MaxPower


MaxPower
 Share

Recommended Posts

Submaksimale vægte, hvad er det lige 100% det betyder ?

Hehe, vi diskuterede det for ganske nylig og konklusionen var vist at det kunne betyde 2 ting - ofte brugt i forskellige sammenhæng mener jeg.

Enten var det vægte under en hvis procentdel af 1RM (kan ikke huske tallet).

Eller også var det blot når man løfter en given vægt færre gange en man kan, f.eks. 5 reps med din 8RM, men her var det muligvis det forbehold, at man ikke kaldte det submaksimalt hvis det trods alt var tunge vægte eller antallet af reps var ret tæt på den pågældende RM.

Forvirringen er TOTAL - need help here! :lol:

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 2.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Tråden med det submaksimale er her

TJ opsummerer godt på side 3 med dette:

For det første, så betyder submaksimalt jo bare "under det masksimale". Og tager man udgangspunkt i styrkeskolen, så snakker man UDELUKKENDE om det at arbejde langt fra ens 1RM. Det har egentlig ikke noget at gøre med om man kører til failure eller ej. Det giver dog ikke mening at anvende den definition i et bodybuilding program. Her er det mest hensigtsmæssigt at snakke om at man ligger et stykke under en given RM. Det vil sige vi arbejder med vægte som ligger under det vi kan løfte i en given rep range. Dog må man sige at det skal ligge et stykke fra ens RM´s. Man kan jo ikke kalde det submaksimalt at lave 7 reps med noget som er ens 8RM, bare fordi man ikke rammer failure. Vi kan sige at 70 kg x 8 reps er submaksimalt, hvis vores 8RM hedder 80 kg.
Link to comment
Share on other sites

Sør'me om jeg ikke havde DOMS i ryggen igår - og det er ikke aftaget helt endnu. Pudsigt nok plejer tung dødløft at havne i lænden, men denne gang er det øvre ryg :bigsmile:

Det går meget op og ned med albuen. Det var lettere generende første halvdel af igår, men fra jeg kom hjem mærkede jeg stort set intet og havde svært ved at fremprovokere noget som helst. Idag er den sådan midt i mellem. Den kan mærkes lidt af og til.

Link to comment
Share on other sites

Nu var b_skaalen kommet med en hel masse hep (i meadows log) (faktisk en kandidat til årets hep-indlæg, hvis jeg skal være helt ærlig) som jeg syntes det var synd hvis det bare gik til spilde. ;)

Når man bare sidder og koder (og MOL'er) skal der jo være plads til lidt fysisk udfoldelse.

Og så var det måske også detaljen om at være miljøskadet :devil:

Link to comment
Share on other sites

I er spøjse...

fittsmoker, du kan da også lige tage et par stykker for hyggens skyld, mens du venter på at det skal blive aften  (held og lykke)

tak skal du have. Hm tror ikke lige det går, har kollegaer omkring mig som nok vil undre sig lidt hvis jeg lægger mig ned på gulvet og begynder at lave strækkere.....men jeg er med i tanken ;)

Link to comment
Share on other sites

87 var da en pæn sjat...

faktisk ikke :( er ved at være i dårlig pushup form, ville have leveret 100 - men lod mig selv overbevise om at det var for ikke at blive ALT for forpustet når jeg trådte ud af døren....

Det kunne måske undre hvis man kommer storprustende udaf toilettet; men det var jeg nu alligevel, det var sq lidt hårdt.

Link to comment
Share on other sites

fitts, du kunne vel komme med Stuart Stardust undskyldningen:

"Nå, nu må i fa'me ha' mig undskyldt, jeg skal ud på det lille hus: Der er et farsbrød der søger om udgangstilladelse"

"Puuuhha, det var en hård fødsel, jeg måtte lave strækøvelser og 2 mellemskyl før jeg var færdig.."

Link to comment
Share on other sites

:lol: :lol: :lol:

Tænkte jeg var helt åndsvag da jeg gik på toilettet for at lave armstrækkere :blink: ;) . Men jeg er heldigvis ikke den eneste :santa2: . Stoppede dog også ved 14 ved tanken om at mit tomat røde ansigt vill se "lidt" underligt ud, når jeg kom ud til kunderne igen. Ha ha ha bare tanken om at der stod én ved kassen, fik mig lige til at kigge en extra gang i spejlet... :lol: :lol: :lol: :w00t:

Hi hi hi... det er sgu' rigtig tænkte ".. nu er den sgu' helt gal..." :blink: hvor er det dog dejligt ikke at være alene...

Cleo - den skizofrene

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share