Mera Peak, Himalaya Nepal, 6465 moh, oktober


Bjergtrold
 Share

Recommended Posts

Update

Træning d 19.9

Løb

35 minutters jog/Ae1 Hechmann uge 6 dag 1, oplægget 40 min men tæt på og god opvarmning til 

Styrke

PT

Yoga

45 min med Daniel Rama hatha sadhana dag 3 

Træning d 20.9

Løb

10.4 k Blommehaven t/rt = smuk udendørs tur i Marselisborgskoven. Trængte bare så meget mere til det frem for interval løb. Der er sket rigtig meget i forhold til at kunne holde mig løbende. Det går stadig langsommere end tidligere men var meget tilfreds og det var skønt lige at kunne løbe en tur.

Træning d 21.9

Styrke

Dejligt PT pas

Både onsdag og fredage nul træning for var fuldstændigt kvæstet ovenpå tidligt op og lange + meget travle dage. Onsdag føltes det desuden som tiltrængt restitution ovenpå en del træningsdage i træk.

Havde håbet på lidt yoga men var nødt til at sætte mig direkte hjem i sofaen for at blive færdig med dagens arbejde. 

I går fredag tænker jeg helt klart, at bare en lille jogge tur havde været god for hjernen men var brændt af. Syntes jo egentlig ikke, at det var sent at være hjemme i Århus kl 17 men som en af mine veninder sagde, så havde jeg jo været oppe og i gang siden kl lidt over 5, så egentlig en lang dag.

Som evt læsere af loggen ved, så har jeg været meget begejstret for det med proteinpulver og det her med nemt at få nok protein = tydelig effekt på træningsenergi/glæde og effekt.

Er imidlertid meget bekymret for om der er et eller andet i pulveret, som driller min søvn, kunstige sødemidler,  hvad ved jeg? Troede kun, at det var milkshake udgaven men har nu i mange dage været vågen mellem 2 og 4 og det er bare opslidende i længden. Og jo faktisk også netop derfor, at jeg udholder at undvære min elskede kop kaffe (eller 5). Har selvfølgelig også en del om ørene men det er der ikke noget nyt i, så nu har jeg valgt at kassere flere poser og så må jeg prøve at spise kylling/æg/hvad ved jeg til morgenmad. Kan bare ikke undvære den gode søvn. 

En beslutning som har givet ro i sindet og bilder mig også allerede ind, at jeg i dag har haft været bedre til at koncentrere mig og har haft fået meget fra hånden. Til gengæld foreløbigt ikke nået noget træning og det duer jo ikke rigtig. Har pakket til Hechmann pas men overvejet lidt om jeg skulle bytte rundt på rækkefølgen, sådan at i dag blev aerobt pas og så gemte intervallerne til i morgen. 

Well typisk mig at have været i gymnastik tøjet siden i morges og stadig sidde her halvanden time før middagsaftale med god veninde. Har til gengæld fået styr på rigtig rigtig meget arbejds og rejsemæssigt og det giver virkelig meget ro. Føler mig ikke syg men måske bare lidt brugt, så måske ikke så dårligt, hvis det ender med endnu en nul dag trods alt. 

Mangler at købe noget druesukker og Fishermann Friends, som jeg af en eller anden grund havde super meget glæde af sidst jeg var afsted. Ved ikke om det er fordi, at halsen altid føltes sådan lidt ru i de ekstreme omgivelser, smagen eller whatever men det virkede. Vil dog ikke købe det for tidligt for så kommer jeg bare til at spise det.

Endvidere mangler jeg at hæve dollars til at veksle til Nepalesiske Rupees i Katmandu og så kigger jeg på opladere med tilhørende solcellepanel. Der skal vist ret mange solskinstimer til, at det batter noget og den skal også helst være let og til lige at hæfte på rygsækken. På den ene side vil jeg jo gerne være i "et med naturen" og de simple livsvilkår - men det er altså rart at kunne få opladet gadgets og har jo desværre kun samlet flere til siden, at jeg var afsted sidste gang. Er fx meget spændt på, hvad iltmætnings målingen på apple Watch siger når først jeg kommer op i højden. Apropos, så har jeg droppet Welltory app (flere penge ud af vinduet) da jeg simpelthen blev stresset af, at den hele tiden fortalte mig, at jeg manglede energi og det også på tidspunkter, hvor jeg faktisk følte mig ret godt tilpas. Og mit generelle helbred var også ekstremt svingende fra 100 % godt det ene øjeblik til ret shitty det næste. Tror at der er flere der kender det her med, at vi næsten nogle gange kan blive slaver af elektronikken, ja frem for simpelthen selv at mærke, hvordan vi har det. Håber, som skrevet meget, at mit energi niveau bliver bedre når og hvis jeg forhåbentligt vender tilbage til den gode og sammenhængende søvn. Og vil også opfatte det som et tilbageslag, hvis jeg skal medbringe øretelefoner med ledninger i. Well det er jo luksusproblemer I know. Og omvendt så husker jeg det også som super værdifuldt at kunne høre noget beroligende musik/meditation når jeg lå i soveposen og alt føltes meget koldt, primitivt og udsat for elementernes rasen. Well det er nok lidt for dramatisk skrevet for vi havde jo virkelig godt vejr hele vejen. Men igen det er ikke givet, at det igen bliver vilkårene. 

Bruger jo også telefonen til at tage billeder/videoer og derfor også rart at have lidt juice på den. 

Nå det bliver vist tid til at skifte til kjole og så lige nå lidt ekstra husalfe sysler i dag. Og så må jeg give den gas i morgen. 

Dejlig weekend/aften til boardet :hippy: 

Link to comment
Share on other sites

Træning d 25.9

Løb

Knapt 11 k Blommehaven t/rt. Ovenpå en god nats søvn, hvor jeg kun kortvarigt var vågen ved 5 tiden så trængte jeg bare til at komme ud i det gode vejr, som afslørede sig da først tågen var lettet.

Mave drillede lidt men ellers super dejlig tur, hvor jeg endte ovre ved supermarkedet og fik købt ind til food prep inkl masser af kylling, som jeg er parat til at spise fra morgenstunden, hvis det er det der skal til for at få styr på proteinregnskabet uden alt muligt kunstigt og forstyrrende l... 

Er jo super glad for yoga men er blevet meget optaget af et lidt mere intenst fokus på led og mobilitetstræning. På den måde ville jeg også kunne få mere ud af yogaen og er parat til at give dette sted et go 

https://beardthebestyoucanbe.com/about

Skal så først igennem nogle introduktionsvideoer førend, at jeg bliver sluppet løs og hvis det skal rykke noget, så skal jeg vist også bruge en lille smule tid hver dag. Well tænker, at det vil gøre en god forskel inkl for både løb, styrke og sågar svøm, hvis jeg kunne få det puttet ind. 

Målet i følge "The Beard" er at ende som en "buttery ninja" hvilket jo lyder meget sjovt :hippy: 

Dejlig solskins søndag til Jer derude

Link to comment
Share on other sites

10 timer siden, Henrik S. skrev:

"Buttery Ninja"?! :beerchug:

:sun::hippy: nemlig ja!

Lykkedes mig at få set alle introduktionsvideoerne i går og kom også i gang med min første runde "CARS" = Controlled Articular Rotations, hvor alle kroppens led bliver bevæget 1 ad gangen. Dog muligt at køre parallelt fx med begge skulderled samtidigt. Allerede i dag gjorde jeg det igen efter løb og ja har klart en fornemmelse af, at det kan noget. Nåede også ca 45 minutters hofte leds mobilitets træning. Dog meget nørdet og krævende. Ingen tvivl om, at jeg vil prøve det igen men uhhh arbejdsomt. 

Træning d 26.9

Løb 

Hechmann uge 7 dag 1

40 minutters jog/ae1. Ved ikke om det var mobilitetstræningen i går eller bare skovløbeturen men følte mig træt omkring særligt hofteleddene. Dog stadig dejligt at svede ovenpå en kold dag, hvor jeg var en del ude i regnvejret. Om ikke andet en god lejlighed til at få testet Nepal gear, inkl i dag min tynde dunfidus, der passer perfekt under skal jakke. 

Mobilitets træning 

CARS fullbody ca 25 minutter. Da jeg nåede til tæerne, sludrede jeg med træningskammerat E, men er også i forvejen næsten umuligt for mig at styre de små krapyler. 

Har godt nok mange vilde deadlines og ting og sager, som skal falde på plads inden d 14.10 som er min første ferie dag. Har næsten lyst til en kop tidlig kaffe for fuld morgen koncentration men ja er nået til koffein rehab dag 203 og alkohol dag 51 :hippy: så det er vist way to go. 

Syntes, at det gik bedre med at sove både i nat og natten til lørdag, så håber, at noget af alt stadset fra proteinpulveret begynder at være ude af kroppen. 

Nå stay strong & warm derude nu hvor "Winter is coming" :cold:

NB ovenpå nogle lidt bedre afsnit, så syntes jeg godt nok stadig, at "House of the Dragon" virker noget opreklameret og uden meget substans. Nå sidst jeg var i Nepal havde jeg alligevel tidspunkter, hvor jeg længtes efter min sofa, "Vikings" og lidt god lakrids, så må huske at værdsætte det mens jeg stadig har lidt luksus omkring mig. 

:hippy:

 

 

Link to comment
Share on other sites

Træning d 27.9

Styrke

Dejligt funktionelt pas med PT

Kan mærke, at jeg er lidt i vedligeholdelsesmode i øjeblikket og primært er optaget af at få sovet og få styr på alt til ekspedition, inkl de ting som skal fungere herhjemme i mit fravær. 
 

Mobilitet

CAR fullbody = alle led undtagen fingerleddene og så er det med tæerne stadig meget svært for mig. God oplevelse af, at tiden flyver og at det rykker noget.

I dag til møde på Fyn, så sent hjemme og tvivler på, at jeg når andet end mobilitetstræningen. 
 

Stay strong derude :hippy:

Link to comment
Share on other sites

På 28/9/2022 at 08:41 , Bjergtrold skrev:

 I dag til møde på Fyn, så sent hjemme og tvivler på, at jeg når andet end mobilitetstræningen. 
 

Well well det nåede jeg så ikke engang. Faktisk 3 TRE nuldage i træk. Husker at jeg engang var til foredrag med Henrik Jessen Hansen = tidligere formand for Dansk Bjergklub og kirurg på Rigshospitalet, hvor han fortalte om arbejdet op til et af hans forsøg på at bestige Mount Everest med ekstra vagter og halløj og ja har haft følt mig super presset af opgaver + ekstra opgaver + forberedelser til rejsen, som synes ret uendelige trods måneders forberedelse. Hele tiden er der et eller andet. Senest kom min https://sandberg.world/da-dk/product/Survivor-Powerbank-20100 

fra Eventyr sport og kan fint lagre strøm + oplade fx telefon men ikke flashe, som ellers var en del af ideen med at vælge den. Opdagede så i øvrigt lige, at Eventyr sport tager flere hundrede kroner mere for den end elektronik butikkerne = konsekvensen af, at jeg træffer beslutninger kl tidligt i toget, i stedet for at researche. Anyhow nu nødt til at jogge ned i Eventyr sport og finde ud af, hvad der skal ske. Under alle omstændigheder skal det ske hurtigt. Opdagede også, at jeg manglede en hovedpude, blækpatron til printer for at kunne printe visum og alt muligt forsikringshalløj inkl om COVID, som ikke lige er beskrevet i gamle forsikringsoversigt. 

Har de sidste dage observeret, at jeg simpelthen har tics ved øjnene af stress .. nå når det er sagt (skrevet), så er jeg faktisk ved ret godt mod. Kroppen synes faktisk at have haft godt af, at presset lige har haft været lettet fra gaspedalen. Jeg er tilfreds med, hvordan de mange opgaver skrider frem og har en eller anden form for tiltro til, at jeg kommer til at kunne sidde i flyet med en eller anden form for sindsro og i hvert fald vide, at jeg har haft gjort alt hvad jeg kunne både for turen og det som jeg efterlader her hjemme. 

Lidt træning blev det også til = senest i går lidt over 9 km bytur med god let følelse i kroppen og tempo slet ikke så langt fra tidligere = først og fremmest SÅ tilfredsstillende at kunne løbe sådan en tur og det uden at føle mig helt ødelagt. Det er virkelig en stor nydelse og giver god motivation til at vende tilbage til Hechmann træningen når jeg kommer hjem igen. Om det så skal være som støtte til styrketræningen, eller decideret med et mål i foråret, hvor jeg inspireret af superløber Henrik har haft tænkt på om tiden var til at prøve kræfter med marathon distancen igen. 

Havde også overvejet CAR's men endte i stedet med at leje "The Talented Mr Ripley" som jeg aldrig fik set i sin tid. Så dog kun 2/3 del da jeg synes, at den udviklede sig noget mere dystert og voldsomt end jeg havde forestillet mig + var temmelig lang. Læste en anmeldelse fornylig, hvor den blev beskrevet som en klassiker og må erkende, at Anthony Minghella har stået for nogle af mine alltime yndlingsfilm "The English Patient", "The Reader" og "Atonement". Selvfølgelig også med nogle fremragende romanforlæg men han kan virkelig skabe nogle stemninger, hvor det er som om om, at du er i Rom, i ørkenen eller wherever. 

Nå nu på vej i jog til Eventyr sport, senere PT og så må vi se, hvad jeg ellers når. 

Og så så jeg i øvrigt sæson 2 af mega sjove "Hacks" og et af de sidste klip var ledsaget af denne klassiker fra 1979, som jeg påhørte i mine unge unge år. 

Dejlig solskinssøndag til Jer :hippy:

Edited by Bjergtrold
Link to comment
Share on other sites

Tics pga stress lyder ikke rart. Men du er jo opmærksom på det og virker til at have overblik over det hele. At der dukker ting op, som printerpatronen, er nok bare de typiske “dumme” ting der altid trænger sig på. Og de små påtvungne træningspauser falder alligevel tit på et tørt sted og gør noget godt.
Nyd søndagen :sun:

Link to comment
Share on other sites

2 timer siden, Gregers TF skrev:

Tics pga stress lyder ikke rart. Men du er jo opmærksom på det og virker til at have overblik over det hele. At der dukker ting op, som printerpatronen, er nok bare de typiske “dumme” ting der altid trænger sig på. Og de små påtvungne træningspauser falder alligevel tit på et tørt sted og gør noget godt.
Nyd søndagen :sun:

Tak super cykel trold Gregers. Og ja tror heller ikke, at vi skal være så bange for pauserne, som jeg var i gamle dage. 

Prøvede i øvrigt det gamle trick med at ryste toneren og så kunne jeg pludselig udskrive pænt igen = praktisk med pendler billet til i morgen, vaccinationsbevis + midlertidigt blåt sygesikringskort Sidstnævnte får jeg jo ikke så meget glæde af, da jeg rejser uden for EU/EØS. 

Powerbank fungerede heldigvis da jeg stod nede i butikken. Havde åbenbart ikke trykket helt hårdt nok men dejligt, at den duer. Det er en af mine gamle gode gymnasievenner Erling, som har firmaet Sandberg og det ville have ærgret mig, hvis produkt ikke var helt perfekt. Dejligt, at han har fået succes med det (nb og får ingen procenter). 

Så ganske lidt jog + lidt indkøb til en gulerodskage inkl æg = baggrunden for, at jeg gik hjem fra Føtex. 

Har noteret mig Hechmann pas til evt løbebånd men tror, at det bliver til bjergsnak med roomie C i stedet inden PT. 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Træning d 2.10

Styrke

Dejligt PT pas med fokus på funktionel træning inkl udholdenhed

Mobility

CARs fraset tæer

Havde en forestilling om, at jeg kunne få arbejdet mere i dag men føler mig for træt, Tror at det må blive i morgen i toget og så tidligt i seng i dag.

Jog kun få km i formiddags men godt til at få løsnet op. Får se hvad jeg når i morgen. 

På tirsdag svøm med den skønne miss Spinderella :hippy: 

Link to comment
Share on other sites

Well ikke så meget at opdatere men får langsomt bevæget mig henimod at være klar både med pakning og alt det jobmæssige, som jeg skal have styr på inden afgang. 

Mandag restitution, tirsdag dejlig svøm, torsdag PT pas og i dag søndag 10 dejlige kilometers løb i skoven. Ville have trænet i går men kom til at spise fredags sushi, som af en eller anden grund ikke huer min mave rigtigt længere. 

Føler mig lidt tung men tror stadig, at det er bedre med lidt på sidebenene, end den periode, hvor jeg hele tiden frøs og var træt pga for få kalorier i forsøget på at presse vægten ned. Vejret lige nu i Nepal er mere vådt end vanligt og der var problemer med laviner i Manaslu basecamp, hvor nogle jeg følger, opgav at komme op pga for farlige forhold. Sådan er det bare i bjergene og jeg har heldigvis masser af varmt uld og dun til at prøve at holde varmen. Hvis det står ned i stænger fra morgen til aften, så bliver det bare en anden tur, end hvad jeg lige havde drømt om og i hvert fald nogle forhold, der kommer til at teste evnen til at holde sig tør og varm og mentalt at kunne holde humøret oppe. 

Arbejdsmæssigt så ser tiden efter Nepal ser ud til at være lidt mere rimelig mht mulighed for at få sovet ud, trænet og har også nogle andre overvejelser/planer i forhold til at opnå større indre ro :hippy:

Hvis nogen skulle have lyst til at følge med, så har jeg oprettet en fb gruppe, hvor jeg vil prøve at få postet nogle billeder og skrive beretninger fra turen.

https://www.facebook.com/groups/797025698266932

Det er også muligt, at jeg skriver herinde men kommer også til at afhænge af internet og batteri forhold. Har i hvert fald altid svært ved at finde ud af at uploade billeder her. Så det kommer ikke til at ske. 

Nå dejlig søndag aften og god uge til boardet :hippy: 

 

Link to comment
Share on other sites

På 10/10/2022 at 09:54 , Henrik S. skrev:

Har tilmeldt mig :w00t:

Det er super :hippy:

På 10/10/2022 at 12:55 , vestjyden skrev:

Håber du får en rigtig god tur :w00t:

(kan ikke lige huske hvornår du skal af sted, så lige en hilsen, måske, lidt på forkant.)

Og tusind tak kære Vestjyde. Det er på fredag, at jeg drager mod KBH og på lørdag, at turen går mod Kathmandu over Istanbul. 

En af mine kolleger har haft været på vej mod Everest basecamp og beskriver frygteligt dårligt vejr med meget store mængder regn og det ser ud som om, at monsunen har haft været lettet rigtig sent i år. Vejret i bjergene er altid uforudsigeligt men heldigvis ser der nu ud til at være håb om lidt opklaring og mindre mængder nedbør. Tilgengæld rigtig koldt og med mulighed for sne lige så snart, at vi når over de 3000 m men sådan er det jo. 

Meget travlt med deadlines de sidste dage. I går havde jeg pakket tasken til både yoga og bodyfit men så endte jeg med at være rigtig godt i gang med noget skrivearbejde og da jeg var færdig ved 18 tiden, så stod det ned i stænger og jeg kom ikke ud. Når ret skulle være ret, så var jeg faktisk også ret smadret ovenpå søndagens løbetur. Well i Nepal, så kommer jeg til at have hele dagen til at røre mig og er indstillet på at nyde det. 

I dag dejlig PT inkl nogle rigtig gode samtaler. 

Er begyndt at læse "Harry Potter" = et absolut manglende led i min opdragelse men dejligt at forsvinde helt ind og tænker også, at det bliver godt til mange timer i fly. 

Nå stay strong derude. Har nyt PT pas fredag morgen og ville virkelig gerne nå lidt i morgen eller torsdag men vi får se. 

:hippy:

Edited by Bjergtrold
Link to comment
Share on other sites

Kære Bjergtrold!

 

Jeg vil også ønske dig en fantastisk og vidunderlig tur til Nepal og Mera Peak!!!!

Tinapigen ønsker dig nogle gode sidste dage inden afrejse - og endnu bedre dage, når du er på farten :-)

Jeg er sikker på, at du får nogle skønne naturoplevelser med imponerende udsigter, møder nogle spændende mennesker og udvikler dig både fysisk og mentalt på rejsen.

Jeg glæder mig meget til at høre mere, når/hvis du får tid og mulighed for at fortælle!

(Har netop meldt mig ind i fb-gruppen - tak for link)

(Vær forberedt på mange mennesker i KBH på fredag grundet Kulturnatten.)

 

KH  og Namaste fra Tina!

 

RIGTIG, RIGTIG GOD TUR!

 

 

Link to comment
Share on other sites

19 timer siden, Tinapigen skrev:

Kære Bjergtrold!

 

Jeg vil også ønske dig en fantastisk og vidunderlig tur til Nepal og Mera Peak!!!!

Tinapigen ønsker dig nogle gode sidste dage inden afrejse - og endnu bedre dage, når du er på farten :-)

Jeg er sikker på, at du får nogle skønne naturoplevelser med imponerende udsigter, møder nogle spændende mennesker og udvikler dig både fysisk og mentalt på rejsen.

Jeg glæder mig meget til at høre mere, når/hvis du får tid og mulighed for at fortælle!

(Har netop meldt mig ind i fb-gruppen - tak for link)

(Vær forberedt på mange mennesker i KBH på fredag grundet Kulturnatten.)

 

KH  og Namaste fra Tina!

 

RIGTIG, RIGTIG GOD TUR!

 

 

Tusind tak kære Tina og skønt at have dig med i gruppe. Velkommen ombord. Ja og jeg ser frem til ydmygt og et skridt ad gangen at opleve og rejse. Er blevet medlem af en international Nepal gruppe og har læst om de store ødelæggelser med sne fald, regn og jordskred bla omkring Annapurna = reminder om, at det er vejret og bjergene der bestemmer. Masser af mennesker der blev evakueret med helikopter, fordi det var for farligt at fortsætte/vende om. Både vejret i det hele taget og området jeg skal til, ser bedre ud. Men igen, der er ingen garantier.

Ellers så begynder der nu at være styr på mere og mere. Mailboksen er tom. Ingen forventer længere klinisk arbejde fra mig. Enten i aften eller i morgen skal jeg have rengjort køleskab og vasket trapper. Og så ellers lige en gennemgang af udstyr og halløj en sidste gang. PT i morgen tidlig kl 8 og så kommer taxaen 13.30 og ja så er jeg på vej. Ingen træning i går og når det heller ikke i dag. 

Pas godt på Jer selv hilsen til boardet og stay strong så længe :hippy: 

Tvivler på, at jeg når forbi i morgen.

 

Link to comment
Share on other sites

1 time siden, Gregers TF skrev:

Arrg, håber du lige når når et modtage alle de bedste ønsker om en super tur, også fra lille mig. 
Jeg følger selvfølgelig også med i FB-gruppen :-)

Tusind tak kære Gregers og også skønt at have dig med i gruppen :hippy:

Jeg advarer på forhånd om, at det bliver unplugged med op og nedture, råt for usødet og rigtig god træning til dig herhjemme både med styrke og cardio :cooldance::sun:

Link to comment
Share on other sites

  • Bjergtrold changed the title to Mountain Madness... one little step at a time :-)

:hippy: 

Well long time no see. Er faktisk lidt sjovt at være tilbage på side 1 i min log i 2011, hvor jeg første gang skrev om Mera Peak og så nu vide, at jeg faktisk stod der på toppen. Lige gyldigt hvor meget, at jeg kan skrive om, at vejen er målet osv osv, så var det helt helt særligt at have fragtet mig selv helt derop, have overvundet forhindringer og først og fremmest min egen manglende tro på, at jeg kunne lykkes. Well det gik alt sammen og som tidligere skrevet, så var turen og forberedelserne dertil, jo i høj grad også en del af en proces, hvor jeg prøver at komme tilbage. Formentlig ikke til den topform jeg tidligere havde men i hvert fald gradvist med bedre kondition, udholdenhed og styrke. 

Tænkte jo umiddelbart, at jeg sov meget på turen + sad længe i fly, bus og tog men jeg skal da lige love for, at jeg har haft været træt og har haft sovet 10-12 timer i døgnet siden hjemkomst onsdag. 

Well tænker, at det må have haft været tiltrængt og også en del af at fordøje alle indtrykkene. De store kultur forskelle ikke mindst. På mit første trænings pas i går = byjog rundt i Århus ca 9 k, ja der mødte jeg simpelthen så mange grupper af mere eller mindre berusede mennesker, som fyldte ufatteligt meget. Allerede der så markant forskel til rolige bjergstier og landsbyer i Himalaya.

Planen er ikke umiddelbart at skrive en hel masse udover de opdateringer, som jeg lagde ud i fb gruppe men skriv endelig, hvis der er spørgsmål. 

Umiddelbart, så kender jeg godt mit nye drømmemål men der er for mange hvis'r og så'r til, at det er klart til at lægge ud i logbogstitel. Men kan skrive så meget, at jeg ikke stopper, nu hvor jeg har bevist, at jeg kan bevæge mig op i tynd luft og stadig være med i kampen om toppene. 

It ain't over (un)till the fat lady sings eller noget :hippy: 

Stay strong derude og håber at vende tilbage med lidt roligt Hechmann løb fra løbebåndet i FW.

 

Link to comment
Share on other sites

Velkommen hjem, Flot, flot klaret og tillykke med gennemført rejse og mål opnået!!

Tusind tak for alle opdateringerne undervejs. Fedt at følge med i både stort og småt, udfordringer og sejre!

 

(Evt kan du kopiere, det du har skrevet herover i loggen? - så du kan genlæse samlet her fremover - samt lidt opfølgning til, dem der ikke er på fb?)

Tilbage til "hverdagen" - men som en "ny" person med en ny kæmpe rygsæk af oplevelser.

... Dejligt at høre, at der allerede er "nye spirer" angående fremtiden i gang.

 

Er der noget "gear" du særligt kan anbefale/fraråde, efter at have prøvet det - eller andre gode vandre/bjerg/rejse-fif?

Er der noget, du så andre have - som du tænker, det vil gøre livet skønnere på næste tur? (Fra dimser, til madretter til teknisk gear/opladere/musik/"lege")

 

Nyd, at det er ok at restituere! 

 

Hvis du har overskud/lyst kan du evt afprøve, om "de ekstra røde blodlegemer" kan mærkes på et eller andet fra før du tog afsted til her efter turen?

Mange tanker, hilsner og "thumps up" fra mig!

Link to comment
Share on other sites

På 13/11/2022 at 17:15 , Tinapigen skrev:

Velkommen hjem, Flot, flot klaret og tillykke med gennemført rejse og mål opnået!!

Tusind tak for alle opdateringerne undervejs. Fedt at følge med i både stort og småt, udfordringer og sejre!

 

(Evt kan du kopiere, det du har skrevet herover i loggen? - så du kan genlæse samlet her fremover - samt lidt opfølgning til, dem der ikke er på fb?)

Tilbage til "hverdagen" - men som en "ny" person med en ny kæmpe rygsæk af oplevelser.

... Dejligt at høre, at der allerede er "nye spirer" angående fremtiden i gang.

 

Er der noget "gear" du særligt kan anbefale/fraråde, efter at have prøvet det - eller andre gode vandre/bjerg/rejse-fif?

Er der noget, du så andre have - som du tænker, det vil gøre livet skønnere på næste tur? (Fra dimser, til madretter til teknisk gear/opladere/musik/"lege")

 

Nyd, at det er ok at restituere! 

 

Hvis du har overskud/lyst kan du evt afprøve, om "de ekstra røde blodlegemer" kan mærkes på et eller andet fra før du tog afsted til her efter turen?

Mange tanker, hilsner og "thumps up" fra mig!

:hippy: Endnu engang tak for, at du havde lyst til at følge med kære Tina og ja får nok i hvert fald smidt nogle ekstra billeder op. Jeg prøver hele tiden at akklimatisere mig til hverdagen i DK, som jeg grundlæggende er meget taknemmelig for og så bliver mine søde bjergvenner ved med at poste helt og aldeles fabelagtige billeder fra turen, så føler nok stadig, at min sjæl er i Nepal/ude i bjergene. 

Ja og et godt råd, som jeg i hvert fald vil give mig selv, ja det er ikke igen at have for få vådservietter med :4jumpy:Da helikopteren pludselig var klar til os, så skulle det gå mega stærkt med at komme ud af Kathmandu og i skyndingen/vægtforskrækkelsen, ja der jeg endte jeg med at efterlade en hel del. Og kom bare ikke i bad i næsten 3 uger. Selvfølgelig etagevaskede jeg undervejs men intet slår vådservietter. Ellers så var jeg egentligt (overraskende) imponeret over mit valg af gear. Well men har også brugt 20 år på at blive klogere og er glad for, at jeg for 5 år siden valgte nogle super kvalitets dun ting, som stadigt fungerer helt upåklageligt, som fx min sovepose = det perfekte værn mod ekstrem kulde. 

Og tænkte selv på det med at teste konditionen men har haft meget voldsomme slimhindegener ovenpå alt støvet i Khumbu dalen og så højden, der smadrer alting fuldstændigt. Således er det først nu, at jeg er holdt op med at voldbruge Kleenex og hoste/harke. Og jeg har desuden også haft været stander, stander træt. Må jo også erkende, at det ikke lige har haft været en dase ferie, som jeg har haft været på. Hverken lørdag på udendørs løb, eller søndag med 50 minutters indendørs løb, så var der ikke meget fut i stængerne. Hele ugen har haft handlet om at prøve at følge med på job og så pendle med tog alle dage undtagen tirsdag, hvor jeg tilgengæld arbejdede til kl 19.30. 

I går var jeg så (omsider) til Bodyfit hos super coach Stine = mega lækkert. Og jeg har haft booket mig ind til en del hold de næste dage. Er bare ikke lige der, hvor jeg selv får trænet en hel masse men vil dog gerne prøve at få løbet lidt Hechmann løb. 

Som Jer der har haft fulgt med i fb gruppen ved, så begyndte jeg jo at drikke kaffe tidligere end planlagt på turen = da jeg var syg oppe i Tengboche klostret i knapt 4000 meter over havet. Tror også, at jeg havde koffein abstinenser, da jeg jo ikke fik mine vanlige gode kopper Earl Grey the. Det er jo efterhånden i små  4 uger, at jeg har været tilbage som "user" og det er gået nogenlunde med at begrænse det til morgenkaffe og ikke have ondt i maven. Lidt kan jeg godt mærke, at det påvirker og jeg har bevæget mig fra en lille 1 koppers espresso kande, til en 3 koppers og til nu at have bestilt en Nespresso maskine :devil:

Ja så alt er som vanligt for den lille addict. 

Nu må vi se, hvor længe, at jeg kan holde den flydende inden ny rehab. 

Jeg ved ikke om det er muligt for mig at holde ferie på det tidspunkt men hvis det kunne lykkes, så vil jeg allerede nu gå i gang med at målrette træningen efter forsøg!!!! på bestigning af Aconcagua = vestlige halvkugles højeste bjerg på 6959 m i januar 24. Et bjerg hvor selv erfarne guider beskriver topchancerne som fifty/fifty. Der er ingen tvivl om, at Hechmann træningen i høj grad kom mig til gode i Nepal og også det med allround styrke og smidighed, som jeg trænede med coach Stine. Vil så gerne løfte niveauet yderligere og ligesom på selve turen, så er mit weak spot stadig det med mad. Noget som jeg mistænker har rod i noget dybere, som jeg skal have undersøgt i løbet af februar måned, hvor jeg er begyndt at tænke, at jeg har en grad af ADHD/ADD, som så præsenterer sig lidt anderledes end vores stereotype forestilling om de diagnoser. Stadig, så skal det ikke være en undskyldning for ikke at prøve at arbejde med det med maden. Vores Nepal guide L fortalte selv, at hun altid sørgede for at spise lidt ekstra og tage på, inden de høje bjerge, så på den konto, så var det godt, at jeg ikke fortsatte mit kamikaze projekt med at komme ned og veje 53 kg og i stedet fik godt at spise. Fedtprocenten ned og måske først og fremmest muskelmængden op, vil jeg dog stadig gerne forfølge og det ville ikke være en dårlig ting at gå i gang allerede nu, 14 måneder før rejse. Det er noget sjovt noget at have brug for god tid til forberedelse og alligevel, så kan jeg mentalt mærke, at fx januar 25 ville være så langt ude i fremtiden, at det ville være nemt at slacke med det.  

Jeg er meget optaget af det her med at finde mening i hverdagen og Nepal har også hjulpet mig til at være super, super bevidst om, hvilket priviligeret liv jeg lever her i DK/Århus. Men må også bare erkende, at jeg elsker livet ude i bjergene og på en eller anden måde kommer i kontakt med sider af mig selv, som jeg virkelig godt kan lide, når jeg er ude i naturen på de simple vilkår. Måske også en udløber af en evt uro/opmærksomhedsforstyrrelse, som falder til ro derude. Don't know men ved, at jeg må afsted igen og også, at jeg jo ikke ligefrem bliver yngre. Og at der ikke er noget, som sådan et helt konkret mål, der får mig til at oppe mig og være ekstra omhyggelig med at få presset noget træning ind. 

Senere i dag forhåbentligt Hechmann løb og Core & glutes :hippy: 

Edited by Bjergtrold
Link to comment
Share on other sites

Syv km højt… vi er ude i noget der ligger på kanten af hvad jeg forholde mig til. Jeg ved jo godt at der bliver besteget bjerge og har set billeder og læst om det men det har været lidt teoretisk for en lavlandskrabbe som mig :tongue: Men så bliver det alligevel virkeligt, når jeg læser om det her.
Hvis det giver mening….

Bliv endelig ved at poste i FB-gruppen hvis du føler for det. Det er spændende indtryk fra en, for mig, meget fremmed verden og tilmed vanvittigt flotte billeder.

Jeg lurede lidt på hvor hårdt det var for kroppen og havde nok anet at det ville tage noget tid at komme ned på jorden (fnis) igen.

Link to comment
Share on other sites

13 timer siden, Gregers TF skrev:

Syv km højt… vi er ude i noget der ligger på kanten af hvad jeg forholde mig til.

Det er totalt mystisk og illustrerer også meget godt forskellen på vandret og lodret på vores lille jord. Syv km herfra er jo bare en bette cykeltur ud til omegnen af Albertslund. Piece of cake. Men rejser man de samme syv km på højkant, er det en anden snak. Da jeg var ude at flyve i svæveflyver på min fødselsdag, var vi i virkeligheden ikke ret højt oppe, men kunne se fra Samsø mod vest og over til Sverige mod øst. København er jo for det meste også kun 5 etager højt, men når man sidder på en tagterrasse har man oplevelsen af at kunne se virkelig langt.

Det er, som om jorden gerne vil holde os tæt til sig. Jo mere, vi fjerner os fra den, desto sværere bliver det. Og alligevel er det, som om vi som mennesker hele tiden må prøve det igen og igen. Som dreng fulgte jeg meget på tysk tv, når en bjergbestiger, der hed Reinhold Messner tog på nye eventyr. Nu er han måske ekstrem, men hans bedrifter illustrerer meget godt, at der er noget, der igen og igen får os til at fjerne os fra havoverfladen for kun at blive trukket tilbage igen.

Det er nok det samme, der giver cykling i bjergene en særlig fascination. Jeg har kun prøvet at klatre op til en 2700-2800 meter, da jeg var nede at cykle i Pyrenæerne, men kan skrive under på, at det også bliver hårdere og hårdere, jo mere man får hævet sig fra havoverfladen. Nu er 2700 meter herfra jo ikke engang turen ud til Albertslund, men kun ud til Rødovre et eller andet sted :) men ligesom kun 5 etager kan give udsyn over byen, kan bare få tusinde meter i højden også give udsyn og indblik, tror jeg.

 

Edited by Henrik S.
Link to comment
Share on other sites

  • Bjergtrold changed the title to Mera Peak, Himalaya Nepal, 6465 moh, oktober

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share