Jan D. - Det endelige opgør


Jan D.
 Share

Recommended Posts

Vægt Torsdag

Igen 101 kg :bigsmile:

Strategi for resten af foråret.

Jeg kan i stigende grad mærke at selv om min kondition og muskler godt kan klare det, har den til tider intensive træning belastet led og sener meget. For mig kan det nok sammenlignes med en konkurrenceperiode, hvor belastningen ligger lidt højere træningsbaggrunden berettiger til som et permanent niveau. Det går sådan set bedre end ventet med at være med, men mine ben kan ikke tåle det hver gang. Det er ikke samme logik hos børnene, som har et helt andet restitutionsmønster end en halvgammel træner som mig.

Sæsonanalysen siger at godt nok startede denne sæson med lidt bedre udgangspunkt end sidste år, men træningsmængden var dog i slutvinteren på cyklen forholdsvis lav og med ret behersket intensitet. Desuden er sæsonen som jeg tidligere har beskrevet forløbet helt anderledes end planlagt med langt mere træning af de store og efter et mønster, der har været fuld af uforudsete ændringer.

Et spørgsmål jeg stiller mig selv igen og igen er hvorfor det er et større problem i år end sidste år. Hovedsvaret er at niveauet hos "de store" drenge er forhøjet ift. sidste år (hvor de både var 1 år yngre og startede med en dårligere vintertræningsbaggrund). Desuden med 2 ungdomsryttere. Gennemsnitsniveauet er således ikke meget under midten af ældste drenge, hvor det i sæsonstarten sidst år nærmest var midten af mellemste. Godt nok har jeg så også trænet lidt med de nye som kompensation, men haft mere spidsbelastning.

Andre forklaringer kunne være en smule højere vægt fra starten og en hårdere vægttabsstrategi, der evt. går lidt ud over restitutionen.

Givet er det af der er brug for neddrosling nu. Med 3 trænere burde der blive færre dage med "de store" og flere med de nye. Noget der måske ligner half and half. En yderligere hjælp bliver de mange helligdage vi nu løber ind i, hvor der er etapeløb. Det giver et par uger med kun 1 klubtræning.

Sæsonen har nu varet 7 uger, som udgør ca. halvdelen af foråret. Jeg vil derfor bruge de næste 3½ uge på neddrosling af intensiteten. Denne periode indholder kun 5 klubtræninger (den ene idag), hvor jeg minimum satser på at køre med nye drenge de 3 ture. Desuden vil jeg forsøge at begrænse rykelementerne og max.belastningerne på de øvrige ture.

Fokus bliver på lange tempoture og meget rulletræning, samt fortsat vægttab. I perioden dog også at løbe RAC-milen d. 9. maj.

Fra den 22. maj og frem igen en mere intensiv periode, der måske får to højder som mål. Hovedmålet er træning og gennemførelse af Sjælsø rundt (10. juni), samt evt. hvis benene er til det introduktion af ungdomsrytterne til voskentræningen (de 2 første uger af denne periode). Herefter yderligere 1 uge inden sommerferien begrænser deltagerantallet væsentligt. Dvs. 3-4 ugers mere intensiv træning/cykling.

Sommerferien skal bruges til gradvis og mere systematisk optræning iblandet sommertræning med de tilbageværende i klubben.

Da jeg trods alt har brug for progression, hvor den onde cirkel skal brydes (næste år er jo endnu værre, h vis det bliver med klubben) fastholder jeg min mængdeprogressionsplan, som der sådan set heller ikke er noget galt med bare intensiteten ikke bliver for høj.

Edited by Jan D.
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 473
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Torsdag d. 26/4.

Racertræning (klub): 50 km

Racertransport: 6,5 km

totalt: 56,5 km

Rute klubtræning: Opsamling Østerbro-Brønshøj-langs motervej-Hareskov by-Værløse-Kr. Værløse-Christianshøjvej-Farum-Nørreskoven-Kollekolle-Klubben

Terræn: mellemkuperet, men med de store bakker christianshøjvej, gedevase og Nørreskoven.

Vejr: Næsten hedebølgeagtigt varme med 22 grader i starten. Max. 3 m/s vind SSØ, solrigt. Altså perfekt vejr.

Fik den forventede træning med 1 ny dreng. På udturen fra klubben måtte jeg bruge en del skub for at han øvede at hænge med "de store", så det krævede lidt aktivitet. Resten af turen måtte han træde selv og tempoet lå generelt klart under 20 i snit, hvilket på en racercykel er temmelig langsomt. På de store bakker var det ligefrem svært at holde cykel igang med under 10 i tempo. Tempokontrasten er som dag og nat ift. de andre drenge. Valgte dog en kort tempoøgning ved en afsluttede enkeltstart, men kun over ca. 2 km.

Generelt har knæene og det nederste af lårene ikke haft det særligt godt og værker meget pga. den tidligere træning, men det kan ikke forbindes med dagens lette træning. Håber tiden arbejder for mig nu og let træning i weekenden kan rette op på benenes dårligdom. Med dagens træning mangler ugen godt 3 timers cykling, som skal fordeles på lørdag og søndag (samt løb lørdag).

Fredag

Vægt: 101 kg. Det holder, men nu kommer 2 lette træningsdage, hvor der skal holdes fast.

Edited by Jan D.
Link to comment
Share on other sites

Km er nu ikke så svært, det er mere intensiteten der dræber og p.t. overdriver jeg vist den for meget.

Jeg tror nu nok for de fleste at 81,5 km på cykel er svært nok :blink:

Vægt Torsdag

Igen 101 kg :bigsmile:

Sådan!!! :4thumbup: :4thumbup:

Mange hilsner

Dipy / Gitte :smile:

Link to comment
Share on other sites

Jeg tror nu nok for de fleste at 81,5 km på cykel er svært nok :blink:

Sådan!!! :4thumbup: :4thumbup:

Mange hilsner

Dipy / Gitte :smile:

Hmm Tillader mig lige at Hijacke Jan's log .....

For dem der cykel træner regelmæssigt vil 80 km ikke være noget særligt og i klub regi svarer det vel til ca 2½ times kørsel. En af de helt store fordele ved cykelsport er faktisk at man normalt er istand til at blive ved meget lang tid selv med høj intensitet i træningen. Om de 80 km har været udfordrende afhænger altså mere af hvordan de er kørt end distancen i sig selv. Masser af motionscykelløb er f.eks på langt over 200 km og enkelte endda i nærheden af 400. Og begge distancer kan man gennemføre uden at være decideret i topform, mens det kan være særdeles udfordrende at hænge på i front af et "kort" 150 km løb. Nu er det ikke motioncykel sport Jan dyrker men decideret cykelsport og det hæver som sådan bare niveauet og kravene.

Undskyld for Hijackningen ...... :innocent:

Link to comment
Share on other sites

MTB-forever har allerede uddybet mit svar på tilfredsstillende vis, så der er sådan set ikke mere at tilføje (takker). Må dog retfærdigvis sige at motionsløb på lange distancer godt kan være meget hårdt, hvis man som mig har en tendens til at ryge af efter flere stigninger i træk (kg og flere kg) og skal køre lange stykker alene i modvind. Men ellers kan man skam godt køre "gratis" med rundt over lange strækning i et motionsløb på hjul.

2½ time er nok lidt i underkanten i effektiv køretid for vores træning selv om vi kører i gruppe (hmm, nok snarere 2,75-3 timer afhængig om jeg følger de hurtigste eller de langsommeste), da der også køres jævnt tempo ud/hjem og mellem intervaller. Er det med helt nye drenge er tempoet naturligvis lavere.

I virkeligheden bruges jeg dog meget mere tid på sådan en cykeltræningstur. Burde måske bruge lejligheden til at fortælle hvordan en klubtræningsdag reelt ser ud på cyklen.

9:00: Jeg pakker mit cykeltøj og grej i en stor rygsæk, tjekker cyklen, kører de ca. 6,5 km på arbejde.

15:45-16:15: Skifter til cykeltøj, væske og udstyr, kører ca. 2 km til opsamlingen på Østerbro.

16:15-16:45: Kører med drenge fra indre by/østerbro til klubhuset i Husum (ca. 9 km). Der er afsat tid til 1 punktering.

17:00-17:30/17:45 Der køres i roligt tempo ud af byen (i København kræver det lidt transport at komme ud) og nye skal kunne hænge på.

17:30/17:45 - ca. 19:00: Afhængig af turens set up er det her, der køres typisk 3-5 intervaller af skiftende sammensætning og længde.

ca. 19:00-19:45 Kører hjem i jævnt tempo. For nye drenge noget tidligere.

ca. 20:00: Drengene afhentes/kører hjem. Har jeg behov for yderligere træning vælger jeg et lokalt sted enten som bakketræning, rul på veje eller kort rundstrækning typsik på dynamovej (der ligger tæt på).

20:30 el. ca. 21:00 Hjemme efter træning, bad, afslapning, spisning mv.

Som det ses bruger jeg brutto ca. 4½ time - 5 timer på selve klubturen i det nævnte eksempel for 75 km andre gange for færre km. Der er altså ca. 1½t. - 2 timer i slip-tid, som bruges på snak med drengene, forældrene, udstyret, defekt, instruktion, opsamling og råd efter interval etc. Som det ses er det tidskrævende at være cykeltræner for drenge. Skulle jeg blot køre selv eller med voskentræningen ville det enten tage meget kortere tid (hvad det også gør i weekenden) eller jeg ville kunne køre væsentligt flere km.

Edited by Jan D.
Link to comment
Share on other sites

Lørdag d. 28/4

Løb: 5,08 km på 30:40 + 0,7 km opvarmning inden.

Indkøbsslæb: 1,5 km gang med rygsæk (22,5 kg), poser (9,5 kg) og trækvogn (23,5 kg)

Lidt af en sort dag. Efter en langsom start i fælles trop, delte vi os på ruten og tempoet blev sat en del på til nede omkring 5½ min/km. Knæene begyndte at te sig meget. Heldigvis faldt tempoet igen mod slutningen, men knæstrækkerne er gået amok hjemme.

Med andre ord går det klart værre en forventet. Har meget svært ved at forstå det giver problemer i dette adstadige tempo trods alt. De to sidste år har jeg kunne løb i 4:40-tempo i de løb jeg stillede op til. Nu er det nærmest et problem at løb 1 min. langsommere pr. km. Ved godt en del skyldes min lette løbetræning tidligere p.g.a. hoften, men alligevel en katastrofe. Et andet problem kan være skoene er for slidte, men jeg har stadig ikke fundet tid til at købe nye og gad ikke stå en lørdag i lang kø.

Humøret har været ret sort det meste af dagen og jeg har haft en dag, hvor jeg ikke rigtigt gad noget og var temmelig utilnærmelig. Ved indkøbet var der kort lunte, da en kvinde mistænkte mig for at have taget hendes indkøbsvogn blot fordi jeg som altid havde taget 2 indkøbsvogne (lettere ved kassen). Kunne ikke tage mig sammen til at tage min rulletur på 1 time. Humøret er lidt bedre nu, hvor behandlingen har reduceret irritationen af knæstrækkerne noget.

Ved af erfaring at det ikke er dagen at træffe vigtige beslutninger på.

Den eneste positive nyhed er dog at vægten trods dødvandet imorges stadig var på 101 kg.

Edited by Jan D.
Link to comment
Share on other sites

Søndag d. 29/4.

Racer (alene bortset fra 13,5 km): 76,25 km ä 32,07 km/t + 8 km rul :4thumbup: :alright:

Rute: Husum-Langs motorvejen til Farum-Allerød-Nr. Herlev-Gørløse-Uvelse-Lystrup-på tværs af fr.sundsvej-baglæns over Buresø-Slagslunde-Søsum-Veksø-Hove-Ledøje-Risby-Fabriksparken-Ringvejen-Islev-Husum.

Terræn: Varieret/normalt kuperet. Undgik de helt store stigninger el. kørte dem bagfra (den lette side), men ellers mange små bakker.

Vejr: supervejr. Sol. Kun 2 m/s mest fra nord. 8-11 grader.

Snittider ½ timer:

0-½ t.: 35,0 km/t (heraf 13,5 km på hjul af større gruppe)

½-1 t.: 31,8 km/t

1-1½ t.: 30,5 km/t (mere bakket terræn bl.a. over Buresø & Slagslunde)

1½-2 t.: 30,7 km/t (stadig ret bakket over søsum, Veksø, Hove og herefter jævn vej)

2-2:22: 32,4 km/t mere jævnt.

Det er selvfølgelig lidt med snyd, da jeg startede klokken ved mørkhøjvej og kom ud på cykelstien langs motorvejen lidt efter en større gruppe. Fik hentet dem ved næste lyskryds og red med næsten helt til Allerød (tjente måske samlet ca. 1 km/t på dette). Viser også hvor let det kan være i et motionsløb, hvis man kan holde hjul hele tiden.

Alligevel var det en supertur og klart den bedste lange tur i år med et pænt snit og endda på en almindelig kuperet rute. Det var dog også muligt med den milde vind.

Føler mig egentlig ikke smadret bagefter og knæene har på turen taget det ok.

Alt peger på det er ved løb jeg får problemer med knæene og knap så meget ved cyklingen - i hvert fald, hvis jeg undgår ryk og accelerationer i større omfang.

Fortsætter det sådan her ender jeg vist som manio-depressiv :tongue::laugh:

Ruller nok meget kort tur i aften. Vægt stadig 101 kg, men på grænsen opad.

Edited by Jan D.
Link to comment
Share on other sites

Mandag d. 30/4

Må heller skynde mig at poste inden siden igen går ned.

Vægt: 100,0 kg :4thumbup: :4thumbup: Nok også pga. af træningen søndag, men det peger den rigtige vej.

Har anskaffet nye løbesko, men endnu ikke fastlagt strategien hvad angår løb. Bør dog selvfølgelig testes med kort løb onsdag.

Link to comment
Share on other sites

Tirsdag d. 1/5.

Vægt: 101 kg (havde sluppet bremsepedalen lidt)

Racertræning (klub): 57,5 km + 17,5 km alene

Rute klub: Husum-Kollekolle-Kr. Værløse-Christianshøjvej-Farumvej-Undinevej-Bastrup sø-drive in-1 runde via Lillevangsvej (7,7km)-retur til Christianshøjvej og samme vej tilbage

Terræn: Blandet. 4 pæne bakker, hvoraf Christianshøjvej er den værste.

Vejr: 1-3 m/s vind fra skiftende retning. Mest overskyet. 12-15 grader.

7 drenge/unge + 5 voksne og 2 trænere. Kun en af de små nye. På udturen holdes vi han i feltet med lidt skub indtil Christianshøjvej. Herfra kørte jeg med ham en genvej til drive in+en runde inden vi kørte hjem (igen lidt skub på hjemvejen). Generelt let træning bortset fra skubberet kunne være hårdt til tider og lidt skæv belastning blandt andet til hoften.

Ved klubben valgte jeg derfor ekstratræning først på Dynamovej, et flad let tempoøgning og siden 3 mindre bakkeforceringer.

3 km interval Dynamovej: 35,23 km/t (0,59 under rekorden).

Formen virker pæn. Havde det sædvanlige problem efter starten med at iltoptagelsen er langsom om at komme igang (1. runde ca. 34½ og 2. runde 36). Langs motorvejen hjem, hvor jeg kørte fra en knalleret (op til 40 i tempo) efter at have ligget lidt bag et stykke tid.

Edited by Jan D.
Link to comment
Share on other sites

Onsdag d. 2/5

Vægt: 100,0 kg. :4thumbup:

Løb: 4,5 km i let tempo (dog 1 km tempoløB)

Racertransport: 13 km

Det var testdag for de nye løbesko. Valgte en kortere distance og et meget lettere tempo generelt end sidst. Det er derfor svært at sammenligne, men umiddelbart virkede det som om knæet klarede det klart bedre.

For at se om jeg skal bruge de nye sko til løbet næste onsdag tog jeg 1 km i tempofart. Det viste sig at være hurtigere end jeg havde forudset nemlig 4:35.

Jeg venter til efter lørsdagsløbet med at opsummere og beslutte, hvordan RAC-milen skal løbes onsdag. Det er dog for risikofyldt at løbe fuld skue.

Link to comment
Share on other sites

Og du klager over hastigheder ?? 34-36 er da ok hurtige tider og så endda tæt på PR så tidligt på sæsonen. Det lover da godt hvis ellers du kan holde dig fri for skader.

Takker. Nu har den sidste tid også været præget af supervejr og hårdere træning end forudset, men det er da glædeligt, at formen er på højde med tidligere sæsoner (ved cykling). Jeg har dog ikke tænkt mig at ændre/forhøje mine ambitioner, som stadig ikke er rettet mod rekorder. Den eneste rekord jeg måske vil forsøge at indkassere er min tid på sjælsø rundt, men dette mere ved at køre klogere end sidste år og få længere hæng på grupperne.

Ja skadesrisikoen har været overhængende længe. Onsdag overdrev jeg strækøvelser for hoften og overstrakte forlåret lidt. Håber dog det er et forbigående fænomen.

Link to comment
Share on other sites

Torsdag d. 3/5.

Vægt: 101 kg. Svinger mellem 100-101 (dage efter lang træning 100 og omvendt).

Racertræning (klub): 75 km

Rute: Husum-langs motorvejen til Farum-1 runde Bregnerød-Allerød-Nr. Herlev-Gørløse-Uvelse-Uggerløse-Slangerupvej-Farum-langs motervejen hjem (og + 4 km til/fra klubben).

Terræn: overvejende fladt

Vejr: 11-14 grader. Vind 2-3 m/s SYD. Tørt og solrigt.

Der er 3-dages etapeløb for drengene med licens i bededagsferien, så de var selvfølgelig ikke med). Der kom ingen nye små, så træningen var med de 2 nye ungdomsryttere + min egen søn/junior (er startet igen med træningen).

Det blev en længere tur med pæn speed, det mest af vejen og mange intervaller. Mine ben var ikke super efter cykling tirsdag og løb onsdag, så jeg holdt mig til bare at hænge med på intervallerne.

Vi tog en enkeltstarttest på ruten ved Bregnerød (næsten flad og hurtig) over knap 10 km. Snittet for de tre var ca. 35-35½ (utrolig jævnbyrdig), hvilket vel også ca. er mit eget niveau p.t. (hvis benene ellers var friske). Som tidtager kørte jeg med den sidste og stod over på den sidste af de to runder (skulle ikke nyde noget med at køre 1 min. op til den første).

Desuden kørte vi 2 rulleskiftintervaller (vel totalt ca. 12 km) og 2 samlede starter (nok totalt ca. 7 km). Den sidste var på en kuperet strækning. På den værste af bakkerne kort inden opløbet var det lige før benene stod af, men heldigvis gik de lidt i stå. Kort efter maskinskade hos den ene, så spurten blev afblæst. Roligt hjemad.

Edited by Jan D.
Link to comment
Share on other sites

Fredag

Helt kvæstet. Havde ikke spist ordentligt inden torsdagsturen og nok heller ikke drukket nok. Desuden bøvl med fordøjelse og de nedre regioner. Afkøling, forstoppelse eller dehydrering er nogle af budene. Spændinger i alle muskler.

Benene var desuden ikke til noget som helst efter torsdagsturen. Derfor ingen udflugt for at se youth tour etaper i Karslunde, men en ret inaktiv dag. Har generelt ikke råd til så mange spilddage.

Lørdag d. 5/5

Løb: 6,1 km

Som en del af denne distance løb jeg testløb på 3,71 km med 4:54,1 i snit pr. km (nøjagtigt opmålt). Løbet onsdag er opmålt efter DAF-principper, så det koster måske 5 sek. pr. km og ikke mindst dobbelt så lang, men til gengæld er ruten nærmest helt flad.

Skal lige have set hvordan benene har det senere idag, men det foreløbige indtryk er ret positivt og klart bedre end i onsdags. De nye sko ser ud til at betyde rigtigt meget, hvilket er ensbetydende med at de gamle må have mistet en del af stødabsorberingen.

Konditionen er ok til at holde tempoet, så tempoet skal sættes efter hvad benene er til. Har holdt lidt lav profil med mine tempotest. Jeg kommer med stor sandsynlighed til kort overfor de 2 normalt hurtigste fra Mosebanden, men helt håbløst ser det ikke ud.

Vægten var 100 kg i morges trods hviledag fredag (altså tendens til fremgang).

Edited by Jan D.
Link to comment
Share on other sites

Er kommet en del efter med opdateringen. Det har været nogle begivenhedsrig dage med store ned- og opture.

Søndag d. 6/5

Racertræning (alene): 30,5 km ä 31,0 km/t + 33 km ä 32,0 km/t + 12 km rul

Tur/retur til Roskilde for at se cykelløb. Fint vejr, men en del sidevind.

Af en eller anden grund blev det for meget med presset fra hoften. Synes eller ikke jeg kørte over evne selv om tempoet var rimeligt højt. Resultatet var meget ømhed i hoften, som har holdt ved i flere dage og truede kraftigt mit løb onsdag og evt. længere tids neddrosling.

Tirsdag d. 8/5

Racertræning (klub): 35 km i let rulletempo uden skub af drenge og uden meget store bakker. Kørte med en af de nye drenge. Passede fint ind i neddroslingen til løbet onsdag. Hoften blev aldrig presset som jeg overlevede turen.

Onsdag d. 9/5

Løb: 7,532 km + 1,3 km.

Troede det ville blive svært at gennemføre den fulde distance nemlig 1 dk-mil, men mne hofteproblemer ved cyklingen er koncentreret om hoftestrækkeren foran på hoften (mens løbe-ømheden ved hoften tidligere har haft en anden årsag og karakter). Løb vist i hvert fald klart at hofteømheden ikke er der ved løb når jeg underdriver hoftefremføringen i løbet og fokusere på mere kraftoverføring via underbenet.

Det blev derfor reeelt et løb uden hofteproblemer på den flade RAC-mil i Rødovre.

1 km: 4:33 Voldsom hurtig udlæg

2 km: 9:24 (4:51) Satte tempoet ned og blev hentet af de to andre fra Mosebanden, hvorefter jeg blot hang på det næste stykke.

3 km: 14:18 (4:54) fortsat i læsiden

4 km: 19:06 (4:48) Medvind det meste af tiden langs Roskildevej

5 km: 24:02 (4:56) Sidemodvind efter retur langs damhussøen (stadig samme gruppe)

6 km: ???? Nok lige under 5 min. i sidemodvinden. Nu i front af gruppen.

7 km: 33:37 (9:35) Løb fra de andre efter 6 km med tempoøgning trods modvind.

7,532 km: 35:54 (2:17) Fortsat højt tempo.

Snitfart 4:46 pr. km. Supergodt selv om det er et lille min. efter bedst tid sidste år. Skiftet til nye sko har tilsyneladende løst mit løbeproblem. De 6 sek. mere pr. km kan meget vel være de 1-2 kg ekstra jeg vejer lige nu.

Så lykkedes det alligevel mirakuløst at slå de andre fra banden selv om jeg altid kommer til kort til træning. Konkurrencementaliteten fejler ikke noget. En forskel er dog også nedtrapningen inden løbet.

Torsdag d. 10/5

Racertræning (klub): 62,5 km + 6,5 km morgentransport

Igen træning af 1 ny dreng i behersket tempo. Går ok med hoften med lille tendens til brok korte perioder. Må holde igen med belastningen. Kørte dog det sidste stykke med siver og derfor tungere tråd.

Koks med en af de andre drenge, da faren ikke dukkede op til afhentning som planlagt og først blev hentet 1½ time efter af moren.

Havde eller godt med tøj på, men den kraftige blæst både onsdag og torsdag + afkøling efter løb onsdag har desværre givet med en begyndende infektion tror jeg nok med hovedpine, begyndende halsproblemer etc. Håber jeg nogenlunde kan ride stormen af.

Lår basserne er trætte efter løbet onsdag og alle tanker på eftertræning blev fejet bort. Har derfor kun kørt ca. 4 timer i denne uge mod normalt op til 6 timer efter torsdagen, men ugen må bortset fra onsdagsløbet anses som en let uge.

Edited by Jan D.
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Lørdag 12/5

Løb: 4 km, heraf 3,25 km ä 5:43 pr. km

Trætte ben og knæ efter løbet onsdag.

Racer: 13,25 km rul

Søndag 13/5

Racer (alene): 61 km, heraf 51,8 km ä 30,00 km/t

Med tendens til lidt ømhed i hoften var målet blot at holde et behersket tempo. Måtte dog de sidste 10 km arbejde hårdt for at holde 30 km/t præcist i snit. Vinden lidt generende. Ellers rimelig lav gearing.

Turen gik tur/retur til Nr. Herlev.

Tirsdag 15/5

Racer (klub+alene): 85 km

Rute klub: Husum-Mørkhøjvej-langs motorvej til kollekolle-Værløse-Kr.Værløse-Christianshøjvej-enkeltstart over Ganløse-Tyren-Bastrup sø-til Nymøllevej. Retur via Farum-Kollekolle.

Vejr: Jævn til hård vind mest fra vest. Tørt

Terræn: Nogenlunde pænt kuperet med de store bakker Christianshøjvej, Lundebakken før Ganløse, Tyren, Møllebakken ved Bastrup og Nørreskoven.

2 ungdomsryttere, 5 licensdrenge og igen kun 1 ny dreng. 3 trænere og 2 andre voskne. Det er ved at blive en gene at vi som trænere skal køre mere eller mindre alene med 1 ny dreng. Der er 4 nye drenge tilknyttet klubben, men de møder stort set andrig op. Fortsætter dette er det et problem at de blokerer for andre ny, der gerne ville have låne en af vores lejecykler. På den måde får vi aldrig nye ryttere til klubben i yngste og mellemste drenge. Som træner er det heller ikke de mest spændende udfordringer i at køre med kun 1 dreng - når man ikke selv samtidig får trænet ret meget.

På udturen måtte vi vente en del tid på den nye dreng. Fik dog mulighed for at køre en lang enkeltstart inden jeg langsomt trillede hjemad med den nye. Det blev dog en moderet enkeltstart, hvor jeg begrænsede mig til at hænge på uden voldsom elevatorkørsel. De 3 store bakker undervejs er dog stadig tæt på max. når jeg skal hænge på licensdrengene.

Turen var indtil da forholdsvis kort, så jeg tog et tillæg med stående bakkeforceringer på den store klinge foran over 14 bakker ä 5-10 højdemeter på moseskrænterne. Noget der kunne mærkes lidt i knæet og en del i achillesenen.

Status er efterfølgende fortsat nogen ømhed i hoften, ømhed achillesenen.

Onsdag 16/5

Løb: 5,25 km ä 5:05 + 0,05 km

De hurtige fra løbeholdet lagde langsom ud denne onsdag, så jeg løb dem op og holdt ved indtil 4 km, hvor jeg lod mig falde fra og gå lidt ned i tempo. Gik rimeligt ok, men ikke meget overskud og benene er en del mærkede bagefter.

Fredag 18/5

Det var planen at køre torsdag, men vejrguderne snød mig og lavede vejrudsigten om samme formiddag til næsten heldagsregn i Københavnsområdet. Der skulle derfor cykles fredag formiddag i tørvejr.

Racertræning (alene): 74,5 km

Rute: Mørkhøjvej-kollekolle-Farum-Allerød-1½ runde ved Bregnerød-retur Farum-1 runde ved Lillevangsvej-retur over Nørreskoven og kollekolle.

Vejr: 3-4 m/s NV. 10-14 grader. Tørt, men i starten våde cykelstier nogle steder.

Terræn: Alm. blandet. Bregnerød dog ret flad.

Der var ikke meget power i benene fra starten. Havde en del ondt i knæet fra morgenstunden. Ved ikke hvad det er, men da det ikke var der dagen før (hvor jeg ikke trænede) må jeg have ligget forkert.

Efter en startpunktering på de våde veje blev planen let rul og så evt. nogle få intervaller som krydderi (altså bortset fra intervallerne rimelig let træning).

Havde svært ved at indstille psyken til at køre interval, men fik til sidst taget mig sammen til hele to intervaller:

Bregnerød (5,09 km): 34,93 km/t

Vinden kom desværre fra forkert retning, så selv om jeg kørte rundt bagvendt ikke helt optimalt. Gav den ellers alt, men ca. 1,5 km/t langsommere en PR.

Lillevangsvej (7,7 km): 32,80 km/t

Lidt tættere på med 0,8 under PR (dog lidt mindre god PR end ovenstående). Her ikke nogle undskyldninger ang. vindretningen.

Jeg var nok ikke fuldt restitueret, så kan nok gøre det lidt bedre, men er altså ikke i superform.

En del knæømhed bagefter, men den er nu forsvundet efter isning. Må vurdere senere om det kun var en forkert sovestilling.

Lørdag 19/5

Løb: 5,7 km, heraf 5,25 km ä 5:40.

Mere behersket tempo, men lårene er også ømme efter intervallerne fredag. Ellers går det generelt bedre med benene. Regner med at slutte ugen med cykling søndag over næsten 3 timer.

Vægt:

Her i himmelfartferien er jeg startet på endnu et ryk og har fået noteret to dage på 99 kg i morgen vægt :bigsmile: , hvilket var mit mål frem til starten af juni. Nu skal den blot fastholdes nogle uger. Svarer til mit sommerniveau de sidste 3-4 år. Herefter gælder det for alvor om at bryde mønstret og få vægten endnu længere ned.

Edited by Jan D.
Link to comment
Share on other sites

Der er godtnok blevet langt mellem opdateringerne.

Tillykke med de 2 ni taller !! :4thumbup:

Må man spørge hvad der er dit endelige mål? For en cykel rytter er det trodsalt en del der skal slæbes med op af bakkerne. Jeg ved hvor meget jeg kan mærke min vægt i fht dem jeg kører med og her er det 60 kontra 70 kg vi snakker om.

Link to comment
Share on other sites

Søndag d. 20/5

Racertræning (alene stort set): 85 km

Rute: Den sædvanlige tur ud til Nr. Herlev og herefter en runde via Gørløse-Lynge-Nr. Herlev, samt retur + en rulletur frem/tilbage fra Østerbro.

Terræn: moderat bakket kun med Nørreskoven som større bakke.

Vejr: Ret varmt. Vind 2-4 m/s fra skiftende retninger. Tørt.

Min træning keder mig mere og mere. Ikke sådan at jeg ikke har lyst til at træne, men der sker ligesom ikke rigtigt noget føler jeg. Er måske lidt for forkælet, men det er nu engang sådan jeg oplever det. Er specielt træt af at træne drengene.

Havde problemer med at finde flere ting i rodet hjemme (ikke godt for tiden). Det lykkedes, men det gjorde også at jeg havde lidt aggresioner som gav sig udslag i en hård træningsstart. Vil køre steady-tempo over et par timer, men lagde hårdt ud. Blev overhalet på en bakke kun 3½ km efter tempostart, hvor jeg brugte vedkommende som pejlemærker for det høje standardtempo. Efter at have hentet og overhalet vedkommende kørte han fra igen og lå før vores rute skiltes (lige før Allerød dvs. "jagt" over ca. 12 km) ca. 100-150 m foran. Opretholdt herefter næsten tempoet i samlet 1 time med over 33½ km/t. Vinden var uberegnelig. I starten var den vist mest nord, men vendte vist et eller andet sted på vejen ud til SØ. Efter 1 time var superpower opbrugt og jeg kørte ind i let modvind. Kunne herefter kun holde omkring 30 i snit.

På hjemvejen var energien opbrugt allerede inden Farum og jeg opgav tempoet til fordel for let rulletempo. Det betød at snittet på 32,18 km/t over 52 km ikke er med samme start og slutpunkt. Modvinden hjemad ville nok have reduceret snittet noget selv om slutpunktet lå højere end startpunktet pga. vindretningen. Omvendt var vinddrejningen en ulempe. Måske er snittet derfor alligevel nogenlunde sigende og en af de hurtigste længere tempoture jeg trods alt har kørt over mere end 1½ time.

Efter at have været overhale i Farum af flere (under det lette rul) kom jeg mig så meget, at jeg kunne køre omkring 30 hjemad. Røg i en tandem med en anden et stykke vej.

Er dog nødt til at begrænse intensiteten den kommende uge, da turen var hård kost for benene.

Link to comment
Share on other sites

Tak for lykønskningerne (fra begge) selv om jeg venter fedtcellerne idag eller snart er igang med et kontraforsøg.

Det er meningen at vægttabet skal fortsætte sommeren over indtil september måned. Der kunne være godt at nå 94-95 kg i år. I vinterperioden er målet blot at holde niveauet under styrketræningen. Har ikke sat noget langsigtet mål, men ønskedrømmen er nok igen at komme ned på 86-87 kg evt. over et par yderligere somre. Min gamle løbervægt fra midtfirserne var 77/78 kg, men det er ikke realistisk at nå helt så langt ned (da der skal være plads til cykellårmusklerne).

Ja jeg regner da bestemt med vægttabet letter mine problemer med at hænge på når det går opad med cyklen, men især med løbet vil være en fordel med lavere vægt.

Edited by Jan D.
Link to comment
Share on other sites

Tirsdag d. 22/5

Vægt: 100-101 kg. Den første hviledag gav straks en vægtøgning (lidt større end ventet), som måske ikke bare er væk imorgen.

Racertræning: 75,5 km totalt for dagen inkl transport til arbejde (morgen)

Rute: via Farum-salngerupvej over uggerløse til Uvelse og retur, samt opsamling til klubben forinden.

Terræn: almindeligt men få større bakker.

Vejr: sommervejr og stort set ingen vind.

Dårlig dag. Efter en indledende enkeltstart faldt 2 af de nye drenge af. En bliv stukket af en bi og ville køre hjem med faren og en kørte forkert. Typisk var det mig der kørte tilbage og fandt ham og dermed kørte alene resten af turen med ham. Tempomæssigt var turen med meget lav intensitet og så let at det nærmest ikke kan kaldes cykling. Jeg satte ham dog på et tidspunkt til at køre knap 4 km interval, hvor jeg faldt tilbage og lavede ca. 6-7 opførsler med omkring 40 i tempo.

Lad det være sagt uden omsvøb noget af den mest kedelige træningstur jeg har været udsat for. Ganske vist spøgte de lidt tunge ben (efter sidste uges træning), så jeg ville under alle omstændigheder ikke have kørt meget hurtigt denne dag, men der er langt ned til et standardtampo klart under 20 i snit. Det virker som det er mig i praksis, der i meget høj grad kommer til at hænge på disse ultralette ture.

Link to comment
Share on other sites

Stopper som B&U-træner

Ovenstående har gjort det lettere for mig nu at træffe den nødvendige beslutning at stoppe som træner!!! Det er ikke rigtigt foreneligt har praksis vist med at køre og løbe motionsløb og tilrette træningen efter disse. Desuden er udfordringer ved at fortsætte som træner ret fraværende og et for usystematisk grundlag for at kunne tilrettelægge min egen træning.

Det kan så være at tiden vil vise at jeg ikke får min for høje vægt ned og bliver skadet ved egen træning, men nu skal det afprøves de kommende sæsoner at tilrettelægge træningen mere systematisk og satse entydigt på egen formudvikling. Jeg er jo lige knap 50 år og skal der nås nogle bare hæderlige tider og konkurrencer skal det ikke være om 5 år, men de kommende år der skal satses.

Det er mit sigte at jeg gradvist trapper ud af B&U-træningen med farvel med sæsonafslutningen senest i september. Præcist hvordan det sker snakker vi lige om, men som en start vil jeg fremover kun træne nye drenge normalt 1 gang pr. uge.

Det bliver da vemodigt at skulle sige farvel til træneransvaret, der også i de godt 3½ år (+3 år som forælder) også har budt på mange oplevelser og glæder, men nu skal en ny epoke begynde og forhåbentligt bliver det også en positiv oplevelse (håber jeg).

Link to comment
Share on other sites

Onsdag d. 23/5 (morgen)

For engang skyld morgentræning.

Løb: 5,48 km på 30:28 (5:33,6 pr. km)

Rolig tempo med kontrolleret vejrtrækning, hvilket også kommer til at gælde lørdagsturen i denne uge. De sidste gange før næste RAC-mil vil jeg så suboptimere og køre nogle km i højere speed. Ikke optimal løbetræning, men indtil videre nødvendigt for at holde benene fra skader.

Link to comment
Share on other sites

Torsdag d. 24/5

Racertræning (klub): 65,5 km + 8 km transport =73,5 km

Rute klubtræning: Til hejrebakken og 3 små omgange interval her - 1½ lang runde rul - interval ca. 5 km ved skovlinien - retur hjemad.

Terræn: 3 x hejrebakken + 1½ gang den lange stigning op igennem Værløse + ½ bakke i Nørreskoven. Desuden kuperet udtur.

Vejr: 2-4 m/s SSV. Mest overskyet. 16-19 grader.

Fra rul til high-speed tur. Træningen var som nat og dag ift. tirsdagstræningen, idet jeg kørte med licensdrenge og ungdomsryttere på torsdagsturen. Havde allerede lidt knæirritation efter onsdagsløbet, så helt smart blev det ikke, men illusterer meget godt problemet med at man ikke kan planlægge noget som helst selv intensitetsmæssig.

Efter at have trukket de første 5 km i tempo lidt under de 30 blev farten sat op de sidste 2 km inden vi drejede fra ved ring 4 (ca. 35-40 km i tempo). Herefter kom to af de fire drenge bagefter, da vi skulle ned at køre langs Hareskov by med små kuperede bakker. Lagde mig i 2. gruppe og træk hullet ind til de forreste (hvor den anden træner trak - tempo ala 35-36 i snit). Vi nåede dog først op lige ved foden af den lidt hårde dobbeltbakken ud af enden af byen (pga. en varevogn imellem). Benene var derfor lidt tunge og jeg måtte sætte ca. 10 m og køre disse op.

Herefter 3 runder intervaltræning (for mig fortsættelse af intervaltræning). De startede med flere ryk allerede i starten af den godt 5 km lange rundstrækning og jeg var lidt efter pga. klikpedalerne. Da de 3 gange hejrebakken skulle passeres måtte jeg hver gang koncentrere mig om at hænge på den baggerste. På 3. optur gik det en smule bedre (nu var de andre også mærkede). Ville har registreret tempoet på den samlede start, men glemte målingen. De første 10½ km blev dog kørte på lige over 18 min (lidt under 35 i snit) på den halvsvære rute. Derefter en del rul og hvorefter jeg trak i moderet tempo igennem Værløse til Skovlinien, hvor jeg gladeligt sprang over da drengene kørte 3 korte spurter.

Afslutningsvis ca. 5 km interval som samlet start, hvor de dog var sammen parvis og sidste mand talte. Gik sådan set fint op over den mere moderate ½ bakke i Nørreskoven med at ligge bagved. Mod toppen stak det ene par og der blev kørt forfølgelsesløb. En rute der passer mig klart bedre, så det endte med jeg forsøge at køre hullet op (vel ca. 200-300 m), hvilket tog næsten 2 km, hvor tempoet efter kollekolle med svag stigning og lidt modvind lå omkring de 37 (hård at køre mod en tandem). Det lykkedes dog kort inden afslutningen, men jeg føler mig radbrækket i benene, men ellers frisk nok i resten af kroppen.

Synes generelt ikke jeg havde noget som helst overskud selv om jeg på intervallerne for det mest kun skulle holde hjul (bortset fra bakkerne og fremstødet til sidst). Omvendt blev der jo også kørte ret hurtigt, så der er vel ikke noget at klage over, da min egen intervaltider ikke er hurtigere (kun lidt længere).

Edited by Jan D.
Link to comment
Share on other sites

Nedtrapning med klubtræningen

Har nu meldt ud jeg tager 2 ture fortsat i klubben frem til sommerferien og herefter 1 tur til slutningen af efterårssæsonen. Mit kommende stop er endnu ikke helt rygtedes for alle, men et forældrepar har dog beklaget at jeg holder op, da jeg i mange sammenhæng har fungeret som kit, der binder tingene sammen. Kan kun håbe andre træder til hvor jeg slipper.

Min udregninger viser, at når jeg stopper helt vil det give en gennemsnitlig tidsbesparelse på hele 8 timer pr. uge både ved den daglige træning, lejre, cykelløb og andre arrangementer, samt redigering af hjemmeside mv. Dette selv om jeg fortsat træner lige så mange km.

Vægten

Det var vist lidt tidligt med lykønskningerne og gik lidt for let med vægttabet. Kroppen slog som forventet contra og jeg har nu i 4 dage kæmpet hårdt for at få vægten ned på 99 kg igen (håber det vil lykkedes en af de næste dage - gerne imorgen efter 3 dages træning). Føler i den grad jeg sulter og har lidt svært ved at holde energien oppe til hverdag. Der er dog ikke andet for at klø på fortsat for vægttabet er året absolut vigtigste målsætning.

Edited by Jan D.
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share