skifte Multisport ud med et sted for den måde at køre spinding på er normen i stedet for undtagelsen… den tid den sorg/glæde…

Landevejen trækker ikke lige nu – jeg har ikke lyst til at sidde alene derude på min cykel. Jeg har ikke lyst til at finde 1- 3 personer at køre med en gang imellem… det er fedt det jeg gør – og det virker jo endda.

Nu er det blevet rigtig sommer, jeg har det langt bedre, så stille og roligt bliver det hvide lyn taget med ud af opgangen igen… lur mig om ikke det bliver til en hele del cykling i august-september – det er jeg sikker på… Jeg holder jo ikke mindre af at bruge min racer. Den får stadig sine daglige klap på sadlen, den bliver holdt ved lige med samme grundighed… De pedaler og sko jeg købte i det tidlige forår har faktisk øget oplevelsen af at køre på den. Stor trædeflade og nem ind og udstigning af klikpedalerne er en dejlig ting. Jeg har købt ny hjelm, hvilket har gjort det noget mere behageligt at køre i varme. Producentens påstand om at det faktisk er køligere at køre med hjelmen end uden er faktisk ikke helt løgn… Så kærligheden til cyklingen er bestemt ikke død.. Noget bliver jeg jo også nød til at cykeltræne. Jeg skal køre et motionsløb sammen med klausjensen i efteråret – og som man kan se af hans log, så er han gået i skarp træning… Indtil videre bliver det kortere ture med interval og bakketræning – sådan er det!

Jeg er ikke holdt op med at interesser mig for fysiologi, jeg er ikke holdt op med at være interesseret i at nå bestemte mål Jeg er stadig umådeligt nysgerrig efter at se hvad jeg kan få min krop til. Og jeg er i den grad stadig interesseret i at slanke mig alvorligt.

Jeg har bare også lært at slappe af, lært ikke altid at blive styret af et overjeg der vil have mig til at bevise en masse – have mig til at være noget særligt… Jeg har forsøgt at nyde livet og dets muligheder i nogle måneder… det synes jeg er ok. Mit forhold til MOL har også ændret sig. Min log er blevet en legeplads for mig. Jeg elsker at fortælle ”en historie” og jeg har haft brug for at fortælle mig selv nogle historier – haft brug for at spejle mig selv i d historier for at finde ud af hvor jeg er på vej hen. Jeg har ikke blandet mig meget i træningsdiskussionerne – jeg har fulgt med men ikke orket…

Til gengæld har jeg lært en række af jer kære mol folk at kende IRL. Jeg har endnu ikke haft det stor træningsmæssige udbytte af at være i TSK – men det kommer… til gengæld er det nogle gode gutter jeg har lært at kende… Andre her fra MOL, er også ved at udvikle sig til at være gode venner – det tilskriver jeg at jeg har tilladt mig selv at slappe af og se hvad der sker…

Og så er det jo ikke værre!!!

Jeg jo altså gået frem, jeg har tabt mig. På mange måder har min træning aldrig været meres systematisk og konstant end den er nu… Jeg har taget kontrollen med træningen selv – og senest også med mit helbred og mit medicinforbrug. Så det har været et rigtigt godt forår… Selv om jeg gjorde det ”My Way”

Moralen af de 2 historie – eller skulle man sige konklusionen på hele denne status

Jeg har haft et uroligt forår. Mange ting har jeg ikke skrevet om her, meget har sikkert kunnet anes mellem linjerne i loggen – mere eller mindre bevist formidlet af mig. Jeg har haft søvnbesvær, har måttet kæmpe mig uf af en diagnosticeret depression med alt det det nu skaber af rod… Først og fremmest har jeg haft et godt forår. Jeg føler mig ikke længere som en fed mand der træner for at blive slank. Jeg føler mig som et aktivt, sundt og veltrænet menneske der da skal tabe mig en del mere. At det er sådan skyldes objektivt at jeg er veltrænet og sund… men det er kun den halve historie… At jeg har trænet som jeg har og der jeg har… at jeg træner et sted (TSK kunne også godt komme med her) hvor jeg regnes for lidt sej og bliver set på med lidt respekt (men ikke for meget – det er meget afslappet det hele) det har jeg klart kunnet spejle mig i – det er mange år siden at jeg har kunnet spejle mig på den positive måde – fysisk og med hensyn til de signaler jeg sender om mig selv!!! Oplevelsen i Tivoli i maj var kronen på værket – men det er hverdagen der er det mest afgørende!!

Er den første version af historien om foråret så helt ved siden af?? Nej det er den ikke. Jeg har været for sløv med styrketræningen og jeg burde tage mig lidt mere sammen til at få cyklet om morgenen. Jeg skal også have lidt mere konstant fart på vægttabet. Det der ikke kan bruges fra den version er tankegangen – det fokus på det negative den rummer – som altså er den måde jeg tidligere har samlet op på! Mine håndfaste erfaringer med hvad der virker bedst og min viden om træningsplanlægning skal da igen have mere vægt. Det er så oplæget til anden del af min sommer status – det indlæg hvor jeg skal se fremad og fortælle hvad jeg så nu vil gøre… ed det er jeg ganske enkelt ikke færdig med endnu!

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 652
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Hej Arne :)

Som altid spændende læsning. Utrolig dejligt at læse hvordan du får vendt og drejet alting og får vendt fokus fra de ting du havde planlagt, men ikke fik udført over til at se positivt på alt det du så nåede i stedet som ikke var med i planen fra start :bigsmile:

Du knokler som kun få kan gøre det og kæmper dig frem mod mål som mange i en lignende situation ville finde alt for uoverskueligt og det er virkelig beundringsværdigt :bigsmile:

Ellers vil jeg bare sige hep hep, :respekt: :respekt: :respekt: og fortsæt træningen OG de gode "historier" i loggen og sende :banana::banana::banana::banana::banana: for din store indsats...

Mange hilsener fra Tulle :wave:

Link to comment
Share on other sites

Efter at have læst dit lange indlæg dukkede ét helt bestemt ord op bag nethinden. Tilpasningsevne. Man kan formulere den gennemgående linie i dit indlæg på mange forskellige måder og skrive lange stile om den, men i bund og grund udtrykker ordet Tilpasningsevne tydeligt det, som jeg betragter som din store styrke. Og det som er årsagen til, at du vil nå dine mål på et tidspunkt.

Som et levende voksent menneske kan det i praksis sjældent lade sig gøre at lægge en større plan og så holde den til punkt og prikke fra start til slut. Med mindre man er eneboer på en øde ø, så er man viklet ind i andre menneskers liv på en hel masse måder, og det kan ikke undgå at give en hel masse påvirkninger, som skubber ens egen plan i forskellige retninger. Det er en del af livet.

Det er tydeligvis også sket for dig en hel del gange i det hidtidige forløb. Her kan man så reagere på forskellige måder.

Enten kan man blive frustreret over, at den fine plan begynder at køre af sporet og med alle kræfter forsøge at holde den på plads. Det går med usvigelig sikkerhed galt, da man jo ikke kan kontrollere de udefrakommende påvirkninger, som har ændret forudsætningerne siden planen blev lagt. Man ender så med krampagtigt at holde fast i noget, som virkeligheden er løbet fra. Det ender i frustration og fiasko, når man forsøger at arbejde sig op imod en strøm, som bliver stadig stærkere.

Eller også kan man acceptere de ydre påvirkninger som uundgåelige og så forsøge at glide med strømmen. Det indebærer ikke, at man skal droppe sin plan, men blot at man skal ændre den på kort sigt, så den igen kommer i overensstemmelse med de ændrede forudsætninger i den omgivende verden. Man holder altså fast i det endelige mål, men justerer på kursen mod målet. Det kræver tilpasningsevne.

Du har tydeligvis været i stand til (bevidst eller ubevidst?) at vælge mulighed nr. 2. Derfor kan du nu konstatere, at du har tabt dig ganske betragteligt, og at du er i en kanongod form. Som du med rette er stolt af. Netop din evne til omstilling og tilpasning i takt med, at de omgivende forudsætninger ændres, er årsagen til, at jeg ikke er spor i tvivl om, at du nok skal nå dine mål. Om de lige bliver nået på en bestemt dato, eller først måneden efter, er ikke afgørende. Det afgørende er, at du har bevist, at du kan holde skibet fast rettet mod det endelige mål, selvom du bliver nødt til at navigere udenom et par uforudsete klipper på vejen.

Link to comment
Share on other sites

Beleriand_K: Tak for endnu en af dine indsigtsfulde og ommuntrende kommentarer.. Det er også sådan jeg har valgt at se på det, at fokusere på det positive som du påpeger - og i øvrigt være "ligeglad" med at andre synes jeg burde gøre noget andet :) Relevante kommentarer til hvordan jeg træner er altid velkommen - men jeg gider ikke mere forsvare, at jeg køre mere spinning end jeg træner landevej! Jeg nyder det jeg gør - og det virker!!

Træning d. 20/7

Sikke et vejr Danmark kunne byde på i dag - men puha det er godt nok varmt! Jeg troede aldrig jeg skulle komme igang! Jeg havde gjort rent hele aftenen - sikke en måde at bruge en lørdag aften på - men det var nu rart at få gjort :lol: Søvn blev det ikke til så meget af - 3-4 timer -jeg kender for mange natteravne der er vandt til at jeg kan forstyres på alle tider for tiden B) Ok - den person der sendte mig en SMS ved 4 tiden kunne ikke vide, at jeg af andre grunde, havde erstattet det dobbelte bip ved modtagelse, med en AC/DC sang udsat for Nokia... Jeg endte med at bruge nogle timer på messenger... men det var udbytterigt og hyggeligt - så...

Nå det var træningen det skulle handle om! Raceren virker ikke før mandag eller tirsdag, men cykles skulle der i dag - jeg trængte til at komme udenfor det mest urbane område af hovedstaden.. Jeg klædte om i formiddags, kørte frisk til på Citybiken ud over Amager. Jeg vendte ved Kongelunden, og returnerede til Nordamager. Jeg ankom til Multisport Amager 10 minutter før spinningtimen skulle starte. Der er noget køligere i rummet på Amager end på Vesterbro – så i disse uger er det mest der jeg vil køre.

Cykelturen var frisk, med en intensitet omkring middel - pulsen har vel svinget mellem 140 og 160 - varmen bidrog nok lidt her også. Jeg havde ikke computer på cyklen – jeg har vel kørt en 33 -35 km – det tog ca. 1 time og 25 minutter. Et snit på lige under de 25 km/t på min Centurion er ikke så ringe

Jeg var nysgerrig efter hvad den spinding time ville byde på, det var med en instruktør som er kommet tilbage efter en lang pause (endnu en… - håber den næste bliver b_skaal :) ).

Karisma og humor var der ikke så meget af, musikken var god men blev ikke brugt specielt originalt. Til gengæld var timen umådelig godt skruet sammen, som træning betragtet. Serierne var lange og rytmiske – man bestemte i høj grad selv via belastningen hvor hårdt det skulle være. Vi havde 5 minutters ”fri kørsel” midtvejs, til noget musik der i enkelttakt gav en kadence på ca. 80 – de 5 minutter kørte jeg stående med god belastning – her ville jeg gerne havet haft et fungerende pulsur – det føltes som at jeg kørte de 3 sidste minutter på grænsen.. men det var sjovt! Jeg kørte i det hele taget igennem med gassen i bund fra først til sidst og havde det herligt. Instruktøren i dag, skal fremover have holdet hver onsdag morgen og hver anden søndag – det tror jeg godt jeg gider.

En dejlig træningssøndag – til 5 x :banana:

Link to comment
Share on other sites

Morgentræning i CII, d. 21/7

Under min store rengøring i weekenden, dukkede der under den arkæologiske udgravning af bunkerne, en sort og grå maskine frem. Jeg stillede mig selv det klassiske spørgsmål: Hvad er det - der gives point for tid, sted og anvendelse.... '´

Maskinnen er udrustet med relatvit moderne elekttronik, så den er fremstillet inden for de seneste 10 år. Anvendelsen er øjebsynligt - i følge den dekorative skrift på siden - en "indoor rower" - altså en slags indendørs romaskine. Det var tid og anvendelse. Sted: verden - det er håbløst at stedfæste det i dag...

Nå pjat, jeg ved jo godt hvad det er for en dims - men det er godt nok længe siden den er blevet brugt. Vejret fristede mig til at prøve den igen - nu hvor der attter var skabt plas i rummet til den.

Det blev en relativt rolig start:

1000 meter opvarmning

3 x 1000 meter efter 1.55/500m , med 750 m blødere roning (ca 2.10-2.12/500m) imellem

1000 m efter 2.10/500m

5 x 250 meter for fuld skrue, med 50 sekunders pause imellem.

Det var da meget hyggeligt.... 3 x :banana:

Link to comment
Share on other sites

Status for uge 29, skrevet d. 21/7

Gennemført træning:

Mandag d. 14/7:

Tandlæge og av av

Tirsdag d. 15/7:

Morgenspin - delvis spoleret af eftervirkninger

Aftenspin, hø intensitet, god time til 4 x :banana:

Onsdag d. 16/7:

Aftenspin, god time, høj intensitet 4 x :banana:

Torsdag d 17/7:

Aftenspin, høj intensitet, 4 x :banana:

Søndag:

Formiddagscykeltur på citybike, frisk tempo, ca 35 km, fortsatte direkte i en spinningtime, meget fin intensitet, samlet 5 x :banana:

Kommentar

En uge der blev præget af tandproblemer. Det gik først og fremmest ud over volumen - jeg forventer af vægten i morgen siger, at jeg hverken er gåen ned eller op. Til gengæld var alle træninger med høj intensitet - så formen er det ikke gået ud over.

Oven på den lange statusrapport føler jeg ikke behov for at sige så meget mere lige nu :)

Link to comment
Share on other sites

Hæhæhæhæhæ Arne - med dit indledende indlæg tager du prisen for MOL's længste indlæg nogensinde. Mine små pusse-nusse indlæg kan jo slet ikke sammenlignes med dit. :D

Men så til det seriøse:

Først vil jeg godt lige knytte en kommentar til BK's indlæg. Jeg synes grundlæggende han har fat i noget centralt, nemlig at du - og alle andre for den sags skyld - er placeret i en social kontekst, der gør at man ikke bare selvstændigt kan planlægge og gennemfører sit liv fra A til Z, som om man var alene på jorden. Livet (= andre mennesker) griber hele tiden forstyrrende ind. Nogen gange generende, andre gange til glæde for en.

Som BK skriver, så er dette et af de mest gennemgående temaer i din beretning.

Alligevel synes jeg ikke dette udsagn kan stå alene. Der er også andre temaer, som jeg synes du fortjener kommenteret.

Lad mig starte med to citater:

Det er vist ingen nyhed, at min fysiske udvikling, eller skulle jeg kalde det min genskabelse, i høj grad er blevet til en proces der omhandler mit hele liv.
og
I og med at det fysiske projekt og det mentale er helt sammensmeltet i min bevidsthed

Vi siger altid, at et målet med at opnå og vedligeholde en sund fysisk krop er en livsstil. Dette afpejler de to citater også. Mere end nogen anden er din træning blevet en uadskillige del af dit liv. Ikke bare er det sådan, at din træning er blevet et uadskilelligt element i dit liv. Nej, faktisk er det sådan, at din livsstatus pt., dine planer for dit liv, din mentale tilstand og dine din følelsesmæssige udvikling er næsten totalt sammenkoblet med din fysiske tilstand og træning.

Dette er selvfølgelig godt. :) Ikke kun er det en livsstilændring, nej, det sikrer også en komplet commitment til træningen (grudlæggende set - dine træningsmængde-udsving er knap så vigtige her).

Men det har også nogen uheldige aspekter. :blink:

Det er ikke helt nemt kort (eller langt for den sags skyld) at forklare dette. Men lad mig prøve på denne måde:

Jeg vil prøve at opdele tilgangen til træning som livsstilsændringer i to kategorier.

1. Sjuskerne

Folk der førhen måske har spist lidt sjusket og ikke trænet særligt meget eller måske slet ikke. Disse personer finder langsomt ud af, at deres kost ikke indeholder det den skulle. For meget fedt og energi. For lidt sunde kulhydrater, protein, fibrer , vitaminer, mineraler osv. Folk, der langsomt opdager, at deres krop bliver misvedligeholdt og langsomt er i forfald. Manglende træning, manglende cardiotræningen, bilen i stedet for cykling, elevatoren i stedet for trappen osv osv.

Alle disse mennesker er ude på et skråplan. Før eller siden fanges de af folkesygdomme ala, dårlig ryg, diabetis, hjertelidelser, for højt blodtryk ol.

Men disse sjuskere har det nu ikke så svært. Kroppen er utroligt adaptiv - og gamle "skader" kan på næsten forunderlig kort tid trænes og spises væk.

En indsigt i hvad sund kost er, et minimum af indsats til at indtage en sådan kost, samt bare nogenlunde regelmæssig træning - så kan man nå meget langt. Små ændringer - men reelle livsstilsændringer - kan for disse mennesker skabe undere.

Men du tilhører ikke denne kategori.

2. Mere alvorlige "tilfælde"

Disse personer er længere væk fra deres krops og sinds ligevægtstilstand (sådan lidt filosofisk sagt). Typisk er personerne stærkt overvægtige - og har desuden generelt i udpræget grad forsømt deres krop. Dette medfører andre ting. Hos dem er - alt andet lige - ting som dårlig ryg, slidskader i ben, hjerteproblemer, diabetis, for højt blodtryk ol. ikke noget der bare "ligger lige om hjørnet", nej, de har sikkert flere af dårligdommene allerede.

Og ikke nok med det. Psykisk, socialt-psykisk og socialt vil de ofte være mere eller mindre udsatte og belastede. Ikke kun mentalt er det hårdt at være f.eks. svært overvægtig, har alle mulige skavanker, føler sig i ekstremt dårlig form osv., nej, vi lever også - utroligt og sørgeligt nok - også i et samfund, hvor der er en meget stor mulighed for at man direkte eller indirekte bliver diskrimineret og socialt marginaliseret.

Disse personer er meget "pressede" personer. På næsten alle fronter står de med næsten uløselige problemer. Fysisk, psykisk, emotionelt, i arbejdslivet og socialt - alle steder er de pressede. Om det er reelt eller indbildsk, det er egentlige underordnet. kombinationenen af det hele gør det fuldkomment uoverskueligt. Alle tingene bider sig i halen, og gør det hele endnu værre. For disse mennesker taler vi ikke mere om livsstilsændringer vedrørende indstillingen til og omgangen med kost og motion. Vi taler om totale genskabelser af mennesker og i virkeligheden resocialiseringer på den gode måde.

Arne, jeg siger ikke at du er præcist sådan. Slet ikke. Men jeg tror, at du har været sådan. At du nåede så langt ud, at ovenstående scenarier var tilfældet. Men du nåede også så langt ud, at du indså, at denne udvikling ikke skulle eller kunne fortsætte. Og du har rent faktisk gjort noget ved det - og du har noget et godt stykke. Verdens største respekt herfra, at du har nået dette.

Se her kunne jeg stoppe. God og lykkelig opsumering efter et længere drama undervejs. :D

Men det mener jeg ikke er hensigtsmæssigt. Jeg har nemlig meget mere at tilføje. Nemlig, hvor og hvad jeg synes du "gør noget forkert", og hvad jeg synes du i stedet burde gøre. Ligesom ovenstående lange redegørelse kun kan bero på min egen opfattelse af din historie og status, og du derfor kan sige "Jan, det er helt ved siden af, du aner ikke hvad du vrøvler om", så kan du sige det samme om det følgende.

Men jeg vil nu alligevel komme med det.

Helt grundlæggende synes jeg at det er fornuftigt at sætte nogen ambitiøse mål op for såvel vægttab, kondition og styrketræning. Da specielt i dit tilfælde, hvor fremgang på disse områder er helt centrale for din heldbredsmæssige tilstand og udvikling (dette er vigtigt).

Men jeg synes du laver en fejlprioritering. Fejlprioriteringen er - synes jeg - at du vil det hele på samme tid. Dette kunne npk gå, hvis målene ikke var yderst ambitiøse og helbredet grundlæggende ikke var i risikogruppen.

Men sådan er det ikke for dig.

Du redegør for medicin (som jeg ikke har forstand på) og din generelle heldbredstilstand. Hvis vi fjerner diskussionen om medicin (som jeg på ukyndigt grundlag alligevel vil sige at jeg er enig i dine konklussioner om dette), så er der én ting som har større betydning for stort set alle forhold for dig end noget andet. Og det vægttab!!! ;)

For hvert eneste kg fedt du taber, da vil alle elementer i dit liv forbedres mest muligt. Dit helbred vil på alle områder (diabetis, benproblemer, for højt blodtryk) forbedres. Din kondi vil stige, næsten uanset træningsmængde indsat på kontoen. Din selvopfattelse vil (vil jeg vædde hvad som helst på) forbedres ubetinget. Sociale bånd vil - sygeligt nok at væggtab er nødvendigt for dette :angry: - forbedres.

Kort og godt. Der hvor jeg er egentlig er lidt uenig med BK er, at jeg mener du skal holde et snævert fokus. Misforstå mig ikke - fokus er ikke det samme som manglende tilpasning til skiftende forhold. Selvfølgelig skal man løbende tilpasse sig således at de mål man sætte sig kan opnås i netop de aktuelle og evigt skiftende forhold man lever under. Fokus derimod er at bestemme sine mål - og holde målene.

Og sådan som jeg ser det, så skal du have et (og kun et ;) ) fokus. At tabe sig.

Igen dette kan også misforstås. Fokus er ikke selvbedrag. Fokus er ikke, at gøre f.eks. vægttab til en så central pointe i livsudfoldelsen at den forhindre, fordrejer og pulveriserer alt andet. Nej , fokus er at sige. Dette vil jeg - lad mig nu se hvordan jeg kan finder nogen midler der på den ene side ikke praktisk, socialt, emotionelt og fornuftigt lægger umulige forhindringer for min livsudfoldelse og på den anden side bedst muligt bringer mig frem til målet

Jeg mener altså at vægttab er dit helt primære mål (fokus). Jeg synes således at dine tanker vedrøende "har ikke behov for u-sociale lange cykelturer", "jeg vil have en varieret træning", "udover forbedringer af ditten og datte, så skal træningen også opfylde nogen sociale behov" og ligende tanker har en - på dit nuværende stadie - en alt for stor vægt. Det er en luksus, du ikke kan tage.

Igen er der en mulighed for misforståelse. Jeg siger ikke at det ingen plads skal have. Slet ikke. Selvfølgelig kan træningen ikke i længere perioder kun være et surt slid og uden de sociale elemter man behøver. Men spørgsmålet er, det trods alt ikke gives for meget vægt.

Hviv vi f.eks. siger at man gerne vil spinne tre gange om ugen, fordi disse tre spinningsrunder er socialt godt - f.eks. i hyggeligt selskab med Mette ;) - så kan man jo spørge. Kan man ikke nøjes med det en gang om ugen - eller to gange (hvis vi for eksemplets skyld siger at du potentielt kunne lave noget mere gavnligt for vægttaber end spinning).

Jeg håber du ikke har misforstået alt for meget. Og egentlig tror jeg slet ikke du konkret og reelt behøver at ændre din træning særligt meget. Der hvor du eventuelt skulle ændrer nogen ting er oveni hovedet.

Lad være med at fokuser på optimale forbedringer af al ting på samme tid. Det er en for stor mundfuld - tror jeg. Hvis du holder fokus på én ting, så vil du sikkert også se, at de andre ting indirekte og i særdeleshed direkte også følger med - omend prioriteringen af opfyldelsen af disse måske må være anderledes end nu.

Hvis du f.eks. sagde at vægttab var dit helt primærer fokus og lagde en konsekvent plan for dette, så ville de andre ting også følge med. Cardioen skulle jo med (selvfølgelig :w00t: ) og så ville din form også forbedres. Og ST'en skulle også med for at bevare muskelmassen. Og noget af cardioen skulle sikkert stadig være spinning - og så blev noget af det sociale også opfyldt. Osv. osv. osv.

Nu er det jo ikke svært at udlede af dit indlæg, at du pt. går ind for en ret løs planlægning af din træning (hvilket selvfølgelig ikke er det samme som at sige at seriøsiteten og mængden af træningen dermed er for nedafgående - deri er der ingen sammenhæng). Måske er det ikke uforeneligt med, hvad jeg har foreslået - såfremt du mener, hvad jeg har foreslået lyder fornuftigt. Ja, man kan endog sige, at såfremt at du vil have en løs planlægning af din træning, så er det så meget desto vigtigere at dit fokus er fast og klart.

Ovenstående er selvfølgelig ikke en færdig opskrift til dig. Langt mere er det en "har du overvejet om......". Såfremt min mening giver lidt mening eller inspiration er jeg således klar med mere præcise og detaljerede meningsudvekslinger. :)

PS: Jeg ville egentlig også gerne knytte nogen kommentarer til din arbejdssituation og andre sociale ønsker og mål (som du ikke nødvendigvis har talt om her) - men jeg ved ikke om det er lidt for personligt til at skulle klares i loggen. Måske skulle jeg PM'me dig. ;)

Edited by jarvig13
Link to comment
Share on other sites

Jarvig - tak for at du forholder dig så meget til hvad jeg skrev. Jeg må melde hus forbi. Lige nu gør jeg tingene på en måde der hænger sammen for mig. Jeg forfølger de ting der er vigtigst for mig - det føles ret godt.

Lige en kommentar til din brug af ordet "social". De ting jeg har skrevet om det gode ved at komme meget i multisport, skal ikke forstås som det er her jeg har mit hele sociale liv - bestemt ikke. Jeg er velsignet med en stor og god omganskreds og mangler sådan set ikke noget på den front. Min fedme har aldrig afholdt mig fra god og tæt kontakt til andre mennesker. Det jeg skriver om spirende venskaber via MOL kan måske musforstås. Det var mere en kommentar til hvad dette "sted" også kan føre til og havd dtræning kan føre til - men de nye relationer har på ingen måde skullet udfylde et hul i mit liv. Der er sket noget på relationsfronten de senetse år, men det har jeg med vilje ikke i særlig høj grad ladet være en del af denne log. I en tid hvor jeg ikke går på arbejde, biddrager det a komme så meget i Multisport, med en struktur i dagligdagen og noget af det menneskeligt set uforpligtende samværd med andre, som er meget rart i dagligdagen på arbejdspladser osv.. Og så har sådan set ikke meget lyst til at diskutere det mere. Jeg har lagt mange ting frem om mit liv her - der er andre sider jeg med vilje ikke diskutere så meget. Kommentarer som BK´s er meget brugbare for mig - kommentarer der opstiller formodninger om mit mere private liv genere mig ikke, men jeg kan heller ikke bruge dem til så meget.

Link to comment
Share on other sites

OK. :)

Lige en kommentar til din brug af ordet "social". De ting jeg har skrevet om det gode ved at komme meget i multisport, skal ikke forstås som det er her jeg har mit hele sociale liv - bestemt ikke. Jeg er velsignet med en stor og god omganskreds og mangler sådan set ikke noget på den front.
Det var nu heller ikke decideret det jeg lige havde i tankerne. :)
Der er sket noget på relationsfronten de senetse år, men det har jeg med vilje ikke i særlig høj grad ladet være en del af denne log. I en tid hvor jeg ikke går på arbejde, biddrager det a komme så meget i Multisport, med en struktur i dagligdagen og noget af det menneskeligt set uforpligtende samværd med andre, som er meget rart i dagligdagen på arbejdspladser osv..

Cool. :)

Kommentarer som BK´s er meget brugbare for mig - kommentarer der opstiller formodninger om mit mere private liv genere mig ikke, men jeg kan heller ikke bruge dem til så meget.

Fint. Mine kommentarer var såmen bare mit bud på, hvor du skulle satse i træningen, ud fra den måde jeg læste dit indlæg. :)

Og så er det fuld tryk på træningen. :bike: :bike: :bike: :bike: :bike: :bike:

Edited by jarvig13
Link to comment
Share on other sites

Hej Arne

Tak for at du vil dele dine erfaringer, oplevelser og reflektioner med os her på MOL.

Jeg har fulgt din log, altid spændende og underholdende læsning. Mange ting som jeg nikke genkendende til i mit eget forløb siden Jul. Én sætning i din statusrapport rammer dog særligt plet:

Når jeg ser tilbage på perioden nu, så kan jeg se at jeg har haft behov for noget helt nyt, at møde andre typer mennesker, at leve min dagligdag anderledes 

Præcis det samme der gik op for mig da jeg begyndte at komme nærmere målet. Til at begynde med blev "slanke/velvære"-projektet blot mast ind ovenpå den oprindelige, måske ikke særligt velfungerende hverdag. Efter et stykke tid går det så op for én, at det er tid til at tage fat på at "motionere" resten af indholdet i hverdagen også. Dette er en udfordring af de store, idet der er mange flere udefra kommende faktorer der spiller ind. Dette det medfører også at man ind imellem må prioritere blandt alle de ting man gerne vil nå. Det svære er ikke at lade sig slå ud af at man således ikke når alle specifikke målsætninger for træningen, vægtabet, kostplanen mm. men istedet at fokusere på det, at man istedet - eller rettere - samtidig udvikler sig som et helt menneske.

Det lyder som om, som beleriand_K også siger, at du er rigtig god til dette.

- stor respekt for dine resultater og dit engagement. Og rigtig god fornøjelse med træningen :) Jeg glæder mig til at se dine planer for den næste periode.

Link to comment
Share on other sites

Kære Arne,

Jeg glæder mig til at følge med i endnu et "kapitel" af din logbog. Jeg kan se at de andre i rigelig omfang har kommenteret det skrevne, og jeg ikke så meget at tilføje til deres ord, kan blot også tilkende endnu engang min respekt.

Keep up the good intentions

Link to comment
Share on other sites

Jeg håber jeg kan følge med herfra...det er svært at overskue en log på 30 sider...man misser jo ligesom en del. Jeg synes at dit projekt er beundringsværdigt, og som Tulle siger:

Du knokler som kun få kan gøre det og kæmper dig frem mod mål som mange i en lignende situation ville finde alt for uoverskueligt og det er virkelig beundringsværdigt
Jeg kan ikke være meget mere enig. :bigsmile:

Så nu hvor jeg har en chance for at følge med fra start (næsten), så vil jeg da gøre det. Det bliver spændende at følge med i Arne. :)

Forresten,

Tandlæge og av av
Var det noget skidt? :tongue:

Seb M

Link to comment
Share on other sites

Tak!

Det var dog pragtfuldt at åben sin log og så er der 3 dejlge kommentarer fra Seb M, mr. D&D og Sp@rrow. :) Tak skal I have gutter for at I forholder jer til havd jeg skriver :)

Ja Sp@rrow, BK udtrykte det meget precist. Det du nævner er precist udfordringen - at holde kursen. Det synes jeg fatisk er lykkedes bedre for mig, end jeg måske for skrevet det i "mit lille korte indlæg :tongue: " ovenstående, men det har været en kamp! endnu en gang tak - og jeg følger i øvrigt også med hos jer!

Dobbeltspin, tirsdag d.22/7

Morgen

Morgespinning tirsdag morgen er jo nærmest hellig, den skal køres. Programet er godt, instruktøren er god, holdet er godt og super koncentreret, og det er en skøn måde at starte dagen på... Men jeg kan vist kun gentage mig selv omkring den time :)

Gregers har været på Færørene og køre etapeløb (og så er det ikke engang løgn). Han var ikke nået hjem og havde overladt podiet til sin kæreste, som er fuld kvalificeret til det! Vi kørte det nu sædvanlige juliprogram under hendes kyndige ledelse og inspiration.

Jeg holdt en lille smule igen, i første runde 4,5, og 6 minutters stående enkeltakt med 2 minutters siddende mellemtakt imellem. Varme og fugtighed gør det meget svært, at gennemskue hvad man kan holde til. Det var dog ikke så slemt i morges, så i anden runde med samme program,bortset fra at vi kun sad ned i 1 minut, lukkede jeg op for gassen.

Det var som altid en dejlig time, men min tilbageholdenehed i første del af det lange interval efter opovarmningen, gør at det, usædvanligt for den time, "kun" kan blive til 4 x :banana:

Aften

Endnu en god dosis charme og godt humør fra Martina på podiet! Det eneste der var at udsætte var at temperaturen var 30 grader eller derover og at luftfugtigheden var meget høj. Det sætter en kraftig grænse for præstationen. For få uger siden kunne jeg køre 2 af Martinas timer i træk, med nærmest fuld gang i den hele vejen... I dag havde jeg svært ved at komme gennem en. Relevansen af at køre om aftenen på Vesterbro, kan i øjeblikket godt diuskuteres. Heldigvis er betingelserne meget bedre om sommeren i Multisport Amager.

Det kan kun blive til 2 x :banana:, selv om jeg kæmpede bravt - det var for ujævnt - og træningseffekten står ikke måd med udslidningen!

I morgen køre jeg på Amager, 7.00 og 17.00

Link to comment
Share on other sites

Træning 23-24/7

Onsdag den 23/7 - klokken er 6.45 og det er et problem... Ok klokken må godt være 6.45, det er den med jævne mellemrum, sådan ca. med 24 timers mellemrum (eller12) for nu at være nøjagtig... Problemet er at min spinningtime i Multisport Vermlandsgade, starter om 15 minutter :4oops: , og jeg er først nu på vej ned til cyklen - der er 5,5 km gennem bytrafik og med 12 lysreguleringer på ruten... Min kære mor læser undertiden denne log - så hvordan det rent faktisk lykkedes for mig at stå i Multisport 6.58 vil jeg ikke komme ind på... :rolleyes: Jeg vil nøjes med at bemærke, at jeg ikke var sådan totalt uansvarlig på vejen og at der blev trampet til - opvarmning var unødvendig da jeg nåede frem :devil:

Vores nye morgeninstruktør kørte en super god time - meget i stil med tirsdag morgen, om end med nogle flere pauser. Det passer mig godt, da jeg normalt bruger denne time til aktiv restitution, hvis det er nødvendigt, eller som denne onsdag, køre den som en mellemintensitets time med et pulsniveau omkring 155 - ca. omkring 74-80 % i relativ intensitet.

Jeg følte mig dejlig frisk og vågen efter den time. Jeg blev hængende på verandaen og sludrede med en gut, som viste sig at arbejde videre med et projekt, som jeg var opstartskonsulent på for 4 år siden – det var lidt pudsigt at opdage, normalt kender jeg ham som en af de karatefolk der også har deres gang i lokalerne….

Fin time som får 3 x :banana:

Onsdag aften blev spinding aflyst. Timen blev erstattet af 40 minutters arbejde på crosstrainer. 10 minutters opvarmning, 15 minutters blandet intervalprogram, 10 minutter med 30/30 intervaller og endelig 5 minutters afkøling. Pulsniveau (maskinen kommunikerer med mit Polarpulsbælte) i intervalserien 160-170, i 30/30 serien nåede jeg 175-180 i de sidste toppe.

Fin træning når det nu skulle være. Også 3 x :banana:

Bagefter var jeg inde og se ”Dogville”. Kan kraftigt anbefales. Utrolig film og meget nyskabende.

Jeg kom for sent op i dag (24/7) til at lave noget inden varmen sænkede sig over byen – og lidt træt i hovedet var jeg også. Her til aften var jeg tilbage på Vermlandsgade til en omgang spinding.

Christian lagde ud med at køre opvarmningen til ”Du skulle købe dig en tyrolerhat” og ”Video, Video”… Til udspændingen var det en jysk parodi på en sjælfuld sang (håber det var en parodi), hvor man kunne høre linjer som ”Du skulle vide hvor hårdt det er og side ude og spise skinke i dårligt vejr…” :blink::blink:

I mellem disse ydrepunkter var det mere almindelig popmusik. Der er humør på Christians timer – skønt når de samtidigt også er skruet godt sammen!

Jeg fik givet mig helt ud – der var lidt for mange pauser i programmet til, at det kan blive til topbedømmelse, men 4 x :banana: må det da blive til!

Link to comment
Share on other sites

Træning d. 25/7

Tidlig morgen: Cykling på "The Ziggymund trail" - dog i lidt afkortet udgave. Ca 40 km kørt på 1 time og 38 minutter - inkl opvarmning og afruldning. Fin tur til 4 x :banana:

Sen eftermiddag: 1 times spinning. De første 25 minutter blev kørt med stigende intensitet, fra moderat til god mellem intensitet - eller fra 60 til 80 %. I de sidste 25 minutter steg intensiteten op til over 90 % i de sidste 9 minutter hvor vi kunne køre frit - jeg kørte de sidste 6 minutter i højt tempo stående - meget tæt på maksimal ydeevne. 4 x :banana: for den time.

Da jeg ankom til Multisport havde b_skaal netop kastet sig ud i en intensiv gang træning B) - hyggeligt at se dig i Multisport igen Mette!

Edited by Arne
Link to comment
Share on other sites

Træning d. 27/7

Møgvejr i morges og i formiddags. Jeg snuppede en spinningtime midt på dagen. Kørte fuld igennem og kørte tungt. Jeg rullede dog lige 17 km på citybike bagefter ( 1 time senere) med 24-26 km/t på flade Amager - måtte lige føle lidt vind i ansigtet! :) Her til aften er det næsten (lidt vind) perfekt cykelvejr - men jeg er brugt op for i dag. Sådan er det nogle dage :(

Nå men spinningen og rulletur var da til 4 gode :banana:

Link to comment
Share on other sites

Det er da en fed følelse at ligge på sofaen om aften, og føle at man virkelig har "lov" til at være der.

Dumb&Dumber: Du har helt ret! Det var lige den gode gamle med at puste til egen dårlig samvittighed der dukkede op der! :)

Jeg vil også tillade mig at have god samvittighed over ikke at havet fået trænet i dag. Mange timer med den ene af mine 2 yngling nevøer Jacob på 9 år (jeg har 2 nevøer :lol: ), som inkluderede en tur til toppen af Frelsertårnet, samt 1 eftermiddag i Tivoli med mange ture i div. hurtiggående og snurrende forlystelser, er mere end nok for en dag! :)

Ugestatus for uge 30 - skrevet den 28/7

Træning - opgjort på den gode gamle måde:

Spinning: 6 timer

Cykling i træningstempo: 2 ture på i alt 57 km

CII: 1 gang af ca. 8000 m

Crosstrainer (elipsetræner): 1 gang af 40 minutter

Stræk/smidighed: 2 x hver dag, morgen og aften

Kommentarer til træningen

Jeg var omklædt til træning i alt 9 gange i denne uge. Kun 1 dag, lørdag, trænede jeg slet ikke. Det er længe siden at jeg har brugt så mange træningsformer - uden at det er "gået ud over" mængden af spinning. Kvaliteten på træningen har været god. Tirsdag aften var temperatur og luftfugtighed for høj i spinninglokalet til at virkelig effektiv træning var mulig. Jeg er derfor mere end tilfreds med mængde og kvalitet af det gennemførte.

Jeg har overhovedet ikke trænet styrke meget længe. Det vil jeg diskutere nedenstående.

Helbred og vægt

Ingen problemer på sundhedsfronten. Jeg følger stadig mit blodtryk nøje og der er ingen problemer.

Vægten den 27/7 var 127 kg. Det kan kun kaldes status quo.

Jeg har gennemgået min kost de seneste 14 dage i bagklogskabens skær. Der har været en del hygge i forbindelse med sociale aktiviteter - hygge der har betydet et "mindre kontrolleret kalorieindtag". Jeg har ingen fortrydelser over det - jeg ville ikke havet undværet det for noget. Det er muligt at disciplinen generelt har været en smule for lav - jeg må stramme den en smule.

Der er nok også andre årsager. Jeg har ikke kørt nogen dobbelttimer eller på anden vis trænet lange pas. Et andet aktuelt problem er, at jeg savner det metabolismeboost som jeg af erfaring ved at styrketræningen giver mig. Det må adresseres i min planlægning af medio august til jul.

Planlægning

Indtil 5/8 køre jeg videre med den løse struktur - men ikke sænkede mængde eller kvalitet - på træningen. Jeg vil "lege" med hvordan jeg kan få nogle styrketræningselementer ind i træningen. Det er for tidligt at evaluere hvordan perioden med løsere struktur - men ikke som sådan reduceret fokus - er forløbet!

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share