Den kedelige gamle mands ultra løbe log.


Arcus
 Share

Recommended Posts

Held og lykke på søndag, det kan være at jeg pludselig står i mængden og hepper!

Hvad håber du at løbe på? :smile:

Håber at kunne holde 5 min/km og måske øge den lidt.

Så håbet er at kunne løbe på 3:30

Men da det er første maraton osv, ved jeg reelt ikke hvordan jeg reagere efter 32+

Derfor er det overordnede mål også at nyde turen, og at gennemføre.

Men min træning og planlægning skal stå testen nu, og det er vildt spændende at se om resultaterne også er der.

Jeg kommer til at løbe i lyseblå Adidas trøje.

Sorte tights, med CEP kompression tubes, og nok hvide sokker.

Mit start nummer er: 1396

For de interesserede.

Edited by Arcus
Link to comment
Share on other sites

Jeg kommer til at løbe i lyseblå Adidas trøje.

Sorte tights, med CEP kompression tubes, og nok hvide sokker.

Mit start nummer er: 1396

For de interesserede.

Har I flere dameblade læst at kvinder ikke kan fordrage at mænd løber med hvide sokker i sandaler.

Link to comment
Share on other sites

Tirsdags træning.

8 kilometer @ 5.12 (Gnsn puls: 137)

Fin tur, selvom vejret ikke viste sig fra den bedste side. Svært at holde tempoet nede. Er i den grad ved at være i Maraton mode....

Fik lavet den sidste test af udstyr osv.

Link to comment
Share on other sites

Vil bare lige ønske dig held og lykke med dit første Marathon. Du virker meget forberedt i alt hvad du foretager dig så er helt sikker på at det nok skal gå godt. :shades:

Mange tak..

jeg er velforberedt i den forstand at jeg har lagt de timer i træningen til et maraton der burde gøre at jeg kan gennemføre i en fornuftig tid.

Der er stadigt alle de ubekendte størrelser, der gør det virkeligt spændende at skulle løbe sine første 42.2 Kilometer.

Nu er der jo mange her på MOL der er både yngre og i bedre form en jeg er. Men når jeg ved hvor min Kondi osv. var henne for bare 2-3 år siden er jeg ret godt tilfreds.

Skal huske mig selv på at nogle af dem der går ud og laver hurtige tider i deres første maraton, ofte har en noget mere solid trænings baggrund en jeg har.

Link to comment
Share on other sites

En af de sidste løbeture før den lange tur på Søndag.

6.50ish kilometer @ 5.17 (puls gnsn: 135)

Selvom tempoet var lidt hurtigere en de 5.35 der er langsomt løb, lå pulsen lige hvor den skulle. Jeg er i den grad ved at være klar.

Jeg carb loader som en gal. Tror jeg får abstinenser når det bliver hverdag igen...

Nå den tid den sorg...

Link to comment
Share on other sites

Held og lykke med dit første marathon!!!!

Det blir skide spændende.

Nu har jeg ikke læst med i loggen det sidste stykke tid, så jeg ved ikke hvad din målsætning rent tidsmæssigt er(?)

Men hvis det var mig der skulle løbe mit første marathon, så ville jeg forsøge at nyde turen. Det er jo noget du har arbejdet hårdt for. Og så ville jeg have fokus på ikke at lægge for hårdt ud, og måske ikke kigge for meget på GPS uret, men nærmere føle efter, og så sætte tempoet...

Men det er bo bare mine tanker.

Endnu engang held og lykke!

Link to comment
Share on other sites

Held og lykke med dit første marathon!!!!

Det blir skide spændende.

Nu har jeg ikke læst med i loggen det sidste stykke tid, så jeg ved ikke hvad din målsætning rent tidsmæssigt er(?)

Men hvis det var mig der skulle løbe mit første marathon, så ville jeg forsøge at nyde turen. Det er jo noget du har arbejdet hårdt for. Og så ville jeg have fokus på ikke at lægge for hårdt ud, og måske ikke kigge for meget på GPS uret, men nærmere føle efter, og så sætte tempoet...

Men det er bo bare mine tanker.

Endnu engang held og lykke!

X2

Absolut fornuftige råd!

Held og lykke med projektet. Det bliver en stor oplevelse.

Link to comment
Share on other sites

København Marton:

3:33:41

Turen blev for hovedsagen løbet i silende regn, men sikke en oplevelse.

Fik en begyndende Krampe/fiber ting i højre baglår allerede omkring de 15-16 kilometer.

Derfor blev Tempoet holdt på det sikre, omkring de 5 min/km.

Et godt fokus på løbestil løsnede lidt op, og det blev holdt lige på grænsen. Men have jeg øget meget mere var

jeg ikke sikker på om baglåret ikke ville gå i krampe, eller fiber.

For mit første Maraton er jeg ovenud tilfreds. Jeg holdt min plan, og mit pace lå ret stabilt. Samtidigt huskede jeg mig selv på at

målt var at gennemføre løbet, og at nyde det. (Det huskede jeg mig selv på omkring de 15 km)

En lidt større beretning senere :happy:

Edited by Arcus
Link to comment
Share on other sites

en lidt rodet løbe beretning. Mest til mig selv.

København Maraton 2013.

Dagen op til Maraton var gået med at hente startnummer, kigge lidt expo, og købe en Single, da det så ud som om der ville blive varmt dagen efter.

Dernæst var det afsted til brunch på Frederiksberg, for at carboloade op til den store guld medalje.

Gels, bælte osv. var der kommet styr på om aftenen, hvor der også blev tid til en lille løbetur for at løsne benene op.

Løbemorgenen stod jeg op 6.15 og spiste en stor skål havregryn, med rosiner, mælk og sukker. Dertil et par kopper kaffe, og en salt tablet.

Vejret blev tjekket endnu engang på TV2 vejrapp. Den meldte overskyet og 14 grader ved start, men solskind senere, og ingen regn.

Jeg valgte at der skulle løbes i.

Blå Adidas Tætsiddende T-Shirt

Enjin Tåsokker

Merrell Road Glove (0 drop)

Korte sorte tight

Læg kompression sleeves.

Garmin 410HR og Pulsbælte

Desuden havde jeg mit lille løbebælte med, hvor jeg havde sat 8 SiS Iso Gels fast med husholdnings elsastikker, i den lille taske havde jeg 2x8 druesukker med i zip lock, 4 salt tabletter og 3 Guarana tabletter med.

Fra Gentofte var det nemt at komme ud til bryggen og starten. Da jeg ankom til området var det første jeg gjorde at finde et toilet, og få kommet af med det der nu skulle kommes af med, og få eftersmurt med vaseline de steder solen ikke skinner.

Kæresten var med, og det var rigtigt dejligt at have en i ringhjørnet at dele sin spænding med.

Vejret var små køligt og overskyet, men stadigt tørvejr.

Kæresten og jeg defilerede roligt igennem start området, og fik set på de forskellige ting. Jeg fandt placeringen for 3:30 fartholderne og fandt en plads i feltet. Vendte tiden gik med at små snakke med nogle af de andre løber, hvor af der også var et par Maraton Jomfruer som mig selv.

For at tage den værste kulde havde jeg en en gangs regnjakke på, som jeg droppede ved starten.

Starten forløb egentligt meget roligt. Men der var mange løber der lige fik mast sig ind foran da vi gik frem mod start, i min spænding og nervøsitet kæmpede jeg ikke nok for at holde min plads.

Huskede dog at tjekke at mit garmin ur ikke var gået på spare mode.

Starten gik og vi lagde roligt igang. Der var tæt pakket, og de sædvanlige skulle lige spurte forbi for at få en marginalt bedre placering. Jeg valgte at stole på de råd jeg havde fået om at holde den roligt i starten, og så hente efter nogle kilometer, frem for at brænde alle carbs af i starten.

De første 5-10 kilometer af løbet kan jeg ikke huske meget af omgivelserne, men mest en mur af løbere. Folk var dog gode til at give tegn og råbe når der var heller eller der var kantsten.

På grund af menneskel mylderet fik jeg heller ikke set de første 4 kilometer mærker, og kunne ikke lappe min tid. Havde dog gennemsnits tid på uret, og det så godt ud, selvom jeg ikke tydeligt kunne se ballonerne.

En tjek af kroppen sagde også at alt var godt.

Rent mentalt var jeg dog i tvivl om jeg havde energi nok osv, da jeg syntes jeg var lidt små sulten. Jeg valgte den sikre løsning og tog en Gel ved 5 km mærket. Den første vandpost var et ret kaos. Folk løb ind i hinanden osv. Nok fordi der var så mange, og den kom bag på nogle af os at den var lige der. Det lykkedes dog at få væske uden de store problemer eller tab af fart.

På det her tidspunkt var det begyndt at regne, men jeg tror de fleste af os troede det blot var den lille byge som der var snak om.

Regnen fortsatte dog gennem hele løbet, og gjorde det til en noget våd fornemmelse.

Ved 10 km mærket var jeg stadigt godt løbende, og min gennemsnits tid på urte sagde omkring de 5 min/km så alt var efter planen. Jeg var ved at planlægge at sætte lidt mere tempo på når vi rundede halvvejen hvis energien stadigt føltes som om den var rigtig. Min eneste bekymring var dog at min puls var omkring de 80% hvilket jeg syntes var lidt højt så tidligt i løbet. Jeg valgte dog at stole på min krops fornemmelse, og holde tempoet.

Omkring de 15 kilometer begyndte jeg at kunne mærke mit baglår, noget der føltes som en krampe eller begyndende fiber springning. I første omgang satte jeg farten ned, og mærkede efter om det var noget der var alvorligt. Der næst freakede jeg lidt ud, og blev pisse ærgerlig. Men jeg huskede mig selv på at mit mål var at gennemføre, og at det næppe kunne lade sig gøre hvis jeg fik en fiber og måtte ned og gå. Jeg valgte at fokuser på løbestilen, og få hævet knæene, samtidigt valgte jeg at holde tempoet. Det virkede efter hensigten og det gik i sig selv igen. Da vi kom omkring 20 kilometer mærket og halmtorvet husker jeg det som en meget våd omgang. Samtidigt kunne man på dette stykke se de andre løber der var på vej mod 22 km mærket. Det var lidt som at være på motor vejen. 22 til 27 kilometer var lidt røv med røv på syntes jeg. Underlaget var trælst, med forskelligt vej arbejde, og brosten. Hvilket gjorde det en smule udfordrende i det våde vejt. Samtidigt kunne jeg høre mange løbere beklage sig over våde sko og vabler. Jeg havde ingen problemer med min fødder, selvom jeg godt kunne mærke at jeg havde løbet igennem de første mange vandpytter. Men der var ikke antræk til vabler eller andet.

Ved 27 kilometer mærket fik jeg en god overraskelse. Min Bror stod og heppede på mig, Jeg havde set efter ham da min kæreste og en kammerat havde stået og heppet omkring 13 kilometer, men havde ikke set ham.

Det gav en god omgang energi.

Mit lår kunne godt mærkes omkring de 28, så jeg var nød til at fokusere på at slappe af og ikke spænde i benene. Mit tempo var nede omkring de 5.03 min/km hvor det føltes godt. Gav jeg den lidt mere gas en det kunne jeg mærke mit lår meget, og var sikker på at det ikke ville gå godt.

Da jeg kom til de 32 kilometer var jeg rigtigt glad. Nu var der ikke længe igen.

Ved de 35 stod min bror igen og heppede, det var en stor overraskelse denne gang, og virkeligt optur. Energien var stadigt god på dette tidspunkt, jeg havde taget gels og nogle druetabletter fast undevejs, og væske ved alle stationer. 2 steder tog jeg også lidt energidrik sammen med vand.

ved 37 kilometer stod kæresten igen og heppede, og det gav energi til det sidste stykke. Jeg var godt våd på det her tidspunkt, men mærkede det egentligt ikke så meget.

Tiden på mit ur så ganske okay ud, og jeg fokuserede nu bare på at tilbagelægge det sidste stykke.

Samtidigt havde jeg på de sidste par kilometer overhalet rigtigt mange løbere der enten var nede at gå, ude og strække eller bare gået kolde.

Det gav en vis selvtillid at mærke at jeg havde lagt en god strategi og havde energi til at holde tempoet, også selvom mit lår brokkede sig.

Ved 41 stod min bror der sgu igen. Han heppede godt og løb med lidt vej. Det var sgu fedt.

Da jeg kunne se mål stregen gav jeg den lidt mere gas. Men som en spurt der er startet for tidligt kunne jeg ikke holde dampen oppe, og var nød til at gå på maraton pace de sidste 100 meter.

Over målstregen fik jeg givet et ordenligt Yeahh brøl fra mig, og V tegnet.

Jeg var fandeme godt tilfreds med at have løbet og gennemført København Maraton 2013 i 3.33:41

Dagen efter løbet står meget af det stadigt i et stort sammen surium. Meget af ruten gennemløber man flere gang, hvilket nok også gør at det er svært at huske, hvis man ikke kender københavn.

Brosten og chasse sten er noget fanden har skabt. Specielt i regnevejr.

Ruten har mange sving, og det er ikke nemt at passere eller undgå at komme ned i hastighed nogle steder, men det er fedt at løbe på kørebanen.

Der var også god opbakning fra tilskuerne der var mødt frem på trods af det dårlig vejr.

Jeg ved ikke hvorfor mit lår skabte sig som det gjorde. jeg har løbet halvmaraton hurtiger uden at få problemer med kramper osv. Tænker det har haft noget med den pludselige kulde og regn at gøre.

Jeg havde trods alt drukket og spist fornuftigt, og supplerede med salt tabs.

Måske regnen også har gjort at jeg har spændt mere i musklerne en normalt, og dermed fået en assymetri i min løbe stil.

Fokus på den rigtige forfods landing og at slappe af i overkroppen, hjalp under alle omstændigheder rigtigt meget.

Jeg er rigtigt tilfreds med at jeg på trods af problemer kom ind på under 3:35 hvilket var et mål jeg havde sat mig. Det svare til det jeg ideelt skulle kunne løbe en maraton i +10 minutter.

For dagen var mit tøjvalg nsæten perfekt. Mine Enjin tåsokker preformede perfekt. Selvom jeg havde drivvåde fødder i flere timer, fik jeg ingen vabler overhoved. Mine fødder var som rusiner, men jeg havde ingen smerter eller ømme fødder. Det på trods af at jeg løb i helt flade sko, uden antydningen af støddæmpning eller pronations støtte. Energi startegien virkede også som den skulle. Jeg følte ikke selv jeg ramte nogen mur på noget tidspunkt. Nu løb jeg selvfølgeligt heller ikke mig selv helt ud. Havde jeg gjort det ville det nok have set anderledes ud.

Den tætsiddende trøje gav god beskyttelse mod vind, og god varme på trods af regnen. Der var heller ikke nogel trælse mærker fra gnavende tøj. Dog et lille mærke efter puls remmen.

En anden gang skal jeg huske at tage kasket med, hvis der er overskyet. Og noget varmere pre race tøj. Men.. jeg smiler stadigt, og tænker husker på at igår løb jeg et Maraton...

Nu skal jeg slappe lidt af de næste dage, men er allerede ved at tænke over hvad næst mål mon skal være?

Jeg har meldt mig til Eremitage løbet med min bror. Han vil gerne igang med at løbe igen, så det virker som en god distance.

Jeg vil se om der er nogle gode danske Maratons mod slutningen af seasonen, eller nogle halve. Hvis jeg undgår skader og andre kriser, satser jeg på at københavn også bliver løbet næste år. Så må jeg jo sætte målet senere. Men under 3:20 burde kunne gøres med et år til at forberede sig.

Når jeg kommer til min egen PC vil jeg uploade puls info osv.

Lå med 152 bmp i snit under løbet.

Jeg skal have lavet en ordenligt max test for jeg tror min max puls er en smule højere end 182

Link to comment
Share on other sites

Stærkt løbet og flot tid! Det er en imponerende tid, du fyrer af på dit første marathon! Der er ikke mange som enten går helt kold, eller er nede og gå.

Husk at tage den med ro det næste lange stykke tid. Man siger, det tager en måned før kroppen er fuld restitueret. Jeg løber selv ikke mere end 3-5 km ture på blødt underlag denne uge, og ikke over 15 km de næste tre.

Jeg glæder mig til at se, hvad det næste mål bliver!

Link to comment
Share on other sites

Desuden havde jeg mit lille løbebælte med, hvor jeg havde sat 8 SiS Iso Gels fast med husholdnings elsastikker, i den lille taske havde jeg 2x8 druesukker med i zip lock, 4 salt tabletter og 3 Guarana tabletter med.

Nu er jeg er en af dem, der ofte står og smågriner inde i mig selv, af alle dem der løber med gelbælter og tabletter. Det virker som total overkill, bare for at have energi nok til de sidste 5-7km.

Men jyden her måtte æde sine fede grin i sig igen, da han troede 3-4 glas Gatorade (som vist var kraftig fortyndet med vand), kunne gøre tricket.

Kæmpe respekt for at holde farten hele vejen i mål, og endda sætte tempoet lidt op til sidst!

Link to comment
Share on other sites

Nu er jeg er en af dem, der ofte står og smågriner inde i mig selv, af alle dem der løber med gelbælter og tabletter. Det virker som total overkill, bare for at have energi nok til de sidste 5-7km.

Men jyden her måtte æde sine fede grin i sig igen, da han troede 3-4 glas Gatorade (som vist var kraftig fortyndet med vand), kunne gøre tricket.

Kæmpe respekt for at holde farten hele vejen i mål, og endda sætte tempoet lidt op til sidst!

Havde sgu mange overvejelser omkring energi osv. Men SiS iso gels var nemme at have med, på den måde jeg havde valgt. Med det lille indhold af kulhydrater (22g) ville selv 2 hver time ikke være overdrevent mange kulhydrater. Samtidigt var det det jeg havde trænet med.

Mentalt virker det for mig at have druesukker tabletterne at tygge på når jeg syntes det bliver hårdt. Det er reelt meget lidt energi sådan 3-4 tabs indeholder. Men det at tage en og tygge, narre ligesom min hjerne til at tro den får meget mere energi. Nok fordi det er mere fast.

Jeg havde på intet tidspunkt problemer med maven, eller syntes jeg gik kold og ramte muren. Jeg havde så også husket at spise rigeligt med kulhydrater dagene op til, og frokosten dagen før blev der spist godt igennem.

Er spændt på om energien vil holde på samme måde hvis jeg kan presse tempoet noget mere næste gang, og undgå kramper osv. i lårene.

Jeg syntes dog det var lidt morsomt at se de løber der havde hjælper stillet op ude på ruten med ekstra gel bælter osv. Specielt fordi de fleste var krøbet i læ for regnen og derfor ikke var klar da folk kom forbi.

Link to comment
Share on other sites

Idag stod på lidt let styrketræning, for at løsne op i kroppen.

Mine lår er ømme, som efter gode tunge squats, ellers er der ikke noget der gør ondt. Men har planlagt 2 uger med alternativ træning, før jeg sætter gang i let løb igen.

15 minutter Crosstrainer v. Puls 105

Udstræk

Squats - High Box

2x5 @ 40

3x5@60

Bænk

2x5 @ 50

2x5@60

1x5@65

Exentrisk calf/hæl

3x10 @ 50

DB Rows

5x5 @ 21.5

Sit ups

3x10 @ BW

back extensions

3x10 @ BW

Dejligt at få rørt kroppen lidt. Kørte lav vægt i ben, for at bruge det som recovery.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share