Mariannes log


Mizzrasmussen
 Share

Recommended Posts

Hamburg Marathon søndag den 23. april

Tid: 3.49.58

Da vi kom til Hamburg lørdag stod det ned i stænger og jeg tænkte at det ville blive laaange 42 km, hvis vejret fortsatte i samme stil søndag. Da jeg kommer på benene søndag er det heldigvis tørvejr, overskyet og ingen vind - perfekt løbevejr. Jeg skyller min energidrik og kaffe ned og bevæger mig mod startområdet sammen med resten af Marathon Travel Club-løberne. Selvom der er mange mennesker er det ikke uoverskueligt at finde frem til startområdet.

Starten går og der går ca 5 minutter inden jeg passerer startlinien. De første km er ikke gode - overhovedet ikke gode. Det føles som om mine skinneben er ved at eksplodere hver gang jeg smækker poterne i jorden (og det er jo lidt svært at undgå når man løber). Fordi jeg ikke har haft det optimalt op til løbet har jeg på forhånd besluttet mig for, at hvis jeg ikke har det godt, vil jeg have disciplin til at udgå i tide (ikke noget med at løbe 30 km og så ødelægge de næste uger - det er altså surt at løbe sig flad og så ikke engang gennemføre...). Jeg ved at der formentlig vil være en større danskekoloni mellem 11 og 12 km og jeg beslutter at stille startnummeret der, hvis mine ben ikke bliver bedre. Da jeg har løbet omkring 8 km letter smerten pludselig i benene og jeg er næsten flyvende frem til slut 20'erne, hvor det som regel begynder at blive hårdt. Solen skinner også kortvarigt og jeg deler min begejstring med en anden dansker, som jeg løber tæt på i en del kilometer. Jeg passerer også halvmarathon omkring 1.50 og 30 km omkring 2.37, men vanen tro går tempoet noget ned efter 30 km-mærket. Ved et væskedepot et sted mellem 25 og 30 km bliver jeg interviewet til en eller anden tysk fjernsynskanal, som er ude og lave en stemningsrapport - det er ikke helt nemt at tale tysk når man har løbet næsten 30 km :tongue: Jeg svarer lidt på tysk og lidt på engelsk, men en af Marathon Travel Clubs guider havde set det, og mente bestemt at jeg klarede det i fin stil og var forståelig, hvilket var hovedsagen :wink:

Efter 35 km adskiller Hamburg sig ikke fra andre marathonløb; de snyder med km-skiltene! Hver km varer sådan omtrent en evighed :laugh: Men publikum er helt fantastiske; der er mennesker ved hele ruten og der er virkelig opbakning til alle løbere. I år havde de fundet på at trykke fornavn på startnummeret, så jeg tror aldrig jeg har hørt mit navn råbt så mange gange. Der er orkestre, folk der spiller og danser på altanerne, folk med megafoner der råber de navne de når at se i farten, og en radiostation har taget opstilling nogle steder på ruten. Og der er mange danskere - både blandt løberne og blandt tilskuerne.

Jeg kigger på mit ur, da jeg passerer 42 km mærket og er på vej i mål, og det ser ikke ud som om jeg kommer under 3.50, men jeg forsøger at sætte tempoet op - når man oprindelige tidsplan ikke holdt vil jeg i det mindste forsøge at komme under de 3.50 (og jeg bliver glad da jeg senere ser på nettet at det lige er lykkes :tongue: ) - men jeg kan skyde skylden for minimum et par tabte minutter på tysk tv :tongue: Jeg fandt ud af at der også er fartholdere i Hamburg, for 3.45-ballonen overhalede mig efter 30 km - jeg forsøger at hænge på men det lykkes ikke. Jeg får min medalje og er glad for at jeg endnu engang har fået en stor oplevelse ud af et løb. Jeg vralter tilbage til hotellet, hvor jeg tager et langt karbad inden vi skal tjekke ud og tage toget hjem.

Hamburg marathon er virkelig anbefalelsesværdig; organisering af mange mennesker er noget, tyskerne er gode til, og tilskuerne er virkelig gode og talrige på hele ruten.

I dag er jeg øm - og går helst ikke for meget på trapper - men har det ellers fint. Forsiden af mine ankler har måttet lide lidt denne gang kan jeg mærke :devil: Jeg tror jeg skal i det nærmeste fitnesscenter og rulle lidt på en kondicykel og en tur i sauna senere i dag. Ømme ben får det trods alt bedre af at blive brugt - bare det ikke er for hårdt selvfølgelig, men det kan jeg også godt garantere at det bliver det heller ikke :laugh:

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Stort tillykke fra en af dine "anonyme" læsere.

Har ikke selv tid til at føre min log herinde, men synes det er interessant at følge med i dine overvejelser og erfaringer, hvor jeg henter masser af inspiration til min egen træning, som er målrettet Københavns marathon.

Mvh

Carsten

Link to comment
Share on other sites

Ja, eller i fartgruppe 6 ovre i Sparta om søndagen, hvor jeg lige begyndt at løbe med.

Nej, helt seriøst du kan da ikke nå at restituere ordentligt på de fire uger?

Selv regner jeg med at humpe omkring en to-tre uger efter Københavns marathon, hvor jeg også forsøger at lave PR.

Mvh

Carsten

Link to comment
Share on other sites

Ja, eller i fartgruppe 6 ovre i Sparta om søndagen, hvor jeg lige begyndt at løbe med.

Nej, helt seriøst du kan da ikke nå at restituere ordentligt på de fire uger?

Selv regner jeg med at humpe omkring en to-tre uger efter Københavns marathon, hvor jeg også forsøger at lave PR.

Mvh

Carsten

Ja altså nu er mit mål jo egentlig Swiss Alpine, som jo er et 78 km løb i alperne...og så har jeg en mistanke om at det godt kan svare sig at løbe nogle lange ture, og her er marathonløb jo oplagt med mindre man har den der helt specielle psyke, som det må kræve at løbe 45 km landevej alene...Men jeg ser lige hvordan det skrider frem med bentøjet, men jeg skal under alle omstændigheder have et marathon mere indenfor vesten inden Swiss Alpine i slut juli, og cph er så dejligt nemt, fordi jeg kan cykle til start... :tongue: På den ene eller anden måde må jeg jo forholde mig til at jeg har besluttet at løbe næsten en dobbelt marathon :dropjaw: - og guderne må vide hvorfor... :4crutches:

Link to comment
Share on other sites

Fik lige købt et par nye sko - Asics 2110 - på dourun.com, mens du svarede :bigsmile:

Ja, logikken er jo god nok. Skal man løbe så langt, så er det vel passende at løbe så lange ture som et marathon som træning.

Og så er det selvfølgelig smart at løbe Københavns Marathon, jeg er trods alt startet i Sparta om søndagen af samme grund:

Lange ture går bare lidt lettere, når der er selskab og udlagte væskedepoter.

Link to comment
Share on other sites

Træning tirsdag den 25. april

En kort og rolig tur i fitnesscentret:

cykel: 20 min

crosstrainer: 25 min

Gns puls: ingen :laugh: - meget stille og roligt...

Det var meget rart at få blødt benene op, men da jeg skulle i bad og havde set frem til en saunatur var den iskold - nedtur :mad: Det kan være jeg kan komme ud og lunte en tur i morgen; det er jo ved at være forår og jeg har fået nye løbesolbriller, der skal luftes :tongue:

Link to comment
Share on other sites

Træning tirsdag den 25. april

En kort og rolig tur i fitnesscentret:

cykel: 20 min

crosstrainer: 25 min

Gns puls: ingen - meget stille og roligt...

Det var meget rart at få blødt benene op, men da jeg skulle i bad og havde set frem til en saunatur var den iskold - nedtur Det kan være jeg kan komme ud og lunte en tur i morgen; det er jo ved at være forår og jeg har fået nye løbesolbriller, der skal luftes

Du ka' ikke holde dig i ro, hva'? :smile:

Flot kaempet i soendags. Hvor mange marathon loeb har du nu fået trampet dig igennem?

Link to comment
Share on other sites

Du ka' ikke holde dig i ro, hva'? :smile:

Flot kaempet i soendags. Hvor mange marathon loeb har du nu fået trampet dig igennem?

Nej det kan jeg ikke...det er også værst når man har siddet helt stille længe, så det er godt at få rørt sig lidt - der er ingen fare for at jeg kommer til at presse mig selv :tongue:

Det var mit 7. marathon i søndags.

Tak AF :bigsmile:

Edited by Mizzrasmussen
Link to comment
Share on other sites

Træning onsdag den 26. april

Luntetur:

40 min

Jeg løb uden ur - de data er jo helt ligegyldige eftersom det bare drejer sig om at få luntet lidt for at få ømheden ud af benene. Og det går da også mægtigt fremad med det :smile: Jeg var til massør i går, og det var virkelig tiltrængt - jeg kunne formentlig have ligget på den briks i flere timer... :tongue:

Link to comment
Share on other sites

Det var ikke så lidt :crazy: Så kan jeg godt forstå, at du vil i gang med ultraloeb eller triathlon for at få nye udfordringer...

Hvordan har dine knae og ankler det efter den lange loebetur?

Min knæ og ankler har det faktisk ok. Nu har jeg bare hyggeløbet for at restituere, men det ser ikke så slemt ud. Nu ser vi på cph marathon - jeg ville egentlig gerne at det lå 1-2 uger senere, men jeg kan ikke rigtig finde noget på det tidspunkt. Og cph er så dejligt nemt - jeg kan cykle til start :tongue: (og min massør ligger i nærheden af mål og han har reklameret med at holde åbent for gratis 5 minutters massage for sine kunder). Argumenterne for cph løber op :wink::tongue:

Link to comment
Share on other sites

Træning lørdag den 29. april

Cykling 3:

Tid: 52 min

Gns puls: 160

Maks: 182

Træning søndag den 30. april

Løb 1.15

Gns puls: 154

Træning mandag den 1. maj

Crosstrainer: 50 min

Steptrainer: 30 min

Gns puls: 155

Mave+lænd

Således de seneste dages træning :wink: Benene er ved at være oppe igen, og det er rigtig rart.

Waits - jeg kender godt Fjallræven-løbet, og det lyder superfedt. Jeg vidste nu ikke at der også var et af slagsen i DK. Jeg har talt med et par stykker, der skal op og løbe det i Sverige i år. Jeg tror nu jeg foreløbig holder mig til Schweiz som første ultraplan i år - så må vi se hvordan det kommer til at gå :tongue::superman:

Edited by Mizzrasmussen
Link to comment
Share on other sites

Hej Marianne,

Har med stor fornøjelse fulgt med i din log det sidste stykke tid, og nu tænkte jeg det er på tide lige at give mig selv til kende. Det er meget imponerende hvad du når at få præsteret mht. træningen. Dit indlæg fra hamburg marathon var god læsning. Håber der kommer et tilsvarende efter CPH hvis du stiller op. Kan kun sige jeg er fan :-)

Har læst du har et T6. Er det pengene værd?

Fortsat god fornøjelse med træningen

Hilsen

Thomas

Link to comment
Share on other sites

Hej Marianne,

Har med stor fornøjelse fulgt med i din log det sidste stykke tid, og nu tænkte jeg det er på tide lige at give mig selv til kende. Det er meget imponerende hvad du når at få præsteret mht. træningen. Dit indlæg fra hamburg marathon var god læsning. Håber der kommer et tilsvarende efter CPH hvis du stiller op. Kan kun sige jeg er fan :-)

Har læst du har et T6. Er det pengene værd?

Fortsat god fornøjelse med træningen

Hilsen

Thomas

Takker :blush::wub: og velkommen til :bigsmile:

Jeg synes T6 er pengene værd - uret fungerer i det store og hele upåklageligt (dog kunne jeg godt savne en lidt tydeligere markør af, hvornår foot pod'en er ved at være tom for batteri). Der er meget delte meninger om software til de forskellige ure, men i den sammenhæng vil jeg nok mene at Polars er lidt mere anvendelig. Suunto arbejder næsten med for store detaljeringsgrad og det bliver svært at danne sig et overblik. Men ellers er jeg glad for det. Nu har jeg dog lige et par uger, hvor jeg nyder at løbe uden distancemåler, der hele tiden sladrer om hvor langsomt det går :tongue: Sådan er det nok med den slags teknologi; man skal vænne sig til hvornår man med fordel kan tage en pause fra det.

Jeg satser bestemt på cph marathon - det er jo en god måde at få løbet en lang tur på :laugh:

Link to comment
Share on other sites

Træning tirsdag den 2. maj

Løb (tid) 1.12 m. indlagte trapper undervejs

Gns puls: 158

Som nævnt i sidste indlæg har jeg lige en pause fra distancemåleren - det er faktisk meget rart at slippe for den et stykke tid :laugh: Men den kommer snart på banen igen... :wink:

Jeg har tænkt at jeg nu udelukkende skal fokusere på distance - og helst meget af slagsen :crazy: Og jeg har en plan om at mine lange ture måske skal til at foregå med indlagt gåpauser for at vænne mig til at komme fra gående til løbende tilstand - også når jeg er træt. Jeg kan nok ikke forvente at løbe alle 78 km ved Swiss Alpine :sneaky2: Desuden kan jeg forestille mig at det bliver lettere at undgå at kvæste kroppen helt med alle de km på den måde.

Intervaltræning har ligget på is i noget tid på grund af diverse benproblemer - den skal ind igen men jeg tænker om det skal foregå som bakkeintervaller. Jeg skal alligevel løbe lidt bakker og så kan det måske kombineres med intervaltræningen. I kan godt høre at jeg planlægger at skulle løbe meget, så det er noget med at køre noget Lean Management på sin træningsplanlægning :laugh:

Input til min strategi modtages gerne fra andre Lean Managers :tongue:

Link to comment
Share on other sites

Da jeg trænede til en bjergbestigningsekspedition (Gasherbrum II, 8.035 m., vi nåede desværre kun op i 7.000 m., men det skyldtes snarere mangel på mod end form :dry: ) for to år siden trænede jeg også en del på trapper (på Riget) og bakker.

Søndermarken er overlegen til sidstnævnte i min optik, hvor man kan "lave" Valby Bakke to gange på en runde på godt et par kilometer. Jeg løb simpelthen ture på 15-25 kilometer i Søndermarken, hvilket i sagens natur er lidt kedeligt, så jeg lagde typisk 3-4 runder i Frederiksberg Have midt i passet, selv om der kun er en bakke derovre, som dog er stejlere end dem i Søndermarken.

Jeg er iøvrigt helt vildt nysgerrig: Hvordan er dit program egentlig? Er det blot et "forvokset" marathon-program med en faktor 1½-2? Eller hvordan griber man det an?

Nå, nu skal jeg en tur på Østerbro Stadion og løbe 10 Yassos á 3 minutter, burde være omklædt for ti minutter siden!

Mvh

Carsten

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share