Motion i balance™


Henrik S.
 Share

Recommended Posts

Både billeder og træning ser da fint ud.

Thanks. Jeg kan se, at du får fyret nogle kilometer af i de uger her. Følger med i dine ultraplaner og kan sagtens se udfordringen. Som det fremgår af min blog, så går jeg nok i retning af lidt kortere distancer. Det fungerer vist bedre med det gamle bentøj :4disguise:

Link to comment
Share on other sites

Nå jeg ser sådan nogle billeder fra mosen, må jeg indrømme det giver et lille stik. Synes det er en evighed siden jeg har været deroppe, men regner da med at jeg om ikke så forfærdelig længe vil nyde mine søndagsture deroppe.

Ja, det er sgu luksus at bo lige ved Utterslev Mose. Fine, fine løbestier. Og lige ved cykelstien langs Hareskovvejen, hvis det er cyklen, der skal luftes :cool:

Da jeg i sin tid begyndte at tage løbetræningen alvorligt, boede jeg i Roskilde og sled landevejene op derude. Så kom jeg i kontakt med AK73, der har hjemsted på Østerbro Stadion, og jeg glemmer aldrig min første træningstur med de hårde drenge fra klubben. Det var i det sene efterår 1981, og det var til den almindelige træning klokken 17.15, hvor det af gode grunde var ved at blive helt mørkt.

Først skulle jeg finde vej fra Hovedbanegården til Østerbro Stadion for første gang. Så høvlede vi en 6-8 stykker afsted gennem Fælledparken, hvor jeg heller aldrig havde løbet før. Og så gik det ellers i mørke ud til mosen, rundt på alle de små stier, under motorvejen, tilbage langs Bispebjerg og Lersø Parkallé. Det hele i et fuldstændig hgalsbrækkende tempo, hvor de prøvede at sætte hinanden af på skift :crazy:

Siden gik det jo meget godt, og jeg kom til at løbe utallige ture herude omkring mosen og kan i dag løbe den i søvne. Det var skæbnens ironi, at jeg ikke kunne løbe, da vi flyttede herud, men det er jeg jo heldigvis ved at få ændret på nu. Trivia note: Stianlægget herude omkring mosen var faktisk et arbejdsløshedsprojekt, og det stod færdig under krigen – i 1943.

Link to comment
Share on other sites

Uge 39

Nu har jeg jo allerede løftet lidt af sløret for ugen, der er gået, så jeg gør det lidt kort.

Mandag

Det var fjerde ud af fem Body SDS behandlinger, og den gik som tidligere beskrevet ganske dybt. Jgeber meget glad for det forløb, men glæder mig egentlig også til, at det er overstået, så jeg kan blive helt behandlingsfri.

Tirsdag

Lidt transportcykling, men ellers ingen træning. Holdt en hviledag oven på behandlingen om mandagen, selv om jeg ikke var så ramt dagen efter som sidst, hvor jeg virkelig var øm.

Onsdag

Tog til Lyngy og klædte om i FW. Løb knap 10 km i det hele. Nordpå langs lokalbanen, ud i Ravnholm Skov og tilbage. For en gangs skyld iført FiveFingers. Det kunne gotd mærkes i læggene, men jeg kunne også konstatere, at det var en rigtig dårlig ide at løbe med sygdom i kroppen. Intet overskud overhovedet.

Torsdag

En god omgang styrketræning om eftermiddagen, hvor jeg så småt begyndte at komme ovenpå igen. Kun let opvarmning på crosstrainer og ingen cardio bagefter.

Fredag

Ialt 9,4 km let fartleg rundt i Søndermarken og i Frederiksberg Have. Fik pulsen nogenlunde op på bakkerne og kunne mærke, at den lede virus var endegyldigt på vej væk.

Lørdag

Som tidligere beskrevet ialt 14,24 km, heraf 7,2 km jævnt gode intervaller på Østerbro Stadion. Super god træning. Lørdagsintervaller kunne godt blive et fast punkt på træningsprogrammet.

Søndag

Morgen: Omkring 2,7 km jogging omkring mosen. Dokumenteret med Efterårsbilleder i tidligere indlæg.

Eftermiddag: Omkring 55 k på raceren med 29,4 km/t i gennemsnit. Kørte i korte cykelbukser! Og korte ærmer!! Den 2. oktober!!!

Var egentlig lidt blues tidligere i dag, fordi mit irriterende venstre knæ føltes mere hævet lige pludselig. Så dæmrede det for mig, at jeg havde løbet 7,2 km intervaller i går på stadion. Og hvordan er det lige: Der løber man vist mod uret hele tiden og strækker derfor indersiden af venstre knæ. Aha! Der var gunden. Det er almindelig ømhed/træthed i seneren på indersiden af knæet, fordi jeg ikke kunne styre mig, og løbe lidt for langt/hurtigt. Dumme, dumme mig :laugh:

Under alle omstændigheder er det rart, at den 10. oktober nærmer sig, så jeg kan rådføre mig med specialisterne på Idrætklinikken på Bispebjerg om det venstre knæ. Er det lidt ekstra væske? er det en skavank ved menisken? Ingen ved det. Men næste mandag skulle jeg gerne være blevet lidt klogere :cool:

Link to comment
Share on other sites

En naturlig forklaring

Sad og kiggede på oversigt over spinningtimer i Fitness World og kunne ikke finde timer med den instruktør, som jeg tidligere har været meget glad for at gå hos. Hverken i Valby eller andre centre. Fandt ham så på Facebook og fik samme sted en naturlig forklaring på, at han nok ikke lige lægger vejen omkring Valby hver mandag :cool:

post-52761-069922700 1318008959_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

Finito

Så blev vinterraceren helt færdig. Ny krans monteret, så den ikke kammer over (det er for øvrigt ikke helt nemt aft finde en 8-speed kassette nu om stunder). Muffe sat omkring styret inde i frempinden, så den ikke drejer rundt. Og skærme vredet på med et sindrigt system af møtrikker og strips :laugh:

Glæder mig til den første prøvetur på den. Den burde i hvert fald i teorien være klar til landevejsture igennem vinteren, når vejret tillader det. Jeg er jo en latterlig kylling, når det gælder cykeltræning i frost og sne. Så trækker jeg hellere indendørs på en spinningcykel eller ud i skoven på en mtb.

post-52761-093780400 1318163168_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

Uge 40

HOLD KÆFT en kedelig uge. Booooring … sådan rent træningsmæssigt i hvert fald. I forlængelse af sidste weekends udskejelser føltes mit vakkelvorne venstre knæ noget hævet/irriteret, så ugen har været brugt til totalt defensiv vedligeholdelse i stedet for at være lidt i offensiven. Så den har mest stået på vedligeholdelse for ikke at gå helt i stå. Dog med dagen i dag som en mere munter afslutning.

Mandag

Træningsfri oven på intervallerne lørdag og den gode cykeltur sidste søndag. Det var vist ganske tiltrængt, så der var ikke noget trænig på programmet og kun en bette smule transportcykling.

Tirsdag

Jeg vovede mig hen i den lokale FW og lavede noget styrketræning, dog udelukkende for overkroppen, da jeg ville skåne benene/knæet. Luntede en lille smule på løbebåndet til sidst, og det var sådan set okay.

Onsdag

Joggingtur på 11 km rundt om mosen plus en ekstra afstikker langs Vestvolden. Løb for en gangs skyld i traditionelle løbesko for at prøve, om den ekstra dæmpning under forforden ville gøre en forskel. Der var ikke det store at bemærke.

Torsdag

Joggingtur på en 6 kilometers penge rundt om mosen. Defensivt tempo for ikke at risikere noget. Sådan en sløv tur er omtrent lige så spændende som et se maling tørre, men jeg var voksen og holdt pænt igen.

Fredag

Arbejdsprogrammet betød, at det blev til morgenstyrketræning i FW. Det var faktisk rarere, end det umiddelbart lyder. Slet ikke nogen dum måde at komme i gang med dagen på, når den byder på en hel stribe møder. Dagen bød også på en del transportcykling.

Lørdag

En 6 kilometers løbetur, hvor jeg gav fanden i det hele og satte tempoet op. Ah, det var rart. Bringer mig tilbage til teorien om, at jeg nok bare ikke skal løbe langt.

Søndag

Vejret så fantastisk ud, så jeg pakkede bilen med den gamle Bianchi og kørte til Birkerød. Klokken 10 stævnede jeg ud med de gode gamle gutter i motionsklubben, og det var simpelthen en stor fornøjelse at være ude at rulle med dem igen. Det blev til 70 km og en hel del :blahblah:

Så på den måde fik jeg sat et fint punktum for ugen og fik endnu engang bekræftet, at cykeltræning er en social ting. Man kan sagtens løbetræne alene, men cykling er godt nok sjovest sammen med andre. Nu tog jeg det rolige hold i dag og blev alligevel ristet i lårene, så der er lang vej til cykelformen, men hold da op, hvor var det en dejlig tur (med mange muntre bemærkninger om min gamle stålged).

Status på knæet er, at den akutte hævelse fra sidste weekend er ved at lægge sig, men at der stadig er noget "modstand" i det, når jeg bukker benet sammen, specielt hvis jeg lægger kropsvægt bag (som når man fx går ned i hugstilling).

Det er mig et stort mysterium, hvad det kan være. Fys'ens bedste bud var menisken. Body-Michaels bedste bud er væske i knæet. I morgen er der så showdown klokken 12, hvor jeg har en aftale på Idrætsklinikken på Bispebjerg.

Det kan ikke nægtes, at jeg er endog meget nervøs for deres dom. Er det menisken, og skal det opereres? Er det væske, og kan det i givet fald komme igen? Jeg er fuldsændig blank, men må bare konstatere, at det kom omkring 1. juli, og det er endnu ikke gået væk. Så noget er der i vejen, og noget må der ske.

Jeg vil blive oprigtigt ked af det, hvis min løbetræning får dødsstødet. jeg har lige nået at snuse til det igen og fundet ud af, hvor meget jeg holder af det. Det ville virkelig være ærgerligt at slippe det igen.

Modsat er min generelle mobilitet vigtigere så jeg vil naturligvis respektere deres dom. Jeg er også mentalt begyndt at forberede mig på, at jeg måske skal tilbage til cykeltræningen, så jeg har en kattelem, jeg kan leve med.

Det er i praksis foregået ved at grejnørde lidt på nettet og love mig selv en tur sydpå, så jeg igen kan komme ned at køre i de høje bjerge. Så virker det jo pludselig som noget, men godt kunne leve med :wootdance:

Edited by Henrik S.
Link to comment
Share on other sites

Og så er jeg forelsket … igen

Minsandten, om der ikke er en Schrøder til salg på DBA. Det ville da være cool at stævne ud på landevejene næste år med en Schrøder som i de unge år, hvor det var "mit" mærke. Denne her har dog ikke så mange år på bagen og er bygget i Dedacciai SAT 14.5 rør. Og så har den noget så moderne som en carbonforgaffel :cool:

post-52761-058220800 1318172673_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

Har du DBA som startside på din computer? :tongue:

Held og lykke med us. i morgen. Krydser fingre for det bedste.

Thanks, jeg krydser også selv alt, hvad der kan krydses.

Og nej, jeg har nu hverken DBA eller eBay som startside, men det skader aldrig lige at se, hvad der er på markedet :laugh:

Link to comment
Share on other sites

Servicemeddelelse

Mangler du lige at fyre kanonen af en sidste gang i år, så kan du nå det endnu til Alpetramp på Fyn. Det skulle efter sigende være alle tiders arrangement på en meget udfordrende rute i stil med Grejsdalsløbet. Jeg har ikke selv prøvet, men har kun hørt godt om det. Deltagerantallet plejer at variere ret meget alt efter vejret på dagen :cool:

ALPETRAMP

Edited by Henrik S.
Link to comment
Share on other sites

Hej Henrik kan du forklare, hvordan jeg skal gøre for at lave undertitlen på log om?? :4disguise: :4disguise:

Jeg har lige skrevet det ovre på din egen log også, men det er noget med at gå tilbage til første indlæg, vælge "Rediger" og derefter Full Editor. Så burde man kunne ændre titel og undertitel.

Link to comment
Share on other sites

Til ære for dig og andre med hang til fivefingers - her er vinderen af 56,6 km omkring Mariagerfjord. Kim Hansen fra Viborg.

Tak for det. Det er sgu' cool. Troede faktisk ikke, at der var nogen herhjemme, der var så dedikerede VFF-løbere, at de var gået ultra. Men her har vi ham jo iført et par elegante VFF Speed :smile:

Link to comment
Share on other sites

Et kig under knæskallen

Så har jeg for første gang i mit liv fået et kig ind i mit eget knæ. Jeg troppede op på idrætsklinikken på Bispebjerg og kom på briksen hos en læge, der ret hurtigt fandt ultralydsscanneren frem. Jeg kunne godt fornemme på ham, at han ikke anså min skavank for dagens mest eksotiske udfordring, men han var imødekommende og professionel, og han virkede kompetent.

Efter scanningen kunne jeg konstatere, at Body-Michael fører 1-0 over Fyssen, for jeg har ganske rigtigt lidt væske i knæet. Der er en lille smule oven over knæskallen, og så er to små ansamlinger bag på knæet i en såkaldt Baker's Cyste. Det var faktisk min oprindelige egendiagnose, så den har ikke været helt skæv. Det passer også med symptomerne – "modstand" i knæet og let smerte.

Det dukkede jo op første gang primo juli på en løbetur, der set i bakspejlet nok var lidt for hård og lidt for lang. Det kan have irriteret knæet, som så har kvitteret med at lave en sådan en cyste bag på. Siden er symptomerne aftaget lidt (med sidste weekend som en undtagelse), så der er den mulighed, at den oprindeligt har været langt værre, og nu er på vej til at lægge sig.

Lægen kunne ikke helt udelukke, at der kunne være en lille rids i menisken (det er typisk en meniskskade eller en inflammation i knæ, der starte sådan en Baker's Cyste). Men han kunne ikke umiddelbart se, at min menisken skulle fejle noget. Og den besked var jeg jo glad for at få. Det ville have været lidt uoverskueligt at gå i gang med en meniskenoperation.

Jeg skal til kontrol på Bispebjerg igen om to måneder, så den mellemliggende tid har jeg tænkt mig at gøre det, jeg gør nu: Ikke løbe særlig langt og krydre det med cykel- og styrketræning. Sådan en cyste skal faktisk helst gå i sig selv igen "af sig selv", men man skal lige lette lidt på speederen for at hjælpe den på vej. En egentlig operation eller en indsprøjnting med binyrebarkhormon er sidste udvej (og jeg vil naturligvis helst undgå begge dele!).

Så alt i alt er resultatet måske sådan lidt blah, men jeg er glad for, at min meniksne se rud til at være okay, og at jeg stille og roligt kan holde formen ved lige de næste par måneder. Tålmodighed er ikke min stærke side, men den er dog blevet lidt bedre med årene. Så jeg fortsætter stille og roligt fremefter og vil måske prøve at tage nogle flere sammenhænegden dage helt uden aktivitet for at se, om det rykker.

Læs eventuelt mere her – de viste eksempler er dog langt større end min sølle cyste :smile:

Link to comment
Share on other sites

Cervelo

Det mærke har egentlig aldrig sagt mig så meget, men da jeg fik en nyhedsmail fra en af mine tyske cykelpushere om de nyeste Cervelo racer- og aeromodeller (R5 og S5), så måtte jeg alligevel lige tjekke dem ud. Fan bliver jeg måske aldrig, men jeg hvis jeg fik dem forærende og blev tvunget til at køre på dem, så kunne jeg måske godt lige vænne mig til det. De er ikke værst :cool:

Tyskershop

post-52761-020741700 1318273330_thumb.jp

post-52761-066497000 1318273341_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

Dvs at du altså IKKE har købt

Yes, shocking :w00t:

Nej, mit nuværende niveau i cykling berettiger ikke til noget som helst andet end gamle racere. Jeg vil ikke udelukke, at den gamle bliver skiftet ud, men så bliver det til noget i samme prisklasse. Klubturen i går bekræftede mig i, at det ikke gør nogen som helst forskel for mig lige nu, om cyklen koster 3.000 eller 30.000 kroner. Vandt jeg 10 mio. kroner i Lotto så sagen naturligvis anderledes ud :cool:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share