Change of plans -> It´s all about the BIKES!


Elkjærmark
 Share

Recommended Posts

Ja, der er godt nok lækkert. Ikke at bakker i den størrelse "er mig" men man er altså et skarn at være i Vejle uden cykel :nono:

Den fejl vil jeg prøve ikke at gentage hvis jeg skulle komme på de kanter igen.

For en fladlandssjællander er det ret syret at gå nede i byen og se op på skrænter med både skov og huse. Og når man lige var kommet inspireret ud fra cykelmesse, så var det altså virkelig nitten ikke at have en cykel ved hånden.

Hyggeligt at hilse på og tak for liftet :smile:

Link to comment
Share on other sites

Teknik teknik teknik.....

Søndag er lig med svømmetræning med tri-klubben, og selvom det lykkedes mig at falde i søvn på sofaen kort tid inden afgang, fik jeg alligevel fundet motivationen frem og fik et rigtig godt svømmepas i hus.

Formanden for klubben, som også fungere som svømmetræner, stod udelukkende på kanten i dag, så jeg fik en masse gode pointers og teknikøvelser med på vejen. Ikke alle øvelser kørte lige godt i dag, men nu har jeg i hvert fald en masse at arbejde med hvilket er FEDT!

Rent distance mæssigt aner jeg ikke hvor langt jeg fik svømmet i dag. Jeg mistede nemlig fuldstændig overblikket da fokus først blev sat på teknikken. Men pyt, det er jo fuldstændigt ligegyldigt til en træning som i dag :wink:

Link to comment
Share on other sites

Efter søndagens svømmepas var mit hoved helt fyldt op med teknik. Jeg følte derfor at det var nødvendigt at komme afsted her til morgen, hvis ikke jeg skulle gå hen og glemme essensen og finesserne ved hver enkelt øvelse.

Motivationen var nu også helt i top. Jeg fik nemlig godt med ros fra træneren i går, og eftersom det ikke ligefrem er noget han strøer om sig med, så følte jeg mig nærmest svævende :smile:

Dagens træning:

400 m. opvarmning

100 m. catch med fokus på høje albuer

100 m. fri

100 m. en-arms crawl (gosh hvor er det svært at holde balancen)

100 m. fri

100 m. ramme venstre balle m. højre arm og omvendt (weird øvelse)

100 m. fri

200 m. crawl (25 m. med korte armtag - 25 m. med lange armtag)

400 m. crawl m. pool boy

400 m. crawl u. hjælpemidler

I alt: 2000 m :devil:

Alt i alt et skidegodt træningspas med god vandfornemmelse :4thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Øhhh hvad går denne øvelse ud på? Og kan du prøve at forklare hvad det er du gør?

Nu er jeg lidt en nød til alle de der svømmeudtryk, men jeg skal nok forsøge at forklare alligevel.

Øvelsen handler om at træne rotation og ikke mindst balance. Mens du laver dit crawltag med højre hånd, ligger venstre helt udstrakt fremme i vandet. Inden du hiver højre arm op af vandet, giver du så lige armen en smule bagud-rotation og klapper dig selv på venstre balle.

Det samme gøres med venstre hånd - bare modsat :wink:

Håber at det giver mening.....

Link to comment
Share on other sites

Jeg glæder mig virkelig, til du når om på "næste side" af din log, så det ikke er Linse, der fylder hele skærmen, når man klikker ind på den. Det er ikke 100 procent work-safe :w00t:

EDIT: Det blev så et nærmest profetisk indlæg :cool:

Edited by Henrik S.
Link to comment
Share on other sites

Jeg glæder mig virkelig, til du når om på "næste side" af din log, så det ikke er Linse, der fylder hele skærmen, når man klikker ind på den. Det er ikke 100 procent work-safe

EDIT: Det blev så et nærmest profetisk indlæg

LOL :laugh: :laugh:

Jeg må også selv erkende at hende Linse generer mit øje (og thank god at der ikke var lyd på) så TAK fordi du fik hende skubbet lidt i baggrunden :cool:

Edited by Elkjærmark
Link to comment
Share on other sites

PMS når det er værst

Normalt omhandler min log primært om min sport, og eftersom dette site hedder motion-online er det sådan set meget godt ramt. I dag var det dog ikke sporten der fyldte mest. Næ nej, det var en lille kvindelig ting der populært kaldes PMS.

Dagen startede ellers godt med et lækkert svømmepas, men i det sekund jeg trådte ind af døren på job vendte det 180 grader. Allerede inden jeg havde fået min morgenkaffe lå de første 3 problemstillinger på mit bord, og så gik det ellers slag i slag :sneaky2:

Da vi sad til frokostpausen og små sludrede lidt, spurgte min kollega mig: Jannie, har du haft en elendig weekend eller hva? Hvortil jeg svarede: Nej, egentlig ikke, jeg har bare det røde :devil: :devil: :devil:

Nå, nok om mine kvindelige issues - lidt træning hjælper nemlig altid....

Efter job smuttede jeg derfor i centret for at træne lidt BB, samt undervise i spin x 2.

BB - week 5

Squat

5 @ 20kg

5 @ 27,5kg

5 @ 30kg

5 @ 35kg

5 @ 37,5kg

Dødløft

15 @ 45 kg

Bænk

5 @ 20 kg

5 @ 25 kg

5 @ 25 kg

5 @ 27,5 kg

5 @ 27,5 kg

Synes at min bænk står lidt stille.....

Chins

4 x 12 @ BW + 20 kg hjælp

Hypers

4 x 12 @ BW

Mave/core

Det sædvanlige

Derefter 2 spinningtimer som så nogenlunde således ud:

Time 1

Tid: 52 min

Gns. puls: 84%

Time 2

Tid: 43 min

Gns. puls: 80%

Nu er jeg lidt små flad. Det koster på energi kontoen, når man går og er monster gnaven en hel dag..... :devil:

Link to comment
Share on other sites

Jeg må hellere se at få postet lidt i loggen, så jeg kan få ham det fede læs væk fra min mainpage. Først Linse og så ham der.... Næste gang nogen poster et billede min log, skal det altså være noget der er værd at se på. Please :tongue:

Humøret har været væsentlig bedre i dag, selvom starten på dagen ikke var den bedste. Jeg lagde nemlig ud med at vælte et fyldt krus med kaffe ud over mit skrivebord og telefon. Flot Jannie :mad: Havde det været sket i går var jeg sprunget i luften, men i dag havde jeg da heldigvis overskud nok til at grine lidt af hændelsen.....

Efter job havde jeg en spinning-date med en af mine bedste venner, Jesper. Jesper underviser i spinning hos FitnessDK, så vi mødtes derovre og lagde ud med en time i sadlen.

Mine ben var rent ud sagt elendige, og jeg havde ualmindelig svært ved at komme over 80% af max. Så selvom Jesper kørte en rigtig fed time med masser af lækkert musik, formåede jeg alligevel langt fra at brænde igennem. Faktisk valgte jeg forholdsvis hurtigt at køre timen som en form for restitutionstime, da der ikke var nogen grund til at udpine benene mere end højest nødvendigt.

Tid: 50 min

Gns. puls: 74% af max

Efter et hurtigt bad teamede vi op igen, fandt en café og fik lidt aftensmad. Mit valg faldt på den klassiske café burger, og for en sjælden gangs skyld blev jeg ikke skuffet. Nøj hvor den smagte godt :smile: :smile:

Link to comment
Share on other sites

Så gerne. Det kunne jo være Ronaldo, der var så flink at tabe i går i Parken

That´s more like it :4thumbup:

Morgen svømning

Selvom det blev lidt sent før jeg kom til køjs i går (skulle lige have armene ned efter fodboldkampen), så fik jeg alligevel hevet mig selv ud af sengen tids nok til at komme afsted til svømning her til morgen.

Programmet i dag blev en kopi af mandagens - bare gennemført med lidt tungere overkrop.

I alt: 2000 m med masser af teknik undervejs.

Ellers kan jeg berette om et helt fantastisk morgenhumør :smile: Og det endda til trods for at min arbejdsdag startede med masser af forsinkelser og andet bøvl.

Det blir en go dag :4thumbup:

Link to comment
Share on other sites

MOL, I´ve been hiding something for you :blush:

Men nu kan jeg simpelthen ikke holde tæt længere.....

På fredag bliver jeg én cykel rigere! En svedig TT fætter à la denne her:

kuota-kalibur.jpg

Den bliver udstyret med en Sram Red black edition gruppe (med ceramic speed lejer i hele molevitten), Deda Kronos TT styr, Prologo Nago Evo TTR sadel, Look keo pedaler og hvide kabler. Dertil kommer så mine Reynolds DV3K hjul og wupti - 1 stk. fartmaskine til mutti her i Vejle :wub: :wub:

Og hvorfor så en Kuota Kalibur? Tja, godt spørgsmål. Det har selvfølgelig lidt med budgettet at gøre, da mine midler ikke var ubegrænsede. Men derudover er jeg bare helt vild med rammen, og har egentlig altid haft en forkærlighed for netop Kalibur´en.

I lørdags så jeg den live på messen i Vejle, og sammenlignet med hvad der ellers findes i denne prisklasse så synes jeg bare den styrer for hårdt :cool:

Resten af komponenterne er valgt ud fra vægt, funktionalitet og bling bling effekt :laugh:

Edited by Elkjærmark
Link to comment
Share on other sites

Jeg har ikke meget forstand på cykler, men jeg kan da godt se, at rent æstetisk, så er den der cykel da et hit - mange gange tillykke, jeg ønsker for dig, at du får mange gode timer i sadlen. Og der er nu noget over at få ondt i røven med stil, og det får du nu rigtig meget god lejlighed og tilskyndelse til at få :superman: :superman: :superman: :superman:

Link to comment
Share on other sites

Shit, jeg er misundelig!!!!! Jeg sad i går nat og kiggede på TT cykler og er helt forelsket i Cervelo P2'eren. Men den du har købt er edermandme lækker! Må jeg spørge, hvad du måtte slippe for sådan en fætter?

Det er som sådan ikke hemmeligt, men jeg undlader alligevel at poste det i loggen :wink:

Jeg ved minus om TT-cykler, men eksperterne er begejstrede for dit valg

Desværre er det gamle reviews du linker til som tager udgangspunkt i 2006/2007 modellen :wink: Jeg har faktisk ikke kunne finde et review af 2011 modellen men er egentlig også ligeglad, da man næppe får noget der er meget bedre i den prisklasse. Vigtigst i min verden er jo også at den kæler for mit øje, og det gør Kalibur´n :wub:

Jeg har ikke meget forstand på cykler, men jeg kan da godt se, at rent æstetisk, så er den der cykel da et hit - mange gange tillykke, jeg ønsker for dig, at du får mange gode timer i sadlen. Og der er nu noget over at få ondt i røven med stil, og det får du nu rigtig meget god lejlighed og tilskyndelse til at få

Tak Lars :smile: Udseenendet er som bekendt vigtigt for mig, så at du kan lide det estitiske glæder mig. Og ja du har ret, der bliver masser af lejligheder til at få ondt i røven :laugh:

Link to comment
Share on other sites

Jeg har nu brugt de sidste 2,5 time på at kigge på TT cykler på nettet - tak fordi, jeg ikke får læst noget i dag!

Jeg er, som jeg vidst også skrev til dig, helt forelsket i Cervélo P2'eren. Den er bare lige lidt over et SU venligt budget...

Ha ha, sorry.... (or not)

Jeg har også altid selv haft et godt øje til P2 og P3. Det der fik mig til at vælge P3´eren fra til fordel for Kuota´en var det faktum, at ca. hver anden triathlet kører Cervelo. Temmelig mainstream i vores "branche".....

Hvis du nu dropper skiferien og festerne det næste halve år, så finder du nok også pengene til en brugt P2. Spørgsmålet er så bare hvor prioriteterne ligger :innocent:

Edited by Elkjærmark
Link to comment
Share on other sites

I løbetid

Det gode morgenhumør har indtil videre bidt sig fast, så det har på mange måder været en rigtig skøn dag. Først et lækkert træningspas, så meddelelsen om at min cykel bliver klar til fredag (det gør den så muligvis ikke alligevel - jeg krydser fingre) og så et helt ekstraordinært lækkert træningspas efter arbejde. Bliver det meget bedre???

I dag stod den på løb og planen var en 10 km tur i et overkommeligt tempo. Turen gik ud af naturstien og så ellers ind mod Vejle igen. Turen ud løb jeg i modvind i et forholdsvis roligt tempo. Alt var under kontrol og benene føltes virkelig gode og responsive. Kort før mit vendepunkt besluttede jeg derfor for at lukke lidt op for tempoet og så løbe lidt fartleg ind mod Vejle. Det viste sig at være en god beslutning, for jeg havde ganske enkelt kongeben. Pulsen røg selvfølgelig godt i vejret, men den var stadigvæk i kontrol til trods for at tempoet nu lå omkring de 4,50 min/km. Fed fornemmelse, der samtidigt giver mig en god fornemmelse for min løbeudvikling de næste måneder :smile:

Tid: 50 min og 7 sek

Distance: 9.81 km

Pace: 5,05 min/km

Gns. puls: 82% af max

Da jeg landede i Vejle igen, løb jeg direkte i centret for at få overstået dagens BB program.

Det blev en forholdsvis rolig omgang der så således ud:

Squat

5 @ 20 kg

5 @ 25 kg

5 @ 25 kg

5 @ 27,5 kg

5 @ 30 kg

Goodmornings

5 @ 25 kg

5 @ 25 kg

5 @ 27,5 kg

5 @ 30 kg

5 @ 30 kg

Bænk

5 @ 20 kg

5 @ 25 kg

5 @ 25 kg

5 @ 25 kg

5 @ 30 kg (REP PR - helt uden hjælp :superman: )

Triceps rope push down

4 x 12 @ 22,5 kg

Biceps curl m. rope

4 x 12 @ 17,5 kg

Mave/core

Lidt godt og blandet

Derefter løb jeg hjem igen.....

Tid: 6,09 min

Distance: 1,17 km

Pace: 5,13 min/km

Edited by Elkjærmark
Link to comment
Share on other sites

From high to low

I modsætning til i går, så har dagen i dag været knap så herlig og mindeværdig. Faktisk har humøret været godt nede i nærheden af nulpunktet af op til flere grunde. En af årsagerne er jeg næppe når at få min cykel i denne uge :sneaky2: Årsagen er et hav af undskyldninger, som jeg ikke rigtigt kan bruge til noget, og det skuffer mig stort da jeg er typen der virkelig lever højt på forventningens glæde!

Da arbejdsdagen langt om længe var slut tænkte jeg derfor at en løbetur måske var den rette mentale kur for mig. Så efter at have slumret lidt på sofaen, hoppede jeg i løbetøjet og kom ud i det dejlige efterårsvejr. Jeg valgte at løbe en ud og hjem tur langs vandet ud mod Bredballe, og sikke et godt valg det var. Hold nu op hvor var det bare et flot vejr! Helt blikstille vand, blå himmel og lavthængende sol. Tættere på mental healing kommer man næppe!

Tid: 47 min 26 sek

Distance: 8,48 km

Pace: 5,33 min/km

Puls: 76% af max

Link to comment
Share on other sites

Morgen plaskeri

Så blev det tid til at finde isskraberen frem for første gang i mange måneder. Eller dvs. isskraberen var væk, så jeg måtte bruge en CD for at få forruden fri :crazy:

I tasken var et par nye svømmebriller og et sæt håndpadler - begge dele skulle selvfølgelig testes :smile:

Overordnet set blev det et ganske fint svømmepas. Først kørte jeg en grundig gang opvarmning, så 4 x 100 m. teknik med lidt fri crawl imellem, et 400 m. pas med padlerne og så lidt afsvømning.

Samlet set blev det til 1700 m :smile:

Hvis alt går vel fræser jeg til Ålborg direkte efter job i dag. En lækker Kuota venter på mig :bigsmile::wub:

Link to comment
Share on other sites

Build for speed

Gårsdagens arbejdsdag var bare en af dem der skulle overståes i en fart! Min nye TT maskine stod nemlig klar til afhentning i Ålborg midt eftermiddag, så det var bare med at blive færdig og komme nordpå i en fart!

Kl. 16,15 nåede jeg frem og med stor spænding - og en anelse nervøsitet - troppede jeg op i værkstedet for at se nærmere på min nye best friend. Og sikke et syn der mødte mig! En skønhed uden lige, med masser af fede detaljer og en finish uden lige. Mit hjerte smeltede med det samme :wub:

b64d1bfd.jpg

4042d33a.jpg

b03e2f2d.jpg

04c814cb.jpg

0542d240.jpg

6773afa1.jpg

OBS: Sadlen er midlertidig!

Efter lidt fitting af styr og sadelhøjde, røg cyklen bag i bilen og så var jeg ellers sydgående igen (med et noget slatten dankort :crazy:). Det var desværre næsten mørkt da jeg nåede hjem, så nogen længere tur kunne jeg ikke nå. En lille trilletur op og ned af gaden blev det dog til, bare sådan lige for at prøve positionen og gearskifterne. Og positionen er ond og max aero! Den skal uden tvivl trænes, da ryg og lænd ellers kommer til at klynke højlydt. Det har jeg jo så heldigvis også masser af tid til, så ingen panik der :wink:

Buildlist (til udstyrsnørderne)

Ramme: Kuota Kalibur str. S

Gruppe: Sram Red black edition m. ceramic speed lejer

Styr: Deda Kronos carbon

Frempind: New Ultimate

Pedaler: Look Keo

Sadel: Midlertid SLR TT - erstattes af en Prologo Nago Evo TTR Tri40 Nack

Hjul: Reynolds DV3K C

Vægt: 7,65 kg

Nok skriveri, nu skal der cykles :superman:

I

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share