Bjergtrold

Medlemmer
 • Posts

  2,277
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  117

Reputation Activity

 1. Like
  Bjergtrold reacted to Henrik S. in Motion i balance™   
  Har godt nok sjoflet træningen i denne her uge. Ikke på grund af for meget arbejde, men snarere på grund af for lidt. Som selvstændig freelancer bliver jeg altid lidt ufokuseret, når der er lavvande i ordrebogen, og så kan det sagtens gå ud over træningen. Men efter tre dage uden andet end lidt transportcykling mandag til onsdag, fik jeg da endelig løbet en OK tur i dag.
  Generelt er løbetræningen temmelig tung, mens cykelturene egentlig er gået ganske godt, alt taget i betragtning. Så nu har jeg besluttet mig til lige at stramme ballerne lidt og holde fast i løbetræningen i stedet for at springe dage over. Man har det jo bare så meget bedre, når man kommer af sted, og hvis jeg holder fast i nogle kortere ture med lidt mere intensitet strøet ud over turene, så må det da give bonus på et tidspunkt. 
  Ellers er der styr på tingene helbredsmæssigt, så jeg kan ikke skyde skylden på andet end dovenskab og mangel på fokus.
  Blodtrykket ligger fint og endda nogle dage pænt langt under grænseværdierne. Der kan være en enkelt dag, hvor det er >135 over >85, men det er outliers, for generelt er der 100 procent styr på det.
  Det samme med vægten. Den ligger meget stabilt omkring 76,5 kg plus/minus 300 g. Sjofler jeg træningen og giver den lidt ekstra gas med søde sager, sniger den sig op på 77,5 kg. Har jeg haft nogle meget lange træningsseancer og holdt meget igen med måltiderne, kan den lige smutte ned i 75-komma-et-eller-andet, men det er også de udsving, der er. 
  Jeg har da luret på at tage en periode, hvor jeg holder meget igen for at komme fast ned på 75 kg (det er et dejlig halvrundt tal, men jeg er sgu usikker på, om det vil være godt for noget. Jeg tror, kroppen er god til at finde en balance og gider ikke gå efter et tal uden lige at mærke efter, om det er godt for kroppen.
  En anden sjov ting ved at følge vægt og blodtryk er, at der også for mænd kan være sådan nogle cykliske udsving. Uden at ændre på nogle variable kan vægten godt pludselig snige sig lidt op i en periode for senere at falde igen. Eller falde for dernæst at stige igen. Det virker som om, der indimellem bare er lidt mere væske i kroppen.
  Det var mange ord, der kan opsummeres i, at jeg vist ikke rigtig har noget at klage over - på nær kløende øjne pga. græspollen.
 2. Like
  Bjergtrold reacted to Gregers TF in Himlung Himal 7126 m.a.s.l, Himalaya, Nepal, October 2023   
  Men du ved det og får samlet op inden det løber løbsk, så du klarer det, selvom du “snyder” lidt. Og du værdsætter det imens, så 
   
 3. Like
  Bjergtrold reacted to Henrik S. in Himlung Himal 7126 m.a.s.l, Himalaya, Nepal, October 2023   
  Lyder da som den perfekte start på det, der åbenbart er Global Running Day i dag, den 7. juni:

  https://en.wikipedia.org/wiki/Global_Running_Day
 4. Like
  Bjergtrold got a reaction from Gregers TF in Himlung Himal 7126 m.a.s.l, Himalaya, Nepal, October 2023   
  Træning d 7.6
  Løb
  Fitzgerald foundation run 35 min. Super super smuk tur langs havnefront her i KBH og ned og rundt på Kastellet. Det er mærkeligt, at områder som engang var mit gamle hood, ja at de pludselig føles ligeså eksotiske, som fx løb i Barcelona eller Chicago. 
  Her er bare smukt på sådan en solfyldt morgen og når jeg så tænker på alle de år, hvor jeg boede i KBH og løb området tyndt både med Sparta, aLone og fx til marathon ramte de sidste km nede foran Amalienborg - ja så er jeg bare glad for, at jeg mentalt har bevæget mig et bedre sted hen. Når jeg tænker tilbage, så var der så mange bekymringer, crazy ting jeg udsatte mig selv for og var ulykkelig over. Jeg kan ikke gøre det om men kun glæde mig over, at jeg lever et anderledes liv i dag og trods alt er landet meget godt med mulighed for at gøre ting, som opleves meningsfulde. Ja og så er jeg selvfølgelig også glad for, at jeg trods alt dengang havde glæden og interessen for løb = nok noget af det der gør, at jeg stadig prøver at holde mig i gang og holde lidt liv i kroppen. Det betyder meget, at jeg allerede dengang fik grundlagt den livsstil, som gør det naturligt for mig at have løbetøjet i tasken og futte afsted fra morgenstunden. Også selvom, at det går lidt langsommere nu. En dag som i går følte jeg mig også overraskende frisk langt op ad dagen ovenpå god morgentræning. Vil dog indrømme, at jeg var fristet af at hoppe på tog til Århus da jeg ved 5 tiden på Vejle station ventede på lyntoget, som skulle tage mig til København. Nå tog det planlagte tog og kom også godt herover. 
  Fik i morges sovet videre til 6.30 ovenpå tidlig opvågnen kl 3.30 og har vist fået dagens kop kaffe = note to selv - skal huske at sige nej når jeg bliver tilbudt senere i dag!!!!!!
  Nå dagen kalder. God dag til Jer derude  
 5. Thanks
  Bjergtrold got a reaction from Gregers TF in Langt pokker i MOL   
  For mig lyder det altså virkelig ikke som om, at der er særligt meget faglighed bag hvad din læge foretager sig. Ligegyldigt om du vil cykle eller square danse, så skal du være symptom fri og det er muligt med moderne astma behandling, hvor hjørnestenen med mindre, at der er tale om meget mild sygdom er inhalations steroid (binyrebarkhormon). At fratage dig den del af behandlingen lyder helt volapyk og ikke noget som du skal finde dig i. 
  Rigtig god bedring og sig til, hvis du har brug for noget back up. Evt kan du bede hende om en henvisning til en rigtig lungemediciner.
   
 6. Like
  Bjergtrold reacted to Gregers TF in Langt pokker i MOL   
  Det har jeg givetvis ikke i forhold hvad andre ville kunne. Den slags er ikke introvertes boldgade
  Men jeg lægger bestemt IKKE skjul på at træningen tilter godt og grundigt. Så hun må vide at det passer mig dårligt og vurdere at det lægefaglige tæller højere.

  I det mindste ligger næste eksperiment IKKE i sommersæsonen, så der ryger 2-3 gode uger ud af regnskabet igen. 
 7. Like
  Bjergtrold got a reaction from Henrik S. in Langt pokker i MOL   
  Beklager at jeg gentager mig selv kære Gregers og lidt leger læge men altså!!! Du skal kunne leve et normalt liv uden symptomer og så skal du have den medicin der skal til. Ja og hvis ikke din egen læge retter ind, så er der jo specialiserede astma ambulatorier på de lungemedicinske afdelinger. Men igen du skal ikke hvæse, føle dig hæmmet, eller ligge søvnløs. Og du skal da fortsat kunne cykle videre.
  Rigtig god bedring  
 8. Like
  Bjergtrold reacted to Gregers TF in Langt pokker i MOL   
  Tak og det synes jeg jo også selv. Men jeg frygter jo (næsten) altid det værste og hun har jo taget det dem fra mig en gang, da jeg flyttede til Avedøre, så frygten sidder der. Forhåbentligt forgæves.
 9. Like
  Bjergtrold got a reaction from Gregers TF in Langt pokker i MOL   
  Beklager at jeg gentager mig selv kære Gregers og lidt leger læge men altså!!! Du skal kunne leve et normalt liv uden symptomer og så skal du have den medicin der skal til. Ja og hvis ikke din egen læge retter ind, så er der jo specialiserede astma ambulatorier på de lungemedicinske afdelinger. Men igen du skal ikke hvæse, føle dig hæmmet, eller ligge søvnløs. Og du skal da fortsat kunne cykle videre.
  Rigtig god bedring  
 10. Like
  Bjergtrold got a reaction from Gregers TF in Hyggetræning   
  Arghhh du bliver da nødt til at skrive en bog med alle de gode historier  
 11. Like
  Bjergtrold reacted to mvp. in Hyggetræning   
  Onsdagens træning flyttet til i dag for lige at give albuerne en ekstra hviledag.
   
  Torsdag [email protected],3kg
   
  Shrugs
  3 x 10 x 150
   
  Sideskulder håndvægt
  6 x 15
  3 x 6 x 17,5
   
  BO roning
  3 x 6 x 100
   
  Skulder maskine
  3 x 6 x 120
   
  Mave PD
  2 sæt
   
  Bicep håndvægt
  1 sæt
   
  7 sæt skulder i alt.
   
  Fremtiden:
  År 2067... Jeg er vist blevet lidt gammel har fået et værelse igen – lissom på kostskolen. Har tit tænkt på at stikke hovedet ud på gangen og se om der er liv og glade dage. På væggen hænger et fjernsyn. Det får de gamle, for det mener man at de har brug for. Der kommer en ung dame med udenlandsk accent ind og gør rent og giver mig noget medicin opløst i et glas vand. Hun kommer vist hver dag, men jeg kan ikke huske hvad hun hedder. -”Hvor er min kone... kommer hun og besøger mig i dag?” spør jeg lige inden jeg tømmer glasset. Det gør lidt ondt i brystet. Damen ser lidt opgivende ud. Hun har jo altid travlt. -”Ja ja, hun kigger nok forbi senere” svarer hun henkastet. Jeg får det lidt bedre for det er lidt underligt hver gang jeg tænker på min kone. Og det er som om... Ja jeg ved ikke hvordan jeg skal forklare det. Der er jo så mange der mangler efter hånden. Især lige når man er vågnet kan det være som om man lige har talt med dem – men så går der nogle minutter... -”Kan jeg få trukket gardinerne fra? Jeg vil så gerne se haven og fuglene”. -”Jamen der er jo ikke nogen fugle mere – det ved du da!” svarer den travle dame. -”Vil du have tændt fjernsynet?”. -”Nej tak.” Og så går hun igen. Jeg vil kigge ned i haven, men opdager at jeg ikke kan rejse mig op fra stolen. Der er vist også et eller andet med benene. Så er det måske derfor jeg aldrig har kigget ud på gangen og hilst på de andre. Så slår lissom et lyn ned i hovedet på mig. Sådan føles det og det er sket flere gange før. Jeg synes at jeg er til min kones begravelse – det må være noget jeg bilder mig ind, for jeg kan stadig gå (langsomt) og jeg lægger en buket på kisten. Bagefter vender jeg mig om og ser et familiemedlems triste blik – jeg husker ikke rigtig hvem det er og alligevel ser jeg det tydeligt for mig. Sikken et billede at få inde i hovedet. Er det fordi...(?) En mærkelig og lidt uhyggelig fornemmelse af en stikken... Jeg har jo heller ikke et billede af hende på væggen. Måske er det derfor hun aldrig kommer her hen? Jeg ved at der er et billede i kassen... men hvor er kassen? Kom den ikke med her hen den gang? Og hvorfor er jeg egentlig endt her? Ved hun at jeg er her? Der lyder hurtige fodtrin uden for døren ”-Maria...?” Men de fortsætter ned ad gangen.
 12. Sad
  Bjergtrold reacted to Gregers TF in Langt pokker i MOL   
  Lampen sat op - 112% klamp. Ledningerne skulle monteres skrueløst - et system jeg måtte bruge lang på at google og kort tid på at ødelægge. Men ledningen er bøjet op til fatningen, så den bliver siddende hvor de skal, selvom den sidder løst i. Og lampen er kun tændt når jeg er i entreen, så hvis den siger sjove lyde, kan jeg hurtigt slukke.

  Øredutterne er MEGET behagelige, selv når jeg ligger på siden. Der er desværre ikke meget støjreduktion i dem men nu ser vi.
  I nat lå jeg vågen fra 1:30 til mindst 5 i rædsel om hvad der sker, hvis jeg ikke får min gamle astmamedicin tilbage. Jeg kom frem til at cyklingen bliver droppet og så må jeg se hvor meget styrketræning jeg kan lave med to tvivlsomme knæ og en slatten arm.

  Efter dagens lille spurttest blev jeg bekræftet i dette. Selv når jeg triller roligt, hvæser jeg og føler mig hæmmet. Nu jeg ikke snakkede med nogen, var det ret tydeligt. Efter spurten var jeg absurde tre minutter om at få pulsen ned og det var endda incl at holde for rødt lys. 

  30 minutter, to antrit og en lang spurt. Kæft jeg er blevet ringe til det!!! Knæene tog det fint, så det er noget der skal tages fat i. Altså hvis…..

  Nu på vej på arbejde. Det bliver dejligt at få struktur på hverdagen igen.
   
 13. Like
  Bjergtrold got a reaction from Gregers TF in Himlung Himal 7126 m.a.s.l, Himalaya, Nepal, October 2023   
  Træning d 29.5
  Styrke
  Dejligt PT pas med coach Stine, hvor vi var igennem nogle grundøvelser; pull ups, squat, et bensdødløft, bænkpres og balle/baglårs øvelse, som jeg af en eller anden grund altid glemmer navnet på. Til sidst noget mave/lænd. Absolut noget at arbejde med alle steder = fedt og uden at jeg alligevel er blevet helt slap, slap. Det er dejligt. 
  Svøm
  500 m
  Kunne godt have svømmet længere men arbejder meget med det mentale, hvor jeg i den grad har negative følelser forbundet med at skulle over på svømmestadion. Har så mange gode undskyldninger og lige nu kan jeg mærke, at det vigtigste er, at jeg kommer derover og så skal distancen nok komme når jeg er mere tilvænnet. Alt sammen fint i tråd med zen bogen, som super løber Henrik anbefalede. 
  Havde dog også nogle ting som stressede lidt undervejs med en skrattende MP3 afspiller = ikke så meget zen og min foxy røde ferrari badedragt er nok ikke helt så meget svømmedragt, så lidt dum følelse af, at jeg hele tiden skulle trække ned i den. 
  Nå begge dele er der jo heldigvis råd for og på sigt vil jeg i gang med at træne vendinger for at få mere flow ind i oplevelsen. 
  Har beredskabsvagt den næste uge fra i morgen men i følge men chef er det ok, hvis der er en kortere periode, hvor jeg ikke er tilgængelig.
  Ellers lykkedes jeg i går med at få samlet dåsen = arkiv skabet helt og begynder lige så stille at tage hul på noget omrokering. Min udfordring helt klart nogle gange (og vist nok lidt typisk ADHD), at det at skulle flytte nogle få ting. Ja at det somehow meget hurtigt udvikler sig en meget gennemgribende flytten rundt, hvor alt er i spil og kaos hersker og det lige indtil, at energien dør og så sejler det hele i en periode. 
  Stats: Kaffe rehab dag 7, alkohol dag 9, slik dag 38, chokolade dag 6. Vægt 55.4 kg i morges. 
  Dejlig pinse solskinsdag til boardet  
 14. Like
  Bjergtrold reacted to Henrik S. in Motion i balance™   
  Nå, men det har jo været et helt lille sideprojekt for mig at cykle frem og tilbage til fritidshuset, inden maj måned var omme, og det er lykkedes. Fredag gik turen til Munke Bjergby og i dag hjem igen, små 70 km hver vej. Vejret har været fantastisk, selv om fredagens tur blev i en side-/modvind hele vejen, der godt kunne mærkes.
  Tilvænningskurven har været rimelig stejl, for jeg har vel kun haft en fem, seks, syv ture reelle ture inden turen fredag. Det er derfor som sådan ikke formen eller udholdenheden, der er udfordringen, men arbejdsstillingen og aktiveringen af nogle nye muskler nede over lænden, oppe i skuldrene og - naturligvis - i lårene.
  Turen derned tog vel 2:45 cirka og turen hjem, hvor vinden var bedre, omkring 2:35-2:40 eller noget i den stil. Uden nogen som helst form for forcering, bare stille og rolig turistkørsel. Jeg skulle ikke risikere at miste pusten undervejs. Læg dertil 10-15 minutter derned med lige at finde vej. Men nu sidder ruten der allerede - ud til Roskilde, dernæst Ledreborg, Lejre, Kisserup, Hvalsø, Store Merløse og Stenlille, derfra er der bare 5 km til huset.
  Uanset, hvordan man vender og drejer det, så tager det bare tid at få snoet sig ud af byen hele vejen til Roskilde. Der er meget stop and go ved lyskryds, så først ude på Ledreborg Allé kan man begynde at køre mere frit på landevejene. Men det er godt nok en fin tur, og jeg har ikke været særlig medtaget af dem bagefter. Lige p.t. går det faktisk nemmere med at cykle end med at løbe, som føles lidt tungt i det.
  Nu er det jo ikke nogen voldsom distance, men jeg fundet ud af, at den lige præcis er så lang, at jeg skal have noget væske og måske en banan med næste gang. Tanken bliver lidt tom, når vejret er varmt, og solen skinner. Ellers er alt OK, og det fungerede fint nok at tage den tunge Focus, som er ret komfortabel til turen.
 15. Like
  Bjergtrold reacted to Henrik S. in Motion i balance™   
  Det er for øvrigt sjovt, som geografien kan spille én et puds. Oppe i mit hoved ligger vores hus - som er beliggende umiddelbart nord for Sorø - et pænt stykke sydpå. Men hvis jeg kigger på ruten, når jeg kører 'bagom' på cykel og ikke følger motorvejen, så går turen nærmest stik vestpå - ganske vist med en lille 'hældning', men alligevel. Det har jeg virkelig svært ved at få ind i hovedet, men man skal nok ikke argumentere med løbeuret.

 16. Like
  Bjergtrold got a reaction from Henrik S. in Himlung Himal 7126 m.a.s.l, Himalaya, Nepal, October 2023   
  Træning d 29.5
  Styrke
  Dejligt PT pas med coach Stine, hvor vi var igennem nogle grundøvelser; pull ups, squat, et bensdødløft, bænkpres og balle/baglårs øvelse, som jeg af en eller anden grund altid glemmer navnet på. Til sidst noget mave/lænd. Absolut noget at arbejde med alle steder = fedt og uden at jeg alligevel er blevet helt slap, slap. Det er dejligt. 
  Svøm
  500 m
  Kunne godt have svømmet længere men arbejder meget med det mentale, hvor jeg i den grad har negative følelser forbundet med at skulle over på svømmestadion. Har så mange gode undskyldninger og lige nu kan jeg mærke, at det vigtigste er, at jeg kommer derover og så skal distancen nok komme når jeg er mere tilvænnet. Alt sammen fint i tråd med zen bogen, som super løber Henrik anbefalede. 
  Havde dog også nogle ting som stressede lidt undervejs med en skrattende MP3 afspiller = ikke så meget zen og min foxy røde ferrari badedragt er nok ikke helt så meget svømmedragt, så lidt dum følelse af, at jeg hele tiden skulle trække ned i den. 
  Nå begge dele er der jo heldigvis råd for og på sigt vil jeg i gang med at træne vendinger for at få mere flow ind i oplevelsen. 
  Har beredskabsvagt den næste uge fra i morgen men i følge men chef er det ok, hvis der er en kortere periode, hvor jeg ikke er tilgængelig.
  Ellers lykkedes jeg i går med at få samlet dåsen = arkiv skabet helt og begynder lige så stille at tage hul på noget omrokering. Min udfordring helt klart nogle gange (og vist nok lidt typisk ADHD), at det at skulle flytte nogle få ting. Ja at det somehow meget hurtigt udvikler sig en meget gennemgribende flytten rundt, hvor alt er i spil og kaos hersker og det lige indtil, at energien dør og så sejler det hele i en periode. 
  Stats: Kaffe rehab dag 7, alkohol dag 9, slik dag 38, chokolade dag 6. Vægt 55.4 kg i morges. 
  Dejlig pinse solskinsdag til boardet  
 17. Like
  Bjergtrold reacted to mvp. in Hyggetræning   
  Henrik-> Ja det var et rigtig snusket kvarter den gang. Facaderne hang i laser. I Tommy's lejlighed var der hverken bad eller toilet, så sent som i 1986. Hundelortene lå på gaden med få meters mellemrum og nede bag Skanderborggade hvor der er så fint i dag, var der bare en masse skure og garager og en lille losseplads. Når man kommer derind i dag, så er det en helt anden snak: Alle bygninger står som suttede bolscher, nyrenoveret alt sammen. Der er rigtig kommet penge til. Nede i Nordhavnen hvor vi rendte og legede er der høje dyre boligblokke i dag og man kan slet ikke kende det. Det var egentlig et hyggeligt kvarter den gang og det hyggelige er der endnu, bare med en mere poleret overflade. Jeg kan huske da dørtelefonerne kom - jeg tror at de hed Pfarfisa eller sådan noget. Der kom også låse på portene så der pludselig ikke lugtede helt så meget af urin mere. Der var jo mange der skulle hjem fra de brune værtshuse og lige måtte lade vandet på vejen. Bassinet i Århusgade ligger der endnu, men ellers er det for det meste blevet til fine fortovscaféer. Jeg gik med Øbro Bladet og Østerbro Avis i Silkeborggade i 85-86 og du må undskylde hvis de ikke altid er dukket op, for jeg smed dem nogle gange i skraldespanden for at spare tid. Så kunne man gå tilbage og få en ekstrarute og samtidig få ros for at være flittig...
   
  Fredag [email protected],9kg
   
  Benbøj
  6 x 100
  3 x 6 x 120   Forsigtigt - gør mig umage for at lave dem ordentligt for at passe på knæ osv.
   
  Bænkpres
  6 x 100
  6 x 110
  2 x 6 x 120
   
  Bicep håndvægt
  1 sæt
   
  --- lang weekend ---
   
  Søndag [email protected],1kg (let dag)
   
  Bænkpres, smal
  4 x 6 x 100 L
   
  Ophævninger uden vægt
  4 x 8 stk. L

  Benpres
  3 x 6 x 190 L
   
  Sideskulder håndvægt
  3 x 6 x 15
   
  Baglår
  3 sæt
   
  Grebstræning
  2 sæt
   
  Elsker at køre 6-reps sæt.
  På trods af at jeg i flere måneder har gået og sultet mig selv, så er kropsvægten rimelig stabil. Vil nødig længere ned i kCal, for det er allerede nu en kummerlig tilværelse.
  Om en times tid vælter det ind med gæster så vi kan holde noget pinsehalløj.
 18. Like
  Bjergtrold reacted to Davai in Davai, davai!   
  Tak Gregers!
  Haha, ja så faldt jeg sgu i hullet igen.
  Jeg har nydt at læse i de andre logs her på MOL, men nu prøver jeg selv lidt igen :)

  Jeg fik styrketrænet fornuftigt igennem januar, men snublede i et højbed, da jeg skulle rette på en udendørs pir sensor, hvilket stoppede træningen og motivationen for at komme afsted.
  I mellem tiden er jeg kommet på noget nyt medicin, som umiddelbart virker bedre end det forrige, men nu må vi se hvor længe det går. Jeg har fokus på at passe på mig selv og ikke udsætte mig selv for alt for mange ting på en gang.

  Om ikke andet, så har jeg været på cyklen de sidste tre uger.
  Den længste pause jeg har haft siden 2015. Min nuværende form har et stort udviklingspotentiale!

  Kørte en ramp test igennem Trainerroad som gav en ftp på 248 watt.
  Inden jeg satte cyklen i skuret i efteråret lå jeg og trænede ud fra en ftpværdi på 331 watt og vejede den gang  82-3 kilo, så lige knap 4 watt per kilo.

  Jeg har især reguleret mit humør ved at spise, måske min medicin også har haft en form for indvirkning, for jeg følte tit at jeg kunne blive ved og ved med at spise. Om morgen kunne jeg spise to portioner havregryn på cirka 200 gram + sukker og mælk - og så stadigvæk have lyst til at tage en tredje portion. Det har resulteret i at vægten sagde 92,6 da jeg kørte test, hvilket vil sige 2,67 watt per kilo.
  Jeg er spændt på at se hvordan formen udvikler sig henover de kommende måneder.

   
 19. Haha
  Bjergtrold reacted to mvp. in Hyggetræning   
  Ikke oplagt i dag. Drak en hurtig liter youghurt i går eftermiddags, der vist var blevet lidt for varm lidt for længe. Jeg vil spare jer for detaljerne omkring de næste par timer, men det har i hvertfald tappet lidt frem til i dag. Træner videre på dagens program i morgen.
   
  Tirsdag [email protected],9kg
   
  Dødløft dobbelt OH-greb
  5 x 130
  4 x 150
   
  Dødløft
  5 x 170
  2 x 5 x 180  Stadig forsigtigt


  Benpres
  2 x 6 x 150 L
   
  Baglår
  3 sæt
   
  Bænkpres klods
  5 x 130
  2 x 5 x 140
   
  Jeg kan huske en gang jeg bad min morfar om at fortælle en historie. Det har nok været i 1980 for vi boede stadigvæk i Bælum. "Hvad skal den handle om?" spurgte han. "Rasmus Klump! Den hvor han er i Pingonesien!" Og så fortalte min morfar: - Rasmus Klump og hans venner kom hjem til Rasmus Klumps mor. "Hvor fanden har i været?" Spurgte hun så. "I Pingonesien" svarede de. "Hvad fanden bilder I jer ind?" Sagde moderen og så fik de alle sammen et par på kassen. Og det var så den historie.
  Min morfar var gammel officer og bestemt ikke Rasmus Klump fan. da jeg senere fortalte mine forældre om historien grinte de henrykt.
 20. Like
  Bjergtrold got a reaction from Henrik S. in Himlung Himal 7126 m.a.s.l, Himalaya, Nepal, October 2023   
  Træning d 21.5
  Løb
  17.6 k
  I bogen "Brain training for runners" skriver Fitzgerald rigtig meget om det med at lytte til kroppen og være parat til at afvige fra program. Ja og var faktisk ikke helt sikker på, at jeg skulle løbe hele distancen, så valgte at løbe på løbebånd og se hvordan det gik. På en eller anden måde, så gik det faktisk ganske godt. Har godt nok haft spist som en elefant både i går og i dag men nød at løbe og havde gode oplevelser med undervejs lige at være nede at gå, få lidt vand og så speede op igen.
  Hæl har grundlæggende haft været god på det seneste. Kan så godt mærke, at den er lidt ekstra stiv i morges men ikke på en træls måde. Svært at forklare.
  Ellers så 3 Nespresso kapsler i morges og nød det helt ind til benet. Fik et dejligt glas hvidvin lørdag, så holder kun fast i slik rehab lige nu og har ikke tal på det. Heller ikke en frisk vægt da elektronisk ting driller. Mine robotter var også faldet af netværket og ja bøvlet. 
  Til gengæld lavet aftaler med PT Stine, så nu kommer jeg igang med at få bygget lidt muskel op igen og så må jeg fortsætte med at spise godt og sundt + måske lidt mindre. 
  Har ikke helt besluttet om jeg skal nå morgenpas inden tog til Odense i morgen, eller om jeg skal gemme det til i morgen eftermiddag. 
  Søde drømme til boardet  
 21. Sad
  Bjergtrold reacted to Gregers TF in Langt pokker i MOL   
  Vægten stabilt på ca 92,5 kg

  I dag zone 2 og en brospurt. 48 minutter i alt.
  Igen med forsigtigt udlæg, så min peakpower er næsten ens med ti-sekunders-snittet. Det tager knæet fint. Det øffer stadig når jeg skal ind og ud af bilen, så jeg tør stadig ikke spurte all-out. 

  Nu på arbejde, hvor jeg håber at stemningen er bedre end i går. Det var sidste skoledag og ungerne var ikke så fulde som tidligere og opførte sig generelt acceptabelt. Men enkelte støjende undtagelser
  Til gengæld var der så en anden gruppe af lidt ældre men stadig ret unge mænd, der havde tager halstørkæder for ansigtet og så løb de rundt på perronerne og spyttede ind i toget eller slog og sparkede til det, mens de råbte “fucking luder” og “bøsserøv” efter folk. Tre steder (alle omkring Pestegnen), så umiddelbart ikke bare en enkelt tosse.

 22. Like
  Bjergtrold reacted to Henrik S. in Himlung Himal 7126 m.a.s.l, Himalaya, Nepal, October 2023   
  Fedt, det kan du roligt gøre. Det er virkelig en interessant bog med en hel aha-momenter undervejs.
  Jeg vil sætte den højt på min liste over spændende 'motionslitteratur' sammen med en anden bog, jeg læste for efterhånden mange år siden, og som jeg fandt frem igen på min Kindle den anden dag: 'Zen and the art of running' af Larry Shapiro. Han sætter de forskellige aspekter at løb, kontinuerlig træning, præstationer og meget mere ind i en buddhistisk ramme og hele den livsfilosofi og-tilgang, man benævner 'at være i zen'. Den har også en del aha-momenter.
  https://www.amazon.com/Zen-Art-Running-Making-Peace/dp/1598699601
 23. Like
  Bjergtrold reacted to Henrik S. in Himlung Himal 7126 m.a.s.l, Himalaya, Nepal, October 2023   
  Ja, absolut. Jeg havde jo et lidt hasarderet projekt i form af et maraton i marts, og jeg - hånden på hjertet - aldrig været så mørbanket allerede halvvejs i et motionsløb, og jeg har aldrig været så tæt på at opgive uden rent faktisk at opgive. Alligevel var de sidste 1-2 km en fornøjelse, hvor jeg faktisk kunne løbe nogenlunde og havde overskud til lidt sproglig pingpong med nogle danske medløbere.
  Matt Fitzgeralds 'Brain Training for Runners' bliver ved med at spøge i mit hoved, for han leverer overbevisende svar på, hvorfor det er sådan. Jeg husker det samme til mit bjergmaraton i 2014, hvor alle er HELT færdige, når man når det højeste punkt omkring km 39. Herefter går det nedad, og det dæmrer for en - sådan for alvor! - at man kommer igennem. Derfor løber de fleste som unge vårharer de sidste 2-3 km.
  Fitzgeralds svar er, at det er hjernen - og ikke brændstofdepoterne - der er begrænsningen. Hjernen registrerer, at man er på vej ud i noget snavs, som man kan risikere at dø af. Så den lukker ned for systemerne for at sikre kroppen. Det store kommandocenter mellem ørerne tænker længere frem, end man selv gør. Det forklarer den ellers uforklarlige slutspurt hos fladmaste motionister den sidste km af et maraton eller halvmaraton.
  Et af hans andre eksempler er også slående: Alle var overbeviste, at det var kropumuligt at løbe en mile under 4 minutter. Så gjorde Roger Bannister det, og inden for et år havde flere andre løbere præsteret det samme. Det blev bevist, at det var muligt, og så er der åbnet en dør for den grå klump på øverste etage
  Ikke at jeg lige ved, hvad du kan bruge det til, men kan du løbe 15-16 km, kan du naturligvis også løbe 21 km. Måske kan det hjælpe at visualisere de sidste 500-1000 meter, hvor målstregen er inden for syns- og rækkevidde. 
 24. Like
  Bjergtrold got a reaction from Henrik S. in Himlung Himal 7126 m.a.s.l, Himalaya, Nepal, October 2023   
  Update
  Er tilbage ovenpå nogle af de mest vilde og lifechanging døgn i mit liv. Føltes som et helt livs udvikling komprimeret ned til noge få super intense dage og også oplevelsen af at besidde ressourcer, beyond hvad jeg overhovedet ville have forestillet mig om mig selv  
  Et meget centralt budskab, at fx fysisk træning og visusalisering/meditation er super vigtige redskaber til at kunne præstere på top niveau. Noget som jeg jo godt vidste og praktiserede i mange, mange år og heldigvis nu er ved at finde tilbage til. Men jo absolut noget, som jeg i nogle år ikke var god nok til. 
  Blev også meget, meget klogere på, hvordan at jeg skal huske at stole på, at jeg ofte har unikke indsigter /overblik, men nogle gange glemmer at "speake up" - ja formentligt fordi, at jeg ikke stoler helt nok på mig selv og jo heller ikke af natur, er meget dominerende. 
  Jeg blev også konfronteret med, at jeg kan være frygtsom af natur og der var faktisk flere opgaver, hvor jeg på forhånd opgav at deale med min angst og simpelthen sagde nej til udfordringer. På andre fronter udviste jeg så alligevel meget stort mod, så samlet set, så var jeg godt tilfreds og stolt af mig selv. 
  Der var også elementer af fysisk træning fx torsdag eftermiddag og meget af tiden var vi udendørs og aktive på den ene eller den anden måde.
  På de 3 døgn fik jeg nok mindre end samlet 4 timers søvn fordelt på nogle små powernaps af ca 30 minutters varighed. Til nogle af power naps sessionerne faldt jeg ikke bort, da der var ekstremt meget snorken og jeg ikke havde telefon/øretelefoner på mig. I det hele taget, så var jeg iført det samme tøj hele tiden fra tirsdag til fredag eftermiddag. Dog var der en helt vidunderlig overraskelse sent onsdag aften, hvor vi pludseligt landede i Slotssøbadet = mega lækker svømmehal i Kolding og kunne flyde rundt i varmt vands bassinet. Selvfølgelig var der også nogle fysiske udfordringer men jeg havde på forhånd indstillet mig på, at vi måske skulle hoppe fra et eller andet tårn i kulden og mørket og ned i det kolde vand i Kolding Fjord. Kurset var nemlig ikke en time gammelt tirsdag aften inden, at vi skulle smide tøjet og svømme til vores destination. 
  Ja og drak kaffe ind i mellem, som fx onsdag morgen, da dagen skulle fortsætte med nye øvelser og vi havde installeret os i camp, inkl foldet soveposerne ud, som jeg endte med at tilbringe under en time i. Eller natten til fredag, hvor jeg ovenpå en lille times søvn skulle op og i gang med en meget voldsom opgave/præstation. 
  Til gengæld kunne jeg mærke, at det i morges ikke var spor svært for mig at træffe selvkærligt valg og  starte dagen med min yndlingsthe. Også selvom, at jeg havde købt mælk, hvis valget havde stået på en kop Nespresso. Tror samlet set, at jeg har lettere ved at se, hvornår at jeg har brug for noget og hvornår, at jeg skal lade det flyde. Overvejer også at drikke et lille glas rosé i aften og vil give mig selv lov til det. 
  Og undervejs på kurset fik vi ekstremt sund og dejlig mad med gode grøntsager, morgengrød og slet ingen usunde ting, som slik, kage eller meget forarbejdede ting. Ja og kunne super super tydeligt mærke, hvor godt at det var for mig og i hvor høj grad, at det medvirkede til, at jeg holdt mig vågen og frisk. 
  Nå men i dag så omsider rigtig træning, som jeg nød og det også selvom, at jeg følte mig som et alderdomshjem trods 12 timers søvn i træk og rolig formiddag. 
  Træning d 13.5
  Løb
  Gårsdagens interval pas 8 x 1 min i zone 5 med 2 minutters interval pause.
  Valgte konservativt 4 min/km og det føltes ok. Opvarmning med 5 minutter i zone 1 og 5 minutter i zone 2. Afjog skulle have været 5 min men endte med at bruge lidt for lang interval gå tid.
  Styrke
  10 minutters core træning
  Yoga
  10 minutters hatha
  Vil bare til at komme i gang med de små styrke/yoga pas på daglig basis.
  Stats 
  Vægt 53.9 kg, kaffe dag 1, slik dag 20. Alkohol som nært måske med et enkelt glas senere i dag.
  Fortsat dejlig solskisweekend til boardet 
   
   
   
   
 25. Like
  Bjergtrold reacted to Gregers TF in Himlung Himal 7126 m.a.s.l, Himalaya, Nepal, October 2023   
  Lyder som en krævende men også meget givende omgang du var igennem og noget der har givet nogle plusser på det mentale.
  Hvis du hopper på roséen er den da fuldt fortjent.