vestjyden

Medlemmer
  • Posts

    702
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    41

Reputation Activity

  1. Like
    vestjyden reacted to Bjergtrold in Mera Peak, Himalaya Nepal, 6465 moh, oktober   
    Well endte så med at være så godt i gang med alle husalfe projekterne, inkl en hel del frem og tilbage + op og ned med forskellige former for skrald + over og aflevere flasker mv mv. Ja så blev bare til noget yoga, som så til gengæld også (selvfølgelig) var helt fantastisk. Ihhh hvor ville jeg bare ønske, at jeg kunne få gjort noget mere af det. Lige nu ligger yogamåtten ved min seng og ja bare en lille smule. Også en god motivationsfaktor, hvis jeg faktisk kunne få has på hofte ting og komme godt i gang med at løbe igen.
    Træning d 24.3
    Yoga 
    30 minutters dejlig hatha med down dog app
    Dagens stats
    Kaffe dag 104, alkohol dag 107, slik dag 34, chokolade dag 13, morgenvægt 54 kg, aftenmål 55.4 kg 
    I forbindelse med yogaen god følelse af både at være let og stærk og fx næsten i stand til at lande rigtigt i sidekrage. 
    Virkelig dejligt i morges at stå op til det fine køkken og fint køleskab fyldt med spidskålssalat og forhåbentligt sund mad til mange dage. Hvis jeg snupper 3 tilberedte bokse med onsdag morgen, så kan jeg også nøjes med udelukkende at spise min egen mad og holde planen, også selvom at jeg er på hotel. Ikke for at være ultra fanatisk men nu hvor jeg omsider har fundet noget som virker, så betyder det noget at kunne holde planen. Erfaringsmæssigt kunne det også godt begynde at blive lidt sværere nu, hvor målvægten skal længere ned. 
    Har klart en fornemmelse af, at mit krop gerne vil blive på de omkring 55 kg. Men igen, hvis noget kan nudge og snyde termostaten, så tænker jeg faktisk, at det er matematikkurens måde med ligeså stille at skrue en lille smule ned ad gangen. Som tidligere nævnt, så føler jeg mig ikke på nogen måde sulten eller presset. Det er bare nemt at spise lidt mindre til aftensmad. 
    Dejlig dag, uge og måske påske til boardet for dem som allerede er på ferie  
     
  2. Like
    vestjyden reacted to Henrik S. in Vestjysk dagligdag   
    Jeg har sjovt nok aldrig drukket kaffe om morgenen, men sværger til te. Sådan en helt almindelig sort te med en lille skefuld sukker. Jeg drikker kaffe om formiddagen og eftermiddagen, men mærkværdigvis nok aldrig om morgenen. Ferier er en undtagelse, hvor jeg altid lægger fra land med kaffe. Sådan får vi hver især nogle spøjse vaner 
  3. Haha
    vestjyden reacted to Gregers TF in Vestjysk dagligdag   
    Sidder og funderer over om noget nogensinde kunne blive behagelig uden morgenkaffe 
  4. Like
    vestjyden got a reaction from Kermit in Got legs?   
    Håber det hele lander fornuftigt
  5. Like
    vestjyden reacted to Bjergtrold in Mera Peak, Himalaya Nepal, 6465 moh, oktober   
    Træning d 21.3
    Svøm
    1200 meter tror jeg nok. Bliver nødt til at få bestilt den der Garmin svømmefidus for irriterer mig når jeg mister tælling og skal bruge energi på det.
    Fortsat god fornemmelse af, at det går fremad med at trække vejret til begge sider. Pludselig synes min vejrtrækning på højre side, som et studie i lækkerhed, hvor jeg holder balancen perfekt med venstre arm udstrakt, højre arm ned langs siden og så et split sekund, hvor jeg roterer op og lige nøjagtigt får munden op til at kunne suge lidt luft. Til sammenligning, så er det bare som om, at der er ekstremt langt op til vandoverfladen på venstre side, det tager for lang tid og min venstre arm når at plaske frem mens den højre når at gå tilbage og jeg kæntrer som en færge i havsnød. Afspejler jo somehow, at min position i vandet ikke er så centreret, som den burde være. Men samtidigt så har jeg tidligere haft succes med at ligge forholdsvis langt nede med hovedet, så vandet bare lige skyller henover hovedet/badehætten = en god position til at holde benene godt oppe i vandoverfladen = meget strømlinet. Kan godt se, at jeg i mit forsøg på at mindske afstanden op til vandoverfladen på venstre side, ja somehow begynder at ligge højere med hovedet og se mere lige frem og det i stedet for ned i bunden = også noget som sikrer, at benene ryger op. Det er ikke nemt men føler mig langt mindre udmattet end tidligere og burde kunne svømme længere. Det er absolut mere en mental frem for fysisk barriere. Måske det ville hjælpe mig at begynde at svømme efter nogle af programmerne i tri bogen. Stadig så kan jeg også mærke, at banerne som lige nu bliver givet ud til teknik træning er meget vigtige. Det giver ikke mening at ligge og gøre mere af det forkerte og bare bevidstløst trække vejret til højre side. Husker en øvelse fra mange år tilbage, hvor jeg svømmede med en plade mellem benene = meget kontant afregning, hvis kroppen først kom ud af balance. 
    Anyhow så udfordrer jeg igen i dag, det her med at komme i baljen og det trods tidlig morgen, træt tog tur frem og tilbage. Læser så mange steder, at ingen ændringer kommer uden ubehag og det at kunne skubbe sig igennem. Altså ikke som på den måde, at jeg har smadret min hofte ved for meget løb (= bare dumt) men det her mentale ubehag, som kan følge med at overvinde fx min ulyst til det kolde vand i eftermiddag og det med at stå over på trangen til kaffe, når den dukker op. 
    Anyhow stats:
    Kaffe dag 101, alkohol dag 104, slik dag 31, chokolade dag 10. Morgenvægt 54 kg, aftenmål 55.6 kg 
    En lille tilføjelse. Når jeg skriver chokolade dag 10, så spiste jeg faktisk en lille chokolade hos frisøren onsdag aften og jeg har også, mht slik haft spist nogle Läkeroler eller Lakrisaler til den lille lækkersult. Men det er ikke i de mængder, hvor jeg har haft inhaleret en stor pose slik, eller en hel plade chokolade, som har haft sat prop i forbrændingen hele natten. Det er i det hele taget vildt, hvilken forskel det gør at spise gode sunde ting i rimelige mængder. Også derfor, at jeg tager det ret roligt med nogle hviledage ind imellem. Meen vil som sagt virkelig prøve i eftermiddag, inkl at komme med et tidligt tog. 
    Dejlig dag og snart weekend til boardet  
  6. Haha
    vestjyden reacted to Gregers TF in Langt pokker i MOL   
    Nu er det jo næsten weekend, så lad os da få lidt musik:
    https://www.instagram.com/reel/C4KUeBHIOou/?igsh=MTVodTEydzM2N2tydg==
     
  7. Like
    vestjyden got a reaction from Bjergtrold in Vestjysk dagligdag   
    14-03-2024
    Løb
    8,3 km
    58m22s
     
    15-03-2024
    Styrke
    Opvarmning:
    Crosstrainer 10 min.
    Hyber ext. 2 x 15 x Bw.
    Sidebøjninger i Hyber ext. bænk.: 2 x (15+15) x Bw.
     
    Squat:  1 x 5 x 40kg  1 x 5 x 60kg.  5 x 5 x 70kg.
    Bryst pres (pure strength maskine):  1 x 10 x 40kg.  3 x 10 x 50kg.
    row (pure strength maskine):  1 x 10 x 40kg.  3 x 10 x 80kg.
    Glemte stræk.
     
    16-03-2024
    Løb
    6,3 km
    46m13s
    Social tur.
     
    17-03-2024
    Styrke
    Opvarmning:
    Crosstrainer 10 min.
    Hyber ext. 2 x 15 x Bw.
    Sidebøjninger i Hyber ext. bænk.: 2 x (15+15) x Bw.
     
    Squat:  1 x 5 x 60kg.  5 x 5 x 70kg.
    Bryst pres (pure strength maskine):  4 x 10 x 40kg. 
    Pull down (pure strength maskine):  1 x 10 x 40kg.  3 x 10 x 80kg.
    Læg 1 ben, stående:  3 x (15+15) x Bw.
    Baglår (Pure strength maskine): 3 x (10+10) x 20 kg.
    Træt skulder. Man skal ikke undervurdere havearbejde.
     
    18-03-2024
    Spinning
    1h
    En std. time
    Ok time, trængte til at bevæge mig.
  8. Like
    vestjyden got a reaction from Gregers TF in Nice and clean power building   
    Imponeren at du får trænet. godt gået.
  9. Haha
    vestjyden reacted to BLACKICE in Nice and clean power building   
    Livet er sådan OK semi seriøst for tiden. Det er åbenbart et stretch at skifte bolig, bygge senior bolig, starte nyt job, og have en hustru der er hel gravid samtidig. Who would have known
    Ingen træning igår

    Dødløft i dag (Ingen gummistøvler, så det tæller ik rigtig)
    5x130
    5x160
    3x185
    3x212,5 (bælte)
    3x200 (Bælte)
  10. Sad
    vestjyden reacted to kahlua-kalv in Langt pokker i MOL   
    Fik revet bicepssenen over til banetræning i går. Sidder og venter på OP pt.
    Træls...
    Hvad er status egentlig på din?
  11. Like
    vestjyden reacted to Henrik S. in Motion i balance™   
    Ah, kan se af min logbog, at det faktisk kun er fem fulde uger, hvor jeg har haft lidt mere momentum i løbetræningen, så er niveauet faktisk mere end okay. Har lige talt efter, og der hele ni uger til Den Grønne Halvmaraton, så det skal jeg nok blive klar til. Det bliver ingen rekordtid, men mindre kan også gøre det.
    Ved ikke, om jeg har skrevet det, men har faktisk også sikret mig et startnummer til Cph Half i september. Jeg løb det for en 2-3 år siden, og det gik virkelig dårligt, så der har jeg lige en plet, der skal vaskes af.
    Her i marts begynder løbsserien, der hedder RAC-Milen (7,5 km rundt om Damhussøen og -engen en gang om måneden). Det har jeg tænkt mig at bruge som målepunkt.
  12. Like
    vestjyden got a reaction from Bjergtrold in Vestjysk dagligdag   
    21-02-2024 Styrke
    Opvarmning:
    Crosstrainer 10 min.
    Hyber ext. 2 x 15 x Bw.
    Sidebøjninger i Hyber ext. bænk.: 2 x (15+15) x Bw.
    Kunne mærke at benene var helt slukkede efter trail, så bare en let omgang for at røre mig.
    Bryst pres maskine:  5 x 10 x let.
    Row i kabeltræk:  3 x 10 x medium vægt.
     
    Div. stræk inc. balle og it-bånd.
     
    22-02-2024
    Løb
    6,4 km
    42m32s
    Social snakke tur.
     
    23-02-2024
    Yoga
    En ret dynamisk time.
    Jeg var udfordret. For lang tid siden sidst.
     
  13. Like
    vestjyden reacted to Bjergtrold in Mera Peak, Himalaya Nepal, 6465 moh, oktober   
    Evt læsere har måske opdaget ændret log titel. Har til morgen trukket min tilmelding til IM tilbage. Meget i forlængelse af hvad jeg skrev i går, så har jeg brug for det rolige konstante lille kick og ikke de store op og nedture. Jeg tror på det med at sætte sig mål men er også nødt til at være realistisk omkring, hvad min krop vil være med til. Jeg er klart i stand til at presse mig selv og overvinde forhindringer men nytter ikke noget, hvis jeg bliver skadet. Det er simpelthen for surt. Og der er ikke bare tale om et marathon løb, som jeg måske/måske ikke kan gennemføre. Alt det andet kommer også oveni og jeg vil simpelthen være så træt af, hvis jeg "pludselig" skulle være skadet når vi rejser afsted til Nepal. Pludseligt i gåseøjne for det kommer jo ikke helt som lyn fra en klar himmel, hvis jeg systematisk har haft været i gang med at nedbryde mig selv. 
    Tror ikke at jeg vil betragte IM tilmeldingen som impulsiv og heller ikke sige, at det fra starten var helt urealistisk men med de vink med en vognstang, som jeg har haft fået på det seneste. Ja så er det noget andet. Vil nu alligevel overveje at få oppet min svømning i tri klubben, teste det af. Og også arbejde på at få transport cykling ind. Og måske det kunne være fedt at deltage i mere klubtræning. Alle steder læser jeg også bare, at midaldrende kvinder som mig skal sove, styrketræne, spise protein og passe på med at musklerne ikke bare bliver spist op af cardio. 
    Jeg havde pakket rygsækken til træning i går men var for engangs skyld landet i et godt arbejdsflow med ting, som jeg virkelig trængte til at få styr på. Jeg er slet ikke i mål men godt på vej. Så faktisk noget spændende på instagram mht det med overgange både hos traumatiserede og folk med ADHD. Det her med at have det svært med overgange og selvfølgelig også tricks til at gøre det lettere. Ja og i hvert fald meget genkendeligt for mig. Nogle gange er jeg i et træningsflow, hvor det ene pas tager det andet og føles som det letteste i verden og andre gange, så er jeg i arbejdsmode og det kan synes næsten uoverkommeligt at skulle i gang med at bevæge kroppen. 
    Nå i dag mere arbejde. Frokost med god veninde og så senere PT med Stine. 
    I morgen Gødstrup og så arbejde og træning i weekenden. 
    I'll be back  
  14. Like
    vestjyden got a reaction from Bjergtrold in Vestjysk dagligdag   
    20-02-2024
    Trail løb
    6,9 km
    1h09m17s
    Dejlig tur i pandelampens skær. Der var 300 højdemeter, det krævede en indsats.
     
     
  15. Haha
    vestjyden got a reaction from Gregers TF in Nice and clean power building   
    Røjser og hul i bukser, det passer meget godt ind i landlig idyl
    Godt kg. du holder
  16. Haha
    vestjyden reacted to Henrik S. in Langt pokker i MOL   
    Apropos larm fra naboer: Kender du dem her? De er fandeme sjove og svarer 1:1 til de forestillinger, jeg selv har haft med larmende overboer 
     
  17. Like
    vestjyden reacted to Gregers TF in Vestjysk dagligdag   
    Men du har jo ret - tåhævninger giver ikke meget mening til den øvelse. At det så er alment accepteret, gør det jo ikke bedre.
    De få gange jeg kan træne siddende læg, kalder jeg der netop siddende læg og så er det jo temmelig ulogisk, at jeg så ikke også bruger udtrykket stående læg.
    Jeg har bare ikke selv set det før
  18. Like
    vestjyden got a reaction from Bjergtrold in Vestjysk dagligdag   
    22-01-2024
    Styrke
    Opvarmning:
    Crosstrainer 10 min.
    Hyber ext. 2 x 15 x Bw.
    Sidebøjninger i Hyber ext. bænk.: 2 x (15+15) x Bw.
     
    Squat:  1 x 5 x 50kg.  1 x 5 x 60kg.  5 x 5 x 70kg.
    Horizontal pull up:  5 x 5 x Bw.
    Armstrækker:  5 x 10 x Bw.
    Baglårsmaskine: 3 x (10+10) x 20kg.
    Burde vel egentligt kalde den en hasemaskine.
    Læg, stående:  3 x (15+15) x Bw.
    Nogen kalder øvelsen tåhævninger, men har altid syntes at det var lidt underligt. Nu når jeg tænker over det, har jeg aldrig trænet de muskel, der hæver tæerne.
    Stræk af balle og it-bånd.
     
    23-01-2024
    Løb
    7,0 km
    51m20s inc. 3½min rødt lys.
     
    25-01-2024
    Løb
    6,0 km
    41m05s
    Social tur, lidt fart på de sidst par km.
     
    28-01-2024
    Løb
    6,7 km
    48m57s
    Doven løbetur søndag aften inc. lidt gå.
    Min træning er lidt hat og briller lige for tiden, men sådan er det. Har udskudt nogle opgaver der er begyndt at brænde på, derfor er træningen noget der kommer når der er tid.
     
  19. Like
    vestjyden reacted to Bjergtrold in Vestjysk dagligdag   
    Og godt nytår til dig kære Vestjyde  
  20. Like
    vestjyden reacted to Tinapigen in Vestjysk dagligdag   
    GODT NYTÅR!
    Du får løbet, styrketrænet suppleret med yoga! Det er GODT!
    Du kan lave pullups!
    (Det kan trænes op igen, hvis ønsket er flere..(?))
     
    Nu bliver dagene lysere... måske det hjælper på træningshumøret... og alle tricks må bruges... en god gåtur er også dejlig!
    Varme tanker i din retning og "keep up" herfra.
    Kh Tina
  21. Like
    vestjyden reacted to Henrik S. in Motion i balance™   
    Det kan der være noget om. I virkeligheden er min fødder måske kun vokset et halvt nummer gennem årene, men jeg oplever i hvert fald, at mine sko 'klemmer mere'. Det kan sagtens være på grund af langsommere regenerering eller lidt 'tyndere' hud.
    I går gjorde jeg i øvrigtkort proces med et par ret nye løbesko, som har drillet fødder og negle: Jeg skar simpelthen en slids foran i begge sko, så de ikke længere klemmer mine storetæer. En første prøvetur tyder på, at det er nok til, at de kan leve videre i skoparken.
    Det gav mig så et flashback tilbage til, da jeg begyndte at løbe omkring 1980-81 i min hjemby Haderslev. Der havde tidligere været en gruppe virkeligt gode løbere - herunder OL-deltagere som Gerd Larsen - og dem gik der frasagn om i løberkredse.
    Dels trænede de afsindige mængder og løb lange ture i et tempo om vinteren, så det var last man standing, og de kom dryssende hjem til omklædning en efter en. Dels kæmpede de jo i 1960'erne og 70'erne med stenhårde løbesko fra fx Puma, der havde et snævert overlæder i ruskind.
    Flere af dem klarede simpelthen ærterne ved at foretage snit og lave huller strategiske steder, lige så snart de fik skoene. Så passede pengene.
    PS: Haderslev IF havde i start-70'erne danmarksrekorden i 20 km kolonneløb. Det svarede lidt til holdtidskørsel på cykel, og rekorden lød på 1:10. Det er måske ikke svimlende hurtigt i sig selv, men der skulle altså 5 mand til holdet, og de skulle alle med hjem over stregen. Det var ganske godt for en provinsklub i '72 at have 5 mand, der kunne løbe 1:10 på 20 km. En fed disciplin i øvrigt, som vist for længst er gået i glemmebogen.
  22. Like
    vestjyden got a reaction from Kermit in Got legs?   
    Av. Forretning og familie er svært. Håber I finder en løsning hurtigt, som alle kan leve med.
  23. Like
    vestjyden reacted to Bjergtrold in Mera Peak, Himalaya Nepal, 6465 moh, oktober   
    Tusind tak kære Superløber.
    Nå havde lige skrevet et langt indlæg som forsvandt da jeg skulle prøve at rette få ting. 
    Så den korte Update 
    Søndag:
    40 minutters langsomt løb
    PT med coach Stine
    Mandag
    1200 m svøm med søde Spinderella. 

    Er lidt på farten i en del dage nu men har prioriteret hotel både i Gødstrup, Middelfart og Kbh for at  have så optimale træningsmuligheder som muligt. 
    Søndag vandretur med bjergtrold J. 
    Stay strong out there
  24. Like
    vestjyden reacted to Henrik S. in Mera Peak, Himalaya Nepal, 6465 moh, oktober   
    Just do it! En af verdens allerbedste løbere nogensinde - Emil Zatopek fra Tjekkoslovakiet - tilbagelagde mange af sine utallige træningskilometer i støvler. 

  25. Like
    vestjyden got a reaction from Spinderella in Vestjysk dagligdag   
    Takker for kommentarerne. Prøver at komme hele vejen rundt, det har min gamle krop bedst af.
    Så gik der lige 1½ uge, virkeligheden krævede lidt opmærksomhed. (+ div. fødselsdage osv.)
     
    16-11-2023
    Løb, Intervaller
    4,9 km ialt. 1, 2, 3, 4, 3, 2 og 1 min. sprint, med tilsvarende pause.
    Efterfulgt af 15 min. kropsvægt øvelser, med lunt som pause.
    Det er ualmindeligt længe siden jeg har løbet intervaller, det kunne godt mærkes!
     
    18-11-2023
    Løb
    9,1 km
    59m43s
    Stille og roligt.
     
    19-11-2023
    Styrke
    Opvarmning:
    Crosstrainer 10 min.
    Hyber ext. 2 x 15 x Bw.
    Sidebøjninger i Hyber ext. bænk.: 2 x (15+15) x Bw.
     
    Squat:  1 x 10 x 50kg.  1 x 10 x 60kg.  2 x 10 x 70kg. 
    Bryst pres (pure strength maskine):  1 x 10 x 40kg.  3 x 10 x 50kg.
    Pull down (pure strength maskine):  1 x 10 x 40kg.  3 x 10 x 80kg.
    Stræk af It-bånd og foam rolling af læg, balle og ryg.
     
    20-11-2023
    Yoga
    1 time
     
    21-11-2023
    Løb
    6,5 km
    45m26s
    Lidt tempo i 1,8km. eller social tur.
     
    22-11-2023
    Styrke
    Opvarmning:
    Crosstrainer 10 min.
    Hyber ext. 2 x 15 x Bw.
    Sidebøjninger i Hyber ext. bænk.: 2 x (15+15) x Bw.
     
    Squat:  1 x 5 x 50kg.  1 x 5 x 60kg.  3 x 5 x 70kg. 
    Min venstre læg driller lidt, så pressede ikke på.
    Bryst pres (pure strength maskine):  1 x 10 x 40kg.  5 x 5 x 60kg.
    Kom til at sætte 10 kg. skiver på i stedet for 5 kg. Det gik ok.
    Row (pure strength maskine):  1 x 10 x 40kg.  3 x 10 x 80kg.
    Stræk af it-bånd, balle og hoftebøjer.
     
    23-11-2023
    Løb
    5,5 km
    38m17s
    Social tur, havde en ny løber med, der trængte til lidt opbakning. Det bruger jeg en del tid på. Gavner ikke mit løb, men er super hyggeligt.
     
    24-11-2023
    Yoga
    1 time
     
    25-11-2023
    Trail løb
    14,2 km
    1h47m51s
    Jeg har ikke rigtig fået løbet lange ture, det kunne jeg mærke. De sidst 2 km var med stive tunge bene.
    Ganske sjovt hvordan konkurrence mindsettet af og til stikker sit hoved frem. Jeg havde de sidste 3 -4 km en gruppe på 4 mand bag mig. På de sidste 250 meter satte de alt ind på at overhale mig. Vi var blandt de bagerste i et løb uden tidtagning
    Rigtig rigtig fin tur. Teknisk svær. Underlaget var enten frosset eller smattet. Vådt sand der fryser i buler, kræver koncentration, da man skal mærke hvert isæt af fod.