klausjensen


klausjensen
 Share

Recommended Posts

  • Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Luciferace>> Hvis IT-brancen kollapser, tager jeg på turné med showet. :)

Xax>> Jeg vejer også kun 114,8, så det er derfor. ;)

Nielsen>> Jeg har pakket de andre klip som DivX nu, det sparer en del. Men det er stadig meget at downloade via modem, jeg ved det. :(

Homer Simpson>> :D Det var mine 3 første clean and press forsøg nogensinde, så tak for det. :)

Her er lidt mere fra dagens dødløft-udskejelser. Jeg har fået at vide af Thomas J jeg skal bruge benene noget mere og jeg skal kigge frem, ikke ned (og hermed minimere runding i toppen af ryggen). Hvis der er nogen, der har gode råd, er i meget velkomne til at skyde på mig.

Dødløft (5x1x145kg): DivX (13MB) - MPG (22MB)

Og her er så et af dagens sæt box-squats. Her er jeg stadig helt grøn, og jeg er klar over jeg ikke kommer langt nok ned og at jeg skal sætte mig mere tilbage, mere lodrette skinneben. Det er ikke let, men jeg arbejder med det. T havde faktsik ret da han sagde, det bliver lettere når man får lidt vægt på.

Squat (5x60kg): DivX (5MB) - MPG (9MB)

Link to comment
Share on other sites

Jeg synes nu også du nærmest virker som en skabssplejs. Du må have noget savet af de ben, hvis du vil blive ved med at være klassens tykke dreng.

Til gengæld må du vel indtil videre udråbes til rygkrummernes konge. Jeg tør slet ikke tænke på, hvad der ville ske, hvis jeg krummede min ryg så meget under dødløft. (Nu findes mit dødløft jo ikke på film, så udtalelsen bygger udelukkende på fornemmelser)

Som kompensation for ovenstående nedrakning, skal jeg snarrest uploade et billed af mig selv set fra siden, så du kan få noget at grine igen af.

Link to comment
Share on other sites

xjyden> faktisk mener Dave Tate fra WSB at det er tilrådeligt at runde lidt i den øverste del af ryggen for at løfte så meget som muligt. Her er et lille citat fra hans glimrende dødløft artikel:

Mistake #2: Pulling the shoulder blades together

This is a mistake I made for years. Stand in a deadlift stance and pull your shoulder blades together. Take a look at where your fingertips are. Now if you let your shoulders relax and even round forward a little you'll see your fingertips are much lower. This is why we teach a rounding of the upper back. First, the bar has to travel a shorter distance. Second, there's less stress on the shoulder region. It'll also help to keep your shoulder blades behind the bar. You'll read more on this later.

Generelt er rygrunding mest et problem i lænderegionen. Folk er så fanatisk opmærksomme på at deres ryg er helt ret. Det de bør være opmærksomme på er om deres lænderyg er arched. Der må IKKE være nogen runding i lænden. Den skal være helt strakt. Klaus´s runding af den øverste del af ryggen, sker ikke fordi det er den teknik han anvender, men fordi han kigger ned i gulvet når han trækker. Det er normalt en dum praksis, da stangen følger hovedet/blikket.

Hvis man vil læse hele Tate´s artikel, så ligger den her:

Deadlift rules

Thomas

Link to comment
Share on other sites

Dave Tates 10 råd er så gode, at jeg gemte dem i Word-format for nogen måneder siden, da jeg læste artiklen første gang. Der var virkelig noget at lære for en dødløft nybegynder som mig.

Jeg fandt lige artiklen frem igen og konstaterede, at jeg havde udvidet den med 1½ side. Disse 1½ side er Thomas J's kommentarer til de 10 råd. Jeg synes, at Thomas J's kommentarer er ligeså lærerige som selve artiklen, og har derfor lagt dem ind som en slags fortsættelse på Dave Tates artikel. I skal ikke snydes for "2. del" af denne gode artikel, så her er et link til 10 dødløftsråd + kommentarer (Word-fil):

http://www.beleriand.dk

Link to comment
Share on other sites

xjyden> faktisk er det svært at se fra den vinkel. Umiddelbart ser det ikke ud til at være voldsomt udtalt i lænden.

Nu skal det jo så ikke forståes som om der ikke er noget Klaus skal rette på. Der er rigeligt at tage fat i. For det første skal han lære at stemme benene mere i jorden (ikke nødvendigvis ved en lavere startposition), så han får et bedre samspil mellem ryg og ben. For det andet skal han lære at kigge fremaf, og spænde mere op generelt inden han trækker. Og det er vigtigt at benene ikke strækkes for tidligt.

Thomas

Link to comment
Share on other sites

Jeg lytter og lærer :)

Jeg ikke selv har set mig dødløfte andet end direkte forfra - før i går. Så jeg har ikke været opmærksom på rundingen i toppen af ryggen før.

Runder jeg så meget i lænden? Og så skal jeg ikke løfte en meter ud fra kroppen som f.eks. på løft to, som var elendigt... Tættere på benet... Men det kommer nok naturligt hvis jeg bruger benene mere.

På sin vis er det jo lækkert nok at finde ud af, ens seneste max er sat med tvivlsom teknik, det giver jo blod på tanden for flere Eleiko-fætre på stangen. :)

Link to comment
Share on other sites

Læste også de 10 bud for et stykke tid siden, og der er virkelig nogle ting som enhver bør tænke over under udførelsen af dødløft. De fleste er åbenlyse - specielt når de bliver fortalt til en... som sådan noget er.

Glimrende initiativ BK ;)

Link to comment
Share on other sites

Dato: Mandag, 10. juni 2002

Varighed: 30 minutter

Center: Horsens Styrkeløft Klub

Da jeg ikke har tid i morgen, har jeg rykket den normale tirsdagstræning frem - det var ikke nogen god ide.

Dynamisk bryst og skuldre

Dynamisk bænkpres, Hatfield uge 7

1 x 10 x 20kg

1 x 8 x 40kg

1 x 1 x 60kg

5 x 2 x 67,5kg

Ikke meget eksplosion, desværre.

Military Press

3 x 5 x 40kg

Skåret ned til 40kg og 3 sæt for at undgå at stresse skuldrene for meget. Men det var stadig tungt...

Ingen grund til at fortsætte - udsolgt.

Overall

Træning dagen efter søndagens barske program var for meget, der var simpelt hen ikke noget at skyde med. :baby:

Men jeg fik kørt dynamisk bænkpres, det var hovedsagen.

Link to comment
Share on other sites

Altså jeg er ved at blive hjernevasket (men det trængte den nok også til), jeg har en magnet på mit køleskab, der forestiller frihedsgudinden og hver eneste gang jeg går ud for at spise (hvilket er temmeligt ofte i tiden da jeg har ferie) og står og glor på den magnet, så tænker jeg på dig fordi din avatar er fotograferet fra nøjagtigt samme vinkel som den på min magnet. :huh: :huh: :huh:

... jeg burde bruge det til noget fornuftigt, men kan ikke komme i tanker om hvad?

Link to comment
Share on other sites

Litopsi>> Lad den symbolisere den frihed og velvære man får med en krop i god form, frem for en overvægtig krop i dårlig form.

Friheden til at købe normalt tøj, ikke gemme sig på strand eller i omklædningsrummet, kunne løbe efter bussen, ikke blive vurderet og kasseret med et enkelt blik lørdag aften... Friheden til at vælge sin egen bås.

Friheden til at tage kontrollen over sin egen krop og bruge den.

Link to comment
Share on other sites

Cykling, 11. juni

Distance: 11km

Tid: 21.35

Fart, gennemsnit: 30,4 km/t

Fart, max: 51,8 km/t

Puls, gennemsnit: 154

Puls, max: 176

Forbrænding, kilojoule: 1583

Fik min racercykel idag, og da jeg kom hjem med den kl. 22 skulle jeg lige ud og trille en kort tur inden tusmørket. Den kører rigtig godt, og jeg har fået monteret grejet til pulsuret på den, så jeg kan måle både alt det normale pulsværk plus fart, distance (og mere, som jeg lige skal lure). FLERE tal, gotta love it! :)

Link to comment
Share on other sites

Mine blege ben bør være RIGELIGT med advarsel.. ;)

Der er dog snak om en tjeneste i stil med razzia.dk, hvor man kan abonnere på sms'er, hvis jeg kommer dunkende i lokalområdet. :)

Om forbrændingen lyder af meget? Tjaah... Jeg har opgivet at kompensere for pulsurets eventuelle mangler ved udregning af energiforbrug, så jeg poster bare hvad det melder mig.

Det svarer ca. til 75kjoule/min, og det er et stykke under de målinger jeg får ved spinning- så rent forholdsmæssigt virker den meget passende. Om det så passer med det reelle energiforbrug kan jeg kun gisne om.

Link to comment
Share on other sites

God start Klaus - men 11 km er da beskedent :rolleyes: Du skriver at du gerne vil levere flere tal. Du bliver vel så nød til, som minimum at købe kadancesensoren den koster beskedne 350 kr. og er et mareridt at få til at fungere. Der er dog god fornuft i den. De fleste af os tendere til at køre ved for lave rpm i alt for høje gear. Det medføre mindre fart og hurtigere udmattede ben. Man skal helst op i området 70-100 rpm. Det er en god ting med en sladerhank på styret og på kurven bagefeter.

Hvis du virkelig vil være med fremme på beatet, så bliver du vel nød til at købe watt sensorene til dit 710? Smarte dimser (koster "kun" små 3000kr ! ) der måler din watt ydelse per pedal rpm, seperat for højre og venstre. Du kan så også se dit gennemsnitlige og samlede arbejde i watt - dereftert kan du også mere precist udregne din forbrænding i Killojoule.

Fortsat god fornøjelse med den itakienske skønhed :)

Link to comment
Share on other sites

Jarvig13>> Takker. :) Og ja, jeg er b-menneske. Derfor fatter jeg heller ikke hvad ham Arne-fyren har gang i når han vælter rundt midt om natten med fingerede ro-konkurrencer og trafikalt kaos på væltepeter. Tsk... :biggrin:

Arne>>Så er det godt med dig! :rolleyes: Klokken var 22, da jeg kom hjem med cyklen, så det kunne kun lige blive til en kort tur før mørket tog overhånd. Det var iøvrigt pissekoldt.

Mht. kadence-sensoren, så ER den på vej. ;) Power-kittet er for dyrt (set tli 2699), så det bliver der ikke noget af.

Det var osse nødvendigt at booste effekten på den fart-sensor, der sidder på forgaflen. Ellers faldt signalet hele tiden ud.

Link to comment
Share on other sites

Cykling, 12. juni

Distance: 15,4km

Tid: 39.56

Fart, gennemsnit: 24,2km/t

Fart, max: 53,9 km/t

Puls, gennemsnit: 138

Puls, max: 175

Forbrænding, kilojoule: 2436

Ud på aftenen trillede jeg en kort tur på nogle veje, jeg ikke kendte i og omkring Horsens. Det begydte at regne, så jeg vendte hurtigt næsten hjemad.

Link to comment
Share on other sites

Uge-status

Ugens vejninger:

vaegt_header.gif

vaegt_2002_23.gif

Sidste uges status glemte jeg - men nu er den her.

Ugens motion

1 gang spinning, kunne det blive til.

Kost

Mit energiindtag er fortsat skruet en smule op over det, jeg har kørt med siden februar. Jeg har brug for den ekstra energi, og så må jeg tabe mig en smule langsommere.

Link to comment
Share on other sites

Dato: Torsdag 13. juni 2002

Varighed: 1 time

Center: Horsens Styrkeløft Klub

Tung bænkpres, dynamisk dødløft, biceps og mave

Eller som Svendborgs ukronede WSB-konger ville have udtrykt det:

Pattøj, kødløft, guns og skidesæk :biggrinbounce:

Tungt bænkpres, Hatfield uge 7

1 x 12 x 20kg

1 x 5 x 50kg

1 x 3 x 60kg

1 x 2 x 70kg

3 x 3 x 80kg (workset - 5 min pause)

Første sæt var mega-tungt, andet sæt var virkelig eksplosivt (hidsede mig selv op) og tredje sæt gik også fint.

Dynamisk dødløft, Singles cycle uge 2

1 x 8 x 60kg

15 x 1 x 105kg (30sek intervaller)

Prøvede at bruge benene mere, som jeg har fået fortalt jeg skal... Men om jeg reelt gjorde det, ved jeg faktisk ikke.

Men jeg kiggede frem og under løftet op. Det fik jeg i hvert fald styr på.

Jeg er helt vild med dynamisk dødløft-dag i denne form. Sætter uret til at bippe hver 30 sekunder, og så skal der løftes. Dvs. de 15 singles tager 7½ minut. Selvom det kun er ca. 65% af max, kan det godt få sveden frem med så mange super-eksplosive singles så hurtigt. Herligt!

Incline Weighted Situp

1 x 8 x 0kg

1 x 8 x 10kg

Incline Twisting Situp

1 x 10 x side

Jeg døjer med min højre fod, der skaber sig, så jeg kunne ikke holde mig på den skrå bænk længere - det gjorde ondt.

Herefter eksperimenterede jeg lidt med den maveøvelse hvor man løfter benene med overkroppen statisk istedet.

Dumbell Curls

3 x 8 x 17,5kg

1 x 6 x 17,5kg

Overall

Et rigtig godt bænkpres og dødløft plus høj gangsta-rap i centret - en rigtig god træning.

Link to comment
Share on other sites

Cykling, Lørdag 16. juni

Distance: 22km

Tid: 57min

Fart, gennemsnit: ~23km/t

Fart, max: 65,5 km/t

Puls, gennemsnit: ~155

Puls, max: 184

Forbrænding, kilojoule: ~3400

Ovenstående er en kombination af to ture, hvor der blev fumlet en del med teknikken undervejs (længere historie).

Kører nu med cykelhjelm og kadencesensor. Havde bestemt mig for at købe en cykelhjelm, men da jeg stod i butikken og kiggede mig i spejlet, sagde jeg noget i retning af, at det ikke så smart ud, men bare det virkede... Cykelhandlerens svar til det var, at det var nu heller ikke kønt med hjerneskade. Det kunne han jo have ret i, så han fik solgt sin cykelhjelp. :)

Havde iøvrigt også mit første styrt, omend udramatisk.. Skulle stoppe ved et lyskryds, og fik ikke foden ud af klik-pedalen hurtigt nok, så jeg væltede elegant sidelæns fra 0km/t ned i græsset mellem cykelsti og vej. Jeg slog mig ovehovedet ikke, og kom LYNhurtigt op igen og kiggede mig omkring - heldigvis var der kun en enkelt bil... De har nu nok fået sig et billigt grin. :biggrin:

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share