Mera Peak, Himalaya Nepal, 6465 moh, oktober


Bjergtrold
 Share

Recommended Posts

16 timer siden, Tinapigen skrev:

Kære Bjergtrold,

Mange tak for hilsen i loggen! Her kæmpe hilsen retur!

Jeg glæder mig til at høre om DIN TUR! (- og ville ønske, at det var mig, der skulle til Nepal "lige om lidt".)

Dejligt at se, (og FLOT) at du får "kæmpet" dig igennem de "toughe forhindringer", der synes at lure overalt (mentale, som arbejdsmæssige, kropslige, logistik, vejr etc.)  og alligevel får trænet regelmæssigt og spist/drukket fornuftigt.

Det lyder dejligt med mere overblik og anskaffelse af "nyt grej" :wub:

Der er kommet så mange smarte og lækre ting!...og så kan det alligevel være svært (og tidskrævende) at finde og/eller vælge, det helt rigtige (farve, snit, tilgængelig i ens størrelse, pris, materiale, skal det matche ens allerede erhvervede ting, antal lommer/lynlåse, vægt...)

Har du modtaget en anbefalet pakke/udstyrsliste? Er der noget af udstyret du låner/lejer? Hvor meget skal du gå på gletcher/sne/is?

Ved du, hvor mange i skal af sted sammen (hvis det er en gruppe du rejser med)?

God strandhygge  og tak for lækkert musikindslag.

Tusind tak kære Tina :wub:

Ja og jeg kan se, at vi ofte har de samme udfordringer med ekstra pressede dage + sygemeldte kolleger. Men også, at vi trives med at lære nyt og udvikle os. Sådan som nu i de her ferie dage, så slår det mig, at jeg stiller forholdsvis simple krav til livet; være udhvilet, have mulighed for at røre mig og så kunne spise nogenlunde sundt = ofte god sammenhæng med søvn og lidt tid til planlægning. 

Ja og der er en pakkeliste + at jeg skeler meget til, hvad der fungerede godt sidste gang. Både pga de små fly og sherpaerne, så er der skarpe restriktioner på, hvor lidt vi må have med. Så alt er meget minimalistisk men selvfølgelig med fokus på sikkerhed. Der skal være en ekstra tør trøje + i det hele taget uld, dun og vindtæt til at kunne klare meget ekstreme forhold. Sidst var vi virkelig heldige på vej op mod high camp i 5800 m og de som gik mod toppen havde også super godt vejr. Jeg husker, at jeg gik på gletcheren i t-shirt + bukser selvfølgelig men altså bare arme og masser af solcreme. Men ligeså snart, at solen gik ned så faldt temperaturen jo meget voldsomt til omkring -20 grader og hvis det blæser på trekket, eller sner, så kan det være meget koldt og barskt. Fx er det også et krav, at vi har dobbeltforede plasticstøvler med/på. Almindelige vandrestøvler er ikke gode nok. 

Sidste gang gik vi reb og med steigeisen/isøkse op mod basecamp i 5400 m og så op mod de 5800 m næste dag. Og så mod toppen, hvor jeg så ikke gik med. I princippet kan der jo være mere sne på ruten, så at vi trækker i udstyret tidligere.  Jeg har en isøkse men har lejet steigeisen, klatresele og karabiner hos Kipling. Det fungerede super godt sidste gang og så ofte bruger jeg heller ikke de ting. Med mindre, at jeg selvfølgelig startede mit eget friluftsfirma. 

Og tror, at der er plads til 16 + sidst at jeg tjekkede, så var der en ledig plads. Det mærkelige er jo, at jeg er ekstrem introvert og hurtigt får nok af andre mennesker, men når jeg rejser på den måde, så hygger jeg mig meget. Tror, at det har noget at gøre med, at jeg får så meget frisk luft/motion og primært har fokus på min egen "overlevelse". Men har også altid på turene oplevet, at der er en kæmpe stor hjælpsomhed og tendens til at ville hjælpe hinanden igennem. 

Nå tusind tak for at spørge. Turen fylder rigtig meget i disse dage. Kan heldigvis genbruge meget fra sidst men både dagturs rygsæk, vandrestøvler og Merino uld trøjerne trængte til en udskiftning. Og så er der jo altid lidt af det løse. 

Nå dagens pas

Styrke

Dejligt funktionelt pas med træner S

Løb

Hechmann uge 12, dag 4

Temposkift; langsom jog vekslende med Ae2-3 i alt 42 minutter, syntes godt, at jeg kunne mærke gårsdagens pas, så holdt mig konservativt i langsomme/nye zoner. Stadigt et dejligt pas med masser af flow = helt magisk at være begyndt at få den følelse når jeg løber. I en lang periode, så har det ikke haft været sådan. 

Yoga

Hatha Sadhana med Becoming Balance 45 minutter med fokus på sidebøjninger

Well that's it. Planen egentlig at tage til stranden men lige nu har jeg mest lyst til eftermiddagslur. 

Det ene udelukker selvfølgelig ikke det andet. 

Ellers koffeinfri på dag 157, alkohol dag 5, har tilgengæld spist noget slik i dag. Har ikke tal på, hvornår jeg stoppede Netflix men har virkelig nydt at have brudt den lidt onde cirkel med altid at falde i søvn foran computeren. 

Dejlig dag til Jer derude :hippy: 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Træning d 12.8

Restitution

Kroppen var træt og jeg øjnede muligheden for rigtigt strandpas. Tog yoga måtten med men blev mest til læsning, hygge og kiggen ud over vandet. Havde taget masser af solcreme, faktor 30 på men ikke været opmærksom på øvre ryg, skuldre, som jeg har svært ved at nå selv. Blev derfor super forbrændt men mærkede det først henad aftentide, hvor jeg mødtes med tri veninde J til hygge og sushi på stranden = very nice. Blev dog koldt efterhånden som solen forsvandt for stranden og min rødglødende ryg gjorde det sikkert heller ikke bedre. 

Træning d 13.8

Løb

Hechmann dag 6 i 12.uge 5 x 4 min i AT/An1. Havde både solskoldningen, hvor jeg måtte skifte outfit flere gange for ikke at have noget på, der strammede/smertede og så sjældent tilfælde af mave, der bøvlede lidt. Og dertil nok også lidt akkumuleret træthed fra ugen. Anyhow optaget af at gennemføre, så nedjusterede til at løfte tempoet til 5.27 i stedet for 5. Det var tydeligt både på puls og vejrtrækning, at det var lettere end vanligt. Tvivler på, at det var lykkedes ellers. Dog også god erfaring, at jeg faktisk kan gennemføre pas og det også når jeg er uoplagt. Pushing through :hippy: som jeg tænker skal være mit nye motto her i de næste 2 mdr. Kan allerede mærke hverdagen , tidligt op med tog, travlhed, etc puste mig i nakken men vil fortsætte den gode træning. 

Yoga

Becoming balance dag hatha sadhana dag 5 med fokus på hoftemobilitet. Er virkelig fantastisk og en del af træningen, som jeg også vil gå langt for at få gennemført. 

Nå koffein rehab dag 159 og alkohol dag 7 - er gået i gang med at foodpreppe til ugen og vil nu også bage. Måske ikke den helt vilde action prægede lørdag aften, men hvis det er det, som skal til for at jeg kan lykkes med de ting med træning/mad, som jeg gerne vil, så fint med mig. 

Dejlig aften/weekend til boardet :hippy: 

I morgen vil jeg gerne nå endnu et Hechmann pas og så yoga. Har måske en forestilling om at få det gjort fra morgenstunden men nu får vi se. Er også tilmeldt Core & glutes (tidligere Bootylicious) kl 16 men nogle gange er det lidt meget med 3 timers sessionerne.

Edited by Bjergtrold
Link to comment
Share on other sites

Træning d 14.8

Løb

57 min, Hechmann dag 7 i uge 12, jog vekslende med aerob zone 1 og 2. Dejligt flowfyldt pas.

Yoga

Hatha Sadhana dag 6 med fokus på spinal twist - altså rygsøjle drejninger, lyder bare ikke så catchy. Anyhow super, super dejligt. 

Kan mærke, at det er det pas som jeg efterhånden vil gå allerlængst for at få gennemført men helst i kombination med noget af det andet. Forhåbentligt kunne det efterhånden være så tilgængeligt for mig, at jeg bare kunne smide mig herhjemme lige inden, at jeg skulle sove. 

Magtede ikke en times gymnahop og er i det hele taget blevet bevidst om, at jeg for at være maksimalt effektiv, ja at jeg ville få allermest ud af nogle udvalgte styrke øvelser, hvor jeg for alvor blev presset. Det bliver jeg ikke på core & glutes og Bodyfit. For uden et rack, så bliver det aldrig rigtig tungt i squat og bænkpres og det er svært at få kg nok på i dødløft.  Musklerne skal bare presses for at udvikle sig. Ved så ikke om jeg kan finde den diciplin men ville gerne prøve.

Vil prøve at komme tidligt i seng, så at jeg kan føle mig bare lidt udsovet i morgen tidlig.

Fik dog ikke bagt bananbrødet i går og det ville være virkelig godt at få tilberedt for nogle sunde mellemmåltider, inkl til toget.

Alt godt til Jer derude :hippy:  

Link to comment
Share on other sites

Træning d 15.8

Løb

Hechmann grundtræning uge 1 dag 1

40 minutters jog/Ae1

Yoga

Hatha Sadhana dag 7 45 min

Endte selvfølgelig med at sove for sent i går men god morgen alligevel og ok dag på job. Prioriterede at nå tog lidt i halv 4 i eftermiddags, lyttede til sleepcasts i toget hjem, dvs snorksov. Vil ikke påstå, at jeg var superoplagt da jeg ramte centret men var meget determineret og det var jo simpelthen FANTASTISK at få gennemført to dejlige pas på sådan en pendler mandag = proof of principle. Det er muligt. Men vil også sige, at jeg prioriterer at få mad og at det skal der til. 

Koffein rehab = 23 fulde uger = 161 dage og alkohol dag 9. 

Søde drømme til boardet. I morgen mere træning :hippy: 

Edited by Bjergtrold
Link to comment
Share on other sites

Træning d 16.8

Styrke

Dejligt PT pas med coach S

Yoga

Hatha Sadhana dag 8, 60 minutter inkl dejlig vejtrækningsøvelse til en start 

Ellers har jeg i dag i jobsammenhæng haft introduktion med Lasse Zäll der driver Stifinder-programmet, som jeg skal deltage i til næste år. Han er tidligere sportscoach/mentaltræner og ekstremt inspirerende. Forløbet lyder også i høj grad som en indre rejse og jeg føler mig overbevist om, at jeg også kommer til at lære ting, som jeg vil kunne tage med mig træningsmæssigt. Og måske er der i virkeligheden allerede træningsting, som jeg kunne bruge til at se på og forstå, hvad jeg lykkes og ikke lykkes med. 

Må i hvert fald erkende, at yogaen i høj grad er det "missing link", som jeg i en periode har haft manglet i forhold til at finde ro, fokus, stilhed, vejrtrækning, smidighed og det er vildt, så nemt det føles med den formel, som jeg har fundet lige nu, hvor jeg ruller måtten ud i FW og Becoming Balance programmerne er også vellykkede. Det er svært at beskrive, hvad der gør en praksis god og hvordan det andre gange bare føles slidsomt. Det skal på den ene side være tilgængeligt men alligevel så udfordrende, at kroppen mærker, at den har været i gang. 

Havde også pakket til løb og håbet på at kunne nå det før PT men alt i alt, så tror jeg, at det var godt med lidt restitution på løbesiden. Der bliver lejlighed igen i morgen. 

Søde drømme til boardet :hippy: 

Edited by Bjergtrold
Link to comment
Share on other sites

22 timer siden, Henrik S. skrev:

Lasse Zäll? Var han ikke en af de allerførste sportscoaches og mentaltrænere herhjemme? Han må egentlig være oppe i årene efterhånden. Lyder spændende, det der Stifiner.

Just præcis og virker nu stadig meget going strong, så glæder mig meget. Allerede i december workshop inkl med Arne Nielsson. 
Er allerede begyndt at tænke mere over, hvornår jeg lykkes og måske endnu vigtigere, hvornår jeg bliver slået/lader mig slå ud af kurs. Faktisk ofte noget med at ville være flink, ikke skille mig ud, frygte at blive betragtet som for anderledes. Og det er jo skørt for er absolut allerede anderledes men ofte på en måde, som nogen opfatter som inspirerende og dem der føler sig provokeret, er negative, fordømmende. Jamen dem behøver jeg jo slet ikke bekymre mig om. Så ja det her med i højere grad at stå op for mig selv og ikke lade mig presse til noget, hverken af en gruppe, min familie, eller enkeltpersoner, som vil have noget fra mig, som jeg ikke kan, skal eller vil give. Nej er jo faktisk en hel sætning. Meget tydeligt for mig, at jeg har kæmpet med disse ting altid men også, at noget ændrer sig i de her år. Ikke nødvendigvis sikkert, at det transformeres ud i instant succes men ligeså stille ser jeg ting ændre sig. Bare små ting som at få vædske nok, eller sikre, at jeg får nok protein, jamen det kræver et fokus, kræver tid og den tid skal og vil jeg finde og den er vigtigere end mange andre ting. Heldigvis frigjort fra Netflix, tv kigning nu og bruger ikke messenger tid på at kommunikere med klaphatte.

Nå det blev meget personligt og filosofisk men kan mærke, at det er den slags der bringer mig tættere på at nå mine mål inkl at komme i nærheden af min top i Himalaya.

Onsdag var jeg bare træt og sulten, så nul træning.

I går dejligt PT pas og efterfølgende hele 70 minutters hatha sadhana sekvens inkl vejrtrækningsøvelser og en masse afspænding men også med mere udfordrende balance øvelser. 
 

Har pakket til Hechmann jog 30 minutter og mere yoga + er startet med at registrere i MyFitnessPal igen. Ikke for total kalorietælling men for at tælle gram protein. 
 

Dejlig dag og snart weekend til boardet :hippy:

Og en lille dejlig opbyggelig sang!!!

Edited by Bjergtrold
Link to comment
Share on other sites

Hurtig update

Måtte i går erkende, at jeg helt sikkert har haft fået alt for lidt protein, alt for længe. Er jo pinligt og utjekket men ja altså lesson learned. No wonder, at jeg ofte har haft følt mig træt og uoplagt + meget sulten. Selvom, at jeg i går både fik protein shake (morgen) og Bresaola (frokost) så havde jeg kun nået halvdelen af dagens proteinindtag da jeg nåede hjem til aftensmaden. Så fik jeg tilgengæld masser af god kylling men en bedre fordeling havde sikkert givet noget energi til træningen, som jeg jo opgav. Flade batterier både i krop og iPhone. Orkede ikke at have linet op til yoga sekvens og så løbe tør.

Følte mig tilgengæld meget veltilpas ovenpå proteinindtaget inkl i morges, hvor min krop allerede virkede mindre puffy og mere muskuløs. Sikkert bare placebo men god fornemmelse og god energi til gode pas i dag.

Styrke

Egen træning

Dødløft

12 x 40 kg

10 x 50 kg

8 x 60 kg

6 x 70 kg

Squat

12 x 30 kg

10 x 40 kg

8 x  45 kg

6 x 50 kg

Hip thruster

12 x 50 kg

10 x 60 kg 

8 x 70 kg

6 x 80 kg

Pull down

12 + 10 x 35 dimser

8 + 6 x 40 dimser

DB chest press 4 x 10 gentagelser med 16 kg

Løb

Hechmann

Uge 1 dag 6 med 2 x 4 minutter i AT/An1 - 5 min/km, var ok men ikke helt med det overskud jeg havde håbet, 35 min i alt da jeg tog afjog via

Yoga

60 minutter hatha sadhana dag 10 med Becoming Balance app = very nice

Dejlig aften weekend til boardet :hippy:

 

Link to comment
Share on other sites

Træning d 21.8

Løb

Hechmann uge 1 dag 7 light = 30 min i jog, Ae1 og Ae2

Lidt presset på tid da jeg ville nå

Yoga

Hatha Sadhana dag 11 60 min

Styrke

1 times core & glutes = very nice 

Vi har mange indlagte hver uge med COVID og jeg har jo tidligere vist, at jeg bare rager til mig + er skrøbelig med min astma, så har fået lov til at få booster stik nr 2 lidt tidligere end planlagt = i morgen tidlig.  Det er jo desuden mere end 6 mdr siden, at jeg havde infektion sidst. Vaccine er selvfølgelig ikke garanti for ikke at blive syg men kunne forhåbentligt dæmpe ned. 
Med mindre, at jeg når løb i morgen tidlig, derfor lidt usikkert om der bliver nogen træning. Hjemme yoga måske en mulighed. Elsker, at det er blevet så nemt for gør mig virkelig godt. 
Dejlig start på ugen til boardet :hippy:

Link to comment
Share on other sites

22 timer siden, Gregers TF skrev:

Selvom der smutter en træning, så er det det da bedre at få det ekstra prik i en fart - selvom det ikke giver statsgaranti. Og super at du kunne få det fremrykket.

Yes tak og enig kære Gregers. Måske, at det bare ikke er dukket op endnu, eller også er det fordi, at har haft arbejdet helt i ro herhjemme. Har det i hvert fald nogenlunde lige nu. Lidt ømhed i armen og træthed men ikke den altfortærende almene utilpashed og knaldende hovedpine, som jeg husker fra de andre gange. Ved så ikke om det er godt eller skidt. Valgte under alle omstændigheder, at jeg ikke ville udfordre noget i dag men planlægger tilgengæld morgen jog i morgen. Det bliver en lang dag på job med eftermiddagsmøde og det kunne være skønt at starte aktivt ud. 

Træning d 22.8

Yoga

Hatha Sadhana dag 12 = 75 minutter med Becoming Balance app = very, very nice

Har i dag eksperimenteret med at spise Skyr. Det har tidligere haft drillet mave og det syntes jeg ikke, at det gjorde men smagen/konsistensen simpelthen for meget. Det bliver bare ikke mig. Tilgengæld fundet andre små gode proteinkilder. 

Havde video snak med bjergtrold C, som jeg kender helt tilbage fra turen til Stok Kangri i 2011 og som bliver roomie på Mera Peak turen = en masse snak om gear, formen og udfordringerne på vejen, som der nu er. Fik endnu flere gode bjergsommerfugle i maven og ja glæder mig :hippy: 

Fortsat dejlig aften til boardet :wub:

Link to comment
Share on other sites

15 timer siden, Bjergtrold skrev:

Har i dag eksperimenteret med at spise Skyr. Det har tidligere haft drillet mave og det syntes jeg ikke, at det gjorde men smagen/konsistensen simpelthen for meget.

Uha, jeg har fra tid til anden forsøgt mig med skyr, men det bliver ALDRIG mig. Det føles altså bare mærkeligt i munden på en eller anden måde, men er nok en tilvænningssag. Det skulle jo være sprængfyldt med protein.

Ellers spændende at følge med. Ved ikke, hvordan du bedømmer din indsats set 'indefra', men set 'udefra' virker det altså vanvittigt disciplineret. Den der bette gåtur i nogle bakker skal sgu nok blive godt. 

:beerchug:

Edited by Henrik S.
Link to comment
Share on other sites

Enig - jeg er også ret misundeligt på disciplinen her i loggen.

Det med skyr forstår jeg omvendt ikke. Jeg fråder sjældent under 500g dagligt og det sker ikke sjældent at jeg er over et kg. Jeg er ikke den store fan af de neutrale. Især ikke de økologiske, hvor smag og konsistens varierer en del. De kan sommetider være sært syrlige.
Nu skriver jeg skyr… det kan lige så tit være isk eller proteinyoghurt fra LIDL. Proteinindhold og konsistens er det samme, så der skelner jeg ikke ikke. Nogle af frugtvarianterne smager fantastisk med lidt små stykker 80% chokolade i, så der også er lidt at tygge på.
 

Link to comment
Share on other sites

På 23/8/2022 at 10:36 , Henrik S. skrev:

Uha, jeg har fra tid til anden forsøgt mig med skyr, men det bliver ALDRIG mig. Det føles altså bare mærkeligt i munden på en eller anden måde, men er nok en tilvænningssag. Det skulle jo være sprængfyldt med protein.

Lige netop præcist beskrevet med mærkelig følelse inde i munden :crazy:

På 23/8/2022 at 12:36 , Gregers TF skrev:

 Det med skyr forstår jeg omvendt ikke. Jeg fråder sjældent under 500g dagligt og det sker ikke sjældent at jeg er over et kg. Jeg er ikke den store fan af de neutrale. Især ikke de økologiske, hvor smag og konsistens varierer en del. De kan sommetider være sært syrlige.
Nu skriver jeg skyr… det kan lige så tit være isk eller proteinyoghurt fra LIDL. Proteinindhold og konsistens er det samme, så der skelner jeg ikke ikke. Nogle af frugtvarianterne smager fantastisk med lidt små stykker 80% chokolade i, så der også er lidt at tygge på.
 

Og god pointe med, at de kan være lidt forskellige. For mange år siden husker jeg en fra Cheasy med vanille, som simpelthen smagte af råcreme. Det var lækkert men de tog den ud af produktion. Måske der var lidt for meget dessert over den ernæringsmæssigt men det var jo førend, at My FitnessPal kunne løfte sløret for alt i mindste detalje. 

På 23/8/2022 at 10:36 , Henrik S. skrev:

 Ellers spændende at følge med. Ved ikke, hvordan du bedømmer din indsats set 'indefra', men set 'udefra' virker det altså vanvittigt disciplineret. Den der bette gåtur i nogle bakker skal sgu nok blive godt. 

:beerchug:

 

På 23/8/2022 at 12:36 , Gregers TF skrev:

Enig - jeg er også ret misundeligt på disciplinen her i loggen.
 

:wub::hippy: Og tusind tak begge, hvor er I søde. Det lunede på et tiltrængt tidspunkt tirsdag, hvor jeg havde slæbt mig i løb med rygsæk fra Gødstrup til Herning st. Ja og simpelthen ikke syntes, at det gik godt overhovedet + var bekymret for om jeg har haft været overmodig at tilmelde mig turen. Var mere og mere nede og gå og var absolut foruroliget over, at min form kunne være så dårlig og slet ikke syntes forbedret. Samlet set så løb jeg nok alligevel hurtigere end tidligere. Plus at det var dagen efter min vaccination og at luften ude over markerne nok var loadet med varme og støv pga høst.

I hvert fald så er jeg glad for min attitude/mit approach, hvor jeg er i højere grad end tidligere tænker "win or learn". Jo det havde været fedt, hvis jeg havde gennemskuet tidligere, at jeg fik for lidt protein og ikke havde haft travlt med at tabe muskelmasse, inkl have voldsomme crawings. Men bedre sent end aldrig og jeg kan jo se på instagram, at det er en udbredt problemstilling for mange og måske hos især midaldrende kvinder, som mig. Og også at vores hormonsammensætning + aftagende niveau gør styrketræningen ekstra vigtig.

Jeg har jo haft været optaget af cardio, dels pga Nepal men også dels fordi, at det i gamle dage i høj grad var en vigtig del af min træning. Og jeg er blevet meget bedre til at tænke, at jeg selvfølgelig træner med Nepal for øje men også er i en længerevarende proces, der handler om sundhed og velvære for  resten af mit liv.

Og er også netop blevet god til at se den frihed, som disciplin kan bringe med sig. Det er nemt at tænke i begrænsninger men fx mht alkohol, så er det jo super let, at jeg bare har besluttet mig for ikke at indtage det. Er meget inspireret af det her med, at alt hvad der koster mig min sindsro er for dyrt og så er det ligemeget, at jeg, sammenlignet med andre, måske kun har haft indtaget lidt vin indimellem. Det gør bare ikke noget godt for min hjerne, min søvn, mit sind, eller krop i det hele taget og så er det lettere at lade helt være.

Inklusive at reflektere over i hvilke situationer, at jeg får lyst til at "flygte" ind i den lille buzz. Er det fredag aften ovenpå en (alt for) travl uge, hvor jeg egentlig er trist over at være så fuldstændig smadret, at jeg ikke orker noget? Eller en sammenkomst, hvor jeg måske hellere skulle have haft sagt nej? Eller et arrangement, hvor jeg er bange for at blive set på som stiv og kedelig? Og disciplinen med at lade helt være med kaffe (dag 173) er jo det samme. Eller Netflix (dag ?). Eller sukker :hippy: 

Sidstnævnte er jeg så ikke rigtig færdig med lige i tiden. Særligt torsdag hvor jeg sørgede over miss Roberta = robot gulvasker, som trods indkøb af ny ladestation via eBay, forblev helt død og uopladelig :crybaby:Selvfølgelig kan jeg selv vaske gulvet men elskede når den lille robot omhyggeligt turede rundt og mit soveværelse duftede rent og friskt. Muligt, at jeg vil købe en ny men ikke lige nu og kan læse, at mange har haft det samme problem efter forholdsvis kort tid. 

Nå tilbage til træningen, så havde jeg jo lovet super coach S at styrketræne onsdag, så det blev en næsten komplet gentagelse af lørdagens program. Dog startede jeg lidt tungere i både squat og dødløft og bevægede mig højere op i Hip truster = 80 kg, 6 gentagelser til sidst. Bagefter 60 minutters hatha sadhana dag 13, 60 minutter. Forud for træningen 30 minutters powerwalk fra Århus havn og ud til FW, da jeg blev sat af af en kollega. Var træt da jeg skulle i gang, men fik det jo MEGA godt undervejs og særligt ovenpå yogaen, der kunne jeg næsten flyve.

I går fredag 30 minutters jog og havde også nået at tænke yoga. Da jeg så så, at finaleepisoden på hatha sadhana serien var 85 min, så endte jeg med at tage hjem i sofaen. Håber at nå det i dag ovenpå Hechmann intervaller = 2 x 5 min i At/An1, som jeg måske lægger i konservativt leje 5.27 men hvis benene føles gode 5 min/k. 

Guess that's it. Dejlig dag til Jer derude :hippy: 

Edited by Bjergtrold
Link to comment
Share on other sites

Træning d 27.8

Løb

Hechmann uge 2 dag 6

Hovedserie 2 x 5 min i AT/An1 + opv og afjog

Som jeg skrev i morges lidt usikker på hvor stærkt (langsomt), at jeg skulle løbe. Og kan egentlig mærke, at jeg er blevet lidt bange for følelsen, hvor kroppen ligesom siger stop. Så lagde konservativt ud i 5.27 og da det så gik fint, så snuppede jeg den næste i 5. 
Er så godt med det løftede tempo og vil prøve at nå lidt flere af løbe passene. 
 

Yoga

Hatha Sadhana dag 14 85 min

En masse dejlige vejrtrækningsøvelser til en start. Og super fin afslutning. Nu skal jeg finde en ny serie. Og gerne få gjort flere vejrtræknings øvelser. 
 

That’s it  :hippy:

Link to comment
Share on other sites

Træning d 28.8

Løb

Hechmann uge 2 dag 7 light, dvs 45 min i jog, Ae1 og Ae2. Omsider en dejlig fornemmelse af fart i fusserne og lå tættere på gamle zoner end længe.

Styrke

Dejligt funktionelt pas med super coach S. Vi fik desuden lagt træningsplan for de næste uger frem mod Nepal = godt for mig med struktur og faste aftaler. Skal så bare sørge for, at resten af træningen også er i faste rammer = aftaler med mig selv, for så er der så meget større sandsynlighed for, at det lykkes. 

Apropos, så havde jeg yoga måtten med men trængte ærlig talt til at komme hjem. 

Har en drøm om at komme tidligt i seng og inden da have gjort alt klart og pakket til i morgen tidlig. Og på den måde forhåbentligt komme tæt på de 8 timers søvn, hvor jeg klart fungerer bedst. Tilgengæld så bliver det en Ninja morgen med hurtigt op, i kort bad, ud af døren og så protein shake, the og make up på on the fly i toget. Nogle gange lever virkeligheden ikke op til mine intentioner men jeg har alligevel opdaget, at det at forberede mig og prøve at visualisere, hvad der skal til, ja at det øger sandsynligheden for, at jeg lykkes. 

Træningsplanen i morgen 40 min jog/Ae1 og så yoga :hippy: 

NB kan se, at jeg to gange ovenfor 2 gange omtaler det her med sandsynligheden for at lykkes med noget. Beklager gentagelsen for evt læsere men må sige noget om, hvad jeg er optaget af i tiden.

I dag koffein rehab dag 174, alkohol dag 22 og slik dag 1. Har spist noget chokolade men har besluttet mig for at give det med slik endnu et go. Det gik faktisk ret godt frem mod august måned, hvor ting så kollapsede lidt for mig på flere planer men håber nu at være så tilpas godt "back on track" og desuden så tæt på afgang, at jeg forhåbentligt kan finde ud af det. Har også markant mindre crawings nu, hvor jeg spiser mig mæt i protein. Stadig så er der en dag som i går noget ritual og noget super forkælelseshyggeligt over at købe en god avis, slik og dameblade. 

Well forkælelsen frem over skal være god sund mad og træning. 

Over and out :wub:

Link to comment
Share on other sites

Træning d 29.8

Løb

Hechmann uge 3 dag 1, 40 min jog/Ae1

Ligesom søndag udfordrede jeg det med zonerne lidt, dvs langsommere end gamle zoner men hurtigere end de nye. Anyhow en super dejlig og flowfyldt oplevelse.

Yoga 

Functional Hatha Flow med Becoming Balances' Daniel Rama, som jeg har haft de sidste mange klasser hos = en god blanding af elementer fra de tidligere hatha klasser og så spicet op med nogle mere funktionelle flow sekvenser, som er mega gode til at træne balance, koordination og som samtidigt giver en virkelig god følelse bagefter i kroppen. Manglede så de gode vejrtrækningsøvelser men muligt, at jeg skal finde tid til at træne dem på nogle andre tidspunkter. I princippet er det noget, som jeg burde kunne træne i toget og udnytte tiden der. I går fik jeg genoptaget meditation i toget og det er bare virkelig godt for mig. 

Interessant, at jeg jo havde det ekstremt godt bagefter og at det var helt lige meget, at kl var blevet næsten 20. Har haft sådan en mental barriere for, hvor sent, at jeg syntes, at jeg kunne være i træningscentret til og det er jo grundlæggende bare helt fjollet. 

Mere af den slags!!! Senere i dag Hechmann løb, PT og så forhåbentligt endnu et godt yoga pas. 

Stay strong derude :hippy: 

Link to comment
Share on other sites

Update

Lidt en roller coaster uge, hvor jeg tirsdag havde de bedste sessioner længe og så lige 3 dage uden træning. Initialt tiltrængt onsdag, hvor kroppen trængte til restitution og jeg trængte til at få ryddet ud herhjemme. Torsdag skulle jeg til eftermiddagsreception og havde fra morgenstunden indstillet mig på, at jeg ikke ville nå noget. Fredag pakket rygsæk til løb og yoga men havde akkumuleret for meget træthed i løbet af ugen og var træt helt ind til benet da jeg ramte Banegården. Fik for meget slik og chokolade i går aftes, så vågnede helt bombet i morges. Fik gennemført dagens pas og har det betydeligt bedre nu men hold op, hvor er det nogle gange svært at holde momentum. 

Træning tirsdag d 30.8

Løb

Hechmann uge 3, dag 2 med fokus på 10 min i Ae2-Ae3 og så 3 min i AT. Eksperimenterede igen med at løfte tempi og fik banket de 3 AT min af i 4.36 = meget lækkert. Friskt tempo selvfølgelig men ikke uoverkommeligt og det var mega fedt og en god følelse af fart i fusserne. 

Styrke

PT session med coach S, hvor jeg også følte mig stærk og godt tilpas

Yoga

60 min med Becoming balance = samme hatha funktionelle fusions flow ting som mandag

Træning lørdag d 3.9

Styrke

Endnu en dejlig session med coach S

Løb

Hechmann uge 3 dag 6 med fokus på 2 x 6 min i AT/An1 + opvarmning og aftog.

Jeg vidste godt, at jeg ikke kunne holde samme tempo som tirsdag men lagde ud i 5 min/km. Første runde gik ok. Hverken puls eller vejtrækning var helt off men det var jeg mentalt. Nogle gange er intervaller også et mindgame. Sjældent været så tæt på at give op. Kroppen føltes så tung. Så i stedet for at give op lagde jeg mig konservativt på 6 min/km for de sidste 6 min. Og det gik så fint. 

Yoga

Havde overvejet en live session i aften men ovenpå løb følte jeg mig virkelig topmotiveret, så tænkte, at det var fint at låne en måtte i centret og så blev det til samme 60 minutters sekvens, som de foregående dage = very very nice. Det er bare virkelig, virkelig nemt når jeg er i trænings tøjet og endda er godt varm og svedig. 

Lidt restitution er godt men de sidste dage ville jeg helt klart have haft bedre af lidt træning frem for en masse slik og chokolade. Må erkende, at jeg i høj grad prøver at bruge lækkerierne til at få forkælet mig selv men virker bare ikke særligt godt i det lange løb.

Heldigvis haft holdt fast i kaffe rehab dag 180 i dag og alkohol dag 28. Heller ikke set noget videre fjernsyn bortset fra mandag/tirsdag, hvor jeg så lidt fra Jægerkorps udsendelser på DR. 

I morgen til åbent hus på Gødstrup. Kender endnu ikke afgangstidspunkt da jeg skal køre med en kollega men ville virkelig gerne nå lidt træning inden. Med en stor risiko er jeg for træt når jeg kommer hjem. Må prøve at få lidt overblik over, hvornår at jeg kunne liste noget træning ind i den kommende uge. 

Dejlig weekend til boardet :hippy: 

Edited by Bjergtrold
Link to comment
Share on other sites

Træning d 4.9

Løb

30 min jog/Ae1/Ae2

Var oppe og afsted tidligt og i gang med pas på planlagte 50 min. Planer blev dog ændret undervejs, så at jeg var nødt til at tage hjem og gøre klar til togtur. Benene dog gode og fungerede fint i zoner et niveau under de gamle. 
 

Samtidigt et godt eksempel på, at det er muligt med tidligt løb. Forudsætter så “bare”, at jeg kommer tidligt i seng, sover godt og har nogenlunde styr på grej etc. Håber på noget yoga i aften og måske mere tidligt løb i morgen. 
 

Dejlig søndag her fra toget med smuk udsigt over Silkeborg søerne og Himmelbjerget 

:hippy: 

Link to comment
Share on other sites

Kort update

Travl træt uge, hvor træningsmængden har haft været ret begrænset. Sindssygt træt ovenpå åbent hus arrangementet søndag. 

0 dage mandag, onsdag og fredag. Til gengæld gode pas med coach S tirsdag og torsdag og tirsdag også den gode erkendelse af, at lidt ER bedre end ingenting. Ovenpå nogle energiske uger har jeg nogle gange svært ved at abstrahere fra planerne om 2-3 dobbelte pas med løb, styrke og yoga. Well og nogle gange er det jo ikke, hvad kroppen vil være med til. Eller hvad tiden tillader. Tirsdag joggede jeg over til PT og efterfølgende joggede jeg rundt til flere pakke udleveringssteder. Dvs ikke langt løbepas, eller hurtigt tempo. Men fik rørt mig og samtidigt hentet bla tynd dunfidus til Nepal.

Torsdag eftermiddag fik jeg Tyfus vaccination hos min astma læge, som samtidigt er tropemediciner og ved en masse også om bjerg/højdemedicin. Så masser af gode råd der og test af lungefunktion, som ligger fint. Vi talte også om, at jeg har en meget stor ydmyghed mht bjergturen og hvordan min krop vil reagere, inkl at jeg hidtil har haft en fornuftig dømmekraft mht at vende om/ikke gå højere op end min krop vil være med til. 

Vil til at træne det med vædske indtaget meget mere slavisk og det er i løbet af ugen gået forholdsvist meget bedre med ikke at spise slik/chokolade. Dog i går lidt slik og i dag lidt chokolade. 

Hoppede desuden på HBO Max torsdag for trængte til lidt hygge til al den sunde mad. Dog kun set Sherlock Holmes 1 afsnit og lidt af "House of the Dragon".

I dag endelig helt forrygende god træning. 

Løb

Hechmann uge 4 dag 6

Passet koncentreret om 3 x 5 minutter i AT/An1, hvor jeg ovenpå sidste uge jo var spændt på om jeg kunne holde de 5 min/km. Det gik heldigvis fint. Bliver lidt træt og forpustet og tør ikke presse den lige nu men dejligt, at det fungerede. Masser af god opvarmning og afjog i zoner tæt på de gamle. 

Styrke 

Assisted pull up med tynd blå elastik 

4x3 - tog flere i torsdags men tror stadig, at det sad i musklerne

Squat

40 kg x 12

45 kg x 10

50 kg x 8

55 kg x 6

60 kg x 6

Dødløft

60 kg x 12

65 kg x 10

70 kg x 8

75 kg x 6

Hip thruster

60 kg x 12

70 kg x 10

75 kg x 8

80 kg x 6

Atomic sit ups med 10 kg's vægtskive, som jeg flytter fra bryst til foran knæ

3 x 12

Back Extensions 

3 x 12

Således leg day og vigtigst, at jeg f.. elskede det. Masser af god musik i ørerne og så er der altså et eller andet ved de vægte, som gør mig lykkelig. Og det skal være tungt. 

I aften har jeg tilmeldt mig et online live yoga arrangement med min nuværende yndlingslærer Daniel Rama fra Becoming balance = så føles det mere forpligtende, end hvis jeg bare skulle vælge et program til et vilkårligt tidspunkt Og der er noget særligt over, at vi kommer til at være en masse mennesker, der følger den samme undervisning fra hele verden = absolut noget af det gode, som COVID krisen bragte med sig. 

I morgen håber jeg på endnu et Hechmann pas og mere styrketræning, som nok bør være overkrop for ikke at taxe benene fuldstændigt. Mere PT allerede mandag aften, hvor der nok er lidt DOMS men så må det være sådan.

Fortsat dejlig weekend og aften til boardet :hippy:  

 

Link to comment
Share on other sites

Træning d 10.9 fortsat 

Yoga

60 minutters live session med Danial Rama

Hatha funktionel fusion - very nice og forholdsvist nemt at komme på måtten trods tidspunktet kl 20 

Træning d 11.9

Løb

Hechmann uge 4 dag 7 i alt 60 min i zonerne jog, Ae1 og Ae2 

Styrke

Overkrops pas med lidt blandet stuff, hvor jeg udfordrede mig selv. 

Det skal være tungt når det er med vægt. Tror at jeg skal være lidt obs på det i mine PT sessioner = at det ikke bliver for nemt. Jeg skal være presset og er stærkere end man lige forestiller sig. 

Når jeg funktioneller rundt i TRX på et ben og med KB i hænderne, så er det noget andet men i de mere klassiske øvelser, så skal det være tungt.

Virkelig træt nu og det bliver ikke til yoga. Planen i morgen forhåbentligt at nå løb før PT pas kl 18

Dejlig uge til boardet :hippy: 

Link to comment
Share on other sites

Træning d 12.9

Styrke

Power pas med super coach S inkl Walking Lounges, som jeg stadig kan mærke.

Godt brændt af ovenpå weekenden så ok, at jeg ikke nåede løb. 
 

I går havde jeg pakket til Hechmann løb men var umådelig træt og sulten da jeg landede i Århus + bagud med job opgaver, så blev en restitutionsdag. Ligeså håbefuld i dag. Det er kun 40 min i jog vekslende med Ae2. Vil virkelig gerne nå det. 
 

Ellers nået til koffein rehab dag 191 og alkohol rehab dag 38. Har set lidt HBO og også spist lidt slik og chokolade men tror, at det er sådan det er lige nu.

Måske pga mørket, eller de tidlige morgener, eller travlhed don’t know - men any how lyst til kaffe og i morges kunne jeg næsten smage det og genkalde mig lyksaligheden når koffeinet rammer hjernen. Well i denne periode bliver jeg ved men stadig indstillet på at bruge koffein som hemmeligt våben på bjerg. 
 

Sjovt nok kunne jeg også forleden næsten smage sådan et glas Chardonnay på tungen i forbindelse med, at jeg lavede en aftale med god ven.  Til gengæld faktisk indstillet på at forblive væk fra alkohol af mange grunde. 
 

på Instagram følger jeg en ung kvinde Emma som på sigt har kurs mod Mt Everest og netop nu bevæger sig rundt i Nepal og nogle af de steder, som jeg skal besøge lige om lidt; Katmandu, Lukla, Namche Bazaar, Tengboche klostret mv mv. Lige i starten af deres tur en del regn og tåge men forleden var det klaret op med blå himmel og hvide sneklædte bjerge. Dejligt at vide, at jeg er på vej mod det eventyr = også værd at arbejde for, som fx at huske at nyde min Earl Grey the. 
 

Nå dejlig dag til Jer derude :hippy:

Link to comment
Share on other sites

På 14/9/2022 at 09:36 , Henrik S. skrev:

Jamen, hold da kæft, det ER jo lige om lidt. Gisp. Har sommerfuglene meldt sig i mavsen?

Thx superløber ja flyver til Kathmandu over Istanbul om 4 (!!) uger og havde i hvert fald en drøm for nylig, hvor jeg havde flere boarding kort, som var blevet væk, så mærker absolut, hvordan at rejsefeberen har mere og mere tag i mig. Omvendt så har jeg jo haft været nødt til at forberede mig rigtig længe mht udstyr og alle de små deltaljer, så på den måde føler jeg mig rolig.

Positivt, at jeg på det seneste har haft set gode tegn til at fx konditionen er blevet bedre, så håb forude. 

På 14/9/2022 at 06:58 , Bjergtrold skrev:

 

 Ligeså håbefuld i dag. Det er kun 40 min i jog vekslende med Ae2. Vil virkelig gerne nå det. 
 

Well blev så endnu en 0 dag onsdag pga en meget lang arbejdsdag. Dog meget tilfreds med alt hvad jeg nåede og hyggede mig egentlig med at få det sidste arbejde gjort da jeg var hjemme i Århus igen. 

Jeg kørte hjem med en kollega som først fornylig er begyndt at køre langt og havde brug for, at jeg bare passede mig selv. Så hørte endnu nogle gode afsnit af det med afholdenhed/misbrug og hvordan, at det er så altafgørende at have gode metoder til at skærme/beskytte sig selv, "cope" med forstyrrelser og vel i virkeligheden også det med at have grænser i forhold til andre mennesker. Well ikke altid min stærke side og en stor del af mit arbejdsliv handler jo faktisk også om at kunne rumme andre menneskers sorg, krise, vrede. Anyhow super spændende at høre om, hvor stor betydning det har, inkl at kunne lære at gøre noget andet end stimulanser når sindet kører op. Min go-to ting har oftere været slik og chokolade, frem for alkohol. Men kan mærke, at de ting jeg lærer af at være holdt helt op med at drikke alkohol og søge viden/fællesskab omkring det, ja at det smitter meget af på de andre ting. Og at jeg faktisk også i højere grad sætter grænser for andre mennesker og fx helt er holdt op med at mødes/snakke med folk, hvis det ikke føles rigtigt indeni. 

Har downloadet "Welltory" app som kigger super meget på hjerteslags variabilitet og på den måde kommer med bud på graden af energi, stress og sundhed. Det kan lyde noget fluffy men app'n linker til en masse viden. Ja og efter at have testet den hen over de sidste døgn, så kan jeg faktisk mærke, at den kan blive et mega godt redskab til det her med at have endnu mere fokus på den gode søvn, meditation, yoga etc og gør det lettere at afstå fra de ting, der forstyrrer søvnen, som fx store mængder sukker før sengetid. Overordnet melder den ud, at min generelle helbredstilstand er god og især efter et par dage med nok søvn, så er stress niveau også ret tilpas - MEN hele tiden så gør den opmærksom på, at jeg ser ud til at bruge mere energi, end jeg har og det passer super godt med den samlede følelse, som jeg ofte har, af at være presset/bagud på point. 

Nå lidt træning er det også blevet til 

Træning torsdag d 15.9

Løb

Hechmann uge 5 dag 4

15 jog-Ae1

10 Ae2-3

10 jog

10 Ae2-3

10 jog-Ae1

Gennemførte passet i zoner 1 niveau under de gamle zoner. Således jogge tempo omkring 6.40, Ae1 mellem 6.40 og 6 min/km,  Ae2 mellem 6 og 5.27 min/km og Ae3 mellem 5.27 og lige under 5 min/km.

Først og fremmest en pragtfuld flow følelse, hvor det føltes som år siden, at løb føltes så rart og komfortabelt og det også med lidt fart i fusserne :hippy: 

Træning fredag d 16.9

Løb

Hechmann oplægget 30 minutters løb og havde egentlig pakket inkl med yoga måtten. Havde så også nogle ærinder som skulle ordnes og kunne pludselig ikke finde ud af, hvad jeg skulle gøre først etc etc. Well så endte med at tage løbetøjet på og jogge rundt til de forskellige ting og det blev så lige under 30 minutter. Stadig en god løsning.

Tilbragte aftenen på sofaen med at se de tilgængelige afsnit af "House of the Dragon", som jeg indrømmer, at jeg er blevet hooket på. 

Træning lørdag d 17.9

Løb

Hechmann uge 5 dag 6 = interval dag 

:hippy::sun::wub: I dag lykkedes det mig så at løbe hovedserien på 3 x 3 min i 4.36 tempo = absolut fremgang. Ikke vildt presset på vejrtrækning eller benene men stadig den lidt lurende angst for at kroppen pludselig siger stop, som har haft præget mig siden COVID og som jeg selvfølgelig frygter pludselig rammer mig på vej op til et eller andet pas. Well nu skal jeg jo ikke løbe rundt i Nepal og reserven føles absolut større nu. 

Styrke

1 times dejlig PT

Yoga

45 minutter hatha sadhana dag 1 med Becoming Balance, som jeg er startet forfra på og virkelig VIRKELIG håber, at jeg kunne trille igennem de næste 4 uger. Det bliver nok svært at dyrke yoga i Nepal men ville ikke gøre noget, at udgangspunktet var så godt som muligt. Syntes allerede, at jeg mærkede fremgang sammenlignet med første gang jeg startede på programmet for nogle måneder siden.

Well guess that´s it. I morgen en svømme aftale men ville virkelig gerne nå løb og yoga inden og måske også noget egen styrke men så begynder det selvfølgelig også at optage nogle timer. 

Nu bare husalfeprojekter og velfortjent afslapning.

:hippy:Dejlig weekend til boardet 

 

Link to comment
Share on other sites

Træning d 18.9

Løb

Hechmann uge 5 dag 7 light dvs halvt program 43 min i alt i zonerne jog, Ae1 og Ae2

Et pas som jo, sammenlignet med i går, skal føles let og overkommeligt og det gør det også nu, men er ikke så længe siden, at det stadig krævede en del af mig.

Styrke

Tung leg day - ikke mange øvelser men hvert eneste løft krævede virkelig noget. Well det er det der giver noget i sidste ende.

Squat 

42.5 kg x 12

45 kg x 10

50 kg x 8

60 kg x 6

Dødløft

60 kg x 12

65 kg x 10

70 kg x 8

75 kg x 6

Hip thruster

60 kg x 12

70 kg x 10

80 kg x 8

90 kg x 6

Yoga 

45 min's hatha sadhana dag 2 = very nice 

Svøm blev aflyst pga sygdom men er også sådan lidt forbeholden overfor det kolde vand i tiden. 

Tænker, at det bliver mere husalfe sysler og skal prøve ikke at sove ligeså lang eftermiddagslur som i går eftermiddags. TIlgengæld så var Welltory app omsider tilfreds med mit energi niveau i går aftes, så siger nok noget om, at det var tiltrængt. 

Fortsat dejlig søndag til boardet :hippy:

 

Link to comment
Share on other sites

  • Bjergtrold changed the title to Mera Peak, Himalaya Nepal, 6465 moh, oktober

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share