Motion i balance™


Henrik S.
 Share

Recommended Posts

Flot løbet Henrik.

Kom selv igennem på 1:37:00 rent. Hvilket er ny PR

Har aldrig løbet ruten før, og vil godt skrive under på at den er led.

Troede egentligt jeg havde styr på højdeprofilen. Men de lange bakker trak god nok tænder ud, hvilket nogle af mine mellemtiden vist også viser.

Desuden virkede det til at nogle løber havde valgt den forkerte start, for specielt på det sidste stykke var der mange der trak tempoet ned. Det kræver ekstra at løbende ekstra udenom for at komme forbi en lidt langsommere løber.

Jeg valgte at tage vand undervejs, men tænker faktisk i et camelback til maraton, da der er kaos ved vand depoterne med løbere der bare stopper op, eller går ud i en.

Men løber jeg næste år er jeg klogere på ruten, og måske også lidt hurtigere.

Men en personlig rekord på den rute er jeg rigtigt tilfreds med.

Sjovt nok var siden nede da jeg ville tjekke tid efter løbet, og jeg havde tændt garmin lidt for sent, så troede egentligt at jeg var over 1:40 hvilke jeg egentligt ville have været tilfreds med. Så fik en ekstra optur da jeg så min tid senere...

Link to comment
Share on other sites

Uge 16

Sikke en uge. Jeg kan måske ikke helt konkurrere med Kermits uge fra helvede for nylig, men den har godt nok været lidt slingrende. Det skyldes blandt andet en masse nye arbejdsopgaver, som det virkelig tager lang tid at sætte sig ind. Plus et besøg hos tandlægen, hvor jeg som bekendt går i fuld-skala angstmodus. Da ugen heldigvis er landet nogenlunde på benene, kan jeg tage det hele med et smil lige nu.

Mandag

Det blev til en kort joggingtur rundt om mosen. Mere var der absolut ike krudt til oven på søndagens forholdsvis intense og halvlange tur.

Tirsdag

Lidt længere jogging, omkring 12 km, men stadig i adstadigt tempo. Det slog mig, at jeg om søndagen egentlig havde løbet en halvmaraton i en pæn tid plus 3 km mere. Det kræver alligevel noget restitution.

Onsdag

Jeg forsøgte mig med en løbetur med nogle indlagte, korte tempopas. Hverken langt eller prangende, men benene begyndte så småt at få det bedre.

Torsdag

Ugens angstfyldte besøg hos tandlægen. Her tager jeg simpelthen farmakologien til hjælp og snupper en beroligende pille. Hysterisk? Måske, men det tager toppen af nervøsiteten, så jeg kommer af sted. Det tager så også toppen af alt det andet, så da jeg forsøgte mig med en løbetur om eftermiddagen, havde jeg fuldstændig eksede ben. Stærke sager.

Fredag

Medicinen var ude af kroppen, og der var igen lidt saft i stængerne. Så jeg klemte en 12 km ind omkring Østerbro ind i en travl arbejdsdag.

Lørdag

Morgenjogging omkring mosen. længden aner jeg ikke. I det hele taget har ugen været præget af, at jeg har slupper stopur og pulsur og gps ...

Søndag

... og det gjorde jeg også i dag, hvor den stod på B.T. Halvmarathon fra Lyngby til Nærum. Man kunne heller ikke se tider undervejs, så jeg løb udelukkende på fornemmelsen for kroppens reserver. Det gik sådan so-so med en tid på 1:28:16, der alligevel var en halvanden minuts tid hurtigere end til Nytårsløbet.

Det hører med i billedet, at ruten til B.T. Halvmarathon er langt hårdere, end jeg huskede den! Sidste år løb jeg den jo stille og roligt, og har derfor ikke lagt så meget mærke til det. Men altså den starter op ad Lyngby Hovedgade, tilbage til Lyngby. Derpå den laaange bakke op til Virum, ud af Virum og tilbage til Lyngby endnu engang. Så kommer Klampenborgvej-bakken, som er lang og sej. Og så slutter man for en god ordens skyld af med at løb på Grisestien op til Nærum, og den har et væld af små, hidsige stigninger. Inklusive et par stykker gennem en skov 1-2 km fra mål.

Det var sgu' godt nok en hård dag på kontoret! Men nu sjovt at løbe 100 procent på Gefühlen, for tiderne afspejler helt præcist min oplevelse af løbet. De 4 x 5 km blev løbet på hhv. 20:52, 20:40, 21:10 og 20:59, hvorefter jeg løb de sidste 1,1 km på 4:38. Tiderne er et fint billede på min oplevelse af, at jeg fik det virkelig hårdt fra 13-18. Og selv om det lyder som en sang fra de varme lande, så ville jeg mene, at man godt kan trække 1 til 2 minutter fra tiden i forhold til pandekageflade ruter. Ruten slutter højere, end den begynder. Og man kan ikke indhente den tid nedad, som man taber opad.

Men hey! Det var et fedt løb alligevel. Og tager man bakkerne og tallet på dåbsattesten med i betragtning, så kunne jeg sgu' ikke have gjort det meget bedre. Frem for alt står jeg langt bedre, end jeg gjorde på samme tidspunkt sidste år, hvor jeg måtte skifte helt ned til krybegear pga. et knæ, der drillede.

Så thumbs up herfra. Også til arrangørerne, der som sædvanlig havde gjort et godt job. Jeg var i mål halv et, kørte med retur til Lyngby kvart i et og hoppede på cyklen hjem. Det viste sig at være en super ide at cykle frem og tilbage til Lyngby, da det er med til at løsne benene lidt. Og vejret, ja, det kunne bare ikke være bedre. PERFEKT løbevejr. Dog lurer jeg på, om jeg skulle have drukket noget undervejs. Jeg drikker ikke noget på et halvmaraton, men forbløffende nok endte det faktisk med at blive lidt halvvarmt til sidst i løbet. Så dér skulle jeg måske have ændret strategi on the go ...

Summa summarum: Ugen er endt helt fint :4trumpet:

:1356: Super flot løbet og spændende løbsbeskrivelse. Føles næsten som i går, at jeg var der sidst men det er unævneligt mange år siden :blush: Mht vand så drak jeg aldrig før i tiden på halvmarathon og da jeg så forsøgte mig sidste år her i Århus, forstod jeg 100 % hvorfor. Keep up the real good work :hippy:

Link to comment
Share on other sites

Mandags MorgenSang™

I pagt med de udtrådte, men velsiddende gamle løbesko, lægger vi fra land i denne uge med Hall & Oates. Og de er jo præcis som et par hyggelige, gamle sko at at tage på. Ikke mindst med det her tilbagelænede nummer, der altid har været en af mine favoritter, når der har været brug for afslappede toner. Meget passende, når de næste dage ikke byder på andet end afslappet jogging.

Link to comment
Share on other sites

Drømmen lever stadig

Nu er der i hvert fald udsolgt til årets Jungfra Marathon, i øvrigt for 16. år i træk. Godt jeg fik sat mig på et startnummer i god tid. Med lidt lykke og lidt held bliver det måske i år, jeg skal traske forbi den sækkepibespillende schweizer, der står langs strækningen hvert år ...

post-52761-0-82187700-1366608507.png

post-52761-0-45998300-1366608515.jpg

Link to comment
Share on other sites

RIP Palle Lykke

Tænk, at Palle Lykke er død. Navnet siger nok ikke nogen noget som helst i dag. Og han havde også for længst indstillet cykelkarrieren, da jeg kørte cykelløb. Men dengang var han stadig 'et navn', der optrådte i den danske folkekultur og blandt cykelsportsinteresserede. Han vandt også hele 21 seksdagesløb, først med den langt ældre Kay Werner og senere med skiftende makkere. Det er Palle Lykke til højre på billedet. Ikke så mærkeligt, at han også blev kaldt for Babyface.

http://da.wikipedia.org/wiki/Palle_Lykke_Jensen

post-52761-0-42105500-1366611767.jpg

Link to comment
Share on other sites

Og der må spurtes :4trumpet:

... men det blev der nu ikke. Jeg fik kun lige slæbt mig over stregen. Og selv om det ser ud som om, at jeg fører feltet af gamle mænd an, så løb den hurtigste i min klasse (50-54 år) på 1:16 :crazy:

Så er det ingen skam at blive nummer 14 i sin klasse. Halvmaraton 1:16 er sgu' hurtigt, men han blev så også nummer 25 i det generelle klassement. Der er åbenbart en, der løber fra sin alder!

EDIT: Han er så også lige blevet strøget fra aldersgruppen, så vinderen blandt os gamle løb på 1:19, hvad der stadig er sindssygt flot.

post-52761-0-43607900-1366693115_thumb.j

Edited by Henrik S.
Link to comment
Share on other sites

Uge 17

Oops! I did it again. Som du måske husker, løb jeg halvmaraton nytårsftensdag, det såkaldte Änglamark løbet. Ugen efter fortsatte jeg træningen og fik de ondeste, ømme ben, så jeg knap kunne halte af sted. Det blev et kapløb med tiden at blive klar til den følgende weekends Frost Cup, men jeg nåede det lige på et hængende hår.

Og nu har jeg så gjort det igen. Efter sidste søndags halvmaraton har jeg endnu en gang fumlet rundt i en restitutionsuge, hvor jeg har gjort alle de forkerte ting. Denne gang har jeg imidlertid løbet for lidt, hvad der åbenbartogså kan hævne sig i form af sindssygt ømme lårbasser. Fy for den lede. Nå, here we go.

Mandag

En kort joggingtur rundt i nabolaget oven på søndagens halvmaraton. Det var ganske rart.

Tirsdag

På grund af alt muligt jobmæssigt relateret rod, fik jeg ikke løbet overhovedet. Jeg prøvede af al magt at få klemt en lille joggingtur ind sidst på eftermiddagen, og det havde nok været en rigtig god idé.

Onsdag

Onsdagen gik med en heldagstur til Jylland i forbindelse med arbejde. Så den dag vidste jeg på forhånd, at jeg ikke ville kunne løbe.

Torsdag

Jubii, tid til fællestræning. 14 km med 10 x 1000 m og 1 min. jogging imellem hvert af intervallerne. Ikke noget prangende tempo, omkring 4:20/km, og det gik egentlig fint fra starten. Da vi manglede en tredjedel, kunne jeg mærke, at jeg var ved at oparbejde de mest ømme lårbasser nord for Alperne.

Fredag

Om morgenen kunne jeg knap nok gå ned ad trappen, så egentlig er det meget godt gået, at jeg sidst på dagen fik jogget en tur på knap 12 km. Den var ikke nogen fornøjelse.

Lørdag

Med en fast overbevisning om, at det skulle løbes væk, nappede jeg endnu en joggingtur på knap 13 km. Det gik en lille smule bedre, men var sandt at sige heller ikke nogen fornøjelse,

Søndag

I dag gik det enndu en lille smule fremad, så jeg tog en lidt længere tur i lidt højere tempo og med nogle stykker indimellem, hvor jeg satte lidt mere fart på. Ved ikke hvor langt, måske en 15-17 km.

Det har godt nok været en balanceakt at få benene i gang igen uden at provokere den vilde ømhed i lårene. På den ene side var det vigtigt at få sat gang i systemet. På den anden side gjaldt det om ikke at forværre symptomerne. Og ja, jeg har fulgt med strækøvelser og foam rolling.

Den tricky del af bøvlet er, at jeg egentlig havde tænkt mig at løbe to 10 km motionsløb de to næste torsdage, hhv. 2. og 9. maj for at begynde at få distancen lidt ned og tempoet lidt op. Men nu ved jeg - endnu engang - ikke om jeg bliver helt frisk til det første. Det hele skyldes naturligvis, at jeg lod den halvmaraton 'sætte sig' hen over to dage helt uden løb og så derpå gik for hårdt til den. Det kan jeg jo sagten se nu, men det kan jeg ikke rigtig bruge til noget.

Så hvad filan gør jeg de kommende dage? Det må blive noget med easy jogging mandag og onsdag uppleret af lidt forsigtig tempotræning tirsdag og så håbe for det bedste. Så kan det være, at det lykkes alligevel. Nu er de to x 10 km tænkt som træning, men det er som bekendt også sjovest, når kroppen er klar.

Og hey! Det er sgu' luksusproblemer sammenlignet med slet ikke at kunne løbe :4trumpet::laugh:

Link to comment
Share on other sites

Note to self: Giv dig selv en uges restitution oven på et halvmaraton. Men husk for guds skyld at tage en lile joggingtur hver dag. Det må være læren oven på uge 17, hvis jeg lige skal opsummere. Jeg skal tage den med ro, men holde de gamle ben i gang.

Husk det så!

EDIT: Det er så sjovt at klikke ind på BTs netavis her til morgen og se præcis det samme bekræftet af et hold forskere. De kunne jo bare have spurgt mig :happy:http://www.bt.dk/kvinder.bt.dk/det-bedste-middel-mod-oemme-muskler

post-52761-0-29277900-1367211737.jpg

Edited by Henrik S.
Link to comment
Share on other sites

Hmm, nogle gange er timingen i tingene næsten for god til at være sand.

Jeg har som bekendt haft mit FW-medlemskab på standby i snart lang tid, og jeg savner det egentlig ikke. Der har imidlertid sneget sig en fornemmelse ind af, at jeg godt kunne trænge til bare en lille smule styrketræning til overkroppen. Jeg bliver lidt træt nede over lænden, den ene skulder øffer lidt, og sådan lidt andet assorteret. Det er absolut i småtingsafdelingen, og jeg har på fornemmelsen, at jeg vil kunne rette fint op på det med to x styrke om ugen.

Og det er nu en gang lettest for mig i et fitnesscenter. Så jeg har gået og tænkt, at det kunne være rart, hvis jeg bare kunne bruge den lokale FW på et minimum uden hold og alt det andet tingeltangel. Og minsandten kører de en kampagne lige nu, hvor man kan bruge ét center, minus holdtræning, for kun 149 kr. om måneden. Ja dak. Det var lige, hvad jeg havde brug for. Så nu har jeg reaktiveret og lægger to ugentlige besøg ind for at rette lidt op på sagerne.

God timing :bigsmile:

post-52761-0-39063800-1367247092_thumb.j

Link to comment
Share on other sites

Apropos reklame, så er det altid værd at se nogle eksempler fra reklamefilmens guldalder. Ikke mindst fra den legendariske instruktør Joe Sedelmaier, som havde sin helt egen stil. Det er godt nok mere originalt end stort set alt det junk, man ser i reklameblokkene i dag. Her desværre i en virkelig ringe VHS-kvalitet, men man får aligevel en fornemmelse af et forrygende håndværk:

Link to comment
Share on other sites

Go ahead, London ...

Af en eller anden grund har jeg fået det her chillout nummer på hjernen fra morgenstunden. Men det er da også et fantastisk nummer til sådan en solskinsmorgen, hvor livet ikke er så værst endda. Og så kan det være en hyldest til Bayern og Dortmund, der har banket spanierne og skal møde hinanden i, ja, London, nemlig på Wembley til finalen den 25. maj. Bayern med en samlet målscore på 0-7 mod Barcelona. Det er noget, selv en halvlunken fodboldinteresseret som undertegnede lægger mærke til.

Link to comment
Share on other sites

Maraton med et godt formål

Spændende initiativ. De interviewer blandt andet en spartaner (Karen Kjær), som både løb dette maraton og weekenden før i Boston. En modig kvinde, som efter at have oplevet bomberne på nært tager til Palæstina og gentager indsatsen ...

http://www.youtube.com/watch?v=N76hVFAyqic

Link to comment
Share on other sites

MINI City Løb

Minsandten om ikke de gamle ben blev nogenlunde friske med udgangen af sidste uge. Som tidligere skrevet, så kørte det egentlig meget godt igen søndag, Og mandag til onsdag har benene haft det fint. Jeg har bare ikke fået trænet ret meget. Samtidig har træningen været sådan noget venstrehåndsarbejde, fordi jobbet har slugt al opmærksomheden.

Sådan er det også nogle gange. Det blev til en joggingtur mandag. En noget længere tur tirsdag med nogle gode tempopas og igen en omgang jogging i går. Men det har været sådan lidt: "Nå ja, jeg skal da også lige huske at løbe." Når jeg først er kommet af sted, så er det gået fint og har været rigtig dejligt. Det har bare ikke fyldt så meget. Og det er nok meget sundt.

I aften følte jeg mig i hvert fald rimelig blank, da jeg hoppede på cyklen og racede ind til Christians Brygge for at løbe MINI City løb. Det blev til en meget sporadisk opvarmning, før jeg klemte mig ind i startboksen blandt de 1000 andre glade løbere, der skulle af sted på 10 km. Løberne på 5 km distancen var blevet sendt af sted en halv time tidligere og de fleste var for længst i mål.

Men af sted gik det klokken 19, og man må vist sige, at jeg på trods af den lidt åndsfraværende træning og optakt, efterhånden kan mit 4 km-tempo til fingerspidserne (tåspidserne?). Vi skulle to gange rundt på 5 km ruten med masser af skarpe sving, en bette bakken i form af den lange rampe op til Fisketorvet og endda et pænt stykke med særdeles ujævne brosten.

Men på plussiden løb alle i højt humør, og vejret var ganske vist køligt, men formidabelt at løbe i. Så ingen grund til klage. Og som sagt sidder tempoet åbenbart dybt i benene, for med hhv. 19:41 og 19:42 løbe jeg næsten præcis samme tid på de 2 x 5 km og endte med en officiel 10 km tid på 39:22, hvad jeg er fint tilfreds med.

Tiden dækker så over, at jeg lagde flot fra land, fandt et mere afdæmpet tempo for så at have den sædvanlige 'nedtur' omkring 6-7 km, hvorefter jeg fik samlet mig op, så der har været små variationer undervejs. Men ellers meget stabilt uden de helt store kriser undervejs. Så på næste torsdag løber jeg sgu' en 10 km mere.

De to 10 km løb er tænkt som overgangen fra de lidt længere distancer og over til de kortere ture. Jeg kunne stadig godt tænke mig at se, hvad jeg kan klemme en 5 km ned på. Sådan et par 10 km løb løfter tempoet lidt fra sidste uges halvmaraton. Så når den næste er i hus, venter der noget mere intensivt fartarbejde.

Over, Roger. Tilbage til studiet.

post-52761-0-02867300-1367528574_thumb.p

Link to comment
Share on other sites

He, he, jow tak. Jeg er egentlig også glædeligt overrasket over, at formen er bevaret nogenlunde, selv om jeg har haft tankerne alle mulige andre steder. Måske er der noget om det, John Lennon sagde: "Life is what happens to you, when you're busy making other plans." :happy:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share