Husstandsvindmøller

Er du et grønt og sparsommeligt tænkende menneske, så er det måske værd at investere i en hustandsvindmølle. Læs med her og find ud af mere om, hvordan du kan bygge eller anskaffe din helt egen hustandsvindmølle.

Hvad er en hustandsvindmølle?

Der findes i dag en lang række husstandsvindmøller på markedet, men fælles for dem alle er, at der er tale om en enkeltstående vindmølle, der oftest placeres 20-25 meter fra din beboelse. Ifølge gældende regler må møllen højst være 25 meter fra fundament til vingespids og have en maksimal effekt på 25 kW. Strømmen, som møllen generer, er kun til personligt brug. Det er altså ikke tilladt for dig at sælge strøm til din nabo.

Fordele ved en hustandsvindmølle?

Der er virkelig mange fordele ved at investere i en husstandsvindmølle. Ved at investere i et sæt møllevinger opnår du både at få strøm og varmt vand fra en grøn og bæredygtig energikilde, en lavere elregning og væsentlig mere energi, end du ville kunne få fra for eksempel solceller. Møllen generer så både bæredygtigt strøm og varmt vand til din ejendom, og det er endda muligt for dig at få møllen tilknyttet dit lokale elværk, så du kan sælge den overskydende strøm, du ikke har brug for.

En husstandsvindmølle er ikke bare en god investering på den korte bane. Møllen har nemlig en lang levetid, typisk 20-25 år, så når først den er sat op, skal du ikke tænke i energikilder de næste mange år. Samtidig stiger din bolig også i værdi, noget du kan få stor glæde af, hvis du en dag ønsker at fraflytte dit hjem.

Hvad koster en hustandsvindmølle?

Hustandsstandsvindmøller kan fås i mange forskellige modeller. Derfor varierer prisen også utrolig meget. Det handler kort og godt om, hvilken type, størrelse og kvalitet du går efter. Prisen på en hustandsvindmølle starter på omkring 30.000 kr. og kan ende helt oppe på omkring 800.000 kr. De dyre møller har dog både fundament og opsætning med i prisen.

Energitilskud til husstandsvindmøller

Der er stadig muligt at søge om energitilskud til din hustandsvindmølle, men det er med at være hurtigt. For alle Folketingets partier blev i 2018 enige om at fjerne tilskuddet til hustandsvindmøller fra 2020. Det er dog et område, hvor tingene hurtigt kan ændre sig, så tjek altid seneste nyt om energitilskud, inden du investerer i en hustandsvindmølle.

Vi anbefaler:

Spar penge – modtag 3 tilbud på en husstandvindmølle!

Du udfylder Ă©n formular. SĂĄ sendes denne til forskellige firmaer.

Firmaerne ved, at de skal levere det bedste og billigste tilbud – for ellers bliver de ikke valgt af dig.

Klik herunder og udfyld spørgeskemaet og hent tilbud – det er 100% gratis og uforpligtende:
Få 3 gratis tilbud på en husstandvindmølle

Regler i forbindelse med opførsel?

Det er desværre langt fra alle, der kan få tilladelse til at opsætte en vindmølle på deres tag. Der findes i dag cirka 600 hustandsvindmøller fordelt over hele landet. Fælles for møllerne er, at de er placeret i landzoner. Det betyder med andre ord, at chancerne for at få en mølle opsat, hvis du bor i byzone er nærmest ikke eksisterende. For at du kan få en mølletilladelse, så skal der nemlig være 200 meter til nærmeste nabo, og da møllen ikke må placeres mere end 25 meter fra din bopæl, så giver det jo en del begrænsninger, hvis du bor i et helt almindeligt, dansk parcelhuskvarter. Men bor du i en såkaldt landzone med langt til naboerne, så er det en god ide at få tjekket, om ikke du kan få en hustandsvindmølle som din kommende energikilde. Om du kan få en tilladelse til en mølle, afhænger altid af de kommune- og lokalplaner, der gælder for området. Får du tilladelsen, så bør du også sikre dig, at det blæser nok i dit område, da det ellers kan gå hen og blive en dårlig forretning at investere i en hustandsvindmølle.

Kan man tjene penge på en husstandsvindmølle?

Energipriserne i verden har det med at gå op og ned. Hvem husker ikke oliekrisen i 1970’erne, hvor de arabiske lande lukkede for olien og gjorde det dyrt at opvarme din bolig. Med en husstandsvindmølle behøver du aldrig mere at bekymre dig om, hvilke uroligheder der foregår ude i den store verden. Du bliver selvforsynede med energi og kan dermed sikre dig, at din el- og varmeregning ikke pludselig ryger i vejret. Samtidig kan du sælge det overskyede strøm til dit lokale elværk og få en ekstra gevinst ved dette.