Change of plans -> It´s all about the BIKES!


Elkjærmark
 Share

Recommended Posts

… det helt rigtige sted at tage hen og kigge videre på en racer?

Nu har jeg ikke selv været nogle af stederne, men der i hvert fald to tidligere topryttere, der begge har haft cykelforretninger en del år i det midtjyske:

http://www.joergensencykler.dk/

http://www.perponline.dk/

Bemærk: Canyon cyklerne sælges kun online:

http://www.canyon.com/_dk/

Link to comment
Share on other sites

På med arbejdshandskerne

Min påskeferie er indtil videre primært gået med at hjælpe de gamle med at male lidt derhjemme. Min mor er typen der ALTID har 100 stearinlys tændt, og gosh hvor det da sætter sine spor på væggene..... 9 timer i halsbrækkende stillinger og så blev jeg endelig fritaget fra tjeneste. Den frihed brugte jeg til at teame op med Michelle Vesterby, en pro triathlet som jeg lærte at kende på Lanzarote tilbage i december. Hun har, ligesom jeg, også rødder i Herning, og er også på ferie hos forældrene i påskens anledning.

Eftersom hun kørte Ironman i Melbourne for bare halvanden uge siden, så er hun naturligt nok stadigvæk i restitutionsfasen. Turen kom derfor til at foregå i hendes restitutionstempo hvilket svarer til mit normale pace :omg:

Undervejs blev der kvævlet godt igennem om løst og fast, og jeg fik bla. en masse gode råd omkring min træning. Jeg tror da også helt klart, at jeg kommer til at trække en del på hendes kompetencer de kommende måneder, når det handler om planlægning og strukturering af min træning.

Løb - 8.66 km @ 5:02 min/km

Link to comment
Share on other sites

Påsken falder meget belejligt sammen med min restitutionsuge, så det giver mig masser af tid til alverdens gøremål og sociale arrangementer. Dejligt!!!

Helt på den lade side ligger jeg dog ikke rent træningsmæssigt, så jeg havde stillet vækkeuret således, at jeg kunne komme afsted til morgensvømning kl. 8 i dag. Der var næsten ingen mennesker i svømmeren. Kun lidt elitesvømmere der lå og tæskede baner i et hæsblæsende tempo, og så ellers et par stykker foruden mig selv. Det gav dejligt med plads, så der skulle gives gas! Mine arme var desværre noget mærkede af at have udført en masse malerarbejde hjemme hos de gamle de seneste to dage, så mit tempo og flow var ikke helt i top.

Programmet bestod af en Vogel omgang der så således ud:

300 m opvarmning

4x100 m (50 m ben + 50 m med pull bouy)

4x25 m (25 m catch up + 25 m stil)

400+300+200+100 m crawl (50 m tid på 50 sek)

50 m fri

6x600 m arme med håndpadler

8x25 m ben med finner (inkl. dyk m. flyben)

50 m afsvøm

Total - 2700 m

Jeg fik ikke helt overholdt tempoet på den lange serie. Jeg vil nærmere tro, at jeg lå med 50 m tider på ca. 55 sek. Jeg havde simpelthen ikke styrken til at forcere tempoet yderligere:-/

Eftermiddagen burde egentlig byde på en lille løbetur, men jeg er ikke sikker på at jeg gider. Jeg er noget træt, og eftersom jeg skal ud og hygge med god mad og øl på Vejle Bryghus sammen med en veninde i aften, så prioriterer jeg lidt afslapning højere end træning. WTF.....wootdance.gif

Link to comment
Share on other sites

En noget tam træningsuge er nu endelig ved at være slut, og jeg er 110% klar til at klø på igen. Motivationen er tilbage, formen er god og der er kun 29 dage til at jeg skal til Lanzarote. Life is good!

Da jeg vågnede i morges, var jeg en anelse slidt i det. Min "veninde date" i går aftes endte med lidt for mange øl og cocktails, så da jeg ramte puden ved 1,30 tiden i nat, var jeg lettere beruset;-) Heldigvis havde jeg været taktisk smart at arrangere en cykeltur med en god ven her til formiddag, så selvmedlidenhed på sofaen var der ikke plads til før træningen var overstået.

Det blev til en relativ rolig tur på TT´eren, hvor jeg fik en masse gode minutter i bøjlen. Og jeg føler mig efterhånden bedre og bedre tilpas i positionen, så jeg ser lys forude;-) OK, benene var ikke super gode i dag og pulsen noget høj i det, men det kan jeg vist takke en dårlig kost og lidt for meget alkohol for;-)

51,1 km @ 28,3 km/t

Jeg fik i øvrigt optaget lidt video af min position på dagens tur. Jeg synes selv, at jeg sidder lidt højt i det, så jeg overvejer at fjerne et par spacere under frempinden. Men måske går det for meget ud over komforten?!?!

Hvad siger I til den? Når I kommer med jeres kommentarer, så husk lige at det er langdistance tri jeg kører og ikke rendyrket TT;-)

Link to comment
Share on other sites

Hill run

En ny uge har taget sin begyndelse, så hvorfor ikke benytte lejligheden til at få lidt fornyelse ind i min træning?!?! Når jeg løber, så har jeg en magelig tendens til at undgå alt for kuperet terræn. Flad vej er bare min favorit, da bakkerne har det med at tage pusten fra mig;-) Men nu har jeg jo sådan set det mest fantastiske terræn direkte i baghaven, så hvorfor ikke blive lidt bedre til at benytte det?

Dagens træning foregik i skoven. Dejligt nok på en dag med regn og rusk;-)

Og bakker var der masser af.....!!!!

De første 10 min tog jeg den lidt med ro, men derefter blev der åbnet godt op på bakkerne og så ellers bare noget lunt ned igen. Det gav nogle temmelig seriøse pulstoppe;-)

Løb - 9,85 km @ 5:10 min/km

Link to comment
Share on other sites

Jeg fik i øvrigt optaget lidt video af min position på dagens tur. Jeg synes selv, at jeg sidder lidt højt i det, så jeg overvejer at fjerne et par spacere under frempinden. Men måske går det for meget ud over komforten?!?!

Hvad siger I til den? Når I kommer med jeres kommentarer, så husk lige at det er langdistance tri jeg kører og ikke rendyrket TT;-)

Udover komfort bør du vel også overveje konsekvenserne for power-output. En super aerodynamisk position vil vel ofte være suboptimal, da der simpelthen mistes for mange watt i forhold til, hvad der vindes i mindre vindmodstand. Men i bund og grund er det vel kun at prøve sig frem – hellere lave justeringerne i træningen end dagen før et løb

Link to comment
Share on other sites

Mandag d. 9/4 2012

Jeg nåede lige netop en smut i svømmehallen i går inden lukketid. Der var godt crowdet med ferietosser, trampoliner og you name it i basinnet, men jeg valgte at skrue bissen på og så ellers bare komme derudad. Det betød at der var et par stykker som fik min "kærlighed" at føle, men det har jeg selv prøvet så tilpas mange gange, at jeg godt kan tillade mig at levere lidt retur;-)

Første halvdel af mit pas gik glimrede og jeg havde et dejligt flow. Ca. halvvejs falder det hele underligt nok pludseligt fra hinanden, og jeg må ligge og kæmpe for hver et armtag. Dårlig balance og ingen power, hvor kom den lige fra???

Jeg forsætte dog ufortrådent og fik klokket et fint (i hvert fald rent distancemæssigt) pas.

Svøm - 2500 m (fokus på forceringer og spurter!)

Link to comment
Share on other sites

Udover komfort bør du vel også overveje konsekvenserne for power-output. En super aerodynamisk position vil vel ofte være suboptimal, da der simpelthen mistes for mange watt i forhold til, hvad der vindes i mindre vindmodstand. Men i bund og grund er det vel kun at prøve sig frem – hellere lave justeringerne i træningen end dagen før et løb

Jeg tænkte det samme, men blev enig med mig selv om at det for alvor kun vil give mening i en kortere sammenhæng - f.eks. en enkeltstart hvor ens pace er helt oppe på grænsen. Til 180 km på en cykel, tror jeg det vundne i en aerodynamisk position vil være at foretrække fremfor en større wattudledning.

Det er lidt svært at se på billeder hvordan din position egentlig er da det er filmet lidt i fugleperspektiv, men umiddelbart synes jeg det ser ganske fornuftigt ud. Det er jo trods alt en position du skal kunne holde i 5,5 time, så du kan sagtens sænke positionen, men det vil give mere stress i din ryg.

Link to comment
Share on other sites

Tirsdag d. 10/4 2012

Chok for en gang after-easter travlhed jeg mødte ind til på jobbet. Noget tyder på at alle fødevarelagre i hele Skandinavien er blevet rippet for mad, for gosh hvor skal der da bare fyldes op igen.... Værst af alt er at ugens 4 hverdage skal bruges til at udføre 5 dages arbejde, så arbejdshandskerne må i den grad findes frem;-)

Men tit oplever jeg travlhed som en rigtig god måde at komme op i gear på. Det er ligesom om at alt skærpes lidt ekstra og gør mig mere effektiv og handlekraftig. Således var jeg virkelig også oppe i gear til træning efter en lidt halvlang dag på job, så da jeg endelig slap fri, kørte jeg direkte i DGI Huset. Planen var at starte med at straffe deres løbebånd lidt med nogle intervaller, for så til sidst at slutte af med en gang svømning. Som sagt, så gjort:-)

Løbet kom til at bestå af 3 intervaller @ 2 km. Målet var at løbe så tilpas stærkt, at pulsen nåede op omkring de 88-90% af max i hvert enkelt interval. Om det så var i form af et 5:00 eller 4:00 tempo var sådan set irrelevant;-) Det vidste sig at et tempo på 4:43 min/km passede perfekt i dag!

post-33726-0-84633900-1334083914_thumb.p

Løb - 11 km

Jeg synes selv, at jeg fik løbet mig til nogle pæne pulstoppe, og eftersom både ben og fornemmelse undervejs var helt i top, stod jeg af løbebåndet med en rigtig skøn fornemmelse i kroppen.

Efter et hurtigt skift hoppede jeg i vandet. Min makker Brian var allerede godt i gang, men heldigvis var han klar på masser af gaglen undervejs;-) He he...... Masser af snak, ikke så meget svøm! WTF!

Taget i betragtning af hvor lang tid jeg var i vandet, så var min indsats nok ikke vildt imponerende, men jeg fik faktisk svømmet en masse kvalitets intervaller alligevel!

Svøm - 2000 m

Done for today:-)

Link to comment
Share on other sites

Hej Jannie.

Laaannngggt tilbage da du startede din log her på MOL. Før du blev Tri-pige. Da det var cyklen der var i højsædet og du trænede til La Marmotte. Der fik du lavet et træningsprogram af TopForm.

Som jeg mindes det, så var TopForm ikke specielt "glad" for alt din spinningtræning. Er dette ikke korrekt?

Gav de udtryk for hvorfor? Hvorfor skulle spinning ikke kunne være givtigt / brugbart som en del af ens cykeltræning? wootdance.gif

Link to comment
Share on other sites

Der er to grunde til at jeg ikke indtager morgenmad før træning. For det første ville jeg skulle stå op endnu tidligere end jeg gør i forvejen, og for det andet føler jeg ubehag, hvis jeg har fået for meget indenbords kort tid før hård fysisk aktivitet.

Desuden burde det vel streng talt heller ikke at være nødvendigt, når det kun drejer sig om en times træning. Depoterne er jo nogenlunde fyldt fra aftenen i forvejen.

Jeg har faktisk fulgt mit Formtop program til punkt og prikke, hvis jeg da lige ser bort fra sidste uge, hvor en udendørs tur blev erstattet af 2 x spinningtimer. Formtop er bekendt med mine spinningtimer, og de er derfor en fast bestanddel af mit program - med undtagelse af de afløsertimer der dukker op.

Der er ingen tvivl om, at Formtop helst så at jeg skippede spinningen, da intensiteten er højere end den burde være. Men det har jeg ikke i sinde at gøre. Dog regner jeg med at sætte spinning på standby pr. 1/4 2011, for at hellige mig landevejen 100%.

Da jeg fik lavet programmet, havde jeg en længere korrespondance med Formtop om vintertræningen og udførelsen af den. Det er klart at en tur på landevej er at foretrække, men arter vejret sig ikke, har jeg fået et program som jeg kan køre indendørs - enten på spinningcykel eller hometrainer. Det har en varighed på 1 time og er højintensivt. Ud fra det konkluderer jeg jo så straks, at det læner sig temmelig meget op af et spinningprogram, og jeg ser derfor ikke de store faresignaler.

Vinteren over har jeg forsat tænkt mig at tage ugentlige ture på landevejen (1-2 tur pr. uge). Disse ture er hidtil blevet kørt i et adstadigt tempo, hvilket jeg vil forsætte med. Kigger du tilbage i loggen, kan du også se at min puls sjældent ligger over 70% af max efter en tur på landevejen - til trods for et par intervaller i z3.

Kommer jeg ikke ud, ja så vil jeg køre lidt længere lavintensitets pas på spinningcyklen.

Efter 6 uger med programmet, føler jeg faktisk at min form har rykket sig. Styrketræningen har gjort mig stærkere. Ikke markant, men jeg kan mærke fremskridt. Derudover er min landevejsform blevet noget bedre. Det hænger uden tvivl sammen med, at jeg ikke har kørt ret mange landevejskilometre før efter 1/10 2010 (pga. løb). Selve følelsen på cyklen er derfor ved at være der, nu hvor jeg endelig har fået lidt kontinuitet i landevejstræningen.

Om programmet kommer til at betyde en afgørende forskel for mig, kan jeg stadigvæk ikke vurdere. Men indtil videre er jeg fast besluttet på at færdiggøre de 12 uger jeg er i gang med, og forsætte med endnu 12 uger. Hvad der skal ske derefter kan jeg endnu ikke vurdere.

@ NavySoldier: Tror du refererer til ovenstående indlæg … 4george.gif

Link to comment
Share on other sites

Laaannngggt tilbage da du startede din log her på MOL. Før du blev Tri-pige. Da det var cyklen der var i højsædet og du trænede til La Marmotte. Der fik du lavet et træningsprogram af TopForm.

Som jeg mindes det, så var TopForm ikke specielt "glad" for alt din spinningtræning. Er dette ikke korrekt?

Gav de udtryk for hvorfor? Hvorfor skulle spinning ikke kunne være givtigt / brugbart som en del af ens cykeltræning?

Spinning er og bliver god cadio/konditionstræning, men råstyrke kan man IMO ikke opbygge på på en spinningcykel. Der skal man ud og sluge noget vind og have en masse saddeltimer;-) Det var lige netop også derfor at FormTop frarådede mig spinning til fordel for turbotræner eller bedst af alt landevej.

Link to comment
Share on other sites

Henrik > Det var lige præsis det jeg tænkte på 4thumbup.gif

Jannie > Oki så er jeg med, og kan godt følge argumentet, du får selvfølgelig ikke den samme udeholdenheden / råstyrke / sejhed på spinningcyklen, som når du kommer ud og får rigtig vind på på næsen :bike: :superman:

Link to comment
Share on other sites

Henrik > Det var lige præsis det jeg tænkte på 4thumbup.gif

Jannie > Oki så er jeg med, og kan godt følge argumentet, du får selvfølgelig ikke den samme udeholdenheden / råstyrke / sejhed på spinningcyklen, som når du kommer ud og får rigtig vind på på næsen :bike: :superman:

Hvis du skal sidde indenfor, så er en turbotræner langt mere effektiv end en spinning-cykel.

Link to comment
Share on other sites

Onsdag d. 11/4 2012

Jeg røg afsted på landevejen med en håndfuld håbefulde landevejsfolk nede fra centret, som en del af vores nye outdoor projekt. Jeg har påtaget mig tjansen hver onsdag, men jeg må sgu indrømme at jeg allerede nu overvejer at trække mig igen. Og hvorfor så det? Tjo, niveauet er ganske enkelt for lavt.... Ja, jeg hyggede mig da undervejs med masser af sludren, men jeg må nu indrømme at min tålmodighed til slut var ved at slippe op. Med på holdet var en gut på ca. 40-45 år. Han har spinnet trofast hele vinteren, men alligevel måtte han slippe hver gang farten røg op over 22 km/t. Come on.....

Nå, men jeg fik da noget (meget) let cykling i benene!

Cykling - 52 km @ 23 km/t :-(

Torsdag d. 12/4 2012

Dagen startede med en let omgang morgenløb. Pulsen skulle have været lav hele vejen rundt, men jeg havde tanket op med en ordentlig kop kaffe inden afgang, hvilket desværre påvirkede i den gale retning. Jeg valgte derfor at lytte til benene og stole på fornemmelsen.

Løb - 8,5 km @ 5:28 min/km

Efter job ville jeg have været ud på cyklen for at køre nogle VO2 max intervaller, men regnen silede ned i stride strømme her i Vejle, så jeg droppede tanken og udskød passet til i dag (fredag).

Jeg tog mig i stedet en slapper på sofaen indtil kl. 19,30, hvor jeg snubbede svømmetasken med over skulderen og kørte til DGI Huset i Vingsted til svømning med tri. Fremmødet var ikke speciel stort, så der var masser af plads i basinnet. Dejligt!

I dagens anledning havde jeg i ført mig min sorte fantomdragt, så den skulle have gas med nogle lange intervaller. Jeg kom lidt sløvt fra start med MASSER af snak, men efter 1500 m fik jeg taget mig sammen og fik klokket nogle gode intervaller.

Svøm - 3000 m (effektiv tid: 57 min)

I dagens anledning var der arrangeret svømmetræner til os. Jeg vil ikke sige, at jeg fik alverdens ud af det, men et par enkelte pointers fik rusket lidt op i noget som jeg med tiden havde arkiveret lidt for godt. "Desværre" er tendensen lidt at jeg får masser af ros for min teknik, og det er jo sådan set rigtig dejligt. Men det jeg har brug for pt. er nogle pointers, som kan sende mig videre fra det stadie jeg befinder mig på nu. Jeg trænger til at mærke lidt fremgang! Det behøver ikke være i form af mirakler, men blot nogle små ting som på sigt kan gøre en større forskel.

Link to comment
Share on other sites

Uha, den slags ture er simpelthen bare irriterende. Når jeg har udsigt til dem, så sørger jeg altid for at have lavet et hårdt/langt træningspas dagen inden, så man kan bruge den stille dag som restitution. Så hjælper det lidt på det hele smile.gif Men det er vidst den klassiske med folk der har spinnet hele vinteren som så tror de kan klare sig på landevejen - det kan de bare ualmindeligt sjældent!

Link to comment
Share on other sites

I dagens anledning var der arrangeret svømmetræner til os. Jeg vil ikke sige, at jeg fik alverdens ud af det, men et par enkelte pointers fik rusket lidt op i noget som jeg med tiden havde arkiveret lidt for godt. "Desværre" er tendensen lidt at jeg får masser af ros for min teknik, og det er jo sådan set rigtig dejligt. Men det jeg har brug for pt. er nogle pointers, som kan sende mig videre fra det stadie jeg befinder mig på nu. Jeg trænger til at mærke lidt fremgang! Det behøver ikke være i form af mirakler, men blot nogle små ting som på sigt kan gøre en større forskel.

Svømning har en meget stejl indlæringskurve, og desto bedre du bliver, desto længere tid tager det at rykke sig til et nyt niveau. Jeg kender godt selv fornemmelsen, men jeg bruger svømning som motor-træning nu og kigger ikke decideret på klokken. Find glæden ved at du kan svømme 3000M på 57min, og tænk hvor du var for 6mdr siden. Brug tiden i svømmehalen på at øge din anarobe kapacitet, og lav serier med dyk, færre vejrtrækninger, etc etc. For du har helt ret, det bliver hurtigt svært at holde motivationen hvis ikke man mærker fremgang. Og jeg tror desværre du er for 'god'.

Dejligt med dine nybegyndere :laugh: - Jeg undgik selv med nød og næppe tjansen næste lørdag med et hold af de nye. "Jamen, du kan da bare køre intervaller" blev der foreslået. Men når man skal stoppe op for hver 5km for at de kan pudse næse, så bliver det sgu en lang dag på cyklen!

Link to comment
Share on other sites

Svømning har en meget stejl indlæringskurve, og desto bedre du bliver, desto længere tid tager det at rykke sig til et nyt niveau. Jeg kender godt selv fornemmelsen, men jeg bruger svømning som motor-træning nu og kigger ikke decideret på klokken. Find glæden ved at du kan svømme 3000M på 57min, og tænk hvor du var for 6mdr siden. Brug tiden i svømmehalen på at øge din anarobe kapacitet, og lav serier med dyk, færre vejrtrækninger, etc etc. For du har helt ret, det bliver hurtigt svært at holde motivationen hvis ikke man mærker fremgang. Og jeg tror desværre du er for 'god'.

Du har så evig ret, og jeg tænkte rent faktisk også på dig, da jeg skrev indlægget;-) Jeg ved jo, at du er lidt i samme båd mht. udviklingen i din svømning. Men det er bare ikke nemt at være tålmodig, og da slet ikke når man har været igennem en længere periode med masser af udvikling. Man bliver hurtigt forvent med udviklingen;-)

Dejligt med dine nybegyndere laugh.gif - Jeg undgik selv med nød og næppe tjansen næste lørdag med et hold af de nye. "Jamen, du kan da bare køre intervaller" blev der foreslået. Men når man skal stoppe op for hver 5km for at de kan pudse næse, så bliver det sgu en lang dag på cyklen!

Ha ha, det der med at pudse næse, det var sjovt nok også et tema på vores tur.....sneaky2.gif

Edited by Elkjærmark
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share