Mera Peak, Himalaya Nepal, 6465 moh, oktober


Bjergtrold
 Share

Recommended Posts

Træning d 20.3

Yoga

1 time i FW

Ankom i centret lige da time skulle til at starte og var ok men salen var så kold og det var alligevel ret stillestående = i virkeligheden godt argument for at fortsætte egentræningen.

Løb

Hechmann uge 12, dag 1

40 minutter i jog- Ae1

Ramte 279 g kulhydrater i går og bortset fra 70 g pulverpadder, så gode sunde og mættende måltider. Kan bare ikke forvalte at have slik i lejligheden. 
Morgenvægt 54.4 kg 

Tasken var også pakket til morgen intervaller men var for træt da ur ringede kl 4. Håber at nå det i eftermiddag og har pakket både morgengrød og sund frokost. 
Dejlig dag til boardet :hippy: :hippy:

Nb har allerede inhaleret 3 Starbucks kapsler og skal lade klippekort til varme drikke blive i rygsæk :blush:

Link to comment
Share on other sites

På 21/3/2023 at 06:40 , Bjergtrold skrev:

 Nb har allerede inhaleret 3 Starbucks kapsler og skal lade klippekort til varme drikke blive i rygsæk :blush:

Well det var jeg så ikke i stand til. Er virkelig en addict og kan ikke få nok når jeg først er hooked. Tankede lille latte og da det samtidigt var vores et års fødselsdag i nye rammer, så blev det også både til rundstykke og drømmekage = masser af minus point i Fitzgerald bogen. Dog ikke i et mode, hvor jeg giver op og da jeg igen i går morges var vågen kl 3 og meget hurtigt inhalerede nogle dobbelt espresso shots, ja så var der ingen tvivl om, at koffein festen må være slut i denne omgang. Ja så maskine er igen parkeret højt oppe i skab sammen med kapsler og mælkeskummer skal gemmes væk for ikke at trigge noget. 

I dag altså koffein rehab dag 1 og alkohol dag 83. Glæder mig allerede til at sove tungere og længere og selvom, at mave ikke har haft været helt crazy, så ved jeg bare, at det er bedre når jeg ikke er på kaffe vognen. På den her måde, så har jeg også stadig muligheden for at dope mig selv, hvis jeg kommer i problemer i starten/midten af maj, når jeg skal på Stifinder modul 2. 

I bedste fald fortsætter jeg selvfølgelig rehab helt til Himalaya. 

Tirsdag kom jeg også alt for sent hjem, så ingen træning. I går super træt ovenpå den meget tidlige morgen men var heldigvis i stand til at få smidt mig selv ind på løbebåndet.

Træning d 22.3

Løb 

Hechmann uge 12 dag 3

60 minutter, jog vekslende med Ae2. Dejlig flow følelse undervejs og masser af god almindelig udstræk bagefter. 

Havde givet mig selv lidt line til at trøste spise lidt slik som led i koffein rehab men kom i tanke om, at mine to nye Fitzgerald bøger var landet, så var nemt at køre direkte hjem til sund aftensmad og "lidt" chokolade. I følge Fitzgerald er 20 g = 100 kcal ok og ja det overskrider jeg nok stadig. 

De to bøger, "80/20 running" og "The endurance diet" er klart variationer over temaer fra både Hechmanns træningsprincipper og "Racing Weight" men altid spændende at læse om det samme fra nye vinkler og er meget fristet af at teste Fitzgeralds løbeprogram i en periode. På mange måder helt overførbart fra Hechmann mht en del træning i lette zoner og så boostet med moderat/høj intensitet til at løfte konditionen. Ja men alligevel lidt anderledes. Vil fortsætte i halvmarathon træningen, da det passer godt med den form for længere udholdenhed, som jeg får brug for i Nepal og så starte forsigtigt med et level I program. Ifølge Fitzgerald passende for "newer runners preparing for their first half marathon and for more experienced runders who need or prefer a relatively low.volume training program for any reason". Som jeg har nævnt, så kan jeg godt mærke på kroppen, at det er længe siden, at jeg har haft løbet så meget som jeg gør i øjeblikket. Vil prioritere at få noget kvalitet ind i passene + arbejde for, at det bliver svært at skulke = ligesom jeg gjorde med de halve pas med Hechmann i starten (og til dels stadig gør). Hechmann udløber alligevel på søndag, så lader op til start på 15 ugers plan fra på mandag. Der er så en hviledag  mandag men forhåbentligt kan jeg så få listet noget mere anden træning ind. Og den lange tur søndag er i miles = muligt at jeg stadig vil korte den lidt ned til noget lidt mere spiseligt. 

Zonerne i Fitzgeralds program har jeg en rimelig fornemmelse af udfra mine Hechmann zoner.

Nå håber senere at nå halvt Hechmann dag 4 pas inden svøm. 

Dejlig dag til Jer derude

:hippy: 

 

Edited by Bjergtrold
Link to comment
Share on other sites

Når jeg vågen kl 3, er det nok mere regel end undtagelse af jeg kommer til at spise en proteinbar. Det er jeg egentlig ikke så stolt af.
Men espresso, ligefrem :tongue: det er alligevel en solid trumf at spille.

Det er nok meget godt, at du giver maskinen det gule kort, især når du er så følsom overfor koffein. Men så blev det prøvet og heldigvis kan du jo finde ud af at bakke ud.

Og jeg håber selvfølgelig at det er OK at reagere lidt humoristisk på det, for jeg ved jo godt at det inderst inde er sk…. irriterende ikke at kunne styre det.
 

Link to comment
Share on other sites

7 timer siden, Gregers TF skrev:

Når jeg vågen kl 3, er det nok mere regel end undtagelse af jeg kommer til at spise en proteinbar. Det er jeg egentlig ikke så stolt af.
Men espresso, ligefrem :tongue: det er alligevel en solid trumf at spille.

Det er nok meget godt, at du giver maskinen det gule kort, især når du er så følsom overfor koffein. Men så blev det prøvet og heldigvis kan du jo finde ud af at bakke ud.

Og jeg håber selvfølgelig at det er OK at reagere lidt humoristisk på det, for jeg ved jo godt at det inderst inde er sk…. irriterende ikke at kunne styre det.
 

:hippy:Tak og det er mere end ok, at vi griner af det kære Gregers = min yndlingsstrategi for de fleste svære ting i livet. Humor er virkelig livets salt. Ja og det værste er, at jeg efterhånden er blevet så god til at bakke ud, at jeg næsten kan snakke mig selv ind i, at det går så nemt, at jeg da måske lige kunne prøve en kop i morgen :crazy: Har dog været træt i dag. Kunne ikke huske hvad jeg havde puttet i rygsækken og var super, super tæt på at bakke ud af svøm. Heldigvis har miss Spinderella udviklet en formidabel evne til at behandle mig som en 4 årig inde i omklædningsrummet og så bliver jeg skubbet  afsted, så jeg næsten kan mærke de oppustede svømme vinger. Endnu engang var det så bare super dejligt og føler virkelig, at teknik, eller måske bare evnen til at ligge afslappet i vandet, er forbedret. 

Træning d 23.3

Svøm

1600 m :bubblebath::bubblebath::bubblebath:

Ligesom forleden, så fik jeg helt triathlon vibes i kroppen ovenpå den gode svøm. Så dog nogen af triathleterne søge ind på svømmestadion, da jeg cyklede hjem fra dejlig tapas menu på "Forlæns Baglæns" og ja det er bare voldsomt megen træning, tidligt og sent. 

Nå tid til at få noget søvn.

Dejlig aften og snart weekend til boardet :hippy: 

 

 

Link to comment
Share on other sites

:sleeping::sleeping: Begynder efterhånden at sove godt = super bevidst om, at jeg gør det eneste rigtige mht koffein rehab. Fredag dog en super super travl og tidlig dag, hvor jeg udnyttede at vågne kl 3 til at komme op og i gang. Sidst på dagen dog virkelig loadet med indtryk og følelsen af at være bagud. Spiste resterne af frokosten i toget = positivt, at jeg ikke faldt i sushi fælden men røg lige ind i 7-11 til indkøb af slik, chokolade, Weekend avisen og Alt for damerne = "det er lidt synd for mig" trøste mode.  Selvom, at det lyder virkelig patetisk, så er det vigtigt for mig at skrive om det. Ja simpelthen fordi, at jeg hele tiden bliver lidt bedre til at identificere, hvad der sker og derfor på sigt styre uden om. Det kan være så simpelt, som at tage den rigtige trappe op fra perronen og dermed undgå fristelserne. Men også vigtigt, at jeg forstår, at det er når jeg er i søvn og mad underskud, at jeg begynder at træffe de dårlige valg. Igen forberedelse, forberedelse og som sagt positivt med koffein rehab dag 4 i dag, alkohol dag 86. Registrerer ikke alt i MyFitnessPal men arbejder meget med kvaliteten af kosten, jvf Fitzgerald og prøver hele tiden at blive lidt klogere. Kan fx se, at min yndlingsgrød med blendede hasselnødder, banan, havremælk, ingefær og dadler kogt op med havregryn, ja at den meget hurtigt bliver en kaloriebombe, hvis ikke at mængderne bliver tilpasset. Mens til gengæld min morgen frugt skål med banan, hindbær og granatæblekerne skulle suppleres med noget groft rugbrød og lidt mørk chokolade, for overhovedet at kvalificere til at være et hovedmåltid. I bogen "The Endurance diet" fra 2016 afstår Fitzgerald i øvrigt fra at sætte et fast kulhydrat mål. Dvs i modsætning til hvad jeg refererede tidligere fra "Racing Weight" (2012). Snarere er han mere og optaget af det med at spise ud fra ægte sult og så igen kvaliteten af maden. Endvidere anbefaler han, i forbindelse med forsøget på at smide fedt, at proteinindtaget øges til 30 %. Kort sagt komplekst, men stadig så er der så meget forbedringspotentiale i kvaliteten af min kost, at de små detaljer ikke er det, der gør den afgørende forskel. Det er lidt ligesom da jeg i tri klubben lå til svømmetræning og gjorde øvelser mht placering af min tommelfinger og det FØREND, at jeg overhovedet havde styr på vejrtrækning og det at ligge afslappet i vandet. Allervigtigst, så har jeg en klar fornemmelse af, at de forbedrede madvaner i høj grad bidrager til og kommer til at bidrage til, at jeg har det bedre overall. I følge min vægt app, så har min "vascular age" i hvert fald nu taget et dyk ned under min biologiske alder og nærmer sig "optimal" frem for bare "normal". Morgen vægt 54.0. 

Træning d 25.3

Løb

Hechmann uge 12 dag 6

Hovedserien 5 x 4 min i AT/An1 62 min i alt. Allerede under opvarmningen, så føltes kroppen træt og jeg lagde konservativt de første på 6 min/k, så 5.27 og de sidste 3 i 5 min/km, som er det tempo jeg plejer at tilbagelægge de her intervaller i. Det kan lyde mærkeligt, at der er forskel på at holde et tempo i 3 versus 4 minutter men der er altså forskel. Pulsmæssigt var jeg ikke så presset men tænker, at det har haft været manglen på søvn/energi, som spillede en rolle. Stadig glad for, at jeg gennemførte. Apropos det med hvor AT præcist ligger og dermed hvor hurtigt/langsomt de øvrige zoner skal tilbagelægges i, så skriver Fitzgerald selvfølgelig også meget om det i 80/20 bogen = meget relevant for mit nye træningsprogram, som starter på mandag. Skal det fastlægges ud fra test som jeg fik gjort for mange år siden, ud fra "perceived effort", ud fra puls, eller ud fra laktat indhold i muskler ligesom med Graspor dimsen, som Kermit og Gregers skriver om?? Jeg kan læse, at der er en betaudgave til løbere og ja kunne være spændende at arbejde med. Baseret på de sidste mange ugers arbejde med Hechmanns program, inkl når jeg tænker længere tilbage, så synes jeg egentlig, at jeg har en ret veludviklet fornemmelse for det punkt, hvor jeg mister kontrollen over vejrtrækningen. Nogle gange er det få skridt på båndet ved en given hastighed, hvor jeg får en klar fornemmelse af om det er et tempo jeg kan holde i 30 sekunder eller 3 min. Gerne skulle det jo så løfte sig en i en træningsperiode og træningszonerne, er jo også netop zoner med et vidst spænd imellem langsom jog og max hastighed. Fitzgerald arbejder med 5 zoner. Hvor 3 svarer til 96-100 % af anaerob tærskel og 1 så er lav aerobic = 75-80 % og 2 er 81-89 % = moderat aerob, 4 er Vo2 max (102-105 %) og 5 "speed" = 106 %. Jeg har valgt et program med lidt kortere pas end dem jeg har haft på det seneste, men tror til gengæld, at der kommer lidt mere forskellige slags speedwork ind over. Og håber, at det vil være muligt at få integreret, så mange som muligt i daglig praksis. 

Allervigtigst for mig, at jeg i meget høj grad har haft genfundet glæden ved at løbe :wub:  = meget vigtig motivation og noget som gør det meget lettere at få fundet plads i kalenderen + større tilfredsstillelse når jeg er i gang + et sted at tanke "highs" = ikke uvæsentligt, når nu jeg ikke får kicks fra koffein, perlende rosé, eller mindblowing samtaler med min soulmate :wub:

Nåede også 10 minutters core arbejde med Down dog app. I dag et sidste Hechmann pas og har også meldt mig til core & glutes. Ugen tegner meget travl men vil virkelig prøve at få den gode søvn, forberedelse og sunde mad til at hjælpe mig. Fra fredag aften til søndag bosætter jeg mig på hotel nær hospital, netop for at kunne få nok søvn, træning og yoga samtidigt med vagt. Vi må se, hvordan det bliver. Onsdag undervisning i Ålborg og har allerede tilrettelagt transport, så at jeg kan mødes med miss Spinderella og tanke svøm når jeg returnerer. Havde også overvejet weekend svøm men kommer ikke til at passe i denne weekend. 

Dejlig kommende uge til boardet :hippy: 

Link to comment
Share on other sites

Træning d 26.3

Yoga

15 minutter - dejlig hatha

Styrke

Core and glutes en time med coach S

Droppede løb da jeg kunne mærke både min højre hæl og højre lyske ovenpå intervallerne i går. Det var ellers gået i sig selv ovenpå svøm torsdag og restitution fredag. Håber at det har været kombinationen af volumen og intensitet, som har drillet her de sidste uger og at det bliver bedre når jeg går i gang med det nye program med de lidt kortere ture. Gør ikke ondt, ondt overhovedet men vil være dumt at presse yderligere. 

Både yoga og styrke var nu også super super velplaceret og kunne faktisk virkelig mærke, hvordan det hjalp at få strukket forsiden af låret, som alt for nemt bliver stram og kort når jeg løber meget. 

Ellers så har jeg haft en teknisk udfordring med at få MyFitnessPal til at hente data ind fra Sundhed/Withings apps. Problemet måske, at de nivellerer hinanden ud når den henter to steder fra. Har prøvet forskellige ting og da jeg åbnede dagbogen i MFP, så var både styrke og yoga der kortvarigt men forsvand så igen.

Veninde Betty Boop anbefalede app'n "Lifesum", som hendes coach bruger og nu er det i hvert fald lykkedes mig at få den til at importere træningerne. Dog provokerer det mig, at den som udgangspunkt foreslår et meget lavt kalorieantal. Well som nævnt, så bruger jeg det primært til at udforske, hvordan mine måltider egentligt er sammensat og prøve at se, hvordan det går, efterhånden som jeg optimerer måltiderne. 

Samlet træningsmængde i denne uge 6 timer fordelt på 2 x yoga, 2 x styrke, 3 x løb og 1 x svøm.

Stay strong derude :hippy:

Link to comment
Share on other sites

Træning d 28.3

Løb

Fitzgeralds halvmarathon program level 1, uge 1, dag 2

Dag 1 i løbeprogrammet er en restitutionsdag, hvor jeg havde håbet at nå lidt hjemmetræning yoga/styrke men super, super hektisk og kom bare hjem til mad, aftenstuegang og så sove. Vågnede til gengæld af mig selv lidt i 4 og havde forberedt morgenløb allerede i går

Dagens pas under temaet fast finish og således

5 min i Fitzgerald zone 1 (her brugte jeg Hechmann joggetempo)

15 min i Fitzgerald zone 2 (Hechmann Ae1-Ae2)

5 min i Fitzgerald zone 3 (Hechmann Ae3)

25 min i alt dvs quick and dirty men absolut overkommeligt og også med lidt tempo. Aner jo ikke, hvordan at programmet vil fungere med mig og min krop men er jo gennemtestet på rigtig mange i følge 80/20 bogen og grundlæggende er der jo mange ligheder mellem Hechmann og Fitzgerald. Lige nu tror jeg faktisk, at det er godt for mig med de lidt kortere og hyppigere pas. Det kræver klart noget planlægning og disciplin at få det til at lykkes med træning, bad og nå tog men er super lækkert når det sker. Ufatteligt så længe, at jeg kan fedte rundt derhjemme og så er det faktisk muligt for mig i dag at slutte på løbebåndet 5.36, være ude af FW 5.45 og endda være på Banegården 10 minutter før tog afgang. Ville jo have oceaner af tid og ikke behøve at være så stresset, hvis jeg kunne være mere effektiv på den måde i hverdagen. I sidste ende er det også den form for "simple living", som gør at jeg trives så godt og elsker livet i bjergene. At "simple living" så nogle gange (dagligt) kræver, at jeg fedter rundt med en meget stor rygsæk, ja sådan må det jo så bare være. Mange mennesker føler sig kaldet til (også dagligt) at kommentere på det og det er sikkert positivt ment men jeg gider bare ikke blive ved og ved og ved med at forklare, at ja sådan ser jeg ud hver dag og nej jeg er ikke på vej ud at rejse i dag. At jeg så i sidste ende arbejder på mit bjergprojekt, ja det vedkommer jo egentlig kun mig selv. Ved så godt, at jeg deler det her med evt læsere men det er jo heller ikke tilfældige mennesker, som passerer mig i gangene i kælderen på hospitalet, i elevatoren eller i vores vandrehal. 

On a different note, så er det sjove ved Lifesum app i øvrigt, at den arbejder ret meget med kost kvalitet, som Fitzgerald også skriver meget om. Fra morgenstunden i går var der klart fødevarer, som jeg blev nudget til at vælge mere af og andre, som røg ud. Nåede dog ikke at spise meget af det jeg havde med pga ekstrem travlhed men er blevet bedre til at have lidt rugbrød eller frugt i lommen, så at jeg ikke går helt død. 

Morgenvægt 53.9 kg

Morgendagens løbe pas er 25 minutters "foundation run" med 5 min i zone 1, 15 i zone 2 og så tilbage i zone 1. Det kan også tilbagelægges på crosstrainer, som jeg vil overveje som en mulighed, hvis biostilladset (som Henrik skriver) driller. Lige nu føles det ok. 

Ville gerne fortsætte i vanen med morgenløb og så er der eftermiddagssvøm i morgen, hvis alt klapper med undervisning i Ålborg etc etc. 

Nå dejlig dag til Jer derude her fra begyndende lys udover skov og marker.

:hippy: 

Link to comment
Share on other sites

Træning d 29.3

Svøm

1100 dejlige meter og dejlig middag på "Juliette" bagefter.

Underviseren før mig i Ålborg gik ellers over tid og jeg nåede at tænke om jeg skulle skyde en hvid pil efter at nå planlagt tog og svømme aftale. Well men så fik jeg sådan en "nej f.. nej min aftale og liv er vigtigt". Ja og så gik det jo alt sammen med at skippe et par slides og skynde mig ud af døren til at nå  tog og aftale. Mere af den slags :hippy: 

Træning d 30.3

Løb

Fitzgerald uge 1 dag 4 foundation run 25 min

5 min i zone 1

15 i zone 2

5 i zone 1

Endnu et dejligt morgenpas = super praktisk  og også noget som giver god energi til dagen. Nu hvor jeg har vagt, så er det dejligt, at jeg ved, at jeg har trænet noget og så gør det mindre, hvis dagen ender op i kaos. 

Træning d 31.3

Løb

Fitzgerald uge 1 dag 5, speed play aka det gode gamle "fartlek"

5 min i zone 1

5 min i zone 2

5 x 1 min i zone 5 = højeste gear, hvor jeg valgte 4 min/km

2 minutters interval pause

Optimalt skulle der have været 5 minutters jog til sidst men var nødt til at vælte ned i bad og sikre mig, at jeg kom rettidigt ud af døren. Var igen i meget god tid til toget, så kan måske på sigt gamble noget mere, men der skal bare virkelig ikke meget slinger i valsen til førend, at tiden skrider. 

Spændt på om benene og vejrtrækningen overhovedet ville være med til det (for mig) høje tempo men gik fint og somehow lettere og lettere.

Tror virkelig, at det er held i uheld, at jeg faldt over Fitzgeralds program. Har en klar fornemmelse af at de lidt kortere pas lige nu er virkelig gode i forhold til ikke at overbelaste kroppen, som stadig er i gang med at vænne sig til "meget", eller i hvert fald for mig, meget mere end i en lang periode, løb. 

Nu er alting pakket og klar til hygge / arbejdsweekend i Gødstrup, hvor jeg håber at få sovet, trænet og selvfølgelig passet vagt. Har også pakket køletasken med nogle grøntsager + noget rugbrød, æble og dadler men har ikke food preppet til hele weekenden. Må tanke nogle sunde salater i 7-11 og er forberedt på, at der ryger nogle ting på minus listen indenbords. 

Holder dog fast i koffein rehab svt dag 9 og alkohol dag 91.  Mærker tydeligt hvor meget bedre jeg sover når jeg sover. Ikke helt nok timer i øjeblikket men er frisk og hopper ud af sengen når jeg vågner = positivt. 

Morgenvægt 54.2 kg 

Ellers har jeg på Netflix over 3 dage set "The Climb" = sød og noget urealistisk historie om en ung mand, som helt uforberedt går i gang med at bestige Mt Everest = i sig selv komplet kamikaze. Og vildt så hurtigt han bevæger sig fra håbløs oppakning til at have alt det lækreste bjerggear. Stadig de mest vidunderlige billeder fra Katmandu, Lukla, Namche Bazar og masser af sneklædte høje bjerge. Bjergven C indrømmede, at han græd af længsel efter at komme tilbage da han så filmen og ja hvad kan jeg skrive andet end, at der er en unik mulighed for mit gode selskab og mere mountain madness ultimo september. 

Nå tror ikke, at han er til at overtale men han har sagt, at det er ok, at jeg prøver :hippy: 

Stay strong derude og god weekend til boardet :hippy: 

Link to comment
Share on other sites

Lille update herude vestfra. Jeg har ikke planer om at emigrere fuldstændigt fra Århus men hvor er det bare dejligt med stilhed, masser af søvn og det at gå til og fra job på 5-10 minutter. 

Først forlængede jeg mit ophold til i morgen og derefter endnu to nætter. Har fortsat vagt i morgen også og forventeligt, så har vi meget travle dage på vej. Ingen fri eller hjemmearbejdsdage i denne uge og fra 2.påskedag kører det videre med en uges vagt + mange kolleger inkl min chef væk på ferie.  Ja så gælder om at gøre det så hyggeligt og behageligt som muligt + sikre, at jeg får så meget dejlig søvn som muligt. De sidste dage har jeg haft sovet fra ca 20.30-6 og det har jo været helt magisk at vågne op og føle mig vel tilpas. Mad mæssigt havde jeg nogle sunde gode ting med og så har jeg spist nogle gode salater fra "The protein kitchen". Der er også røget noget slik og nogle chokolade barer indenbords men synes ikke, at jeg har frådet helt ekstremt. 

Hotellet er egentlig fint med lidt norsk hytte/hotel stemning og fitnessrummet ligger flot på 3. sal med store vinduer og masser af lys. Der er sådan en klassisk multistyrke maskine, som så er ude af drift, nogle kettlebells + en bænk, en cykel, en crosstrainer og så 2 løbebånd. Dog af den dårligste slags, som jeg nogensinde har mødt og har trods alt løbet på løbebånd en del forskellige steder i verden. De kan kun indstilles til programmer og i går betød det, at hastigheden hele tiden blev reguleret ned og ligeledes kom der hældning på, som jeg så skulle justere ned. Det gik ok med at få gennemført pas på 25 minutter i går men jeg orkede det ikke i dag, hvor oplægget var en længere tur.  Fik i stedet kastet mig på yoga måtten til 60 minutters ashtanga og det var helt helt vidunderligt :hippy: Hvis jeg skal lykkes med at gennemføre en del løb, så tror jeg 100 %, at yogaen er min bedste ven. Meget mere af det, mere svøm, søvn og sund mad. Nåede også 15 minutters hatha i går men er noget helt andet at bruge længere tid som i dag. 

I morgen har jeg stadig vagt men der er kun lidt over 3 km til fantastiske Herning svømmehal, som jeg måske kunne nå tirsdag. Vi får se. Ellers mulighed for træning her. I følge program, så er mandag løbefri, men yoga kunne være skønt at nå og i går nåede jeg også lidt styrke med "7" app. 

Nå aftenstuegang kalder.

Dejlig uge og påskeferie til dem der har det :hippy: 

 

Link to comment
Share on other sites

Lille update fra toget

Træning d 3.4

Yoga

Ashtanga 60 min virkelig dejligt 

Træning d 4.4

Løb

33 min rundt om Gødstrup sø i solnedgangen/skumringen og med smukt udsyn til nyopstået næsten fuldmåne. Umådeligt smukt og stille og var virkelig stolt af, at jeg kom afsted ovenpå lang hektisk dag, hvor jeg først var "hjemme" på hotel lidt over 7. Er bare frisk på en helt anden måde når jeg ikke har haft siddet og rumlet i tog/bil. Ja og selvom, at jeg ikke havde en masse fancy løbegear med, så gik det bare virkelig godt med at finde nogle uldtrøjer og lidt fleecebukser og så afsted. Som positiv effekt af de to dages yoga, så havde højre hæl det bare markant bedre med at løbe = meget dejligt. Både fredag og lørdag drillede den indrømmet noget og det er belastende at løbe og have ondt og især i betragtning af mit (over) ambitiøse mål. Trænings/mad mæssigt er det ikke en fordel med lange uge vagter men mht stamina og det at træne simple living/diciplin, så er jeg faktisk meget godt tilfreds og er egentlig gladere for mit job end længe, bla pga vagter og det at være mere i fremmøde og en del af holdet. Når jeg får det at bo derude i perioder, lidt mere på skinner. Ja så tror jeg, at jeg vil kunne tage nogle længere løbeture og fx også morgenløbe. Havde også sat væggeuret i morges men var vågen i nat og kunne se, at det var ekstremt tåget + at jeg jo lige skulle have samling på det hele til hjemturen. 

Endnu en meget, meget travl dag. Jeg er i gymnastik tøjet men kan se, at jeg rammer Århus temmelig sent. Ja så bliver ikke til andet end måske lidt sushi og er så tilgengæld booket ind til en masse dejlig træning i påskeferien. Mandag morgen kører vagtbussen igen og skal have forberedt noget mere sund mad at have med. 

Har drømt en masse og faldt over denne smukke sang i går, som har haft ligget meget højt på min liste over yndlingssange. Omkvædet gå blar:

"Say you'll remember me.. Say you'll see me again.. Even if it's just in your wildest dreams, ah-ah, ha(ha-ah, ha) Wildest dreams.....:heartpump:

......

Dejlig påske til boardet :hippy: 

Link to comment
Share on other sites

Træning d 6.4

Løb

Fitzgerald uge 2 dag 4

Foundation run 2 - 25 min, 5 min i zone 1, 15 i zone 2, 5 i zone 1, very nice and easy

Bike

48 min

Skulle lige bakse lidt med at få indstillet cykel og app + skruede en del op for FTP for at få det til at passe. Kan forestille mig, at jeg skal regulere igen i morgen, når jeg får opdateret oplysninger. 

Erfaringsmæssigt, så er cykeltræningen en god måde at booste konditionen på og uden, at det går helt så hårdt ud over kroppen, som løb. Vil benytte mig af muligheden de næste dage også og så bliver der ikke cykling eller svøm fra på mandag og en uge frem. Er fortrøstningsfuld mht at få brugt kroppen på andre måder. Lige i de her dage nyder jeg dog helt vildt at have tid til at få sovet, trænet og hygget mig. I dag har IKEA været forbi med skuffedarium, så at jeg kan få ryddet op i reol og så håber jeg på lørdag at kunne få hentet vinduespudserobot. 

Nyder også virkelig meget at kunne sidde i min egen seng og kigge ud over haven, hvor nogle af træerne begynder at få knopper/springe ud. 

Nå Nemlig.com var forbi med varer mens jeg sov, så at jeg kan food preppe og allerede nu begynde at forberede næste uge i Gødstrup. 

Fortsat dejlig påske og masser af forårs vibes her fra og til boardet :hippy: 

NB og er nået til koffein rehab dag 15, alkohol dag 97 og morgenvægt 54.7 kg, hvilket umiddelbart føles billigt sluppet ovenpå nogle tungere måltider i Gødstrup men vi må se, hvor niveauet ligger de næste dage :hippy: 

 

Link to comment
Share on other sites

5 minutter siden, Gregers TF skrev:

Vinduespudserobot :cooldance:
Det lyder som en fantastisk investering. Jeg var selv fristet for nogle uger siden, da jeg blevet tæppebombet med reklamer for sådan en. Ved egentlig ikke hvorfor jeg ikke gravede dybere i det, for det er ret træls at hænge halvt ud af vinduerne, for at nå de fjerne ender….

Yep nu må jeg(vi) jo se, hvor godt det virker. Har tidligere haft en vindues pudser til at hjælpe mig. Efter skift af ruder, så kan jeg ikke pudse dem selv men bliver altid lidt stresset af at skulle arrangere det, rydde stuen og får det gjort for sjældent. Og der er bare ikke noget bedre end forårssol ind igennem nypudsede ruder. Har så også en ide om at sætte den i gang ude i bruse nichen, hvor jeg bare aldrig kommer i bund med alt det kalk, inkl potentielt grobund for skimmelsvamp, som jo er totalt kryptonit for mig og min vejrtrækning. Får bare aldrig tilbragt nok timer med at vaske ned og hvis det er lige som min støvsuge og vaskerobot, så kan de jo bare køre endlessly, uden at blive trætte. Er så tilgengæld også lidt spændt på om den er lige så dyr i drift som dem, hvor de skal pusles om med de rigtige pads, børster, vaskevædske og hvad ved jeg. Sjovt nok så ligger firmaet, hvor de ting kan købes, lige ude på Gødstrup vej = meget tæt på job og mit nye yndlingshotel. I lyset af hvor meget gear, at jeg skal slæbe med på mandag, så bliver det ikke i denne omgang, at jeg også får slæbt noget med hjem. 

Skal nok skrive om det her :hippy: (NB og får ikke procenter) 

Link to comment
Share on other sites

Træning d 6.4 fortsat 

Yoga

60 minutters ashtanga med down dog app

Havde en forestilling om at få det gjort i aften tæt på søvnen men så passede det bare så fint her i eftermiddag og ville ikke risikere, at jeg pludselig var klar til at droppe det.

Det er så sindssygt godt for mig, at jeg virkelig, virkelig håber, at det kan blive noget dagligt :hippy: 

Link to comment
Share on other sites

Træning d 7.4

Løb

Fitzgerald uge 2 dag 5 speed play

5 min i zone 1

5 min i zone 2

3 x 2 min i zone 4 med 2 minutter interval pause

(5 min i zone 1) denne del skippede jeg da jeg skulle videre til spinning

Med 4 min/km i 1 min i sidste uge, som zone 5, så var jeg lidt i tvivl om, hvor jeg skulle lægge zone 4. Min gamle AT var 4.36 men i en periode, så har jeg snarere haft regnet med 5 min/km.

Valgte konservativt at gennemføre de 2 første i 4.36 men da det faktisk føltes ok, så gik jeg med 4.17 på den sidste = stadig fint. 

Bike

48 fine minutter, hvor vi jo også blev smidt rundt i zonerne men belastningen på kroppen, er bare slet ikke så hård som ved løb. Håber at det alligevel giver noget godt til kredsløbet.

Styrke

Core & glutes = en lille time. Der var faktisk meget core træning = rigtig fint. Eneste anke, at den unge kvindelige instruktør insisterede på at råbe ned i mikrofonen = meget larmende og i hvert fald for en sensitiv sjæl som mig. Hele ideen med mikrofonen er jo at kunne tale stille og roligt og så alligevel nå ud til folk. 

Er nået længere i Fitzgeralds "The endurance diet" og begynder at få en fornemmelse af, hvorfor at han i så høj grad har forladt det med at angive et præcist antal kalorier, eller målsætte energi fra kulhydrater. Oplægget handler i langt højere grad om at spise varieret, spise højkvalitets kost og centreret omkring kulhydrater + det at spise nok og så alligevel spise individuelt. Det kan lyde kontra produktivt men jo mere jeg læser, jo mere mening giver det for mig. Inkl når han beskriver, hvor ødelæggende det kan være både for atleter og motionister med et strengt negativ fokus på antal kalorier, forbudte fødevarer og det i stedet for at lære kroppens signaler at kende og med et positivt mindset fodre den med gode ting. 

Kan 100 % mærke, hvor meget kvalitet der er i at have energi i kroppen til at træne. 

Meget mere af det og senere i dag yoga men har ikke rigtig besluttet, hvornår at det skal være. 

Fortsat dejlig påske til boardet :hippy: 

NB fra løb til spinning prøvede jeg i øvrigt at være hyperfokuseret i min egen lille endurance boble uden behov for at hilse, eller connecte med nogen :cool: og så er det bare så mega utjekket, at jeg kun kan forbinde min cykel med det store watt cirkus program, når jeg står af cyklen og tager mine briller på, som en anden tante/bedstemor. Kunne simpelthen mærke min coolness faktor dratte fra forholdsvis høj til helt i bund på et splitsekund :crazy::tongue:

I dag er det så mærkeligt at tænke på, at der var engang, hvor jeg kendte størstedelen af deltagerne på timen og vi dag ud og dag ind havde vores eget lille spinning party. Livet ændrer sig men der er jo også gået mange år. Nå anyhow dejligt at være godt i gang med træning. Som tidligere nævnt, så bliver de her dage lige sådan et hyper boost og jeg kommer ikke til at kunne holde niveauet i næste uge men forhåbentligt får jeg rørt mig noget. 

 

Link to comment
Share on other sites

Træning d 9.4

Svøm

1000 m :bubblebath::bubblebath:

Mødtes med trisild J til plaske baske pas og så dejlig sushi og hygge bagefter. Vandrede igennem en pragtfuldt solbeskinnet Vestergade. 

Træning d 10.4

Løb

Fitzgerald 1/2 marathon program uge 2, dag 7

11.6 k svt 7 mil. 1 mil i zone 1, 5.5 i zone 2 og så til sidst en halv mil i zone 1

Længe siden, at jeg har haftløbet så langt og har haft følt mig lidt forkvalmet i nogle dage, så mentalt super, super krævende. Fysisk synes jeg så egentlig, at det gik ganske godt og bedre end længe med at ligge omkring 6 min/k og hurtigere endnu, så håb forude.

Var nødt til at blive godt hjulpet af "Tunnel vision" = skøn playliste på Spotify - "A hypnotic journey through melodic techno". Og har sjældent været så stolt af mig selv, som ovenpå gennemført pas. 

Først troede jeg, at kvalme skyldtes fredagens forsøg på at spise yoghurt men mistænker snarere nogle brombær, for gentog sig i dag. Ellers fået lille vinduespudse robot op at køre og er nået rigtig langt med IKEA blik dåsen fra helvede. Dog opdaget, at jeg meget tidligt i processen har lavet en dum fejl, så nu har jeg valget imellem at sende den til storskrald med det samme, eller prøve at skille den ad og så samle forfra. Er bare ikke god til at læse sådan nogle tegninger, mangler godt værktøj og ja der bliver bare aldrig nogen boligindretningsekspert ud af mig. 

Fra i morgen arbejde og vagt hele ugen men har foreløbigt besluttet mig for at prøve at komme hjem til Århus og sove i løbet af uge og prøve at få trænet fra morgenstunden inden tog. Mandag dog fri i løbeprogram men ville være dejligt at nå noget andet, hvis dagen ikke trækker for længe ud. 

Fortsat dejlig påske og også en lille sang her fra i dag :hippy: 

 

 

Edited by Bjergtrold
Link to comment
Share on other sites

Træning d 11.4

Løb

Fitzgerald halvmarathon program uge 3 dag 2 - fast finish run 1

5 min zone 1

15 min zone 2

5 min zone 3

Var vågen af mig selv lidt i 4 og havde gjort klar i går aftes, så god tid til at komme afsted, inkl ordne havregrød og presse appelsin juice, som jeg har nydt her i toget. 
Krop nogenlunde ok ovenpå søndagens lange tur.

I går sent hjemme fra job men nåede overraskende meget på kort tid. Mere af den slags :hippy:

Har helt glemt stats i nogle dage.

Alkohol rehab dag 102, koffein dag 20

Kan sagtens være fristet af kaffe men det at kunne løbe på et hvilket som helst tidspunkt UDEN mave problemer. Ja er bare det hele værd. 

Morgenvægt 54.9 kg. Var betydeligt højere i går men der har også haft været nogle slacky uger. Lige i dag 4 uger til jeg skal køres rundt ude i skoven på Stifinder modul 2 = god anledning til lige at stramme op. 
I morges lykkedes det mig at hoppe ud af sengen UDEN at scrolle endeløst = mere tid til at tilberede gode sunde måltider. 
Nå må se, hvad dagene bringer men eget køleskab og gode ikke forarbejdede måltider, er fortsat den største motivation til at fastholde at “være hjemme” i vagtuge.

Nå dejlig uge til boardet :hippy:

Link to comment
Share on other sites

23 timer siden, Henrik S. skrev:

Jeg tror ikke, man skal tælle sammen, hvor meget tid der egentlig går med 'bare lige at se noget på telefonen'. Det er vist en pæn bid af et gennemsnitsdøgn.

 

19 timer siden, Gregers TF skrev:

Min Ipad leverer “desværre” et overblik hver uge. Nuvel, jeg har ingen streamingtjenester el. lign. og er ikke meget ude af huset men det er et lille chok hver uge.

Tusind tak begge og ja godt at vide, at jeg ikke er den eneste :hippy:

Føler mig ikke desto mindre stadig kaldet til at gøre noget ved det. Er træt af at høre mig selv ævle om, at jeg er presset på tid og ikke når de ting jeg gerne vil og så samtidigt spilde tid. Det værste er helligdagsfølelsen af at kende alle overskrifterne på TV2, Berlingske og DR og så bare trille over igen og igen. 
Hvis jeg så bare læste en bog, ryddede op eller dyrkede yoga. 
Og især når jeg som midaldrende overarbejdet crazy woman insisterer på at kaste mig ud i fx crazy crazy projekter, som at ville bestige bjerge i Himalaya :4jumpy:

Dagen i går super crazy, så endte med at blive og har tilgengæld haft det skønneste morgenpas i solopgangen.

I dag fik jeg krammet på løbebånd herude og gennemførte foundation run

5 Z1

15Z2

5 Z1

I zone to gled jeg ubesværet op i 5.27 min/km

og god fornemmelse af, at det flytter sig. 
Tror at jeg bliver og får gjort yoga i eftermiddag. Der er nogle kompromiser madmæssigt men god træning og søvn kan opveje meget. 
På sigt skal jeg ikke have vagt så hyppigt. 
Dejlig dag til Jer derude :hippy:

Link to comment
Share on other sites

23 timer siden, Bjergtrold skrev:

Tror at jeg bliver og får gjort yoga i eftermiddag. Der er nogle kompromiser madmæssigt men god træning og søvn kan opveje meget. 
På sigt skal jeg ikke have vagt så hyppigt. 
Dejlig dag til Jer derude :hippy:

:sleepy::4jumpy:

Well endnu en crazy CRAZY :devil: dag

Ja så ingen yoga men var på nød shopping i Herning centret… throwback to travl vagt mellem jul og nytår…. og derefter tilbage på Gødstrup og arbejde til rigtig sent. 
Tilgengæld nu tilstrækkeligt settled herude til at kunne blive til lørdag = mere tid til søvn, træning og arbejde. Stadig håbefuld mht yoga senere :hippy: 

Dagens løbepas nøjagtigt som i går 25 minutters foundation run og samme gode lette fornemmelse som i går.

I morgen speed play med 5 x 1 min i zone 5

Var også nødt til at købe ny oplader til Apple Watch, som var gået i powersaving mode og nu har jeg troubleshootet halvdelen af natten for kan ikke få den til at oplade.

Hvis nogen har kendskab/gode forslag, så endelig bring it on. 

Alle links starter med at foreslå om kabler er tilsluttet osv og om plastic er fjernet. Så har jeg prøvet genstart på hjul og stor genstart på hjul og knap nedenunder. 
Ja så det har jeg prøvet.

Fik btw dejlig salat Buddha Bowl i går til frokost og noget frugt salat + kage til aftensmad. 
 

Nå dagen kalder 

Stay strong :hippy:

Link to comment
Share on other sites

Træning d 15.4

Løb

Fitzgerald uge 3 dag 5 = speed play pas, som jeg ikke nåede i går. Var bare off da jeg vågnede i går morges men egentlig udtryk for, at jeg omsider sov rigtig godt og tungt ovenpå nogle mere søvnløse nætter.

Kom rigtig sent tilbage til hotellet i går men ja intet har været standard i denne uge og job giver meget mening for mig. 

Helt indtil, at jeg trykkede på start var jeg faktisk i tvivl om jeg hellere skulle snuppe lørdagens foundation run men så var det bare sådan et dejligt pas.

5 min Z1

5 min Z2

5 x 1 min i Z5, på de 3 første 4 min/km og da jeg så kunne mærke, at det gik godt "gik" jeg med 3.55 min/k på den 4. og 3.52 på den 5. 

Til sidst 5 min i Z1, hvor jeg kan mærke, at min oplevelse af jogge tempo har ændret sig = løfter sig med resten. Tror ikke kun, at det er de 2-3 ugers Fitzgerald træning, som gør en forskel men det er meget dejligt. 

Madmæssigt opdagede jeg torsdag aften, at hotel har et mega lækkert tilbud med dagens ret tilsat en kæmpe salat bar = ingen dårlige undskyldninger for ikke at holde gode madvaner når jeg er herude. 

I går blev det dog til en havregrød fra 7-11 da det var blevet sent og jeg er heller ikke ligefrem slik fri

Alkohol rehab dag 106 og koffein dag 24. Vægt sikkert tung men ved det ikke.

Særligt når jeg spiser morgenmad på hotellet bliver min kaffetrang tricket af en lille dåse med det stærke Espresso pulver, som jeg i gamle dage fyldte i Ikea glas og inhalerede til morgenmad. Det var så stærkt og godt :devil:

Nå men dengang havde det ikke været muligt for mig at hoppe ud af sengen og direkte på løbebåndet. You can't allways get what you want :hippy: 

Nå dagen kalder og snupper en nat mere her i mit lille "home away from home"

Dejlig weekend til boardet :hippy:

Link to comment
Share on other sites

On a different note, så har flere af mine kolleger haft COVID og nogle er dårlige af noget, som kunne være COVID. Flere har i øvrigt været præget af kvalme og jeg kan ikke lade være med at tænke på, om det måske var det jeg havde i påsken, hvor jeg følte mig skidt tilpas. Har formentlig en vis immunitet ovenpå 3 infektioner og 3 vaccinationer. Ja så måske derfor ikke syg, syg men bare småskidt.

Har det i hvert fald markant bedre nu.

Nå time to work :hippy:

 

Link to comment
Share on other sites

Træning d 16.4 

Fitzgerald uge 3 dag 7 - long run

9.6 k svarende til 6 miles

1.6 k i zone 1

7.2 i zone 2

800 m i zone 1

Ligesom i går, så må jeg bare erkende, at mine zoner ændrer sig. I hvert fald ud fra perceived effort, som jo er det eneste jeg har lige nu, hvor jeg er helt gadget fri. 
Lå i længere tid oppe i 5 min/k og var også højere oppe. Gammel anaerob tærskel 4.36 men slet ikke der jeg er endnu. Dog 100 % et andet sted end for uger/måneder siden. 
Først og fremmest så nyder jeg helt vildt at løbe igen. En følelse, som jeg til nogle tidspunkter har haft frygtet, at jeg ikke ville finde igen = er meget taknemmelig :hippy: 

Mærkelig mærkelig drøm i nat, hvor jeg både var på Stifinder kursus, mødte nogle af mine nærmeste gymnasieveninder og var ved at flytte sammen med en mand, som jeg inderst inde godt vidste ville snyde og bedrage mig. 
Uhhhh det var godt at vågne op og vide, at jeg er et andet sted i mit liv :innocent:

Puuuh ha lidt ligesom at sidde og kigge på Nescafé dåsen med “Americano” pulver - ja har nærstuderet den og spurgt mig selv om ikke bare en lille kop kunne du. 
Well think not.

Alkohol rehab dag 107 og koffein dag 25

Dejlig dag til Jer derude :hippy:

Link to comment
Share on other sites

  • Bjergtrold changed the title to Mera Peak, Himalaya Nepal, 6465 moh, oktober

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share