Peters log


Augustinus
 Share

Recommended Posts

Amerikanere bliver testet på paratviden

Det er simpelthen for grelt det her. Der er vist ikke andet at gøre end at håbe på at det her klip er blevet redigeret uheldigt .. Meget uheldigt !

Helt ærligt, "nævn et land der starter med U?" den ligger da lige til højrebenet!!

http://www.dr.dk/P3/video/Youtube/20080925112300.htm

Haha den er nu meget sjov

Klip om JGK og FKP's indsats i Afghan 2002

klip1

klip1(fortsat) Edited by Augustinus
Link to comment
Share on other sites

Tirsdag

1,5 times styrketræning

Onsdag

- Forhindringsbane i SKYT og med våben. Hold-gennemførsel

- Lektioner i håndgemæng

- Orienteringslektioner. Udpegning af fjendes og egne positioner ved hhv. 6-cifret koordinat og kodet koordinat.

Torsdag

Idrætsdag

-4-5 km. orienteringsløb. Middelsvær/svær.

-Crossfit: 300

50 x reaktionsøvelse

50 x pushpress med 30 kg

50 x burbees

50 x pushups med laterals

50 x squat med 30 kg

50 x mavebøjninger

Yeah :devil:

Fra natten til mandag står den på Rex tur indtil torsdag i næste uge. Det bliver sweet! :4mewantfood:

I weekenden står den på klatrekursus med Arthur (Artorius) i Sverige :smile:

Grundlæggende klippeklatrekursus - 4.-5. oktober - Sverige

http://www.klatrecenter.dk/pdf/gkurplan.pdf

Arthurs log:

http://www.motion-online.dk/fora/index.php...ic=46675&hl=

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Fredag

Arthur og jeg tog en gammel pickup bil og kørte til Kullen i sverige med telt og primus. Starten på en rigtig hyggelige drengerøvstur, hvor der blev fortalt røvere og spist chokoladekiks og kanelgifler i store mængder :4mewantfood:

Lørdag

Så startede klatrekursus ved Christian Almer (klatrecenter.dk) en gammel nisse der vist havde været på kullen i lidt for lang tid. Professionel klatre igennem 16 år. Styr på sit kram, men noget af en særling. Og ikke nogen mester af pædagogik. Men fuck det, vi gik igang og klatrede op og ned af klipper hele lørdagen og søndagen. Inkl. førstemandsklatring.

Søndag

Vi havde klatret hele dagen i sverige så jeg var først sent hjemme og kom først sent ud på kasernen, hvor jeg lagde mig i sengen ca. kl 23 efter at jeg havde pakket alt mit grej så det var klar til den næste uges strabadser i form af rex-turen.

Mandag

Vi blev vækket ved råb og larm omkring kl 0330 om natten. "Ballonen er sprunget - der er brug for os nu!!" På med rygsækken og så ellers ned til appel hvor vi blev briefet af vores kaptajn (kompagnichefen). Inden vi kunne komme afsted skulle alt vores udrustning dog kontrolleres.

på denne måde:

post-8923-1223802299_thumb.jpg

Resten af mandagen gik med at gå rundt med rygsækken og lære forskellige teknikker. Vandpassage og pakning af karamel. Punktopklaring. Baghold. Områdeopklaring/eftersøgning i område. Bykamp - rensning af rum. Indtrængen i hus.

Vi havde fået udleveret én feltration der skulle holde ugen ud. En feltration består af én gang morgenmad,frokost og aftensmad og er beregnet til at holde en soldat kørende et døgn. Mig og min bodymakker rationerede meget fra start og taktikken lød som følger. Spis det kedligste først. Spis lidt de første dage og mere de sidste.

Så den første døgns ration bestod af 4 æbler, vi havde fundet, og 1 stk. rugbrød.

Vi rykkede i BSO og jeg havde vagten fra 2400-0100. Det var forbandet koldt at sidde der og stirre ud i natten med NVG/NOK og bare vente på at den time var overstået så man kunne krybe i posen igen.

Tirsdag

Tirsdag nat forskød vi til en lille landsby 10 km syd for slagelse. Vi blev indlogeret på et høloft på en bondegård og vagtordningen fortsatte. Om morgenen blev min gruppe sendt afsted til et "fjendligt" område ca. 5 km væk, hvor vi brugte det meste af dagen på at OBS'e (observere). Jeg lå i et levende hegn med resten af mit gevær-1 hold (Havn og Gerdes). Vi lå med vores rifler og observerede, igennem optikken, indgangen/porten til et industriområde, hvor vi senere skulle pågribe en "badguy". Vi havde sløringsnet over os og det må have virket godt. En hund og dens ejer gik forbi os på 1,5 meters afstand uden af lægge mærke til os.

Natten til onsdag angreb vi det samme industriområde og pågreb "the badguy"

Onsdag

Onsdag morgen forskød vi til ODO (overdagningsområde), hvor vi havde feltgudstjeneste. Selvom jeg er ateist, deltog jeg i gudstjenesten for at høre om feltpræstens funktion som er mere end bare at være præst i felten. Den præst der var ude hos os havde været i afghanistan og virket som en soldaterne altid kunne komme til for at tale med. Præsten stod også for at arrangere rampeceromonier m.m.

Vi gjorde os klar på nattens opgave som var baghold og angreb på en konvoj. Som fører for GV-1 og hold 1, dvs- halvdelen af 2.gruppe (ca. 8 mand) indøvede jeg hvordan vi skulle searche og springe de to køretøjer som var vores ansvar.

Onsdag nat forskød vi fra ODO. Vi gik og blev pludselig nødt til at lave en vandpassage af en større å (bredde ca. 10 m.) At stå der i nattemørket og kulden og tage alt sit tøg af for at påføre sig vådt og koldt regntøj var ikke noget der faldt i god jord hos delingen. Humøret var i bund for de fleste. Efter vandpassagen steg humøret da og vi kom videre til det punkt hvor vi skulle ligge i baghold. 3. GRP (gruppe) lå som varslingshold og meldte over radionen når kolonen var på vej og bekræftede at det var de rigtige køretøjer. 1.GRP lå og fungerede som LSV-hold (Let-støtte-våben/maskingevær). 1 GRP stoppede 1 og sidste køretøj i konvojen ved at fylde området så meget med ild at køretøjerne stod stille. Da 1.GRP's ild lagde sig sendte 1.GRP ligeledes lysgranater ind over område så 2.GRP, min gruppe, angrebsholdet kunne gå frem og searche køretøjerne. Vi gik frem på spredt orden og skød på køretøjerne så vi var sikre på at chaufførerne og passager var "døde". Bilerne blev searchet og alt mistænkeligt blev konfiskeret (samt cigaretter og mad :tongue: ). Vi tog ingen fanger.

Vi forskød hurtigt til næste pickup.

Torsdag morgen

Vi var blevet transporteret ud til en grusgrav hvor vores NK (premierløjtnant, næstkommanderende i kompagniet) stod for den sidste udfordring før vi kunne kalde os HUSAR'ere. Vi skulle igen af med alt tøjet og skifte til regntøj og gummisko. Det var en kold fornøjelse at stå nøgen under sit våde regntøj midt i oktober måned. En ellers flot morgen hvor solopgangen var i fuld gang. Nu skulle den have med alle de sidste krafter. På NK's ordre satte vi igang på denne forstørrede forhindringsbane i grusgraven. Vi løb alt hvad vi kunne og råbte kompagniets motto; "FREMDAD PÅ NY!!!!!" og svarede "HURTIG OG ADRÆT!!!!!!!!!!!!!!", kun afløst af et endnu højere råb; "FISSE, FISSE, FISSE!!!!"

Vi løb ned i bunden af grusgraven hvor der lå sorte gummiebåde parat. Vi padlede på livet løs over søen og løb videre hen til en lastbil, hvor vi kravlede op på taget. Her var der et tovværk udspændt over søen i ca. 5 meters højde. Man kommandokravlede ud til midten af søen og lod sig hænge i armene. Hvorefter man anmod om tilladelse til at blive husar: "HR. PREMIERLØJTNANT, MENING AUGUSTINUS ANMODER OM TILLADELSE TIL AT BLIVE HUSAR!!!!!!!! " - NK: "VÆRSGO!" og så sprang man ned i det kolde vand. Herefter løb vi alt hvad vi kunne op på toppen af en høj bakke hvor kompagnichefen stod med kompagniets fane. Da hele delingen var samlet ønskede han os tillykke med at vi nu var husarer. Vi åbnede de rexkasser vi underhele turen havde slæbt med i grupperne. I hver kasse lå der 2 flasker champagne og en sandsæk. Der blev råbt og skålet og resten af champagnet blev hældt i vores sergents hår.

Lørdag

Stod den på løbet mandehørm (www.mandehorm.dk). Jeg var deroppe med Jonas og Arthur, arthurs bror karl, og arthurs far. Løbet bestod af 12 km løb over i alt 40 forhindringer der for det meste bestod af en eller anden form for mudder. Jeg kom ind i omkring 1 time og 5 min og blev vist omkring nr. 60 ud af 1000 deltagere.

Efterfølgende blev Jonas, Arthur og jeg medlem af "De helvedes karles klub" der var tilstede på stævnepladsen.

Er du en Helvedes Karl?

Så stil op d. 11. okt. i Fredensborg og mærk suget i maven hvis du har det der skal til !!

Optagelsesprøve 1: Sluge ild

Optagelsesprøve 2: Få knækket en flise på maven.

Optagelsesprøve 3: Hoppe i glasskår

De helvedes karles klub af stifet af en everest bestiger, en jægersoldat og en læge. Se mere på www.bodydrug.dk

Edited by Augustinus
Link to comment
Share on other sites

Lyder fedt det hele :w00t: hvor så du at du blev ca. nummer 60? jeg har ikke kunne finde resultaterne nogle steder. Iøvrigt en meget fin tid, jeg må have set dig i mål området da jeg kom ind lidt efter :wink:

her er forresten nogle billeder

http://picasaweb.google.com/gudmandsphotos...meMandehRm2008#

Edited by Waits
Link to comment
Share on other sites

Lyder fedt det hele :w00t: hvor så du at du blev ca. nummer 60? jeg har ikke kunne finde resultaterne nogle steder. Iøvrigt en meget fin tid, jeg må have set dig i mål området da jeg kom ind lidt efter :wink:

her er forresten nogle billeder

http://picasaweb.google.com/gudmandsphotos...meMandehRm2008#

https://secure.onreg.com/onreg2/front/resultsmenu.php?id=597

Jeg kan se at jeg blev nr. 66 ud af ca. 1000 og mit hold blev nr. 8 ud af 236 hold. Hvad syntes du om løbet?

Link to comment
Share on other sites

https://secure.onreg.com/onreg2/front/resultsmenu.php?id=597

Jeg kan se at jeg blev nr. 66 ud af ca. 1000 og mit hold blev nr. 8 ud af 236 hold. Hvad syntes du om løbet?

Det var et meget hyggeligt løb, som jeg sikkert kommer til igen, og helst i bedre form. Der var dog et par ting der gjorde løbet mindre fedt

1) tidspunktet, man skal være der kl 10, det tager en time at komme dertil, og spiste altså morgenmad kl 8. Da jeg stod ved startstregen kl ca. 12 var jeg sulten og (grundet en fredagsbar) tørstig.

2) banen var for nem. Med undtagelse af der hvor der var reb, og måske de dele hvor man skulle under snore, så var der ikke meget der ikke kunne være en del af en normal løbetur. Der var ikke noget en kvinde der kan løbe 12 km ikke kunne have klaret. Jeg var aldrig i vand/mudder til over knæene. Jeg havde forventet det var mere ala http://www.toughguy.co.uk/

3) posebevaringen med ens ting kunne have lavet bedre logistisk

4) jeg kunne ikke blive, så måtte smutte lige efter badet = ingen øl, ingen barbecue

Men alt ialt synes jeg skam det var et meget fint løb.

Link to comment
Share on other sites

Hej, er målet stadigvæk at komme i frømandskorpset?
Det var et meget hyggeligt løb, som jeg sikkert kommer til igen, og helst i bedre form. Der var dog et par ting der gjorde løbet mindre fedt

1) tidspunktet, man skal være der kl 10, det tager en time at komme dertil, og spiste altså morgenmad kl 8. Da jeg stod ved startstregen kl ca. 12 var jeg sulten og (grundet en fredagsbar) tørstig.

2) banen var for nem. Med undtagelse af der hvor der var reb, og måske de dele hvor man skulle under snore, så var der ikke meget der ikke kunne være en del af en normal løbetur. Der var ikke noget en kvinde der kan løbe 12 km ikke kunne have klaret. Jeg var aldrig i vand/mudder til over knæene. Jeg havde forventet det var mere ala http://www.toughguy.co.uk/

3) posebevaringen med ens ting kunne have lavet bedre logistisk

4) jeg kunne ikke blive, så måtte smutte lige efter badet = ingen øl, ingen barbecue

Men alt ialt synes jeg skam det var et meget fint løb.

Shesper: Jeg må indrømme, at jeg i øjeblikket er lidt i syv sind. Motivationen er langt fra hvad den har været. Nogle dage er motivationen høj, men andre dage er den desværre helt væk. Nu tager jeg på sergentskole, og så må jeg tage stilling til det, til sommer næste gang der er ansøgningsfrist.

Overvejede du at søge frømandskorpset?

Waits: Det var ærgerligt at du gik glip af den gode mad. Men der var mange der forsvandt lige efter løbet, så der var halvtomt i teltet og langt de fleste var smuttet da standup-komikeren Dan Andersen kom lidt efter maden.

Ja løbsledelsen kunne godt have ladet sig inspirere lidt mere af toughguy. Der skulle også være nogle lignende norske og svenske løb. Er det noget du kender til?

Edited by Augustinus
Link to comment
Share on other sites

Mandag

1 times styrketræning med Arthur:

Bænk: 8 x 60,70,70 kg

Pullups: 3 x 8 @ BW

Dips: 3 x 8 @ BW

Military press: 3 x 8 @ 40 kg

Dødløft: 8 x 50,70,100 kg + 1 x 120 kg PR

Squat: 8 x 40,60,60 kg

BOR: 3 x 8 @ 40 kg

1 t 15 min. boksetræning:

Løb og fald ned øvelser

Sjipning

Boks på pads og sæk '

Skyggeboksning

Maveøvelser: træmand, cykling, med medicinbold

Walking pushups

Dips

Kast med medicinbold

Lunges

BOR

Tirsdag

7,5 km. "Løb"

Min krop ville ikke rigtig fungere. Jeg kunne ikke komme af med et sidestik og jeg havde ondt flere steder (læs skridtet... :blink: ) og jeg kunne ikke rigtig blive varm. Møg tur, men så var det godt at der var lidt god musik på iPod'en :smile:

Link to comment
Share on other sites

Shesper: Jeg må indrømme, at jeg i øjeblikket er lidt i syv sind. Motivationen er langt fra hvad den har været. Nogle dage er motivationen høj, men andre dage er den desværre helt væk. Nu tager jeg på sergentskole, og så må jeg tage stilling til det, til sommer næste gang der er ansøgningsfrist.

Overvejede du at søge frømandskorpset?

ja, men ved ik lige hvornår det skal være endnu .. men er egentligt rimeligt "hipt" på det lige nu, ellers var det meningen at jeg ville læse idræt på uni først og så tage den derfra.

har os tænkt meget over sirius patruljen, ved ik om det har/er været et emne for dig?

Link to comment
Share on other sites

ja, men ved ik lige hvornår det skal være endnu .. men er egentligt rimeligt "hipt" på det lige nu, ellers var det meningen at jeg ville læse idræt på uni først og så tage den derfra.

har os tænkt meget over sirius patruljen, ved ik om det har/er været et emne for dig?

Jo jeg har faktisk tænkt meget over det på det sidste. Det ville være et noget fredligere alternativ. Tror man ville kunne få nogle ekstremt fede oplevelser. Og nogle år på grønland man aldrig ville glemme.

Har du taget din værnepligt/HBU?

Link to comment
Share on other sites

Jo jeg har faktisk tænkt meget over det på det sidste. Det ville være et noget fredligere alternativ. Tror man ville kunne få nogle ekstremt fede oplevelser. Og nogle år på grønland man aldrig ville glemme.

Har du taget din værnepligt/HBU?

Nej, har ikke aftjent værnepligten (og heller ikke "HBU"?)

værnepligten bliver nok os kun aktuel for mig hvis jeg søger sirius, ellers så tror jeg at jeg springer den over.

Link to comment
Share on other sites

ja 2009, eller os 2013 hvis jeg tar universitetet først .. problemet er nok lidt at jeg har meget mere lyst til at tage i militæret frem for at skulle igang med at læse i 3år. Men på den anden side er jeg os klar over at hvis jeg kommer ind som frømand er det jo ikke et arbejde jeg kan/vil have resten af livet så vil gerne have en uddannelse og kunne "falde" tilbage på...

Link to comment
Share on other sites

Du kan jo også bare vente med at læse til du er færdig med at være frømand. Det var sådan jeg ville gøre. Søge ind som 20 årig og være inde i ca. 4 års tid. Og så begynde på uni som 24 årig. Så har man også tjent nogle penge, forhåbentligt faldet lidt til ro og desuden have en CU (forsvarets form for SU) at støtte sig til.

Link to comment
Share on other sites

ja det rigtigt men man har sikkert os vænnet sig til en dyrere livsstil, og så kan det være svært at skulle studere igen. Men ja kan sagtens se din pointe!

Hvad er det der CU for noget siger du?, har godt nok hørt om at man kan få løn under uddannelse hvis man har været i forsvaret, men troede man skulle have været der i meget længere tid så?

Link to comment
Share on other sites

ja det rigtigt men man har sikkert os vænnet sig til en dyrere livsstil, og så kan det være svært at skulle studere igen. Men ja kan sagtens se din pointe!

Hvad er det der CU for noget siger du?, har godt nok hørt om at man kan få løn under uddannelse hvis man har været i forsvaret, men troede man skulle have været der i meget længere tid så?

Ja du skal være inde i 33 mdr. før du begynder at optjene CU.

http://forsvaret.dk/FPT/fro/cu/Pages/default.aspx

Torsdag

Crossfit:

Five gone bad

3 runder af:

1 minut ved hver station af:

Thrusters med 25 kg

Pushups

Reaktionsøvelse

Sumo deadlift highpull

boxjumps

Imorgen tager Jonas, Thomas og jeg til Århus for at begive os ud på Århus Coastzone Challenge for anden gang.

Det bliver mit tredje adventure race i år og (heldigvis) det sidste i denne sæson. Jeg kan mærke, at det har været en lang sæson og ligesom sidste år er krafterne ved at være brugt op. Jeg glæder mig til en lang vinterperiode, hvor der ikke er nogen stævner, men hvor jeg istedet kan fokusere på en mere stabil løbe og styrketræning uden alle mulige mærkelige afbrydelser iform af forskellige løb og events.

Se mere på www.aacc.dk

Og holdets hjemmeside www.modtoppen.dk

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share