Tilstandsrapport

Pris på tilstandsrapport – Hvad koster en tilstandsrapport?

Prisen på en tilstandsrapport svinger meget alt efter boligens størrelse og tilgængelighed. Men for det meste kan du få den udført for et sted mellem 5.000 kr. og 10.000 kr. Ønsker du en god pris på din tilstandsrapport, så gå en tur på nettet, og find den bedste pris. De byggesagkyndige konkurrerer nemlig om at levere det bedste produkt til den billigste pris.

Hvad er en tilstandsrapport?

Når du kigger bag på en mælkekarton, så kan du se hvilke ingredienser, mejeriet har puttet i din mælk. På samme måde kan du med en tilstandsrapport få et overblik over standen på den bolig, som du overvejer at købe. Det er ikke bare dig som køber, der kan få glæde af en tilstandsrapport. Som sælger kan du med en tilstandsrapport i hånden med sindsro overdrage din bolig til en ny ejer. Uden en tilstandsrapport kan du risikere at få ansvaret for fejl og mangler på dit solgte hus i op til 10 år efter, at du er fraflyttet. Det er fuldstændigt frivilligt, om du vil få lavet en tilstandsrapport. Men for både sælger og køber er en tilstandsrapport et rigtigt godt stykke værktøj til at undgå eventuelle uenigheder om boligens tilstand.

Hvordan læser man en tilstandsrapport?

I en tilstandsrapport er der en række udtryk, der er værd at kende. Det vigtigste er de såkaldte K anmærkninger, der går fra en skala fra 0 til 3. Jo lavere tallet er, jo bedre er boligen. Det vil sige, at har din kommende bolig en K0, så er der udelukkende tale om kosmetiske skader, du altid kan få udbedret. Har boligen i stedet en K3 anmærkning, så er vi oppe i den alvorlige ende. Her er der tale om forhold, der kan medføre stor personskade, det kan for eksempel være brand etc. Disse forhold skal bringes i orden, inden du eventuelt overtager boligen.

Vi anbefaler:

Spar penge – modtag 3 tilbud en tilstandsrapport!

Du udfylder én formular. Så sendes denne til forskellige firmaer.

Firmaerne ved, at de skal levere det bedste og billigste tilbud – for ellers bliver de ikke valgt af dig.

Klik herunder og udfyld spørgeskemaet og hent tilbud – det er 100% gratis og uforpligtende:
Få 3 gratis tilbud på en tilstandsrapport

Hvordan får man lavet en tilstandsrapport?

En tilstandsrapport udarbejdes af en professionel byggesagkyndig. Den byggesagkyndige gennemgår boligen for skader og mangler. Han kigger for eksempel efter skader i vådrum, tagkonstruktionen, i murværket og ved vinduerne. Uden for huset kigges der efter fejl i husets sokkel og fundament. Derudover undersøger den byggesagkyndige gulve, lofter, ydervægge og indervægge. Alt det, som du kan se med det blotte øje, det undersøger den byggesagkyndige for fejl og mangler.                                                            

Hvor lang tid holder en tilstandsrapport?

En tilstandsrapport er gyldig i op til seks måneder. Det er muligt, inden perioden udløber at få rapporten fornyet for seks måneder til en reduceret pris. Tilstandsrapporten er gyldig fra den dag, den beskikkede byggesagkyndige indberetter rapporten. Tilstandsrapporten skal indberettes senest 14 dage efter gennemgangen af boligen.

Er en tilstandsrapport en garanti mod fejl og mangler?

En tilstandsrapport er desværre ikke en fuldstændig garanti mod fejl og mangler i boligen. Der er nemlig en række ting, rapporten ikke tager stilling til. Det gælder først og fremmest den daglige slidtage, som helt naturligt opstår i et hus, hvor mange mennesker færdes dagligt. Byggesagkyndig må også kun notere sig det, vedkommende kan se med det blotte øje. Det betyder i praksis, at han ikke må skille ting ad eller for eksempel bore huller i væggene for at undersøge det, der måtte være inde bag muren.

Hvem laver en tilstandsrapport?

En tilstandsrapport udføres altid af en byggesagkyndig fra Ministeriet fra By-, Bolig- og Landdistrikter.

Kan man klage over afgørelserne?

Har du haft besøg af en virkelig elendig byggesagkyndig, der ikke har lavet en ordentlig tilstandsrapport, så kan du efterfølgende klage til Disciplinær- og Klagenævn for Beskikkede Byggesagkyndige.

Casper Christiansen

Hej mit navn er Casper. Jeg hjælper dig med at finde de rigtige produkter. Jeg overtog motion-online.dk fra Morten Zacho tilbage i 2015. Har du spørgsmål til noget, så kan du sende mig en mail på [email protected]