dentavse

Medlemmer
  • Posts

    0
  • Joined

  • Last visited

Reputation Activity

  1. Like
    dentavse reacted to klausjensen in Hårdeste skud i håndbold   
    Ikke om så Vick fik lov til at tage 2 kamphunde med, ville de tæve et dansk førstedivisionshold efter 1 uge, uanset om de er verdens mest fantastiske atleter.
    Generelt: Atleter i NFL -> Atleter i håndbold.
    Håndbold: Atleter i Håndbold -> Atleter i NFL.
  2. Like
    dentavse reacted to incognito in Hårdeste skud i håndbold   
    David, du ser ALT for dogmatisk på det her.
    Jeg er ikke i tvivl om at den fysiske forberedelse mange steder er sub par, men jeg er til gengæld også af den overbevisning at det ikke altid betyder så meget som man skal tro. Derudover er jeg overbevist om at din definition af hvad der er konstituerer en "atlet" er alt for smal. Nej, Man har ikke samme fokus på performance markører (10 yard, 40 yard, vertical osv) i håndbold som i football, men det er muligvis fordi det i forvejen er dårlige markører. Jeg synes ihvertfald at det er slående at flere af dem som er kåret som workout warriors i combine har fejlet miserablet samt at performance i combine generelt ikke er en god markør for udviklingen af en spillers karriere (Der er der lavet studier på).
    En håndboldspiller skal kunne holde øje med bolden under løb (hvilket nok fordrer en anden form for løbestil end en receiver i football), have god timing i forhold til kropsfinter, være god til sidecutting fra stilstand, være god til løbende høje spring, samt at lave faldspring fremad fra stilstand. Ingen af disse parametre passer særligt godt sammen med det du kalder atletiske evner. Spørg lige dig selv om det ikke er muligt at det er din definition den er gal med?
    Målt på dine parametre er football spillere helt sikkert bedre atleter, spørgsmålet er bare om din definition lige så let kan trække ned over andre sportsfolk, som du gerne vil have det til?
    Derudover er din sammenligning med en playbook som udtryk for de taktiske elementer helt ude at skide. Jeg håber selv du kan regne ud hvorfor. Det er ikke bedre eller dårligere. Det er bare noget andet. Noget HELT andet.
  3. Like
    dentavse reacted to Quantanamo in Multivitaminer og dødelighed   
    Tak for din indsigt Jan Projekt Smørhul!
    Hvad er det nu dine projekter består af?
  4. Like
    dentavse reacted to N Gadegaard in Langt pokker i MOL   
    Jeg er fan af den sidste øvelse!
    Ved du, om den skal laves med en halvnøgen ældre mand, eller kan min træningsbuddy også gøre det?
  5. Like
    dentavse reacted to incognito in Muskelvækst   
    bare lige for at begrebsafklare, så er mekanismer ikke noget der sker. Tilpasninger er noget der sker og og det gør det via en mekanisme.
    Muskelceller bliver generelt ikke flere, men de bliver større og det bliver de ved at antaller af myofibriller stiger, samt at myofibrillerne bliver større. Dét sker så igen ved at musklernes gener for muskelproteiner tændes og der syntetiseres muskelproteiner (aktin, myosin, troponin, titin, alfa-actinin osv) som ved en indtil videre dårligt defineret proces indbygges i myofibrillerne.
    Flere myofibriller giver mulighed for at der kan dannes flere actin/myosin forbindelser og det giver mulighed for større kraftudvikling. Mitokondrier laver ikke kraft, de laver brændstæf til myosin og aktin, som SÅ kan lave kraft.
    Din antagelse er grundlæggende forkert. Proteinsyntese er under fysioloigske omstændigheder noget der foregår samtidig med nedbrydning. Efter træning og tilstrækkelig ernræing foregår syntesen bare hurtigere end nedbrydning. Selve iden om at nedbrydning og opbygning er et levn til dels fra BB-verdenen og fra mange af de muskelskadeforsøg der foregår på utrænede. Musklers nettoproteinsyntese er positiv fra en time eller to efter træning og 48-72 time efter det, og den topper omtrent et døgn efter sidst påførte træningstimulus.
    Ellers har wikipedia desunde flere kloge ting at sige om den slags ;o)
    http://en.wikipedia.org/wiki/Skeletal_striated_muscle
  6. Like
    dentavse reacted to Morten D in Hvad fejler min cykel?   
    Det er et typisk symptom på, at cyklen har holdt for lav en fart gennem en længere periode...
  7. Like
    dentavse reacted to Q-base in Q-base's log   
    Nu vil jeg sgu prøve at se om ikke jeg kan få gang i en log igen. Er på ingen måde ny her på MOL og har også før haft en log, men det er ved at være mange år siden. Har faktisk gennem længere tid gerne villet have startet en log igen, men aldrig fået gjort noget ved det, primært nok også fordi at jeg træner en del anderledes end så mange andre hvilket nok vil skabe en lidt uoverskuelig log eller i al fald ikke lige så nemt overskueligt som da jeg trænede mere kendte øvelser med vægte. Men jeg må prøve mig frem og modtage kritik så kan det være at det ender med at være helt læseligt. Men ja først lige en kort intro.
    Alder: 26
    Højde: 180
    Vægt: 93kg
    Træningserfaring: 10-12år
    Jeg har, som den skarpe iagttager har noteret sig, trænet siden jeg var 14-15. Trænede de første vel ca. 9 år hvad der bedst kan betegnes som bodybuilding. Har dog altid fokuseret på at træne så tungt som muligt da jeg - ja bare bedst kan lide at træne på den måde. Har gået til fodbold, amerikansk fodbold, volley, dyrket kick- og thaiboksning, og ja generelt bare altid dyrket meget motion.
    For ca. 3 år siden begyndte jeg så til spring/rytmegymnastik. Havde gået til gymnastik da jeg var helt lille, men havde gennem mange år gerne villet starte igen, og ja det fik jeg så pludselig muligheden for. Det første halvandet-to års tid lagde jeg ikke træningen så meget om andet end at jeg holdt kosten i en lidt mere stram snor så jeg kom ned omkring midt-start 90'erne på vægten.
    For vel omkring et års tid siden købte jeg så nogle ringe jeg begyndte at implementere i træningen sideløbende med den "almindelige" træning. Trænede springgymnastik 3 dage om ugen og "almindelig" træning 2 dage derudover. Inden for det sidste halve til trekvarte års tid er jeg så gået helt over til kun at træne i ringe samt øvelser med kropsvægt, der på den ene eller anden måde kan forbedre mine evner indenfor gymnastikken/akrobatik. Træner rigtigt meget håndstande og varianter heraf, en del dobbeltarbejde og ja styrkemomenter med balance og kropsvægt.
    Har aldrig taget nogen form for krudt/doping etc. og har heller ikke planer om at skulle gøre det. Bruger lidt forskellige kosttilskud som jeg mener har en effekt, men om jeg blot har gavn af en placebo-effekt skal jeg ikke kunne udtale mig om - jeg oplever en effekt og har ikke noget imod at bruge pengene på det. Holder godt styr på hvad jeg indtager og har nok en relativt "kedelig" kost eftersom jeg spiser meget de samme ting igen og igen, men det er for mig en god måde at vide jeg får dækket mit behov i forbindelse med træning.
    Har de seneste 3-4 måneder haft fulgt nogle af principperne i afbrudt faste(Leangains). Hvis det har interesse skal jeg nok komme nærmere ind på det og mine erfaringer/oplevelser, men det bliver ikke her i introduktionen.
    Mit mål med loggen er at gøre det lidt nemmere for mig selv at følge fremskridt, gøre forbedringer og drage på de erfaringer man måske glemte man havde gjort. Derudover vil det også være en mulighed for andre i at følge med i min måske nok lidt utraditionelle træning.
  8. Like
    dentavse reacted to KongKent in Jeg skal lave pølser..   
    Nøj, den overskrift kommer til at give mange besøgende, der ikke vil kunne hjælpe dig.
  9. Like
    dentavse reacted to Clark Kent in Muskelbundt - ja tak   
    Det er helt i orden. Du har også givet os en masse gode grin, så det skal være dig vel undt
  10. Like
    dentavse reacted to SVB in SVB - På vej tilbage til vægtløftning   
    Så nåede jeg mine foreløbige kb mål. :4thumbup:
    Målene var som tidligere nævnt, 100 snatches med 24kg uden restriktion af håndskift og 12+12 jerks med 32 kg uden skift (selvfølgelig lige det ene! )
    Jerksne har jeg rep-mæssigt haft styr på i et stykke tid, teknikmæssigt synes jeg dog det er blevet meget bedre. Det er utroligt så meget mere overskud jeg kan mærke jeg får i øvelsen i takt med at min teknik bliver bedre.
    Med henblik på de 100 snatches har jeg som tidligere skrevet hængt lidt i bremsen. Jeg har trænet lidt stiger med henblik på at få repsne i vejret og derudover har jeg fokuseret meget på hvordan jeg griber kuglen fra topposition. Dette kulminerede så for to dage siden da jeg til min egen overraskelse lavede 133 snatches med min 24 kg kugle. Alt i alt tog det 12min 30sek og resulterede i to dejlige vabler, hvor af den ene var blodfyldt. Efter den første rep, stod jeg med fornemmelsen af at kuglen egentligt føltes rimelig let den dag, så der var jo ikke andet at gøre end at udnytte det og gå efter de 100 reps. Derudover valgte jeg, modsat de andre gange jeg har gået efter mange reps, at skifte hånd efter hver 4. snatch hvor jeg tidligere skiftede efter 5..
    Lige en lille video jeg lavede med nogle jerk. Input med henblik på teknik er velkomne...

  11. Like
    dentavse reacted to J.B in Fedmekodet knækket   
    Jeg læser eskimologi og i min fritid kan jeg godt lide at gå lange ture på stranden samt at tage til thailand og købe ladyboys.. Chicks with dicks, what's not to like?
  12. Like
    dentavse reacted to Christian B in Fedmekodet knækket   
    Kære Jan.
    Kan du ikke forklare hvorledes dit 'Projekt Smørhul' udmønter sig i praksis? Er der en hjemmeside eller publikationer? Umiddelbart virker det som om du interesserer dig for olier og vitaminer.
    Jeg interesserer mig også for forskellige ting, uden at skulle døbe de forskellige interesser for projekt something something.
    Og hvorfor skal navnet 'projekt trafiksikkerhed' også nævnes hver gang, når det ligeledes er komplet irrelevant?
  13. Like
    dentavse reacted to Kauf in Farmers hideout.   
    I går stod den på BRO træning på Høvelte med DBM, Ivan-Igor, LasseBB og Rasmus Jæger! Egentlig var der Bro træning i Butchers, det kunne jeg ikke, The Bro's ændrede det derfor til The Gym.. hvilket jeg heller ikke kunne.. Derfor ændrede THE BRO's deres planer og kom forbi HØK, så jeg kunne være med
    Inden vi kom igang brugte vi ca. 20 min. på at ævle om krudt og kugler, dele pulver og sniffe hele lortet op i næsen, mens vi skød hinanden i røven med kanyler! Så var vi klar!
    I starten gokkede jeg rundt, da jeg havde 75% af min opmærksomhed på den store tøs, som i dagens anledning var kommet med. Min kammerat Heino var med som børnepasser, da han skal løbe marathon på mandag og derfor stod over på træningen.
    Jeg gokkede lidt med Ivan-Igors bøsssjiptov og fandt ud af at jeg skal have sådan et - uden problemer ramte jeg flere gange over 30 i streg og fik ny "PR" på 37 - wipiii!!!
    Clean op til 70 kg. - vist nok stød med det samme.
    - og sådan noget andet gok.
    Udendørs-bar-slæde-træning:
    4 runder:
    20 m. Trapbar farmerwalk @ 140 kg.
    20 m. Slædetræk @ 70 kg. + slæde
    5 dækflip
    20 m. Plankpulls @ 32 kg. KB.
    20 m. Sandsækløb @ 30-40-ish kg.
    Tid 3. runde: 2.01
    Tid 4. runde: 1.44 - dagens bedste tid blev delt med Rasmus jæger - vi ramte præcist 1.44.1 - målfoto!
    Lækker træning med bonuspølser på grillen som afslutning. Inden vi skulle belønnes med pølser måtte LasseBB og jeg dog lige curle lidt i baghaven.
    BB krøl:
    10x40 kg.
    10x40 kg.
    10x40 kg.
    10x40 kg.
    10x40 kg.
    Så blev der aktiveret D-vitamin i solen, ædt pølser og bulgursalat. LasseBB takkede nej til hvidt brød, da han er bange for insulinspikes. Til gengæld var han og Rasmus Jæger flot i deres mansuits!
    Da Aalborg drengene var taget hjem, tog vi på legepladsen med hele banden, hvor det, som sædvanligt blev til lidt Chins i klatrestativet.
    Chins, parralelt greb:
    8
    10
    12
    10
    - hjem med den lille -
    Pt. leder vi efter overførselskablet til mit kamera, når det er fundet, poster jeg billeder af LasseBB, der pumper Guns i baghaven. Her er lidt billeder af mig, taget af Rasmus Jæger under træningen.


  14. Like
    dentavse reacted to Quantanamo in TAEKWONDO   
    Han blev slaaet ned paa gaden...
  15. Like
    dentavse reacted to Hoosier in Hoosier's log III   
    Gemmer dagens squat til i morgen, da mit bækken/lændeområde som regel har det bedst med en ekstra dags pause fra squat og dødløft efter en behandling. Tog i stedet noget af dag 4 med i dag i form af tre rygøvelser og en maveøvelse.

    Onsdag den 6. april 2011
    Blok 1/7, uge 3/4, dag 3-4/6
    "Opvarmning":
    8 mobilitetsøvelser kørt ind imellem sættene i brystøvelserne

    Bænkpres:
    12@20kg
    6@40kg
    4x6@55kg
    Føltes okay let i dag. I første sæt havde jeg det dog med at synke sammen, når jeg pressede, men synes, det blev bedre efterfølgende.

    Incline db press:
    [email protected]
    Max out push-ups: (pause i bunden)
    21/18@bw
    Pull-ups (OH):
    4x6@bw+1.25kg i bæltet

    High cable pulls:
    4x6@35kg

    ss:
    Dips:
    4x6@bw
    I stedet for ekstra kg, består min progression i denne øvelse af, at jeg kører lidt længere ned gang for gang. Synes, der var okay dybde i dag, i forhold til, at det skulle være triceps dips.

    Suppine pull-ups:
    3x6@bw
    På sidste sæt kom jeg rent faktisk op at røre stangen med brystet i de to første reps (PR! ).
    ss:

    Seated db shoulderpress:
    3x6@14kg
    Triceps push-down, skrågreb:
    4x6@34kg
    ss:
    Cable reverse curls:
    4x6@17kg

    Planken:
    3x30sek@bw+25kg
    Hårdt, men godt!

    Crunches på skråbænk:
    4x6@bw+light band
    MC holdt bandet i dag, og det gjorde han godt!

    ss:

    Db side bends:
    [email protected]
    +kage, udstrækning og pw hjem
    Jacob kommenterede, at jeg så massiv ud (=om jeg havde tabt mig). Tror nu ikke, jeg har tabt mig. Vil skyde på, at min morgenvægt ligger omkring 64 kg. Men fik lige MC til at skyde et billede af dagsformen. Det blev ikke vildt godt, men dog acceptabelt nok til, at jeg smider det i loggen.

  16. Like
    dentavse reacted to Quantanamo in Jægersoldat   
    Jeg vil anbefale dig at laese:
    Et liv paa kanten af B.S. Christiansen
    Jo du kan af Nikolaj Moltke-Leth
    Saadan af Carsten Moerch
    Jaeger - et liv paa kanten af Thomas Rathsack
    Jeg tror oprigtigt at det, der adskiller dem, der kommer igennem fra dem, der ikke goer, ikke kan traenes. Det er en kombination af en benhaard vilje og saa en inderlig lyst til at blive Jaeger, fordi man vil vaere det - ikke for at bevise, at man kan.
    Jeg har selv altid vaeret meget fascineret af Korpset og har ogsaa leget med tanken om at soege ind, men selve arbejdet/karrieren som Jaeger har aldrig tiltalt mig. Og det er det man i bund og grund skal vaere sulten efter - ikke det at klare optagelsen i sig selv. Du kan sammenligne det med ham, der vil vaere verdens bedste til et eller andet for at blive rig og beroemt, og saa ham der laver et eller andet fordi han ikke kunne taenke sig at lave andet. Hvem tror du klarer sig bedst? Den motivation, der skal til for at blive Jaeger skal vaere tilstede dybt inde i dig. Fordi du vil vaere jaeger. Ellers saa bliver den overdoevet naar du staar i plutten for 21. dag i traek. Kold, sulten og savner mor.
    Fra Rathsacks bog:
  17. Like
    dentavse reacted to Quantanamo in Jægersoldat   
    Samme erfaring. Havde et par kollegaer/bekendte, da jeg var i forsvaret, som snakkede om, hvor gode de var til det ene og det andet (de var ogsaa rimelig gode), og de skulle vaere baade froe og Jaeger. Det blev de naturligvis ikke. En anden fyr derimod, som aldrig snakkede om, hvor dygtig/sej han var, viste det i stedet, naar det gjaldt. Han var jaeger i en aarraekke. Det er bl.a. den attitudeforskel, der betyder noget. Du kan have 100 forskellige mennesker med stort set samme fysik, og der vil kun vaere 1, der klarer den - fordi mentaliteten er det afgoerende. De sidte 5% kan ikke traenes. Det ligger i personligheden.
  18. Like
    dentavse reacted to Quantanamo in Athlete X kostanalyse   
    Jeg kan sådan set godt forstå hans reaktion. Jeg er enig i at han med al sandsynlighed tager fejl omkring nogle af hans postulater, men sagen er jo, at han ikke ved, at du ved så meget om det og får så god vejledning som tilfældet er. Han tror sikkert, at du er hoppet på et eller andet kosttilskudstrip. Det svarer til at diskutere BB eller SL med en gymnastiklærer. De ved meget lidt om det i forhold til en gennemsnitlig mol-bruger.
    IMO bør du tænke over din argumentation. Du gør kun dine argumenter svagere ved at præsentere dem som du gør. Det virker slet og ret arrogant i flere tilfælde. Du kan selvfølgelig vælge at være ligeglad, men hvis du vil tages seriøst, bør du svare i et neutralt toneleje i stedet for et nedladende/skråsikkert. Argumentér i stedet for at postulér. Det er jo det han vil have, Han ville da have elsket, hvis du havde svaret med referencer til pubmed i første omgang. Eller netop skrevet. "Jeg spiser Maltodextrin, for at højne insulin responset i forbindelse med træning/protein indtage..."
  19. Like
    dentavse reacted to -Elvirus- in Athlete X kostanalyse   
    Hvis JEG var din biologiunderviser ville jeg have svaret i nogenlunde samme tråd. Hvis du med dine vaner, der ligger så langt fra anbefalingerne, ønsker at blive taget seriøst, må disse bakkes op af videnskaben(forskning), argumenter og indsigtsfulde analyser. Fred være med at du stoler på din "coach", men du skal ikke forvente at andre i blinde klapper i deres hænder når du videreformidler dennes teorier.
    Synes faktisk din lærer udviser en fin viden indenfor området og svarer tålmodigt på din lidt overlegne/bedrevidne facon.
    Hvad er det præcist du ønsker med dit svar til din lærer? En faglig diskussion, eller en "tag den, jeg har ret" ?