Kondi, styrke og kampsport for gammel mand


NielsS
 Share

Recommended Posts

En dag kom jeg tilfældigvis ind på siden her og opdagede, at forummet stadig var aktivt. Jeg kunne også se, at nogle af dem, der var aktive på forummet, mens jeg var der, fortsat er aktive. I være alle hilset. jeg ser frem til at kunne give jer opmuntringer. Jeg kunne også se, at det er fem år siden, jeg droppede at føre logbog her. Dengang kaldte jeg mig Mugge, men nu vil jeg bruge mit eget navn. Jeg kan se, at min gamle log er øverst på side 2.

Om nogle måneder fylder jeg 64, men jeg er stadig optaget af at holde mig i form. Den karate/kampsport jeg dyrkede, har jeg stadig gang i selv om jeg er alderspræsident blandt de aktive. I denne organisation, hvis nogen være interesserede:

https://jokokan.com/

Nå men min vægt er 80,8 kg. Den må godt være lige under 80 kg. Kondimæssigt veksler jeg mellem løb og spinning hos Pure Gym. Jeg foretrækker løb, men spinning er skånsomt for mine knæ. Instruktør Sofia har nogle passende hårde power timer. Ellers løber jeg om søerne og i Frederiksberg Have og Søndermarken. Jeg skal gerne have en gang om ugen på løbebånd, da jeg skal løbe en Coopertest, som led i min karategraduering til sommer. Der indgår også en styrketest indeholdende en del armstrækninger. Så dem laver jeg hver dag. Laver jeg for mange, brokker min venstre skulder/arm sig. men 3x10 fungerer lige nu. Jeg prøver også at få lagt et styrkepas ind hos PureGym en gang i mellem. Primært core og ryg. 

Ja så mange var ordene i dette mim comeback.

 

 

 

 

 

 

   

Link to comment
Share on other sites

Mange tak Tinapige. Ja jeg er stadig aktiv og skal forhåbentlig graduere til brunt bælte her til sommer. Vi laver mest old-school karate, men også lidt med kast og nedtagninger, og så har vi med våben-Kenjutsu med træsværd, kort træsværd og Iaido altså hurtig træk med blanksværd-og så kort stav kaldet Jo.

Ugens træning

Mandag styrk i Pure Gym

Rumænsk DL 3x10x55

Hip thrusters 3x8x50 kg

Pulley Rows 3x8x40 kg

Leg curls 2x8x34 kg

Mavehjul 1x8 fra stående-og ned jeg kommer ikke ned i vandret-men det er mit mål

DB lateral bent over 3x10x6 kg

Tirsdag: Karate med en del teknik

Onsdag: Fin hyggelig løbetur med fruen 9,3 km ved 6,55 min/km 68 pct. i Zone 3

Torsdag: Karate

Fredag Løbebånd i PQ-20 minutter i hastighed 10,2-11,0 km/t. 89 pct. i zone 4

Lørdag-nihil

Søndag Spinning

W/kg 2,1 og FTP på 105 

Fin træningsuge med fokus på cardio. I næste uge kommer kampsport til at fylde det meste, men jeg håber på en gang styrke og en gang spinning. 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Nå opdatering på træning-Hver dag bortset fra fredag og lørdag startede med pushups til morgenkaffen. 3x10 mandag, tirsdag og onsdag. 3x12 torsdag og søndag.

Mandag.. karate træning i to timer med faldteknik, kast og låse.

Tirsdag: karate mest teknik

Onsdag: Styrke 

Konventionel dødløft 5x5x 70 kg

hip thrusters 2x55 kg. Den øvelse kan jeg ikke rigtig få til at fungere

Pulley rows 2x10x40 kg

Mavehjul 1x5 fra stående. Nel jeg kommer ikke ned til strakt vandret-endnu-men det er målet

DB BOR 3x8x6 kg

Torsdag: karate mest kataer

Fredag: Nihil

Lørdag: karate i fem timer lidt teori, lidt teknik, fysisk træning og så et par timer med våben. jeg var faktisk godt tilfreds med min performance.

søndag: God spinningtime i Pure gym

i dag mandag: styrke

Rumænsk dødløft: 3x8 x 57,5 kg

Pulley rows 3x10x40 kg

Leg curls 2x10x34 kg

Mavehjul 1x5 fra stående

DB BOR 3x8x7 kg

God nat til boardet.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Vægten sagde 80,3 kg her til morgen. ganske tilfredsstillende

Opdatering. 

Tirsdag: Karate Teknisk træning af kata Jin-i

Onsdag: 7 km ramp up løb. Der skal man løbe 2 km i zone 2, en km i zone 3, en km i zone 4 og en km i zone 5. Min fordeling blev 7,08 min i zone 2, 13,5 min. i zone 3, 22,3 min i zone 4 og 4 minutter i zone 5, ikke helt efter tegningen men ikke helt dårligt. 

Torsdag. karate mest balance og lidt pudetræning

Fredag. Nihil 

Lørdag. Forårstævne i karateklubben. 3 timers old school træning, 

Søndag spinning i PG. Avg, watt 149 og maxwatt 303. 

god nat til boardet. 

 

 

Link to comment
Share on other sites

I mandags var jeg i PureGym

RDL 3x8x60 kg

Pulley rows 3x6x45 kg

Mavehjul 1x6 fra stående

DB bent over laterals 3x8x7 kg

Tirsdag. pushups hjemme

og så karate-kataer sluttende af med lidt styrke. I alt fik jeg tage 69  pushups den dag

I dag en coopertest på løbebånd. 2.24 km. 82 pct. af tiden i zone 4. teknik dårlig. 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Er netop hjemvendt fra 3 ugers ferie i USA i form af familiebesøg sammen med konen og sønnen. Først 10 dage i Dallas Texas og så 9 dage i Virginia/Washington. Vi kom rundt og så en masse spændende steder i Texas. Afstandene er store, men vi nåede en del rundt i staten, Vi så i havnen i byen Corpus Christie hangarskibet Lexington, der var i tjeneste fra 2. verdenskrig til 1986 og nu er udstillingsskib. Texas ser om foråret meget grøn og frodig ud, og lige i marts blomster statens nationalblomst Blue Bonnet. En art lupin vistnok. Herudover fik vi set rumfartscentret i Houston, som har en stor og flot udstillingsdel, med rumfartens historie. Og en fordom fik jeg afkræftet. Vi så ingen civilister, gå bevæbnede rundt. De kunne dog have haft skyderne "concealed". Hovedstaden var også en oplevelse, vi fik besøgt kongressen, som også havde fine udstillinger og gode guidede tours. Jeg fik igen en fordom afkræftet, da teksterne og plancherne var objektive og beskrivende og idet store hele fri for den overdrevne amerikanske patriotisme. Vi kom også igennem  de mange museer ved National Mall. National Museum of Natural History var min favorit. Navnlig en udstilling om menneskets udvikling var fantastisk og helt fri for religiøst indhold. Eneste minus ved turen er den høje dollarkurs. alting var dyrt også sammenlignet med herhjemme. 

Løbetræning var der også plads til. Svigerinden, vi besøgte, træner til marathon, så konen og jeg deltog i hendes korte træningsture. Den første tur var på 7 km med en gennemsnitsfart på 6,5 min/km. anden tur var på 5,7 km med en gennemsnitsfart på 6,2 min/km. Tredje tur var på 9,6 min/km, 82 pct. i zone 3. Desværre kom jeg undervejs til at vride om på venstre fod, hvilket jeg i første omgang ikke mærkede noget ved. Men næste dag gjorde det av, og så var der ikke mere løb ffor mig en en periode. Ni dage senere kunne jeg dog begynde igen. Først en tur på 3 km, så en  tur på 5 km også en tur på 5,7 km og så til slut en tur på 9,7 km med en gennemsnitsfart på 6,73 min/km. 69 pct. i zone 3, 21 pct. i zone 4 og 2 pct. i zone5, det var godt at få pulsen op til sidst. Styrketræning bestod i armstrækninger. Jeg laver sæt a 15. Jeg nåede på turen på Ialt 32 sæt. Flest på en dag var 4 sæt. Det var helt uden, at min venstre skulder brokkede sig.

Hjemkommet og efter at have fået sover jetlaggen væk, ville jeg løbe min første intervaltur længe. Det var ingen succes. efter de 2 km langsom opvarmning startede jeg første interval med det tempo på 5,0-5,30, jeg  går efter. Det blev hurtigt klart for mig, at jeg ikke ville kunne løbe 800 meter intervaller i det tempo, så jeg ændrede det til 600 meter. Første interval gik fint, ved det andet var jeg godt brugt og ved det tredje måtte jeg give op på halvvejen.  Men OK, det var da en genstart på intervallerne. 

 

Link to comment
Share on other sites

I denne uge startede mandag med karate, hvor vi trænede faldteknik samt kast og låse. tirsdag mere karate, hvor jeg fik lært kata Nihanchi shodan. Det var jeg meget velfornøjet med. 

Det ser sådan ud. Onsdag tog jeg en hviledag, og torsdag var der løbetest. hvor formen på en cooper skulle testes. Mit tempoløb er ikke helt, hvor det skal være, så jeg fik kun løbet 2,13 km. Det var med 74 pct. af tiden i zone 5. I dag har jeg lavet en del armstrækninger og i morgen en 5-6 timers karate.

Link to comment
Share on other sites

Lidt opdatering: Lørdagen gik med 3-4 timers karate. Desværre havde jeg ikke fået trænet andre kataer end Naihanchi shodan i en måned, hvilket var meget synbart og blev påtalt. Hele søndagen gik med skydning på Hanebjerg. Det gik faktisk godt, selv om jeg nok ikke bliver en mesterskytte. Mandag løb jeg en 5 km tur med 3x600 meter intervaller. Det gik fint, og jeg kunne holde et godt og stabilt tempo i alle tre intervaller. 

 

 

Link to comment
Share on other sites

I dag lykkedes det mig at få min vægt ned på 80,4 kg, efter at den havde været på 83,4 kg, da vi kom hjem fra USA. Nu skal den gerne holdes på det leje. Tirsdag stod den på karate og onsdag og torsdag var jeg i Bruxelles til møder. Jeg kunne kun få hotel i Antwerpen, da alle hoteller var bookede i Bruxelles og der kun var dem til over 500 euro pr. nat tilbage. Havde ellers planlagt lidt træning på værelset, men det blev mere til øldrikning. Men OK jeg  var jo i Belgien. Hjemvendt stod den fredag på at øve Cooper på løbebånd i Pure gym. Det gik lidt skuffende. Jeg kunne ikke holde 11 km/t i alle 12 minutter, som jeg havde håbet. Lørdag trænede jeg karateting hjemme, da familien var ude og i dag havde jeg en spinningtime. Min telefon kunne ikke gå på nettet, så jeg måtte klare det analogt. Jeg fulgte kadencen fra dem foran mig og tog  belastning på gehør. Jeg havde dog mit løbeur i gang og da jeg kom hjem, kunne jeg se, at jeg havde ligget mere i zone fire end på tidligere ture.  

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Lidt opdatering: 22, 23 og 24 april var det karate. Den 25. april 6 km ramp up løb med 2 km i zone 2, 1 km i zone 3 og 2 km i zone 4. Den sidste km skulle have været i zone 5, men der nåede jeg ikke op. Sluttende med en km afjog. 26. og 27 april lidt sociale forpligtelser. den 28. april var jeg til konditest på løbebånd, hvor jeg løb en Cooper på 2,13 altså et kondital på 38-lidt skuffende, 22 pct. i zone 4 og 66 pct. i zone 5, så nok ikke mere at give af. 29. og 30. april mer karate og 1. maj løb jeg en tur om søerne på 5,81 km på 38 minutter 50 pct. i zone 3 og 35 procent i zone 4. 2. maj karate. 

Nå jeg er træt nu. to be continued

Link to comment
Share on other sites

Fortsat opdatering. 3. og 4. maj ingen træning. 5. maj havde vi konditest med karateklubben, hvor jeg præsterede at køre 2,13 km på en Coopertest. Inde for kravet, men jeg havde håbet på lidt fremskridt. Mandag den 6. maj, tirsdag den 7. maj og onsdag den 8. maj havde jeg karate. Torsdag den 9. maj var jeg i sommerhuset og her løb jeg 4 x 600 meter intervaller med 2 km opvarmning og lidt afjogning. ialt 6,5 km på 47 minutter heraf 12,34 minutter i zone 4 og 8   minutter i zone 5. Intet den 10. maj men 11 maj ligeledes i sommerhuset, løb jeg en ramp up tur med 2 minutters langsomt løb og 1 km i zone 3, og 1 km i zone 4 og så en km, der skulle have været i zone 5, men det lykkedes ikke for mig. så turen var 23 pct. i zone 2, 29 pct. i zone 3 og 39 pct. i zone 4. Ingenting søndag den 12. maj  Mandag den 13. maj prøvede jeg en Coopertest i Pure Gym og kom op på 2,15 km lidt fremskridt. Tirsdag den 14. maj og onsdag den 15. maj var der mere karate og 16. maj prøvede jeg en Cooper på løbebåndet i fitnessrummer på arbejdet og kom helt op på 2,21 km. Jeg har bare på fornemmelsen, at man får noget forærende på det løbebånd i forhold til dem i Pure Gym. Jeg havde så ydermere karate senere på dagen. Det var så at presse det gamle skrog lidt meget. Jeg var ihvertfald træt. Så ikker noget fredag den 17. maj. Lørdag i går  igen i sommerhus og  en ny gang 4x600 m intervaller. Nu med småløb mellem intervallerne. Det pressede nu ikke pulsen op, den var 42 pct. af tiden i zone 3 og 33 pct. i zone 4. I dag gik med arbejde på grunden, og dagen sluttede med nye kartofler, hvide asparges fra Søren Viuf og en god hollandaise. Jeg fik kogt både aspargsene og kartoflerne perfekt og hollandaisen skilte ikke-skønt at spise på terrassen sammen med fruen. På grund af  kommende graduering ingen alkohol til mig.  Vægten siger 80,5 kg.  I morgen ny løbetur og god pinse til boardet.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Ny opdatering 20. maj. Prøvede med 4 km så hurtigt jeg kunne. Det blev et ikke imponerende gns. tempo på 6,38 min/km. Det var dog med en pause ind imellem, da jeg mødte en kollega og småsnakkede lidt, hvor jeg glemte at pause uret.  17 pct. af tiden i zone 3 og 70 pct. i zone 4.  Tirsdag den 21. og onsdag den 22. maj  havde jeg karate, torsdag den 23. maj var fruens fødselsdag.  Fredag var hviledag og lørdag den 25. maj var der mere karate med et par prøver i mit gradueringsforløb, som jeg heldigvis bestod uden at imponere. Søndag den 26. maj løb jeg en tur på 9,41 km om Frb. Have og Søndermarken. Gns tempo på 7,41 min/km. Også lidt sløjt. 45 pct. i zone 3 og 40 pct. i zone 4. Mandag 27. maj og tirsdag den 28. maj var der karate og onsdag d. 29. maj havde sønnen fødselsdag.  30. maj var der karate. 31. maj holdt jeg hviledag. 1. juni karate hele dagen. Herefter kort tur til sommerhus til lørdag den 2. juni, hvor der desværre ikke var tid til en løbetur. Så søndag den 2. juni hjem til byen og i Operaen, hvor vi så Tristan og Isolde, fremragende forestilling med superbe sangere. Det var fem-seks gode timer. Jeg bliver mere og mere glad for Wagner. Nå så kommer vil til indeværende uge. Mandag den 3. juni karate med træning af kast. Tirsdag den 4. mere karate, og grundlovsdag i dag markerede jeg med en løbetur i Frb. have og Søndermarken 9. km med et gennemsnitstempo på 6,54 min/km-en klar forbedring. 33 pct. i zone 3 og 49 pct. i zone 4. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Nå fortsat opdatering. Torsdag den 6. juni var der karate. Fredag den 7. juni holdt jeg hviledag og den 8. juni havde jeg karate i 5-6 timer. Søndag den 9. juni have jeg min første spinningtime i længere tid. Selv om jeg havde skruet med FTP ned på 185 fra 200, måtte jeg slippe på de sidste intervaller. Surt.I denne uge havde jeg karate mandag, tirsdag, onsdag og torsdag og i morgen har vi sommerstævne, og så er sæsonen slut. Det vil give mig mere tid til løb, styrk og spinning. vægten har det godt, den sagde 79,5 kg her til morgen. 

Link to comment
Share on other sites

Nå lørdag den 15. juni var der sommerstævne, og jeg bestod de sidste prøver til brunt bælte. Meget dejligt. Godt med rødvin og GT og et par gode whiskier om aftenen. søndag den 16. slappede jeg af. Mandag den 17. juni var der sæsonafslutning i karateklubben. Tirsdag tog jeg i PureGym og det blev til noget konventionel dødløft. 3x10x25 kg, 3x10x40 kg, 3x10x50 kg og 3x10x60 kg. I BB bænk tog jeg 3x8x40 kg. Her er styrken ikke overvældende. Så 3x8x35 kg i pulley rows og sluttede af med mavehjul fra siddende med 2x10. Onsdag den 19. juni tog jeg en løbetur om søerne, bare med at holde så højt et tempo som muligt i de 7 km. Gennemsnitsfar blev på 6,35 min/km. Tilfredsstillende. Gns. puls på 135 og faktisk fortalte mit ur mig, at jeg kom op på en maxpuls på 168. Det var fordelt på 34 pct. i zone 3, 41 pct. i zone 4 og 16 pct. i zone 5. I går var der styrketræning i PG, selvom benene var lidt ømme. Det blev til RDL 4x8x 50 kg, BB Bænk 3x8x40 kg, pulley rows 3x8x35 kg, benpres 3x10x60 kg og mavehjul 2x8. hertil morgen sagde vægten 81,0 kg.   

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share