Bjergtrold

Medlemmer
 • Posts

  2,470
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  130

Reputation Activity

 1. Like
  Bjergtrold reacted to Henrik S. in Motion i balance™   
  Tak, jeg klager heller ikke, men det hører med i billedet, at min puls altid ligger i den lave ende, og det har den gjort i mange år. Det gode er, at hjertet ikke ligefrem er på overarbejde på en langtur. Bagsiden er, at jeg virkelig kæmper for at presse pulsen op, når der skal lidt mere fart på. 
  Jeg har tænkt over, om det måske er de mange år med cardio, der slår igennem, eller om jeg bare er bygget sådan. 
  Da jeg gik i gymnasiet (og var cykelrytter) skrev tre af os årsopgave om konditionstræning og testede bl.a. nogle ishockeyspillere (danmarksmestre fra Vojens) og nogle roere, mens jeg selv var forsøgsperson som repræsentant for 'langdistancesport'. Og dengang havde jeg en maxpuls på et pænt stykke over 200, så det har jeg da haft engang.
  Men det er 44 år siden(!), og jeg har ganske vist holdt mig i form siden, men måske den megen cardio + alder bare har givet mig sådan en dieselmotor, der ikke rigtig kan snøvle sig sammen til at banke hurtigere.
  Jeg mener at have læst, at max-pulsen ikke nødvendigvis er så aldersbetinget, som man tror. Ensidig fokusering på cardio/langdistance skulle være i stand til at sænke max-pulsen, og hvis det står til troende, kan det måske være en medvirkende årsag. Jeg har måske simpelthen et mindre 'vindue' at boltre mig i?
  Nå, man altså keep on truckin', en dieselmotor kommer også frem 
 2. Thanks
  Bjergtrold got a reaction from Henrik S. in Mera Peak, Himalaya Nepal, 6465 moh, oktober   
  Træning d 2.1
  Styrke
  Dejlig PT med Stine. Træning af ben med squat, hip thruster, back extensions mv mv. Very nice og følte mig udhvilet og stærk 
  Svøm
  2000 m
  Dejligt at få brudt den mentale barriere og få vist mig selv, at jeg sagtens kan svømme mere end 1000. Startede med at gå efter de 1100 og så var der jo pludselig ikke så langt til de 1500. På det her tidspunkt var jeg egentlig lidt småkold men besluttede mig så for at snuppe bare 100 mere til de 1600. Dejligt langbane bassin og godt glid på banen hjalp også meget.  Trænede både det at have høj albue ned i vandet lige inden, at jeg går i gang med at gribe og  skubbe vandet bag mig og på den måde kommer frem. Desuden, at det er et tidspunkt, hvor der pludselig gerne må komme noget tempo på mens meget andet handler om at flyde og ligge afslappet. Har virkelig lyst til hurtigt at komme tilbage som fx i morgen men det ville så blive lige inden overkrops træning med Stine i morgen eftermiddag = måske lidt risky business når jeg også gerne vil være stærk. Well lige nu føler jeg mig lidt universelt træt men ikke specielt træt i overkroppen, så måske det kunne du. 
  Any how masser af arbejde, som jeg må gøre i morgen. Når ikke noget i dag. Lige nu lidt powernap og så i aften "Dune 2". Den spiller fra 17.50 og næsten 3 timer frem, dvs langt over min sovetid.
  Stats skal vi også have med
  Kaffe dag 81, alkohol dag 84, slik dag 12. Spiste 20 gram chokolade i går og resten røg i Kitchensafen. Hvis jeg kan holde det der, så er det ok. Hvis ikke så må det ryge ud. Kunne godt se, at jeg relativt havde forbrændt mindre vægt i nat end jeg plejer, så det passer nok meget godt med, at der lige var røget noget lidt mere usundt indenbords. Men ja det skal også kunne fungere. 
  Morgenvægt 55.9 og aftenmål 56.5. 
  Dejlig weekend til boardet  
 3. Like
  Bjergtrold reacted to Henrik S. in Motion i balance™   
  Ah, kan se af min logbog, at det faktisk kun er fem fulde uger, hvor jeg har haft lidt mere momentum i løbetræningen, så er niveauet faktisk mere end okay. Har lige talt efter, og der hele ni uger til Den Grønne Halvmaraton, så det skal jeg nok blive klar til. Det bliver ingen rekordtid, men mindre kan også gøre det.
  Ved ikke, om jeg har skrevet det, men har faktisk også sikret mig et startnummer til Cph Half i september. Jeg løb det for en 2-3 år siden, og det gik virkelig dårligt, så der har jeg lige en plet, der skal vaskes af.
  Her i marts begynder løbsserien, der hedder RAC-Milen (7,5 km rundt om Damhussøen og -engen en gang om måneden). Det har jeg tænkt mig at bruge som målepunkt.
 4. Like
  Bjergtrold reacted to Henrik S. in Motion i balance™   
  Uha, det har været en uge med hele tre dage uden løb eller anden træning. Det er jo ikke så godt, men nogle gange kan arbejde og aftaler stå i vejen.
  Har dog nået min bakketræning onsdag og et enkelt besøg i Puregym. Kan godt mærke, at to besøg om ugen i centret med lidt styrketræning er minimum, så det skal jeg huske at holde fast i.
  De tre off days gav så til gengæld lidt overskud søndag, så jeg satte distancen op til 18,1 km. Jeg skal - som sædvanlig - lige mentalt vænne mig til længere ture, men nu er barren i hvert fald hævet lidt og er ikke så langt fra halvmaraton.
  Det foregik i et civiliseret tempo omkring 5:40/km og med en jævn puls, der i løbet af turen gik fra 110 til 120. Det er jo ikke fordi, hjertet er på overarbejde, men her var målet også udelukkende at løfte distancen.
  Nu har jeg holdt skruen i vandet i en ... hvad ... 5, 6, 7 uger ... og der begynder at komme lidt mere vejgreb i træningen. Jeg kan begynde at give mig selv lidt trætte ben, så det går fremad. Jeg holder stadig anklen i skak, og den var mindre øm efter denne uges søndagstur end sidste søndag.
  Kort fortalt: Arbejdet skrider som sædvanlig fremad på to fronter: distance og intensitet. 

 5. Like
  Bjergtrold reacted to Tinapigen in Mera Peak, Himalaya Nepal, 6465 moh, oktober   
  Kære Lone.,
  Knus til dig!
  Selvom jeg kun "kender dig" her via MOL, er jeg glad for, at du er her og logger om stort og småt!
  Det er dejligt, at læse om positive ting - men også om svære ting og følelser.
  (Kan sikkert genkende flere ting hist og her)
  Jeg håber, at du får læst, skrevet og lavet nogle af de ting, der giver dig energi/inspiration.
  Hep og smil og godt gået med det du får gjort!
  Kh
 6. Like
  Bjergtrold reacted to NielsS in Kondi, styrke og kampsport for gammel mand   
  En dag kom jeg tilfældigvis ind på siden her og opdagede, at forummet stadig var aktivt. Jeg kunne også se, at nogle af dem, der var aktive på forummet, mens jeg var der, fortsat er aktive. I være alle hilset. jeg ser frem til at kunne give jer opmuntringer. Jeg kunne også se, at det er fem år siden, jeg droppede at føre logbog her. Dengang kaldte jeg mig Mugge, men nu vil jeg bruge mit eget navn. Jeg kan se, at min gamle log er øverst på side 2.
  Om nogle måneder fylder jeg 64, men jeg er stadig optaget af at holde mig i form. Den karate/kampsport jeg dyrkede, har jeg stadig gang i selv om jeg er alderspræsident blandt de aktive. I denne organisation, hvis nogen være interesserede:
  https://jokokan.com/
  Nå men min vægt er 80,8 kg. Den må godt være lige under 80 kg. Kondimæssigt veksler jeg mellem løb og spinning hos Pure Gym. Jeg foretrækker løb, men spinning er skånsomt for mine knæ. Instruktør Sofia har nogle passende hårde power timer. Ellers løber jeg om søerne og i Frederiksberg Have og Søndermarken. Jeg skal gerne have en gang om ugen på løbebånd, da jeg skal løbe en Coopertest, som led i min karategraduering til sommer. Der indgår også en styrketest indeholdende en del armstrækninger. Så dem laver jeg hver dag. Laver jeg for mange, brokker min venstre skulder/arm sig. men 3x10 fungerer lige nu. Jeg prøver også at få lagt et styrkepas ind hos PureGym en gang i mellem. Primært core og ryg. 
  Ja så mange var ordene i dette mim comeback.
   
   
   
   
   
   
     
 7. Like
  Bjergtrold reacted to vestjyden in Vestjysk dagligdag   
  21-02-2024 Styrke
  Opvarmning:
  Crosstrainer 10 min.
  Hyber ext. 2 x 15 x Bw.
  Sidebøjninger i Hyber ext. bænk.: 2 x (15+15) x Bw.
  Kunne mærke at benene var helt slukkede efter trail, så bare en let omgang for at røre mig.
  Bryst pres maskine:  5 x 10 x let.
  Row i kabeltræk:  3 x 10 x medium vægt.
   
  Div. stræk inc. balle og it-bånd.
   
  22-02-2024
  Løb
  6,4 km
  42m32s
  Social snakke tur.
   
  23-02-2024
  Yoga
  En ret dynamisk time.
  Jeg var udfordret. For lang tid siden sidst.
   
 8. Like
  Bjergtrold got a reaction from vestjyden in Mera Peak, Himalaya Nepal, 6465 moh, oktober   
  Evt læsere har måske opdaget ændret log titel. Har til morgen trukket min tilmelding til IM tilbage. Meget i forlængelse af hvad jeg skrev i går, så har jeg brug for det rolige konstante lille kick og ikke de store op og nedture. Jeg tror på det med at sætte sig mål men er også nødt til at være realistisk omkring, hvad min krop vil være med til. Jeg er klart i stand til at presse mig selv og overvinde forhindringer men nytter ikke noget, hvis jeg bliver skadet. Det er simpelthen for surt. Og der er ikke bare tale om et marathon løb, som jeg måske/måske ikke kan gennemføre. Alt det andet kommer også oveni og jeg vil simpelthen være så træt af, hvis jeg "pludselig" skulle være skadet når vi rejser afsted til Nepal. Pludseligt i gåseøjne for det kommer jo ikke helt som lyn fra en klar himmel, hvis jeg systematisk har haft været i gang med at nedbryde mig selv. 
  Tror ikke at jeg vil betragte IM tilmeldingen som impulsiv og heller ikke sige, at det fra starten var helt urealistisk men med de vink med en vognstang, som jeg har haft fået på det seneste. Ja så er det noget andet. Vil nu alligevel overveje at få oppet min svømning i tri klubben, teste det af. Og også arbejde på at få transport cykling ind. Og måske det kunne være fedt at deltage i mere klubtræning. Alle steder læser jeg også bare, at midaldrende kvinder som mig skal sove, styrketræne, spise protein og passe på med at musklerne ikke bare bliver spist op af cardio. 
  Jeg havde pakket rygsækken til træning i går men var for engangs skyld landet i et godt arbejdsflow med ting, som jeg virkelig trængte til at få styr på. Jeg er slet ikke i mål men godt på vej. Så faktisk noget spændende på instagram mht det med overgange både hos traumatiserede og folk med ADHD. Det her med at have det svært med overgange og selvfølgelig også tricks til at gøre det lettere. Ja og i hvert fald meget genkendeligt for mig. Nogle gange er jeg i et træningsflow, hvor det ene pas tager det andet og føles som det letteste i verden og andre gange, så er jeg i arbejdsmode og det kan synes næsten uoverkommeligt at skulle i gang med at bevæge kroppen. 
  Nå i dag mere arbejde. Frokost med god veninde og så senere PT med Stine. 
  I morgen Gødstrup og så arbejde og træning i weekenden. 
  I'll be back  
 9. Like
  Bjergtrold got a reaction from Henrik S. in Mera Peak, Himalaya Nepal, 6465 moh, oktober   
  Evt læsere har måske opdaget ændret log titel. Har til morgen trukket min tilmelding til IM tilbage. Meget i forlængelse af hvad jeg skrev i går, så har jeg brug for det rolige konstante lille kick og ikke de store op og nedture. Jeg tror på det med at sætte sig mål men er også nødt til at være realistisk omkring, hvad min krop vil være med til. Jeg er klart i stand til at presse mig selv og overvinde forhindringer men nytter ikke noget, hvis jeg bliver skadet. Det er simpelthen for surt. Og der er ikke bare tale om et marathon løb, som jeg måske/måske ikke kan gennemføre. Alt det andet kommer også oveni og jeg vil simpelthen være så træt af, hvis jeg "pludselig" skulle være skadet når vi rejser afsted til Nepal. Pludseligt i gåseøjne for det kommer jo ikke helt som lyn fra en klar himmel, hvis jeg systematisk har haft været i gang med at nedbryde mig selv. 
  Tror ikke at jeg vil betragte IM tilmeldingen som impulsiv og heller ikke sige, at det fra starten var helt urealistisk men med de vink med en vognstang, som jeg har haft fået på det seneste. Ja så er det noget andet. Vil nu alligevel overveje at få oppet min svømning i tri klubben, teste det af. Og også arbejde på at få transport cykling ind. Og måske det kunne være fedt at deltage i mere klubtræning. Alle steder læser jeg også bare, at midaldrende kvinder som mig skal sove, styrketræne, spise protein og passe på med at musklerne ikke bare bliver spist op af cardio. 
  Jeg havde pakket rygsækken til træning i går men var for engangs skyld landet i et godt arbejdsflow med ting, som jeg virkelig trængte til at få styr på. Jeg er slet ikke i mål men godt på vej. Så faktisk noget spændende på instagram mht det med overgange både hos traumatiserede og folk med ADHD. Det her med at have det svært med overgange og selvfølgelig også tricks til at gøre det lettere. Ja og i hvert fald meget genkendeligt for mig. Nogle gange er jeg i et træningsflow, hvor det ene pas tager det andet og føles som det letteste i verden og andre gange, så er jeg i arbejdsmode og det kan synes næsten uoverkommeligt at skulle i gang med at bevæge kroppen. 
  Nå i dag mere arbejde. Frokost med god veninde og så senere PT med Stine. 
  I morgen Gødstrup og så arbejde og træning i weekenden. 
  I'll be back  
 10. Like
  Bjergtrold reacted to vestjyden in Vestjysk dagligdag   
  20-02-2024
  Trail løb
  6,9 km
  1h09m17s
  Dejlig tur i pandelampens skær. Der var 300 højdemeter, det krævede en indsats.
   
   
 11. Haha
  Bjergtrold reacted to Henrik S. in Langt pokker i MOL   
  Apropos larm fra naboer: Kender du dem her? De er fandeme sjove og svarer 1:1 til de forestillinger, jeg selv har haft med larmende overboer 
   
 12. Like
  Bjergtrold reacted to Henrik S. in Motion i balance™   
  Endnu en uge med lidt løb hver dag på nær mandag, som begynder at ligne en fridag 
  Det er blevet til to besøg i Puregym som sædvanlig og bakketræning onsdag - denne gang med 6 x op og ned ad Pile Allé (Valby Bakke), så det faktisk kunne mærkes lidt i lårbasserne.
  Søndagsturen blev kun 10 km i denne omgang, da jeg lørdag morgen løb over til Damhusengen og for første gang i et år (?) løb med i det ugentlige Park Run.
  Fart er der intet af, så det blev til 25:09 for de 5 km, men det er jo typisk for der, hvor jeg er nu. Der begynder at tegne sig en fornuftig grundform, men benene kan ikke flyttes hurtigere.
  Hvis ellers jeg kan holde styr på den ømme ankel, skal jeg egentlig bare fortsætte med det, jeg gør: en lidt længere tur om ugen plus en dag eller to med lidt mere fart på. Så skal det nok komme.
  EDIT: Jeg har faktisk ikke løbet et Park Run siden den 4. juni 2022(!) kan jeg se på hjemmesiden. Det beviser, hvor svært det nogle gange er at holde styr på den mest aktuelle fortid. 
 13. Like
  Bjergtrold got a reaction from Henrik S. in Mera Peak, Himalaya Nepal, 6465 moh, oktober   
  Update
  Ikke meget træning at rapportere. Følelse af overtræning og/eller influenza først på ugen og desuden super travl vagtuge. Endte med at forlænge mit ophold her helt til i dag, så var nødt til at få shoppet lidt inde i Herning. Onsdag derfor ca 7 km's gå tur ud til hotellet og i går lidt gang inde i Herning. Ellers bare sove godt og længe og det har haft føltes så tiltrængt. Gjorde sikkert også en forskel, at jeg ovenpå de kun 20 minutters jog søndag tydeligt mærkede min hofte og ja lidt et wake up call om, at træning er godt men for meget er skidt. Der er ikke noget som er værd at smadre kroppen over, heller ikke, eller slet ikke IM. Men tror nu stadig godt, at jeg kan finde min egen utraditionelle vej igennem det med min ballettræning, svømning og yoga. 
  De første dage havde jeg mine egne gode spidskålssalater til frokost og synes egentlig også, at de sidste dage har haft været ok madmæssigt. I går faldt jeg lidt i slik skålen men må så bare starte forfra. Drømte også at jeg drak først champagne forleden nat, smadrede min telefon (ved et uheld) og senere oplevelsen af at indtage et højt glas dejlig kaffe med mælk i. Kunne virkelig smage det i drømmen. Nå har nu haft holdt mig til dejlig the og ja nyder virkelig min morgen Earl Grey. 
  Til morgen fik jeg så faktisk puttet lidt træning ind:
  Træning d 17.2
  Cardio
  Cross trainer 30 min = et forsøg som alternativ til løb mhp at se om det kunne fungere. 
  Styrke
  10 minutters core
  Yoga
  10 minutter
  De to sidstnævnte har jeg jo haft forsømt lidt men hører definitivt til som god støtte til alt det andet. Og helt sikkert også noget skadesforebyggelse i at få strukket ud og løsnet op. 
  Ville gerne ramme Pure Gym i morgen tidlig inden formiddagsstuegang men samtidigt så er de tidlige morgen timer nogle gange der, hvor jeg er bedst til at arbejde koncentreret og har vanskelige ting at få styr på. 
  Nå dejlig dag og weekend til boardet 
  Stats:
  Kaffe dag 67, alkohol dag 70, slik dag 1, chokolade dag 1. 
   
  Nb fik denne sang i går fra bjergven F og ja sådan kan det godt føles nogle gange...
   
   
 14. Like
  Bjergtrold reacted to Gregers TF in Langt pokker i MOL   
  Dejlig aftentræning.
  Mens jeg varmede knæene op i benpressen, supersættede jeg med 6 sæt læg med flere reps end før. Og tre sæt arnold pres - også det bedste set længe.
  Benpressen var på linie med mens jeg var på kreatin - dog med færre sæt, men følte nu ikke at jeg var ved at brænde sammen.
  Vist også flest reps 35´erne i bænkpressen, i de sidste par år.

  Så mangler det bare, at de gode takter også finder over på cyklen
 15. Like
  Bjergtrold reacted to Henrik S. in Motion i balance™   
  Same-same-yada-yada 
  Og dog, ikke helt, for i denne uge har jeg sprunget hele to dage over pga. arbejdsmæssig travlhed. Men det er stadig blevet til to besøg i Puregym, en dag med lidt bakketræning og en god søndagstur, som nu runder de 15 km, hvor jeg prøver at variere tempoet lidt undervejs. 
 16. Like
  Bjergtrold reacted to Gregers TF in Mera Peak, Himalaya Nepal, 6465 moh, oktober   
  Jeg havde nær skrevet LOL eller lign, men det er jo slet ikke sjovt. Men hold da op, hvor ser jeg mig selv i det med at være bange for at hoppe ind i sociale sammenhænge. Og så bagefter at mærke at det sammenhold/indforståethed de andre har, er noget man ikke er med i. Og så tankerne tilbage på skoletiden. 

  Det er super duper sejt, at du hopper ud i det alligevel, for det er slet ikke nemt  
 17. Like
  Bjergtrold reacted to Gregers TF in Mera Peak, Himalaya Nepal, 6465 moh, oktober   
  Jeg har en Taxc Neo, der samler støv på en hylde. Du er meget velkommen til at få den over, hvis det har interesse. Det er godt nok den gamle model men den er stadig yderst støjsvag.

   
   
 18. Like
  Bjergtrold reacted to Henrik S. in Mera Peak, Himalaya Nepal, 6465 moh, oktober   
  Jeg har tidligere været forfalden til jævnligt at kaste en pose slik i kæften, men det er jeg fuldstændig holdt op med. Vi har aldrig slik i huset, men torsdag i sidste uge var jeg for en sjælden gangs skyld i biffen, og der er det ligesom en del af konceptet at guffe Tappsy og Salte Fisk, der bliver skyllet ned med Cola. Hold nu kæft, hvor gav det halsbrand, når man ikke er vant til det længere. Det er jo også en mærkelig samling kemikalier at proppe sig med. Jeg nægter så også at have dårlig samvittighed over at falde i en gang imellem, men ligesom man kan blive lidt tipsy af et enkelt glas vin, hvis man er afholdende, så slår sådan noget slik altså også hårdt, hvis man ikke er vant til det.
 19. Like
  Bjergtrold reacted to Henrik S. in Motion i balance™   
  Ikke meget at berette. Ugen har været præcis som forrige uge - dog med en fridag sidste mandag. Jeg fejrer det ved også at holde træningsfri denne mandag.
  Både onsdag og søndag bød på lidt længere ture end forrige uge. Mærker det lidt i anklen, men ikke noget faretruende. Den er vist stadig under kontrol.
 20. Like
  Bjergtrold got a reaction from Spinderella in Mera Peak, Himalaya Nepal, 6465 moh, oktober   
  Træning d 3.2
  Styrke
  Dejlig PT med Stine hvor vi lagde på i alle øvelserne. Ikke PR's men har haft været noget slap i en periode så god følelse af, at kræfterne vender tilbage. Vi bænkpressede også og det uden de svære smerter i venstre skulder, som drillede mig i december. Vi har forsigtigt haft gjort andre alternative øvelser i en periode. Ja og for mig siger det rigtig meget om, hvor dygtig en træner Stine er. Det er "nemt" som træner at presse men at kunne understøtte helingen af en skade, det kræver virkelig noget andet. Bænkpres har altid været min absolutte yndlingsøvelse og rigtig mærkeligt i en periode slet ikke at kunne. 
  Løb
  Hechmann uge 6, dag 6 = lørdags intervaller centreret omkring 4 x 3 min i AT/An1. Jeg har som sagt nedjusteret mine zoner, så lige i øjeblikket træner jeg som om, at min AT ligger på 5.27 = betydeligt lavere end de oprindelige 4.36 men tror egentlig ikke, at min form er meget dårligere. Jeg træner bare mere rigtigt nu. Og kommer forhåbentligt til at løfte sig. Vi får se. I hvert fald fint pas og jeg kan mærke, at det er super afgørende, at jeg ikke er så mast, at jeg ikke kan løbe videre dagen efter. 
  Når det er sagt, så sad jeg ret op og ned i sofaen og faldt i søvn inden, at jeg skulle videre til, så træningen går alligevel ikke helt ubemærket hen over kroppen. 
  Svøm 
  1000 m
  Lidt quick and dirty. Der var super koldt på svømmestadion og tri veninde J er vant til at svømme i Hammel svømmehal, som er varm og med 28 grader varmt vand. Ja så vi var meget enige om bare hurtigt at få det overstået. Tror egentlig godt, at jeg kunne have svømmet længere og havde en god fornemmelse af at ramme et sted, hvor kroppen ikke kæntrede helt så meget. Det er jo rigtig kritisk når vi roterer hovedet op for at få luft = det tidspunkt, hvor jeg typisk har haft det med at kæntre og miste balancen i vandet = absolut modstand mod at glide fremad. 
  I hvert fald super hyggeligt inkl med sauna og jeg vovede også at fortælle om mit skøre projekt. J gennemførte jo selv i Nice nogle år før mig og jeg vidste ikke helt om hun bare ville sige, at IM var totalt lukket land i vores alder men var faktisk super positiv og måske (for) fortrøstningsfuld på mine vegne. Altså tror ikke helt, at hun er klar over, hvor lidt jeg trænede i de første pendler år + hvor svært det var i årene efter mine 3 covid infektioner.
  Bagefter dejlig mad i Jægergårdsgade og heldigvis ikke for sent hjemme. Fik i går købt både collagen og magnesium spray, hvor sidstnævnte skulle være godt til at sprøjte under fødderne  af hensyn til den gode søvn. Og jeg besvimede da også næsten mens jeg var ved at skrive med bjergven F. Om det var Magnesium eller bare al træningen, eller ugens underskud det ved jeg ikke men fik 10 gode timer. Var kortvarigt vågen ved 4 tiden men faldt i søvn igen med Harry Potter lydbogen. 
  Senere i dag Core & Glutes og så søndagens langsomme pas på 80 min. Har jo haft det med at cutte det ned i halv dosis men med min nuværende langsomme stil, så kan det godt være, at det ville være fint at tage det hele med. 
  Vi får se.
  Dejlig søndag til boardet  
  Ups var lige ved at glemme stats:
  Slik dag 53, kaffe dag 54, alkohol dag 57, vægt 56 kg
 21. Like
  Bjergtrold got a reaction from Spinderella in Mera Peak, Himalaya Nepal, 6465 moh, oktober   
  Træning d 17.1
  Løb
  Hechmann uge 4 dag 3 i 50 %
  40 minutter i alt. Jog vekslende med Ae2.
  Yoga
  10 minutters dejlig Hatha
  Super god fornemmelse med søvn, træning og mad, hvor jeg i går aftes fik dejlig laks med grøntsager i restauranten. Er blevet meget bedre til at nyde at hygge mig med at være på tur og det også selvom, at det er aLone. Fik også chokolade og nødder fra hotellets mini bar inkl i morges men ellers havde der slet ikke været energi til noget.
  Egentlig i løbet af dagen i går en ret god fornemmelse af ro og koncentration, som jeg forestiller mig er den følelse som de fastende mennesker jagter/oplever. Har dog også læst, at faste ikke er det rette for folk med tårnhøjt kortisol. Det kan jeg ikke vide om jeg har/har haft. Men har i hvert fald haft mange af symptomerne på det + fx i mine kaffe perioder kørt på store mængder koffein tidligt om morgenen, for lidt søvn mv mv. Nu hvor jeg faktisk er i stand til, som i nat, at sove mange, mange gode timer + falde i søvn igen da jeg var vågen kl 3.30. Ja så kunne det måske være en anden sag. Faste (intermitterende) skal dog alligevel være med et højt proteinindtag og ikke sådan, at jeg ender med at gå amok i alt muligt. 
  Har ofte oplevet gode perioder som nu og så, at et eller andet sender mig ud af kurs. Det kunne være Stifinder modul 2 i maj sidste år, eller at jeg pludselig får lyst til at "fejre" i kaffe eller alkohol, eller som det nu (måske) forestående, at jeg kommer til at være i massivt søvnunderskud og ikke får ro til at få mig selv og min sjæl med. Hvadenten det så er ADHD eller noget andet, så vil jeg ærligt skrive, at jeg frygter det lidt. Ikke fordi, at jeg ikke glæder mig til godt selskab, fagligt udbytte etc etc. Men har bare følelsen af i årenes løb at have kæmpet så meget med mit sind og lige nu er det som om, at jeg er i stand til at gøre ting som er gode for mig og ikke selvsabotere. Selvfølgelig så vil der altid være op og nedture i livet men når jeg tænker tilbage, så har jeg bare været i så mange uhensigtsmæssige situationer, som jeg nemt kunne have undgået, hvis jeg havde taget mig selv lidt mere alvorligt og ikke ladet impulsiviteten råde. Not anymore. Og vil prøve at tænke på det ligesom med yogaen, at det er så skønt at være med i challenge igen og at de 3 off dage ikke betyder noget i det store regnskab. Det vigtige er at være tilbage på sporet.
  Og håber i hvert fald, at bare det at skrive om det her. Ja at det somehow kan hjælpe mig til at være mere bevidst. 
  Apropos så dagens stats:
  Slik dag 35, kaffe dag 36, alkohol dag 39. Chokolade som sagt igen ude af regnskabet og meget muligt, at der ryger noget mere af det. Det skulle i øvrigt være en af de bedste Magnesium kilder = ekstremt vigtigt for søvn og en lang række andre ting. 
  Dejlig dag til boardet og vender tilbage fra San Francisco om flyet vil lette og vi kan lande etc etc.
   
 22. Like
  Bjergtrold reacted to kahlua-kalv in Mera Peak, Himalaya Nepal, 6465 moh, oktober   
  Sjældent jeg er herinde og læse...
   
  Imponerende stamina Kan afslører jeg opretholder balance i universet og indtager alt det du crawer 
 23. Like
  Bjergtrold reacted to kahlua-kalv in Nice and clean power building   
  Fodtøj er valgfrit, bare man løfter tungt ;)
 24. Like
  Bjergtrold reacted to Gregers TF in Langt pokker i MOL   
  Øjet var heldigvis en storm i et glas vand. Eller rettere tre små blæsevejr samtidigt. Men sammenlagt kunne øjenlægen godt forstå, jeg var generet.
  Jeg har tørre øjne - sådan helt generelt.
  I højre øje sidder der et bygkorn på hornhinden og også en del øjenlågsbetændelse.
  Så jeg har fået dråber på recept men missede desværre at købe renseservietterne. De skal bruges til at rense øjenlåg for snask i de meibomske kirtler, efter jeg har masseret øjenlåg.
  Det koster et kvarter hver morgen og aften de næste tre uger. Men jo stadig en billig omgang, i forhold hvad man ellers kan fejle. Også selvom jeg måske skal fortsætte en enkelt gang i døgnet 
  Dertil blev jeg sat i fast årligt kontrol pga trykket i øjnene, som ikke er FOR højt men dog stadig ligger liiiige under grænserværdien. 


  Jeg var træt da jeg kom hjem og gik i seng for at tage en morfar. Jeg endte med at sove i to en halv time 

  Var sløv og gad ikke at træne. Så opdagede jeg det med de manglende servietter og eftersom jeg derfor skal på apoteket i morgen før arbejde, så kan jeg jo ikke nå at træne også.
  Så…. herhjemme:
  Kropshævninger: 4 sæt - 2 med hvert sit greb
  Stående læg på et ben: 3 sæt m 30 kg, 3 sæt m 22 kg og 3 sæt bw
  Inde på arbejde blev det lidt mere roligt. Alt med færre reps eller lidt mindre vægt end ellers
  Benpres: 4 x 5
  Skulderpres: 3 x10
  Bænkpres: DB: 3 x 10
  Tricep pushdowns: 2 x 10
  Rumænsk DL: 2 x 15
  Mave i stativ: 2 x ???
  Hyperextensions: 2 x 22
  Rotator cuff: 2 x 15

  Udover måske lidt læg, så restitution de kommende to arbejdsdage.
  Ikke helt samme udbytte at mine fridage som sidst, men har også haft praktiske gøremål i forbindelse med banecyklen.
  Men temmelig “skræmmende” at januar måned er væk. Den er godt nok bare forsvundet i en fart.
 25. Sad
  Bjergtrold reacted to Gregers TF in Langt pokker i MOL   
  Jeg fik ikke kørt i går.

  I dag er også gået anderledes end forventet - og er endt med en pjækkedag.
  I går, til kaffen ude på cykelbanen, fik jeg trykken for det øje, som har små-øffet i den sidste tid. Det var ikke gået over da jeg gik i seng og jeg ved ikke om det var det, som vækkede mig. I hvert fald var det irriterende, da jeg vågnede allerede kl 8.

  Op og i gang og så få ringet til lægen. Da jeg kom igennem var den lidt i 10.Hvor i landet er du… Om jeg kunne være der 10:20? Øhhh ja.
  Ad sti af sted og ind til den ene læge og så den næste.  De sagde godt nok at det ikke var akut.
  Men jeg blev sendt over til øjenlægen med samme. Og trods de normalt har flere måneders  ventetid, så skal jeg derover allerede 14:20.
  Tænkte at jeg hellere måtte bide til bolle og tage imod tiden og så tage en sygedag, nu de har så travlt.
  Jeg skulle forvente at blive dryppet og ikke køre bil et par timer bagefter, så den står på ose-tur i Rødovre Centrum
  Her i ventetiden har jeg været hjemme og på Skrumlet.
  Et kvarters opvarmning og 2 x 8 minutter. Overraskende hårdt men da jeg rullede af, så lugtede jeg af ammoniak. Jeg har åbenbart været særlig dygtig til ikke at fylde kulhydrater på tanken

  Men nu i bad og så af sted igen. Håber på en gang styrketræning senere, så der bliver luft til to restitutionsdage.