Leaderboard


Popular Content

Showing most liked content since 09/19/2019 in all areas

 1. 4 points
  Kermit

  Got legs?

  Der var i den grad hul til stængerne i går da jeg var ude og træne. Foruden en gang pasta til frokost, en cola i timerne inden træning, så tog jeg også lige en koffeinpille inden jeg kørte afsted for yderligere at booste energien, men også fordi koffein åbenbart har en positiv effekt på fedtforbrænding. Bare godt pres i pedalerne, og ved Hareskoven lå jeg og en pendler og skiftedes til at tage føringer. Han var typen der trådte alt for meget til på bakkerne, og alt for lidt på de flade stykker og nedkørsler, så han fik lov til at føre på bakkerne, så tog jeg mig af resten. Op til Bregnerød og her føltes det bare som om der var diamanter i stængerne, så jeg holdt egentlig bare et fornuftigt pres og så mine gennemsnitswatt stige stille og roligt. Jeg kørte en rute jeg har kørt meget her på det seneste, hvor jeg kører igennem Høvelte, op til Københavnsvej mod Hillerød, Overdrevsvejen, ud til Fredensborg Kongevej, ind omkring Auderød, tilbage til Stumpedyssevej, igennem Kettinge og så hjem nogenlunde samme vej som ud. Pludselig stod mine gennemsnitswatt på 232, og jeg blev enig med mig selv om at de bare skulle holdes over 230. Altså indtil jeg passerede 240 watt, så blev det målet, og da de to timer var gået stod der sørme 247 watt i snit. På turen hjem fra Farum kørte der en anden rytter, som konsekvent kørte over for rødt, hvilket jeg synes er super ulirens, specielt når der er så meget øvrigt trafik. På Fiskebækbakken kørte han endda hen til fodgængerfeltet og kørte så over for rødt der i stedet for. Jeg fik stille og roligt halet ham ind igen, efter at have stået og ventet på grønt, og så blæste jeg forbi. Jeg kunne se at han lige gjorde antrit til at skulle med, så jeg bankede lidt ekstra power i pedalerne, og så gav han op. Da turen var slut havde jeg kørt 69,7 km på lige over 2 timer med 34,5 km/t i snit. Det kan jeg ikke huske hvornår jeg sidst har gjort. Samtidig satte jeg nye årlige PR's i 60 minutter og 90 minutters gennemsnitwatt på 258 og 254. Sådan som jeg kørte i går, har jeg ikke oplevet i rigtig lang tid. Jeg fik helt minder om dengang jeg var i rigtig god form, og man nærmest kunne krølle de andre sammen når man havde lyst til det. Om det var kombinationen af kulhydratholdig frokost og koffein, eller noget andet der spillede ind, aner jeg ikke, men håber jeg kan gøre det kunsten efter på en konsekvent måde.
 2. 4 points
  Henrik S.

  Motion i balance™

  Nå, men efter god træning i går, blev det da en helt igennem frygtelig dag i dag, hvor jeg gik helt kold og kun fik krabbet mig hjem med nød og næppe. Det var koldt sidste nat, og jeg kunne se, at der var faldet lidt hvidt drys hist og pist, så jeg trak den tunge vinterracer af stalden over middag og tænkte, at det bare måtte blive en tur på den. Jeg cyklede over til Hellerup og op ad Strandvejen, og så viste det sig, at der stod en kold vind ind fra nord-nordøst, så jeg havde den lige i smasken, og at den tilmed blev afkølet ude over Øresund. Jeg kom med det yderste af neglene til Humlebæk, hvor jeg kunne køre ind i landet, men det var godt nok en fejl at tage nordpå ad den vej. Efter at være blevet fuldstændig tømt for energi op ad Strandvejen gik det på nødprogram, og i sidste ende blev det knap 90 km, men hold nu op for en udmarvende kulde og vind langs med vandet. Og så havde jeg også lige glemt, hvor tung vintercyklen er ... vorherre bevares. Men altså, jeg har hørt, at det styrker karakteren. Eneste lyspunkt er, at jeg med 3.041 km har sneget mig over 3.000 km et par dage, før marts løber ud. Det er god fornemmelse at have sat dem i banken.
 3. 4 points
  Henrik S.

  Motion i balance™

  Ha! Har lige fået nogle billeder fra tidernes morgen sendt fra Lars, der kørte yngste drenge dengang. Han er på besøg hos sin far og roder lidt i gamle billeder. Det er sgu sjovt at se os til klubtræning i fine klubtrøjer og i cykelbukser, der dengang var en del kortere end i dag. Det må være 1978-79-stykker. Klassiske sorte cykelsko og hvide sokker, naturligvis. Og læderhjelm. Jeg har stort set ingen billeder fra dengang, så de er velkomne. Det var jo før, alt blev foreviget med mobilen
 4. 4 points
  Mange tak super løber og ja kan mærke, at det gør en positiv forskel med logbogen. Det er dejligt. Træning nåede jeg dog ikke i går. Tanken om at forkæle mig selv med sushi, chokolade og Netflix vandt. Ja og no harm done men ser faktisk tydeligere og tydeligere, at de ting som jeg gør for at være god mod mig selv, ja at de faktisk ikke gør nær så godt, som når jeg fx får taget mig sammen og får ryddet lejligheden, tilberedt noget sund mad, eller som fx torsdag får trænet. Altså at se en god film eller serie er jo ikke en katastrofe. Somehow, så er det bare lidt ligesom med kaffen, hvor den ene kop tager den anden - jeg kan ikke rigtig styre det og der er nogle negative omkostninger/konsekvenser. Min dagbog af papir har været god i forbindelse med mine (ja der har været mere end et) kafferehabs og på samme måde tænker jeg, at jeg kan bruge logbogen her til at dokumentere, hvordan det går med mig versus Netflix. Alene det, at jeg kort tid efter at have opsagt abonnementet og den obligatoriske "Sad to see you go" mail, får en "Hvad skal det være i aften.." altså de kalkulerer med, at jeg ikke kan holde mig væk og har hidtil haft ret mange gange. I dag må være dag 0, da jeg i nat så sidste afsnit af 7.sæson af "MadMen" færdigt. Et fabelagtigt gensyn med en af de IMHO alletiders bedste serier. Og også en serie, der lidt får mig til at ønske, at jeg havde et job, hvor jeg kunne have pæne kjoler og sko på, make up og udslået hår. Ikke, at jeg ikke ser meget godt og meningsfuldt i det job liv, der nu engang blev mit, men der er bare meget lækkert tøj og et fantastisk portræt af udviklingen fra starten af tresserne over i 70'erne. Ja så dag 0 mht Netflix og dag 73 mht at være kaffefri. Dagens træning Løb - Hechmann grundtræning uge 1 dag 6 15 min jog-Ae1, bevægede mig op i 5.27 2 X 4 min i AT-An1, lagde mig direkte på 4.20 i begge omgange og det gik fint. Kunne godt have fortsat 20 sek = udmærket tempo for 1000 m intervaller, hvis det skulle have været. 4 min jog indimellem og til sidst 15 min jog. Så god fornemmelse i krop og sind bagefter. I morgen personlig træning med super coach J Om jeg finder energien til noget langt langsomt Hechmann løb efterfølgende, ja det får vi se.
 5. 3 points
  Lørdag i abeskuret: Airbike - 100kcal (4min og 51sek PR :-) ) AB wheel - 3sæt x 15reps Military press - 3sæt x 10reps med 50kg Er lige blevet far til en lille dreng som er nummer 4 i rækken. Derfor bliver træningen. Minimal i denne weekend. Kunne dog lige afsætte 10min på en 100kcal test og lidt styrke. Fedt jeg kom under 5min på 100kcal testen. Echo bilen skulle være sværere at lave gode tider på en assult biken og min svoger der dyrker Crossfit siger at sub 5min er ret godt i den :-) Alt er relativt naturligvis..
 6. 3 points
  Well og allerede i går eftermiddags således tid til at få lidt mere af slagsen ind i Århus liv. Gik for mange år siden på forskellige dele af vandreruten mellem Århus og Silkeborg. Oftest Århus-Skanderborg men var også på udvalgte dele af ruten mellem fx Ry og Silkeborg når jeg havde besøg af familie og venner fra Sjælland = en god måde at være sammen på og samtidigt noget af det smukkeste natur, som jeg overhovedet kender i DK. Hvis jeg kunne lære ruten lidt at kende igen, så ville jeg også kunne hoppe af toget i fx Alken og så jogge til Ry = dejlig skov træning og mere inspirerende end fx landevejen mellem Herning og Ikast. Dog psykologisk en større hurdle når først du sidder i toget og er små træt. Well startede anyhow ud i god stil på Brabrandstien, ud forbi Årslev Engsø og så videre ned igennem Jeksen dalen, som er et helt eventyrligt smukt sted med vandløb etc.. kunne delvist huske ruten og fulgte så markeringerne med lille hvid mand på blå baggrund. På et eller andet tidspunkt omkring de lidt over 20 k rammer jeg så Pinds Mølle og kan se, at jeg er kommet væk fra ruten på oversigtskort. Måske ikke meget mere end 500 m væk men med en tur der i forvejen lå på 30 k, kunne jeg bare se, at jeg ikke havde "råd" til at fare vild i flere omgange, så bailede og GPS navigerede til Hørning st, hvor jeg næsten landede på de 25 k = stadig en dejlig tur. Havde ellers nået at tænke om min næste tlf skulle være en back to basis Nokia ting, uden mulighed for at scrolle i det uendelige. Well en dag som i går bare MEGA smart lige at kunne finde vej. Og hvis jeg havde brugt lidt mere tid på at forberede turen, så kunne jeg også have printet PDF folder ud og gjort lidt mere for at holde mig på ruten. Bliver selvfølgelig nødt til snart at begive mig ud på turen igen for at finde ud af, hvor det gik galt. Anyhow super heldig med kort ventetid på toget på Hørning st, yndlingssushi pusher på Banegårdspladsen som genåbnede i fredags og så en taxa hjem til aftenhygge med sushi, lidt hvidvin og sæson afslutning af Season 4 af "The Wire" - what's not to like Ville gerne indsætte et par snapshots men må erkende, at jeg bare ikke er ret god til det med billeder og it. Syntes at jeg plejede at være god til det men ikke så meget længere. Smukt det var - må pusle lidt med det.
 7. 3 points
  Henrik S.

  Motion i balance™

  Hov, 20:04 for en runde på Tyren på sådan en almindelig onsdag. Det er sgu da meget godt uden at være helt pumpet bagefter. Cool.
 8. 3 points
  Træning d 9.5 Løb Ca 10 Blommehaven t/rt = endnu en smuk tur i fantastisk vejr. Tog langærmet Icebreaker trøje af undervejs og løb med bare arme. Ellers totalt bombet i hele kroppen ovenpå i går og virkelig lang tid om at komme i gang med dagen. Ja og nyder faktisk helt enormt bare at kunne slappe af, læse Weekendavisen, gætte lidt lørdagskryds i Politiken. Og har fået set sæson 1 af "The Wire" færdig - god underholdning javist men også en samfundskritisk kommentar, som nok burde få os alle sammen lidt mere op ad stolen. Altså selvfølgelig kan vi ikke løse narkoproblemer og korruption i Baltimore... men det vilkår, at vi jo absolut fødes med meget forskellige muligheder og forudsætninger for at klare os, ja det er jo en vigtig ting at have i baghovedet... anytime... Nå bevidst om, at jeg ikke havde stavet Extreme rigtigt fik jeg i øvrigt fundet ovennævnte ekstremt inspirerende bog i bogreolen. Lige nu ikke muligt at planlægge rejser til høje bjerge men masser at arbejde på mht hvad Mark Twight i overskrift kalder "Attitude & character" og så i underpunkterne understreger, hvor meget at bjergbestigning er et "mental game" hvor det i høj grad gælder om at kende sig selv, kunne deale med frygt, finde disciplin etc etc ... det er jo få tidspunkter i et langt liv, som jeg har haft tilbragt blandt sne og is og alligevel så husker jeg så tydeligt følelsen af virkelig at være på tæerne døgnet rundt i de ekstreme omgivelser fx senest i Nepal. Ja og også, at jeg var meget bedre, end jeg nogle gange går rundt og tænker, til at tilpasse mig. Værdsætte lidt vand i hovedet, kæmpen for at holde mig varm og tør og i godt humør fra tidligt om morgenen i uld undertøj, hurtigt sammenrullet sovepose og klar til dagen. En attitude som jeg bør kunne finde frem til lidt morgen rygsækstræning når hverdagen rammer mig og også min chance, hvis jeg nogensinde skal ramme de f.. bjerge igen. Ja og det har jeg bare så meget lyst til. Vi har jo kun det her ene super korte liv... For min egen skyld throw back til Mera Peak high camp i 5800 m højde, hvor jeg så alligevel besluttede mig for at blive da jeg om natten havde det for skidt til at gå videre op. Som jeg beskrev det for en af mine gode veninder, så havde jeg virkelig følelsen af at mine chakraer lukkede ned one by one. Ja og og på et tidspunkt var det værste næsten, at jeg omtrent tænkte, at det kunne være lige meget. Godt eller skidt? Happy or sad? Mageløst anyhow og ville virkelig gerne tilbage. Well, it´s gonna take some dicipline and real hard work NB og selvom, at jeg skriver, at det ikke lige pt er muligt at planlgge ture til høje bjerge, så har jeg alligevel skrevet til Kipling + ændret log titel med et formål, at jeg bare virkelig VIRKELIG gerne vil arbejde på at vende tilbage til Nepal i efteråret j2020. Well den her verden er fucking uforudsigelig men jeg bliver bare nødt til at arbejde på det... well og måske nogle penge bliver tabt på gulvet.. men jeg får drømt om noget som er værdifuldt for mig. Jeg kan fokusere og mine kolleger er nok, alt andet lige, ikke så kede af, at jeg faktisk bare gerne vil skyde ferien til oktober. Måske det kunne lykkes.... Og billede nr 2 med nogle af verdens højeste bjerge i baggrunden, som bare har haft ligget der i millioner af år.. Under utallige ompakninger af bagage havde jeg efterladt min solhat nede i de 5000 m højde. Dagen før var det meget skyet og tåget men op mod highcamp var vi jo i t shirts og blev totally fried af solen. Absolut noget som jeg tror kunne gøres bedre... alle de små detaljer. Ved stadig, at jeg gjorde det rette med ikke at udfordre helbredet ved at bevæge mig højere op men der er ting at lære. Knapper som jeg kan skrue på. Vil så gerne tilbage... Hey now don't dream it's over..... Well ikke flere bjergdrømme fra mig men de er der... Stay strong derude
 9. 3 points
  God pointe med underboen kære Vestjyde. Dog vil jeg sige, at med det støjniveau som jeg tolererer fra underboen, så må de tage det med og jeg er jo ellers ekstremt stille. Og jeg er meget spændt på at læse om din rehab. Det vil også for en stund flytte fokus fra mit forbrug, som eskalerer.. er nu oppe på 2 x espressokande bryg (1 kom) og de to sidste morgener har jeg haft suppleret med 7-11 kaffe men så har det også været stoppet. Mave har mærkeligt nok haft det fint men da jeg først var vågen i nat ved 3 - 4 tiden, ja der faldt jeg ikke i søvn igen. Men ellers i ganske godt humør. Dog ville det være godt at kunne skrue lidt ned. Søndag den mest vidunderlige ashtanga yoga på 64 min, masser af god ømhed bagefter. Nogle gange er det fordelen ved ikke at tonsetræne = at der faktisk kommer nogle smidigere led og muskler ud af det. Siden dog slet ikke haft overskuddet til nogen form for træning og det skal jeg finde en måde til at ændre på. Det kan gå i en uge, eller nogle dage men det bliver for surt på sigt. Hvordan jeg så skal ændre på det... har ikke tænkt det færdigt og håber nok inderst inde, at det kunne blive lidt bedre vejr = mere mod på løb/cykling. I morgen hjemmearbejdsdag, dvs mere håb for regelret træning men selvfølgelig også meget at nå Snart dejlig 1. maj til boardet og en sang der har bidt sig fast i min hjerne
 10. 3 points
  Mange tak begge og ja jeg har faktisk tænkt, at det kan være sådan en slags psykisk tortur instrument at sætte folk til at samle puslespil, hvor enkelte brikker mangler, eller er skiftet ud. Og var virkelig ved at gå i spåner da en af kant brikkerne tilsyneladende manglede. På en eller anden måde havde jeg fået den fedtet ind på den ene side, som så også havde en brik mere end den modsidige. Finder dog mest ro og opslugthed og umådelig tilfredsstillelse når det hele pludselig falder på plads og der kan virkelig gå meget sport i, ud fra de andre brikker at forestille mig, hvordan en given brik ser ud. Efterhånden kender jeg også motivet (motiverne) bedre og bedre og det betyder også, at jeg pludselig kan falde over en brik og så nøjagtigt vide, hvor i det samlede billede, at den passer ind. Som sagt et meget impressionistisk billede med skiftende nuancer = 50 shades of pastelfarver, der glider over i hinanden i bjerge, vandfald, blomster, sommerfugle, fugle mv mv. Søndag ca 11 kilometers løb ud til Blommehaven t/rt og i Meny bagefter, mandag dejlig hjemme ashtanga yoga og det lykkedes også i går torsdag = ekstremt dejligt i min lille nu meget ryddede hjemmeshala/stue. Det vippende skrive bord fik jeg skilt ad og smidt delvist ned i kælderen. Ja så ikke meget træning i denne ekstremt travle uge med meget lange dage. Startede tilgengæld ekstremt sundt og fornuftigt ud fra land tirsdag med selleri stænger ingen chokolade etc etc. Følte mig samtidig lidt tung i hovedet, ikke obs COVID men er alligevel ekstremt på vagt overfor symptomer. En god veninde gjorde mig opmærksom på, at det kunne være alle toksinerne der forlod kroppen = symptomer på min genfundne sundhed, så jeg følte straks trang til i går at snuppe en kop automat kaffe i, inkl for at "kompensere" for tiltagende søvnunderskud. I dag gik jeg så endnu mere planken ud med Latte fra 7-11 da jeg ankom til Herning + croissant. Jamen hvor smagte det godt. Vil holde fast i ikke at have kaffe herhjemme og skal ikke have det hver dag men bare en gang imellem, så er det bare så lækkert. Sov i toget hjem både i går og i dag, så mere speedet var jeg ikke. I denne uge har der slet ikke været overskud til at tænke i gear til transport løb + cykling men ville virkelig gerne prøve det snart. Og har også tænkt, at det nok skal være helt lowkey. Det behøver ikke at være cykling fra Silkeborg, Skanderborg kunne være fint til en start og jeg kunne også prøve bare at jogge 20 min herhjemme. Det behøver ikke at være 10 eller 16 km hver gang. Nå rigtig dejlig weekend til boardet NB min begestring for Peaky Blinders og Cillian Murphy fik mig til at se/gense Christopher Nolans fabelagtige Batman trilogi og kan godt se, at næste skridt er at få set Inception, som det aldrig tidligere er lykkedes mig at få set = manglende led i min opdragelse.
 11. 3 points
  mdk

  MDK log: sved og skumbananer

  Hey. Jeg tænkte at starte en træningslog her for at holde mig selv lidt i ørerne og ikke blive helt konkav. I dag.... Coronahjemmetræning. Lagde hårdt ud med at åbne en pose skumkoalaer (tror jeg, det er). Derefter 5x6 chinups hængende i min nye døråbningschinupbar, jeg med sikkerhed river ned på et tidspunkt og bliver en fail video på YouTube. Dernæst. Skumkoalaer efterfulgt af 10 gange op og ned ad min trappe. Så sofasquats (det et en ting nu!) til MØ på YouTube. Har lige opdaget hendes herlige, surmulende, skrævet-frem bratpop. Hun bliver kendt en dag! Er der ikke noget med, MØ er fra Morud ved Odense eller noget. Hjallelse måske? Nu har vi H. C. Andersen, MØ og Trine Dyrholm. Det går fremad, Odense! Og så lidt mave på min nye, svampede yogamåtte. Mand, jeg er færdig!
 12. 3 points
  Henrik S.

  Motion i balance™

  Kæft, hvor sjovt. Nu er der en helt anden, der lige har sendt mig et billede fra 'gamle dage'. Denne gang fra BT Halvmarathon engang i 1980'erne, hvor jeg i hvert fald på de første kilometer lige og lige kunne holde trit med herren foran, som er Gert Kærlin - tidligere eliteløber i den helt tunge liga. Det er godt nok sjovt at se, for jeg om muligt endnu færre billeder fra løbeårene end fra cykelårene. Dengang kunne man jo ikke lige hive en mobil eller et digitalkamera op af lommen og skyde løs .. Nå, anyway, lige her er der god fart på gennem Lyngby centrum, skulle jeg hilse og sige. Det var dengang.
 13. 3 points
  må bare erkende, at det ikke er realistisk, at jeg får mulighed for at planlægge Elbrus ekspedition da jeg lige nu ikke aner om der overhovedet bliver sommerferie og i givet fald, hvornår at den ligger og om verden overhovedet kommer til at være sikker at rejse ud i. Drømmer dog alligevel om bjergene og særligt Himalaya - someday
 14. 3 points
  Henrik S.

  Motion i balance™

  HOV! Nu viste der sig pludselig en mulighed for at få en retrocykel til en virkelig overkommelig pris, og så slog jeg til. Jeg havde en lang snak med en af ildsjælene bag Velopress-fællesskabet vedr. retrocykler den anden dag (lang historie kort: jeg blev medlem nummer 500 på deres side for klassiske titaniumcykler, og så vankede der ovennævnte Bo Hamburger-bog som præmie). Han fortalte mig, at der var en Olmo til salg på DBA. Den kiggede jeg på i går aftes og tog med hjem med det samme. Den skal lige have ny kæde og kassette og måske nogle nye kabler og det løse, men ellers er den køreklar. Stellet er fra start 80'erne, og det samme er flere af delene, men den er også blevet opgraderet med nyere dele gennem tiderne, så den er lidt blandet på udstyrsfronten. Men meget fint stel og tilmed i min størrelse, så nu kan jeg snart køre med på retroture også.
 15. 3 points
  Halloooo.... Cyklede forresten 30min idag på min HomeTrainer! 199w Avg... Uha!
 16. 3 points
  Bjergtrold

  Motion i balance™

  Inderst inde, så ved du jo godt, hvad der ville hjælpe.... zhe darkz side er nær
 17. 3 points
  Henrik S.

  Motion i balance™

  Mellemstatus Efter montering af ny kæde og kassette med bedre spring mellem gearene ligger min kadence som ved et trylleslag fast på 75/min, hvad der egentlig er OK. Den må fortsat gerne stige lidt op mod de 80, men vil realistisk set nok ikke komme meget højere. Gennemsnitshastigheden på de seneste ture er steget en anelse, og det er min oplevelse, at der er ved at komme lidt mere bund i trådet. Måske det trods alt kan mærkes, at jeg har sat lidt km ind på bogen hele efteråret og vinteren indtil videre. Nu prøver jeg fast at tage en dag om ugen, hvor jeg kører nogle korte ryk - enten 30/30 eller 40/20 - og en dag med nogle længere tempointervaller omkring de 2-3 km. Farten er stadig ikke imponerende, men jeg er ved at få indarbejdet rutinen. Derudover tager jeg én længere tur om ugen plus måske en tur mere, hvis tiden tillader det. De øvrige dage prøver jeg at få løbet en tur, da jeg kan mærke, at det stadig er godt for min lænd med det vrid, som løbeturen giver i modsætning til cykling. Med mindre der pludselig kommer en fimbulvinter ud af ingenting, så fortsætter jeg nok sådan de kommende uger og måneder frem til starten på fællestræningen i ABC Motion sidst i marts/først i april. Indtil videre er planerne at køre Grejsdalsøbet (140 km) den 10. maj og køre Skjoldenæsholmløbet den 17. maj (145 k). Ellers har jeg egentlig ikke så mange planer. Dropper nok SommerCup i år, da jeg ikke rigtig fik noget ud af det sidste år. Det var vist det hele. Keep up the good work.
 18. 3 points
  Spinderella

  Doktorens log

  Ja, nu hvor både jeg og Bjergsilden er tilbage, kan festen godt begynde!
 19. 3 points
  Henrik S.

  Got legs?

  Hvorfor sætter du styr på sadlen? Er det ikke ubehageligt?
 20. 3 points
  Well it's been a while og på den ene side ret store ændringer og alligevel er meget jo det samme, drømmene intakte; træning, naturen, bjergene... som noget af det jeg virkelig nyder. Det er mig. Siden maj udfordret af pendlerliv da jeg har fået nyt job vest på. Var i starten supergod til at få puttet løb ind i mellem nogle af stationerne, svømmet derude, hoppen på løbebåndet. Ja og så i en periode, hvor alt var meget presset, ja der var det bare nemt at tage direkte hjem fra Banegården. Nu er jeg så kommet i gang via gode træningsaftaler x 2 ugentlig med personlig træner og så også ugentligt svømme pas med seje Spinderella. Luftveje har sjældent haft det så godt og er koffeinfri (i denne omgang) på dag 64. Desuden blevet meget bedre til at være effektiv om morgenen, pakken rygsæk og kunne godt tænke mig at genoptage løb eller cykling noget af vejen = genialt at udnytte transporten. Har dog også lært, at træningsfri dage faktiske er ret gode når det kommer til restitution og byggen på. Skal til at reducere chokolade forbruget = huske at sætte låget på kitchen safen, som jeg efter Gregers´ præsentation anskaffede mig. Og ja jeg har holdt øje med Jeres logs men bare ikke lige været logget ind til at kommentere. Kommer rundt og hilser på og håber, at loggen her igen kunne være noget af det, der lige fik mig til at finde lidt ekstra motivation. Absolutely needed. Har tilgengæld aldrig tidligere værdsat det SÅ meget, når jeg får trænet. Træning d 9.1 Sent eftermiddags pas med PT Vil ikke gå i detaljer her til en start men masser af supersets, bentema i dag og afslutningsvist 8 x 1 1/2 min med prowler skiftende med dødløft. Uhhh det var hårdt men godt. Nå skal ud og trille havregrynskugler = et forsøg på lidt sundere sødt alternativ og så kun fyldt med enkle ingredienser. Vi får se, hvor det ender, sov godt MOL
 21. 3 points
  Henrik S.

  Motion i balance™

  Så kom vinterraceren i hus, og jeg har taget et lidt sløjt aftenbillede af den. Det er en fuldblods ALAN cross-/gravelbike, der er bygget som en russisk tank. Den er ikke specielt let, men virker fuldstændig umulig at destruere, hvad man end kaster i hovedet på den. Hvad er der ellers at fortælle? SRAM Red greb og gearskift, 3D Rotor kranksæt 50/34, skivebremser, ITM saddelpind, Deda Newton frempind, Vision racerhjul med GP5000 på i den solide bredde 32 (det er derfor, det ligner ballondæk). Endda med skærme monteret, så den burde egentlig være klar til vinteren. Det eneste, jeg selv har leveret er de giftiggrønne Speedplay pedaler, som jeg selv havde liggende. Sjovt at se, hvordan sådan en terrænfætter er konstrueret med kabler oven på overrøret, så fx wiren til forskifteren kører ned langs saddelrøret. Med knopdæk burde den være en god crosscykel. Alt virker umiddelbart til at spille på den, så nu håber jeg bare, at jeg kan tage en lille testtur på den i morgen.
 22. 2 points
  Tinapigen

  Tinapigens log!

 23. 2 points
  Henrik S.

  Motion i balance™

  Det har været en varm dag på landevejen, men det blev da da til en solid morgentur på 108 km. Jeg kørte alene, fordi vi skulle til et arrangement i eftermiddag, og det viste sig at blive en kæmpe fordel. Dels kørte jeg faktisk og småfrøs den første halvanden time, fordi jeg kørte hjemmefra klokken 7. Dels havde mine normale medmotionister åbenbart stort frafald på dagens tur, fordi en efter en bukkede under for varmen, og så var der desuden styrt undervejs. Som om Remco Evenepoels horror-crash i går ikke var nok :/ Op ad formiddagen måtte jeg kapitulere på tanken uden for Hørsholm og købe friske forsyninger af kold drikkelse til dunken. Jeg har kun 1 x 75 cl med, og det er sgu ikke nok at komme hjem på, når asfalten sveder som i dag. Har godt nok også drukket meget hele eftermiddagen. OBS! Det lyserøde lyn er færdigt. Den er bygget med alt fra reservedelskassen plus strategiske indkøb via DBA. Alle kabler og bremsekløer er dog nye, så der er styr på sikkerheden. Som det fremgår, er jeg gået efter den lettere spraglede stil. Glæder mig til en prøvetur en af dagene.
 24. 2 points
  kahlua-kalv

  Got legs?

  Du deler bare :-) og godt det har været en positiv oplevelse so far. Min oplevelse af psykologhjælp er nu også helt overvejende positiv. Tror ikke jeg er helt enig i bil analogien. Tænker mere ordinær service skal klares med de nærmeste venner og familie, i det omfang det kan lade sig gøre, og så lade specialisterne tage sig af det man ikke kan snakke med andre om (uanset grunden). Anyway, så skal løsningen selvfølgelig passe til dig :-) Cool, du for rullet lidt! Men ikke sætte ny KOM på spydbakken... Så giver jeg op.
 25. 2 points
  Den vandretur, den SKAL blive til noget. Men uha. Siden jeg skrev, er smittetallet pludselig begyndt at vokse. Det er lumsk så hurtigt det kan vende. Selvom jeg er enig i at vi “dødelige” let kan bruge mundbind forkert, så håber jeg alligvel snart at det bliver et krav, i hvert fald i den kollektive trafik, hvor folk slet ikke tager det med afstande seriøst og hoster og nyser frit ud i luften. Som jeg har opfattet det, og det ER kynisk indrømmer jeg, så vil forkert brug af mundbind ramme brugeren selv mens bindet stadig har beskyttet andre, hvis man er rask smittespreder, selvom man piller ved det eller kasserer det forkert. Vi Bliver vel også dygtigere med tiden. Mht gulvvasker, så MÅ jeg eje sådan en. Det er dog en jungle med alt for mange modeller at vælge imellem. Først var jeg på en Braava men er forelsket en Xiaomi S5 Max, der både kan støvsuge og tage en lettere vask. Her er jo kun mig og hverken kæledyr eller børn, så tænker at det er fint til mit behov, selvom vaskefunktioen er bedre på en Braava. Tilføjet: Jeg “kom til” at købe en S5
 26. 2 points
  Henrik S.

  Motion i balance™

  Bare for god ordens skyld, så bliver der altså stadig trænet, men det er i dén grad business as usual. Et par løbeture hen over ugen, et par gange fællestræning med ABC motion og så ellers soloture på cyklen. Nyder det hele, men det er også lidt ufokuseret, fordi der ikke har været de store motionscykelløb at teste formen af på. Har faktisk lige rundet de 7500 km på cykel i år, og det er fint, men det ville godt nok have været sjovere med nogle af de store arrangementer i foråret. Anyhow, så har jeg tænkt mig at lægge lidt mere vægt på løb her til efterår og vinter. Suppleret med lidt cykling på en vinterlåge, men med hovedvægten på løberiet. Så må det tidlige forår næste år vise, hvad forår og sommer 2021 skal bruges på. Måske skal det simpelhen bruges på begge dele. Måske skal der næste år en rigtig bjergtur (på cykel) med i programmet. Jeg savner at cykle i bjerge. Søndag bød i øvrigt på en god omgang fællestræning med to solide blokke med hhv. rulleskift og holdløb. Der er ikke nogen tvivl om, hvor de ligger henne på grafen.
 27. 2 points
  Uh, jeg stod længe ved slikhyden i Føtex og kiggede på de bjørne, der Men jeg lod dem ligge. Jeg tror det er svært ikke at sluge maden, når man først har vænnet sig til det. En skidt unode.
 28. 2 points
  Henrik S.

  Motion i balance™

  I dag har jeg kørt den 'gode gamle' Skjoldenæsholm-rute. Skulle jo have kørt Skjoldenæsholmløbet i dag, men da det - naturligvis - er aflyst, må man jo gøre det selv. Da turen går sydvestpå først og dernæst stikker helt ud vest på, gav det sgu godt nok noget vind på næsen med den blæst, der var i morges/formiddags. Faktisk var benene helt pumpede for energi, da jeg endelig rundede det vestligste punkt ved Rønnekilde og kunne få noget medvind hjemover. Men ruten, altså, den er fantastisk flot. Lysegrønne skove, en masse fasaner plus en kæmpe hare, der blev ramt af panik og høvlede over vejen en halv meter foran mig. Det tog mig lige over 5 timer at komme rundt, og det er hele 40-45 minutter mere, end da jeg sidst kørte det i 2010. Lige præcis i dag havde det så også gjort en forskel med 1000 andre cykeltosser at ligge i læ af. Alt i alt har jeg vel kørt det løb en 3-4 gange, og jeg har sgu været godt presset hver gang. Det blev jeg også i dag, og jeg tror, det er fordi der er småbakker (plus et par halvstore bakker) på rigtig meget af ruten. Den er faktisk på 1000 højdemeter, og selv om det ikke er svimlende, så kan det godt mærkes. En dejlig dag på smukke Sjælland.
 29. 2 points
  Henrik S.

  Motion i balance™

  Der er sket lidt omrokeringer på cykelfronten her på matriklen. Jeg har skudt min billige bycykel videre til ældstesønnen, der manglede en cykel og ikke kunne få snøvlet sig sammen til at købe en selv. Samtidig har min bedre halvdel og jeg planer om en sommerferie med masser af cykelture (skulle egentlig have været i England, men nu bliver det i DK), og der er min Alan-vintercykel ikke optimal. Derudover lurer jeg på, om jeg ikke skal vende bøtten om til vinter og løbe lidt mere end at cykle. Det skyldes så, at vi planlægger at anskaffe hund, og så er meget vintercykeltræning lige lovlig tidskrævende ... Ja, sorry, lang indledning. Alt dette har medført, at jeg som sagt har skudt bycyklen videre i arvefølgen. Alan-vintercyklen har jeg skilt ad og sælger i smådele. Og så har jeg fået en turcykel, jeg kan bruge til både sommerferien og til almindelig pendler- og bycykling. Træningen foregår naturligvis stadig på min Cannondale SuperSix med enkelte ture på min vintage-Olmo smidt ind fra tid til anden. De passer stadig begge lige i øjet og skal vist ikke skydes videre foreløbig. Jeg må sige, at min Cannondale gør det fremragende. Det er simpelthen bare en p....god og let cykel. Fantastisk køb for de 6000 bobs, jeg gav for den. Min kone har tidligere på året fået en glimrende Nishiki-fitnessbike til vores fælles cykelture, så den turcykel, jeg har fået, skulle være sådan en solid standardfætter, der kan komme bagagebærer og cykeltasker og hele molevitten på. Jeg endte med en turcykel fra Bikester til sølle 2.959 kr. Ikke superkomponenter, men en fantastisk pakke til prisen. De advarede om ekstra ventetid pga. corona, men den stod her efter en 4-5 dage og var meget flot samlet og justeret. Endda med navdynamo, så man bare kan tænde for LED-lygterne undervejs. Ret imponerende, hvad man kan få for pengene. Det blev denne her: https://www.bikester.dk/979004.html
 30. 2 points
  Ihhh hvor sjovt, at du kendte ham super cykeltrold Henrik og ja fandt en samling på Spotify og det holder absolut hele vejen + flere koncert anmeldelser her fra DK. Gad vide om vi nogensinde får mulighed for den form for oplevelser igen??? Træning d 2.5 Yoga 90 minutters fabelagtig ashtanga via Yo Studios you tube kanal, den første halve serie = ekstremt dejligt inkl hovedstand Løb 10 smukke kilometer Blommehaven t/rt med helt nyudsprungen bøgeskov, hav og lidt regn Ellers så bliver jeg nu virkelig nødt til at vedligeholde et rimeligt koffein niveau forbrug da jeg har investeret både i kaffe bønne kværn, 3 koppers espresso kande + en dims til rigtigt at komprimere de fint malede bønner. Det gik op for mig, at jeg i sin tid havde en 6 koppers kande og der er jo stadig et stykke vej endnu. Også selvom, at det eskalerer. Sov dog stadig totalt som en sten i nat og mave har det også godt. Er begyndt at læse bogen "Never split the difference, negotiating as if your life depended on it" = super fascinerende, hvad det her med retorik + psykologi kan i interaktioner mellem mennesker. https://www.saxo.com/dk/never-split-the-difference_chris-voss-tahl-raz_hardback_9780062407801?gclid=Cj0KCQjwtLT1BRD9ARIsAMH3BtWBKHFfaDkhqFedaInwRnGO_Btj881etYDSlZDKUYzqha1wBN8TP5waAoL4EALw_wcB&gclsrc=aw.ds Lige førend, at jeg tror, at den vinder over puslespil og film i aften... Søde drømme til boardet
 31. 2 points
  Hav lige en stak Panodiler klar! Tror det er ret kendt at pludselig stop for stort koffein indtag kan give hovedpine.
 32. 2 points
  Gregers TF

  Langt pokker i MOL

  Joh, det var faktisk chokerende at det gik fra at drille lidt når jeg virkelig gik all-in, til det pludselig gik så løs ved en “moderat” indsats. Heldigvis viste det sig at være noget jeg havde set før, så nu skulle der være styr på det. Det er i hvert fald spændt betydeligt hårdere end før. Expanderen var næsten trukket en hel cm op, så det var tydeligt at det var det der var galt. Man skal passe på ikke at falde for alle de dejlige kattevideoer der er derude - jeg erkender blankt, at jeg er en af dem der sluger dem i rå mængder. Men denne her er SÅ oplagt
 33. 2 points
  Mange tak kære Henrik. Den ser både uhyggelig og uhyggeligt aktuel ud :-) Jeg skal også have set Ken Loach´s "The wind that shakes the barley" = Guldpalmevinder fra 2006 Alene sproget er jo en oplevelse i sig selv og Cillian Murhpy ligner allerede en ung Thomas Shelby (Peaky Blinders) med hat, jakkesæt og pistol... Nå de sidste aftener haft for travlt med puslespil til at se film og tror faktisk, at det er sundere for nervesystemet og søvnen end flimrende billeder. I går lang gå tur med god yoga veninde ud til Moesgaard og retur inkl dejlig pause i solen på bænk derude og en fantastisk opgraderet udgave af dadelkugler med både peanuts og peanutbutter + overtræk af mørk chokolade. Træning d 19.4 Løb Under halvtræt morgen scrollen (kan ikke udelukke koffeinabstinenser) blev jeg opmærksom på "Danmark Løber sammen - hver for sig" og mentalt var det jo en god challenge at tilmelde mig halvmarathon distancen. Løb dog ud en time før startskuddet og fik ikke printet start nr. Det fortrød jeg lidt for mange havde jo gjort som mig, dvs løbet før tid og hilste hjerteligt på hinanden. Så 21.1 k og dvs et godt stykke forbi Moesgaard og så tilbage igen. Alierede mig med et dejligt Delerium remix og både musik og omgivelser mindede mig om IM træningen. Benene var jo friske da jeg ikke har løbet hele ugen. Det er ikke sådan, at jeg normalt ville anbefale folk at træne men dejligt dejligt at være ude i naturen i det fantastiske vejr og hvor elsker jeg dog bare naturen rundt Århus så meget. Plus at de 12 k til Hørning station ikke bør skræmme mig længere og heller ikke selvom, at det er kl halvfem om morgenen. Nå bliver nok ikke lige i morgen, at det bliver. https://www.dr.dk/nyheder/indland/aerlig-dagbog-fra-personalet-i-dansk-corona-epicenter-jeg-er-bange-vi-drukner-1 Ved ikke om jeg selv når at se det men det er jo fra mit arbejdshood, hvor sundhedspersonalet falder som fluer. Både på turen hjem fra Banegården fredag og også på turen i går, så jeg rigtig mange, som tydeligvis var helt indstillede på at leve helt ligesom før. Jeg kan jo i sagens natur ikke vide, hvad der kommer til at ske men frygten er da absolut, at epidemien blusser voldsomt op igen, hvis folk glemmer at holde afstand mv mv. Fortsat dejlig solskinssøndag til boardet
 34. 2 points
  God pointe Vestjyde og det med hotel er en af en de ting, som jeg vil prøve at undersøge. Når "firmaet" er offentligt sygehus væsen, så har jeg dog en fornemmelse af, at tilbuddet var de ret lurvede lægeboliger, som jeg har haft valgt fra en gang. For at gøre en lang historie kort, så har jeg også droppet plan om ekstra bolig. Kan simpelthen ikke overskue det og må konstatere, at det var i mine unge dage, at jeg syntes, at det var fint og lidt camping agtigt med en luftmadras og en lille kasserolle, som fx da jeg kom tilbage til Århus ovenpå et forlist forhold for mere end 15 år siden. Og ja helt enig mht lugte og kobling til følelser Tak søde og ja jeg er og bliver afhængig + at det absolut sætter tankerne i turbo men også nattesøvnen ned til for lidt og maven helt ud af trit, så rehab it is = nu dag 8 men ja de mere end 120 dage var mere end 120 dage og det er heldigvis efterhånden meget lettere hurtigt at komme tilbage på sporet igen. Første dag uden, sov jeg nærmest hele formiddagen væk og var ultra slow men ikke abstinenser som i knaldende hovedpine med kvalme, som jeg tidligere har haft oplevet det. Ellers ikke meget træning at berette om udover powerwalk til og fra rutebilstationen/banegården, ca 2 x 2 km dagligt. Den ene morgen havde jeg sovet over mig og der joggede jeg de 2 km = meget bedre end ingenting og forvarsel om, at jeg burde kunne jogge ud til, hvor ekspres bussen kommer forbi ved Brabrand, eller til Hørning st, hvis togdriften bliver normal igen på et tidspunkt, eller snuppe en tur på hjemvejen. I går blev det dog til knapt 16 vidunderlige km i min elskede Marselisborg skov t/rt til Moesgaard = noget der virkelig har haft slået mig i hele den her bolig job, overvejelses periode, nemlig, at jeg snart har boet her i 20 år og at jeg ikke har lyst til at bo/leve andre steder. Igen noget, som jeg i mine yngre dage (og også på det seneste) har haft troet, at jeg da måske kunne tilpasse mig til. But I think not. Ja og pludselig værdsætter jeg x 1000 steder og ting, som jeg måske lidt havde vænnet mig til at tage for givet. Nu ved jeg, at det er det liv, som jeg skal kæmpe for og værne om og ikke alt muligt andet = det giver en dejlig ro. I dag 45 minutters dejlig Vinyesa yoga med Soham på YogaStream og så det meste af supercoach J's Bodyfit program inkl med lidt tungere vægt på bænkpres og dødløft. Ellers har jeg tilberedt madbokse med spidskålssalat, bagt boller og hvis jeg orkede det, så ville det også være godt at tilberede havregrynskuglerne. Dog ikke sikker på, at jeg når det. Pas nu fortsat rigtig godt på Jer selv derude
 35. 2 points
  Henrik S.

  Motion i balance™

  En glimrende lørdag morgen på Avedøre Holme
 36. 2 points
  Tak kære Gregers og ja igen er det dejligt at vide, at vi har vores lille indforståede forum af afficinados aka træningsnørder, der kan se charmen i at omdanne nærmest en hel stue til trænings rum Well og det brugte jeg så hele! søndagen på. Som nævnt kunne jeg jo ikke rotere + flytte skrivebord, uden at det medførte en del oprydning, smiden ud og ja det tog virkelig lang tid men endte med at blive rigtig godt. Desværre så ikke lige i denne uge, at jeg har haft den store lejlighed til at teste det, endsige træne overhovedet. First of all, så har det været rigtig rart at være tilbage på hospitalet, have travlt og være en del af den store indsats, som bliver gjort under de her meget udfordrende omstændigheder. I mandags var der nogle der havde smidt et kæmpe banner i hækkene omkring hospitalet med bla ordene "Hedens helte".. det var sødt. Alle vores unge læger og en stor del af sygeplejerskerne deltager i pasningen af COVID afsnit og "hjemme" på basen derfor tilsvarende hektisk. Fra onsdag var hele hospitalet Skal-sikret, så ingen med symptomer, eller uden ærinde kunne komme ind. Vores alvorligt syge patienter kommer alene til samtaler og de fleste ringer vi til = ikke optimale rammer, men folk er faktisk uendeligt forstående og det er i sig selv prisværdigt. Men har også haft en uge, hvor jeg har haft erkendt, at det ikke længere duer for mig at bruge 3-4 timer på transport dagligt. Ligegyldigt hvor meget jeg prøver at putte træning ind, som fx 11.8 k med rygsæk til Ikast onsdag eftermiddag, eller forestiller mig cykeltur fra Silkeborg. Ja så bliver det for lidt søvn, for meget zombie mind og jeg mangler fx yogaen til at falde ned, sove godt og ikke karte rundt. Torsdag faldt jeg endda i kaffetønden og er nu på 3.døgn high on caffeine Ja så ekstra tid og energi brugt på bolig jagt men samtidigt med håbet om at kunne få bedre dage med søvn, træning og ro. Jokeren altid om mine luftveje vil tolerere indeklima og det er svært at vurdere i nymalede/nylakerede lejligheder, eller som den jeg så i går med fint støv rundt omkring. Til gengæld elskede jeg at være i den med masser af lys, skrå vægge/vinduer, følelsen af at være på et skib eller i et sommerhus og med mindre end 5 minutters gang fra hospitalet. Et sted hvor jeg havde lyst til at folde yoga måtten ud i solen, der væltede ind igennem de mange vinduer. Tid til indre rejse snarere end kig ud i den store verden og som Vestjyden også skrev i Spinderellas log, så er alt virkelig pludseligt anderledes og ja jeg ser ikke mig selv rejse langt væk i løbet af 2020. Så hellere skeje ud på hjemmefronten. Stadig også lidt skræmt ved udsigten til at holde styr på 2 hjem, hvordan det vil være etc etc. Men fx i denne uge, så har det jo bare været hjem, spise, sove og op igen + godt rystet igennem i Xpress bus fra morgenstunden, da tog ikke kører. Nå forhåbentligt skal det lykkes mig at få trænet i de her dage hjemme. Vejret indbyder til skovtur men trænger godt nok også til at få aktiveret musklerne med noget vægt + få dyrket noget yoga. Anyhow dejlig dag og weekend til boardet, så godt som det nu er muligt i COVID´s skygge. Stay strong derude
 37. 2 points
  Jeg får helt lyst til en tur til Italien, efter at have læst din beretning. Hvis det ikke var for corona. Meget underligt at opleve hvordan verden lukker og slukker!
 38. 2 points
  Henrik S.

  Motion i balance™

  Altså, en af de mange gode ting ved trods alt at komme ud at bevæge sig, er, at man lige får tjekket, at man ikke er sløj. I dag blev det en mandfolketur i kulden på 101 km med 28,7 km/t i snit og det tænker jeg, at jeg trods ikke kunne, hvis jeg havde en infektion i lungerne. Bagefter var jeg forbløffende frisk, så jeg tænker, at grundformen er ved at være der. Nu mangler jeg bare noget at bruge den til. Jeg tror sgu, at alle motionscykelløbene i maj bliver aflyst. Oh well ... Jeg har på den anden side haft tid til at montere kabler og styrbånd på Olmo'en, så nu er den egentlig klar til en prøvetur. Skal på et tidspunkt have nogen til at hjælpe mig med at dreje skruekransen af, for den sidder eddersparkeme godt fast. Hafnia Cykler i Stefansgade kan vist hjælpe.
 39. 2 points
  Mange tak kære Gregers og i lige måde Rigtig god pointe både med aften løb og beskrivelsen af den våde vinter Jeg har nok tilgengæld sjældent været så taknemmelig for de små glimt af forår som vi oplever i øjeblikket Tak for input super løber og ja når hverdagen på et tidspunkt indfinder sig, så må jeg se om det er noget som kunne du for mig. Ofte bliver det et spørgsmål om, hvor godt at jeg har sovet, dvs om jeg fx har kartet rundt fra ved 2-3 tiden, for så vil jeg ofte være for træt når aftenen kommer. Måske det så kunne være de morgener hvor det ville være en fordel med morgenløb med rygsækken til Hørning station. Igen hvis og når, at livet blivet normalt igen. Well i øjeblikket er jeg blevet bedt om at arbejde hjemmefra og vi gør alt hvad vi kan for at minimere antallet af kontakter i afdelingen. Ja så lige nu god søvn, ingen tid til transport men savner indrømmet lidt at være på farten og i kontakt med andre mennesker. Er jo meget indadvendt, så lever i forvejen meget tilbagetrukkent og stilfærdigt men det kan også blive meget stille. Ja og det er jo så vilkårene for os alle i tiden og jeg er da utrolig glad for alle de tiltag, som bliver taget mhp at bremse epidemien. Også velvidende, at det er hårdt for mange selvstændige og med store økonomiske tab til følge. Mandag 10 km's skov/strand jog. I går 45 minutters strala yoga og så challenge fra coach med As Many Rounds As Possible på 10 minutter, bestående af 10 thrusters = squat med håndvægte der bliver skubbet over hovedet 10 lounges, 5 på hvert ben 5 pull ups 5 push ups Nåede 7 runder og det var ben hårdt I dag samme dejlige 10 k i skoven. Tydeligvist en del danskere ude for at røre sig og trække luft men med god afstand og ja fornuftigt. Stay strong derude
 40. 2 points
  Henrik S.

  Motion i balance™

  Gode tal ... ! Nej, bare rolig, jeg er ikke begyndt på det der watt-pjat, men har været til årskontrol hos lægen. Det er sådan et program, man bliver indrulleret i, når man har for højt blodtryk, og den anden dag var det anden gang for mit vedkommende. Det foregår skam med blodprøve og urinprøve og hele programmet, og 8-10 dage efter prøvetagningen er man så ved lægen, når resultaterne er kommet ind. Mit blodtryk måler jeg jo selv, og det ligger helt stabilt og fint lavt nu med den medicin, jeg får. Alle andre tal var også bare lige i øjet. Mit kolesterol ligger lidt på den høje side, men kun marginalt. Måske skal jeg vænne mig til at skære fedtkanten på kødet fra. Jeg ligger ekstraordinært højt på D-vitamin, og det er nok en følge af, at jeg altid træner udendørs og ikke sidder inde i spinninglokalet. Win-win.
 41. 2 points
  Mandag d. 17. februar - svømmestadion Fremragende svømmepas i dag - kloge Bjergfidus var hurtig til at tale varmt for restitution. Det må også gælde for den slags, der er uplanlagt. 200 bryst 2x200 crawl 400 crawl 100 crawl Lykkedes også med at tage cyklen i morges, selv om det krævede lidt overtalelse af mig selv. Har også været heldig at ramme uden om dagens værste byger - både på vej ud og på vej hjem. Men kan generelt godt bekymre mig om alt det vand vi får....
 42. 2 points
  Gregers TF

  Langt pokker i MOL

  I går fik jeg i stedet læst en god luns af bogen +50 og hurtig. Jeg håber jeg bliver færdig med den i morgen. I morges 92,3kg efter 3300kcal. Efter et rutineknæk i hos kiropraktoren, fik jeg hentet vintercyklen. Sælgeren var måske ham Henrik havde fornøjelsen af, for jeg er 112% sikker på, at han sagde at de ville maile, når cyklen var klar og det har de ikke gjort. Og den var færdig dagen efter jeg købte den. Udover den, købte jeg en egoistbagskærm og en ny forlygte - der er sket meget med batterier på de sidste 6-7 år. Det tog jeg med hjem men det var også monteret på cyklen. Meget af dagen gik med stille og roligt at nusse den klar. Holder til pumpe. Sadeltaske, pedaler. Og nye Durano Plus, nu 25mm. Sikke et cirkus, for fælgene er forberedt til slangeløse dæk og det var godt nok svært at vride dækkene på. Frygter punktering med kolde fingre og vådt snasket dæk - det lugter næsten af en taxa hjem. Men nu står de med 10-11 bar i, så de forhåbentlig udvider sig lidt. Jeg mangler desværre reflekser til hjulene og brugte over en time på at købe dem, desværre forgæves. Men jeg nåede heldigvis banecykling. Opvarmning - lige til den hurtige side men ikke kritisk. Første intervalblok var korte intervaller af varierende og ukendt længde. Jeg skulle lige i gang og det gik fint - dog et par gutter der seriøst gav mig baghjul. Så “pointløb” med 5 spurter og 10 omganges scratch til sidst. Første spurt gik som i efteråret. Da der blev ringet for spurten kiggede jeg ned på computeren, der viste 51,4km/t. Der er jeg sgu stækket og har ikke noget at byde ind med. I næste spurt sad jeg bag en mand der slap feltet. Efter spurten slog han ud og jeg ledte an i at få samlet feltet og det i et adstadigt tempo. Jeg sad dog bagerst da spurten åbnede og sad over. I fjerde spurt var tempoet igen moderat og jeg lå tre´er da klokken ringede. De andre tøvede og så lukkede jeg op og vandt med et kæmpe hul. Omsider lykkedes det - det er vist første gang i denne sæson. I scratchen var jeg stadig mærket men sad nogenlunde med i finalen. Italiensk forfølgelsesløb. Jeg sad to´er ef fem mand og skulle føre fire omgange - det passede egentlig ret godt. Så et holdforfølgelsesløb med samme hold. For at vinde skulle det andet hold indhentes eller kun være to tilbage. Den vinder vi. Jeg var ellers på vej væk fra holdet men kunne se at vi så ville tabe fordi vi kun var to, så dtr måtte lige råbes og graves dybt, indtil det andet hold smed en mand for meget - vi havde så næsten indhentet dem. Til sidst “udskilningsløb”. De tre første udskilninger var det vinderen der ville udgå og derefter sidste mand over stregen. Den vandt jeg (for nu at prale: Ret overlegent) og endda over en af de hurtigste. Det står klart at jeg ikke er landevejssprinter. Men kan spurten komme fra moderat puls, så er der stadig hul igennem. Det er længe siden vi har kørt så det har passet min fysik, så det er en kæmpe forløsning at se, at dåbsattesten ikke har taget det fra mig. Så jeg beklager selvfedheden i dagens indlæg men det er så længe siden sidst at jeg ikke helt troede på det. Til gengæld kommer jeg ALT, ALT for sent i seng og tør næsten ikke, da jeg har haft krampe i stængerne to gange efter jeg er kommet hjem. Så ved jeg godt hvad der skal ske når jeg skal vende mig i søvne
 43. 2 points
  salt

  Hver dag er hver dag!

  Lavede sgu lige en ny PR i pattemandspres.
 44. 2 points
  Kom lige i tanke om, at jeg kom til at kaste mig ind i et holdende tog på perronen, hvor Århus toget normalt holder på det tidspunkt og pludselig trillede jeg så i den forkerte retning mod Skjern. Ja så af på den først mulige station og så powerwalk 45 min tilbage til Herning kan være ret distræt og tror stadig, at det er mest trygt for alle, at jeg droppede det med at prøve at tage kørekort efter 2 sessioner
 45. 2 points
  Det er min erfaring, at man aldrig må se søvn som en modsætning til at få trænet. Tværtimod. God og sammenhængende søvn er måske den vigtigste del af træningsprogrammet overhovedet. #gammelfar
 46. 2 points
  Nå, vel hjemme på egen matrikel, er det vist på tide med en update! Jeg fandt ud af, at en af forklaringer på hvorfor det var så hårdt i onsdags nok er, at der var lidt sygdom i kroppen. I hvert fald har jeg haft fuld gang i hosteri siden da - minder mig om at jeg skal få styr på astmabehandling. Var ellers startet på det i efteråret, men gik i stå over noget så åndssvagt som manglende tilskud på min recept. Fredag d. 17. januar Burde have stået på 45 min gåtur, men dette blev syltet til fordel for et par timers eftermiddagslur. Til gengæld bød aftenen på ca. 1½ time effektivt på udendørs skøjtebane, efterfulgt af lidt dans. Her er der tryk på "lidt" - der var ikke ret mange, og niveauet var ikke højt. Så fik tre danse med min veninde (hvor vi skiftedes til at føre de få figurer vi hver især kan huske) og tre danse med lokale. Lørdag d. 18. januar Løbeprogram uge 4, dag 1: 2 min gang, 6 min løb - lille pause og derefter 6 min løb og 2 min gang. Snød faktisk lidt (tilsvarende også søndag) - gik omkring en kilometer i hver ende uden uret var sat til med det formål at kunne tage selve løbeturen på Margreteøen (gæt en by ), fremfor på kedeligt fortorv med masser af lyskryds. Ingen TRX hjemmefra, men fik lavet lidt på stuegulvet: [email protected]æ (13,13,11) - strækkere supersettet med 3x0:45 planke 5 vinyasa Eftermiddagen blev tilbragt i spa, hvor der var en udendørs svømmebane på 40 m, så det måtte selvfølgelig prøves. Af hensyn til forkølelsen var nedenstående delt i tre blokke med behørige pauser i det nærliggende varmtvandsbassin 4 baner bryst, 2x2 baner crawl 4 baner crawl, 4 baner bryst 2 baner crawl, 2 baner bryst - i alt 800 m. Søndag d. 19. januar Løbeprogram uge 4, dag 2: 1 min gang, 5 min løb - ½ min pause - 5 min løb, 1 min gang Meget langsom tur - dels grundet forkølelsen der drillede, og dels var der lige præcis sne nok til at der var morderligt glat! [email protected]æ - strækkere ss. 3x0:30 planke 5 vinyasa Planke fungerede slet ikke den dag - døde totalt allerede i første sæt, og måtte kapitulere og skære ned på længden. Senere skøn gåtur blandt smukke frostklædte træer på Gellert bakken - ca. 1 time. Mandag d. 20. januar I følge programmet burde det være fridag, men endte alligevel med at gå en tur på omkring 1½ time... Tirsdag d. 21. januar Løbeprogram uge 4, dag 4: 1 min gang, 7 min løb, 2 min gang, 7 min løb - vend om og gå tilbage i rask tempo Havde været vågen flere gange i nat pga. hoste og var virkelig træt, så havde forventet at turen ville blive langsom og slidsom at komme igennem. Men blev positivt overrasket over at kunne holde rimeligt det tempo jeg plejer, og først blive presset på de sidste 1½ min af sidste løbesekvens. Derudover er det jo lækkert at det endelig er ved at være oppe på en distance, hvor det begynder at give mening at tænke over hvad der kan være gode ruter. [email protected]æ - strækkere ss. 3x0:45 planke ss. [email protected] - inverse rows 5 vinyasa Det kunne ikke komme til at passe med Troldesvøm i denne uge, så må se om ikke jeg kan motivere mig selv til at pakke tasken og komme af sted alene i morgen, hvor der er løbefri.
 47. 2 points
  Kermit

  Got legs?

  Jeg er så egentlig igang allerede nu - startede lidt i midten af december, men fandt aldrig helt motivationen til at komme igang for alvor, men det skete så i slutningen af december. Jeg hoppede på vægten 1. januar og der stod den på 92 kg hvilket er ALT for meget. Her en uges tid senere er vægten faldet til 89,8 kg. Så 2,2 kg på en uges tid, kan for nogle virke voldsomt, men jeg har haft rigeligt at tage af, plus at jeg har haft en del væske ophobet. Målet er 80 kg +/- og så kombineret med en bedre cykelform og ikke mindst generel styrke. Jeg tror ikke jeg satser på licens i år - jeg har andre prioriteter i år med en unge der burde lande i april måned. Så derfor betyder det også at jeg kan fokusere lidt anderledes på min sæson for 2020: 1. Ramme 80 kg inden sommer. Svarer til ca. 2 kg om måneden. 2. Stabil cykelform hvor jeg kan træne uden de store gener fra hofte, og hvor jeg kan gøre mig gældende i den bedre ende af klubben. 3. Mere fokus på sprint i år - det er det jeg synes er rigtig sjovt, og et sted jeg virkelig tror at specifik træning kan gøre en kæmpe forskel. 4. Mere stabil styrketræning, og et forsøg på at få opbygget mit brystparti som jeg egentlig altid har drømt om.
 48. 2 points
  Henrik S.

  Motion i balance™

  Så kom der post fra Tyskland. Jeg har købt en USE Alien saddelpind i carbon og en Rotor Uno 11-speed-kassette fra en sælger via den tyske eBay. Det er nyt udstyr, der er pillet af en democykel, og det skal bruges, når jeg i april/maj bygger cyklen lidt om til mere bakkekørsel (bl.a. før Grejsdalsløbet, som jeg regner med at køre). Navnlig kassetten er jeg glad for at have fundet til en rimelig pris. Den er fuldstændig latterlig let (135 gram). Det bliver spændende at se, om den også kan holde til noget.
 49. 2 points
  salt

  Hver dag er hver dag!

  En hurtig update: I søndags lavede jeg 3 x 5 @ 175 kg i squat og 3 x 4 @ 150 kg i bænk. Mandag blev det vist til 3 x 3 @ 190 kg i dødløft. Squatten var en all time rep PR. Jeg har lavet samme sæt og kg før, men det var med mine tykke knækogere.
 50. 2 points
  Gregers TF

  Langt pokker i MOL

  I går frøs jeg konstant og var øm i halsen og frygtede at jeg var ved at blive syg - sker jo tit i træningspause eller ferie fra stresset arbejde, når immunforsvaret drosler ned. Meget u-Greta´sk har jeg knaldet fuld skrue på alt varme incl min varmeblæser. I går aftes tåhævninger på et ben fra plant gulv: 50, til fail for vanstre - vist lidt over 40 I morges lidt i tvivl om jeg skulle tage til banecykling eller ej, for det gik bedre med helbred men det var ikke super. Det viste sig at jeg ikke havde feber og tog afsted. Ok opvarmning - ret lang 3 x 20 omgange progressivt med meget roligt udlæg. Til sidst en 4-4 med 8 omgange nede på sort. Jeg gad egentlig ikke men blev lovet højt og helligt at der VILLE blive restitution på den blå så jeg kørte med alligevel. Da jeg ligger på 36 råber de at jeg skal sætte farten op - så er det jo ikke restitution. Ikke for mig, i hvert fald. De 4 omgange oppe ved barrieren kører jeg på 90-95% og har sat dem med en halv omgang da jeg er færdig. Jeg hægter mig på igen og resten er der ingen tempoforskel mellem restitution og interval. Men det vidste jeg jo godt og var derfor jeg ikke gad køre med. Der er ikke rigtig nogle ryttere til næste træningshold og der må jeg også gerne køre, så jeg fik kørt en håndfuld sprint-indløb i tekniktempo. Lidt trilleri på fortovet - der var 3 “nye” der var dukket og jeg kunne ikke lige få min fede røv ud på banen.... men så kørte den ene en flyvende 200meter og så kunne jeg jo også, så ned og skifte tandhjul bagerst. Op på banen hvor jeg fik 4 ekstra runder ved barrieren indtil jeg var sikker på at kunne spurte uden at komme i nærheden af de andre. Det blev alligevel kun en 175meter da de to ungdomsryttere kørte og snakkede og sejlede over meget af banen. Trods trætte stænger gav det ny hastighed-PR i gear 51-13 (udover dengang Dior gav mig dernypace). Så virkelig dejlig afslutning efter de sidste pauvre træninger på banen. Jeg fik også sat ny sadel på og indstillet højde og hældning - jeg tror det fungerer fint som den står nu. Sadlen er egentligt fejlkøb men det kunne være at jeg skulle få en magen til på tricyklen, for man klistrer godt fast på den. Måske jeg ikke hele tiden glider frem, som jeg gør med den der sidder på nu, hvilket reelt er ret irriterende. 51km på kontoen