Jan D. - Det endelige opgør


Jan D.
 Share

Recommended Posts

Fredag d. 6/4.

Spinningevent niv. 2½ SATS Brønshøj: 1 t. 27 min. + 10 min. ekstra opvarmning

Kondicykel: 1 t. 5 min.

Træningen blev lidt kortere end beregnet, men der var ikke så meget power til sidst og derfor ingen grund til at fortsætte yderligere.

Spinningen var udpræget udholdenhedsbetonet med et rimeligt konstant højt niveau primært med fokus på enkelttakt både stående og siddende. Dog afbrudt af lidt siddende og stående mellemtakt. Startede som sædvanligt langsomt ud med øget intensitet hen over timen. De sidste godt 30-35 min. følte jeg mig flyvende selv om belastning blev sat yderligere op og følte jeg kunne blive ved uendeligt. Kun enkelte småproblemer undervejs som ikke er værd af nævne. Fremover vil jeg søge at holde fast i spredte spinningtimer, så jeg ikke næste efterår igen skal gennem en lang tilvænningsfase, det går jo udmærket lige nu.

På kondicyklen blev det sværere at holde intensiteten oppe. Lagde ud med 30 min. med moderat middelbelastning ala 170-215 watts svarende 750 kcal pr. time. Derefter 6 min. med 2 tonsespurter ä henholdsvis 45 sek. og 30 sek. på 395-460 watts, samt 10 min. med 8 "halv" spurter ä 300 watts ä 30 sek. og kadance 110-120 (sværere at køre hurtigere på kondicyklerne). Afslutningsvis gradvis nedtrapning, da energien endelig var ved at være opbrugt.

Edited by Jan D.
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 473
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Lørdag d. 7/4

Løb: 3,25 km ä 5:15 + 1,05 km ekstra

Benene var noget trætte men ikke noget der forhindrede hurtig løb. Duer ikke til at løbe med nogle der er bedre end mig selv, da jeg ikke kan lade være med at presse mig selv. Heldigvis kunne jeg næsten ikke mærke hoften. Der er ikke andet for end at jeg må tabe mig så meget at jeg igen er den hurtigste løber på løbeholdet, så kan jeg bedre slappe af til træningen.

Vægten viste desværre i dagens anledning en lille stigning (+0,5 kg) efter 6 dage på samme niveau. Skal nu igennem yderligere 2 påsketamtam, så måske giver det + 1 kg.

Min cykeldag søndag ser ikke for god ud, da de har lovet regn allerede fra sidst på formiddagen. Så jeg skal tidligt op og køre.

Link to comment
Share on other sites

Søndag d. 8/4.

Racertræning (alene): 66 km

Rute: Husum-Kollekolle-Farum-Bregnerød (1 runde)-Allerød-Nr. Herlev-retur samme vej.

Terræn: Alm. landevej uden ret mange større bakker.

Vejr: Overskyet. 4-5 grader. Vind: VNV 5-6 m/s uden læmuligheder.

Tidligt afsted og helt alene på landevejen. Vinden var igen igen skarp og føltes hårdt når man sidder alene uden pauser på hjul. Fortsætter det på denne måde må jeg gå over til at køre med licensrytterne om søndagen (selv om der køres stærkere er det måske ikke hårdere).

På udvejen kørte jeg en mellemting mellem steady og rul. Benene var godt brugte efter fredag-lørdag. Tog en lidt hurtigere prøverunde på Bregnerødsrunden, men vinden var ultrahård uden nogen form for læ i skoven. Knæene protesterede ved forcering i modvind, så jeg droppede alle tanker om intervaller og kørte videre udad i modvinden i lave gear. Returen i medvind gav bedre mulighed for at sætte tempo, så har blev de 29 km hjemad kørt med 31½ i snit. Samlet lidt under tempo 27 km/t.

Knæstrækkerne er lidt nede til aften. Næste træning på cyklen er dog først tirsdag eftermiddag.

Edited by Jan D.
Link to comment
Share on other sites

Tirsdag d. 10/4.

Racer (klubtræning): 67,5 km

Racertransport: 6,5 km

Total racer: 74 km

Rute Klubtræning: Husum-Hejrebakken-lidt frem og tilbage-omvej til skovlinien-1½ runde-retur husum. Ektratræning til klubben inden, samt efterfølgende på Hirsebakken.

Terræn: Hejrebakken x 2, ½ Nørreskoven x 2.

Vejr: Overskyet. 11->9 grader. 7->5 m/s NV.

9 drenge og 1 træner. Det er for lidt til landevejscykling. Har nu flere gange skiftevis trænet store og små nye. Vi burde nu blive 3 trænere (formelt), hvis det så kan sikre at der næsten altid er to trænere ville det være ok. Heldigvis kunne en af de nyes forældre tage de to nye små (har tidligere været cykelrytter).

Det var oplagt med en enkeltstarttest, da der er hele to enkeltstarter i april + en række kort enkeltstarter i Youth tour og tour de himmelfart i maj. Valgte denne gang en lang af slagsen på hejrebakken svarende til løbsdistance for mellemste. Med 4 min. mellem de startede og de 2 nye der kun skulle køre ½ distance kunne jeg som tidtager ikke nå med rundt blandt de første, så her blev det mest til lidt tril på bakken. Synes ikke ligefrem tiderne var imponerende eller på højde med niveauet (forholdsmæssigt) ift. distriktslejren. Da jeg har været væk for de store de fleste gange har jeg ikke så meget føling med om det er repræsentiv for deres niveau. Weekendens enkeltstart i Hillerød vil dog give et mere klart svar på dette.

Derefter en samlet start over knap 5,3 km. Jeg havde naturligvis fordel af at være klart mere frisk, men alligevel tydede den på at mit niveau er fuldt tilstrækkelig til at være med (om det så er mig der er bedre kørende eller......). På bakken kunne jeg let sidde med ude i siden uden hjul og uden at være oppe ved max. Efter lidt transport til Skovlinien tog vi tre spurter og endnu et samlet interval. Ikke et specielt langt træningspas, men masser af intensitet for drengene.

Synes generelt det gik ok for mit vedkommende. På sidste interval blev vi spredt for alle vinde og jeg kørte med kun to i fronten. Havde et par opkørsler på dagens intervaller fra frafaldne og fremad, samt snuppede 2 spurter (heraf skiftespurten før Mørkhøjvej).

Personligt derfor en ok klubtur. Efter denne 5 x Hirsebakken + bakken på Krabbelejevej.

Hoften kan mærkes lidt efterfølgende mest pga. accelerationerne siddende

Edited by Jan D.
Link to comment
Share on other sites

Vægt:

Den sidste påsketamtam udviklede sig til lidt af et ædegilde for mit vedkommende og vægten stod dagen efter på intet mindre end 104 kg. Med de sidste to dages målinger er dette desværre kun røget ned til 103,0 kg. Der skal derfor strammes kraftigt op de næste dage, så vægten med ugens udgang igen er nede på 102 kg.

Resten af ugen:

Tempoet på tirsdagstræningen var bedre end forventet, da jeg havde luft nok til at kunne sidde og råbe af drengene under intervallerne. Der er derfor ingen grund til at forcere intervaltræning nu. Hvordan hoften tager det må de næste dage vise. Hovedplanen siger 2 dages kort intervaltræning pr. uge (fokus mængdeoptrapning), heraf 1 hverdag og 1 i weekenden. Første del er mere end opfyldt, så onsdags- og torsdagstræningen bør være let (løb og cykling). Herefter kommer rul lørdag og spinningevent søndag (Paris-Roubaix)

Link to comment
Share on other sites

Onsdag d. 11/4.

Løb (løbehold): 5 km ä 6 min/km + 1 km opvarmning

Det var ikke lykkedes at få vægten længere ned inden træning, men da vejret tillod kort dress var startvægten inkl. tøj/sko trods alt den samme som i lørdags. Vinden var skarp og hoften bøvler en del efter tirsdagstræningen. Løb i mere behersket tempo denne gang, men til gengæld lidt længere.

Edited by Jan D.
Link to comment
Share on other sites

Vægt 12/4

Følger vægten nøje i disse dage, da den SKAL tilbage på niveau før påske. Dagens morgenvejning viste 102,5 kg, så der mangler nu kun det sidste ½ kg, som dog nok også bliver det sværeste. Sodavand og søde drikke er nu bandlyst undtagen i tilknytning til træningen og fest. Æder dog fortsat en del chips m.m.

Tjekkede hvilepulsen til morgen som ligger på 54, hvilket er meget normalt (svinger oftest mellem 54-56).

I øvrigt kanon vejrudsigt fortyder næsten jeg har valgt spinning søndag.

Edited by Jan D.
Link to comment
Share on other sites

Torsdag d. 12/10.

Racer (klubtræning): 63 km (inkl opsamling Østerbro)

Racertransport: 6.5 km

Total cykling: 69,5 km

Rute fra klubben: Husum-langs motorvejen til Farum-3 x Bregnerødrute (3x5 km)-3 km rul og hjemad samme vej.

Terræn: Næsten fladt.

Vejr: sol, begrænset vind 5 m/s->2 m/s NV. 15->11 grader.

Havde troet vi var 2 trænere, men nix nej. Det viste sig at jeg igen var alene med 8 drenge, heraf 1 mindre ny (som dog heldigvis havde sin far med på mtb). På udvejen samlet måtte jeg skubbe den nye en del (selv om tempoet var let for de øvrige). Da der er cykelløb allerede lørdag blev træning begrænset til 2 intervaller (en kortere enkeltstart og en lang samlet start. Efter bakkekørslen tirsdag valgte jeg tilsvarende den flade rute ved Bregnerød som mål, så træningen ikke giver for tunge ben.

Enkeltstart var på udvejen til Farum (5,6 km). Drengene ville gerne køre omvendt (med de hurtige først), hvilket passede mig fint, da jeg var lidt nervøs for turens effekt på hoften. Også godt at jeg ikke følger de samme hver gang. Kørte dog frem til en rytter længere frem, så jeg fulgte to.

5 km rulleskift efter mølleprincippet ved Bregnerød gik knap så godt med 7 drenge (klart sværere end alm. rulleskift med færre ryttere). Bør øves mere. 10 km samlet start, hvor det de første 2 km gik i behersket tempo. Aftalte med den stærkest ungdomsrytter, at han skulle stikke, men allerede kort efter blev der rykket igennem. Kørte i 2 omgange frafaldne op. Ungdomsrytteren endte alene i front de sidste 5 km, hvor jeg fik samlet en 4-mandsgruppe som blev sat til at forsøge at køre ham ind, hvilket ikke lykkedes helt. Gruppen blev splittet ca. 2 km fra mål. Lå godt 1 km fra mål ved en dreng måske 60-70 m efter de to første fra gruppen. Prøvede at køre det op i spurten, men kom dog ikke tættere end 20-30 m (i tempo lige under 50).

Herefter rul og hjemad. Dog kørte de to ungdomsryttere endnu et interval (skal ikke køre løB). Samlede den nye op på hjemvejen.

Hmm. Intervaller med højt tempo. Gik vel ok og kørte en anelse konservativt ind imellem, men også nogle opkørsler.

Edited by Jan D.
Link to comment
Share on other sites

Torsdag d. 12/10.

5 km rulleskift efter mølleprincippet ved Bregnerød gik knap så godt med 7 drenge (klart sværere end alm. rulleskift med færre ryttere). Bør øves mere.

Hmm mølle princippet? Kan du ikke lige forklare mig den. Eller er det det jeg forstår ved "at køre i kæde" hvor den ene række hele tiden rykker frem mens den anden rykker tilbage. Nu har jeg aldrig dyrket sporten med licens ryttere men altid i motion klubber så nogle af termerne kan være lidt fremmede.

Link to comment
Share on other sites

Hmm mølle princippet? Kan du ikke lige forklare mig den. Eller er det det jeg forstår ved "at køre i kæde" hvor den ene række hele tiden rykker frem mens den anden rykker tilbage. Nu har jeg aldrig dyrket sporten med licens ryttere men altid i motion klubber så nogle af termerne kan være lidt fremmede.

Jeps, vi taler om det samme. Kært barn har mange navne.

Er erfaringsmæssigt en større udfordring for drengene, da det her er meget vigtigt at der køres i en fast rytme.

Link to comment
Share on other sites

Lørdag d. 14/4 DEL 1.

Løb (løbehold): 3 km ä ca. 6½ min/km + (3x300 m opvarmning)

Kanon vejr. Kroppen har intet mærket efter torsdagstræningen indtil fredag aften og nu lørdag, hvor achillesenerne bøvler igen. Nok en konsekvens af hård træning. Ugens udviklede sig træningsmæssigt helt anderledes end planlagt efter at jeg havde fået styr på senerne i sidste weekend.

Derfor blev dagens løbetur en let tur i ret behersket tempo.

Jeg har glædet mig lidt til at køre spinning med storskærm i SATS med Paris Roubaix søndag. Efter svære overvejelser har fornuften taget overhånd og jeg har droppet det for at skåne achillesenerne. Det er mere defuse jag/ømhed end egentlig skade, men jeg har brugt dem rigeligt og fået allerede mere interval end planlagt for ugen.

Efter 2 byærinder kan jeg desværre ikke nå op til Hillerød og de drengene køre årets første cykelløb (der er også fandens langt til Hillerød). Ved ikke lige hvilken turfordeling det bliver til, men jeg skal da lidt ud og rulle senere idag på flade fødder.

Link to comment
Share on other sites

Lørdag DEL 2:

Racer (alene): 41,5 km rul

Har forlænget det sædvanlige lørdagsrul for at ligge flere km her på den lette træning. Vejret var fint og varmt, så det blev årets første tur i kort tricot. Rullede ud til ADA-bakken og tilbage. Selv om jeg lod cykel rulle mange gange i frihjul undervejs nedad og i medvind var snittet alligevel knap 26½ km/t.

Håber det på sigt virker positivt på achillesenen.

Første cykelløb:

Drengene fra klubben deltog i årets første cykelløb (enkeltstart) med mindre succes, da det kun blev til 1 præmieplacering for 3 drenge og ikke særlig gode placeringer. Jeg fik derfor bekræftiget min anelse fra tirsdags enkeltstarttesten om at niveauet nu ikke er højt nok ift. konkurrenterne, hvor det var bedre for 1 måned siden på den første træningslejr.

Nu skal man ikke overfortolke ud fra 1 løb og erfaringsmæssigt plejer de at klare sig bedre i samlet start. Det kan naturligvis være mange faktorer der spiller ind. Vi burde nok have haft noget mere klubtræning i påske, men omvendt var der kun 1 licensdreng med på den tur jeg afholdt. Da jeg kun har haft ansvar for få intervaller med de rutinerede drenge siden sæsonstart (bortset fra denne uge) skal jeg heller ikke gøre mig klog på dette. Håber det går bedre idag.

Link to comment
Share on other sites

Søndag d. 15/4:

Racer (alene): 46 km ä 30,73 km/t + 5,5 km tril

Rute: udad/retur til Farum og 3 runder ved Bregnerød

Terræn: ud/hjem alm. Runder forholdsvist fladt. Altså en nem rute med kun 1 større bakke (Nørreskoven på returen).

Vejr.: 4 m/s SØ, 10-14 grader og sol.

Et kraftigt hop i tempo sammenlignet med tidligere steady-ture i år. Ruten var dog rimeligt nem, distancen lidt kortere end ellers, vinden knap så hård, mere varmt mv.

Kørte også med lidt højere intensitet end en traditionel steadytur, men uden tunge gear. Trods alt rart at se der er fremgang og endelig en halvlang distance over de 30 i snit. :4thumbup: .

Det ser ud til det komme gradvist, hvis så bare benene kan holde til det. Håber jeg sørgede for ikke at belaste achillesenen for meget med gearingen.

Arbejde:

Normalt skriver jeg ikke meget om mit arbejde. Jeg må dog sige at arbejdsforholdene nu og den seneste tid har været utilfredsstillende og slider for meget på mit humør. Det er en kombination af fordobling af projekter, generel nedskæring af ressourcer til samme og beslutninger, der fagligt set ikke er ok (giftig blanding). Ganske vist også nogle delvist faglige sejre, men ikke tilfredsstillende. Jeg har muligvis fået lovning på ekstra ressourcer i et år til udviklingsopgaver, men da man nok ikke vil fastansatte nogle, bliver det meget svært at få kvalificerede ansøgning fra AC'er til en tidsbegrænset stilling, selv om arbejdsopgaver ellers er spændende.

Mine egen muligheder på jobmarkedet er desuden begrænset af min høje løn (og alder, 50 er jo mange steder stadig en grænse) uden direkte personaleansvar og i en stillingskategori hvor interne forfremmelse oftest anvendes (og jeg har ikke lyst til skift af fagområde).

Vægt:

Vægten har stabiliseret sig på 102 kg. Ok.

Edited by Jan D.
Link to comment
Share on other sites

Jeps, vi taler om det samme. Kært barn har mange navne.

Er erfaringsmæssigt en større udfordring for drengene, da det her er meget vigtigt at der køres i en fast rytme.

Jeg tror på at det kan være lidt af en udfordring at skulle undgå at flette hjul på den måde især med urutinerede drenge. Mine erfaringer med den kørsel er ikke alt forgode da der ofte er tendens til at en enkelt rytter eller 2 simpelthen ikke kan finde ud af hvornår der skal skiftes bane hvilket ofte resulterer i nogle halvfarlige situationer. Men man kan da heller ikke komme udenom at det er effektivt når det kører.

Link to comment
Share on other sites

Jeg tror på at det kan være lidt af en udfordring at skulle undgå at flette hjul på den måde især med urutinerede drenge. Mine erfaringer med den kørsel er ikke alt forgode da der ofte er tendens til at en enkelt rytter eller 2 simpelthen ikke kan finde ud af hvornår der skal skiftes bane hvilket ofte resulterer i nogle halvfarlige situationer. Men man kan da heller ikke komme udenom at det er effektivt når det kører.

De fleste af drengene har trods alt kørt nogle år efterhånden, men man skal stadig var over dem tit. Kæde/mølle er dog ikke så ofte noget vi bruger.

Link to comment
Share on other sites

Tirsdag d. 17/4.

Øv. Knæproblemer :crazy:

Racer (klubtræning): 81 km (inkl. opsamling til klubben)

Racertransport: 6,5 km

totalt: 87,5 km

Rute fra klubben: Husum-Kollekolle-Farum-Ganløse-Bastrup sø-Drive in-2 runder fra Drive in via Lillevangsvej-Vassingerød-Skovmosen-Farum-Kollekolle-hjem.

Terræn: Med dele Tyrrunden midtvejs terræn halvsvært-svært. 9 større stigninger.

Vejr: Blandet vejr, vind 6-7 m/s NV. Tørt.

Intervaller:

- 5,6 km enkeltstart

- 12,1 km enkeltstart med 4 større stigninger.

- 15,4 km samlet start med 4 større stigninger

- Et par spurter.

Igen ingen små nye. Derimod 5 af de rutinerede drenge. 2 af de nye ungdomsryttere. 3 trænere + 4 andre voskne, så det var trods alt en større samling. Den tilbagevendte træner skal dog lige have tid til "at komme op i gear" her i starten.

Første interval kørte jeg med de langsommere ryttere. Herefter den lange hårde enkeltstart over 12 km. Startede ved den sidste (undgomsrytter) og fik hurtigt kørt elevator op i modvinden til de forreste, men det kostede tunge ben allerede inden 2. bakke. Bakkerne var helt klart det store problem (især med tunge ben). Den 3. bakke var Tyren, hvor jeg var ved at gå i stå og måtte slippe den ældste drenge jeg lå ved (måske 15 m), samt kontakten til de 2 ungdomsryttere (en smule længere fremme). Tror det var her jeg overbelastede knæet. Fik dog på det flade hurtigt kørt det op meget hurtigt. Tilsvarende på den afsluttede bakke til Drive in satte den forrest ungdomsryttere et temposkifte ind, hvor jeg måtte slippe og bruge lidt længere tid på at køre op.

P.g.a. knæet (og hensynet til de mindre gode) blev jeg ved disse på den samlede start, som også indeholdt 4 stejle bakker.

Jeg er efterfølgende ret smadret i benene, men mest bekymret for knæet og om det er en "rigtig" skade eller blot en svær overanstrengelse. Kompenserede en del man det andet ben. Som sædvanligt er der ikke andet end at vente et par dage med dommen.

Krydser fingre for knæet er ok. :hands::hands::hands:

Fik inden tider taget, men enkeltstarterne var nu heller ikke med samme slutpunkt og foregik mest i modvind. Den eneste tid, der kan udregnes er den totale bruttotid (næsten 27 km/t), men der siger ikke ret meget om hårdheden, da der indgår længere tids stop (røde lys, opsamlinger, instruktioner, igangsættelse af enkeltstart mv.). Bare det at sende "feltet" afsted på enkeltstarterne med 20 sek. imellem koster for de sidste/hurtigste ca. 2 min. pr. enkeltstart med efterfølgende længere tids venten på de sidste er i mål. Tillagt instruktionstid kan man let holde stille op til 10 min. pr. enkeltstart (og så er snittet allerede næsten oppe mod de 29-30 uden at tage højde for de andre tidstab og inkl. ud/hjem-transport).

Vægt.

Endnu engang kan jeg konstatere at vægten er mit store problem. Desværre kan man ikke fjerne 5-10 kg fra dag til dag, men kun ved hård og langvarig kamp. Efter en tur under 102 kg var morgenvægten idag netop 102 kg.

Arbejde.

Måtte bide i det sure æbel og erkende at vores dataproblemer er så store at de opgørelser vi skulle have lavet færdig onsdag ikke kan laves med kort varsel, men forudsætter reviderede indberetninger (pga. mange fejl-indberetninger). Efter det store "slag" i fredag, hvor trods alt lykkedes mig at få medhold i flere indvendinger og et droppet planforslag stod Direktøren i døren lige inden træning (og hvor jeg var fuldt omklædt) og ville have mig til at efterprøve et nyt udkast (Det bliver dog først i morgen). Midt i håbløsheden med manglende ressourcer kan jeg da glæde mig over den recept man viser min faglige kompetence.

Weekendens andet cykelløb

Her klarede drenge sig mere som forventet og vi fik en top 6-placering.

Edited by Jan D.
Link to comment
Share on other sites

Vægt.

Den positive tendens fortsætter. 101 kg, men det er så også efter den hårde og lange træning igår. Træningen viser at det er meget nødvendigt med et stort vægttab. Må indrømme jeg ikke helt har kunnet overholde det med nul sodavand også grundet min stresssituation, men hvad det går trods alt fremad.

Træningssituationen.

Der er ingen tvivl om at de sidste ugers hårde træning rykker konditionsmæssigt. Lige kører jeg hurtigere end alle drengene og nærmer mig (tror jeg nok) sidste års niveau. Spørgsmålet er dog om jeg ikke løber ind i skader, hvis intensiteten ikke kommer mere ned nu ind imellem. Målet var heller ikke at stræbe efter gode tider i år, men opbygning. Jeg kan da gå på knæene her til morgen uden det helt store bøvl, så håber de ikke har taget større skade. Denne uge skulle have været den lette uge, så jeg håber jeg i slutdelen af ugen kan geare ned.

Tilgangen til klubben i slutvinteren og sæsonstarter har været 4 tilkomne (2 nye 1. års-mellemste og 2 2. års ungdom), hvilket er meget normalt og alle er indtil nu blevet hængende. Det ville have været en fordel, hvis de aldermæssig var samme gruppe (men sådan er virkeligheden nu engang). Da vi vist endeligt er kommet op på 3 trænere, skulle det fremover kunne lade sig gøre mere kontinuerligt at have en træner på de små nye.

Edited by Jan D.
Link to comment
Share on other sites

Onsdag d. 18/4

Løb: 5,17 km ä noget over 5½ min. pr. km + 0,5 km opvarmning

Umiddelbart virker det ikke som om der er større knæproblemer, da jeg kunne løbe uden store vanskeligheder. Det er dog først idag cyklen sættes frem, så må jeg se om der skulle være problemer med denne type aktivitet.

Vægten svinger mellem 101-102 og kan ikke rigtigt bestemme sig for hvilken vej den skal gå.

Onsdagen blev brugt næsten udelukkende på arbejde kun afbrudt af en tur til onsdagsløb. Som så ofte før i det sidste stykke tid var arbejdsdagen konfliktfyldt og opslidene. Håber der snart kommer en positiv afklaring på de beslutninger der skal og bør tages.

Strategien for dagens træning bliver ikke at køre offensivt, men derimod meget restriktivt og så vidt muligt ikke med ungdomsrytterne. Idag skal det lykkes at begrænse belastningen.

Hav en god dag!

Edited by Jan D.
Link to comment
Share on other sites

Torsdag d. 19/4.

Racer (klubtræning): 51,5 km

Racertransport: 6,5 km

total racer: 58 km

Yes!!! :4thumbup: Endelig er lettere og kortere træning. Benene var også tons tunge fra starten og svære at få igang. Vi var ret uheldige med vejret og havnede allerede inden træningen i en større byge og var mere eller mindre våde fra start. Det blev tørt senere, men fødder var våde og blev kolde som på en vinterdag med frosne tæer, hvilket også skyldes vinden som var ret hård 9-10 m/s.

Opmødet kan kun betegnes som ringe 2 ud af de p.t. 10 ryttere (desværre en af forklaringer på vi ikke gør os voldsomt meget i præmier. Trænersituationen var helt modsat sæsonopstarten, da vi alle tre var med. Det betød dog også at jeg holdt mig lidt i baggrunden og fokuserede på blot at hænge på. Det var nu også lettere p.g.a. vinden. Turen blev kortet ned til en begrænset tur. Jeg skulle dog trods protester fra syrebenene træde lidt for at komme over de mange små bakker gennem Hareskov by, 2 x over hejrebakken og den ene del af bakken i Nørreskoven (2½ x store bakker).

Hjemme til optøning af begge storetæer virker knæ, lår mv. stadig mærket af tirsdagstræningen, men uden større problemer. Nu har jeg weekenden til at drosle ned i så ugen ender som en delvis restitutionsuge.

Edited by Jan D.
Link to comment
Share on other sites

Lørdag d. 21/4

Løb: 5,25 km ä 5:15 + 0,5 km

Havde undervurderet den hårde belastning af knæet tidligere på ugen og løb alt for hurtigt specielt på den sidste del af turen. 5:15 er ikke et tempo jeg kan tåle p.t. selv om vægten kun er få kg højere end min normale sommervægt. Har ellers de sidste gange løbet lidt hurtigere, da det går ok med hoften.

Resultatet er en hel del knæproblemer efter løb. Resikerer endnu engang at skulle drosle intensiteten meget ned. Hver gang jeg er ved at komme i form ender det med en delvist overbelastning. Det generelt problem er nemlig at jeg aldrig får opbygget en tilstrækkelig grundkapacitet, så skadesrisikoen begrænses.

Desuden heavy belastning på indkøbsturen 1,5 km let opad bakke med 17,5 kg rygsæk + 8 g i hånden + 28 kg i trækvogn.

Søndag d. 22/4.

Racer (alene): 44,5 km ä 30,64 km/t + 2,5 km

Rute: slotherredsvej-Ringvejen-Gl. Køge landevej-retur samme vej.

Terræn: Fladt. Kun 7 mindre bakker.

Vejr: 6-7 m/s SØ. Tørt, men overskyet. 9-10 grader.

Kørte kun uden hård pedalpres, men hurtigere og konstant kadance. Den flade rute talte derimod i retning af et højst snit, men vinden var igen ret generende. Endte vel som forventet lige over 30 i snit.

Vægt.

Da jeg ikke herfra kan oprette nyt svar brygger jeg lidt videre på det foregående.

Vægten er bidt sig fast i intervallet 101,5-102,0 kg og vil ikke rokke sig yderligere. Nu har træningsmængden de sidste 4 døgn været ret behersket (kun godt 2 timers træning), så måske tirsdag-torsdags mængden kan bidraget til at give den et spark. Der SKAL i hvert fald ske noget NU NU NU.......

Knæene

Knæenes tilstand er klart forbedret, men jeg har heller ikke belastet dem mandag. Spørgsmålet er om de kan tåle den længere tur tirsdag eller jeg bliver nød til at træne op alene. ALT elevatorkørsel, ryk, tunge tråd etc. er forbudt, så jeg må koncentrere mig om blot at hænge på de dårligste og se om dette er tilstrækkeligt let til ikke at giver fortsat overbelastning. Mængden er derimod det sidste jeg skærer i.

Arbejde.

Der er nu ved at være faldet mere ro over lejren og der er i højere grad konsensus om de initiativer, der skal gennemføres. Kan håbe det fortsætter sådan. Vi/jeg fik trods alt sat et kraftigt fingeraftryk.

Problemet er dog at der er alt alt alt for mange arbejdsopgaver. Lavede forleden en liste på over 30 udviklingsprojekter, der skal gennemføres indenfor det næste år el. 1½ år. Det går ikke bare at knokle hele tiden, så der skal findes en fornuftig balance mellem fritid og arbejde. Projekterne må så prioriteres løbende og mange havner i venteposition i sagsbunken.

Edited by Jan D.
Link to comment
Share on other sites

Tirsdag d. 24/4.

Racertræning (klub): 75 km

Racertransport: 6,5 km

totalt: 81,5 km

Rute klubtræning: Opsamling fra Østerbro-Klubben-Kollekolle-Farum-Bregnerød-Allerød-Nr. Herlev-Uvelse-Uggerløse-Drive in-Christianshøjvej-Kr. Værløse-Værløse-Hareskov by-motorvejen til mørkhøjvej-klubben.

Terræn: Ingen større bakker, men eller alm. til lidt flad profil.

Vejr: Godt. 18->15 grader. Tørt. Vind kun 2 m/s SØ.

2 ungdomsryttere, 5 rutinerede drenge & 2 af de nye drenge, 3 forældre og 2 trænere.

Vi blev enige om at skiftes til at tage de nye. Fik dog loddet at tage de hurtige her tirsdag (størstedelen), da den anden træner først skal køres ind. Først 2 enkeltstarter (korte), hvor jeg klæbede til en ungdomsrytter (tempoet svingende fra 24-48). Egentlig ikke overhård bortset fra opad. Herefter 3 korte samlede starter. I alle tilfælde lå jeg tilbage i feltet. Trak lidt til klubben og hjem igen til klubben. Kørte skiltespurten ved mørkhøjvej lange ude fra for drengene.

Knæene gik modsat forventet fint, mens achillesenen igen gav problemer fra de sidste intervaller. Formen virkede ikke tilfredsstillende uden jeg dog prøvede mig af.

Onsdag morgen.

Kroppen er lidt mærket af tirsdagstræningen. Kan åbenbart ikke holde til tempoet når det er fast hver gang. Lidt ømhed alle 3 skadessteder. Desværre en lille bulle på siddefladen, som evt. kan blive et problem.

Morgenvægten første gang nede på 101 kg (men skyldes måske de 3 timer i sadlen).

Vægtprognose

Vægttabsprojektet har stået på i nu 6 uger med et vægttab på ca. 3 kg, hvilket er ok ift. de generelle normer. Vægttabet kommer dog alt for sent ift. sæsonen og prognosen siger at jeg når 99 kg ca. primo juni. Selv om dette lykkes vil jeg blot været nået det samme forhøjede vægtniveau som de sidste 2 sæsoner. Det er lidt deprimerende at jeg så blot har udlignet vinterens vægtøgning. Jeg har svært ved at forestille mig jeg reelt kommer til at gå længere ned og bryde den generelt dårlige tendens til øget vægt med årene.

Et opslag på klubbens hjemmeside viser også at de fleste ryttere vejer et sted over 70 kg, så jeg kører med ca. 40 pct. i overvægt og vejer ca. 2½ gang drengene fra klubben.

Den seneste tids skadesproblemer peger på at jeg får svært ved at være med og undgå skader over en hel sæson, hvor jeg p.t. i højere grad har brug for aflastning. Det er svært at bevare optimismen ift. både løb og cykling.

Jeg bliver nødt til at fortsætte og fastholde vægttabet gennem hele sommersæsonen med det mål trods alt at lande på en lavere vægt en slutniveauet i de tidligere sæsoner. Det bliver derfor nok også svært fysisk at have overskud til at øge tempoet til mit sædvanlige max.-niveau.

Edited by Jan D.
Link to comment
Share on other sites

Onsdag d. 25/4

Løb: 4,17 km ä 5:46 + 0,5 km

Racertransport: 13 km

Var godt træt idag. Kører også ret hårdt på med nedsat fødeindtag i denne uge, hvor vægten skal presses under det snart ulidelige tal 102. Går sikkert ud over restitutionen, men sådan er det.

Var smadret på løbeturen, hvor jeg løb med 2 andre i starten for på sidste del at løbe alene ä ca. 5:30 pr. km.

Torsdag skulle efter aftalen være med nye drenge, hvor 1 ny fra sidste år måske vender tilbage. Samtidig taber vi desværre 1 rutineret, der stopper i klubben (dog ikke i den hurtige ende). Resultaterne fra det sidste cykelløb er med klar pil opad for drengene.

Lufttryk sommer/vinter.

Checkede lige ud at lufttrykket (kg/m2) er ca. 7 procent højere ved 0 grader end ved 20 grader. Da luftmodstanden er den vigtigste faktor ved cykling illustrerer, det hvorfor det er så svært at køre hurtigt om vinteren. 7 pct. kan hurtigt blive til omkring 2 km/t i lavere tempo uden, at der er taget højde for andre faktorer.

Edited by Jan D.
Link to comment
Share on other sites

Tirsdag d. 24/4.

Racertræning (klub): 75 km

Racertransport: 6,5 km

totalt: 81,5 km

Rute klubtræning: Opsamling fra Østerbro-Klubben-Kollekolle-Farum-Bregnerød-Allerød-Nr. Herlev-Uvelse-Uggerløse-Drive in-Christianshøjvej-Kr. Værløse-Værløse-Hareskov by-motorvejen til mørkhøjvej-klubben.

Terræn: Ingen større bakker, men eller alm. til lidt flad profil.

Vejr: Godt. 18->15 grader. Tørt. Vind kun 2 m/s SØ.

Imponerende cykeltræning. 81,5 km. :4thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Imponerende cykeltræning. 81,5 km. :4thumbup:

Km er nu ikke så svært, det er mere intensiteten der dræber og p.t. overdriver jeg vist den for meget. Overvejer at indlægge et par hele ugers lettere træning for at give led og sener luft til resten af forårstræningen.

Edited by Jan D.
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share