Arnes log - 3 udgave


Arne
 Share

Recommended Posts

  • Replies 652
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

På min gravsten skal der stå: Han kørte spinning som et schweizerur

Nå der erforhåbenligt lang tid til stenen skal skrives :tongue: - men der er åbenbart noget om snakken. Jeg orker ikke den hektiske stemning med 70 mennesker i spinninglokalet i Parken lige pt - ikke mere en 1-2 gange om ugen. Så jeg var I BOlten i dag og køre med kammerat Gregers. I dag kørte Gregers precis samme program som han gjorde den 2/11. Jeg citere programmet fra den gang:

Hovedserien på 30 minutter var delt i 3 blokke af 10 minutter. De sidste 4 minutter i alle blokke bestod af 2 minutter stående enkelttakt på skala 6½ samt 2 minutter siddende mellemtakt på skala 6½ - 60 rpm stående, 80 siddende. De 6 første minutter blev i alle 3 blokke kørt i mellemtakt - ca 80 rpm. I den første kørte vi siddende i 45 sek, stående i 15. I anden blok hed det så 30/30 og i sidste blok 45/15. Intensiteten var stigende hele vejen. Vi sluttede på 8-8½. Timen blev sluttet af, med 2 x 4 min med en aktiv pause i mellem. Begge gange 4 minutter i stående enkelttakt, ca 70 rpm - første del skulle køres efter 7, anden efter 8.

Den eneste forskel i dag var, at vi kørte 2 x 3 min til sidst, i stedet for 2 x 4. Når man ser bort fra det - så ligger pulskurverne fra den dag og i dag, lige oven i hinanden. Om ikke andet, så er jeg stabil! Derfor den lille spøg i overskriften.

Lige som sidst, så var det et fornøjeligt program at køre. Gennemsnitspulsen lå lige omkring 150 ) 80 % af pulsreserven, og jeg toppede på 165. Energiforbrug 941 Kcal. De 2 minutter mindre end sidste kostede åbenbart de 50 Kcal der er i forskel.

3 x :banana:

post-12-1070198002.gif

Edited by Arne
Link to comment
Share on other sites

Det med matchende pulskurver har vi jo set før hos dig - utroligt :o

Overvejer at tage til Lasses udholdenhed i Parken - nogen der overvejer det samme?? (kan got være det bliver ved overvejelserne, min hjemmelavede lasagne fra i forgårs ser uanmindeligt lækker ud herfra :lol: )

Link to comment
Share on other sites

Hov, dumme mig - mente Scala :-)

Men jeg er faldet i et fad lasagne nu... og et par DVDere og BIF spiller senere, så.... jeg gemmer energien til imorgen - to Chris M timer i Parken.. ses vi der??

Selvfølgelig gør vi det...jeg kører oz begge timer imorgen :)

Og Arne, jeg vil kaste mig over din yndlingscykel når II'eren er slut...Så har du den at køre på til Udholdenhed-timen :bigsmile:

Link to comment
Share on other sites

F&F -tak for det :)

Tak ska du have Krea!

Ugestatus - og lidt om et kursskifte de næste 2-3 måneder

Ugestatus for uge 48 - skrevet den 30/11

Gennemført træning

spinning:

1 x udholdenhed

2 x spinning 2

1 x spinning II +II

I alt 5 timers spinning

Styrketræning:

Lidt løst arbejde tirsdag og maxforsøg i bænk+det løse fredag.

Kommentarer

Det skulle være en blød uge - men ikke så blød. Jeg vil ikke skælle mig selv ud over det. Af mange grunde er jeg faktisk tilfreds med at det blev til så meget som det gjorde.

Dette efterår har været et stort spinningrush - fedt har det været og jeg fortryder intet - men hvis jeg ikke skal køre død i min træning, så skal der også ske nogle andre ting.

Jeg er gået et hul ind igen i bæltet - det gul jeg gik ud i sidste uge - og et besøg på en vægt i dag sagde 121 kg. Så jeg er nok 2-3 kg over hvor jeg har været - men det lever jeg fint med, oven på de seneste 2 måneder - som ikke alt i alt ikke har været spor sjove. Jeg når ikke de 105 der var måle for i år - men jeg kan da nå at komme tættere på...

Væddemålet med B-skaal blev afgjort. Jeg tabte - men jeg vandt også meget på forløbet - så jeg lever med nederlaget. Jeg er kommet op på 70 kg i bænkpres - efter 2 år uden udvikling i den øvelse. Hatfielden har gjort det sidste - men det er først og fremmest udtryk for at min styrketræning har været stabil i snart 6 måneder - og at jeg har ændret den.

Jeg kørte også Hatfield i Dødløft. Jeg var nede på pinlige 90 kg i forsommeren - men nu er jeg da tilbage på de 120 kg jeg har løftet for længe siden - længe har jeg stået i stampe på omkring de 100 - så det er også godt nok med 120 nu. Mit max blev sat 2 uger før slutningen af cyklusen - men det er lige meget nu.

Planlægning

Om ca. en uge tager Chris MacDonald på juleferie i USA. Der er andre gode instruktører - men jeg vil alligevel bruge det som markør for et kursskifte. I den kommende uge vil jeg køre en masse spinning - for lige at vride det sidste ud af det - fra og med mandag den 8/12 ændre jeg kurs.

Jeg har besluttet 15 tage mindst 8 uger - men formentligt 12 uger, hvor jeg fokuserer på styrke og masse.

Redskabet bliver i første omgang TJs "Alternative hypertrofi program". Programmet tiltaler mig som udfordring - og ifølge TJ skulle den eneste ulempe for mig være, at jeg risikere at blive banke stærk ;) Den bivirkning lever jeg fint med.

Selvfølgelig dropper jeg ikke cardiotræninen, endsige spinningen. Jeg vil køre mindst 2 timer om ugen - formentligt morgentimer tirsdag og torsdag - og så supplere med crostrainer eller andet - kan jeg holde til det tager jeg måske 3 gange spinninger, men vi får se. De andre gange hvor jeg har planlagt lange forløb har jeg jævnt hen været for optimistisk - fordi jeg ikke ville slippe spinningen når jeg skruede op for noget andet.

I de 8-12 uger for styrketræningen prioritet - og så må jeg lave så meget af det andet som jeg kan holde til :)

Jeg har indsat en udskrift af programmet som det ser ud lige nu. Det er stadig work in progress – jeg skal lige havet kontrolleret nogle 5 RM og nogle 8 RM – og se lidt på øvelsesvalg til læg og mave – men det bliver ikke væsentligt anderledes.

Nogle af procentsatserne ser besynderligt skæve ud – og jeg afviger en del fra forlægget, i sær i 8 x 3 øvelserne. Det skyldes at jeg er så slap i de øvelser, at det ikke giver mening at øge med 2,5 % per uge :tongue: .

Jeg har justeret % satserne så de resultere i nogle fornuftige kg tal. Jeg har desuden valgt at løfte det samme 2 uger i stræk nogle steder. Alternativet ville være at starte så let så det bliver meningsløst.

Kommentarer modtages med glæde.

Edited by Arne
Link to comment
Share on other sites

I er ynkelige, I to.. :devil: ... bakker ud når det er hårdt og lader os andre tage slæbet.. ak ja.. det var sjovt så længe det (og I) hold ud... hehehe... Chris, Lasse, Gregers & Anette bliver skuffede......

PS: håber dette virker som en opstrammer - TAG JER SAMMEN!!! :lol:

Arne: Sorry for logspammen - det er jo søndag og tømmermændene er ikke helt ude af syne endnu :lol:

Link to comment
Share on other sites

Morgenspinning den 2/12

Jeg ved jeg kørte en morgen spinning i dag. Jeg kan huske at jeg sagde godmorgen til spock lige uden for og til Heidi på vej op ad trappen. Jeg kan huske at mine Rectus femoris og Vastus lateralis i begge ben føtes som bly til at begynde med - men at de gik over igen - omend ikke ikke hele vejen igennem. Jeg kan nemlig også huske at det var sindsygt hårdt til sidst - mine lår brændte ikke - de ville bare ikke rigtigt mere - men jeg kom godt igennem - det tyder pulskurven på.

Jeg kan ikke huske musikken - jeg har ingen anelse om hvad det var for noget - om der var sang på eller ej, ensige hvilken stil det var - Heidis ord nåede vist aldrig rigtigt ind denne morgen - men jeg må havet gjort som vi blev bedet om - jo vi kørte vist 20/20 intervaller i 2 x 6 minutter til sidst - det kan jeg lige huske....

Det er blevet vinter i Danmark - det kan ikke mærkes på temperaturen - men det kan ses på mørket og på at de anlægger udendørs skøjtebane ved Fælledparken - mørket trækker den ene vej - ting som skøjtebanen heldigvis den anden vej - som også en morgenspinningtime gør det - det kompensere lidt for savnet af lys.

Kunne vi så bare få nogle vintermorgner med klar krystalblå himmel og iskrystaller på grenene - hvor kulden og det klare lys kunne vække en af semidvalen - så tager jeg gerne oplevelsen af jomfruelig blød sne med - selv om jeg hader det sjap der uungåeligt følger snevejer i byen....

Indtil videre må jeg nøjes med, som i dag, at forsøge at vågne, i et vinduesløst lokale der lugter lidt af gammel sved - men det var vist egentligt ok - så vidt jeg husker...

Gennemsnitspuls uden opvarmning:155 = 83 %

19 minutter på 85 % af pulsreserven eller mere, heraf 8 på 90 % eller over = god VO2-max træning´

Højeste puls: 167

Energifrobrug: 950 Kcal

MUBSVET: 3 x :banana:

post-12-1070356804.gif

Edited by Arne
Link to comment
Share on other sites

Kender kun det med mørket alt for godt.

Heldigvis har de få timers lys vi har heroppe været med blå himmel over snedækket den sidste uge.

Såååååå smukt!

Vigtigt at finde lysene i den mørke tid. (nu kommer julen jo og lyser lidt op - om ikke andet så med en masse lysende julepynt)

Mads :swim:

Link to comment
Share on other sites

STyrketræning den 2/12 - forberedelser til kommende prøvelser

I nogle af de øvelser jeg skal køre fra næste uge, havde jeg ikke rigtigt nogen precis ide om mit niveau, så der skulle lige prøves efter :)

Bænkpres:

Jeg ved jeg kan løfte 70 i 1 rep - men hvad kan jeg 5 rep? Det skulle lige forsøges.

Opvarmning:

1 X 8 X 40 kg

1 X 5 X 50 kg

2 x 4 x 60 kg Den 5 var kommet - det tror jeg, men uden spotter tog jeg ingen chance! 2. sæt for lige at få lid træning.

Træk til bryst skal laves som 3 x 8 øvelse - så jeg skal kende mit 8 rep niveau.

Opvarmning:

2 x 5 x 50 kg

1 x 8 x 65 kg Jeg var lidt optimistisk, regnede jeg med - men de 6 første var i perfekt stil - den 7 ok og den gik lige - så det bliver udgangspunktet.

Military press:

Jeg harikke trænet denne øvelse regelmæssigt længe. Jeg regnede alligevel med, qua min gennerelle fremgang i presstrukturen, at jeg ville være bedre end de skallede 30 kg som er det højeste jeg har løftet længe. Ok jeg har grindet 35 kg op - men det var med god hjælp af en kastebevægelse i ryg og lår....

Opvarmning:

1 x 5 x 25 kg

1 x 5 x 35 kg :devil: Jeg ville tage den sopm første singel - men jeg fandt mit 5 rep niveau i stedet - der var IKKE en 6 rep "på lager",

Så gik jeg over og legede lidt lægøvelse - om det senere. 7-8 min efter:

1 x 1 x 40 kg Klar PR :santa2:

1 x 1 x 42,5 kg - fail . uden bænkpres først.... mpske - men det er spekulation - jeg er godt tilfreds!

Standing calf raises - maskine

Jeg kan ikke fordrage den maskine og den øvelse. Jeg forsøgte mig med 3 sæt med varierende belastning. HADER den maskine - skal finde på noget andet som lægøvelse - forslag modtages!

BB row:

Lige på:

1 x 8 x 50 kg - tungt meeen...

1 x 8 x 52,5 - lad os stoppe der ;) Den sidste rep var kun liiiiiiige

Som afslutning:

Incline DB press:

2 x 8 x 20 kg. 22 er for meget - det ved jeg - vi har ikke nogen 21 kg dumbell - jeg jeg udgår fra 20 kg.

Det var det. Det må give 4 x :banana: for den MP PR :)

Edited by Arne
Link to comment
Share on other sites

Hej Arne,

Som absolut begynder tillader jeg mig at komme med et forslag. Så vidt jeg er blevet informeret, så er det muligt at træne læg i DL. Noget med at stå med tæerne på en bog eller lign. Må nok hellere spørge TJ. Blot et indkast.

Niske

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share