Mera Peak, Himalaya Nepal, 6465 moh, oktober


Bjergtrold
 Share

Recommended Posts

Træning d 1.7

Løb

Foundation run 30 min

Træt i starten men god fornemmelse af overskud og mærkede nærmest ikke hæl/akillessene = meget meget positivt og måske det hele værd med en periode med lidt mindre løb. 
I går nåede jeg tilgengæld intet udover at drikke stor latte fra hospitalets 7-11 ovenpå togtur, hvor der duftede sindssygt godt sf kaffe i hele kupeen. 
Må erkende, at jeg med mere træning og bedre madvaner har det så meget bedre, at jeg tænker, at jeg kan drikke lidt en gang imellem, så kæmper ikke så hårdt imod en dag som i går. Kom også fint op ovenpå mange timers søvn og nu drikker jeg så lidt mokka her på hotellet, hvor de spiller “Kind of blue” = helt helt uforgængeligt Miles Davis og jeg føler mig nærmes lykkelig :hippy: 

Nå dejlig weekend til boardet herfra 


 

 

Link to comment
Share on other sites

På 2/7/2023 at 15:47 , Henrik S. skrev:

3 *** til det hotel. Godt valg.

:hippy:Enig 

 

Update

Træning d 3.7

Yoga

1 dejlig time

Styrke

Skøn PT træning med coach Stine 

Svøm

1000 m på svømmestadion med altid skønne miss Spinderella 

Træning d 4.7

Yoga 

Dejlig time fra morgenstunden

Styrke 

Stram op med masser af funktionel træning og ikke mange pauser = very nice 

Havde egentlig også forberedt mig på løb og styrke søndag men var (for engangs skyld) i et fabelagtigt oprydnings/rengøringsflow og havde jo desuden også vagten + vidste, at de her ferie dage (forhåbentligt) ville byde på lidt ekstra træning. 

Mht stats så har jeg tænkt rigtig meget over det med vaner. Gode/dårlige og så at nogle ting er ret kontekst afhængige. Slik er nok altid dårligt men en kop kaffe ind imellem kan være lækkert og i går fik vi et dejligt glas rosé vin for at fejre det sidste halve års gode svømme indsats. Sådan et enkelt glas i godt selskab, er jo ikke skidt. Hvis jeg derimod drikker en halv flaske alene fordi jeg føler mig ensom, aLone og ender med at blive dårlig. Ja så er det jo ikke godt. På samme måde med kaffen, så kan lidt være ok, så længe, at jeg blender det med masser af god træning/frisk luft og ikke er for stresset = ligger søvnløs med grublerier. Mange af de dårlige vaner er lettere at drive på flugt, hvis jeg sørger for at erstatte dem med sunde gode ting. Har fx slet ikke overvejet, eller følt mig fristet af slik siden i torsdags. Ja simpelthen fordi, at jeg sådan har haft nydt dejlig skyr med muësli og bær om morgenen + til dessert. Søndag drak jeg bare the og de sidste to dage har jeg tilgengæld haft drukket en enkelt kop Nescafé om morgenen.

Arbejde og pendling er jo snarere vilkår end vaner men der kan jeg også mærke, at tilpas arbejde er super godt for mig pga mening, struktur, noget socialt. Bare ikke når det bliver for meget og der ville det gøre en forskel, hvis jeg arbejdede på at være mere effektiv = ikke havde så meget at indhente om aftenen/weekenderne. Pendling vil ofte være mest negativt da det er ekstremt tidskrævende, gør mig lidt små køre syg og alligevel så bliver jeg nødt til at prøve at vende det til noget positivt. Fx udnytte tiden til at sove, spise, organisere, læse og først og fremmest delvist blive brugt som træning - enten ved løb mellem Gødstrup/Herning st, Århus/Hørning, cykeltur til og fra Skanderborg, eller hvad har vi ..... Hotel bypasser pendling men betyder mange dage væk fra min egen mad/seng + at det koster en del penge, som jeg skal bruge på at købe en masse Nepal udstyr. 

Bliver nødt til at finde den livsstil, hvor jeg pakker let rygsæk, kommer tidligt op og så bare ud over stepperne. 

Har købt og er startet på at skrive i ny dagbog for tror, at noget af det allervigtigste bliver at være ærlig og bevidst overfor mig selv mht hvad jeg gør, hvornår og hvorfor. Tvinger jeg kaffe i mig for at overleve dagen trods dårlig mave og ingen søvn. Eller er jeg i stand til at snuppe et par dage, hvor jeg nyder the. Går det med at drikke lidt vin med familien i de her dage, eller bliver jeg grumpy og moody + for mærket i morgen tidlig, når det igen er tid til træning med super coach Stine. 

Nå det var mange tanker men kommer til at forlade alt/eller intet mindsettet med at tælle dage, hvor jeg alligevel lidt OCD agtigt får oplevelsen af at mislykkes på for mange fronter, hvis det hele skal være forbud på forbud.

Apropos OCD så læste jeg med stor fornøjelse Olav Hergels "Jeg husker dagen som lys" = fabelagtig beretning på utroligt mange planer. Det er indre KBH og Nordsjælland nogle år før min tid som ung og alligevel, så er der meget, som er super genkendeligt, inkl i forhold til den indre rejse, som det er at blive voksen - eller i hvert fald ældre. Ved stadig ikke, hvor voksen jeg vil betegne mig selv som, men det er måske netop udtryk for nogle af de ting, som jeg i de her år er blevet klogere på, at jeg altid har haft kæmpet med, som fx impulsivitet. I bogen beskriver OH også en vidunderlig rejse til Grækenland (egentlig indgår der to rejser) og jeg fik bare lyst til at tage tilbage til Santorini eller Kreta, som jeg besøgte med stor fornøjelse i mine unge dage. Nå ikke ligefrem bade/dase ferie, som der venter forude i horisonten. 

Dejlig dag/uge til boardet :hippy:

 

Edited by Bjergtrold
Link to comment
Share on other sites

18 timer siden, mvp. skrev:

God ide. Det fører næsten altid til en slags nederlag eller skuffelse.

Tak kære mvp og Gregers :hippy: 

Det gik i hvert fald fint med et dejligt glas hvidvin i går aftes på dejlig italiensk restaurant med mine forældre og måske jeg drikker et lille glas i aften også. Morgenkaffen i sengen inden dagens træning smagte også virkelig, virkelig godt. 

Må erkende, at de her dage, hvor jeg når både styrke, yoga og cardio kan noget helt særligt og særligt yogaen synes at gøre mirakler på flere fronter. Mærkede næsten ikke hæl/akillessene på dagens løbepas, så bliver nødt til at gøre meget mere af det. Fandt rabat kort til Gødstrup hotel med 30 % sparet og trods mad ting, så bliver det altså dejligt at spare 20 timers transport i næste uge og i stedet hengive mig til træning. Selvom at jeg kunne få listet morgen løb ind, så er det bare noget andet at kunne snuppe noget eftermiddagsyoga og nogle KB swings. Skal så til gengæld sørge for at få det gjort og ikke bare bruge ekstra tid til at arbejde endnu mere. 

Træning d 5.7

Styrke

Dejlig træning med coach Stine som havde kokkereret et intenst program for at sikre sig, at hun fik mig sendt godt afsted til "on my own" træning de næste 3 uger, hvor hun har ferie. Fik også taget billede af rygmuskler, som jeg ikke troede at jeg havde, så måske tid til en lille "forberedelse til bjergene" instagram account. 

Løb

Fitzgerald dag 3 i uge 4, 25 minutters foundation run 5 Z1, 15 Z2, 5 Z1 - light and easy men det skal det også være

Yoga

Endnu en super dejlig time. Der er bare ikke en vej udenom at få det meget mere ind i min træning/hverdag. Kan mærke, at det rykker så meget og også giver dejlig sindsro = også vigtigt. 

Nå nu nogle flere husalfe aktiviteter, lidt arbejde og så gæster ca fra kl 16, som jo er lige om snart. Mere træning i morgen. 

:hippy:

NB og så endnu et pletskud fra Ray LaMontagne

 

Link to comment
Share on other sites

Update

Har haft rigtig gode men intense dage med at prøve at holde tempo med mine forældre på 85 henholdsvis 86 år. Målet at skabe gode minder. Håber selvfølgelig, at de bliver langt over 100, men alt andet lige, så ved jeg jo godt, at der pludselig kan være noget som rammer dem. Vores forhold har ikke altid være lige godt og når jeg kigger på det udefra, så ser jeg også mange ting, som har haft været udfordrende og måske endda traumatiserende for mit sensitive barnesind. Men ser også gode intentioner og tydeligere og tydeligere også fx min mors sensitive og intuitive sind, som bestemt heller ikke altid har haft lette vilkår overfor min fars langt mere rationelle og nøgterne ingeniør tankegang. Tilsidst på formiddagens brunch betroede hun mig noget, hvor hun i morges havde følt stor angst og ligesom set et varsel. Opfattede det helt klart som en tillidserklæring og ville egentlig gerne bare kunne omfavne det og passe på hende, som mine forældre jo har haft prøvet at passe på mig i alle årene. Kan alligevel også mærke, at de mere og mere har accepteret de ting jeg kaster mig ud i som fx bjergene og måske endda efterhånden (omsider) har tillid til, at jeg klarer mig. 

Ellers gode oplevelser med familiemiddag onsdag, spændende udstilling på Moesgaard i går + IMAX udgaven af "Indiana Jones & The Dial of Destiny" i går aftes. To takes på hvor spændende og vigtig historie er og jeg havde egentlig bare lyst til at læse mere om det hele + at jeg fik lyst til at genhøre Getz/Gilberto Bossa Nova albummet udfra en enkelt scene i filmen, hvor de spiller "The girl from Ipanema". I dag brunch og bagefter tid til at få min overstimulerede hjerne ned i gear inkl med lidt træning. 

Har haft spist alt for meget udelukkende på følelser og uden at føle stor sult og mave er særdeles mærkelig ovenpå en uges kaffe :devil: I går spiste jeg lakrids fordi, at jeg blev antydningsvist køresyg på bustur ud til Moesgaard. Dumt at køre baglæns og bagest i bussen. 

Nå men rum for forbedring

Træning d 7.7

Cardio

40 minutters stairmaster

13 minutters cross trainer

Styrke

10 minutters core træning med down dog app

Yoga

15 minutters dejlig hatha yoga med down dog app

Var først tilmeldt nogle hold men trængte virkelig til at være inde i min egen boble og finde noget flow. Vil benytte mig mere af både trapper og cross trainer til at få trænet noget udholdenhed og det uden, at det går helt så hårdt ud over kroppen som løb. Også ekstremt tilfreds med at være i gang med selvtræningen både med core og yoga = lover godt for fx næste uge og på sigt meget mere sandsynligt, at jeg får det gjort. Det kunne fx også være om morgenen, eller om aftenen og det også på de mere trætte dage, hvor jeg ikke lige når i centret. 

Den eneste tælling som jeg lige nu vil dyrke er nedtællingen til Nepal afrejse for det er jo lige om snart og tænker, at det vil være en god måde til at holde noget motivation og commitment. 

Hvis jeg regner rigtigt så lige nu 82 dage til afgang d 27.9 - it ain't much.

Nå i morgen leg day med super sild Betty Boop men med stor risiko for mere overstimulering i et andet center end mit eget, hendes nye kæreste T som jeg aldrig har mødt, eks træner H, som ignorerer mig i.e. ikke hilser på mig og min indre alt for kompetitive side, hvor jeg skal passe på, at jeg ikke smadrer mig selv og drømmene i forsøget på ikke at vige tilbage for tunge vægte. 

Dejlig weekend og måske endda ferie til boardet :hippy: 

Link to comment
Share on other sites

Træning d 8.7

Styrke

Leg day som nævnt og heldigvis blev al frygt gjort til skamme. Ny kæreste T heldigvis super sød og vi havde det bare så sjovt og hyggeligt med træningen, som samtidigt også var mega hård. 

Trænede både alm dødløft, hip truster, rumænsk dødløft, hack squat, liggende ben bøj, walking lunges og mave. Typisk en 3-4 sæt med gennemsnitligt 8 gentagelser nogle gange lidt mindre og nogle gange lidt mere. Vi arbejdede med 70 kg i dødløft og det føltes ærligt talt nemt, hvilket er lidt overraskende.

Super fin måde at være sammen på og forhåbentligt ikke sidste gang, at det kunne lade sig gøre. Nu følger jo en uge ude i Gødstrup, hvor jeg må træne selv. I øvrigt også i dag en del transport cykling først til center i Risskov og så efterfølgende strandtur ved Ballehage. Kan jo normalt godt lide at være en vandhund men syntes, at det var lidt for koldt i vejret. 

Nyder et enkelt glas rosé, så der bliver ikke noget yoga i dag

I morgen meldt til Bodyfit og så ville det være skønt med noget mere løb/trappetræning eller måske svøm.  Definitivt yoga. 

Solhilsner til boardet :hippy: 

Link to comment
Share on other sites

Træning d 9.7

Cardio 

Løb 2 x 3.5 k med rygsæk på ned til Ballehage

Svøm ca 500 m åbentvands svøm. Skulle lige kæmpe lidt for at komme i våddragt som var gået lidt i stykker oppe ved kraven men ellers fungerede fint. Vandet super dejligt. Havde taget min oppustelige orange dims med til at hænge efter mig men syntes, at så meget andet var nyt og udfordrende, så tog den ikke med ud. Har altid haft svømmet meget alene i havet også selvom, at det er i mod hav reglerne. Tror stadig, at jeg ville have haft følt mig bedre tilpas og synlig med den orange dims. 

Trods faktor 50 smurt på i rigelige mængder, så blev jeg igen solskoldet = super dumt.

Til aften 15 minutters skøn hatha yoga som jeg skal have meget mere af.

Har også fået set Wham dokumentar = soundtracket til min ungdom og også en tankevækkende historie om talent og kreativitet... og jagten på ydre anerkendelse. 

Ellers klar til en uge i Gødstrup forhåbentlig med en masse træning. 

Søde drømme til boardet :hippy: 

Edited by Bjergtrold
Link to comment
Share on other sites

Update

Meget, meget travle vagt døgn herude i Gødstrup men god træning i at holde næsen i sporet, deale med en ting ad gangen. Have styr på mig selv og mit grej, som på de her vilkår har haft været meget minimalistisk. Alt i alt perfekt Nepal træning på det mentale plan mht at finde noget indre styrke, som jeg har mere af end jeg troede. I sidste ende faktisk også det som jeg følte “bar” mig op ad Mera Peak. 
Fysisk endte jeg alligevel natten til mandag med at beslutte mig for koffein rehab. Ved godt, at jeg skrev, at jeg ikke ville tælle dage men lige præcis kaffe spiller virkelig dårligt sammen med min hjerne inkl måske pga tarm påvirkningen, hvor der jo nok er en eller anden sammenhæng. 
Ja så dag 6 i dag og denne gang vil jeg prøve at snakke mig selv ud af det, hvis jeg begynder at misbrugs sweet talke mig selv ud i, at jeg godt kan tåle det. Har en anden ro og koncentration inde i mit hoved og har kunnet klare mig med mindre mængder søvn men med god fornemmelse af at vågne udhvilet. 
Lidt det samme med alkohol.

Trænings mæssigt hvile dage mandage og torsdag.

Tirsdag morgen fast finish 30 min med de sidste 10 i Z3

Onsdag foundation run 30 min mest i zone 2

Fredag meget tidligt Ashtanga yoga 60 min

30 minutters foundation run eftermiddag 

Lørdag

10 x 30 sekunder i Z5 med hældning på 1 %, 30 min i alt inkl opvarmning og pauser

Valgte konservativt 4 min/k og det fungerede fint. Ok mens jeg var i gang men godt smadret bagefter 

Samlet set føles løb bedre end længe. Mærker næsten ikke hæl/akillessene og bevæger mig hurtigere og højere op i tempo. 
Håber i morgen at kunne styrketræne med skønne Betty Boop. 

Og har haft det helt afsindigt godt ovenpå gårsdagens yoga, så det ville jeg godt nok også gerne have noget mere af. 

Guess That’s it :hippy: vagt kalder 

Dejlig weekend til boardet :sun::strat:

Edited by Bjergtrold
Link to comment
Share on other sites

Træning d 16.7

Styrke

Bryst, skulder og mave i selskab med søde Betty Boop.

En hyggelig måde at være sammen på :hippy:

Også dejligt med cykeltur frem og tilbage. 
Kaffe rehab dag 8 og alkohol dag 9.

Har haft spist en del slik og kage i de travle vagtdøgn men håber at få uddrevet det med fokus på sunde, gode måltider. 
I går tiltrængt lang eftermiddagslur. 
Og så fik jeg hentet min første egen rigtige klatresele = the adventure is real :hippy: 

Og apropos så her inspirerende dokumentar om Emmas tur = inspirerende billeder bla fra Lukla

https://www.tv2ostjylland.dk/unikke-oestjyder/emmas-everest

Dejlig uge til boardet :hippy:

Link to comment
Share on other sites

Update

De sidste døgn omsider fået sovet ud og nivileret diverse hængepartier. Kaffe og alkohol rehab går godt (dag 13/14). Synes til gengæld at jeg har haft været faldet meget i med slik og kage og gider det ikke rigtig. Ved godt, at jeg fornylig skrev, at det ikke behøvede at være all or nothing. Men måske for min ADHD hjerne, at det er mest enkelt, hvis jeg ikke skal prøve at styre fx slik. Nogle gange føles det enklere for mig at lade være. I så fald slik dag 1. 

Jeg oplever jo grundlæggende, at jeg har et meningsfuldt liv fordi, at jeg i høj grad har muligheden for at gøre noget godt for andre og det er ekstremt værdifuldt for mig.  Synes så bare alligevel på det seneste, at jeg har haft oplevet, at jeg har haft brugt ekstremt meget tid på at lytte til andre folks problemer Altså det gør jeg gerne men hvor er folk henne, hvis jeg har brug for noget, har en dårlig dag, eller bare kunne have brug for noget hygge. Er helt sikker på, at det alt sammen falder tilbage på, at jeg er for sød indimellem men trænger i hvert fald til at gøre noget andet og det bliver både privat og professionelt. 

Anyhow god vred energi at træne på i dag. Nogle gange er livet bare ikke glitter og unicorns.

Styrke

Squat

4 x 10 gentagelser af 40 kg

Følte mig ikke så stærk i den i dag og trængte til at træne god teknik 

Dødløft

50 kg x 10 gentagelser

60 kg x 8

70 kg x 6

80 kg x 4

Hip thruster

60 kg x 10 gentagelser

70 kg x 8 

80 kg x 8 x 2

Bænkpres

40 kg x 8 x 2

42.5 x 8

45 x 6

47.5 x 4

50 kg x 1 - tror at der havde været til 2 gentagelser men var forsigtig da jeg var alene

Pull down bredt greb

35 dimser x 10 x 2

40 dimser x 10 x 2 

Løb

5.6 k i Z2

Core

10 min

Yoga 

15 min hatha

Træning d 21.7

Løb

30 min recovery/foundation run. Synes at løb har løftet sig, så min tidligere zone 2 føles mere som zone 1

Styrke

Core 15 min

Yoga

15 min hatha 

Træning d 20.7

Styrke

Core & glutes 

Løb

Fitzgerald Hill reps 6 x 1 min i z5 med 2 min imellem. Den første i 4.17 men så gik det fint med resten i 4 min/k, opvarmning og afjog 33 min i alt 

Yoga

15 min 

Onsdag ingen træning da jeg sov alt, alt for lidt natten før. Sleep score helt nede på 20.

Træning d 18.7

Løb

30 min med 5 min i z3 tilsidst

Styrke

20 min baller og baglår med barre (ballet) app

Yoga

15 min hatha 

Mandag var også en hviledag. Var tidligt oppe og med toget og helt kvæstet da jeg kom hjem igen. 

Guess that's it. Havde egentlig aftalt med god ven og filmnørd H, at vi skulle se "Oppenheimer" sammen men aftalen er ikke faldet på plads og er altid lidt usikkert om det bliver. Ja og Christopher Nolan er min yndlingsinstruktør og Cillian Murhphy nok min yndlingsskuespiller, så igen har mit nye fanden i voldske og egotrippede jeg booket billet til i dag. Er ret sikker på, at det er en film som jeg kan se to gange, hvis vores aftale bliver til noget. 

Dejlig weekend og måske sommerferie til dem der har det på boardet :hippy:

 

Edited by Bjergtrold
Link to comment
Share on other sites

Det med at hjælpe og være der for andre uden at føle at der kommer noget retur, kender jeg alt for godt. Et er at det er sådan - det kan i for sig være slemt nok. Men når man så fokuserer på det :crazy: Det er næsten endnu værre, for tankemylderet om det, er virkelig skidt for den mentale balance.

Link to comment
Share on other sites

På 22/7/2023 at 13:32 , Gregers TF skrev:

Det med at hjælpe og være der for andre uden at føle at der kommer noget retur, kender jeg alt for godt. Et er at det er sådan - det kan i for sig være slemt nok. Men når man så fokuserer på det :crazy: Det er næsten endnu værre, for tankemylderet om det, er virkelig skidt for den mentale balance.

:hippy: Tak kære Gregers og ja det gælder om at få fokus et andet sted hen. Synes egentlig også i en periode, at jeg har haft været rigtig god til at være taknemmelig og konstruktiv mht hvad dagene nu bragte men ja fredag aften/lørdag morgen krævede det mere af mig.

Søndag syntes jeg heldigvis, at jeg fik det vendt. Fik lavet en masse gode aftaler med folk jeg ikke har set længe og nu kan glæde mig til at se + fik ryddet super meget ud i skabene. Startede egentlig med, at jeg gik i gang med at se på udstyr til Nepal men så faldt jeg over en masse ting. Gamle billeder, dagbøger og breve. Mærkeligt at læse 30 år tilbage i tiden og så se, hvordan at jeg kæmpede med så mange af de samme ting. Havde heldigvis også dengang nogle gode strategier med marathon træning, samtalehygge med søde veninder, gode bøger og biograf film. Ja og ville ønske, at jeg havde kendt mig selv så godt dengang, som jeg gør i dag inkl haft forståelsen af mine mere autistiske/ADHD træk. Fandt også 30 år gamle kæreste breve fra min første rigtige voksen kæreste C. Ja og kan læse, hvor bøvlet og stridbar jeg (også) var dengang i nære relationer. Og C skriver faktisk super sympatisk flere gange, at vi også kæmpede fordi vi faktisk ikke kendte os selv godt nok. Fascinerende med det super tynde brevpapir sendt imellem mange forskellige steder i verden; Senegal, Paris, Israel, Berlin, New York. Breve som var 1-2 uger undervejs, hvor der ingen kontakt var. Men til gengæld kloge, eftertænksomme, reflekterende og dejlige breve fyldt med sanseindtryk fra hele verden. Ja og så velbevarede her så mange år efter. Hvor mange mails/beskeder mv vil jeg kunne finde om 30 år, hvis jeg lever så længe. De er jo allerede pulveriserede i cyberspace. Det var sjovt, tankevækkende og vemodigt at sidde og bladre i men også tid til at give slip. De skal ikke gemmes længere. Jeg er her nu og er heldigvis meget, meget klogere på, hvordan at jeg skal forvalte mit liv og nære relationer. Ja og alt hvad jeg i tidens løb har oplevet lever jo videre inden i :heartpump:

Træning d 23.7

Løb

50 min long slow distance i et ekstremt fugtigt og tour de France tomt Fitness center.

Havde jo ellers taget den (halv) lange tur lørdag men trængte bare til at finde flow og røre kroppen.

Sov alt for lidt natten til i går og faldt i søvn på sofaen tidligt, så ingen træning.

Har til gengæld pakket træningstasken til i dag og ja ved, at det bliver udfordrende men må prøve at få det til at lykkes, evt med søvn i tog. Var også meget tidligt oppe i dag. 

Har egentlig dobbeltforede plastic støvler beregnet til bestigning af 6000 m bjerge men oplevede flere gange, at de var svære at få på = begrænset overskud i 5-6000 meters højde. Denne gang skal jeg højere op og er jo kuldskær + at der forventeligt bliver mange flere dage i camp og alpint landskab, så kigger på 8000 m støvler. Alt andet lige, så er det jo noget af det allervigtigste udstyr. Hvis ikke, at der er styr på fødderne, så slutter alting jo. 

Nå må ikke glemme stats: kaffe dag 16, alkohol dag 17, slik dag 4, kan ikke huske om det er 67 eller 69 dage til Nepal men rykker tættere på. Morgenvægt 54.7 kg 

Stay strong derude

NB beklager i øvrigt, at jeg ikke advarer om hvad der er træning og hvad der er off Topic. Min træning og resten af mit liv og hvordan jeg i øvrigt har det, er uløseligt forbundet og jeg håber, at evt læsere har vænnet sig til det. 

:hippy: 

NB og glemte jo at skrive, at "Oppenheimer" nok både eksistentielt, filosofisk, videnskabeligt, psykologisk og historisk er en af de ultimativt bedste og vigtigste film, som jeg nogensiden har set. Så bare sørg for at få den set. Cillian Murphy er helt, helt fantastisk i hvert eneste billede - ja og han fylder faktisk rigtig, rigtig meget. 

Edited by Bjergtrold
Link to comment
Share on other sites

På 27/7/2023 at 12:51 , vestjyden skrev:

"NB beklager i øvrigt, at jeg ikke advarer om hvad der er træning og hvad der er off Topic. "

Ingen grund til at beklage. Du har nogen interessante tanker.:smile:

Ellers solid træning du lægger for dagen.

Tak kære Vestjyde x 2 :hippy: 

Ja og træning må siges at være meget svingende. I denne uge har jeg fx ikke haft så travlt men har haft været uendeligt træt og prioriteret at sove tidligt (eller faldt gang på gang i søvn i sofaen). Ja så kun træning onsdag (50 min long slow distance løb) og torsdag (dejlig PT session med træner Stine som er tilbage). Kan til gengæld se frem mod PT styrketræning både i dag og i morgen og satser på at få afviklet nogle Fitzgerald pas også. I dag ville jeg gerne gennemføre gårsdagens short interval run og i morgen 1/2 distance af long run = 8 k. 

Synes alligevel, at jeg er kommet godt med med ting på to do listen både jobmæssigt og hjemme. 

Og glæder mig virkelig til i uge 33 og 34 at være sikker på at få nok søvn og have god tid til at træne. 

Stats:

Kaffe rehab dag 20, alkohol dag 21, slik dag 8. Morgenvægt 54.7. 60 dage til Nepal. 

God weekend til Jer derude og håber at kunne vende tilbage med nogle træningsupdates :hippy: 

NB har flere gange i løbet af ugen haft lyst til kaffe. Nogle gange er det duften fra nogle af de andres kopper. Nogle gange bare trangen dybt nede fra, eller prøven at bilde mig selv ind, at jeg kan håndtere det. Stadig så oplever jeg jo, at det hurtigt går væk igen og når jeg så til gengæld har masser af dyb søvn, evnen til at kunne koncentrere mig, ro i mit hoved og det at få ting ordnet. Ja så ved jeg jo alligevel, at jeg er på rette spor. 

:hippy:

 

 

Link to comment
Share on other sites

Træning d 29.7

Styrke

Dejlig PT træning med Stine. Leg day. Masser af gode øvelser og ok power.

Løb

Fitzgerald uge 7 fredagens pas = short interval run

5 min i Z1

5 min i Z2

8 x 1 min i Z5 med 2 minutters intervalpause i Z1. Lagde konservativt ud med de første 4 i 4.17 min/km og skruede så tempoet op med 2 stk i 4.08 og så en i 4 min/km og den sidste i 3.45 min/km. Puls vejrtrækningsmæssigt kunne jeg godt have klaret et højere tempo på de første men var bange for at benene ville blive for udtrættede. Stadig meget nyt for mig at være tilbage i tempo land og er meget ydmyg men stadig super, super fedt.

5 minutter i Z1 til sidst 

Yoga

15 min hatha med downdog app.

Well og så skulle jeg egentlig bare i regnvejret ned og hente 48 liters rygsæk, som har haft været til reparation men endte med at shoppe 3 kjoler og 2 par sko. Alt sammen dog på tilbud og meget fine ting. Købte også en ny kalender, hvilket vist næsten er patogmonisk for ADHD = den naive tro på, at jeg får styr på mit liv, hvis jeg får det plottet ind i sådan en fætter. Well der er i hvert fald mange ting, som jeg er nødt til at få/have overblik over de næste måneder og synes faktisk, at jeg i en periode, har haft været bedre end længe til at få fikset ting. 

Har også fået tilmeldt mig mini tri d 9.9 men håber godt nok, at der kunne komme en periode med lidt bedre vejr/opvarmning af havet, så at det ikke skal være rent isbad. 

Guess that's it :hippy:

Stay strong derude 

Edited by Bjergtrold
Link to comment
Share on other sites

Træning d 30.7

Styrke

PT med Stine. Overkrop og dejlig hårdt. 
 

Løb

8 k Z2

Ved ikke om det var for meget skyr eller sukkerfri Lækerol men mave noget utilfreds. Gik nogenlunde med at løbe men endnu et godt argument for, at koffein rehab er vejen frem. 
Masser af dejlig søvn og har fået styr på en masse. 
Søde drømme til Jer derude :hippy: 

Link to comment
Share on other sites

Træning d 2.8

Løb

50 min i Z2

Har ikke forladt Fitzgerald men er bare blevet super glad for det længere langsomme pas til de dage, hvor jeg egentlig er træt og uoplagt men alligevel trænger til at røre mig. 

Mandag var planlagt hviledag og tirsdag blev det også pga alt for lidt søvn. Var så træt, at venlige fremmede vækkede mig da toget landede på Århus H. Ellers var jeg sikkert bare trillet med tilbage til ja hvem ved om jeg først var vågnet i Struer...

Mave probs fortsatte i øvrigt helt frem til mandag aften, så de sidste dage har jeg ikke rigtig turdet at spise noget og har tanket energi med hvidt brød og slik. Det er en ekstra udfordring mht at få de gode sunde vaner med dum mave. Måske at det var de sukkerfri Lækeroler, eller rosinerne eller mueslien?? Har i hvert fald vovet at spise noget skyr til morgen og så må jeg se, hvordan det går. 

Har dog også haft gode grøntsager, noget rugbrød og fisk med på job, så helt galt står det ikke til. 

Stats:

Kaffe dag 25, Alkohol dag 26. Slik tæller jeg ikke lige nu. Vægt 54.7. 65 dage til Nepal.

Havde egentlig morgentræning med Stine i dag men kunne mærke, at jeg ville have brug for at sove "længe" her på kontordag. Endte alligevel med at være tidligt vågen men rart at kunne tage ting lidt slow i dag. PT flyttet til senere på dagen og ville være så fantastisk, hvis jeg igen kunne snuppe et long slow distance løbe pas. 

Snart er der kun en uge til 2 ugers tiltrængt ferie med masser af søvn, træning og hygge. 

Glæder mig. 

Dejlig dag og snart weekend til boardet :hippy: 

 

Link to comment
Share on other sites

1 time siden, Gregers TF skrev:

Jeg synes generelt at sukkerfrit slik er gift for maven. Men det kan sagtens bare være mig men jeg har opgivet det.
Men omvendt må nogen jo kunne tåle det, siden de sælger en masse af det.

Enig og tak kære Gregers. Det er også mig som er dum, at jeg bliver ved med at prøve at købe det. Ja og så gik det ok et par dage og så gik det helt, helt galt. Lidt ligesom med kaffe. Jeg endte også med at kassere Skyr. Ikke fordi, at jeg decideret fik det dårligt men magtede bare ikke at gamble med det. 

Fik også bladret en del i min bog "Glucose revolution" som har 10 gode forslag til at holde blodsukkeret mere stabilt. De fleste forslag svarer så i øvrigt godt overens med en masse andre gode råd om at få masser af fibre i form af grøntsager og så lidt forarbejdede fødevarer som muligt. Plus at den er meget optaget af rækkefølgen af mad; først grøntsager, så protein-fedt og til sidst kulhydrater og selvfølgelig så lidt sukker som muligt. Igen det her med at spise mere og vel vigtigst alt at spise sig mæt i alt det gode og sunde. 

Og opdagede også, at selv mine dåser med BCAA indeholdt sødemiddel og kom til at spekulere på om det er det, som har haft drillet når jeg har haft tilberedt min greenie. 

Nød i hvert fald virkelig meget i går at få mine friske tomater med noget avocado, oliven og rugbrød. 

Nå back to work  :hippy:

 

Link to comment
Share on other sites

Kort update her fra flybus

Torsdag

1 times PT

Fredag

50 min langsomt løb

Stadig går løb meget bedre. Glad for udholdenhedselement

Lørdag

1 times PT

Nu på vej til family ting på Sjælland og planen er længere karrussel tur (løb) i morgen. 
 

:hippy: 

Dejligt med lidt rejse vibes :heartpump: også selvom, at det bare er en lille tur til lufthavnen - sender et lille postkort i tankerne …

God weekend til boardet 

Link to comment
Share on other sites

Træning d 6.8

Løb

13.4 k

Langgarvernes karrusseltur, som jeg kender så godt. Og så alligevel et anderledes start/slut punkt da mine forældre er flyttet fra mit barndomshjem. 
Synes at det gik overraskende godt. En del km lige under 6 min/k og så nogle over. Nede i skoven gik det langsommere da jeg skulle finde vej og være forsigtig men lovende i forhold til at kunne genoptage morgen løb til Hørning med rygsæk på på tog dage. 
 

Er begyndt at starte alle måltider med grøntsager inkl morgenmad og fornemmer virkelig, at det er en game changer frem mod et mere stabilt blodsukker og sundere vaner i det hele taget. 
Stats:

Kaffe dag 28, alkohol dag 29, slik dag 3, 52 dage til Nepal. Opdagede, at jeg vist har haft skrevet et par og tres flere uger i træk men det er virkelig snart.

Så meget desto rarere med følelsen af lidt medvind inkl udholdenhed løbemæssigt

Pas på Jer selv derude i efterårsstormen :hippy:

Link to comment
Share on other sites

På 8/8/2023 at 21:49 , Spinderella skrev:

Tak for regelmæssig nudge til at få mig herind igen. :bigsmile:

Vi ses snart. :cooldance:

Så lidt søde. Godt at det lykkedes :hippy: 

18 timer siden, vestjyden skrev:

Lidt sen kommentar, men ang. sukkerfrit slik. Dem jeg kender der har børn med diabetes type 1 bruger det, men de siger at det skal dosers varsomt :blush:

Ellers solid træning

 

Tak kære Vestjyde og kommentarer er altid velkomne + god pointe. Ovenpå min sidste frygtelige omgang har jeg besluttet helt at holde mig fra det sukkerfri slik. Helt optimalt skulle jeg også holde mig fra det rigtige slik men lykkes ikke altid. Dog nu blevet optaget af, at det måske ikke er helt så skadeligt, hvis der i øvrigt er gode vaner/måltider resten af tiden. Og håber selvfølgelig også, at de gode sunde vaner kommer til at fylde mere og mere og at lysten til sødt kan erstattes af lysten til nogle bedre alternativer. 

Ellers update:

Træning d 7.8

Yoga

1 dejlig time i Pure Gym

Styrke

Bodyfit også en dejlig time

Træning d 8.8

Løb

Meget tidligt Fitzgerald pas med lidt indlagt tempo 25 min

Onsdag var jeg bare super træt. Havde gymnastik tøjet med men endte på sofaen tidligt, hvor jeg faldt i søvn. 

Træning d 10.8

Styrke

PT pas fra morgenstunden. Alm squat, KB dødløft med ekstra dybde, skulder, kabel bryst træning, mave + lænd. Very nice.

Svøm

1000 m. Dejligt pas med altid skønne miss Spinderella. Længe siden, at jeg har svømmet og kortbane + mange mennesker men var så godt da vi først kom i og endte egentlig med at have vores egen bane + en enkelt hurtigsvømmer, som dog var god til at sno sig mellem os to havfruer. 

Træning d 11.8

Cardio

20 min på step maskine. Havde egentlig Fitzgeralds fredags intervaller med men tiden skred lidt for mig og besluttede mig for at gemme de 39 minutters højkvalitets pas til i morgen. I dag ville det være blevet for amputeret og trappedims fungerede fint med sved på panden til sidst.

Med udsigt til 2 ugers ferie og 1 uges kursus + (forhåbentligt) masser af god træning, så var det ikke svært at motivere mig selv til at komme (tidligt) op i morges. 

Stats:

Kaffe dag 33, alkohol dag 34, 48 dage til Nepal. Vægt 55 kg. Selvom at jeg gerne ville være lidt lettere, så er jeg bevidst om, at træningen kræver god næring og gider ikke at presse/sulte mig selv og brænde muskler af. 

Stadig meget positivt overrasket over hvor godt jeg har det med at spise grøntsager først til alle måltider, hvis det overhovedet kan lade sig gøre og mave har sjældent haft det bedre. 

Nå dejlig dag og weekend til boardet :hippy: 

Link to comment
Share on other sites

  • Bjergtrold changed the title to Mera Peak, Himalaya Nepal, 6465 moh, oktober

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share