Epoxy gulv pris

Der er intet som smukke gulve, der kan få et hvilket som helst hjem til at stråle og se nyt ud til en fornuftig pris. Og nu er der kommet en ny dreng i klassen inden for flotte og populære gulve. Epoxy gulve er helt unikke og er i disse år ved at tage Danmark med storm. Med sit imponerende flotte udtryk og sin uovertrufne slidstyrke og holdbarhed, er der ikke mange andre gulvtyper, der kan hamle op med epoxy, på både udsende og pris.

Er du interesseret i at få epoxy gulve i dit hjem, eller er du bare nysgerrig på at vide mere? Så er du kommet til det rette sted. Vi guider dig igennem alt, hvad du behøver vide om epoxy gulve, og hvordan du kan realisere drømmen om at få epoxy til at pryde dine gulve. Læs med her, og bliv klogere.

Intro – Vi guider dig igennem alt om epoxy gulve også prisen

Denne artikel er bygget op således, at du får det mest grundlæggende om epoxy først og så bliver informationen mere og mere specialiseret, jo længere du læser videre. Vi begynder med at forklare, hvad et epoxy gulv er, og hvad epoxy maling er for at give dig ind idé om, hvilket materiale der er tale om, og hvad du kan forvente af det.

Epoxy gulv pris - Nyt lækkert gulvArtiklen fortsætter med at fortælle om de mest populære farver af epoxy maling, og hvor i hjemmet det er mest populært at have epoxymalede gulve i disse år.

Herefter forklares der om, hvad epoxy gulve koster, og hvordan du skal forholde dig, hvis du har henholdsvis trægulv eller betongulv og gerne vil have epoxy maling ovenpå disse overflader.

Efter denne gennemgang findes en udførlig step by step guide til, hvordan du selv kan male med epoxy på gulv og opnå skarpe og flotte resultater i eget hjem, og i denne forbindelse fortælles også om de faldgruber, du skal være opmærksom på undervejs, for at få resultater du kan være glad for på længere sigt.

Så forklares der lidt om epoxy gulve i henholdsvis badeværelse gulv, køkken gulv, garage gulv og kælder gulv, og her besvares det også, hvorvidt epoxy gulv fungerer på fliser og klinker.

Afslutningsvis gennemgås det hvilke former for beskyttelse du skal have, inden du selv går i gang med at arbejde med epoxy gulv, for at sikre at hverken du eller andre kommer til skade undervejs i projektet.

Vi anbefaler:

Spar penge – modtag 3 tilbud epoxy gulv!

Du udfylder én formular. Så sendes denne til forskellige firmaer.

Firmaerne ved, at de skal levere det bedste og billigste tilbud – for ellers bliver de ikke valgt af dig.

Klik herunder og udfyld spørgeskemaet og hent tilbud – det er 100% gratis og uforpligtende:
Få 3 gratis tilbud på epoxy gulv

 

Hvad er et epoxy gulv?

Et epoxy gulv er kort sagt et gulv, som er overfladebehandlet med epoxy. Epoxy er et plastmateriale, som er skinnende og blankt, men trods udseendet ikke er glat. Faktisk er et epoxy gulv blandt de mest slidstærke og skridsikre overflader, du kan få. Det gør det både attraktivt og praktisk at have i mange af husets rum.

En af de helt store fordele ved et epoxy gulv, er den utroligt imponerende holdbarhed og levetid. Hvor mange træ-, sten- og klinkegulve bliver ødelagte eller får hakker, ridser eller skår i løbet af årene, holder epoxy gulve sig flotte og ser nye ud meget længere.

Epoxy gulve har som sagt en helt blank og glat overflade, som også gør den virkelig nem at rengøre og holde ren. Med epoxy gulve er det slut med at gå på liste tå rundt i sit eget hjem, for selv hvis du spilder mad og drikke eller taber et objekt på gulvet, vil skaderne og rengøringen efterfølgende være minimal sammenlignet med andre gulvtyper.

Hvad er epoxy maling?

Epoxy er et eksempel på det, man populært kalder kunstharpiks. Kunstharpiks er et flydende plastmateriale, hvori molekylerne polymeriserer (det vil sige danner stærkere forbindelser, som betyder, at massen stivner), når det udsættes for høj varme. Der dannes forbindelser mellem molekylerne på kryds og tværs, som resulterer i materialets imponerende hårdhed.

Epoxymaling til epoxygulve består af to elementer:

 1. Epoxyharpiks
 2. En hærder.

Denne kemiske sammensætning er netop det, der får den flydende maling til at stivne og størkne, hvilket resulterer i det ekstremt slidstærkt og hårdføre gulv, når maling er tør. Det er dog vigtigt at bemærke, at selvom denne maling virker uovervindelig, så er den kun til indendørs rum, da UV-lys kan nedbryde den kemiske sammensætning i malingen og svække gulvet. Det kan derfor være en god idé at rådføre sig med en professionel om drømmene for dit epoxygulve projekt, inden du går i gang.

Her er de mest populære epoxy farver

Når det kommer til at male med epoxymaling til dine moderne epoxygulve, er der egentlig ikke så stor efterspørgsel på forskellige farver. Det kan være lidt anderledes end med almindelige maleprojekter, hvor man måske ellers er vant til at skulle igennem den helt store farvekort gennemgang, inden man skal til at i gang med at male.

De mest moderne epoxy farver er nemlig bare hvid og transparent (klar). Det skyldes primært, at folk ikke benytter epoxy for at få en ny farve gulv, men for at opnå den unikke effekt som epoxy giver (= et skinnende og slidstærkt resultat).

Mange vælger netop klar epoxymaling for at fremhæve det materiale, som er nedenunder – det vil typisk være beton eller klinker/fliser. I mellemtiden foretrækker andre den hvide epoxymaling, fordi det giver øget lys og følelse af rummelighed i et værelse. De fleste vælger således farve på baggrund af, hvilken overflade de skal have lagt epoxy ovenpå.

Hvor er det populært at have epoxy maling?

Epoxy passer utroligt godt til mange forskellige rum og værelser, og netop derfor er det også populært blandt både virksomheder og private.

Hos private er det særligt populært at have epoxymaling på gulvet:

 • I badeværelset
 • I køkkenet
 • I kældre
 • I hobbyrum
 • I garager
 • I stuer.

Badeværels gulv og køkken gulv – steder hvor der mest normalt bliver vådt og beskidt med jævne mellemrum. I disse rum har epoxy den klare fordel, at gulvet bliver utroligt nemt at holde rent og hygiejnisk trods vandsprøjt og entusiastisk madlavning.

Også i kældre, hobbyrum og garager har epoxy været populært i mange år – og er det stadig. Her er det igen med henblik på at opnå et slidstærkt gulv, som ikke er følsomt eller sensitivt over for de strabadser, som hverdagen sommetider byder på i form af tabt værktøj, malingpletter, eller smuds og snavs.

Som noget relativt nyt, er danskerne også begyndt at efterspørge epoxy på stuegulvet. Det har ellers tidligere været mere populært i udlandet, men nu er danskerne begyndt at indse de mange fordele, der er i at have et holdbart gulv, som holder sig funklende og smukt i mange år – også efter utallige middagsselskaber, omrokeringer og udskiftning af møbler.

Epoxy gulv pris – Hvad koster det?

Når det kommer til prisen på denne type opgave, vil mange også mene, at epoxy er en ganske fornuftig løsning i forhold til trægulve. Det svinger lidt i priser, men for hver 10 kvadratmeter du skal male, skal du ca. af med 600-1000 kr. for epoxy maling, hvilket er en fornuftig pris. Det er således lidt dyrere end mange andre almindelige former for maling, men til gengæld holder det længere end alt andet maling, og der går således mange år, før du igen behøver at tænke på at skulle male igen. Så i det korte løb er epoxy gulve en lidt dyrere løsning, men på den lange bane er pengene hurtigt tjent hjem igen.

Dog er moderne epoxy gulv en ubetinget billigere opgradering til dit gulv også hvis du har trægulve, hvis valget for eksempel står mellem at lægge nyt trægulv eller lægge et lag epoxy ovenpå det gamle, kan de priser svinge meget. Prisen for at få en dygtig håndværker ud til at lave de epoxy gulv, kan svinge noget. Det kan dog godt betale sig at hive fat i en håndværker der er vant til at arbejde med Epoxy gulv, selvom de pris bliver lidt højere. Da kendskab til produktet er ekstremt vigtigt her, så lad være at tage den laveste pris, uden at tjekke op på håndværkeren erfaringen med denne type gulv

Der er selvfølgelig også spørgsmålet om, hvorvidt du selv tage den opgave og male dit moderne epoxy gulv eller have en professionel til det, og denne beslutning har selvfølgelig også indflydelse på de priser du får. Hvis du vælger at male selv dit gulv, skal du nemlig kun tænke på prisen til maling, prisen til sikkerhedsudstyr samt selvfølgelig prisen på din egen arbejdstid. Hvis du vælger at få det gjort professionelt til at lave dit gulv, kan du regne med at skulle betale en god maler en pris på ca. 500 kr. i timen, så der vil den endelige pris på dit nye gulv også afhænge af, hvor stort et areal du gerne vil have malet.

Vi anbefaler:

Spar penge – modtag 3 tilbud epoxy gulv!

Du udfylder én formular. Så sendes denne til forskellige firmaer.

Firmaerne ved, at de skal levere det bedste og billigste tilbud – for ellers bliver de ikke valgt af dig.

Klik herunder og udfyld spørgeskemaet og hent tilbud – det er 100% gratis og uforpligtende:
Få 3 gratis tilbud på epoxy gulv

Jeg har trægulv og vil male epoxy ovenpå

Hvis du er en af de mange heldige danskere med trægulv, kan du sagtens vælge at male epoxymaling ovenpå, uden det bliver en uoverskuelige opgave. Det er der mange, som vælger i dag, hvis trægulvet med årene er blevet slidt, og alternativet ellers er at få lagt nyt gulv. Heldigvis kan du med en gang epoxymaling opnå et nærmest helt nyt gulv med både mindre besvær og til en ofte langt lavere pris, end hvis du skal have lagt nye brædder.

Hvis gulvet er slidt, er der mange, som vælger at få lagt hvid epoxymaling på dit gulv – det giver et helt nyt udtryk og skjuler samtidig gulvets slidte og trætte udseende.

Det skal du gøre, hvis du vil male epoxy på dit trægulv:

 1. Få slebet det gamle trægulv ned, så det er helt jævnt.
 2. Rens gulvet, indtil du er sikker på, at det er frit for snavs og urenheder.
 3. Køb epoxymaling (og hærder).
 4. Mal gulvet selv eller betal en maler for at gøre det for dig.

De fleste af disse slags projekter kan være færdiggjorte inden for 1-4 uger, afhængig af hvor meget af det du selv kan og vil, og hvor meget du vil have professionelle til at hjælpe dig med til en fornuftig pris.

Trægulve med hvid epoxymaling på er stadig ret sjældne, så hvis du vælger denne løsning, vil det uden tvivl gøre dit hjem ganske unikt og anderledes. Men det er også en svær opgave, der kræver tid og prisen kan også blive i din høje ende. Da denne opgave vil kræve meget nusse arbejde for at få det bedst resultat, men den pris du betaler er godt givet ud, da du får et fedt resultat.

Jeg har betongulv og vil male epoxy ovenpå

Hvis du i forvejen har et betongulv, er det ganske nemt at tilføje epoxy ovenpå dit gulv. Det skyldes, at beton for det meste i forvejen er en meget glat og plan overflade, hvilket gør forberedelserne til epoxymaling ganske overkommelige.

Det skal du gøre, hvis du vil male epoxy på dit betongulv:

 1. Hvis dit betongulv ikke er helt nyt, kan det være en fordel at få det slebet, så du er sikker på, at alle ujævnheder er væk.
 2. Sørg for, at gulvet er rent for snavs, smuds og urenheder.
 3. Køb epoxymaling og hærder.
 4. Mal gulvet selv eller få hjælp af en professionel maler for et flot resultat med dine epoxygulve.

En del mennesker er generet af, at deres betongulv larmer. Det kan du komme uden om, hvis du, i stedet for ét lag epoxymaling, maler to gange. Det ekstra lag af epoxymaling giver dig et behageligt lydløst gulv, i en høj kvalitet, sikrer dig samtidig et behageligt indeklima uden støj og så et epoxy gulv ekstremt nemt at rengøre.

Jeg vil have betongulv med epoxy maling – Er det en svær opgave?

Epoxy på beton kan give et utroligt smukt og nærmest funklende resultat, hvis det er gjort ordentligt, og derfor ønsker mange denne løsning til deres køkken eller bad. Du er dog selvfølgelige også oppe i nogle priser der ligger til den dyre ende, hvis du skal have lavet noget der kan holde til så meget slidtage.

Hvis du ikke har betongulv i forvejen, men ønsker et betongulv med epoxymaling ovenpå, er processen en smule længere, men ikke meget besværlig, og du kan i løbet af relativt kort tid have et smukt og færdigt resultat i dit hjem.

Det skal du gøre, hvis du vil have et betongulv og derefter have epoxymaling ovenpå dit gulv:

 1. Første opgave: Det gamle gulv skal fjernes. Hvis ikke du har erfaring med dette, kan det klart anbefales at få professionelle til det. Hvis du for eksempel har linoleumsgulv, kan dette fjernes inden for ganske kort tid med en gulvstripper. Et trægulv vil typisk enten skulle fjernes med en gulvfræser (hvis gulvet er limet på) eller vil kunne lirkes eller brækkes op, hvis brædderne er fastgjort til hinanden.
 2. Når det gamle gulv er fjernet, kan der lægges et lag beton i det ønskede rum. Som udgangspunkt anbefales det ikke, at du selv står for at støbe dit nye betongulv, medmindre du har erfaring med dette eller har mod på et lidt omfattende hjemmeprojekt.
 3. Herefter skal det nye betongulv slibes, så overfladen bliver jævn og plan.
 4. Rens betongulvet, så det er helt frit for snavs
 5. Anskaf epoxymaling og hærder hos en forhandler.
 6. Du kan enten selv male epoxy ovenpå dit nye betongulv eller få en professionel maler til at hjælpe dig med det.

Epoxy gulv – Gør det selv guide

En stor andel af de mennesker, som ønsker epoxy gulve, føler opgave er for uoverskuelig og vælger ikke at gøre det selv. Det skyldes, at epoxy opfører sig på en særlig måde, indeholder kradsbørstige kemikalier og kan fremkalde allergiske reaktioner, hvis det kommer i kontakt med huden. Du skal således have sat dig godt ind i både materialet og projektet, inden du går i gang med dit gulv samt tage dig de nødvendige forholdsregler. Det er aldrig sjovt at ende op med et dårligt resultat, som er både grimt og utilfredsstillende i forhold til, hvad du havde håbet på.

Hvis du alligevel har mod på det her selv at lave dit nye epoxy gulv, kan det være både sjovt, spændende og enormt givende. Vi har således lavet et step by step guide til dig, så du har de bedste forudsætninger for at lykkes med epoxy gør-det-selv-projektet i dit hjem og til en god pris.

Step by step guide til smukke epoxy gulve

Når du har besluttet dig for, at du gerne vil male med epoxymaling selv, skal du først og fremmest planlægge omfanget af og processen i projektet. Når du har gjort dig disse tanker og føler dig parat til at påbegynde projektet med dine epoxygulve, skal du følge disse skridt for det bedste resultat:

 1. Slib overfladen: Gulvet skal være klargjort til epoxymaling. Det betyder, at overfladen, der skal males på, skal være helt jævn på dit gulv. Du kan benytte en gulvsliber for at gøre dit gulv plant og klar til epoxymaling, og du kan bruge rensemidler for at fjerne pletter eller rester af eventuel lak.
 2. Rens overfladen: Når du har slebet overfladen, skal den gøres helt ren for snavs og skidt. Efter en gulvslibning vil der typisk være fyldt med støv og partikler på gulvet, og det skal fjernes effektivt og fuldkommet. Hvis der sidder partikler tilbage på gulvet, bliver det optaget i epoxymalingen, som så bliver mindre holdbart og slidstærkt. For at komme støvet til livs kan det anbefales at bruge en industristøvsuger, som i mange tilfælde er langt mere grundig end dem, vi typisk har derhjemme.
 3. Anvend en primer: Når gulvet er slebet og rengjort, er det en god idé at behandle overfladen med en primer. Typisk kan du købe en primer samme sted, som du køber din epoxymaling. Det er valgfrit, om du vil bruge en primer, men det kan virkelig forlænge gulvets levetid og er derfor anbefalet. Inden du anvender din primer på overfladen, så sørg for, at der er god udluftning og ventilation i rummet. Påfør to lag af din primer for at opnå det bedste resultat.
 4. Anvend epoxy fugemasse til sprækker og huller: Hvis der er huller eller sprækker i dit gulv, som er dybere, end hvad en gulvsliber kunne fjerne, så bør du fylde disse med en særlig epoxy fugemasse, inden du går videre.
 5. Bland det første lag af epoxy: Brug en elektrisk mikser til at blande epoxymaling med en hærder. Lad komponenterne blandes i mindst to minutter i den elektriske mikser. Sjusk med blanding af de to dele vil kunne ses på gulvet og desuden påvirke holdbarheden – en svag eller klistret overflade på gulvet vil være et resultat af dårlig blanding, så sørg for at følge dette punkt grundigt.
 6. Påfør epoxymalingen med en malerrulle: Anskaf dig og benyt en malingrulle af høj kvalitet. Det kan ikke betale sig at spare penge på netop denne del, da rullen vil afgøre hvor flot og ensartet epoxymalingen bliver lagt. Billige malerruller har en tendens til at ”fælde”, og de små hår vil så sætte sig i gulvet og give en grim overflade i gulvet, som du vil fortryde.
 7. Tjek dit arbejde: Efter 24 timer kan du påføre det næste lag. Inden du gør dette, bør du tjekke det første lag for ujævnheder, sprækker og huller. Disse vil skulle behandles (slibes ned eller fyldes) med det rette materiale, inden du fortsætter med det næste lag.
 8. Påfør det sidste lag epoxymaling: Når du er tilfreds med udseendet af gulvets overflade efter det første lag, kan du påføre det sidste lag ved samme fremgang som ved det første lag.

Hvad skal du være opmærksom på, og hvad skal du undgå?

En del professionelle fraråder private fra at male med epoxymaling selv. Dette skyldes både, at epoxy er sværere at arbejde med end almindelig maling, men også at der er visse ting, man skal være opmærksom på og undgå for at få et godt resultat.

Først og fremmest skal du være opmærksom på altid at arbejde hurtigt, når du maler dit gulv med epoxymaling, da malingen tørrer hurtigt. Arbejd hurtigt og effektivt, og bed eventuelt nogle om at hjælpe dig med projektet.

Du skal altid forsøge at undgå ujævnheder i overfladen på dit gulv, når du maler. Derfor skal du tjekke overfladen grundigt – både inden du går i gang, og når du har malet det første lag. Det er disse processer, der afgør, om du får et flot resultat.

Selvom du skal arbejde hurtigt, når du påfører malingen, skal du altid undgå at skynde dig, når du arbejder med epoxy. Hvert skridt, som er beskrevet i gør-det-selv-guiden ovenfor, kræver omhyggelig, præcision og fokus. Brug gerne lang tid på at sætte dig ind i tingene, inden du går i gang. Der er ingen skam i at læse og genlæse instruktioner mange gange.

Vær desuden altid opmærksom på at passe på dig selv, når du arbejder på dit gulv med epoxy. Du skal sørge for, at der er god ventilation, hvor du arbejder, og du skal sørge for at beskytte dine luftveje og din hud for at undgå allergiske reaktioner som resultat af direkte kontakt med malingen.

Epoxy gulv i badeværelset – priser?

Epoxy gulv i badeværelset er en rigtig god idé og er også noget, der fortsat vinder popularitet i de danske hjem. Badeværelset er et sted, som bruges flittigt hver dag i de fleste familier, og det er her, vi snavser langt mere, end vi tror. Snavs og støv fra vores tøj og strømper, hår og støvpartikler fra vores hår og hud, og alle de sæber, shampooer, kosmetik- og skønhedsprodukter, vi nu engang anvender i dette rum; alt sammen viser sig på et badeværelsesgulv. Hunde- og katteejere vil desuden ofte have langt større problemer med at holde et badeværelsesgulv rent, da løse hår fra pels nærmest er umuligt at holde ude af et badeværelse.

Med epoxy har du en helt glat overflade uden huller og sprækker, så snavs og sæberester ikke kan sætte sig fast. Samtidig er et epoxygulv enormt nemt at rengøre, så du altid er sikret en ren overflade – selv i hjemmets måske mest bruge rum.

Den skinnende overflade, du får med epoxy, passer desuden helt optimalt med loftspots. Det betyder, at mange vælger at få installeret spots i deres lofter i forbindelse med anskaffelsen af et epoxygulv: Lyset herfra reflekteres i det blanke gulv og giver en unik lyssætning, som mange finder både interessant og utroligt flot.

Epoxy gulv i køkkenet – pris?

Køkkenet er et andet rum, hvor det er enormt populært at på lagt et lag af epoxymaling. Mange køkkener har enten fliser eller trægulv i danske hjem, og disse gulve bliver med årene slidte mere end andre gulve i hjemmet. Det skyldes særligt, at køkkenet er et rum med stor og alsidig aktivitet, hvor der sommetider vil forekomme uheld i form at tabte mad- og drikkevarer eller hårde objekter som gryder, glas og bestik.

Med et epoxygulv er køkkenet pludselig blevet en slidstærk arbejdsstation, som byder både børn og andre madentusiaster velkommen uden at kny. Den utroligt holdbare overflade tåler både pletter og tabte objekter uden de store skader og er desuden virkelig nem at holde ren. Og hvem vil ikke gerne have et køkken, hvor hygiejnen er helt i top?

Modsat andre gulve kræver epoxy minimalt vedligehold over årene, hvilket gør det utroligt meget nemmere at arbejde med (for eksempel hvis du skal fjerne indtørret fedt, madrester eller spildpletter) end for eksempel et trægulv.

Epoxy gulv i garagen

Garagen er et virkelig oplagt sted at påføre epoxymaling på gulvet. Mange har i forvejen betongulv i garagen, hvilket betyder, at et lag af epoxymaling er rimelig nemt at tilføje og til en overkommelig pris. For trods betons slidstyrke, kan sådan et gulv med årene blive snavset og trist at se på. Og selvom garagen måske ikke er hjemmets vigtigste sted (ifølge alle medlemmer af husstanden), så er der ingen grund til at gå på kompromis. Epoxy kan påføres garagegulvet nemt, hurtigt og forholdsvis billigt. I kan gøre det selv eller bede en god maler om hjælp. Så slipper I desuden for at bekymre jer om garagegulvets holdbarhed i mange år ud i fremtiden.

Med et lag af epoxy ovenpå betonet i garagen, er du sikret en virkelig flot overflade, som holder i mange år. Det vil holde til både bilen, der kører frem og tilbage henover hver dag, til reparationer af cykler med alt, hvad det indebærer af tabte svensknøgler og kædeolie, og til de andre hobbyprojekter eller opbevaringsløsninger, du har i netop din garage.

Husk dog på, at epoxy kan blive glat, så hvis du vasker bilen med sæbevand i garagen eller taber olie henad gulvet, så pas på dig selv. Den pris du betaler for at få lavet Epoxy gulv i garagen er ofte også billigere end hvis det er inde i dit hus. Da du og har en langt større flade at arbejde med, hvilken gør det nemmere at lave og derfor er din pris på opgaven ofte også billigere.

Epoxy gulv i kælder

Sidst, men ikke mindst, er der mange, som vælger at få lagt epoxy som overflade på deres gulv i kælderen. Mange anvender deres kælder til opbevaring eller til forskellige hobbyprojekter, og netop til disse formål er epoxy helt ideelt. På samme måde som med garagen kan du også få en pris, der er lidt mere lukrativ i kælderen, da der ofte er langt færre hjørner og derfor for du selvfølgelig også mindre arbejde og en bedre pris.

Gulvets slidstyrke betyder, at du ikke skal være bekymret, selvom du slæber tunge kasser eller møbler henover overfladen. Og selv med de mest grisende og beskidte hobbyprojekter, er du sikret en nem rengøring og behøver ikke tænke på, om gulvet tager skade.

Epoxy er absolut ideelt i en kælder og kan give dig en overflade, du aldrig behøver bekymre dig om igen.

Kan jeg få epoxy gulv på fliser eller klinker?

Hvis du gerne vil have epoxy på dine fliser eller klinker og er i tvivl om, hvorvidt det er muligt, er det korte svar; ja, men det svinger lidt i priser. En af de helt store fordele ved epoxy er, at det kan påføres alle overflader.

Mange nyder godt af at få lagt epoxy på deres fliser eller klinker, fordi overfladen så forbliver smuk, pæn og skinnende i rigtig mange år. Det kan være en fordel, da fliser og klinker ellers har en tendens til at danne små skår, revner og ridser gennem tiden. Med en overflade af epoxy har du fliser og klinker, der ser spritnye ud både nu og i fremtiden.

Dog skal du altid være opmærksom på, at overfladen er jævn og ren, inden du påfører epoxy. Hvis du ikke kan overskue denne proces eller er bange for at begå fejl, kan det altid anbefales at benytte en maler til at klare det for dig. Hvem ved, så kan det være, du har mod på at prøve det selv næste gang.

Beskyttelse når du selv arbejder med epoxy maling

Det er utroligt vigtigt at have udstyr og beskyttelse i orden, inden du begynder at male med epoxy. Der er ganske kraftige kemikalier i epoxy, som kan være skadelige, hvis det kommer i kontakt med vores krop.

Som udgangspunkt er du udsat for epoxy på disse tre måder, som du skal beskytte:

 1. Gennem munden (oralt)
 2. Gennem huden
 3. Gennem luftvejene (ved inhalation af damp eller støv).

For at opnå den bedst mulige beskyttelse, er de fleste produkter med epoxy allerede pakket på en måde, så de er lette at tage i brug, uden at du behøver sætte din sikkerhed på spil. Brug desuden kun redskaber, som er beregnet til epoxy, og bland dem ikke sammen med andre redskaber. Lad heller ikke bøtter med epoxymaling (hverken fulde eller tomme bøtter) stå uden låg på. Sørg for, at det rum eller område, du arbejder i, er godt ventileret med tilstrækkelig udluftning.

Det nødvendige sikkerhedsudstyr, når du maler med epoxy

Du skal bære det rette arbejdsudstyr for at sikre dig selv bedst muligt, når du arbejder med epoxy, det er ikke vanvittige priser for disse. Hænder, håndled, ansigt og øjne er de mest udsatte områder, og netop derfor anbefales det at beskytte disse områder med handsker, masker og sikkerhedsbriller, inden du påbegynder dit arbejde. Plastikhandsker er tilstrækkelige, men husk at udskifte dem, hvis der opstår huller eller revner i overfladen.

Mange anbefaler at bruge malerdragter for at være sikre på, igen er priser stort set ikke noget at tale om for sådan en dragt, at der ikke kan opstå direkte kontakt mellem epoxymaling og huden, mens der arbejdes.

Hvis du skal slibe gulvet (for eksempel mellem første og andet lag af epoxymaling), anbefales det at bruge særlige masker, som beskytter mod støv og partikler. I større projekter anbefales det desuden at tilføje ekstra ventilatorer til rummet, mens denne proces foregår.

Vedrørende personlig hygiejne, så kan du også passe på dig selv, hvis du overholder et par simple forholdsregler. For eksempel er det vigtigt at vaske hænder med sæbe – både før du spiser, ryger eller foretager toiletbesøg.

Du kan med fordel anvende fugtighedscreme på dine hænder for at undgå revner og tør hud – fugtet hud mindsker risiko for irritation, eksem og udslæt, hvis du kommer i kontakt med epoxy.

Husk desuden at fjerne smykker såsom ringe og ure, inden du går i gang med at arbejde med epoxy. Sidst, men ikke mindst, så anbefales det, at du tænker på andres sikkerhed, når du arbejder. Udsæt ikke andre for risiko, og sørg for at tage dit arbejdstøj af, og rens dig selv, inden du går ind i tilstødende lokaler eller områder, hvor personer uden sikkerhedsudstyr opholder sig.

Husk altid at bortskaffe affaldet korrekt, når du er færdig med dit projekt. Dette gælder både epoxy materialerne (bøtter, pensler, ruller med mere), men også dit arbejds- og beskyttelsesudstyr.

Vi håber, at du med denne guide er blevet klogere på, hvad epoxy er, hvor du kan få epoxy gulve henne i dit hjem, hvordan du skal bære dig ad med at få det, og hvor mange fordele der er ved epoxy gulve. Vi håber, at også du har fået mod på at give dit hjem et unikt, spændende, smukt, og holdbart look, som du kan nyde mange år fremover.

Casper Christiansen

Hej mit navn er Casper. Jeg hjælper dig med at finde de rigtige produkter. Jeg overtog motion-online.dk fra Morten Zacho tilbage i 2015. Har du spørgsmål til noget, så kan du sende mig en mail på [email protected]