Motion i balance™


Henrik S.
 Share

Recommended Posts

Hmm, måske jeg bare skulle smide det Garmin pulsur ad H..... til én gang for alle. Jeg har brugt det af og til på det seneste for at holde styr på distancen, og nu laver den efterhånden meget konsekvent en freak måling i begyndelsen af turen.

Nedenstående er fra hhv. intervaltyræning og noget tempotræning. Men hverken intervaller eller tempopas (midt på turene) er særligt nemme at aflæse, når billedet bliver forstyrret af de der høje bjerge i starten, der intet har med virkeligheden.

Hrmpf! Nå, nu prøver jeg at resette det og tjekker, om det besinder sig. Ellers ligger det i skraldespanden inden længe.

Kom til at tænke på denne tråd da jeg læste dette

http://www.dcrainmaker.com/2012/12/annual-public-service-announcement-how-to-fix-heart-rate-strap-dropoutsspikes.html

Link to comment
Share on other sites

Klokken er 6:54 ...

... og lige nu er jeg helt alene hjemme på MOL. Hmmm, what to do i al hemmelighed og i mulm og mørke, mens ingen kigger? Jo, nu ved jeg det: Jeg smækker den mest cheesy, oppustede 80'er julesang på, så ingen opdager, at det var mig, der gjorde det. Take it away, George! :4trumpet::4jumpy:

Link to comment
Share on other sites

Optimist som altid

Jeg har hentet mig et 'gratis' startnummer til halvmaraton den 31. december - Änglamark Nytårsløbet:

http://sparta.dk/spa....aspx?langId=1/

Som medlem af Sparta kan man jo løbe med i klubbens egne løb uden at betale ekstra, så jeg tænkte, at jeg i hvert fald vil have muligheden for at stille op og tage det som 'ugens lange tur'.

Sidste år var jeg ret irriteret over, at det bliver løbet i et 'hamsterhjul': en kort rute, der skal løbes igennem et utal af gange med masser sving og snævre passager. Men i år ser jeg det som en fordel, for hvis sener, knæ, ankler eller andre dele af det gamle bentøj begynder at øffe, så kan man bare stå af med det samme uden at have langt hjem til omklædning.

Edited by Henrik S.
Link to comment
Share on other sites

Bjergtagende

Det er altså nogle frygtelig inspirerende film, Kilian Jornet har lavet for Salomon. Knægten er ikke ret gammel, og han vejer efter sigende kun 55 kg, men alligevel: Det er dog en sindssyg teknik og udholdenhed, han lægger for dagen. Og han har allerede vundet stort set alt, hvad der er værd at vinde.

Han er så vokset op - bogstavelig talt - i Pyrenæerne, og kunne allerede som meget lille gå i timevis uden at blive træt iflg. hans mor (der blev interviewet i filmen Unbreakable). Nu har jeg engang cyklet gennem Pyrenæerne fra øst til vest. Næste gang løber jeg sgu' fra vest til øst :4trumpet:

Link to comment
Share on other sites

Aston Martin, anyone? :bigsmile:

Kommer du forbi Jaguar Danmark på Østerbro, kan du lige nu snupper en lille Aston Martin med hjem for kun 6.500 kr. i leasing om måneden. Skal du købe den, koster den såmænd den nette sum af 830.000 kr. Og så er det faktisk kun modificeret Toyota IQ. En bizar kreation, som skyldes krav om at reducere CO2-udledning på tværs af modelsortimentet. Så var AM nødt til at finde en lille sparebil i en fart, og det blev denne her. Spottede den i går efter træning og tog et par billeder ...

http://www.bilbasen.dk/brugt/bil/aston-martin/cygnet/13/1417446

post-52761-0-75158400-1356085901_thumb.j

Link to comment
Share on other sites

Når man løber til venstre i stedet for til højre ...

Ja, så ender man med at løbe noget længere end beregnet. I dag stak jeg i trailskoene og gav den gas på det røde mtb-spor i Hareskoven. På et tidspunkt er jeg komme til at vende helt forkert, og så var det, at jeg drejede til venstre i stedet for til højre. I stedet for at se på Hareskovby, stod jeg på en skrænt og kiggede ud over Søndersø ved Værløse. Der var ike andet at gøre end at sætte den i traktorgear, tøffe igennem Værløse og over til vejen mod Hareskovby, hvor jeg kunne den lige vej tilbage til p-pladsen. Så det blev 19 i stedet for 14 km. Og jeg har vist kun mig selv at takke for det :blush:

post-52761-0-98682900-1356194955_thumb.p

Link to comment
Share on other sites

Uge 51

Jeg kan vist godt slå fast, at det har været en robust løbetræningsuge. I sidste uge overvejede jeg jo at gå lidt op i volumen, og det er lykkedes ganske godt. Stadig med to dage på programmet, hvor der har været lidt mere intensitet. Here we go:

Mandag og

Fredag

Besøg i den lokale FW med opvarmning på crosstrainer og efterfølgende styrketræning. Har snøvlet mig sammen til to omgange i denne uge, og det satser jeg også på i næste uge.

Tirsdag

Fællestræning i Sparta, 13 km med 4 x 4 minutters intervaller undervejs med kun 1 minuts pause. Mon ikke det var lige under 4 min/km.

Onsdag

Den klassiske 18 km over Østerbro og rundt om mosen. Løbet i ensartet, stille og roligt tempo på 4:54 min/km.

Torsdag

Igen fællestræning med Sparta. Ialt 13,6 km med 5000 meter undervejs som ét, langt tempopas. Præsterede at snuble over en høj flise under afjogningen. Og fik en gren svirpet i panden undervejs :blush:

Lørdag

Trailløb i skoven på det røde spor i Hareskoven. Som ovenfor beskrevet med en uventet sløjfe på asfalt indlagt takket være manglende orienteringsevne. Ialt knap 19 km.

Søndag

Fællestræning i Sparta. Nedgraderede mig selv til hold 4 på grund af ugens volumen. Det blev til 18,4 km, og når man medregner min meget langsomme jogging som op- og nedvarmning er holdets tempo på 4:40 min/km ramt meget godt. Turen kan ses her: http://connect.garmi...ivity/253707005

Det var godt nok frisk vejr at løbe i i dag, men det er faktisk først nu (13:50), at det begynder at sne. Ellers har føret i denne her uge jo været nærmest perfekt. Ingen grund til klage. Og sneen, der kommer, nu, har åbenbart tænkt sig at smelte igen ret hurtigt.

Som det muligvis fremgår af ugens opdatering, så har jeg - af en eller anden grund - spændt pulsuret på stort set alle dage. Næste uge lægger jeg det nok lidt til side og løber i stedet lidt fartleg og andet mere ustruktureret tamtam, da jeg ikke lige kan overskue, hvor meget det bliver til i juledagene.

Overvejer stadig at løbe halvmaraton nytårsaftensdag, men ser lige den næste uge an, før jeg beslutter mig endeligt. Alt i alt holder jeg jul som hoptimist :4jumpy:

Edited by Henrik S.
Link to comment
Share on other sites

Juleløberier ...

Jeg fortsætter bestræbelserne på at tilbageerobre løberuterne efter den ufrivillige pause.

Tirsdag blev det den klassiske 15 km mosetur løbet som fartleg med de intervaller, jeg er vant til 'fra gamle dage'. Toppene ser jo pæne ud, men jeg havde vanvittigt tunge ben og kunne næsten ikke slæbe mig afsted (selv om jeg har holdt godt igen med julelækkerierne). Se grafen herunder.

I dag var det så turen langs Vestvolden og rundt om Damhussøen. Jeg huskede den som knap 17 km, men havde så lige glemt, at det var med afgang fra FW i Husum. I dag løb jeg hjemmefra, så den endte på 20,4 km. Det var ikke lige planen, men jeg fandt en fin kadence og havde egentlig ganske friske ben. Det tager jeg som tegn på en god restitution på kort tid, for jeg var godt nok ikke meget værd i går. Pænt ensartet tempo på 4:40 min/km uden at pulsen af den grund kom op under loftet. Dieselmotoren slår til igen! Turen kan ses her: http://connect.garmin.com/activity/254522763

PS: Jeg tror, jeg har fået vendt vægtkurven og er nået ned på omkring de 79 kg. Det er godt nok en pudsig periode at gøre det i, men iflg. Matt Fitzgerald er det vigtigste vej til vægttab for løbere at spise fornuftigt og så i øvrigt øge volumen. Så det lader til, at han rammer plet på det punkt.

PPS: Jeg fik bogen "Tyve tinder i Tour de France" i julegave. Det er godt nok en imponerende bog, som jeg nok skal komme tilbage til ...

Happy Holidays til alle :4trumpet:

post-52761-0-07633000-1356539479_thumb.p

Edited by Henrik S.
Link to comment
Share on other sites

PPS: Jeg fik bogen "Tyve tinder i Tour de France" i julegave. Det er godt nok en imponerende bog, som jeg nok skal komme tilbage til ...

Jeg glæder mig til at høre mere :smile: jeg var supporter for Kim G lavede 20 dobbelt i mexico sammen med forfatteren -og overvejer seriøst at have den med som underholdning, når jeg om kort tid flyver over Atlanterhavet...

Iøvrigt er det godt at se at du har fået gang i løberiet igen!

Link to comment
Share on other sites

overvejer seriøst at have den med som underholdning, når jeg om kort tid flyver over Atlanterhavet...

Kan kun anbefales! Det er en imponerende og meget inspirerende bog. For uindviede kan jeg tilføje, at det er Jesper Ralbjerg, der har skrevet den, og at man kan læse mere om den her:

http://www.saxo.com/dk/tyve-tinder-i-tour-de-france_jesper-ralbjerg_hardback_9788792746153

post-52761-0-32868400-1356588854_thumb.j

Edited by Henrik S.
Link to comment
Share on other sites

Uge 52

Pyha, to ret brutale uger er ved at være afsluttet. I forhold til min nuværende form har jeg sat volumen noget op uden at give afkald på intensiteten, og det kunne godt nok mærkes, efterhånden som denne uge gik på hæld. Jeg har så skruet ned her lørdag/søndag, da jeg satser på at løbe Nytårsløbet i morgen formiddag.

Mandag

En tur i den lokale FW med opvarmning på crosstrainer og en god omgang styrketræning, mest for overkropen.

Tirsdag

Fartleg på den traditionelle 15 km tur rundt om mosen. Havde lidt svært ved at få intensiteten tilstrækkelig meget op.

Onsdag

En lidt længere tur end beregnet, da den endte på 20,4 langs Vestvolden og rundt om Damhussøen. Ensartet, frisk tempo :-)

Torsdag

Fællestræning i Sparta, ialt 14 km med 2 x 3 km tempopas og noget bakkeløb ind over. På det tidspunkt begyndte det ærlig talt at knibe med energien.

Fredag

Joggingtur hjemmefra hen til den lokale FW, en omgang styrketræning og så en omvej hjem, vel omkring 7 km i det hele.

Lørdag

Søndag

Begge morgener en joggingtur rundt om mosen om morgenen før morgenmaden. Inklusive lidt rekognoscering til næste weekends afdeling af Frost Cup bliver det vel omkring 9 km/tur.

Som sagt regner jeg med at stille til start til Nytårsløbet i morgen formiddag, som er et halvmaraton. Det bliver løbet på en 5 km rundstrækning, så jeg kan bare hoppe af, hvis det bliver for broget for bentøjet.

Starten går allerede kl. 9:30, og det er derfor, jeg har valgt morgenjogging både lørdag og søndag. Så kan kroppen forhåbentlig vænne sig til at præstere noget tidligt på dagen. Det bliver dog mest et hyggeløb, da distancen er for langt for min nuværende form. Jeg har sat mig det beskedne mål, at den bare skal under 1:40. Næste weekend gælder det tredje afdeling af Frost Cup (her i Utterslev Mose). Så skulle der helst lidt mere fart under fodsålerne.

Link to comment
Share on other sites

Mandags MorgenSang

WTF?! Det er jo søndag? Ja, men jeg har andet at tænke på i morgen tidlig, så det musikalske indslag kommer i utide denne gang. Til gengæld er der knald på Etta James, Det er i hvert fald tydeligt at høre, hvor Amy Winehouse, Duffy & Co har hentet deres inspiration fra. Det her er bare den ægte vare og noget af en naturkraft af en stemme. Hende skulle man lige have til at heppe for sig langs ruten i morgen. Det kan så ikke lade sig gøre, for hun var en af dem, der døde i 2012. Her er hun imidlertid sprællevende fra sit andet album ...

Link to comment
Share on other sites

Nytårsforsætter, nej tak

Jeg har aldrig brugt nytårsforsætter i mit liv, og vil heller ikke begynde det i år. De er som regel bare en undskyldning for ikke at gøre noget ved tingene med det samme. Hvis Steve Ovett - en af Englands største løbere gennem tiderne - har haft et nytårsforsæt ved årsskiftet 1980-1981, så har det sikkert været, at man aldrig må blive for selvfed. For det er først ovre, når målstregen er passeret :happy:

Link to comment
Share on other sites

Änglamark Nytårsløb

Her på kanten af 2013 kom nytårløbet godt i hus. Det var et løb med mange ubekendte på grund af den lange pause fra løb fra juni til september. Så det var ligesom blindflyvning på mange måder. Efter to lidt hårde uger sjussede jeg mig frem til, hvordan de sidste dage skulle løbes, så jeg kunne restituere. Distancen er også længere, end jeg er vant til, så på den front var det også ukendt terræn. Det samme gælder trivialiteter som morgenmaden, der skal spises på det rette tidspunkt og give noget krudt til en lang dag på kontoret.

Men alt i alt gik det hele op i vellykket helhed, da jeg stod på startstregen. På nær 9 sekunder blev det samme tid som sidste år: I 2011 sagde den 1:29:09 og denne gang landede den på 1:29:18. Det er jeg mere end tilfreds med, da jeg egentlig havde beskedne forventninger.

Tiden dækker så over et meget andet løb end sidste år, hvor jeg havde en off-periode omkring 3/4 henne i løbet, men så kom godt igen. Denne gang havde jeg en rigtig frisk start og var godt løbende, men så gik det jævnt ned ad bakke. De sidste 6 km var rigtig, rigtig hårde at slide sig igennem, og det tager jeg som et udtryk for, at formen er lidt 'spinkel'. Jeg mangler noget sejhed på den lange bane, men det skal nok komme.

I øvrigt foregik løbet i år på en 5 km rundstrækning i modsætning til 2,5 km hamsterhjulet sidste år, og det var langt bedre. Glimrende arrangement over hele linjen, selv om vejret var lidt af en udfordring, men det mærker man nu ikke rigtig, når musikken spiller.

Det er SportsTiming, der står for tidtagningen til dette løb, og deres løbsdata har virkelig fået influenza. Min sluttid er registreret korrekt og stemmer overens med min tid på Garminen. Men de har fx registreret Jeanette fra DONG Energy som vinder af dameklassen med en halvmaraton på 1:11:48. Det er så vidt jeg ved meget, meget tæt på den danske rekord, så Jeanette skal nok nyde øjeblikket lige nu, før hendes tid får en mindre justering ...

De har også registreret min distance som 210,98 km, hvad der med min sluttid giver en gennemsnitshastighed på 141,75 km/t eller en km-tid på 0:25/km. Hmmm, der er vist et par gutter fra SportsTiming, der skal i gang ved skærmene, før de kan tage til nytårsfest :happy:

Til gengæld virker vægten i FW som om, at den begynder at tro på, at jeg er nede omkring de 79 kg i stedet for at rode rundt omkring 80-81 kg. Det er en fin reduktion i det rette tempo.

thumbs up over hele linjen og et godt nytår til alle. Vi tales ved på den anden side :4drunk:

Link to comment
Share on other sites

Änglamark Nytårsløb

De har også registreret min distance som 210,98 km, hvad der med min sluttid giver en gennemsnitshastighed på 141,75 km/t eller en km-tid på 0:25/km.

:4thumbup: Det er det jeg altid har sagt, du er en sej mand Henrik :1356: Nok en af de sejeste jeg kender :worship::bigsmile:

Godt nytår til dig :smile:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share